Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Mi a terve Orbán Viktornak 5 millió görög menekülttel?!

2015.12.06. 07:07 | Brendel Mátyás | 54 komment

greece.jpg
Mint tudjuk, Orbán Viktor

1) A kvóták ellen van.

2) Szereti a kerítést.

3) Le akarja zárni a görög-török határt.

4) Beszélt néha arról is, hogy a menekültkérdés megoldása Törökország, illetve Szíria.

Igen ám, de ahogy arról már írtam, 3 hülyeség, mert a görög-török határ nagy része tenger. A szárazföldön már van kerítés. A tengert nem lehet lezárni. És hiába küldenek oda haditengerészetet, azok akár még el is süllyeszthetik a gumicsónakokat, de utána ha nem akarják az embereket is a tengerbe lőni, akkor fel kell őket venniük. És ha kihúzták őket a vízből, akkor nem lehet Törökországba visszavinni őket, hanem Görögországba kell vinni őket. Itt pedig menekültstátuszért folyamodhatnak, és máris a problémánál vagyunk.

Jó lenne Szíriában megoldást találni, ezt nem csak Obán monjda. Orbán igazából ezzel a lózunggal csupán a hátsó sorban az egyik papagáj. Az a baj, hogy Szíriában két jelentős erő van: az ISIS és Aszad. És mindkettő elől menekülnek menekültek. Van olyan menekült, aki tényleg egyszerre mindkettő elől. A nem dzsihadista ellenzéki erők gyengék, és nem biztos, hogy tudnának kormányozni. Ha még kézben is tudnák tartani a helyzetet, akkor is igaz, hogy előlük is volnának, akik menekülnek. Menekültek tehát úgy tűnik, mindenképpen lesznek még évekig, és nem garantálható, nem is várható igazi megoldás.

A törökök (és Jordánia és Libanon) sok menekültet befogadtak, de már régen túl vannak a befogadóképességükön. Éppen ezért is indultak el a menekültek onnan. Lehet segíteni Törökországot ebben, és ezt az EU meg is teszi (nem, nem Orbán adott pénzt Törökországnak, mert ehhez Magyarország túlságosan is szarul teljesít). És meg lehet állapodni a törökökkel, hogy nem engednek annyi menekültet Görögországba. De ez a megoldás sem biztos, nem látszik, hogy hosszútávon is megáll-e. És embercsempészek a török hatóságok ellenére is fognak tovább működni.

Görögországba tehát mindenképpen jönnek a menekültek. Ha jobban mennek a dolgok, talán nem sok százezrével évente, hanem csak kevés százezrével. Orbán megoldása pedig az, hogy Magyarország épített és épít kerítést. Orbán azt mondja, tegyen így Szlovénia, Horvátország is, Szerbia, Macedónia is megteheti. A bolgárok és románok is.

Rendben, de mi lesz ennek a vége?! Az, hogy ott ragad a sok menekült Görögországban. Ez a görögökön kívül látszólag mindenki másnak jó, csakhogy:

A) A görögök ezt nem fogják lenyelni. Ha kell, aktívan fogják segíteni a menekülteket. Zsarolni fogják az EU-t. Minimum sok pénzt kéne a görögöknek fizetni.

B) Még ha le is nyelik, nem bírják. Pláne a gazdasági válságban lévő, amúgy is államcsőddel küszködő Görögország. Hogyan várható el tőlük, hogy még a sok százezer menekülttel is küszködjenek?! Nekik a hatalmas munkanélküliségi rátával, majd összedőlő gazdasággal tényleg nem menekültekre van szükségük. Arra Németországnak, és társainak van szüksége, és bizony egy bizonyos mennyiségre még Magyarországnak is szüksége lenne, demográfiai okokból, és bizonyos munkaerőhiány miatt.

No de ami a legfontosabb következmény, az az, hogy Görögország ebbe beleroppan. Aminek az eredménye az, hogy mondjuk fél Görögország, 5 millió ember fog onnan elmenekülni. Volt már hasonló a görög kommunistákkal, szóval a görögöknek nem gond az országuk elhagyása.

Na most a görögök schengenen belül vannak. Személyi azonosítóval felülhetnek repülőre, és kiszállnak Ferihegyen. Orbánnak az égadta világon semmi alapja nem lesz kizárni őket, mert schengeni EU tagok. És akkor mit fog csinálni Orbán 5 millió görög menekülttel?!

Na jó. A görögök sem az igen szarul teljesítő Orbanisztánba fognak jönni, hanem ők is Németországba. Tehát ez valójában megint nem Orbán gondja, ő sunyi módon kihúzhatja magát belőle. Merkel gondja, hogy Görögország nyilván nem hagyható pácban. És ők természetesen semmiképpen nem akarnak olyan geci, hülye módon viselkedni, mint Orbán. Németország tehát átvesz menekülteket, és a kvótarendszer mellett van.

Mert Görögország nem tehet arról, hogy Szíriában háború van. Semmi közük hozzá. Arról sem, hogy Törökország mellett vannak, mert hát ez már földrajzilag így van. Tehát a kvótarendszer nélkül igazságtalanság volna az EU. Ezt mi úgy tudjuk elképzelni, hogy ha ukránok menekülnének, és az EU azt mondja, maradjon mind Magyarországon. Akkor Orbán nyilván ugrálna, hogy legyen kvótarendszer. De ha nem mi vagyunk a pácban, akkor Orbán, és a magyarok jelentős része egy antiszociális geci.

Az egész persze fog valahogy alakulni, mégpedig úgy, hogy Németország fog menekülteket befogadni, Orbanisztán meg nem fog, ha nem akar, de minden antiszociális geci megfizeti az árát annak, hogy ilyen. Magyarországnak pénzt kell majd fizetni, illetve Magyarországot az összes többi, kvótarendszeres ország utálni fogja. Alappal. És ennek kemény ára lesz.

Ezt csak úgy mondom az összes Orbanimádó hülyének, akik azt hiszik, Orbán okos, és kijátszotta az EU-t. Nem, a hülye magyar szavazókat játszotta ki, akik nem látják, hogy Orbán egy rossz "megoldást" választott, amelyik károsabb a kvótarendszer elfogadásánál. A kvótarendszer elfogadásával felvállaltunk volna egy kis feladatot. Erkölcsileg helyes lett volna, de mindenekelőtt benne lettünk volna az összefogásban az EU megoldásában. Részt vettünk volna a játékban, és nem a homokozó szélén antiszociáliskodtunk volna. Most az Európai Közösség ki fog tagadni minket. Ha nem is dobnak ki, ennek lesz ára.

Végezetül egy összefoglaló meglátás: ha valahol van egy menekültprobléma, és sok ország érintett, sok ország képbe kerül, akkor ott a menekültek így is, úgy is el fognak oszolni valahogy. A menekültek egy része így is, úgy is az egyik országban fog landolni, egy másik része máshol. Ha ezt senki nem irányítja, akkor az élet fogja irányítani. Sok menekült Németországba fog menni, mert ezt vette a fejébe, és el is jut oda. Van, aki itt-ott-amott el fog akadni, és eltölt pár évet. Mint ahogy az afgán menekültek sokszor megrekednek Iránban, hogy ott dolgozzanak egy ideig, hogy tovább tudjanak jönni. Vagy Törökországban. Magyarországon is maradhat pár menekült azért, mert ő ide jutott el, vagy valami tetszik neki az országban. Vagy van itt rokona, vagy itt szerelmes lesz valakibe, vagy ki tudja még miért. A menekültek, de különösen a bevándorlók egy része Görögországban reked, mert nem jut át a macedón határon. Sokan Olaszországban, mert Afrikából oda jöttek. Mások Franciaországban, mert franciául értenek. Mások Angliáig eljutnak, és angolul beszélnek. Az élet így is, úgy is fog alkotni egy bizonyos elosztást. Az EU a kvótarendszerrel csupán szervezettebbé, igazságosabbá kívánja tenni ezt az elosztást. Hogy ne úgy essék, ahogy puffan. Ne a kényszerhelyzetek alakítsák a dolgokat, ne alakuljanak ki helyi válságok, torlódások. Sokkal jobb, ha szervezetten veszünk át menekülteket, mint ha azért jönnek, mert Görögországban már katasztrófa van.

