Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán Viktor nem Európát akarja megvédeni, hanem a középkort

2015.10.27. 06:37 | Brendel Mátyás | 17 komment

497541291_multiculturalism_1.jpeg

Orbán Viktortól megszokhattuk mostanában, hogy egymás után mondja az elmebeteg baromságokat. A múlt héten a szokásos keresztény Európás vagy keresztény Magyarországos hazugságát ismételte el. Ugyanazon riportban még a vélemény, szólás és sajtószabadságot is védelmébe vette, ami azért elég nagy otrombaság. Hiszen Európa a vallásszabadságot a katolikus egyház ellenében, a kereszténység belharcai által és közepette harcolta ki. Miközben bizonyos világi uralkodók különféle békékben, például a harminc éves (vallási) háború békéjében fogalmazták meg a vallásszabadságot, aközben azért a pápák erről hallani sem akartak, és máglyára küldték Savonarolát, Husz Jánost, működtették az inkvizíciót, amelyet még korábban izzítottak be a nagy "vallásszabadság nevében. Az inkvizíció kezdeteikor meg még Európán belül is népirtó hadjáratokat folytattak a más vallásúak, például a Katarok ellen.

A szólás szabadságáról is sokat mesélhetne Giordano Bruno, Galileo Galillei, akiket azért küldtek máglyára, illetve azért ítélte el, mert szólni mertek, és nem hagyták abba. Később pedig például Diderot-t a francia egyház befolyására küldték Vincennes börtönébe, illetve az Enciklopédiát is a francia katolikus egyház nyomására tiltották be. A felvilágosodás folyamán az immár nem is keresztény filozófusok bizony az egyház ellenében harcolták ki a szólás szabadságát. Ezek nem keresztény értékek, ezek Európa kereszténység ellenében kiharcolt értékei. Hogy nem szakadt rá a plafon a műveletlen Orbán Viktorra!

A másik problémás dolog ez a párhuzamos társadalom, illetve az integráció. Ennek különféle fokozatai vannak:

1) Lehet integráció alatt elvárni az adott ország törvényeinek betartását.

2) Lehet integráció alatt elvárni az adott ország nyelvének elsajátítását.

3) lehet integráció alatt elvárni az adott ország legfőbb szokásainak elvárását.

4) lehet integráció alatt elvárni az adott ország minden egyes szokásához való alkalmazkodást.

Na most, ami 1-et illeti, azt minden értelmes ember elvárja, hiszen ez a jogkövető magatartás, ez a jogállam alapja. Én soha nem mondtam, hogy a muszlimoknak nem kéne betartani a törvényeket. Angela Merkel kifejezetten nyilatkozta, hogy a menekülteknek be kell tartani a német törvényeket. Nem mintha ez kérdéses lett volna, csak a hülye nácikat nyugtatni kellett.
Sőt, nagyon is fontos, hogy be kell. Ateistaként természetesen nagyon fontosnak tartom, hogy a muszlimok is tartsák be a szekularizmus azon törvényeit, amelyeket egyébként az Orbán vezette keresztény államegyházunk rendszeresen megszeg.

1-et tekintve Európában szerintem az egyetlen párhuzamos társadalom a Katolikus Egyház. A Katolikus Egyháznak ugyanis sok helyen mentessége van adóból, más helyen adót kap. Sőt, itt még más egyházak is felsorolhatóak. A Katolikus Egyház tele van korrupcióval, és például pedofil ügyekkel. A Katolikus Egyház az egyetlen, amelyik úgy gondolja, hogy ilyen pedofil ügyek esetében nem a világi rendőrség és bíróság az, amelynek el kell járnia. A katolikus egyház pedofilügyeiről szóló híreket olvasva, ugyanis nekem az a benyomásom, hogy sok pap egyáltalán nem kerül bíróság elé, mert a Katolikus Egyház nem gondolja azt, hogy fel kéne jelenteni őket, és sokszor az áldozatok sem, és nem tudom miért, de mintha az ügyészek hírek alapján sem járnának el. Ha tehát Európában Orbán nem akar párhuzamos társadalmakat, akkor a Katolikus Egyház papjainak kitoloncolása érdekében kellene legelőször is kampányolnia.

Ezen kívül persze, vannak betörők, tolvajok, vannak gyilkosok, vannak nemi erőszakot tévők. Menekültek, bevándorlók, és európaiak között is. Európában nincsenek no-go zónák. Európában nincs egyetlen egy hely sem, ahol az adott ország törvényeinek megszegését ne üldözné az állam. Kivétel persze, hogy a Fidesz kormánya nem üldözi, amikor maga csal és lop. 

