Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán a milliomosok pártján

2010.03.09. 15:30 | ZöldMarci | 207 komment

Címkék: gazdaság orbán fidesz vállalkozók szegények gazdagok örökösödés

Orbán Viktor a VOSZ rendezvényén kijelentette, hogy egyenes ági öröklésnél, „az államnak nincs keresnivalója, nemcsak a vállalkozás, hanem senki esetében”. Ezt Demján Sándor és más megjelent milliárdosok nyilván örömmel hallgatták, de mennyire jó mindez a kisembereknek és a középosztálynak?

Az MSZP-kormány 2008-ban az értékhatár 20 millió forintra emelésével a kisembereket és a középosztályt lényegében tehermentesítette az örökösödési illeték alól, így itt nem lehet sokat nyerni a teljes eltörléssel. (Gyerekenként van 20 millióig a mentesség, így egy testvérpár már 40 millióig örökölhet adómentesen).

Akiknek Orbán mostani kezdeményezése igazán kedvezne azok a gazdagok, és a milliomosok. A milliárdok, százmilliók öröklésekor egyetlen fillért sem kell fizetnie az örökösnek az ölébe hullott vagyon után. Pedig Orbán „szociális piacgazdaságról” beszél, aminek lényege a gazdagok felelősségvállalása. A leendő miniszterelnök nem az európai szociális piacgazdaságot alakítaná, hanem George W. Bush bukott amerikai elnök politikáját folytatná, aki rendre adókedvezményt adott a leggazdagabbaknak, s ezzel el is adósította országát.
Orbán Viktor még egy ponton őszinte volt: nem a gyengéket, hanem az erőseket akarja segíteni. Arról beszélt: „itt az ideje, hogy az erősebbek korszaka következzen”. (Az erősebbek gyengébbekkel szembeni előresorolásában más is hitt).

Ezt a politikát folytatta kormányon is, amikor arról beszélt, hogy a „dagály mindenki csónakját megemeli”. Csakhogy az akkori „dagály” nem érte el a rászorulókat. Négy évig egy forinttal nem nőtt a családi pótlék, a nyugdíjasoknak pedig nem fizették ki a törvényben előírt emelést. A „gyengék”, a rászorulók tehát nem sok jóra számíthatnak.

Orbán szerint eljött az erősebbek korszaka

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr461824132

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: OMG Járai 2010.03.10. 07:00:58

Nyugtassatok meg, hogy Járai nem lesz sem pénzügyminiszter, sem jegybankelnök a következő politikai ciklusban. Amit ugyanis a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének tegnapi találkozóján előadott, az már nem fizetett politikai hőzöngés, hanem ...

Trackback: Miért hallgat az erős Orbán? 2010.03.10. 06:00:04

Orbán hétfőn arról beszélt, hogy itt az ideje, hogy az erősebbek korszaka következzen. A Fidesz vezére azonban inkább ígéretben volt erős. Az ígéret megvalósításához szükséges programmal nem mert előállni. Pedig a Napi Gazdaság szerint „hatalmas ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smartdrive 2010.03.09. 23:10:45

@Darkhorse: de hát engem nem zavar, hogy nem vagyok normális. szerény ember lévén megelégszem azzal, hogy igazam van

smartdrive 2010.03.09. 23:11:45

@nyubocs: akkor ez egyben válasz Janovszki Zsoltnak is

Darkhorse 2010.03.09. 23:11:48

@Janovszki Zsolt: Egy dologról dumálunk, csak más a habitusunk :)

prosimpozor · http://multimediajog.blogspot.com 2010.03.09. 23:12:42

"A milliárdok, százmilliók öröklésekor egyetlen fillért sem kell fizetnie az örökösnek az ölébe hullott vagyon után. (...) A leendő miniszterelnök nem az európai szociális piacgazdaságot alakítaná, hanem George W. Bush bukott amerikai elnök politikáját folytatná, aki rendre adókedvezményt adott a leggazdagabbaknak."
Már bocsánat, de az örökösödési illeték teljes eltörlése mitől lenne a leggazdagabbaknak járó adókedvezmény? Ha teljesen egykulcsossá válna az SZJA, az is a gazdagoknak járó adókedvezmény lenne? Ilyen egyszerű csúsztatást, apám!
Mellesleg annak idején pont az ilyen "fizessenek a gazdagok" típusú proletár beszólások miatt rühelltem az Orbánt is, de a blog írója sem különb nála.
Egységes, egyenlő, mindenkire kiterjedő, valódi közteherviselést, mindegy, ki viszi véghez! Az állam csak ne akarjon kiegyenlítősdit játszani, mert egyrészt a kommunizmus már rég megbukott, másrészt ha a gazdagnak többet kell fizetnie, akkor úgyis eltitkolja a jövedelme egy részét, harmadrészt pedig a többkulcsos adózás üzenete az, hogy ne törekedj nagyon, mert akkor túl sokat fognak levonni, bravó, ez aztán a versenyképes gazdaság receptje.