Orbán a szervezett elosztás helyett az anarchiára tette le voksát. És ez egyszerűen bugyutaság.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr978142394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kniezsa.istvan 2015.12.06. 12:52:42

"És ha kihúzták őket a vízből, akkor nem lehet Törökországba visszavinni őket, hanem Görögországba kell vinni őket."

Miért nem lehet? Visszakanyarodni tilos tábla van kitéve? Mi az hogy "kell"?
Hogy el se induljanak, az ellen nem lehet tenni?

"Aszad elől menekülnek"
Miért menekülnek Asszad elől?
2011-ig miért nem menekültek? Ahányan pedig 2011 előtt "menekültek" Asszad elől, annyian "meneküljenek" nyugodtan most is ide, akár Mo-ra. Nekem nincs bajom a szír orvossal, a városomban is van 2-3 és úgy is orvoshiány van. Csak tanuljon meg rendesen magyarul.

"embercsempészek a török hatóságok ellenére is fognak tovább működni"
az embercsempészetet ha nagyon akarjuk, akkor a mai világban és technikával nem lehet felszámolni vagy a legminimálisabb szintre visszaszorítani? Ezt komolyan gondolod? Legyintünk, oszt kész?

"Orbán megoldása pedig az, hogy Magyarország épített és épít kerítést."
Ez a minden posztodban visszatérő pofátlan hazugság. Orbán sosem állította, hogy a kerítés a menekültügy MEGOLDÁSA lenne.

Mintahogy minden posztodban visszatérő hazugság az, ahogyan egyetlen egyszer nem írsz bevándorlókat, csak menekülteket, holott nincs olyan adat, ami a bevándorlók 20-30 százaléka fölé tenné a háború elől menekülő szíreket. (Ennyit pl az ukrán háborús hasonlatodról is. Kábé mintha fél ázsia meg a ruszkik megindulnának hogy ők ukrán háborús menekültek)

"a magyarok jelentős része egy antiszociális geci"
a kurva anyád geci, te általánosító, magyarozó náci patkány.
azt hogy ki antiszociális - azt bárki kiolvashatja a blogjaidon megjelenő irományokból.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.12.06. 13:30:46

@kniezsa.istvan:

"Miért nem lehet? Visszakanyarodni tilos tábla van kitéve? Mi az hogy "kell"?
Hogy el se induljanak, az ellen nem lehet tenni?"

így van. egy görög hajó nem mehet be török vizekre csak úgy. emberekkel Törökországba menni, és kitenni őket, az ugyanúgy embercsempészet lenne.

""Aszad elől menekülnek"
Miért menekülnek Asszad elől?"

mert bombázta a civileket.

"2011-ig miért nem menekültek?"

akkor kezdődött el a polgárháború. ugye azt felfogod, hülye náci, hogy az emberek akkor menekülnek inkább, ha lőnek, és akkor kevésbé, amikor nem lőnek?! ehhez azért nem kell 90-es IQ-nál több.

"az embercsempészetet ha nagyon akarjuk, akkor a mai világban és technikával nem lehet felszámolni vagy a legminimálisabb szintre visszaszorítani?"

nem. különösen, ha Törökország nem is akarja. Törökországot most pár milliárd euróval ideiglenesen megvették, és emiatt egy ideig vissza fog szorulni az embercsempészet. de nem fog teljesen megszűnni. és amint lejár ez az időszak, megint szemet fognak felette hunyni. vagy amint a törökök úgy látják, túl sok náluk a menekült.

"Ez a minden posztodban visszatérő pofátlan hazugság. Orbán sosem állította, hogy a kerítés a menekültügy MEGOLDÁSA lenne."

de nincs más megoldása.

"Mintahogy minden posztodban visszatérő hazugság az, ahogyan egyetlen egyszer nem írsz bevándorlókat, csak menekülteket"

általában azért és akkor írok menekültekről, ha menekültekről beszélek. a nem menekültek visszatoloncolásával egyetértek, ha egy ország gazdaságának nincs rájuk szükségük. sőt azzal is egyetértek, hogy ha lehet, be sem kellene őket engedni. csak ugye Makedóniában láttuk, hogy ez sem olyan egyszerű. a nem menekülteknél is az a helyzet, hogy vannak, akik nagyon akarnak jönni, vannak embercsempészek, és bizonyos számban fognak jönni, ha Orbán a feje tetejére áll, akkor is. és igen nehéz azt a megoldást megtalálni, amelyik Németországtól Törökországig mindenkinek jó. legutóbb olyan megoldást találtak, ami Macedóniának volt kurva rossz.

" holott nincs olyan adat, ami a bevándorlók 20-30 százaléka fölé tenné a háború elől menekülő szíreket."

a BAMF szerint 30 százalék. plusz van még afgán, és iraki, és eritreiai. a többiek közül szinte senki nem kap menekültstátuszt. ezek közül sokan. egyébként ők sem mind.

www.bamf.de/SharedDocs/Anlagen/DE/Downloads/Infothek/Statistik/Asyl/statistik-anlage-teil-4-aktuelle-zahlen-zu-asyl.pdf?__blob=publicationFile

viszont itt kivel vitázol hülyegyerek?!

"Ennyit pl az ukrán háborús hasonlatodról is. Kábé mintha fél ázsia meg a ruszkik megindulnának hogy ők ukrán háborús menekültek"

de nem fogtad fel a hasonlatot. ha jönnének ukrán menekültek, és akár megindul még fél Ázsia, akár nem, szerinted az a megoldás, hogy ha ezek Magyarországon lépik át a schengeni határt, akkor Magyarország kezelje őket?! te komolyan elfogadnád ezt?! komolyan azt hiszed, hogy Orbán nem ugrálna, hogy micsoda disznóság ez?! nyilván ugrálna. de ha a fasz másik oldalán van, akkor meg Orbán geci. egy kétszínű geci a miniszterelnökünk.

"azt hogy ki antiszociális - azt bárki kiolvashatja a blogjaidon megjelenő irományokból. "
így van. sehol nincs olyan irományom, amely népcsoportok elleni tettlegességre, azok hátrányos törvénybeli megkülönböztetésre uszítana. ezzel szemben Orbán ilyenre nem csak uszít, hanem teszi.

István Tamasi 2015.12.06. 18:27:14

A magát "civilizáltnak, műveltnek" nevező Nyugat évek óta háborút folytat számos arab ország ellen. Sajnos mi is részt veszünk néhányban! A háborúk súlytotta emberek elhozták a "civilizált" Nyugatnak a saját országaikba a háborút. Ez van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.12.06. 20:25:51

@István Tamasi: ja, a hülye azt hiszi, a pacifizmus megold mindent. ld II VH

2015.12.07. 10:16:16

@kniezsa.istvan: Remete levele (a kőtsönről) Kedves komám, Gábor!
A módszer ismert, kipróbált, bejárazott!