Ami 2-őt illeti. Angela Merkel a menekülteknek német nyelvtanfolyamot javasolt. Na most itt már fontos a pontos fogalmazás. Németországban él pár százalék, akár több millió ember is, aki nem tud németül. Nem azért, mert Németországban lenne valamilyen terület, ahol más nyelvű lakosság élne, hanem azért, mert bizonyos munkakörökben el lehet boldogulni angol nyelvtudással is. Vannak Németországban élő informatikusok, pénzügyi szakemberek, managerek, akik német nyelvtudás nélkül boldogulnak. A társadalmi létra alján vannak Németországban dolgozó segédmunkások, akik szintén nem tudnak németül, és bár ez nem jó, de valahogy ők is elboldogulnak. Ezek közül nagyon sok a magyar is. Magyarok tömegei dolgoznak Németországban úgy, hogy nem tudnak németül. Ha nekik szabad, akkor a szíreknek miért volna kötelező?! Én azt mondom, nem kötelező, de erősen ajánlott. Különösen, ha az ember nem informatikus, és nem is segédmunkás egy építkezésen. De hasonlóan azt ajánlom, hogy a Felvidéken élő magyarok tanuljanak meg szlovákul, az Erdélyben élő magyarok meg románul. Ha ezt mondom, akkor a nácik persze rögtön hazaárulóznak, mert szerintük csak a szíreknek kell megtanulni németül, de a magyaroknak nem kell megtanulni szlovákul vagy románul. Gondolom, hogy a Felvidéken és Erdélyben létező multikultirális, párhuzamos magyar társadalmak Orbánt sem zavarják.

Ami 3-at illeti, az igazából a nyelvez hasonló dolog. Bár a nyelv azt gondolom, fontosabb. A legfontosabb  szokásokhoz való alkalmazkodás is fontos ahhoz, hogy az ember boldoguljon. Ha valaki például nem köszön a munkahelyén, akkor lehet, hogy hamarosan kirúgják. Nem a köszönés miatt, hanem más miatt. Ugyanakkor, párhuzamos társadalmakról lévén szó, Bajorországban nem feltétlenül kell "Grüss Gott!"-tal köszönni. Én, mint ateista soha nem köszöntem még így senkinek. Én tehát másik kultúrát képviselek, és ehhez nem vagyok hajlandó alkalmazkodni. Sőt, természetesen nem járok templomba és nem fizetek templomadót. A német adótörvény megengedi, hogy aki nem tartozik valamely egyházhoz, az ne fizessen nekik adót. Nem olyanok, mint a magyar egyházállam, amelyik akkor is ellopja a pénzed, ha ateista vagy. Sőt, én nem is karácsonyozok (2014-ben legalábbis). És Magyarországon vannak zsidók, akik nem karácsonyoznak. Esetleg lehetnek még más ateisták is. Ha az ateistáknak, és a zsidóknak lehet, akkor a muszlimoknak miért ne? És ha vannak zsidó templomok, meg buddhista templomok, meg krisnás templomok, akkor muszlimok is lehetnek. Persze nem én fogok sírni, ha egyetlen vallásnak sem lesz egyetlen templomja sem, csak nem gondolom, hogy tiltani kéne.

Ami még a nagyobb szokásokat illeti. Orbán Viktor egyházállama például most ránk erőltette keresztény alapon azt a szokást, hogy vasárnap márpedig nem mehetünk boltba. Látható, hogy amikor a párhuzamos társadalmak ellen van, akkor azt sokszor az ateisták ellenében is komolyan gondolja. Vagy Orbán Viktor és a KDNP nem fogadja el a homoszexuálisok ama szokásigényét, hogy házasodhassanak. Itt is látszik, tényleg tesz is a párhuzamos társadalmak ellen. Másrészt viszont azt tudjuk, hogy milyen eszement diktatúra lenne az, ha Orbán Viktor ezt tényleg végigvinné, és a zsidók szokásait kiirtaná, az ateistáknak kötelezővé tenné a keresztény szokásokat, a homoszexualitást teljesen betiltaná, stb. Itt már a társadalom 90 százalékával kerülne szembe. Ilyen módon hogy a fenébe akar ez a hülye monokulturát?!

4) És akkor itt már rá is térhetünk a 4-es pontra. Itt már bizonyára minden olvasóm érti, hogy egy normális ország multikulturális, és ez így is van jól, és hogy is lehetne másképpen?! Miért kéne bárkinek is szeretni a focit, csak mert Viktorka imádja?! Miért kéne mindenkinek szeretni a pálinkát, mert Viktorka imádja?! Miért kéne mindenkinek kolbászt tölteni, csak, mert Viktorka tölt kolbászt?! Szóval értitek. Ez már a falanszter.

