Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Fidesz, MSZP, DK, NAV, mindenhol kilóg a lóláb

2013.12.01. 14:50 | Brendel Mátyás | 43 komment

Címkék: mszp fidesz botrány összefogás dk nav

funny_horse_animated.gifAkkora lólábak lógnak itt mindegyik pártból, hogy az ember csak néz. Ezek tényleg azt hiszik, hogy a népet bármilyen mutatvánnyal meg lehet etetni?! Leginkább is itt van ez a NAV ügy. No ez kérem maga a "lólábisztán".

A Fidesz azt mondja, hogy ezt nem parlamenti vizsgálóbizottságnak kell feltárnia, hanem az ügyészségnek. Ha valaki rákeres egy keresőn a "Fidesz" és a "vizsgálóbizottság" szavakra, akkor 2002 és 2009 között tömegével találhat olyan eseteket, amikor a Fidesz parlamenti vizsgálóbizottságot akart felállítani, egészen hasonló ügyekben. Példának itt van mondjuk egy tőzsdetámadásos ügy, igazán nem mondhatja a Fidesz, hogy ez bizony sokkal fontosabb, vagy sokkal inkább parlamenti kérdés, mint a NAV ügy. De a Fidesz vizsgálóbizottságot akart. Lehet, hogy az átlagos szavazó memóriája 3 hónapos, de az Internet nem felejt. És mi azért vagyunk, hogy kritizáljunk és szembesítsünk, emlékeztessük a potenciális szavazókat. Nyilvánvaló, hogy a Fidesz nem ezért nem áll a vizsgálóbizottság mellé. Nyilvánvaló, hogy egy parlamenti vizsgálóbizottság nem akadályozza az ügyészi tevékenységet, hanem vagy segítené, vagy felesleges lenne, de kárt nem okozna. Manapság meg éppenséggel a parlament nincs elrekesztve vizsgálóbizottságokkal, nem kell attól félni, hogy a közvélemény kifogásolná, hogy "na, már megint egy vizsgálóbizottság, mire költik a pénzünket!" Ma már ott tartunk, hogy az adófizetők pénzét a Fidesz olyan baromságokra szórja, mint a hittan tanítás, ehhez képest mit számít egy kis bizottság, amely akár ki is provokálhat valamit?! Ennyit a főbűnösről.

Az MSZP azt mondja, ő meg nem fog össze a Jobbikkal. No igen, de az Internet itt sem felejt. Az MSZP nagyon is hajlandó összefogni a Jobbikkal, ha éppen az az érdeke. Most szemptemberben volt egy közös MSZP-Jobbik-LMP akció az E.ON ügyben. És helyes is a dürgés: a Jobbikkal alkalmi alapon össze szabad fogni, ha jó ügy érdekében történik a dolog, ha helyes a kiállás, és ha ez alapvetően szükséges. Értelmes ember ilyenért nem kritizálná az MSZP-t. Nem is olvastam ilyen kritikát. Tehát most is össze kell fogni. Nem pofázni, hanem aláírni!

És akkor ott a DK, amely sok nap hallgatás után azzal rukkol elő, hogy európai vizsgálat kellene, mert a hazai elfogult. Jó, hát ez is egy kreatív mellébeszélés. Nem tudom, hogy ez reális kezdeményezés-e, Ha ilyet sikerülne keresztül vinni, az csak jó lehet. De nem kéne inkább a hazai vizsgálattal kezdeni?! Majd ha az láthatóan nem hoz semmit, akkor kéne Európához fordulni! Vagy egye-fene forduljanak már most Olli Rehnhez (aki ugye nem mondott le, még szerencse), de ez nem indok arra, hogy a hazai vizsgálóbizottságot ne támogassák. Hát most miért nem lehet több lézert vájni a vasba?!

Kilóg itt a lóláb mindhárom párt részéről. És aki azt gondolja, hogy ennek oka az, hogy mindhárom párt benne van, annak azt tudom mondani, igen, nagyon is úgy néz ki. Ezek a manőverek, ezek az átlátszó húzások, ezek erre utalnak. Valószínűleg mindhárom pártnak van érintettje.