Tudod, írtam már sokat olvasok, mindenféle ócska könyveket. No, el nem hiszed, mit leltem! 1875. november havában, arra kérte az Egyiptomi (Kedive, miniszterelnök féle, a marha,) az angol kormányt, küldjön pénzügyi szakértőt nékije!
Disraeli, angol miniszterelnök, hogy kihasználja a kedive nehéz pénzügyi helyzetét, A pénzügyi kölcsön fejében, rákényszeríti Anglia ellenőrzését, és protekorátusát. A misszióját, Cave főkincstárnok vezette! A kedive megengedte,, hogy megvizsgálja Egyiptom pénzügyeit. De a kölcsön tekintetében, nem tudtak megegyezni! Az államcsőd arra kényszerítette a kedivét, hogy siettesse a bankárokkal a megegyezést! Majd a hitelezők, és a kedive megegyeztek, hogy nemzetközi pénzügyi ellenőrzést, úgynevezett államadóssági pénztárt szervezzenek, és az államkölcsönöket konszolidálják!
A pénzügyi ellenőrzés nem jelentett egyebet, mint Egyiptom bevételeinek teljes kifacsarását! 9,5 millió Font bevételből 7,5 öt fizetett külföldi hitelezőinek! Kihasználták Egyiptom nehéz helyzetét, hogy még nehezebb helyzetbe hozzák az országot. Több minisztérium élére külföldieket neveztek ki! A sajtó azt állította, hogy az ország összes bajai, a kedive önkényéből erednek! Ez a liberális frazeológia, csak a valóságot leplezte! A valóságban a kormány, csak a külföldi bankoknak volt felelős! A parlament, üres fikció volt!
Nubár pasa, aki a hitelezők kielégítésére, több pénzt akart megtakarítani, csökkentette a hadsereg létszámát! Az elbocsátott tisztek lázadása elzavarta! Határtalan volt a bankárok, és a külföldi sajtó felháborodása!
A külföldi ellenőrzés visszaállítása Egyiptom további elszegényedéséhez vezetett! Figyelsz haver! 1882 Alexandriában felkelés tört ki, 50 külföldit megöltek! Válasz: Alexandria bombázása, Anglia Egész Egyiptomot megszállta! Ez lesz a mi jövőnk is? Mit gondolsz errűl? A föd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Kőccsőn kell? Megkapjátok, a cumit meg bekapjátok! Ja a könyv, elolvashatod, Az újkori diplomácia története!
Magyar bunkók is olimpiát akakarnak!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.12.07. 13:46:22

@lényeglátó: nyilván, ha 1241-ben mongol hordák igázták le az országot, akkor fenyeget a veszély, hogy Mongólia csatlósállama leszünk most is. Úgyhogy vigyázzunk, mit csinál a mongol kormány!:)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.12.07. 18:48:30

Figyu, RatyiMatyi! Az, hogy van, hogy te mindenkit lenácizol, de nem tűnt fel, hogy a migráns-kérdésben te vagy az, aki keményen az európai zsidó szervezetekkel szemben foglalsz nyíltan állást? Te egy akkora antiszemita gennyláda vagy, mint ide Lacháza...Te mocsadék, zsidógyülölő!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.12.07. 20:32:53

@jobbdemokrata: zsidógyűlölő a kurva anyád.

1) a menekültkérdésben a zsidók véleménye annyit számít, mint bárkinek a véleménye.
2) attól, hogy egy vagy sok zsidó szervezettel valamiben nem egyezik a véleményem, még nem leszek zsidógyűlölő. például eszek disznóhúst, de ettől még nem vagyok zsidógyűlölő. ha szerinted igen, akkor ez csak azt mutatja, hogy mekkora elme-roggyant barom vagy

3) olyat tőlem soha nem olvashattál, hogy a zsidó emberekkel gondom lenne, sehol nem olvashattál zsidó-ellenes uszítást, alaptalan vádaskodásokat. mint amilyet például a ti polgármester utánzatotok mondott:

hvg.hu/itthon/20151130_Igy_jaratja_le_a_zsido_hatterhatalom_a_Fi

4) a zsidók kitoloncolásáról sem írtam, és olyanról sem, hogy ne engedjünk be zsidókat, mert a terroristák mind zsidók. ugye a ti agyament vezértulkotok ilyet mondott, csak bevándorlókkal.

úgyhogy marad az, hogy a ti Orbánotok a náci, ti vagytok a nácik, nem én

harmatgyege voltál, nagy hülyeségeket írtál, minden értelmes ember szemében lejárattad magad az erőltetett és bugyuta "érveléseddel"

István Tamasi 2015.12.10. 10:07:52

@Brendel Mátyás: Ja, a hülye az aki pacifizmust olvas ki a hozzászólásomból.

betamàs 2016.01.05. 20:32:12

" fel kell őket venniük."
Azt megtehetnék, hogy nem veszik őket fel, amennyiben a felvétel megtagadását esetleg tiltó nemzetközi/EU-s jogszabályokat megváltoztattják, illetve Görögország visszalép az illető nemzetközi szerződésekből és megváltoztatja a belső jogszabályait is.

Az igaz, hogy OV nem mondott konkrétan semmit sem a Görögországban rekedt szíriaiakról, viszont, amint részben utaltál rá, két elvet mindig is hangsúlyozott: A schengeni határokat meg kell védeni; az pedig, hogy ki kit fogad be, állami hatáskörben kell maradjon. A második elv gyakorlati életbe ültetése ebben az esetben azt jelentené, hogy azok az országok, amely be szeretnének fogadni menekülteket, felajánlják Görögörszágnak, hogy repülővel elszállítják onnan őket. Így azontúl az ügy csak azillető országok problémája lenne.

azateistaufóhívő 2016.01.06. 22:16:50

Na kisköcsög,buzeráns,malacarcú,malactestű Brendel geci.Most lehet majd kifejteni véleményed,míg ki nem basznak Európából!Egy kis nemi erőszak?Belefér a kúrva anyád?Mondjuk anyád nem sértegetem,mert tapír volt.Szóval ez belefér?Mikor értitek meg,hogy az emberek nem valami baszott intelligens lények,hanem állatok,mikor elszabadul az a bizonyos?:) Liberális köcsögök,szagoljátok a nyomokat,mint valami elbaszott vadász eb,aki folyamatosan csak a nyomok után megy,de a prevenció fogalmát nem ismeri.:) Te agyalágyult kretén kisbuzi!Semmiféle Orbán imádat nem kell ahhoz,hogy Te és eszmetársaid úgy repüljenek innen a büdös picsába,hogy repjegyet sem vettek.Érthető?Remélem,mert morcos leszek malacarcú...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.11. 20:18:38

@betamàs: az Égei-tengeren csónakkal jött migránst nem lehet nem felvenni, fogd már fel! Vissza lehetne toloncolni Törökországba, de ezt Törökország nem engedné. Orbán annyira hülye, és a hívei is annyira hülyék, hogy egy ennyire egyszerű dolgot nem fognak fel.

Az Égei-tengeren lévő határt NEM LEHET MEGVÉDENI. Orbán egy hülye barom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.11. 20:21:50

@azateistaufóhívő: a menekültek között vannak hülyék, de a magyarok és németek között is vannak. itt vagy példának te. semmivel sem vagy jobb egy iszlámista dzsihadistánál. ha kitiltanánk a leghülyébbeket, téged is ki kéne. meg azokat a nácikat is, akik Kölnben. a nácik ugyanolyan veszélyesek, mint az Iszlám Állam

www.youtube.com/watch?v=mFxKEL930YM

betamàs 2016.01.12. 20:47:24

@Brendel Mátyás:" az Égei-tengeren csónakkal jött migránst nem lehet nem felvenni,"
Miért ?

betamàs 2016.01.13. 16:13:43

@Brendel Mátyás: Azt írtad, hogy " És hiába küldenek oda haditengerészetet, azok akár még el is süllyeszthetik a gumicsónakokat, de utána ha nem akarják az embereket is a tengerbe lőni, akkor fel kell őket venniük."
Azt nem írtad, hogy miért nem lehetséges az a variáns, amelyben elsüllyesztik a csónakokat, ugyanakkor nem lövik az embereket a tengerbe, de nem is mentik ki őket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.19. 17:02:58

@betamàs: "Azt nem írtad, hogy miért nem lehetséges az a variáns, amelyben elsüllyesztik a csónakokat, ugyanakkor nem lövik az embereket a tengerbe, de nem is mentik ki őket."

mert ez bűncselekmény.

betamàs 2016.01.19. 17:20:53

"@betamàs: "Azt nem írtad, hogy miért nem lehetséges az a variáns, amelyben elsüllyesztik a csónakokat, ugyanakkor nem lövik az embereket a tengerbe, de nem is mentik ki őket."

mert ez bűncselekmény."

