Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Zárt levél Mesterházynak, Bajnainak és Gyurcsánynak

2013.10.28. 07:41 | Brendel Mátyás | 190 komment

mbgy.png

Előre kell, hogy bocsássam, hogy (i) ez tényleg egy zárt levél, úgyhogy más el ne merje olvasni, senki mást nem érint!:) (ii) Én a priori nem vagyok sem "siessük el gyorsan ezt az összefogást!" párti, sem összefogás ellenes. (iii) Továbbá nem utálom sem az MSZP-t, sem az E14-et, sem a DK-t. És nem vagyok semelyik bértollnoka. Mindegyikben sok hibát látok, de egy biztos, hogy az LMP-ben még többet, és a Fideszt és Jobbikot meg hát ne is mondd!

Bizony, én vagyok az a szavazó, aki még nem döntötte el, kire fog szavazni, csak azt, hogy a 2 szavazatát eme 3 pártra fogja leadni. Továbbá, ha engem kérdezne a közvélemény-kutató, akkor annak is mondanék egy pártot, lehet, hogy véletlenszerűen, de mondanék, mert az is rossz, amikor a szavazó nem jelzi, hogy azért eltökélten szavazni akar az egyikre, mert akkor nem lehet látni az erőviszonyokat.

Azt gondolom, az a helyes, ha minden szavazó tisztán látja a prioritásait, és azt gondolom, az természetes, hogy nincs tökéletes párt, de a prioritások szerint az ember végül tényleg leszavaz azokra a pártokra, amelyek legjobbnak vagy legkevésbé rossznak tűnnek. A kettő matematikailag ugyanaz, tehát én nem fogok itt fanyalogni.

Nem vagyok az összefogásnak vallásos híve. Nem gondolom, hogy ha ez a három párt összefog, akkor mindjárt itt a kánaán. Még az sem biztos, hogy ez elég a nyeréshez. Továbbá szerintem egy normális országban teljesen normális volna az, ha 5-6 párt jutna be a parlamentbe, és csak a választások után kezdenének el koalíciókat alkotni, mert egyensúly-közeli helyzet volna, mint Németországban történt legutóbb. Szerintem az is természetes, ha több koalíció is elképzelhető, mert valahogy az az eset, amikor sok párt sokféle koalícióban esélyes a kormányra, nagyobb versenyhelyzetet és rugalmasságot jelent, és a választói akarat is jobban kifejeződik akkor, amikor különféle mérlegek ide-oda tudnak billenni.

De nem vagyunk normális országban, Magyarországon a Fidesz által létrehozott választói rendszer a hatalomkoncentrációnak kedvez. Ez idáig közhely. És most már az is látszik, hogy a Fidesz sajnos túl sok buta szavazót tud megvezetni a nacionalizmusával, a bűnbak-politikájával és a média einstandolásával.

Még ezzel együtt is csak a koordinált egyéni jelöltállítás az az összefogás, amely mindenképpen ésszerűnek látszik. A közös lista, az már kérdéses dolog. Én elfogadom, hogy vannak érvek ellene is, például ha külön listák vannak, akkor mindegyik párt rendesen megmérettetik, és a szavazó be tudja húzni azt a pártot, amelyik neki kedvence. Az MSZP-E14 összefogásnál az egy teljesen jó kommunikáció volt, hogy a közös egyéni jelöltre lehet szavazni, de a saját pártra is lehet szavazni listán. Ez egy jó terv és jelszó lehetett volna. Annyira nem veszik az emberek, mint a cukrot, de szerintem fair és reális terv volt.

A koordinált közös egyéni képviselőket tekintve egy dolog világos: a DK-nak és az MSZP-nek ebben meg kell tudni egyezni. És itt kénytelen vagyok a DK-nak jobban igazat adni: szerintem nem volt tisztességes az ajánlat, amit az MSZP nekik adott. Ami a képviselők számát, arányát, listabeli elhelyezését illeti, az lehet tárgyalás kérdése. De az megalázó, ha az MSZP meg akarja mondani, hogy melyik képviselő nem lehet jelölt a DK-nál.

A DK-val a közös lista is felmerült, és itt kifejezetten próbálták kiutálni Gyurcsány Ferencet. Igaz, Gyurcsány Ferenc az ország egyik legjobban utált politikusa, teljesen alaptalanul egyébként, mert a dolog nagy része karakterrombolásról szól. De ha a DK-t egyáltalán érdemes behozni a buliba, az a pár százalék, most már esetleg több százalék szavazóért lenne. Ők pedig hát nem utálják Gyurcsány Ferencet. Ők igenis szeretnék őt látni a listán valahol. Ha pedig valaki egyáltalán hajlandó az MSZP-re szavazni, akkor szerintem nem fog azért mégis tartózkodni, mert Gyurcsány Ferenc neve valahol ott van a listán. Nem legelöl, de nem is megalázó helyen. A többi politikus kizárása meg már tényleg nettó kicsinyesség. El kell fogadni azt, hogy kik az erős emberek a DK-ban, és ha az MSZP megegyezik velük, hát  akkor el kell fogadni ezeket a jelölteket. Semmi értelme azért megegyezni a DK-val, hogy a jelöltjeiket gyengékre cseréljék le.

A DK, amióta az MSZP a megalázó ajánlatával gyakorlatilag kikosarazta őket, azt tette, amit ilyenkor egy pártnak tennie kell. Erősítettek. És úgy néz ki, sikerült is pár százalékot hozni. Na most, kedves MSZP, képzeljétek el, hogy ha esetleg még húz pár százalékot a DK, és egyértelműen leelőzi az E14-et, akkor elég kínos lesz a helyzet, hogy ti a harmadik legnagyobb demokratikus ellenzéki párttal egyeztetek meg, de a másodikat kidobtátok. Ha a DK esetleg 7-8 százalékon fog állni a végén, akkor kár lenne egy ilyen erővel nem megegyezni, miközben később esetleg drágább lesz velük megegyezni. Tehát tisztelt Mesterházy Attila, tessék ez ügyben lépni!

Én nem vagyok a sietős megállapodás híve sem. Elismerem, hogy a pártoknak joguk van sakkozni. Védik a saját érdekeiket, próbálják a legtöbbet kihoznia  helyzetből. Ez a feladatuk. Ez a saját szavazóik felé is a feladat. Mindenki tudja, hogy aki nem alkuszik erősen egy adás-vételi szerződésben, az rosszul jár. De azt is figyelembe kell venni, hogy a megegyezést kommunikálni is kell a szavazók felé. Ha tehát a választásokig még történik valami megegyezés, akkor azt azért most már meg kellene kötni, mert amíg ez eljut a szavazó tudatáig, az sok idő. Pláne a mostani, Fidesz uralta médiában.