Csak én azt nem értem, hogy most miért nem ragadják meg az alkalmat ezek a pártok?! Itt van egy ügy, amelyben mindhárom párt érdekelt lehet. Ha tényleg ezermilliárdról, vagy csak százmilliárdokról van szó, akkor ez egy iszonyat fontos magyar érdek. Ha itt nagy vállalatok, magyarok és multik együtt kihúzzák magukat a közteherviselés alól, akkor ezt Magyarországnak, a magyar népnek, és igazából a magyar államnak, a kormányzó és ellenzéki pártoknak is érdeke kivizsgálni, megszüntetni. Pár száz millió extra bevétellel mindenki jól jár. Most ehhez képest mit számít, hogy X.Y.  belebukik?!

Ez itt kérem az igazi szabadságharc ügye. Amennyi részt itt nemzetközi cégek vettek ebben részt, és ha tényleg adózatlanul talicskáztak ki pénzt az országból, akkor itt az idő, amikor szabadságharcolni kell, Monsieur Orbán! És én nem félnék, hogy eme cégek közül fog sok elmenne azért, mert nem csalhat tovább. Nem kell félni nagyobb gazdasági visszaeséstől emiatt. Különadók miatt kivonulhat egy multi Magyarországról, de csak azért, mert nem csalhatnak tovább?! Ez nehezen volna eladható az anyacégben, a közvélemény előtt. Ezt nyilván lenyelik azzal, hogy eddig kánaán volt, hát most már tisztességesen kell dolgozni.

Ami meg az érintett politikusokat illeti. Mindegyik párt megtisztulhat tőlük, itt az alkalom. Ha ez a botrány mindhárom pártot érinti, akkor mindegyikre negatív, de ezt lehet vállalni egy kis megtisztulásért. Jó, rendben, az LMP, a Jobbik és az E14 esetleg jobban jön ki ebből, de ez igazán nem akkora nagy dolog. Ha mindhárom pártban vannak politikusok, akik benne vannak, akkor be lehet vállalni, hogy mindenhol hulljon a férgese!

A másik ügy, ahol az ember csak megdöbbenten néz, az az MSZP és a DK megegyezésének problémája. Alapvetően az MSZP és a DK is összefogást akar. Épp a minap néztem meg Gyurcsány és Botka riportját az Egyenes Beszédben. Mindkettő összefogást akar, Botka azt mondja, Gyurcsánynak vissza kell lépnie, Gyurcsány azt mondja, ha kell, visszalép. Most akkor miért nem állapodtak már meg?! Mindkét fél azt mondja, hogy össze kell ülni, nem látszik akadály. De a megállapodás mégsem történik meg.

Én nem tudom, Botka vagy Gyurcsány hazudik-e. Botka nem tűnik egy közvetlen embernek, de Gyurcsány meg ebben a riportban nagyon kiesett a szerepéből, és sok helyen nagyon kilóg a lóláb. Színészkedik, és még bele sem éli magát.

Ez a magyar politika egyik egyedülállóan furcsa epizódja, én nem emlékszem olyanra, hogy eddig valaha is két párt össze akart volna fogni, ugyanazt is fújták a médiában, csak aztán nem csinálták. Itt is kilóg a lóláb, ez is abszurdum, de nem tudom megmondani, melyikük az, aki hazudik. Mert ha nem ülnek össze, az csak úgy lehet, hogy amikor az egyik párt ezt kezdeményezi a másiknál, akkor a másik azt mondja, mégsem, szembeköpvén azt, amit a médiában nyomatnak. Hogy melyik párt ez, azt nem tudom.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr385669840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.01. 15:07:22

Így igaz.

Ki foglalkozik az üggyel? Az LMP és a Jobbik. Miért? Mert csak ők nem voltak még kormányon, így nem érintettek.

Munchausen 2013.12.01. 17:48:17

Nem értem, mi az újdonság abban, hogy a politikusok lopnak és betyárbecsülettel védik a többi tolvajt? Most kellene elzavarni az összeset...

Izo 2013.12.01. 23:19:41

Azt megfigyeltétek, hogy a lejáratás technikája mennyit fejlődött a napraforgó blog óta?

Tyreo 2013.12.01. 23:29:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: na végre.
nekem még az említett radikális párt is túl csendes.

ezzel az idióta szűréssel meg kezdjetek valamit. semmi obszcén nem volt a kommentben és nem engedte elküldeni.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.12.01. 23:32:16

soha semmi ugynek nem volt meg az igazi felelose, miert pont most lenne meg? Miben mas ez mint eddig a tobbi ugy?

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.12.01. 23:34:23

A Tocsik-ügy akkor kezdődött, amikor Dr. Tocsik Márta (1952–2013) ügyvéd ellen 1996-ban csalás gyanújával büntetőeljárás indult. Hosszas vizsgálat és hat ítélet után a büntetőügyben 2004-ben felmentették, védőügyvédje dr. Szőgyényi József volt.