Amint fentebb írtam:

"Azt megtehetnék, hogy nem veszik őket fel, amennyiben a felvétel megtagadását esetleg tiltó nemzetközi/EU-s jogszabályokat megváltoztattják, illetve Görögország visszalép az illető nemzetközi szerződésekből és megváltoztatja a belső jogszabályait is."

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.19. 18:02:32

@betamàs: 1) a csónakot elsüllyeszteni bűncselekmény

2) fuldokló embernek nem segíteni is bűncselekmény

mit nem fogsz fel ezen, te hülye barom?! ezek teljesen hétköznapi dolgok, ha ezeket nem tudod, iszonyat sötét vagy. mit okoskodsz?! ezeket iskolás korodban kellett volna megtanulnod!

betamàs 2016.01.19. 18:34:33

@Brendel Mátyás: A törvények megváltoztathatók olyan módon, hogy határsértés esetén ne legyen az.

betamàs 2016.01.19. 18:39:25

@Brendel Mátyás: Én például elképzelhetőnek tartok egy olyan szabályozásváltoztatást, amely szerint:
- A vizi alkalmatosságon levőket háromszor figyelmeztetik hangosbemondóval, hogy forduljanak vissza
- Ha ez nem történik meg, háromszor a levegőbe lőnek
- Ha ez sem történik meg, kilövik a csónakot.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.19. 19:10:21

@betamàs: persze, a törvények megváltoztathatók oly módon is, hogy a te anyádat megerőszakolni nem bűn, csak miért tennénk ilyet?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.19. 19:13:08

@betamàs: én meg elképzelhetőnek tartok egy olyan törvényt, hogy az olyan nácikat, mint te először figyelmeztetik, aztán másodszor kidobják őket Szibériában, hiszen képtelenek vagytok Európába integrálódni, olyan csőcselék vagytok, amelyiknek itt nincs helye.

betamàs 2016.01.20. 09:25:33

Én nem írtam azt, hogy bárkit is deportálni kellene, csupán arra mutattam rá, hogy a tengert is le lehet zárni.
Ami az integrációt illeti, az igaz, hogy az alábbi példák által megjelnített mentalitás-sémák többségébe én valóban nem tudnék integrálódni:
www.n24.de/n24/Nachrichten/Panorama/d/7926410/-ich-halte-es-dort-nicht-mehr-aus-.html
www.bumm.sk/turmix/2016/01/06/norvegia-nokezelo-kurzus-indul-a-menekulteknek
www.youtube.com/watch?v=lbgLwLUwxoI

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.20. 10:08:43

@betamàs: a tengert

1) le lehet zárni ellenséges hadihajók ellen, azokat ugyanis el lehet süllyeszteni
2) le lehetne zárni kurva sok pénzért valamilyen úszó kerítéssel

de ennek hiányában mind a tengerre, mind a szárazföldre igaz az, hogy a határőrök nem ölhetik meg a határsértőt, nem hagyhatják, hogy meghaljon, nem nézhetik tétlenül, hogy meghaljon, mert ezek a törvényeink.

és ezek a törvények így jók, ettől vagyunk mi civilizált ország

te jühetsz azzal, hogy találjunk erre a problémára egy barbár megoldást, csak akkor mi a jó kurva anyádat vagy te különb az Iszlám Államtól?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.20. 11:08:00

@betamàs: ami az integrálódást jelenti, eme felmérés alapján a magyarok egy jelentős része nem tud integrálódni Európába. és mint láttuk, te sem.

pcblog.atlatszo.hu/2015/12/07/jelentos-a-politikai-eroszak-es-a-terrorizmus-elfogadottsaga-magyarorszagon/

semmiféle igazolás nincs arra, hogy a menekültek ilyen téren statisztikusan nagyságrendekkel rosszabbak volnának.

betamàs 2016.01.21. 17:57:39

Az Iszlám Állam smasszerei mindenkit kinyírnak, illetve jobb esetben megerőszakolnak, aki nem muszlim (sőt akár muszlimokat is, ha síiták), vagy aki kereszténynek megmaradva nem fizet különadót, attól függetlenül, hogy hol található.
A fentebb leírt szabályozás-módosítás esetében viszont figyelembe kell venni

A. a körülményeket, amelyek miatt ez megszületne:

1. A legjobb megoldás az lenne, ha az ENSZ BT vétójoggal rendelkező tagjai közösen vállalnák azt, hogy béketeremtő és békefenntartó erőként fellépnek Szíriában. Így relatíve hamar véget érne a háború és menekültáradat sem lenne.
Erre azonban nincs politikai akarat.

2. Ha már ez nem lehetséges, a befogadásra hajlandó vezetők kellene vállalják, hogy repülővel Törökorszábból a saját országukba szállítják azokat a menekülteket, akik ebbe beleegyeznek.Ez jó lenne a menekülteknek is és azoknak az országoknak is, amelyeken jelenleg a menekültek átvonulnak. Hogy a befogadó ország állampolgáraival is rendben legyen a dolog, még szükséges lenne, hogy népszavazáson döntsék el, hogy beleegyeznek-e abba, hogy menekülteket fogadjanak be, ha igen, akkor korlátlan, vagy korlátozott számban.
Ezekre sincs azonban politikai akarat.

3. Ha már mindez nem lehetséges, arra lenne szükség, hogy Törökország ne engedje, hogy a menekültek átlépjék a határait, viszont erre nem képes/nem hajlandó.

B. valamint azt, hogy a csónakkilövés csak határsértés esetében történne meg és csak akkor, ha az illetők többszöri felszólítás és figyelmeztetés ellenére sem fordulnának vissza.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.21. 20:35:54

@betamàs: én nem fogok egy olyan hülye embertelen emberrel a szíriai probléma megoldásáról vitázni, aki a csónakokat a tengeren kilőné, és nem érti meg, hogy ez nem lehet egy európai megoldás.

te egy embertelen hülye vagy, nem tudtál integrálódni Európába, takarodj innen! te az Iszlám Állam szintjén vagy, menj oda!

betamàs 2016.01.24. 16:06:29

@Brendel Mátyás:
"semmiféle igazolás nincs arra, hogy a menekültek ilyen téren statisztikusan nagyságrendekkel rosszabbak volnának."