Na most míg a 4-es esetben mindenki felfogja, hogy nem várható el az integrálódás, és amíg az 1-es esetben meg minden értelmes ember elismeri, hogy várható az integrálódás, addig a nácik és a liberálisok abban nem értenek egyet, hogy hol van a határ. A liberális elv szerint, amit nem tilt a törvény, azt szabad. Tehát csak az 1-es pontban lehet kötelező az integrálódás. A náci meg hát a 3-as pontban is elvárja, az a zsidókat is kiirtaná.

Na most szerintem elég világos, hogy a liberálisnak van igaza. Képtelenség, hogy Magyarországon a homoszexuálisokat, zsidókat, ateistákat és még másokat, akik alapjában nem a NER "árja" embertípusának életmódját folytatja, azt kiirtsák, vagy átneveljék. Ez a terv egy náci rendszert jelentene Magyarországon. Ha Orbán nem akar tényleges náci rendszert bevezetni Magyarországon, akkor el kell fogadnia, igenis vannak Magyarországon párhuzamos társadalmak, például a zsidók, például az ateisták, például a melegek. Az ateisták ráadásul kisebbségben sincsenek, szóval ha nagyon nekik esik, esetleg ő húzza a rövidebbet.

Ha pedig Magyarországon ateista, homoszexuális és zsidó párhuzamos társadalmak vannak, akkor ez egy multikulti ország, még akkor is, ha Orbán a feje tetejére áll. És ha multikulti az ország, akkor bizony abba elvben a muszlim is beleférhet. Nekem persze a muszlim többségű ország semennyivel nem jobb, mint a keresztény, de nem is rosszabb, tehát ez nekem egykutya. Éppen ezért nem azt nézem, hogy a bevándorló milyen vallású, hanem azt, hogy Magyarországnak demográfiailag és gazdaságilag szüksége van frissítésre.

Ami a muszlim vallást illeti ateista szemszögből, ahogy már fogalmaztam: ha Európa szekuláris marad, akkor az iszlámmal nem lesz baj. Ha a szekularizmus megdőlne, akkor meg a kereszténységgel is baj volna megint. Úgyhogy számomra nem az iszlám a baj, hanem a szekularizmus megdőlése.

Európa egyik fontos alapértéke, amely Európát Európává teszi pont a tolerancia és a multikulturalizmus. Ha Orbán úgy akarja megvédeni Európa értékeit, hogy ez ellen van, akkor ő nem Európát akarja megvédeni, hanem a középkort.

Orbán nem Európát akarja megvédeni, ez látszik abból is, hogy minden egyes menekültet továbbküldött Ausztriába, egyet sem fogadott be. Orbán nem Európát akarja megvédeni, ez látszik azon, hogy elutasította a kvótarendszert, amivel kivehette volna a részét Európában a közös megoldásból. Orbán nem Európát akarja megvédeni, ez látszik abból, hogy kerítést épített, amivel csak a szomszédokra tolta a menekülteket.

Orbán olyan, mit aki a közös diófáról lehullott diót átsepri a szomszédba, mert maga lusta ahhoz, hogy összeszedje, megtisztítsa, megszárítsa és feltörje.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr918017217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2015.10.27. 08:42:02

"Gondolom, hogy a Felvidéken és Erdélyben létező multikultirális, párhuzamos magyar társadalmak Orbánt sem zavarják."
- a legnagyobbat ezen hahotáztam. Szóval, ha Európában vannak problémás területek, akkor az a javallott, hogy mindenütt legyenek problémás területek... Nagyon bölcs érvelés.

Legalább annyira, minthogy pápák önkényét azonosítjuk egy filozófiával. Hogy te is megértsd, ez olyan, mintha Sztálin, aki a marxizmus nevében követte el a viselt dolgait, rémtettei miatt azt mondanánk, hogy Marx hülyeségeket beszélt.

Az, hogy Európa keresztény, nem azt jelenti, hogy mindenki templomba jár. Az, hogy Európa a római jogon alapul nem azt jelenti, hogy tógában kell járnod és rabszolgákat kell tartanod.

Szerintem nem kéne erőltetni ezt a blog témát, amíg alapvető logikai kérdésekben is ekkora űr van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.27. 12:34:09

@pizarro:

"Szóval, ha Európában vannak problémás területek, akkor az a javallott, hogy mindenütt legyenek problémás területek... Nagyon bölcs érvelés."