Egy dolgot ajánlanék még a három párt figyelmébe, és Bajnai neve csak ezért szerepel a címben. Mert ugye az MSZP-nek az E14-gyel már van egy egyessége, és én mondtam, nem vagyok a közös listának mindenek feletti híve. Csak akkor, ha megéri. Na most figyelni kéne a választói akaratot. Van egy olyan sejtésem, hogy a választói akarat a közös listának, és a teljes összefogásnak mégiscsak nagy jelentőséget tulajdonít. Ez nem a választási matematikán alapul, hanem pszichológiai dolog. Én úgy sejtem, hogy a közös lista mégiscsak többet hozna, mint amennyit vinne. Egyszerűen ilyennek tűnik a választói hangulat. Ennek nincs racionális oka, a választók egy jelentős része egyszerűen abban hisz, hogy a teljes összefogás az igazi. Kicsit a szokásos messianisztikus dolog, de hát ez van, ebből kell főzni! Ha pedig én ezt jól érzékelem, akkor mégiscsak meg kéne csinálni. És ha meg kéne csinálni, akkor mégiscsak inkább előbb, mint utóbb, hogy legyen idő arra, hogy ez minden választó tudatába el is jusson.

Végül, a tiszta helyzet érdekében az MSZP-nek, E14-nek és DK-nak együtt kéne megállapodni, egy megállapodásban kellene három felé osztani a jelölteket, mert az meg az MSZP felé nem tisztességes, hogy ő adjon le jelölteket a DK-nak. Le kell ülni egy asztalhoz! Én eddig nem sürgettem ezt a dolgot, mert elismertem a pártok jogát a harcra. Én nem gondoltam azt, hogy itt a világvége, mert Mesterházy és Bajnai nem egyeztek meg. De most már csak pár hónap van hátra, most már egy ponton tényleg abba kell hagyni a harcot, meg kell egyezni, és rá kell fordulni arra a célegyenesre, és le kell győzni Orbánt! Tehát tisztelt Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, tessék ez ügyben lépni!

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr185602312

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.28. 14:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H82H 2013.10.28. 19:20:44

@nu pagagyí: sikeresen lefelejtettem a "jog" kifejezést az utód elől. Valóban eszmeileg elhatárolódtak az Mszmptől (jól is néztek volna ki ha nem)

nu pagagyí 2013.10.28. 19:20:50

@H82H: Érdekes, a zsidók deportálását például egészen jól megszervezte Horthy, csak éppen a kiugrást nem tudta. A baloldal nem inkompetens volt, egyszerűen üldözték. Amit tudtak, megtettek. Volt is egy pár mártírjuk, mondjuk Sallai és Fürst (még békeidőben).

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.28. 19:25:22

@Bogas: "Emlékszünk a GyF nevéhez köthető legutóbbi miniszterelnök-jelölt keresésre, még a kutyáim is vonítva röhögtek azon a héten! "

A tetves kutyáid akkor nem röhögtek, amikor a vezéred sírva könyörgött Ibolyának, hogy szövetkezzenek, sőt hajlandó lenne "félreállni"? Pedig az igazi kutyakomédia volt, igaz nagyon szánalmas.

E.Csaba 2013.10.28. 19:26:01

Nem nincs benne:D Az van benne, hogy 3 vagy több párt esetében 15%.Ez még három pártnál nem gond(még,az E14 már nagyon sanszos), de ha 4 párt áll össze nem mindegy, hogy 15 vagy 20 5 pártnál 15 vagy 25 stb.

Amiket utána felvetettél, az érdekes és én is kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan taktikázik.Ha Gyurcsányon fog múlni az összefogás végül, akkor ő is leírta nálam magát.Nekem úgy tűnik, hogy neki kénytelen "becsületesnek" mutatnia önmagát és úgy is viselkedni, hogy a rossz imidzsét javítsa.

H82H 2013.10.28. 19:26:12

@nu pagagyí: Azt a logisztikai folyamatot amiben nemhogy nem ölik meg mindenkidet, de egy világbirodalom erőltet szerintem te is ügyesen megoldanál. És nem ugyanilyen szervezési bravúr az is, hogy csak 44 márciusában került sor a megszállásra? (mint mondtam egyik oldallal sem értek egyet teljes mértékben, de nincs értelme az egyikkel érvelni, mert a másik azonnali kontra, ezt hívják megosztó korszaknak.) A baloldal is eljutott odáig, hogy üldözték, az már akkor következmény volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 19:29:30

@Online Távmunkás: "média einstandolásával."

látod, innen látszik, milyen hülyék vagytok, össze nem mérhető a Fidesz einstandolása minden korábbi médiatúlsúllyal

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.28. 19:30:07

@putris72: "egész a pattintós kőkorszakig vissza lehetne vezetni,hogy ki a bűnös"

Ha jól olvastad, akkor száz évről volt szó. Szerintem, annyit még te is el tudnál olvasni, terelgetés helyett.

putris72 2013.10.28. 19:31:55

@nu pagagyí: Milyen diktatúráról beszélsz,ahol az ellenzéki pártok hamis videókat gyártanak,hogy le járassák a kormányt!A hír hamisításban is élen járnak,ha lebuknak akkor ugye nincs cikk, poszt róla,amíg nem addig megy nyomják ezerrel!Lásd az elmúlt hetek eseményeit,most már mindenről csönd van!MI az amiben meg vagy gátolva,mi az amit nem mondhatsz el!Fogalmad sincs,hogy mi az,hogy diktatúra,de csak mondod!Tudod,hogy akik most a TEK-ben vannak azokat elölte,hogy nevezték!Mert a rendőrök ugyan azok csak minden kormány másképp nevezi őket!Volt már Komondor kommandó(nem a vak komondor)RKSZ TESZ stb..!Most így hívják,de ettől még nem egy diktatúra kiszolgálói!Attól még nincs diktatúra magyar országon mert az MSZP vesztett a választáson!!Meg nem attól lesz demokrácia mert majd a baloldal nyer!Pont attól van demokrácia,hogy a baloldal is el vesztheti a választást!!Amúgy mind gondol,hogy elölte ki volt a közigazgatásban?Nem baloldali?Te hol éltél eddig azt hitted,hogy elölte mindenhol,csakis fedhetetlent demokratikus szakemberek ültet,vagy valami balek aki pont rossz ajtón nyitott és ha már ott volt ott is marasztalták!

Bogas 2013.10.28. 19:34:34

@Orbán Diktor: akkoriban még nem voltak kutyáim :-)))

De tudod mit? Megnézném, ahogy egy MSzP-EgyüttPM-DK koalíció kormányoz. Akkor aztán naponta lehetne derülni rajta, hogy a farok csóválja a kutyát. Imádnám nézni a bal oldal négyéves vergődését!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 19:38:06

@IPetya: "Esetleg ln is lehetek önző és az unokáim adókedvezménye miatt fogok a Fideszre szavazni."

ha a Fidesz sokáig viszi tovább az országot, akkor feldughatod magadnak az adókedvezményt

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 19:40:39

@♔bаtyu♔:

"Ne hazudj. A rendőrség előbb kezdte szétverni a tömeget és csak jóval később volt gyújtogatás. "

Ne hazudj!