A szíriai menekültek 31 százaléka ellenzi az ISIS elpusztítását:
Figure 2:
english.dohainstitute.org/file/Get/40ebdf12-8960-4d18-8088-7c8a077e522e

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.27. 08:14:27

@betamàs: a magyarok 35 százaléka támogatja az erőszakot a kábítószeresekkel szemben, 28 százaléka a szélsőbaloldal ellen, 28 a szélsőjobb oldal ellen, 29 százaléka cigányokkal szemben, stb.

ehhez képest az, hogy a menekültek 31 százaléka ellenzi az ISIS elpusztítását (az nem ugyanaz, mint támogatni az ISIS-t), semmi. és az adatodnak egyébként nincs köze ahhoz, hogy akkor most Európában milyen százalékban lennének bűnözők.

pcblog.atlatszo.hu/2014/08/04/a-jobbikosok-tartjak-leginkabb-igazolhatonak-az-eroszakot/

betamàs 2016.01.27. 12:33:20

Ez valóban nem jelenti azt, hogy a menekültek 31%-a támogatná az ISIS-t. Azt viszont igen, hogy ennyi százalékuk elfogadhatónak tartja az ISIS által képviselt terrorizmus formáját. Hiszen az ISIS egy terrorista szervezet és egy terrorista állam. Ha nem pusztítják el, fennmarad az általa képviselt terrorizmus is.
Ézzel szemben a magyarok csupán 12%-a tartja elfogadhatónak a terrorizmust, bizonyos körülmények között (és itt ez nem csak egy fajta terrorizmusra volt leszűkítve, mint a szír menekültek esetében).

"és az adatodnak egyébként nincs köze ahhoz, hogy akkor most Európában milyen százalékban lennének bűnözők"
Magyarországra vetítetve az általad idézett felmérésnek sincs.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.28. 20:49:29

@betamàs: a terroizmust

a tunéziaiak 12 százaléka, a pakisztániak 13 százaléka, a marokkóiak 9 százaléka, az irakiak 7 százaléka támogatja, hogy közelebbi, illetve volt szovjet államokat ne is említsünk.

innen tehát efelől nyugodtan lehetne menekülteket befogadni, még javítanák is a szar magyar átlagot.

szóval abbahagyhatnád már végre hülye náci, a bugyuta erőlködésedet!

www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-overview/

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.01.28. 20:50:43

@betamàs:

""és az adatodnak egyébként nincs köze ahhoz, hogy akkor most Európában milyen százalékban lennének bűnözők"
Magyarországra vetítetve az általad idézett felmérésnek sincs"

te tereltél, én csak válaszoltam.

én ezt állítottam:

"semmiféle igazolás nincs arra, hogy a menekültek ilyen téren statisztikusan nagyságrendekkel rosszabbak volnának."

te, hülye náci erre kurvára semmit nem tudtál válaszolni, hanem tereltél. ennyit tudtok, ti hülye nácik.

betamàs 2016.02.02. 16:59:14

"a tunéziaiak 12 százaléka, a pakisztániak 13 százaléka, a marokkóiak 9 százaléka, az irakiak 7 százaléka támogatja, hogy közelebbi, illetve volt szovjet államokat ne is említsünk."

Ezek a PEW felmérések ravasz dolgok, különösen ez utóbbi. Először is azért, mert a kérdés nem az volt, hogy mi a véleményük a terrorizmusról (amelybe annak összes formája foglaltatik), hanem az, hogy szerintük lehet-e öngyilkos merényleteket és más erőszakos cselekedeteket a civilek ellen, az iszlám védelmében elkövetni. Másodszor (és ez az utóbbi felmérésre vonatkozik), egy kalap alá vették azokat, akik szerint ezek a merényletek soha sem igazolhatók, azokkal, akik szerint ritkán igazolhatók. Ehhez képest régebbi, 2007-es felmérésben ezek a kategoriák - tisztességes módon - külön voltak feltűntetve:
www.people-press.org/2011/08/30/muslim-americans-no-signs-of-growth-in-alienation-or-support-for-extremism/

betamàs 2016.02.02. 17:21:05

"te tereltél, én csak válaszoltam."

Akkor vegyük csak előröl, hogy volt ez:

Rámutattam arra, hogy a tengeren is le lehet zárni a határt.
Te erre azt válaszoltad, hogy nem tudok integrálódni Európába
Na ki terelt ?

Erre én azt válaszoltam, hogy valóban vannak olyan mentalitás-sémák, amelyekbe én nem tudok integrálódni (és amelyek Európában is megjelentek). Ezek szerint (vö: a hivatkozott sajtóanyagok):
- természetes az, hogy egy nő közalkalmazottat semmibe vesznek, csak azért mert nő
- természetes az, hogy az apa/testvér megszabja a lánynak/húgnak, hogy kivel találkozhat és kivel nem
- természetes az, hogy egy nőt el lehet kapni az utcán és meg lehet erőszakolni, mert a rendőrség úgysem von felelősségre
Erre te jöttél egy magyarok között végzett közvéleménykutatással a terrorizmusról.
Na ki terelt ?

A felmérés szerint, a magyarok 12 százaléka legalábbis bizonyos körülmények között elfogadhatónak tartja a terrorizmust.
Hozzátetted, hogy "semmiféle igazolás nincs arra, hogy a menekültek ilyen téren statisztikusan nagyságrendekkel rosszabbak volnának."
Erre én bebizonyítottam, hogy ez nem igaz, hiszen egy, speciel a szíriai menekültek között is végzett felmérés szerint 31 százalékuk minimum elfogadhatónak tartja az ISIS által képviselt terrorizmus fennmaradását.
Erre te válaszul hivatkoztál egy muszlim országokra (nem menekültekre) vonatkozó felméréssel.
Na ki terelt ?

betamàs 2016.02.02. 17:23:09

"semmiféle igazolás nincs arra, hogy a menekültek ilyen téren statisztikusan nagyságrendekkel rosszabbak volnának."

" erre kurvára semmit nem tudtál válaszolni, hanem tereltél. ennyit tudtok, ti hülye nácik."

Én pontosan válaszoltam - lásd fentebb.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.02.02. 22:00:06

@betamàs:

először is nézzük már meg alaposabban, hogy miről szól a te felmérésed!

english.dohainstitute.org/file/Get/40ebdf12-8960-4d18-8088-7c8a077e522e

"To what extent do you support or oppose the declared objectives of the anti ISIL campaign to “degrade and ultimately destroy ISIL”?"

ennek volt 31 százalékos támogatottsága a szír menekültek körében. a kérdés tehát arról szólt, mennyire támogatják az USA vezette koalíció célját, hogy megsemmisítse az ISIL-t. ráadásul lehet, hogy ez egy régebbi felmérés, azóta eltolódhattak a vélemények. de a lényeg, hogy a kérdés erősen terhelt az USA utálat által.

a 3-as kérdés szerint például 38 százalék nem is hiszi, hogy a DAESH elpusztítása ezúton elérhető cél, és akkor érthető, hogy 31 százalék ellenzi a bombázást, mint egy felesleges dolgot, ami károkat okoz, és amit egy gyűlölt ország követ el a hazájukkal.

a további kérdésekből még árnyaltabb kép alakul ki. a szír menekültek

1) félnek attól, hogy ez a beavatkozás reménytelen, nem hoz eredményt
2) Iránt erősíti
3) Aszadot erősíti
4) 72 százalékuk az USA politikáját negatívan ítéli meg

A 9-es kérdésből az is kiderül, hogy a szír menekülteknek csak 15 százaléka nem tekinti a DAESH-t biztonsági kockázatnak Szíria szempontjából. tehát aligha lehet, hogy 31 százalék támogassa őket.

A 11 kérdés szerint meg csak 13 százaléknak van valamennyire pozitív képe a DAESH-ről,

úgyhogy feldughatod magadnak a felmérésedet, te hülye, hazudsz, terelős, náci fasz. még jó, hogy végre megnéztem, amit linkeltél, mert akkorát vetítettél, mint a ház, te hülye barom!

ha összevetjük, hogy

1) a magyarok 29% igazolhatónak tarja a cigányok elleni fellépést

2) a szírek 13 százalékának van pozitív képe a DAESH-ről,

akkor azt kell, hogy mondjam, ez amellett érv, hogy a magyarok rosszabbak a szír menekülteknél.