Sírköves Slomó 2013.12.02. 00:29:12

1) Szocik, DK belebuktak a bajai vidióhamisításba

2) Ciklusokon átívelő rendszerhibákról beszél egy ex adóhivatali ember bizonyíték nélkül

Hát igen, és az fog szopni ahol nem lóg ki a lóláb. De jó próbálkozás.

sorstalan gáz 2013.12.02. 01:02:26

A vizsgálóbizottságosdi a konkrét ügyben teljesen értelmetlen. Van egy nem adószakértő Horváth, aki mániákusan szakértőnek képzeli magát, és őt meghallgatnák olyan képviselők, akik még csak nem is képzelik magukat hozzáértőnek (józan észjárást feltételezve). Ezenkívül nyomozati jogkörük sincs, úgy meg csak körberöhögtetik magukat

bkkzol 2013.12.02. 02:58:21

Azt nem tudhatom, hogy az illetőnek van e valamilyen bizonyítéka a , de az elég gyanús , hogy 2-3 nap alatt lejazlik bármilyen vizsgálat a NAV-on belül. Sajnos a jelenlegi "politikai morárt" látva senki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy kis visszafizetésért cserébe ne lehessen adócsalás olyan cégeknek akik százmilliókat tologatnak.

nu pagagyí 2013.12.02. 03:38:16

A környező országokénál magasabb Áfa miatt duplán szívunk. A Horváth által közölt csalási séma szerint külföldi termékek szorítják ki a magyar árut, mert az előbbivel lehet csalni, másrészt a csalást a magyar költségvetés terhére követik el. Járulékos kár, hogy drágább, minőségi árukkal Magyarországon becsületes módon nem is érdemes kereskedni, mert inkább külföldön veszik meg magyarok.

Ha igaz, hogy a költségvetés kb. 1000 milliárdot bukik az Áfán, ami a teljes bevétel harmada, akkor talán jobban járnánk, ha ilyen arányban csökkentenék az adó mértékét. 18%-os Áfával már valószínűleg nem érné meg csalni, a gazdagabbak sem külföldön vásárolnának, így a befizetett adó sem csökkenne.

Blogger Géza 2013.12.02. 06:41:12

@sorstalan gáz: Hát igen, ahogy a posztoló is szemmel láthatóan nem ért hozzá. Az nem úgy működik, hogy összeül egy parlamenti vizsgálóbizottság, és holnaptól megszűnik az adócsalás. :) Kérdés az, hogy ki mit tett ellene. Szegény Bajnai annyira semmit, hogy azt mondja, ő ilyenről még nem is hallott. :) MSZP és Gyurcsány kb ugyanezt tudná mondani. Azért a mostani az online kasszákkal, fordított áfa kiterjesztéssel, meghosszabbított visszaigénylési időszakkal, sertésáfa-csökkentéssel, útdíjrendszerrel legalább próbálkozik.

Nyilván az egész a Jobbik (és a már haldokló LMP) érdeke, mert mindenki másra megpróbálnák szétkenni a dolgot. Mert ha holnap a Jobbik kerülne hatalomra, megszűnne az országban az adócsalás? Senki nem venne számla nélkül semmit? Ugyan már... Semmilyen épeszű javaslattal nem jött elő senki, csak a hisztikeltés megy.

kulcsar2011 2013.12.02. 07:12:24

Pont az e.on-os balhé miatt nem írnak alá semmit a jobbikkal.

genyamagyar 2013.12.02. 07:15:12

@Blogger Géza: Ha ha ha!

Szóval ne ítéljék el az anyagyilkosokat, mert attól úgysem szűnik meg az anyagyilkosság??? Hüüülyevagy-e?

genyamagyar 2013.12.02. 07:17:36

@sorstalan gáz: Persze, Gyurcsány esetében volt értelme, mi? akkor értettek hozzá, ugye?

Kilóg a LÓLÁB, apafej!

Sinistroll 2013.12.02. 07:38:30

Az egesz poszt rem szubjektiv, es akkor finom voltam.

Semmi tenybeli alapod mindharom partot belegyanusitanod a NAV ugybe.

A Fleto-Botka szembeallitas meg kesz rohej. Nezz utana, mit ajanlott az MSzP szeptemberben a DK-nak. Aztan think again.

Bocs, de ennyi materia meg egy blogho is keves. Picit azert kutass iras elott.

