Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az európaiak nem hülyék

2012.01.25. 14:45 | ZöldMarci | 3 komment

Kis nemzet vagyunk, de nem panaszkodhatunk, hogy nem jutna nekünk szerep Európa színpadán. Múlt héten indult velünk kapcsolatban kötelezettség-szegési eljárás, majd turbó fokozatba kapcsolták a túlzottdeficit-eljárást, s közben folyamatan tárgyalnak, hogy megkapjuk-e a kért EU/IMF-hitelt.

Miniszterelnökünk komolyan is veszi a helyzetet, a múlt heti strasbourgi parlamenti fellépés után kedden három uniós elnököt látogatott meg: Barrosot, Rompuyt és Schulz parlamenti elnököt.


Kedden már nem volt ilyen peckes a járása

Azt előre tudtuk Orbán nyilatkozataiból, hogy sok mindenbe beleegyezik. S valóban, nem nyomják le Simort: vagyis nem vonják össze a Nemzeti Bankot a PSZÁF-fal, nem neveznek ki mellé önjáró alelnököt. Pedig ez nagy terv volt, így lehetett volna hozzájutni a nemzeti banki tartalékokhoz. Az pedig az még az államosított nyugdíjpénzeknél is nagyobb lehetőség volna Matolcsynak a költekezésre.


Ez rendben van, Orbán reálpolitikus, fölméri, hogy miben kell engednie. Magyar állampolgárként meg örülhetünk is, hogy a jegybanki tartalék nem jut ebek harmincadjára, mint ahogy a nyugdíjpénzekkel történt. (Amit úgy sikerült elkölteni, hogy az államadósság sem csökkent.)

De az a sok szép és jó, amit a miniszterelnökünk az Unióról elmondott, az már-már sok volt. Az rendben, hogy  „teljes mértékben” tiszteli az Európai Parlamentet, hiszen annak tagjai közel 500 millió embert képviselnek. De az ember már kicsit feszélyezve érzi magát, ha a miniszterelnöke azzal hízeleg, hogy az EP „a demokrácia szíve”.

„A miniszterelnök – akinek politikája mellett a hétvégén unióellenes jelszavakat harsogó tüntetés zajlott – azt is elmondta, hogy meglátása szerint az országban ’sajnálatos módon’ változik az eddigi uniópárti közhangulat, de ő jelenleg azon dolgozik, hogy az Unió nyomvonalán tartsa a szavazókat.”

Miközben ezek a szép szavak elhangzottak Brüsszelben, itthon aznap reggel fölkerült Orbán Facebook-oldalára egy videó, amelyben hasonlóan szép szavakkal köszöni meg a tüntetőknek a kiállást. Jó érzés, hogy „mögöttem, velem együtt az országért dolgozik, érez és imádkozik sok százezer ember”. És természetesen belement a számháborúba, megdicsérte őket, hogy jó sokan, négyszázezren voltak.

És a színpad többi szereplője? Barroso, aki ugyanannak a Néppártnak a tagja, hűvösen nyilatkozott, és gyors cselekvésre biztatta a magyar kormányt.
A szociáldemokrata Martin Schulz, az EP elnöke elismeréssel nyilatkozott Orbán színjátékáról: „Orbán Viktor hatékony ember. Brüsszelben az európai retorikát teszi magáévá, Budapesten pedig ugyanezt a retorikát vádolja.”
S ehhez hozzátette: „az európaiak nem hülyék”.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr793767135

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem szégyen az okosabbtól tanulni 2012.01.25. 19:20:49

 Hoffmann Rózsikának sem lenne szégyen tanulni Rácz Jencitől. Több érdekes ötletet kaphatna tőle. Itt van például rögtön egy fenomenális ötlet Jenőtől: A közfinanszírozású egészségügyi szolgáltatóknál is lehetővé kell tenni a fizetős betegek soron...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2012.01.26. 03:16:16

Az elso kepen balra az az idegrozzant kiskakas egy szammal nagyobb gerincet tett be? Vagy mi lelte azt a tunderi kis munkaban megsorvadt derekat? A bekeidokben onnan vittek volna el gyogykezelni.

Szilárdd 2012.03.18. 08:31:34

Látom európai honfitársaink, kezdik ki ismerni a volt (maradt) kommunista országot!” Vidéki kócerájt sem tudnak elvezetni”, nem ezt látni! Nyugaton egy nagyobb városban többen élnek, mint kis hazákban. Na de HOGY! Pénz helyet, mást kérünk, az elmúlt évek bizonyíték reá! Egyenlőséget akar Viktor! Mi is egyenlő uniós béreket várunk év10edek óta!
süti beállítások módosítása