1) MTV székház

2) több éjszakán át tartó kirakatbetörés és kukagyújtogatás a belvárosban

3) tankelkötés

és csak ezután oszlattak

fülesboci 2013.10.28. 19:41:39

Hát ti még ezeket a buta szavazókat is elijesztettétek, pláne a Böszme

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 19:41:58

@♔bаtyu♔: a süpredék elkötött egy T34-es tankot, ettől a pillanattól kezdve akár vadászbombázókat is lehetett volna rájuk küldeni, mert harci cselekmény volt

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 19:48:54

@H82H:

1) a nacionalizmus lehetne pozitív dolog is, csak a Fidesznél éppen nem az. leginkább a nép ópiuma szerepét tölti be

2)" a médián keresztüli agymosás és a bűnbakosdi bevált módszer a másik oldalon is, csak sokkal régebbről eredő, kifinomultabb kapcsolatokon keresztül."

ekkora einstand korábban nem volt

"beállítani, elmondása szerint képtelen volt egyetlen épkézláb intézkedést is összekaparni a kormányával az nem elég."

mondok egyet, a TB biztosítás ellenőrzése. ezzel már 1:-100 - ra vezet Orbánnal szemben.

"De ha csak az elmúlt pár hetet/hónapot nézzük: Megfenyegette az mszpt az öszödi szivárogtatók megnevezésével, ezután mikor egy dk-s teljesen véletlenül elvetette ezeket a neveket a médiában már békebírót játszott (esetleg tudathasadás?), lejáratja az mszpt a pártpénzes botránnyal miközben ő azzal takaródzik, hogy "jajdeháttőlükkérdezzétek", a puszta véletlennek köszönhetően mit ad isten, a bajai kamu videó kapcsán is felmerült egy dk tag neve, taktikusan lejáratta mesterházyt 23.án, most meg megint a békéről és együttműködésről papol, ja és az erdélyi magyarok megdögölhetnek és egyébként sz@rrá lövetni egy tömeget amelyben randalírozók és egyszerű tüntetők, járókelők vannak jelen vegyesen még mindig tökéletes megoldás. Legalább konzekvens ha más nem is... Igen, valóban semmi ok utálni ferencet a "buta szavazóknak" legalábbis tényleg semmi. "

no látod, azért vagy hülye, mert egyáltalán ezeket tartod fontos kérdéseknek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 19:52:38

@czjanos: "Gyurcsány azzal, hogy azonnal elzárkózott a közös rendezvénytől"
azért nem semmi, mekkorát tudsz belehazudni az emberek pofájába. csak egy nevet mondok. Juhász Péter. emlékszel még erre a senkiházira, mit csinált?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 19:53:39

@torró: mit akartál mondani?! csak mert nem sikerült

H82H 2013.10.28. 19:54:29

@Brendel Mátyás:
"ekkora einstand korábban nem volt" a zöld narancsabb mint a kék, mert csak.

"mondok egyet, a TB biztosítás ellenőrzése. ezzel már 1:-100 - ra vezet Orbánnal szemben." a zöld továbbra is narancsabb mint a kék.

"egyáltalán ezeket tartod fontos kérdéseknek." Miért, 4%-os parlamenten kívüli kis pártként szerinted mi fontos kérdés neki? Mit tehet? Egyébként tartom fontosnak egy frászt, etikátlanságra tökéletes példák. "Látod azért vagy hülye" mert egyrészt olyat magyarázol bele a másik mondandójába ami nincs ott másrészt személyeskedsz a lehető legprimitívebb módon. Jó lenne már azt a mesterséges intelligenciát összehozni, mert természetessel nem bírsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 19:56:06

@balage_81 reloaded: "mesterházy már rég feladta a jövő évi választást. eldöntötte, hogy ha ő nem lehet miniszterelnök, akkor ne legyen senki sem, majd megpróbálja '18-ban."

ha most nem nyer, 18-ban tudod mit próbálhat meg?! szórólapozni az mszp akkori jelöltjének.

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.28. 19:58:28

poszter:"priori"

Ez meg mi a bánatos lengő csapszeget jelent?

Az összefogással kapcsolatban igaza volt Gyurcsánynak, anno: miért akar a maszop (és most már az E14 is) állandóan a fityesz elvárásainak megfelelni, mintha az a banda lenne maga a nemzet? Miért kell állandóan hozzájuk mérni magukat? Annyira magas szinten működik már az orbánista agymosás?
Látom itt a nagy Fletó ellenes felindulást, pedig ő volt az, aki kétszer is hülyét csinált a Viktorból. Pontosabban, jobban tudott hazudni. Jelenleg ő az egyedüli, aki képes újra feltörölni vele a padlót. Én nagyon szívesen szavaznék rá, mert már látom a remegést a vezéri inakon, és a érzem az Orbán-trollok bokáján lefolyó fosnak a szagát. A maszop már a múltkor sem kapott tőlem szavazatot (odaadtam a bringásoknak), a Bajnai meg azért nem fog, mert behódolt a Mekkmesternek. Így már csak a Fletó marad. Igaz, olyan nagyot és sokat hazudni már nem tud, mint a jelenlegi bolsevik, de még mindig százszor jobb, mint a dakota forradalmár.

pánpéter 2013.10.28. 20:03:23

megjött az index 100. blogbejegyzése az "össze kell fogni" blablabla témában.
hála a jó istennek, ha így haladtok, a Fidesznek megint 2/3-a lesz, és akkor talán végleg eltűnik Gyurcsány, Bajnai, és a többi nemzetromboló balliberális megmondóember.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 20:03:40

@H82H:

" Egyébként tartom fontosnak egy frászt"

akkor próbálj meg valami fontos dologról kapirgálni, te barom!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 20:06:21

@Orbán Diktor:

"poszter:"priori"

Ez meg mi a bánatos lengő csapszeget jelent?"

ha kultúrbunkó vagy, legalább ne reklámozd!

H82H 2013.10.28. 20:08:18

@Brendel Mátyás: A DK jelenlegi munkássága a baloldali összefogás színpadán és a fontos dolgok ég és föld, egy irreleváns témáról beszéljek úgy hogy a világ nagy dolgait szövöm bele, ez jó!
Szóval Gyurcsány mondá vala nem kettő, nem három, nem nyolc, hanem... elkészült a nagy mű, a gép forog, az alkotó pihen.

Na megint zuhantunk egy szintet, most már a barmozás megy? Esetleg egyéb jelzőket is ismersz tapasztalatból, vagy kezd fogyni a tár? na? na?

hunorr 2013.10.28. 20:08:55

Hát lehet, hogy sok buta embert meggyőzött a Fidesz, de a cikkírót például - a jelek szerint - még nem...

putris72 2013.10.28. 20:13:24

@nu pagagyí: Te ugye tényleg komolyan gondolod és hiszed amiket le írtál!!Ti tényleg soha nem fogjátok meg érteni,mért nem fogadja el, sok ember az MSZP mint demokratikus párt!

H82H 2013.10.28. 20:15:59

@Brendel Mátyás: azt már meg se említettem eddig, hogy a média irányítását ma elképesztő drámának éled meg, de ellenzéki párt lejárató hadjáratát amit egy másik kormányváltásra törő párt ellen folytat, azt nem, ráadásul maga ez a "bejegyzés" is egy lényegtelen kérdésről elmélkedik, rendkívül felszínesen. akkor most mi van?
a zöld narancsabb, mint a kék, mert én azt szereteeem.