Ad Dio 2013.12.02. 07:52:57

A tegnapi comingout, miszerint Horváth politikai karrierre készül azért csúnya árnyékot dob a magányos hős imidzsre. Mellesleg hihetetlen rossz ritmusérzékre vall az iőzítés.

Blogger Géza 2013.12.02. 07:58:33

@genyamagyar: Senki nem mondta, hogy ne ítéljék el őket, de egy parlamenti bizottság aztán végképp mindenre alkalmas, csak elítélésre nem, ahhoz egy ügyészség által lefolytatott nyomozás, és egy bíróság által kimondott ítélet kell.

pityipalkó 2013.12.02. 08:49:42

Nem tudom,hogy eseti bizottsági tagságért jár e külön pénz,de ismervén képviselőink pénzéhességét,csak a párt és frakciófegyelem állíthatja le őket hogy ellenezzék a bizottságot. Esetleg,ha megalakul majd jól 80 évre államtitokká minősül. Mindenesetre érdekes és sokatmondó ,hogy mennyire ódzkodnak tőle.

willdattaa 2013.12.02. 10:45:09

Mindenhol nem lóg ki lóláb, mert a Jobbiknál például nem.

Tyreo 2013.12.02. 10:56:37

@Blogger Géza: Elég szar lehet, hogy az internet korában kell folyamatosan cserélgetni a véleményeket:
"A bizottság alapításáról szóló határozatban van egy olyan mondat is, hogy a “kedvezőtlen folyamatokért, cselekményekért viselt személyes – büntetőjogi vagy politikai – felelősséget mihamarabb meg kell állapítani”. Ezt például elég nehéz összehozni azzal a magyarázattal, amit a Fidesz hozott fel az áfacsalásbilit a közelmúltban kiborító Horváth András volt adóellenőr bizottsági meghallgatása ellen, miszerint az ügyészség nem a Parlamentben található. Két éve még nemhogy nem zavarta a Fideszt, hogy büntetőjogi felelősséget vizsgáljon parlamenti bizottsággal, hanem egyenesen kezdeményezte azt."
444.hu/2013/12/02/a-parlament-egyszer-mar-majdnem-foglalkozott-a-cukros-afacsalassal/

jet set 2013.12.02. 11:09:27

"ez egy iszonyat fontos magyar érdek"

Melyik pártot, politikust érdekli a magyarok, az emberek érdeke?

Blogger Géza 2013.12.02. 11:09:36

@Tyreo: Nekem nem kell cserélgetnem a véleményem, semmilyen parlamenti bizottság nem lehet képes büntetőügyben bármiféle eredményre jutni, erre sem jogi, sem egyéb feltételek nem adottak. (Sokan elve el sem mennek manapság, hiába hívják be őket oda.)

"A bizottság alapításáról szóló határozatban van egy olyan mondat is, hogy a “kedvezőtlen folyamatokért, cselekményekért viselt személyes – büntetőjogi vagy politikai – felelősséget mihamarabb meg kell állapítani”" Ez a mondat természetesen nem azt jelenti, hogy a büntetőjogi felelősséget a parlamenti bizottság fogja megállapítani, hiába próbálja a butákat így manipulálni a 444.

Gyengébbek kedvéért kiemelve a végeredmény:

"A bizottság jelentésébe végül az áfacsalásról egyetlen sor sem került be."

Tyreo 2013.12.02. 11:21:31

@Blogger Géza: Ez első sorban a fideszről szólt és csak áttételesen rólad. Mert a Fidesz igen is cserélgeti. Téged ez meg nem zavar.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.02. 12:28:15

@Tyreo: egy troll volt az oka. törlöm a szűrést, mert találtam más megoldást

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.02. 12:37:21

@sorstalan gáz: akkor a választás is hülyeség, ugye?! legyen inkább az, hogy a "szakértő" Fideszes képviselők megszavazzák magukat továbbra is képviselőnek, nem?!:)

egyébként a parlamenti vizsgálóbizottság nem csukhat le senkit börtönbe, pont azért, mert nem szakértők. de azért lecsukási jogkör nélkül is van a dolognak értelme. az az értelme, hogy nem szakértői szinten meg kéne nézni ezt az ügyet, és kommunikálni az emberekkel nem szakértői szinten, hogy mégis mit sikerült megtudni. és piszkálni a dolgot, ami az ügyészségnek segítség. ez egyfakta kisegítő nyomozás lenne. nem szakértői szinten. a szakértőknek meg az a dolguk, hogy ezt is figyelembe veszik, megvizsgálhatják szakértői szinten.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.02. 12:38:26

