Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Zűrös cégügy a miskolci polgármester körül?

2011.05.04. 14:18 | balközép | 20 komment

Címkék: fidesz miskolc kriza ákos

Először csak egy összeférhetetlenségi vizsgálatnak induló ellenzéki javaslatból egy nagyon furcsa cégügylet kezd körvonalazódni, legalább is erről számolt be az eszakonline.hu.

A miskolci önkormányzat április 14-i közgyűlésén jókora zavar támadt, amikor dr. Simon Gábor szocialista frakcióvezető kérte: a közgyűlés mondja ki a polgármester összeférhetetlenségét. Dr. Kriza Ákos ugyanis a Bona Cura Bt. üzletvezetője, illetve a Krila-Med Kft. ügyvezetője is. A törvény szerint viszont gazdasági társaságokban – közgyűlési jóváhagyás nélkül – nem lehet vezető tisztségviselő a polgármester. Ezt a választást követő 30. napig meg kellett volna szüntetnie dr. Kriza Ákosnak, vagy kérnie kellett volna a közgyűlés hozzájárulását ahhoz, hogy a tisztségeket együttesen is betölthesse. Egyik sem történt meg.

Itt jegyzem meg, hogy Felcsúton az ottan fideszes képviselőtestületi többség ilyen módon vonta meg a bizalmat a polgármestertől és mondta ki az összeférhetetlenséget és lesznek új választások… no de reméljük nincs kettős mérce…

„Habár tényleg ügyvezető vagyok két gazdasági társaságban, semmilyen vagyoni előnyöm ebből személy szerint nincs, nem veszek fel, s ki semmiféle pénzeszközöket, nem is tevékenykedem benne aktívan" – ismerte el első meglepetésében a polgármester, majd a KDNP-frakció kérésére hivatkozva szünetet rendelt el. A szünet után a közgyűlés vezetését átvevő dr. Zsiga Marcell fideszes alpolgármester kijelentette, hogy az egész ügy egy politikai támadás, melyet ügyrendi javaslatba burkolt az MSZP. Nem támogatta az előterjesztés napirendre tűzését, azt a közgyűlés fideszes többsége nem is szavazta meg… nem úgy mint Felcsúton… Javasolta viszont, „elegáns gesztussal" állítsák fel a bizottságot. Csakhogy ebben a bizottságban a Fidesz, a KDNP és a Jobbik frakcióvezetője kerülhet csak be, az MSZP-é nem. Indoklásként dr. Zsiga Marcell elmondta: az MSZP-t azért nem javasolja a bizottságba, mert szerinte a szocialista frakció elfogult. A csupa elfogulatlan tagból álló bizottságot végül a közgyűlés 19 igen, 9 nem szavazattal megválasztotta.

Az így felállt csupa-csupa jobboldaliból álló bizottság több órán keresztül vizsgálódott, végül megállapította: csak a Bona-Cura Bt. ügyében áll fenn az összeférhetetlenség, a Krila-Med Kft. esetében nem, mert ott már nem dr. Kriza Ákos az ügyvezető. Dr. Simon Gábor április 21-én viszont azt közölte, hogy a cégnyilvántartás szerint a cég vezetője 2009-ig valóban dr. Kriza Ákos volt. Ezt követően azonban a cégbíróságnak nincsenek hivatalos adatai arról, ki a társaság ügyvezetője. „Valószínűleg továbbra is dr. Kriza Ákos, hiszen ezt első meglepetésében ő maga is elismerte a közgyűlésen, sőt, januári vagyonbevallásában is ezt tette közzé. Nem tételezem fel, hogy a város polgármestere hazudna. Az persze más kérdés, hogy a Krila-Med Kft. is törvényt sértett, amikor a cégnyilvántartásban nem vezettette át a változásokat, miszerint továbbra is dr. Kriza Ákos a cég ügyvezetője" – mondta akkor dr. Simon Gábor.

Ennek kapcsán az ÉszakOnline is megpróbálta kideríteni, ki is lehet a cég ügyvezetője. Erre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium internetes céginformációs szolgálatának tárolt adataiból mi sem jöttünk rá, helyette viszont ráakadtunk egy érdekes dokumentumra. A céginformációs szolgálat e-beszámolókat tartalmazó aloldalán szerepel a Krila-Med Kft. 2009. április 10-én megtartott taggyűlési határozatáról szóló igazolás (ezt az igazolást természetesen az illetékes cégbíróságra kellett leadni).