EPIC FAIL barátom, EPIC fail.

"Rámutattam arra, hogy a tengeren is le lehet zárni a határt.
Te erre azt válaszoltad, hogy nem tudok integrálódni Európába
Na ki terelt ?"

1) én nem tereltem, egy nem európai módszert adtál erre. te nem integrálódtál Európába, és ki akarsz zárni másokat, mert azt hiszed, hogy ők nem tudnak integrálódni. elmész te a jó kurva anyádba!

2) te tereltél, mert a kérdés arról szólt, hogy a migránsokkal romlik-e a közbiztonság. ez a kérdés távol van attól, hogy melyik muszlim mit gondol a terrorizmusról

TEHÁT TERELTÉL

"Erre én azt válaszoltam, hogy valóban vannak olyan mentalitás-sémák, amelyekbe én nem tudok integrálódni (és amelyek Európában is megjelentek). Ezek szerint (vö: a hivatkozott sajtóanyagok):
- természetes az, hogy egy nő közalkalmazottat semmibe vesznek, csak azért mert nő
- természetes az, hogy az apa/testvér megszabja a lánynak/húgnak, hogy kivel találkozhat és kivel nem
- természetes az, hogy egy nőt el lehet kapni az utcán és meg lehet erőszakolni, mert a rendőrség úgysem von felelősségre"

de ezt nem csak muszlimok vélik így, te barom! a magyar miniszterelnök maga egy hímsoviniszta fasz, a kormánypártjával együtt. és vannak magyar nemi erőszakolók, és a magyarok körében a nők ellen elkövetett erőszak aránya igen magas.

"Erre te jöttél egy magyarok között végzett közvéleménykutatással a terrorizmusról.
Na ki terelt ?"

te. ugyanis a magyarok 12 százaléka minimum nem integrálódott Európába. ez is egy olyan séma, ami nem európai. sőt, 29 százaléka támogatja az erőszakot a cigányok ellen, az sem európai séma.

tehát neked, hülye faszfej két álláspontod lehet:

1) vagy ki kell toloncolni a magyarokat az Urálon túlra, ahonnan jöttek, azért, mert a 12,29 százalékuk minimum nem tudott integrálódni. arról nem is beszélve, hogy 60-80 százalékuk rasszista, ami szintén nem fogadható el Európában

2) vagy nem, de akkor a menekülteket sem toloncolhatod ki azért, mert egy részük ilyen

bazdmeg, valami logikanövelő szert vegyél már be, te húgyagyú barom!

"Hozzátetted, hogy "semmiféle igazolás nincs arra, hogy a menekültek ilyen téren statisztikusan nagyságrendekkel rosszabbak volnának."
Erre én bebizonyítottam, hogy ez nem igaz, hiszen egy, speciel a szíriai menekültek között is végzett felmérés szerint 31 százalékuk minimum elfogadhatónak tartja az ISIS által képviselt terrorizmus fennmaradását."

HAZUDSZ, köcsög. 31 százalékuk ellenzi az USA katonai céljait Szíriában. ez nem ugyanaz, mint, hogy elfogadhatónak tartják a terrorizmusukat, és nagyon messze van attól, hogy Európában veszélyesek lennének a közbiztonságra.

TERELSZ, ÉS HAZUDOZOL, hülye náci!

"a kérdés nem az volt, hogy mi a véleményük a terrorizmusról (amelybe annak összes formája foglaltatik), hanem az, hogy szerintük lehet-e öngyilkos merényleteket és más erőszakos cselekedeteket a civilek ellen, az iszlám védelmében elkövetni."

ez a két kérdés közelebb van a terrorizmushoz, mint amit te összemostál vele, faszfejkém!

EPIC FAIL, hülye, húgyagyú, terelős, hazudós nácikám, EPIC FAIL amit itt elkövettél

Szúnyog 2016.02.13. 01:35:06

Örömmel látom, hogy egy ideje nincs új bejegyzés. Környezetünk védelme érdekében remélem, nem is lesz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.02.13. 13:29:35

@Szúnyog: sajnálom, hogy időközben összetörtem a szíved.:) én egyébként nem szoktam olyan oldalakra trollkodni menni, amely oldalaktól azt kívánom, ne írjanak soha semmit. a szemetelés az ilyen trollkodásra találó megnevezés

betamàs 2016.03.25. 18:32:13

""To what extent do you support or oppose the declared objectives of the anti ISIL campaign to “degrade and ultimately destroy ISIL”?"
ennek volt 31 százalékos támogatottsága a szír menekültek körében. a kérdés tehát arról szólt, mennyire támogatják az USA vezette koalíció célját, hogy megsemmisítse az ISIL-t. ráadásul lehet, hogy ez egy régebbi felmérés, azóta eltolódhattak a vélemények. de a lényeg, hogy a kérdés erősen terhelt az USA utálat által.
a 3-as kérdés szerint például 38 százalék nem is hiszi, hogy a DAESH elpusztítása ezúton elérhető cél, és akkor érthető, hogy 31 százalék ellenzi a bombázást, mint egy felesleges dolgot, ami károkat okoz, és amit egy gyűlölt ország követ el a hazájukkal.
a további kérdésekből még árnyaltabb kép alakul ki.
a szír menekültek
1) félnek attól, hogy ez a beavatkozás reménytelen, nem hoz eredményt
2) Iránt erősíti
3) Aszadot erősíti
4) 72 százalékuk az USA politikáját negatívan ítéli meg”"

Attól függetlenül, hogy mitől félnek és mit itélnek meg negatívan, 31 százalék ellenzi az ISIS elpusztítását. De ha mindenképp erőlteted az összefüggést és azt mondod, hogy ennek az utálat meg a gyűlölet az oka, az rájuk vet rossz fényt. Ha az én országomban garázdálkodna egy olyan szörnyeteg, mint az ISIS, én a kezit-lábát megcsókolnám annak, aki elpusztítja. Ezzel szemben a szíriai menekültek 36%-a azzal sem ért egyet, ha az arab rokonok is részt vennének az ISIS elpusztítában (4-es kérdés)

"ha összevetjük, hogy
1) a magyarok 29% igazolhatónak tarja a cigányok elleni fellépést
2) a szírek 13 százalékának van pozitív képe a DAESH-ről,
akkor azt kell, hogy mondjam, ez amellett érv, hogy a magyarok rosszabbak a szír menekülteknél"

Nem vetjük össze, mintahogy az almát sem vetjük össze a körtével. A szír menekülteket nem kérdezték meg más népekről, legalábbis közvetlenül nem, így nincs mit itt összevetni. A DOHA felmérésből, az egyedüli kérdés, ami megközelíti ezt a kategóriát, bár nem azonos vele, az az USA-hoz való viszonyulás.
Ami a „13 százalék pozítiv kép a DAESH-ről“ kategóriával a magyarok esetében összevethető, az a terorizmusról szóló kérdés. Ebből a két adatból pedig az derül ki, hogy a magyarok 12 százaléka tartja valamennyire elfogadhatónak a terrorizmust (tehát a jelenség egészét). A szír menekülteknél pedig 13 százalék az, amely valamennyire elfogadhatónak tartja a DAESH (tehát annak egy válfaját). Abba bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna az arány, ha őket is a terrorizmusról általában kérdezik.

„1) én nem tereltem, egy nem európai módszert adtál erre. te nem integrálódtál Európába, és ki akarsz zárni másokat, mert azt hiszed, hogy ők nem tudnak integrálódni. elmész te a jó kurva anyádba!"