@bkkzol: a vizsgálat egy számítógépes vizsgálat volt. az nyilván csak olyasmire bukkanhatott rá, ami a számítógépes rendszerben benne van. többre semmiképpen. kevesebbre igen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.02. 12:42:09

@Blogger Géza:

"Az nem úgy működik, hogy összeül egy parlamenti vizsgálóbizottság, és holnaptól megszűnik az adócsalás. :)"

a postoló nem is írt ilyet. a readelő diszlexiás.:)

"Azért a mostani az online kasszákkal, fordított áfa kiterjesztéssel, meghosszabbított visszaigénylési időszakkal, sertésáfa-csökkentéssel, útdíjrendszerrel legalább próbálkozik."

persze, persze az inpotens Józsi is próbálkozik a Marcsinál. nem próbálkozni kell!:)

"Mert ha holnap a Jobbik kerülne hatalomra, megszűnne az országban az adócsalás? Senki nem venne számla nélkül semmit? Ugyan már... "

ezt a postoló végképp nem akarta suggalni. elég kézenfekvő, nem?:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.02. 12:46:47

@kulcsar2011: ja, utána néztem. hát szerintem az rossz elv, hogy a Jobbikkal soha semmiben sem. az MSZP ingadozik, ez nem jó.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.02. 12:51:21

@Sinistroll:

"Nezz utana, mit ajanlott az MSzP szeptemberben a DK-nak. Aztan think again.
Bocs, de ennyi materia meg egy blogho is keves. Picit azert kutass iras elott."

piroslapok.blog.hu/2013/10/28/zart_level_mesterhazynak_bajnainak_es_gyurcsanynak

Picit azert kutass iras elott!

Blogger Géza 2013.12.02. 13:01:38

@Brendel Mátyás: Hát ez a rész: "Csak én azt nem értem, hogy most miért nem ragadják meg az alkalmat ezek a pártok?! Itt van egy ügy, amelyben mindhárom párt érdekelt lehet. Ha tényleg ezermilliárdról, vagy csak százmilliárdokról van szó, akkor ez egy iszonyat fontos magyar érdek" mintha azt sugallná, hogy hopp, összeül a bizottság, és majd folynak be a százmilliárdok... Holott a magyar valóság ismeretében semmi ilyen nem következne be, csak minden párt próbálná a rövid távú politikai hasznát leszüretelni a dologból. És nyilván a Jobbiknak lenne erre a legnagyobb esélye.

Mariann19 2013.12.02. 15:15:50

Sok szó esik a FIDESZ túlhatalmából eredő intézkedéseinek kártékony voltáról, melyeknek megakadályozására az ellenzék lenne hivatott a parlamenti demokráciában elfoglalt ellenőrző státuszuk értelmében.
Nyugati demokráciákban tapasztalható, hogy a pártok felmérik, hogy mi az ország érdeke, és e célnak az érdekében összefognak, félretéve ellenféli mivoltukat és ideológiákból származó különbözőségeiket.
Ami most az adócsalás ügyében látható, az ellenzékiek nem képesek felmérni politikai kötelességeiket, de azt sem, hogy az ügy elaltatása milyen további gazdasági és politikai negatív konzekvenciákkal jár.
20 éve tudjuk, hogy a hatalmas adócsalások melegágya az import beszerzések terepe. A 26.ooo adóellenőr legjobbjait nem erre a területre kéne átirányítani, és folyamatában ellenőrizni ezeket a behozatalokat? Nehéz azt belátni, hogy az irreális magas import áfa csalásai a hazai kinálati árakat leszorítják és torzítják a versenyképességet a piacon? Vajon átlátják-e, hogy amennyiben a helyzet fennmarad, távlatokban milyen gazdasági kár keletkezik nemcsak az adóbevételek kiesése miatt, hanem a piacgazdaság törvényeinek megszegése miatt is?
Vannak helyzetek, amikor az ellenzék összefogásának helye van, sőt kötelező, mert nekünk, állampolgároknak tartoznak ezzel.

sorstalan gáz 2013.12.02. 18:20:04

@Brendel Mátyás:
"az ügyészségnek segítség. ez egyfakta kisegítő nyomozás lenne"

Ti bolsevikok úgy látszik már sose fogtok megváltozni. Rákosi apátok rengeteg segítséget nyújtott annak idején az ügyészségnek. Nem is kellett sokat törniük a fejüket, legfeljebb csak azon, hogy kiolvassák a Párt vezetőjének lapszéli utasításait a nyomozati- és a periratokon