Én nem gondolom, hogy a határon túl élő magyarok problémás emberek lennének. Továbbá abban is biztos vagyok hogy Orbán ilyet nem állítana. Úgyhogy egy ilyen véleménnyel te nagyon egyedül maradnál. Nagyon szembe mész az autópályán.

"Az, hogy Európa keresztény, nem azt jelenti, hogy mindenki templomba jár."

Akkor mit?! Azt, hogy vannak keresztények?! Na bumm. Sakkozók is vannak.

Szerintem nem kéne erőltetni ezt a kommentezés témát, amíg alapvető fogalmi kérdésekben is ekkora űr van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.27. 13:03:24

@pizarro: ezeket a problémás magyarokat akkor szerinted nyilván ki kell toloncolni a Felvidékről és Erdélyből, hiszen képtelenek az integrációra

betamàs 2015.10.28. 15:09:07

"1-et tekintve Európában nincsenek párhuzamos társadalmak"
Akkor ez azt jelenti, hogy az alábbi anyagokban szereplő bíró, a két bevándorlói háttérrel rendelkező német rendőr és a szintén bevándorló ügyvéd hazudik:
www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2480124/Ein-Staat---zwei-Welten%253F#/beitrag/video/2480124/Ein-Staat---zwei-Welten%253F
Akik pedig a Rotherham jelentéseket írták, azok is hazug disznók:
en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal#Louise_Casey_investigation_and_subsequent_actions
Hát mit csináljunk, ilyen hazug ez a világ, nemde ?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.28. 17:18:35

@betamàs: a videót nem tudom megnézni munkahelyen, de ami a pedofil esetet illeti, ha jól látom, akkor egy bűnbanda törvénysértéseiről van szó, amelynek rendőrségi felderítésében felmerül a korrupció gyanúja is. Na most azt aligha gondolod komoly állításnak, hogy Rotheramban egy pár tucat bűnöző és pár rendőr vagy bíró párhuzamos társadalmat alkot. Az 1-es szempontból párhuzamos társadalom az lenne, ha egy ország bizonyos részén egészen más btk volna hatályos, és a rendőrség nem korrupt, hanem normál módon nem is kísérelné meg, vagy totálisan nem tudná betartani az ország törvényeit. az Iszlám Állam valóban párhuzamos társadalom ilyen szempontból. egy városban egy maffia és egy pár rendőr és bíró, aki benne van valami korrupcióban, az nem párhuzamos társadalom az 1-es pont értelmében.

továbbá, ha ez párhuzamos társadalom, akkor a katolikus egyház ennél sokkal nagyobb párhuzamos társadalom. akkor Orbánnal élve a katolikus egyházat kéne kitoloncolni Európából.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.28. 17:19:28

@betamàs: na,a katolikus egyház pedofília ügyei olyan jó példa, ezt be is írom.

betamàs 2015.11.14. 16:50:38

Szokatlanul nagy a csend a piroslapok környékén. Pedig gondoltam, ma meg fog jelenni, egy "Ki a nácikkal Európából". De valamilyen furcsa és megmagyarázhatatlan ok miatt nincs semmi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.11.16. 21:11:09

@betamàs: ez azért van, mert nem fizetett ügynök vagyok, tehát akkor írok, amikor kedvem van, és időm van. erre nem gondoltál a hatalmas eszeddel, mi?!:)

egyébként meg van egy olyan dolog is, hogy nem szoktam elsietett cikkeket írni, márpedig még csak most körvonalazódik a terrortámadások háttere.

Tranquillius 2015.11.19. 23:18:30

A katarokat nem azért irtották ki, mert "más vallásúak" voltak. Hanem azért, amiért most az Iszlám Államot is ki fogják irtani.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.11.20. 12:30:22

@Tranquillius: olvastam erről pár könyvet, tehát tudom, hogy hazudsz. Franciaország déli részén a katar hit elkezdett terjedni, idővel már nemes emberek is áttértek. Vatikán inkvizítorokat küldött rájuk, akik elítéltek, kivégeztettek embereket. AMikor ez nem volt elég, akkor meg az első keresztes hadsereget. Nem a katarok kezdték, és nem támadtak meg más országokat, de még a francia királyt sem.