Kámasuka 2013.10.28. 20:16:28

2014
egyéb 3%
E14 3%
LMP 3%
DK 7%
Jobbik 9%
MSZP 25%
Fidesz 49%

Ez összefogás esetén, siessetek.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.10.28. 20:17:13

@barli: "a "baloldal" még ma is azzal járna a legjobban, ha nyilvánosan kirúgná a ferkót (nem csak így rugdosná)."

Imádom ezt a baloldalért aggódó sok kicsi fideszest ...

putris72 2013.10.28. 20:18:25

@Orbán Diktor: Szerintem nem én terelgetek,de nem hinném,hogy meg tudnánk győzni egymást!A véleményemmel meg nem hiszem,hogy nagyon egyedül lennek!!

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.28. 20:19:52

@Brendel Mátyás: "ha kultúrbunkó vagy, legalább ne reklámozd!"

From Wikipedia, the free encyclopedia
A priori may refer to:

A priori knowledge, that is justified by arguments of a certain kind
A priori (languages), a type of constructed language
A priori estimate, an estimate for the size of a solution of a differential equation
A priori probability, that derived by deductive reasoning
Apriori algorithm, an algorithm for learning association rules.

Én kérek elnézést, doktor úr! Most már értem. Elsőre nem tűnt angol szónak.

Gatinho 2013.10.28. 20:21:05

@Mária:

Igazad van, a választók 99%-a ElQúrót akarja... lol

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.28. 20:23:44

@putris72: "Ti tényleg soha nem fogjátok meg érteni,mért nem fogadja el, sok ember az MSZP mint demokratikus párt!"

Én ért, de nem tut elfogadni figyesz mint demokratikus párt, mert az lenni bolsevik.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.28. 20:24:01

@Kámasuka:

Szerintem:

Fidesz - 40 %
MSZP - 30 %
Bajnai - 4 % - nem jut be
DK - 6 %
LMP - 5 %
Jobbik - 10 %
egyéb: 5 %

Fidesz - abszolút többség éppen meglesz, esetleg éppen nem lesz meg, azaz a mandátumelosztásban 50 % körül.

toportyánzsóti 2013.10.28. 20:25:37

@dr kíváncsivagyok: Ennyi pénzből caligula lovát is l népszerűvé lehet tenni.

Kámasuka 2013.10.28. 20:27:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ebben aztat ne értem, hogy a pollokhoz képest minusz 10et adsz a fidesznek és plusz 10et az mszp-nek.

Ehhez gyakorlatilag hatalmas, sikeres balos mozgósítás és magas részvétel kell.

Az elmúlt3évben ennek a nyomait sem láttam.

barli 2013.10.28. 20:27:30

@Republic Forever!: távol álljon tölem, hogy aggódjak értetek, csak nem értem hogy miért nem lehet már végre kirúgni azt az idiótát. A többiekkel még lehetne együtt élni, de a gyf az nem vállalható. Ez van.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.28. 20:31:05

@Kámasuka:

A Fidesz nem hiszem, hogy ismét képes lenne 52 %-ra, amit 2010-ben produkált, ezért írom így. Az MSZP pedig az utolsó hetekben azzal fog mozgosítani, hogy "vagy a Fidesz vagy mi", ez növekedést fog hozni mindenképpen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 20:34:03

@H82H: "egy irreleváns témáról beszéljek úgy hogy a világ nagy dolgait szövöm bele, ez jó!"

ha szerinted irreleváns, akkor arról hallgatni kell. de te kinyitottad a büdös szádat, és beszéltél róla, és még ráadásul totál kis dolgokat szőttél bele.

innen tudom, hogy hülye vagy

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 20:36:31

@H82H:

"ráadásul maga ez a "bejegyzés" is egy lényegtelen kérdésről elmélkedik"

ha így gondolod, ne szólj bele, nem telefon. szerintem sok lényegtelen kérdés van az indexen, és képzeld nem szoktam odamenni, okoskodni a lényegtelen dolgokról. te viszont vagy ilyen hülye.

colonel Tigh 2013.10.28. 20:37:06

@Brendel Mátyás: Kiegészíteném még azzal, hogy azóta sajnos a népnek egyre nagyobb lett az ingerküszöbe. Akkor mi lett volna itt, hogy reagáltak volna arra az iszonyatos rablásra, amit most csinálnak, olyan fincsi dolgokkal fűszerezve, mint a magyar föld alkotmányos védelmének leszavazása? Most már nokiás dobozok sem kellenek, a média a nokiás dobozuk, plusz zsebre vágva a bírósággal, alkotmánybírósággal, stb stb - jobb helyeken ezt hívják maffiának. Gyanítom nem csak megdobálják, de le is bontották volna a tv-székházat. Mindenki csak sír, hogy nincs kire szavazni, az összes induló alkalmatlan, csak nem tudom miért nem veszi észre a nép, hogy joga lenne nem elmenni szavazni. Kollektíve, senki senkire. Na akkor megindulhatna egy párbeszéd, hogy akkor mi is van most, kezdve egy ideiglenes szakértő kormány kinevezésével. Az lehet, hogy kényelmetlen lenne 1-2 hónapig, de sokkal kevesebb kárral megúszhatnánk, mint ha hagyjuk ezt az egész kurva bandát DKstól, Jobbikostól, Fideszestől, MSZPstől, E14estől, az összestől, ügynökaktákat azonnal nyilvánossá tenni. Minden jogunk meg lenne hozzá, mégsem élünk vele- és ez a legszomorúbb.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.28. 20:39:26

@nu pagagyí:

Mostanra bizonyosodott be az az előrejelzés a 90-es évek elejéről, hogy káros a demokráciára az, hogy az MSZMP átalakult, s nem hagyta meg a középbal helyét másnak. Sokkal egészségesebb lett volna a cseh út, ahol a volt komcsi párt maradt komcsi, s tőlük függetlenül lett egy szocdem párt. Az MSZP képtelen szabadulni ettől a tehertől.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 20:40:46

@cylonflatus: igen, erről kéne írni egy jó cikket, csak szerintem nem érné el az index ingerküszöbét sem

Kámasuka 2013.10.28. 20:41:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az első mondatodban igazság vagyon. A második, nevetséges.

Nevetek is. Hehe he

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.28. 20:42:12

@barli: "A többiekkel még lehetne együtt élni, de a gyf az nem vállalható."

Mondok egy egyszerű megoldást: ne szavazz rá!
Azt ugye, mondanom sem kell, hogy egy baloldali politikus nem köteles megfelelni a te elvárásodnak, illetve a vezérednek. Én sem várom el, hogy a jelenlegi rablóbanda bármely tagja megfeleljen az én elvárásaimnak, mert az ellenkezne Freud alaptételeivel. Ebből következik, hogy nem szavazok rájuk. Remélem, érthető voltam. Lerajzolni nem tudom neked...