Szerencsére most már más idők járnak. Bizony még a hozzáértés is jól jöhet ebben a világban

bkkzol 2013.12.02. 18:34:17

@Brendel Mátyás: nagyon jó! Tetszik a dolog! A számítógépes vizsgáletot mindenki kérheti? A NAV dolgozó felvisz amit akar a gépre és késöbb a gép vizsgálatot végez a megadott adotból! Nagyon jó!!!
Ha lehet akkor megszkíkítom a kapcsolatot az adóhivalall és évente akármennyi alkalommal önvizsgálatot tarok! Ha ném akkor a testvérem vagy a céges számítástechnikusa. Na..?

Sinistroll 2013.12.02. 23:34:09

@Brendel Mátyás:
:-)
De akkor meg minek írsz ilyen sületlenséget, hogy "Mindkettő összefogást akar, Botka azt mondja, Gyurcsánynak vissza kell lépnie, Gyurcsány azt mondja, ha kell, visszalép. Most akkor miért nem állapodtak már meg?! Mindkét fél azt mondja, hogy össze kell ülni, nem látszik akadály. De a megállapodás mégsem történik meg."

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.03. 05:56:37

@Blogger Géza:

"mintha azt sugallná, hogy hopp, összeül a bizottság, és majd folynak be a százmilliárdok... "

nem ezt sugallja. ne csinálj abból érvet, hogy hülye vagy, és félreértelmezel egy szöveget! ebből nem következik, hogy azt írtam, amit félreértesz belőle.

fogadd el, hogy nem azt írtam, ha egyszer világosan állítom, hogy nem azt írtam és nem azt gondolom!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.03. 06:00:56

@Sinistroll:

"De akkor meg minek írsz ilyen sületlenséget, hogy "Mindkettő összefogást akar""

mert mindkettő ezt mondta. meg kell nézni a riportot, utána ugrálni, kishülye.

itt úgy látom, te vagy a nagyon tájékozatlan.

Sinistroll 2013.12.06. 08:01:40

@Brendel Mátyás:
Édesapám, neked tényleg kár blogírással bíbelődni. Az orrodig sem látsz, de hőbörögsz. Végtelen buta a blogod. A riposztjaid meg óvodások, "kishülye".
Na csá.

Sinistroll 2013.12.06. 18:41:01

@Brendel Mátyás: No, nem jöttem volna már vissza tovább fontoskodni - de ez a cikk talán érdekel. Erről próbáltam beszélni.

magyarnarancs.hu/aszerk/a-pancser-87616

Arról, hogy az MSzP teljesen nyilvánvalóan nem akar összefogást. Szívük joga, de akkor nem áll meg az a tétel, miszerint egyik kutya, másik eb.
Cső!

2016.02.25. 10:48:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A közértelmesség színvonalának ilyen süllyedése, amely az utolsó két évtizedben szinte már ijesztő méreteket öltött! Sükösd Mihály ÉS ben 1963 Az egész magyar iskolai nevelés fennkölt, de elavult, semmi intellektuális nevelésben nem részesítette, az ifjúságot. Nem sajátította el a kételkedni tudást a kézzel fekvőnek hitt igazságokban, vértezetlen maradt a különféle kártékony illúziókkal s hangzatos frázisokkal szemben, s az önérdekből, a saját álláspontból való kiemelkedésnek, a dolgok mások szemével történő látásának képességét csak igen csökevényesen tette magáévá.
Márai S. a magyarságot olyan gyermekhez hasonlítja, amely a cselekedetének csak közvetlen következményeit képes mérlegelni. Csak az elsőfokú reakciót tudja kiszámítani, gyakran ez a végzete. Az angol a cselekvése pillanatában már a harmad- és negyedfokú következményeket is mérlegeli. Ezért felnőtt nép.
A magyar adatba ragadtságának ezt a furcsa állapotát, a mesterséges agyi szélütöttséget, mely két tény között annak hamis kapcsolatát sem tételezi fel, nemhogy tovább menne s elemzéssel iparkodjon tisztázni az ok-okozati viszonyt. E két, a magyar közértelmesség paralizisét diagnosztizáló megállapítás mely között húsz esztendő telt el mutatja, hogy az iskolázatlan pártfunkcionáriusok tömeges befolyása révén felszaporodtak.
süti beállítások módosítása