Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ki a franc akarja egyáltalán Schmitt Pált?

2010.06.24. 06:23 | balközép | 8 komment

Címkék: sólyom lászló köztársasági elnök jelölt schmitt pál balogh andrás

Orbán Viktor megüzente a bolgár tengerpartról, hogy Schmitt Pált akarja köztársasági elnöknek. Így Orbán Viktor az első ember, akiről konkrétan tudom, hogy Schmitt Pált tartja a legjobb jelöltnek.

Itt nemcsak arról van szó, hogy Schmitt Pál erkölcsileg vagy szakmailag kifogásolható netán arról, hogy a "párbeszéd embereként" tojja le a hozzáfordulókat. Itt egyszerűen arról van szó, hogy az elmúlt hetekben senkivel nem találkoztam, aki névvel vállalva Schmitt Pált akarta volna elnöknek. Se neves értelmiségiek, se sportolók, de még a Mandiner se.  A Konzervatórium pedig korábban még be is szólt Schmitt egy másik jelölése miatt.

Ezzel szemben elég sokan voltak, akik nem Schmitt Pált akarták.

Először Orbán párti és nem Orbán párti neves értelmiségiek jelezték, hogy Sólyom Lászlót szeretnék. A kezdeményezők Karátson Gábor, Schneller István, Kopp Mária, Szabó Gellért, Lányi András, Tölgyessy Péter, Majtényi László, Vida Gábor, Makovecz Imre, id. Zlinszky János, Mellár Tamás voltak. A kezdeményezésükhöz több, mint ötezren csatlakoztak.

A kezdeményezéshez a volt fideszes kormányszóvivő által szerkesztett Hetiválasz is testületileg csatlakozott.

LMP szintén Sólymot támogatta. Az MSZP Balogh András történész-közgazdász akadémia doktor, gyakorló diplomatát javasolta, akit a Fidesz-frakció is alkalmas jelöltnek talált.

A Jobbik még mindig Morvai Krisztinát próbálja jelölni, de ettől függetllenül kötve hiszem, hogy örülnek Schmittnek, aki az Astoria szálló igazgatóhelyetteseként küzdött a Kádár-rendszer ellen.


Érdekes megnézni a különböző (jobboldalhoz köthető) internetes blogok a kérdésben tartott szavazásainak eredményeit:

A Véleményvezér:

https://m.blog.hu/ve/velemenyvezer/image/2010junius/palinkas(1).jpg

A Vastagbőr blog szavazásán Schmitt Pál még megalázóbban szerepelt, még a 3 (három) százalékot sem érte el

Ki legyen a következő köztársasági elnök?
 
Schmitt
   156
Sólyom
   2162
Valaki más
   1964
Nekem 8
   268
Total Votes : 4550
 
 
 
Powered By MicroPoll

 

 

Korábban még más volt a Fidesz hozzáállása. Akkor a "zemberek jelöltjét" indították köztársasági elnöknek. Ugye emlékszünk?

Hogy is mondta az Ember, Aki Sohasem Hazudott? "Az embereknek van véleménye, és érdemes az össznemzeti ügyekben megtudni ezt". Ez "olyan kérdés, amiről meg lehetne, és meg is kellene kérdezni az embereket, függetlenül attól, hogy a köztársasági elnököt egyébként a parlamenti képviselők választják".

Orbán Viktor most egyáltalán nem kérdezte meg az embereket. (Legfeljebb a bolgár tengerparton tarthatott nem-reprezentatív közvéleménykutatást). Magát a jelölést is titkolta az utolsó hétig. Amit pedig az emberek különféle módokon jeleztek, azt nem veszi figyelembe. Végülis most már ő van hatalmon.

http://img1.tar.hu/hriszto/size2/34976215.jpg

· 6 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr82105445

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Kedves Négerek!" 2010.07.01. 08:08:09

Schmitt Pál megválasztása sok aggályt okozott a politikai spektrum mindkét(!) oldalán. Az index szerint Kövér „Sámson” László körmeszakadtáig harcolt a Nemzet Palibájának megválasztása ellen, bár figyelembe véve, hogy a komenistákat dús lob...