Az első mondat: dr. László Zsuzsa ügyvezető Forrás:eszakonline.hu

Az iratot a cég ügyvezetőjeként egy bizonyos dr. László Zsuzsa jegyezte, aki viszont a cégkivonat szerint sohasem volt a társaság ügyvezetője. Aláírása ráadásul kísértetiesen hasonlít dr. Kriza Ákos aláírására, olyannyira, hogy ha dr. László Zsuzsa neve nem szerepelne a dokumentumban, azt hinnénk, hogy dr. Kriza Ákos szignózta azt.

László és Kriza hasonlóan ír alá... Forrás:eszakonline.hu

Mindez több dolgot is felvet. Azt például, hogy egy cégbíróságra leadott igazolást aláírhat-e úgy más, hogy ezt a tényt nem tünteti fel? Elképzelhető-e, hogy ebben az esetben okirathamisítás történt? Vagy, ha nem is dr. Kriza Ákos írta alá az igazolást, hanem valami huncut véletlen folytán valóban dr. László Zsuzsa, akkor – tekintve, hogy dr. László Zsuzsa a cégkivonat szerint nem is ügyvezető – érvényes-e a törvény által megkövetelt dokumentum egyáltalán? Szabályosan működik-e a Krila-Med Kft.?

Tanácstalanul állunk a kérdések előtt, várjuk, hogy valami magyarázatot kapjunk rá.- kérdezi a hírportál
 

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr122877135

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Képzelt riport Obama esztergomi látogatásáról 2011.05.05. 21:26:11

  Barack Obama fülébe jutott, hogy valahol a világ másik végén egy polgármester a város fő terén tartja a fogadóóráját. Már arra a hírre is a sárga irigység fogta el Obamát, hogy ennek a számára ismeretlen kis ország miniszterelnökének a dolgozósz...

Trackback: Zűrös cégügy a miskolci polgármester körül? 2011.05.04. 18:48:04

Először csak egy összeférhetetlenségi vizsgálatnak induló ellenzéki javaslatból egy nagyon furcsa cégügylet kezd körvonalazódni, legalább is erről számolt be az eszakonline.hu.

Trackback: Zsiga képviselő rárontott az MSZP aktivistáira 2011.05.04. 18:46:09

A miskolci alpolgármester botrányt okozott a csanyiki majálison....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apc 2011.05.04. 15:23:27

Csak ennyit mondok, 2/3-ad, úgyhogy kuss,oszt jó napot.

Zuzu Petás 2011.05.04. 18:47:45

Hogy-hogy nem Kaya Ibrahim vagy Josip Tot az ügyvezető?

Kulminaator 2011.05.04. 18:50:34

"no de reméljük nincs kettős mérce…"

lol

global001 2011.05.04. 19:10:57

A nép erre is felhatalmazást adott a forradalmi erőnek !!! Úgyhogy most kuss legyen !!! Majd írnak egy Lex Kriza passzust mint már volt néhány példa: Lex Szapáry, Lex Navracsics, Lex Baranyay, Lex Járai, Lex Borkai, Lex Vida, Lex Szalai, Lex CBA, Lex Szász, Lex Polt.
Oszt lehet megint tapsikolni az agyhalott narancsdroidoknak. Isten ments, hogy meglássák a fától az erdőt.

Molnár Sanyi 2011.05.04. 19:15:14

Már várom a FIDESZ bértollnokait, hogyan fogják ezt (is) védeni... Előre leszögezem: jobb ha következetesen kezeli mindenki ezt az ügyet és nem támadja/védi a saját politikai táborát! Erkölcstelen és álszent a miskolci FIDESZ magatartása!

Molnár Sanyi 2011.05.04. 19:17:06

Bocsánat:,, nem támadja/védi a saját/más politikai táborát!"-így helyes

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.05.04. 19:45:09

Nyugodtan elvihetik, leválthatják, Kriza Miskolcon nem oszt, nem szoroz.

Tökéletesen jellegtelen és súlytalan azt se tudjuk, hogy van.

A városban én még soha nem láttam, állítólag GPS-es polgármesternek hívják, mert azt se tudja, hogy mi hol van a városában.

