Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Schmitt Pál éppen nem ért rá

2010.06.18. 06:25 | ZöldMarci | 1 komment

Címkék: együttműködés schmitt pál nem találkozik

Schmitt Pál a Magyar Népköztársaság kiváló sportdiplomatája, Lázár György helyettes államtitkára hivatalosan nem köztársasági elnök-jelölt. A Nemzeti Együttműködés Rendszere (Orbán Viktor) ugyanis nem tartja fontosnak, hogy egy ilyen komoly tisztség várományosáról komoly vita legye. ("Régen" persze másképp gondolta Viktor.) Most azonban Schmitt Pál is bemutatta, hogy ő mit ért nemzeti együttműködésen.

Schmitt ugyanis nem volt hajlandó fogadni azokat a neves értelmiségieket, akik 5000 aláírást gyűjtöttek össze Sólyom László mellett. Az egyikük meg is jegyezte nyílt levelében: „A felhívást az aláírók teljes névsorával együtt szerettük volna átadni az új Országgyűlés elnökének, ő azonban elfoglaltságára hivatkozva elhárította megkeresésünket, ismételt próbálkozásunkat már válaszra sem méltatta. Őszintén sajnáljuk, hogy sem a parlament döntésére váró ügy, sem az aláírók személye nem bizonyult elég fontosnak ahhoz, hogy Schmitt Pál időt szakítson erre a találkozóra. Ezért a sajtó útján szeretnénk emlékeztetni a képviselőket felhívásunkra.”

Schmitt nem kommentálta az eseményt. Azonban a "Nemzeti Együttműködés Rendszere" szempontjából is tanulságos honlapjának beköszöntőjét elolvasni:

Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: "nagyon sok embert kell meghallgatni ahhoz, hogy bármilyen kérdésben állást foglalhassak. ... a párbeszéd és az együtt gondolkodás képviselője vagyok."

Ez talán a köztársaságielnök-választásra is igaz.

 


P.S. A Piroslapon sajnos sokszor nem veszünk észre helyesírási hibákat. Azért, hogy most ne érhessen ez a vád, meg kell jegyeznünk: mi is észrevettük, hogy az együttgondolkodást még egy leendő köztársasági elnöknek is egybe kellene írnia honlapjának beköszöntőjében. Persze most is inkább a tartalomra koncentráltunk.

P.S. 2. A "Nemzeti Együttműködés Rendszerének" korábbi közhivatali jelöltjei: I. A bűnüldöző, akinek kétszer elítélték a barátait. II. A főellenőr, aki 15 millió költségtérítést vett fel jogosulatlanul és 72 milla prémiumot szavazott meg magának.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr672090064

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2010.06.24. 11:32:29

Az új köztársasági elnök:Schmitt Pál párbajtőrvívó, diplomata, politikus. Más szemmel nézve egy hallássérült, amerika mániás, idősödő sportszurkoló, aki képes egy amerikai mintájú repedt fazék ócskavason feszíteni, felébreszteni óvódákat, zavarni ...

Trackback: 2010.06.24. 11:31:03

Az új köztársasági elnök:Schmitt Pál párbajtőrvívó, diplomata, politikus. Más szemmel nézve egy hallássérült, amerika mániás, idősödő sportszurkoló, aki képes egy amerikai mintájú repedt fazék ócskavason feszíteni, felébreszteni óvódákat, zavarni ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MSimon 2010.06.18. 11:39:26

A helyesírást illetően tévedni méltóztatik a Piroslapnak neki. A hiba ugyanis nem az "együtt gondolkodás" írásmódjában, hanem a "párbeszéd" írásmódjában van az orbáni-schmitti fideszbeszél szerint! Ugyanis utóbbit kellett volna két szóba írnia, hiszen ez tükrözné igazán a mondataik és a cselekedeteik egymásra nem reflektáló kettősségét!
süti beállítások módosítása