Ez egy európai módszer, mivel
- kellő gondot fordítana arra, hogy az oda igyekvők számára világossá tegye, mi lesz a tettük következménye, igy azok ennek tudatában dönthetnének
- a csónakok kilövésére csak végső esetben kerülne sor
Egyébként Európa nyugatabbik felén is kezdenek hasonlóan gondokozni:
www.zerohedge.com/news/2016-02-24/norway-warns-sweden-will-collapse-pm-will-defy-geneva-convention-protect-border
Elvileg bárki integrálható és bárkit lehet integrálni. Csakhogy Molenbeek, Neukölln, Clichy-sur-Bois, Kelet London, Rotherham mind azt mutatja, hogy a gyakorlatban nagy problémák vannak.
Az integrációnak két fő feltétele van:
1. A környezeti hatás.
2. A korai kezdet.
A dolog viszont sokszor valahogy úgy alakul, hogy a hasonló származásuak egy negyedbe költöznek.
A korai kezdet esetében pedig, mégha a gyerekek német, angol, francia stb. iskolába járnak is, az 1. pont, azaz a környezet marad (jobb esetben csak a család, de sok esetben a szomszédok is). Ez érvényes azokra a felnőttekre is, akik integrációs kurzusokra járnak, vagy dolgoznak.
Minél nagybb a bejövő tömeg (és úgy néz ki, hogy egyre nagyobb lesz), annál kisebb az esélye annak, hogy ez a két feltétel érvényesüljön.

“2) te tereltél, mert a kérdés arról szólt, hogy a migránsokkal romlik-e a közbiztonság. ez a kérdés távol van attól, hogy melyik muszlim mit gondol a terrorizmusról”

Nem, a kérdés eredetileg arról szólt, hogy mit lehet kezdeni a vizi határon.
A közbiztonságtól pedig az is távol van, hogy melyik magyar mit gondol a terrorizmusról.
Ha már a közbiztonságról és a terrorizmusról van szó, tekintettel a tömeg nagyságára, a bűnőzőket nem is lehet hatékonyan kiszűrni:
www.welt.de/politik/deutschland/article150179719/Haben-nur-zehn-Prozent-der-Fluechtlinge-kontrolliert.html
Becslések azonban vannak:
europe.newsweek.com/isis-spreading-cancer-waves-refugees-nato-commander-432319?rm=eu
www.dailymail.co.uk/news/article-3234458/Two-100-Syrian-migrants-ISIS-fighters-PM-warned-Lebanese-minister-tells-Cameron-extremist-group-sending-jihadists-cover-attack-West.html
www.welt.de/politik/ausland/article143186475/Das-naechste-grosse-Schlachtfeld-ist-Europa.html

betamàs 2016.03.25. 18:41:22

“- természetes az, hogy egy nő közalkalmazottat semmibe vesznek, csak azért mert nő
- természetes az, hogy az apa/testvér megszabja a lánynak/húgnak, hogy kivel találkozhat és kivel nem
- természetes az, hogy egy nőt el lehet kapni az utcán és meg lehet erőszakolni, mert a rendőrség úgysem von felelősségre"
de ezt nem csak muszlimok vélik így, te barom!”
“a magyar miniszterelnök maga egy hímsoviniszta fasz, a kormánypártjával együtt.”

Arra nincs semilyen bizonyíték sem, hogy ő, vagy a pártja a fenti gondolatokat osztaná a nőkről.

“ a magyarok körében a nők ellen elkövetett erőszak aránya igen magas.”

Bizonyíték ?

“tehát neked, hülye faszfej két álláspontod lehet:
1) vagy ki kell toloncolni a magyarokat az Urálon túlra, ahonnan jöttek, azért, mert a 12,29 százalékuk minimum nem tudott integrálódni. arról nem is beszélve, hogy 60-80 százalékuk rasszista, ami szintén nem fogadható el Európában
2) vagy nem, de akkor a menekülteket sem toloncolhatod ki azért, mert egy részük ilyen
1. Ha megkérdeznéd a magyarokat, szerintem rájönnél, hogy legalább 90%-uk esetében sem ők sem az apjuk, sem a nagyapjuk nem járt soha az Urálon túl .
2. Én nem akarnék senkit sem kitoloncolni, csak azért, mert más véleményen van (Ezt az intézkedést valamilyen okból kifolyólag te szeretnéd foganatosítani)
3. Csupán azt mondom, hogy meg kellene teremteni a jogi kereteit annak, hogy az EU-ba bevándorlók számát drasztikusan le lehessen csökkenteni.

“sőt, 29 százaléka támogatja az erőszakot a cigányok ellen, az sem európai séma”
De:
yougov.co.uk/news/2015/06/05/european-attitudes-minorities/
www.theguardian.com/world/2008/may/17/italy
www.pewglobal.org/2015/06/02/faith-in-european-project-reviving/eu-report-04-2/

„ a magyarokat … 60-80 százalékuk rasszista,“
Ez az adat honnan van ?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.03.26. 17:08:44

@betamàs:

továbbra is iszonyatosan hülye vagy.

"Ami a „13 százalék pozítiv kép a DAESH-ről“ kategóriával a magyarok esetében összevethető, az a terorizmusról szóló kérdés. Ebből a két adatból pedig az derül ki, hogy a magyarok 12 százaléka tartja valamennyire elfogadhatónak a terrorizmust (tehát a jelenség egészét). A szír menekülteknél pedig 13 százalék az, amely valamennyire elfogadhatónak tartja a DAESH (tehát annak egy válfaját). Abba bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna az arány, ha őket is a terrorizmusról általában kérdezik."

tehát a szír nép egésze egyáltalán nem szignifikánsan rosszabb, vagy barbárabb, mint a magyar nép. ezzel meg bukott az álláspontod, kishülye.

Igazolódott korábbi állításom: semmiféle igazolás nincs arra, hogy a menekültek ilyen téren statisztikusan nagyságrendekkel rosszabbak volnának. Sőt, igazolódott, hogy kb ugyanolyanok.

"Ez egy európai módszer"

nem. a módszered embertelen, és nem európai. takarodj Európából, te integrálódni képtelen, barbár fasz!

"Minél nagybb a bejövő tömeg (és úgy néz ki, hogy egyre nagyobb lesz), annál kisebb az esélye annak, hogy ez a két feltétel érvényesüljön."

Németország 4 millió törököt integrált. Tudni fog 1 millió szírt is.

A két hivatkozásod nem becslés, nem adat, hanem valakiknek az elfogult véleménye, ami hasra csapáson alapul. Nem érv, feldughatod magadnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.03.26. 17:28:49

@betamàs:

"Arra nincs semilyen bizonyíték sem, hogy ő, vagy a pártja a fenti gondolatokat osztaná a nőkről. "

Á nincs!

444.hu/2015/10/06/orban-elarulta-miert-nincsenek-nok-a-magyar-politika-legfelso-szintjein/

hvg.hu/itthon/20130912_Kover_nem_bunteti_meg_a_szexista_megjegyz

nol.hu/belfold/a-telekom-nem-eleg-szexista-magyarorszagnak-1580705

nepszava.hu/cikk/1002194-vak-komondor-az-ugyeszseg-szerint-a-hajanal-fogva-verte-a-terasz-korlatjahoz-elettarsa-fejet-a-fideszes-kepviselo

"“ a magyarok körében a nők ellen elkövetett erőszak aránya igen magas.”
Bizonyíték ?"

nokjoga.hu/alapinformaciok/statisztikak

" Én nem akarnék senkit sem kitoloncolni, csak azért, mert más véleményen van"

nem, te már akkor kilőnéd a csónakját, amikor bejön. rosszabb vagy.

" Csupán azt mondom, hogy meg kellene teremteni a jogi kereteit annak, hogy az EU-ba bevándorlók számát drasztikusan le lehessen csökkenteni. "

de miért, faszfejkém?!