Tranquillius 2015.11.20. 14:40:04

@Brendel Mátyás: Bravúros érvelés. Én is olvastam olyan könyveket, hogy a harmincas évek elején Ukrajna maga volt a földi paradicsom, ahol kalácsból volt a kerítés.
Azt a baromságot is abban a könyben olvastad, hogy a Vatikán lett volna a pápák székhelye a XII.-XIII. században és nem a Lateráni palota?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.11.20. 14:51:10

@Tranquillius: itt olvastam.

ateistaklub.blog.hu/2013/11/16/tribunal_de_la_foi

te meg a nénikédben sem olvastál semmit, csak nagy a pofád, de nincs a kezedben semmi

Tranquillius 2015.11.20. 16:20:35

Sajnos van a kezeimben valami, méghozzá a fejem, amikor olyanokat olvasok, minthogy Mária Terézia megnyerte a Habsburg (sic!) örökösödési háborút, meg, hogy a XII. században a Vatikán így meg úgy... Mint történelemtanár piros filccel húzgálnám ki legszívesebben azt a rengeteg ostobaságot, meg a saját ideológiádhoz ferdített történelemszemléletet amit itt lehet olvasni. Könyörgöm foglalkozz valami olyasmival, amihez értesz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.11.20. 17:34:54

@Tranquillius: elhiszem, hogy a fejed a kezedben van, mert elég fejvesztve kötözködsz a lényegtelen részletekben, és el akarod adni, hogy a fő kérdésekben ettől igazad van.

mondtál egy éktelen nagy hazugságot a katarokról. arról lapítasz, mint a fos. elég nagy baj az, ha egy ilyen erkölcstelen barom, mint te tanít történelmet. ráadásul ugye a katarok is csak egy mellékes szálát képezik a cikknek.

miért nem foglalkozol inkább szőlőkapálással?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.11.20. 17:41:39

@Tranquillius: " olyanokat olvasok, minthogy Mária Terézia megnyerte a Habsburg (sic!) örökösödési háborút"

ilyen állítás nem szerepel ebben a cikkben, úgyhogy ne terelj, kisköcsög!

a Vatikán is egy kommentben szerepelt, lényegtelen részlet.

van valami érdemi hozzászólásod, te faszfej?!

2016.02.14. 08:02:09

@pizarro: @Brendel Mátyás: Ők jöttek, mi meg mentünk!

Nemzetpolitika magyar módra! 1867-1914!
Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének, a jelentkező kereskedő- és iparos hiányt enyhítendő, uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.
A zsidóság is, mint minden más faj, erőknek és gyengeségeknek, kiválóságoknak és bűnöknek végére mehetetlen összetétele. De, a vallás nevelésében, a kultúra és európai élet minden fénymáza alatt megmaradt az &s, barbár, ösztönös ázsiai törzsembernek, erői és kiválóságai vérből jövőbbek, s inkább jelentik az egész faj védelmét és hódítását, mint más fajoknál, gyengeségei és bűnei is szembeötlőbbek,
Következmény: Kiegyezés! Ebből a helyzetből való elmenekülésre csak egy út volt: a kivándorlás. Magyarország ezúton a háborút megelőző tíz év alatt több mint másfélmillió embert vesztett el, Az ország komoly és tisztességes elemeinek nagy többsége a rövidlátó vármegyei potentátok (ma pártmunkások) és a finánc-tőke ipar lovagjainak működési terévé lett... A szellemi munkás középosztály nagyobb része proletár színvonalra süllyedt. A proletár hatalom nevelte MDF értelmesség ennyire „futotta”!
„Akkor nem búsultak az urak: oláhok jöttek a magyarok helyébe, s az oláh olcsóbb volt és alázatosabb! Így cserélődtek ki, egész vidékek népességükben! Ady Ki ment? A földnélküliek, zsellérek, napszámosok, kubikosok, magyarok!
Drámaian, egyes esetekben 70 százalékkal nőtt két év alatt azoknak a magyaroknak a száma, akik hivatalosan is Nyugat-Európában vállalnak munkát – derült ki a Magyar Nemzetnek küldött brit és német statisztikákból. Németországban például 2012-ben még csak 47, tavaly már 80 ezer magyar dolgozott hivatalosan. A valós szám azonban ennél is jóval nagyobb lehet – hangsúlyozta lapunknak Sík Endre, a Tárki vezető kutatója.
Bár legfeljebb becslések vannak arról, hány magyar dolgozik az Egyesült Királyságban, illetve Németországban, a helyi statisztikák szerint az előbbi esetben megközelítőleg 55 ezer, míg az utóbbinál körülbelül 80 ezer emberről van szó. Legalábbis ennyit tartottak számon tavaly év végén az érintett országok statisztikai hivatalai. A Magyar Nemzet birtokába került számokból aggasztó tendencia rajzolódik ki. A szakemberek ugyanis mindkét helyen, de Németország esetében különösen jelentős növekedést mértek az elmúlt néhány évben. 2012 és 2014 között a kereső tevékenységet végző regisztrált magyarok száma majdnem 70 százalékkal nőtt.
süti beállítások módosítása