Trackback: 2010.06.24. 11:32:27

Az új köztársasági elnök:Schmitt Pál párbajtőrvívó, diplomata, politikus. Más szemmel nézve egy hallássérült, amerika mániás, idősödő sportszurkoló, aki képes egy amerikai mintájú repedt fazék ócskavason feszíteni, felébreszteni óvódákat, zavarni ...

Trackback: 2010.06.24. 11:31:02

Az új köztársasági elnök:Schmitt Pál párbajtőrvívó, diplomata, politikus. Más szemmel nézve egy hallássérült, amerika mániás, idősödő sportszurkoló, aki képes egy amerikai mintájú repedt fazék ócskavason feszíteni, felébreszteni óvódákat, zavarni ...

Trackback: Pali bácsi nem lesz velszi bárd 2010.06.24. 09:21:18

Azért ismerjük el, hogy Pali bácsi biztosan jobb lesz a fegyveres erők főparancsnokának, legalábbis megjelenésében: volt sportolóként, egykori olimpikonként legalább katonás tartással végig tud majd menni a díszsorfal előtt. Úgy, ahogyan ez eddig ...

Trackback: Schmitt: elnök, amíg jön Orbán? 2010.06.24. 08:26:55

Lehetséges, Orbán Viktor azért nem adja meg a kellő tiszteletet ennek a pozíciónak, mert átmenetinek tartja. (Fotó: schmitt.hu) Mivel a közvéleményt már egy jó ideje felkészítették rá, különösebben senki nem lepődhetett meg azon, hogy Orbán Viktor ...

Trackback: Schmitt Pál éppen nem ért rá 2010.06.24. 03:18:11

Schmitt Pál a Magyar Népköztársaság kiváló sportdiplomatája, Lázár György helyettes államtitkára hivatalosan nem köztársasági elnök-jelölt. A Nemzeti Együttműködés Rendszere (Orbán Viktor) ugyanis nem tartja fontosnak, hogy egy ilyen komoly tisztség vá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2010.06.24. 20:35:16

Jelentkezek Schmitt Pál-rajongónak, a Hotel Astoria egy jó szálloda :)

F@aszér nem jelöli magát egyenesen Orbán Viktor... Oké, ellenes mindenféle szabállyal meg törvénnyel, de hát azért van a kétharmad... más kérdésekben nem ennyire szemérmes...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.06.25. 09:18:36

@noname.blogger: "F@aszér nem jelöli magát egyenesen Orbán Viktor..."

Schmitt jelölése ennek az előszobája. várd csak ki a végét...

buddha 2010.06.25. 10:54:16

én kimegyek a Duna jegére,amikor megkoronázzák VIKIT.

korrektor.blog.hirszerzo.hu 2010.06.25. 11:56:54

Orbán sorra lövi ki a közjogi méltóságokat, tünteti el a hatalmi ágakat... Mert demokratának lenni annyit jelent, mint nem félni, így már lassan nem is lesz neki kitől.

cicahulla 2010.06.25. 23:15:00

érdektelen, öt komment, hat százalék, amúgy meg... muhahahhhhh

Emi2 2010.06.29. 10:03:39

Most remélem kussolnak a nagy fideszesek, tessék ezt akartuk...

maszek1 2010.06.29. 10:30:25

Én szeretnék lenni!!
Ki szavaz rám!?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.06.30. 17:32:44

"Itt egyszerűen arról van szó, hogy az elmúlt hetekben senkivel nem találkoztam, aki névvel vállalva Schmitt Pált akarta volna elnöknek."

És ezeknek a "senkiknek" van szavazati joga az elnökválasztáson?

Mert ha nincs akkor tök mindegy mit kit (nem) akarnak.

Talán majd lesz egy új Alkotmány közvetlen elnökválasztással és majd akkor számítani fog mindenki véleménye, amit jelezni lehet a szavazófülkékben.

Addig tök mindegy mit ugatnak az "értelmiségiek", vagy akárki. Persze szólásszabadság van, csak messze nem egyenlő a választójoggal. Nem a "közvélemény kutatók" döntenek.

A szavazáson véleményt nyilvánító választópolgárok 85,9%-a közvetlen elnökválasztást akart. Ezzel 20 éve adós az országgyűlés.
süti beállítások módosítása