"„ a magyarokat … 60-80 százalékuk rasszista,“
Ez az adat honnan van ?"

index.hu/belfold/2011/12/05/a_szulok_ketharmada_nem_akarja_hogy_gyereke_romaval_baratkozzon/

www.academia.edu/1484152/El%C5%91%C3%ADt%C3%A9letek_Europ%C3%A1ban_intolerancia_Magyarorsz%C3%A1gon

betamàs 2016.03.27. 22:21:10

„tehát a szír nép egésze egyáltalán nem szignifikánsan rosszabb, vagy barbárabb, mint a magyar nép. ezzel meg bukott az álláspontod, kishülye“
Úgy látszik, neked az iskolában nem tanították a rész és az egész fogalmát. 12 % szír csupán az Iszlám állam elfogadottságára vonatkozik, nem a terorrizmusnak, mint egésznek az elfogadottságára. Az ISIS-en kívül más terrorista szervezetek is léteznek.
„nem. a módszered embertelen, és nem európai. takarodj Európából, te integrálódni képtelen, barbár fasz!“
De, emberséges és európai, mert emberségesen és európai módón elmagyarázná nekik, mi vár rájuk.
„Németország 4 millió törököt integrált. Tudni fog 1 millió szírt is“
Hát ezeket biztos nem integrálta:
www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2480124/Ein-Staat---zwei-Welten%253F#/beitrag/video/2480124/Ein-Staat---zwei-Welten%253F
www.youtube.com/watch?v=FJsgjelIeO8
Ha pedig megkérdezed egy német városban az orvosokat és a nővéreket, akkor el fogják mondani, hogy a muzulmán betegek többsége mindenért nyavalyog és azon spekulál, hogy hogy minél hamarabb betegszabadságot kapjanak, míg a németek többsége tényleg csak akkor kér, ha ez objektíve indokolt.
„A két hivatkozásod nem becslés, nem adat, hanem valakiknek az elfogult véleménye, ami hasra csapáson alapul“
Ha a Nato főtitkárnak „elfogult a véleménye, ami hasra csapáson alapul“, akkor ez azt jelenti, hogy Magyarország szép kis társaságnak a tagja.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.03.29. 22:22:22

@betamàs:

"Úgy látszik, neked az iskolában nem tanították a rész és az egész fogalmát. 12 % szír csupán az Iszlám állam elfogadottságára vonatkozik, nem a terorrizmusnak, mint egésznek az elfogadottságára. Az ISIS-en kívül más terrorista szervezetek is léteznek."

1) Te jöttél az ISIS-szel faszfejkém!
2) A cigánygyűlölet is csak a rasszizmus egy része.

3) Szánalmas vergődés részedről, hogy azon dekázol, hogy 29% cigánygyűlölő magyar hogy mosható ki 13 % ISIS-t elfogadó szírrel szemben. Miközben teljesen világos, hogy a magyar társadalom az idegenekkel szemben akkor hivatkozhatna áthidalhatatlan kulturális különbségre, ha legfeljebb 1-2 % cigánygyűlölő volna köztünk. Kurva messze vagyunk attól, hogy a magyar társadalom fentebb hordja az orrát.

"De, emberséges és európai, mert emberségesen és európai módón elmagyarázná nekik, mi vár rájuk."

Nem emberséges, és Európai, hazudsz, kibasztalak innen, te hülye, hazudós náci. Mert nem ez volt a módszered, amit mondtál. Nincs szükségem hazudós kommentelőkre.

„Németország 4 millió törököt integrált. Tudni fog 1 millió szírt is“
Hát ezeket biztos nem integrálta:"

minden társadalomban vannak bűnözők, te faszfej. akkor a magyarok sőt, a németek, sőt senki nem integrálódott sehova.

valójában te nem integrálódtál sehova, mert pár esetből akarsz általánosítani.

"Ha pedig megkérdezed egy német városban az orvosokat és a nővéreket, akkor el fogják mondani, hogy a muzulmán betegek többsége mindenért nyavalyog és azon spekulál, hogy hogy minél hamarabb betegszabadságot kapjanak, míg a németek többsége tényleg csak akkor kér, ha ez objektíve indokolt."

soha nem hallottam ilyet Németországban, te fasz, pedig voltam kórházban, naponta beszélek németekkel.

az nem érv, hogy kitalált történetekkel jössz,

"Ha a Nato főtitkárnak „elfogult a véleménye, ami hasra csapáson alapul“, akkor ez azt jelenti, hogy Magyarország szép kis társaságnak a tagja."

igen, elfogult. és nem is a munkakörébe tartozó a kérdés. nem szakember. kb annyit ér, mintha én azt mondanám, a kvantummechanika hülyeség.

NATO főtitkár a nénikéd. az is hazugság, ez is megerősíti, hogy kivágjalak. nincs szükségem arra, hogy itt hazudozz minden hozzászólásodban.

mikimackó 2016.08.11. 02:51:04

szerintem az üres szabadsághidon simán kipicsázhatjátok egymást........, a vesztes megy a dunába !!!

Anna Kisfaludiné Baán 2016.08.11. 12:42:41

ne törje a fejét e primitív firkász? majd ő tudja, hogy mit kell tennie, ezért Európa meghatározó politikusa!

zommmmmbi 2016.08.11. 23:04:04

Úristen!

Egy ilyen primitív ember is ír blogot??Nincs egy intelligens, értelmes mondata, csak a gyalázkodás. És az Index szemlézi? Jellemző.

grafjeno 2016.10.13. 05:12:13

....1, az usa és az orosz soha az életben nem fog egymás ellen komolyan harcolni,egyik sem akar öngyilkos lenni,és minden ebből következik...néha egymást macerálják de ez benne van a pakliban...vietnam,pakisztán ,sziria stb kőzős emberirtások csak a szarnak adnak egy pofont száz halott ötszáz ujszülőtt....VAGY NAGY NÉPIRTÁS ebben a században,VAGY KÍNAI NÉPESSÉGPOLITIKA ha kell vérrel és vassal az egész világban.................üdvözlettel egy régi nugger... ad astra vagy vissza a fára..

viragildi 2016.12.10. 06:00:12

Nos, természetesen lehet a tengeri határt védeni, még akkor is, ha az orbánfóbiások ezt nem hiszik el. A megoldást már rég kitalálták, a csempészhajókkal kipróbálták, működik. A hajókat fel kell tartóztatni, és hívni az adott ország, jelesül Törökország vagy Líbia partiőrségét. Akiknek kötelességük a saját felségterületükön kimenteni, és visszavinni az utasokat, és az után lehet a hajót megsemmisíteni. És meg is teszik. Ellenkező esetben kizárhatóak a tengeri kereskedelemből, amit nem kockáztatnak meg. Szóval, akárhogyan is szenvedsz blogger, van megoldás, használható megoldás, csak épp politikai akarat kellene hozzá.

norbinorbi 2016.12.10. 19:40:49

nem úgy tűnik, hogy van mindenki számára jó megoldás (orbántól semmilyen sincs, tőlem se, ne is várja senki. persze nem én vagyok a miniszterelnök)
remélem nekünk nem kell innen menekülni (már megint) és megtapasztalni azt a kilátástalanságot

addig lehet nácizni, zsidózni, libsizni, tahózni. mindenki sokkal nyugodtabban megy aludni, mert jól megmondta (én is uff)

gmihaly621 2016.12.10. 22:02:30

Új fejlemény: Állítólag jövő márciustól az EU megszünteti Görögország Dublin III alóli mentességét, és újból ők lesznek a EU első külső határa, nem pedig a következő, vagyis Magyarország, amely emiatt építette meg a kerítést - ha jól vettem ki az újságokból a döntés lényegét.
süti beállítások módosítása