H82H 2013.10.28. 20:43:42

@Brendel Mátyás: "ha így gondolod, ne szólj bele, nem telefon. szerintem sok lényegtelen kérdés van az indexen, és képzeld nem szoktam odamenni, okoskodni a lényegtelen dolgokról." Megkerülhetetlen kapcsolat van aközött amit te minősítettél lényegtelennek és amit én, ezáltal ebben a kapcsolatban releváns, mégis ennek becsmérlésével kezdted a választ. Ha szerinted az összefogáshoz, vagy a nem összefogáshoz vezető taktikai és etikai lépcsők irrelevánsak úgy az egész kérdés az így végeredményben olyasmiről írtál ami nem érdekel, tehát "kinyitottad a büdös szádat, és beszéltél róla" pedig képtelen vagy összefüggésében értelmezni.

Amúgy meg lehülyézni ezt-azt épp a "hülye okoskodik" kategória, így el kell keserítenem téged, de igen, szoktál, sokat. Önkritikát alkalmazni, na azt nem szoktál.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.10.28. 20:45:00

@barli: "A többiekkel még lehetne együtt élni, de a gyf az nem vállalható."

Megértelek. Sőt: igazolsz. Őfelségének kell ellenzék, hiszen a kötcsei beszédben fölvázolt centrális erőtérben a többpártrendszer látszatát fenn kell tartani. Erre az ellenzéki szerepre - a rendszerre nehezedő veszély nélkűl - az mszp és az együtt-pm tökéletesen megfelel. Aki pedig a rendszerváltás igényével, az orbáni bolsevista rendszer lerombolásának a szándékával lép föl, az nyilvánvalóan szálka a gépezetben, így el kell tüntetni.

Mondom, logikus amit írsz, megegyezik az orbáni rendszer kiagyalóinak és működtetőinek észjárásával.

Kámasuka 2013.10.28. 20:49:20

@Republic Forever!: Nem így látom.

Az MNO, a HirTV volt pont, aki elkezdte úgy 3-4 hónapja nyomni Gyurcsányt, aki már teljesen eltünt a médiából.

Eddig azt érték el, hogy Bajnai már nem fog bejutni. Meg valszeg még azt fogják, hogy egy gyengébb Mszp fog bejutni + Gyurcsány. Igy lesz a legjobb a fidesznek majd veszekednek tovább ellenzékben.

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.28. 20:54:29

@Brendel Mátyás: "latin"

Akkor megkérhetlek rá, hogy értelmezd az alábbi mondatot?

"Én a priori nem vagyok sem "siessük el gyorsan ezt az összefogást!" párti, sem összefogás ellenes."

Sajnos, nem tudok latinul. No abló inglés.

barli 2013.10.28. 21:09:11

@Orbán Diktor:
máshogy fogalmaznék: ha egyszer betelne nálam a pohár a jobbos lopás miatt, el sem gondolkoznék rajta, hogy olyanokra szavazzak, akik leülnek a ferivel egy asztalhoz. Nem hinném, hogy egyedül lennék a véleményemmel.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.28. 21:10:56

@H82H: " Ha szerinted az összefogáshoz, vagy a nem összefogáshoz vezető taktikai és etikai lépcsők irrelevánsak úgy az egész kérdés az "

az elmegyogyóban azt tanultad, hogy ez így logikus?!

dogbakszi 2013.10.28. 21:15:15

@zobod:
"Persze az összefogás az e2014/dk értelmezésében nem ezt jelenti, hanem azt, hogy az mszp listáján az ő politikusaik is bekerülnek a Parlamentbe."
Ez tévedés! Az ő értelmezésük nem az MSZP listáján, hanem egy közös összdemokratikus pártlista, melyen a felkerülők számát a közvéleménykutatás által mért támogatottság határozza meg. Ezt hajdan a DK nagyon jól megfogalmazta, mivel azt mondta ki, hogy ők nem az MSZP listájára akarnak felkerülni. Gyurcsány, amikor az ATV-ben Kálmán Olga megkérdezte, hogy az MSZP listáján szeretné-e a második helyet, akkor azt válaszolta, hogy az MSZP listájára ő nem akar felkerülni.
De ha az MSZP-nek fontos az Orbán rezsim eltakarítása, s a DK már annyira megerősödött, hogy nem negligálhatja a kizárólagosságra törekvő MSZP, akkor a hajdani helyekhez képest, amit a DK kért(9 egyéni és 8 listás), többet kell majd átadniuk.

barli 2013.10.28. 21:36:14

nem értem, hogy miért kéne egyáltalán közös lista. Osszák le az egyéni körzeteket oszt kész. Akinek meg nem jön össze az 5% az mit akar itt kormányt váltani?

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.28. 22:17:11

@barli: "ha egyszer betelne nálam a pohár a jobbos lopás miatt, el sem gondolkoznék rajta, hogy olyanokra szavazzak, akik leülnek a ferivel egy asztalhoz"

Ez jó. Ha egyszer... Nem tudom, hol van az ingerküszöböd, mert nyilván a szockók lopásainál egy nokiás doboz biztosan kiverte nálad a biztit... így több száz milliárdban kell gondolkodni? Hol van a te határod, polgártárs?
Visszatérve Fletóhoz: miért gond, ha valaki egy asztalhoz ül vele? Leprás?

Vihar Ármin 2013.10.28. 22:26:47

Az elmúlt napok eseményei megszilárdították korábbi véleményemet, az ún. baloldal éppúgy a saját sírját ássa, mint tette azt 2006 szeptembere óta folyamatosan, s a 2010-es választások be is temették azt a sírt. LÁTSZÓLAG feléledtek, de most ugyanabba a gödörbe tartanak, egymást lökdösve ezen az úton.
Figyelembe véve az új választási rendszert OV-t egyetlen módon lehet legyőzni: összefogással. Ez eddig evidens és közhely. Az viszont nem, hogy mivel a három pártvezér nyilvánvalóan nem képes megegyezni, egyik sem fogadja el de facto a másik kettő egyikét sem miniszterelnök-jelöltnek, s nem képesek, legalábbis nagyon megalázónak élnék meg, ha valamelyikük őföléjük kerekedne, új személy kell miniszterelnök-jelöltnek. Olyan, aki semleges ebben a huzavonában, aki képes e fölé emelkedni, akiben van annyi kurázsi, hogy nyerhet. Aki képes VEZETNI ezt a széthúzó társaságot, aki már legyőzte a Fideszt.
Aki tisztességes, s az ő indítása éppen időben történne november-decemberben, mert még fel tudná magát építeni, ha a mögötte állók nem lejáratósdit, haragszom rád-ot játszanak, hanem egységesen támogatják. Olyan, akinek indítása szinte mindenkit meglepetésként érne, s akinek számos pozitív tulajdonsága, vitakészsége, megnyerő személyisége húzná, húzná felfelé a baloldalt, s az ún. demokratikus közepet. Aki ráadásul még nő is, így olyan csoportokat lehetne elvinni a szavazófülkékbe, akik eddig távol tartották onnan magukat.
Tétényi Éva, Esztergom polgármestere az általam favorizált közös miniszterelnök-jelölt, s mielőtt legyintesz, gondold végig a dolgokat!!!
Én csak a híradásokból ismerem a hölgyet, de ő lehetne a 2014-es választások nyerő embere (asszonya!), egy olyan jelölt, akire nehéz sarat dobálni, az elmúlt három év megmutatta, hogy bírja a gyűrődést, egyszerűen, világosan beszél, szuggesztív és - szerintem - karakteres, talán csaknem karizmatikus személyiség. Amennyire tudom: tisztességes, intelligens és tanulékony is.
TÉTÉNYI ÉVÁT közös miniszterelnök-jelöltnek!!!

wirth6 2013.10.28. 22:28:17

@Brendel Mátyás: Sőt, miért nem mindjárt taktikai atomcsapás?