Igazi báb, muszáj volt valakit ide tenni, miután a komplett helyi Fideszes szervezetet felszámolták a választások előtt nem sokkal.

komiszborisz 2011.05.04. 20:06:24

az első aláirásnál:a Zsuzsa névben nincs is ékezet,ezt csunyán elb.szta,persze semmi nem lesz belőle.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.05.04. 20:42:53

Az Apró család és Gyurcsány összefonódásáról mikor fogsz írni?

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.05.04. 20:45:32

Szerény meglátásom szerint az MSZP-nek inkább mélyen kussolnia kellene és szégyenkezni a viselt dolgaiért, és még véletlenül sem másokra mutogatni. Mert annál nincs semmi szánalmasabb, figyelembe véve mindazokat az elképesztően mocskos és ostoba dolgokat, amelyket művelt a drágalátos baloldal.

ob.szerver 2011.05.04. 21:07:52

Nem számít, hogy ki mit írt alá, mert nemvolttaggyűlés és kész.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.04. 21:17:29

Ez a szarházi, jellemtelen, álszent, simlis, műmagyar fidesz!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.04. 21:23:19

@Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus:
Mást is fel tudsz hozni a kedvenceid védelmében, mint hogy bezzeg a maszop, azok is tolvajok?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.04. 21:25:33

@klarky:
De mégis megszavazta a nép. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Nem egy olyan polgármesterről tudok, aki nem csak korrupt, hanem ostoba és soha semmihez nem értett életében, de megszavazták, mert éppen a megfelelő, most épp a Fidesz színeiben indult. Szerintem fekete pákót és győzikét is megszavazta volna a sok birka, ha narancsos színben indul.

torró 2011.05.04. 21:29:03

Valamit nem értek! A választás előtt erről senki nem tudott? Miért mindig egy év elteltével hozakodik valaki elő valamivel, mert nem hiszem hogy ez akkora titok lett volna! Én persze értem a taktikát!Most már kicsit halványodik az MSZP ténykedése és erősödik a FIDESZ elleni hangulat.Akiknek persze az elődök romjaiból kellene valamit kihozni,így aztán ideje valamit kihúzni a bűvész kalapból.Csak ott a baj hogy az emberek is belefáradnak már ebbe az örökös kötélhúzásba és kezdenek mindenre legyinteni. Azt hiszem a politikus urainknak át kellene értékelni a dolgaikat,mert az öreg generáció akikre sokan építettek lassan kihal és remélem a fiatalok tanulnak a hülyeségekből és nem hagyják majd magukat megvezetni!!

sisifux 2011.05.04. 22:03:53

@Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus:
"..az MSZP-nek inkább mélyen kussolnia kellene..."

Ez így van, de ebből nem következik, hogy a Fidesz mindent, - bele értve az MSZP által korábban elkövetett dolgokat is -, megtehet. Már pedig igen csak hasonló úton jár, arroganciával megspékelve. Mint a francia királyok, akik semmit sem felejtettek, és semmit sem tanultak.

dr kíváncsivagyok 2011.05.04. 22:06:26

Ez a Kriza is csak egy megélhetési polgármester. Egyik kutya másik eb ! Nem tud többet, mint ócsárolni az elődjét, közben ugyanazt teszi, a zsebét tömi !

pukancs 2011.05.04. 22:07:49

sok agymosott fidesz meg mszp és lmp és "független" fan

persze a jobbik rasszista náci

ti meg birkák

preston 2011.05.04. 22:16:12

torró- ezt szebben is megfogalmazhatnád. kiderült, hogy a vezir semmit sem tudott megoldani sem két pofonnal, sem két hét alatt. ennek fényében a korábbi rózsaszin köd elszáll és marad a szarszag.

sisifux 2011.05.04. 22:30:10

Ha valaki nem szemellenzővel szemlélte Győzike(OV) és csoportja, bábjai tevékenységét, nem sok kétsége lehetett afelől, hogy csak a hatalmat gyakorló csoport változott, a módszerek nem. Ebből következik, csak idő kérdése volt, mikor kerülnek felszínre a botrányok. Illetve a másik kérdés, meddig lehet ezeket elhallgatni, és a zemberek az igéreteknek akarnak-e hinni, vagy vállalják a valósággal történő szembenézést is. Úgy tűnik, a zemberek jelentős része igéret függő, és nem képes levonni a megfelelő következtetéseket.
süti beállítások módosítása