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.28. 22:32:46

Véleményem szerint, a baloldalnak hagyni kéne a francba ezt a választást. A magyar nép megajándékozta a Kedves Vezetőt egy jó kétharmaddal. Hogy mit kapott érte cserébe, most hagyjuk. Hagyni kellene a kampányt is. Hadd érezze a nép ennek a döntésnek a súlyát még négy évig. Én személy szerint leszarom, meg tudok élni, nem rossz a szakmám. Akinek esze, szakmája, tudása volt, az elment innen. Ebből az országból már nem lesz semmi, az EU volt az utolsó remény. A nemzet nem tud kilépni a saját árnyékából, és ez így is lesz, ameddig magyarkodással meg lehet hülyíteni az embereket. Vagyis soha.

putris72 2013.10.28. 22:35:05

@Orbán Diktor: www.atv.hu/belfold/20131028-koros-gusztav !!Ha elsőre nem érted meg,akkor nézd meg többször is!!Aztán írhassál hülyeséget!

IPetya 2013.10.29. 07:23:54

No pontosan ezt a kommunista/fasiszta magabiztosságot nem szeretem, mert nem bírja a demokrata lelkem!

wirth6 2013.10.29. 08:36:19

@Brendel Mátyás: Nyavalyog a fene. Egyébként érdekes videó, de hol vannak a vadászbombázók? :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.29. 09:35:44

@Brendel Mátyás: Kérlek sorold fel azokat azokat a napilapokat, közéleti magazinokat, rádióadókat, tévécsatornákat, népszerű internetes portálokat, amelyek foglalkoztak politikával, de nem baloldaliak voltak!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.29. 09:44:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: @Kámasuka:
Szerintem a mandátumok alapján:
Fidesz - 60% (gyengülés)
MSZP - 20 % (erősödés)
Jobbik - 15 % (erősödés)
Bajnai - 5%
LMP - nem jut be, de közel lesz a határhoz
DK - nem jut be, messze a határtól
egyéb: legfeljebb 1-2 függetlent tudok elképzelni, akik korábban valamelyik pártban alapozták meg a népszerűségüket

Ne felejtsük el, hogy a listás helyekből jóval kevesebb lesz és a győztes mindent visz elv erőteljesebben érvényesül, mint 2010-ben. Valamint a kormány "közérdekű" reklámjai is a Fideszt támogatják, nem az MSZP-t, mint 2010-ben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 11:33:40

@wirth6: azt ugye tudod, hogy a hölgyet agyonlőtték. pedig még csak nem is tankot kötött el. szóval van ilyen, hogy randalírozókat, akik rendőri utasításra nem hallgatnak, akár agyon is lőnek. demokráciában.

ne nyavalyogjatok, ne csináljátok itt a fesztivált!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 11:36:26

@Online Távmunkás: echo TV, hirtv, magyar nemzet, magyar hírlap, echo tv és még ki tudja mi az anyámkínja.

teknős 2013.10.29. 13:14:07

Brendel a DK-ra fogsz szavazni mindkét szavazatoddal. Egyébként idáig olvastam el a posztodat, hogy a 3 párté a két szavazatod. Mind be fogtok sorakozni Gyurcsány mögé jövő tavaszig.

Mert kell nektek egy vezér. Más meg nincs. Hiába birkázzátok a jobboldaliakat, ti sem vagytok mások.

teknős 2013.10.29. 13:18:24

@Brendel Mátyás: Ezek közül csak az egyetlen MN létezett 2002-ben és egy semmilyen HV, amely frissen indult. A 2002-es baloldlai győzelemben (és a társadalom szétverésében) keményen szerepelt vállalt balos média túlsúly (Demokráciadeficit , hahaha)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 13:50:27

@teknős: 2002-ben létezett Magyar Hírlap. a jelentős napilapok száma mondjuk 2:2 volt. tévéből meg nem tudom, hogy az ATV annyira balra húzott-e, de akkora nagy túlsúly, mint most, nem volt.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.29. 14:00:15

@Brendel Mátyás: Baloldali média a korábbi választások idején: Népszava, Népszabadság, HVG, Magyar Narancs, Hócipő, Klubrádió, Index, Origó, ATV, TV2, Blikk és a közszolgálati tévék, rádiók.

A 2005-ben indult Echo TV-t kétszer soroltad fel, a Magyar Hírlap a 2006 végén indult újra jobboldali tulajdonossal.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 14:19:54

@Online Távmunkás:

bal oldalra soroltál mindent. még a kereskedelmieket is, akkor most ugye a lista

jobboldali:

RTLKLub, TV2, Duna TV, mind a nemtudoménhány tévé csatorna, az összes újság,

baloladal: ATV, Népszava, Népszabadság. ezek is döglődnek.

2010-ben a Fidesz ugye kétharmadot szerzett, nem tudom, mit erőlködsz, hogy baloldali médiatúlsúly.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 14:21:26

@Online Távmunkás: egyébként 2010 előtt volt olyan, hogy a közszolgálati tévé hírt hamisított, és kivágott személyeket egy híradásból?!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.29. 16:23:06

@Brendel Mátyás: Csak a legemlékezetesebb, amikor egy teljes eseményt kihagytak a hírekből: 2006 ősze, a tévészékház ostroma. Emlékszel még, hogy milyen adás ment akkor az M1-en?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.29. 16:23:12

@Brendel Mátyás: Nem állítottam, hogy most baloldali médiatúlsúly van. Én azt állítottam, hogy korábban baloldali médiatúlsúly volt, most meg jobboldali.

Egyébként a jelenlegi baloldali listádról megint lemaradt a HVG, a Magyar Narancs, a Hócipő, az Origó.

A Duna TV a közmédia része, az MTV-hez hasonlóan kormánypárti szokott lenni.

A TV2-nél is nemrég volt csere, kirúgták a baloldali hírigazgatót.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 16:26:33

@Online Távmunkás: nem Magyarországon éltem, de arra emlékszem, azt mondták, a HirTV azt mondta, forradalom van.

ez meg már nem is csupán elkötelezett, hanem szerintem a demokratikus rend megdöntésére vonatkozó implicit felbujtás. fel kellett volna jelenteni a riportert.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 16:27:38

@Brendel Mátyás: sőt, a legfőbb ügyésznek hivatalból el kellett volna járnia.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 16:29:28

@Online Távmunkás:

"HVG, a Magyar Narancs, a Hócipő, az Origó.

A Duna TV a közmédia része, az MTV-hez hasonlóan kormánypárti szokott lenni.

A TV2-nél is nemrég volt csere, kirúgták a baloldali hírigazgatót."

a hócipő súlytalan, a MaNa, a HVG és az Origó meg csak normális, modern, nem baloldali.

persze szélsőjobb oldalról a modern az szitokszó.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.29. 19:19:02

@Brendel Mátyás: A HírTV párttévé. Ne az ő riporterükről beszéljünk, hanem arról, hogy a közszolgálati tévé miért nem szólt egy szót sem arról, hogy éppen megostromolják a székházukat?
Ki is volt akkor a legfőbb ügyész? Emlékezetem szerint éppen senki, mert a pártok nem tudtak megegyezni...

Az Origó balosabb a korábbi balos-liberális Indexnél, nem véletlen, hogy az Index jobboldali tulajdonosváltása után minden nyíltan balos újságíró az Origóhoz ment át.
A HVG is baloldali, Seres és Babus gyakorlatilag csak a kormányt szidják, koncepció nélkül. Rajtuk kívül a többiek a liberális oldalt erősítik, a cigányság, a hajléktalanok és a melegek ügyeit előtérbe helyezve.

Advok 2013.10.29. 19:19:10

@Brendel Mátyás: A hócipő épp csak annyira volt súlytalan, hogy Farkasházy állami pénzeket kapott eme párját ritkító oldal futtatásáért. Ma is van ilyen több is, de ez nem jelenti azt, hogy anno nem volt. Az az állítás pedig, miszerint az Origo és a MaNa csak modern, kizárólag rossz vicc lehet. A Hvg valóban az, legalábbis igyekszik az lenni, ez tisztelendő.-lásd baja ügy. Az, hogy az összes újság pedig nem érv, ugyanennyi erővel mondhatja a másik oldal is, hogy 02-10 között az összes újság balos volt. Előrébb vagyunk?
Ha kihagyjuk a jelentéktelen és szélkakas forrásokat, akkor a következő statisztika marad:
jobboldal: hírtv, echo tv, magyar nemzet, magyar hírlap
baloldal: atv, origo, népszabadság, népszava
Ezek a nagyok, hogy van trillió amerikai népszava, spíler, egyenlítő kategóriájú entitás csak a szabad sajtópiac vetélkedése. A túlsúly mindig a szélkakas kategóriában alakul ki, hagyjuk már ezt a most aztán tényleg itt a szabad sajtó vége témát, másfél évtizede ezt hallgatjuk, hol ettől hol, attól az oldaltól. Teljesen értelmetlen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 19:21:36

@Advok: jó, azt hiszem, generál vagy hülye, ennyi mindenről nem fogok veled vitázni. ha nem látod, hogy a mostani média einstand durván és minőségileg nagyobb, mint az előzőek voltak, akkor sajnállak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 19:28:56

@Online Távmunkás:

"a közszolgálati tévé miért nem szólt egy szót sem arról, hogy éppen megostromolják a székházukat?"

nem tudom, hogy így volt-e, ha így volt, éppenséggel lehet,h ogy pont az ostrom miatt. és ha így volt, nem látom, hogy ez miért volna elfogultság. az MTV a kormánypártokat védte azzal, hogy az ellenzék legdurvább, antidemokratikus szörnyűségét nem közvetíti élőben?!

legközelebb azzal fogod megvádolni az MTV-t, hogy elfogult volt a kormánypártok iránt, mert nem közvetítette Orbán "oszt jónapot" című görénymocsok beszédét, vagy a "ne mi nyerjük a legtöbbet" elszólását.

valami logikát ember, ha tudnál szerezni a vitához, meg IQ-t!

"Az Origó balosabb a korábbi balos-liberális Indexnél, nem véletlen, hogy az Index jobboldali tulajdonosváltása után minden nyíltan balos újságíró az Origóhoz ment át.
A HVG is baloldali, Seres és Babus gyakorlatilag csak a kormányt szidják, koncepció nélkül. Rajtuk kívül a többiek a liberális oldalt erősítik, a cigányság, a hajléktalanok és a melegek ügyeit előtérbe helyezve."

rád is érvényes, amit az előbb írtam Advoknak. ti vagytok azok a hülyék, akiket a Fidesz megvezet. és hülyéket nehéz meggyőzni, nem is fogom megkísérelni.

nektek kisegítőintézet kell, nem politikai vita

Advok 2013.10.29. 21:08:22

@Brendel Mátyás: 'Nekem van igazam, mert ez az én blogom és mert azt mondom!' Akár ezzel is kezdhetted volna és akkor nem kérek rajtad számon észérveket.

Akkora einstand van ma is, hogy független és függő lapok egyaránt bizonyítékként hivatkoztak kezdetben a bajai videóra. Lehetne ezt, ha tényleg szintet léptünk volna az előző rendszerek óta?

De egyébként én néztem már Török Zsolt, Mesterházy Attila, vagy éppen Rogán Antal interjút a két legszélsőségesebb tvs csatornán, az ATVn és Hírtvn egyaránt. A Heti hetes meg egy ponton túl nem szólt másról, mint, hogy mekkora mocsok ez a fidesz, jelezném akkor is, amikor ők épp az ellenzékben üldögéltek és lett volna más téma bőven. Baj ez? Nem feltétlenül, ez is egy vélemény. Meglepő? Nem. Más, mint ami most van? Technikailag nem. A kormány van túlsúlyban igen, és? Én ha akarom megtalálom a kritikát akár a televízióban, akár újság vásárlásakor, az interneten meg aztán pláne.

Vagy ott van Alföldi Róbert kinevezése és leváltása is. Milyen szépen keretbe foglalja a két eset a két kormány alatt is működő Nemzeti Színház életét. Alföldi egyébként szerintem tehetséges és örülök, hogy kapott pár évet. Na de ezen nem változtat az, hogy nem volt éppen fair se a válogatás se a Vidnyánszky ügy.

Miről beszélünk? Mi az az újdonság a médiapropagandában, ami ennyire nyomja a kicsi szívedet? Tulajdonképpen mi a probléma? Vagy most tanultad az einstand kifejezést és csak próbálod minél többször használni adott részidőn belül?

De igaz, jó, ne beszéljünk ennyi mindenről, mondj egy értelmes, koherens dolgot arról mi az a betegség, mi az a tünet, ami megmutatja, hogy most mennyivel einstandabb kormányoldalibb undorítóbb a média, mint eddig. De a sértő, lekezelő stílus nélkül, azt kérlek hagyd otthon, egyszerűen nincs mire felvágni és ha lenne is, nem volna illő.

Advok 2013.10.29. 21:08:29

@Brendel Mátyás: Soha, de soha a büdös életben nem szavaznék a fideszre bocsánat, azért mert ellent merek a te elmebajodnak mondani még nem leszek kormánybérenc, de ezt úgymond logika és IQ nélkül biztos nehéz lehet elfogadni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.29. 21:08:33

@Brendel Mátyás: Math, látom, már megint nem tudsz vitatkozni, csak érvelési hibákat próbálod védeni magad.

Az MTV hírhamisítására példa az év legfontosabb politikai eseményének elhallgatása, ahogy kérted.

Azt meg majd a pszichiáterednek magyarázd, hogy mitől lenne fideszes az, aki látja, hogy nem létezik független média Magyarországon és az eddigi balos fölényt felváltotta a jobbos fölény, aminek a közmédia a zászlóshajója, ugyanúgy, mint a baloldal idején.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 21:12:19

@Advok: mondtam, nem fogok veled vitázni arról, hogy kék az ég és zöld a fű.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.29. 21:18:04

@Online Távmunkás:

"Az MTV hírhamisítására példa az év legfontosabb politikai eseményének elhallgatása, ahogy kérted."

az, hogy nem közvetítik egyenesben, és az, hogy elhallgatták csak a te rühes fejedben ugyanaz

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.30. 07:27:48

@Online Távmunkás:

www.youtube.com/watch?v=VapoOMlKJ5o

m1 szignó van rajta. na most én el tudom képzelni, hogy az mtv nem közvetítette egyenesen a saját ostromát, el lehet képzelni, miért. de azt már kétlem, hogy ne mondták volna be másnap a híradóban. és, hogy elhallgatták, azt csak olyan faszok mondhatják, mint te. úgyhogy cenzúrára vagy elfogultságra ez nem példa. eléggé mellélőttél.

és ezért nem szabad alapul venni ilyen hülyék véleményét, meg vitázni az okoskodó benyomásaival, hogy nem látnak különbséget a Fidesz és az MSZP-SZDSZ kormány között.

meg vagytok buggyanva. reménytelenek vagytok, vitázzon veletek az ápoló!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.30. 09:32:58

@Brendel Mátyás: Ez egy 2 évvel későbbi összeállítás mindenféle felvételekből, nem az MTV közvetítésa. Az MTV elnöke olyan kamu kifogásokat hozott, hogy a Kossuth térről nem tudott a tömeggel együtt átmenni a közvetítőkocsijuk vagy hogy nem tudtak kamerákat rakni az ablakokba.
Az ostrom közben Baló egyszer mondta be, hogy betörtek az épületbe, aztán éjfél körül pár percig tudósított a műsora közben, de utána az egész MTV úgy tett, mintha mi sem történt volna, csak a másnap esti híradóba került be.

Biztos nem volt fontos közvetíteni, hiszen csak a BBC és a Skynews tudósított élőben a Hír TV képét felhasználva, a CNN, Reuters és Euronews csak összefoglalókat közölt... A Hír TV-t nem nevezném népszerű adónak, de 1 millióan nézték élőben a közvetítést...

Egyébként az ORTT elmarasztalta a forradalmározó riportert.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.30. 11:34:57

@Online Távmunkás: lehet arról vitázni, jó lett volna-e, ha az MTV közvetít, de ezt elhallgatásnak nevezni részedről otromba baromság. az sem világos, hogy az ostrom közvetítésének elmaradása egyáltalán melyik félnek kedvezett. úgyhogy itt egy olyan részleten vitázol, ami irreleváns.

és onnan tudom, hogy hülye vagy, hogy belemész egy ilyen kötözködésbe.

Iremain 2013.10.30. 11:39:32

Amugy ez egy erdekes cikk:
www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20131028-igy-huztak-el-mellettunk-a-szlovak-munkasok.html?sec-top

Szamokban (keresetekben kifejezve), hogy az MSZP es a holdudvara mekkora karokat csinalt. Persze majd a fidesz nyolc eve utan is kb ugyanilyen lesz a rombolas, ez mar tisztan latszik. Szoval nem ertem, hogy a blog iroja, miert nyalja a segget (meg ha virtualisan is) ezeknek az baloldali "joembereknek".

Tovabba vegigolvasva a kommenteket: fuggetlen media nincs. Online Tavmunkas amit leirt, azzal igazabol nem lehet vitatkozni, illetve Brendel nem is tudott erdemben. Meg megint ez a sajtoszabadsagos tema. Ha nem lenne az, akkor nem egy magyar szerveren irogatnad a hulyesegeid.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.30. 13:14:25

@Iremain:

"Meg megint ez a sajtoszabadsagos tema. Ha nem lenne az, akkor nem egy magyar szerveren irogatnad a hulyesegeid."

mert ugye te egy egyneuronos, bináris fasz vagy, aki sajtszabadságból csak két fokozatot tud elképzelni

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.30. 13:18:26

@Iremain:

"www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20131028-igy-huztak-el-mellettunk-a-szlovak-munkasok.html?sec-top

Szamokban (keresetekben kifejezve), hogy az MSZP es a holdudvara mekkora karokat csinalt."

a cikkben az elmúlt 25 évről van szó, a grafikonok általában az elmúlt 6 évet mutatják. kurvára semmi olyan nincs a cikkben, ami kifejezetten az MSZP-SZDSZ kormánynak és csak annak a hibájáról szólna.

ha neked így félredhord az eszed, akkor sajnálom, de Fideszes agymosott kell, hogy legyél.

Iremain 2013.10.30. 13:19:47

@Brendel Mátyás: miben vagy gatolva otthon? ezeket a baromsagoka is leirhatod halomba, latod-e? es megse vert meg meg egyetlen rendor sem ;)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.30. 18:25:20

@Iremain: a sajtószabadság nem csak annyiból áll, hogy valaki leírhat valahova valamit, és nem viszi el a rendőrség. mint mondtam, a kérdés nem bináris.

de aki ilyen egyszerűen fogja fel, azzal nem fogok itt részletekről vitázni, mert úgyis hülye hozzá.

Szúrófény 2013.11.05. 18:57:35

@Orbán Diktor: Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én.

Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? — megint Szabó Dezső! Mi mindent megírt ez az ember! Mi változott az óta? Talán a hülyeség lett nagyobb, a fal lett simább, melyről lepereg az intés, mint a borsó!

hh82hh2 2014.01.08. 07:25:40

matyi: Én még nem jártam lipóton, sok időt tölthetsz ott hogy így ismered a bentlakók szokásait, majd összeülhetünk látogatási időben. Azért logikai kapcsolatokat összefűzni és érvelni nem pont ott kellett volna megtanulnod, eszmecseréhez ez sajnos aligha elég. De ezzel biztos tisztában vagy, hisz mi másra lenne jó ez a sok sértő, személyeskedő ostobaság, tájékozottság és retorikai képesség hiányában, mint a frusztráció levezetésére, amit az állandó otthon és munkakeresés okoz. Kéne erre is keresni egy új módszert nem?

(az csak slusszpoén, hogy média einstandról és véleményszabadságról papol az, aki többek között neki nem tetsző kommentek törlésével tölti a szabadidejét. Nagyon demokratikus itt valaki, vagy inkább egy sértett kisgyerek?)

h82hhh 2016.08.21. 16:04:57

@Brendel Mátyás: Látom megdöglött a fröcsögő kis fikablogod. Szomorú. Most hol éled ki a frusztrációdat, seggarcú majmóca? :D :D :D
süti beállítások módosítása