Darkhorse 2010.03.09. 23:17:31

@smartdrive: valóban én is úgy érzem, hogy egy elmaradott kispolgár vagyok, aki még nem nőtt fel a te szellemi nagyságodhoz és inteligenciádhoz, ezért nem értem meg a bonyolult eszmefuttatásaidban rejlő igazságot!

Unter Bahn (törölt) 2010.03.09. 23:17:43

@smartdrive: Eleve mi szükség bonyolult összefüggéssel adóztatni???

Anyám nyugdíjas könyvelőként simán megkeresi az én pénzem, mert profi főkönyvelő, kisujjában vannak (még) az adójogszabályok (amikkel teli a ház, a munkahely, mindenhol közlöny)...

Alkalmazott vagy? A jogviszonyból fakadóan olyan rendszert dolgozunk ki, amiben akkor kapsz előnyöket, ha feltárod az alkalmazotti jogviszonyt, így a munkaadónak muszáj lesz bejelentenie, adóznia. Vállalkozó vagy vállalkozás vagy? Az alapítás feltétele egy számítógép, internet és egy APEH-szoftver... Minden tranzakció átfut az APEH-szerveren, így kihullik a fiktív cég, a fizetésképtelen cég meg adózik mindenki, mert máshogy NEM MŰKÖDIK A RENDSZER!!!

20 éve nem képesek bevezetni a családi adóztatást... több mint 20 éve (1986?) nem képesek bevezetni a vagyonbevallást... Az APEH sorra bukja a vagyongyarapodási pereket, amiknek sokszor tényleg közük sincs a valósághoz (több vagy kevesebb), üldözik a fekete gazdaságot meg a pénzmosást, de minden normális gt vagy vállalkozó min. két könyvelést vezet??? Hát ide vezet az ún. "bonyolult összefüggés"... nem más, mint rejtett kiskapuk szövevénye, egyenlőbbek számára!

eszkep 2010.03.09. 23:17:55

Ejjj, de szép Orbán-fikázást sikerült keríteni egy kiragadott fél mondatból, még a Népszabis publicisták is megirigyelhetnék ezt a stílust...
Jó, hogy a ballibek totál idióták, de azért ennyire nem kellene lealacsonyodni, ez a választás már úgysem a szocikról szól.

smartdrive 2010.03.09. 23:17:57

@prosimpozor: "a többkulcsos adózás üzenete az, hogy ne törekedj nagyon, mert akkor túl sokat fognak levonni"

érthetetlen is, hogy miért akar mindenki többet keresni, ugye :DD

jjoey 2010.03.09. 23:18:12

demagógia, rulez.
postíró nem filózott sokat azon, ki mirt gazdag, se azon, hogy nem annak tükrében kell elvenni, hogy ami marad az elég, mert ez kontraszelektív, teljesítményt visszafogó. bár, posztkádári nosztalgia mellett érthető.

smartdrive 2010.03.09. 23:18:30

@Darkhorse: intelligencia, két "l", ha már...

smartdrive 2010.03.09. 23:24:26

@Unter Bahn: érdekes, olyan országokban is van mondjuk áfa (na meg örökösödési adó), ahol ezek a dolgok amúgy működnek

talán mégsem ettől függ

Darkhorse 2010.03.09. 23:29:40

@smartdrive: tessék itt van ha ha csak az hiányzik: "ll"

Netuddki. 2010.03.09. 23:30:02

Tündérbogár!

Pont ezek miatt a qrva nagy adók miatt viszik ki a nagyongazdagok a pénzüket mindenféle offshore cégeken keresztül az országból. Azokból a pénzekből már nem itt lesz munkahely. Nehogy azt hidd akinek annyi pénze van a jövedelmének a 2/3-át vagy még többet önként és dalolva befizeti adóba. Ebek harmincadjára.

Segély? Munka kell és normális fizetés. Szívesen lemondok a családi pótlékról, ha az eddigi 2/3 helyett max. 20%-ot visz el adóba az állam.
Minél több pénz marad a gazdaságban annál jobban fog forogni és az államnak is annál nagyobb bevétele lesz belőle. Még alacsony adók mellett is. Az meg a legnagyobb baromság, hogy az alacsony adókat sem fogják fizetni.
Végre ennek a lüke járainak is mintha megjönne az esze.

Az örökösödési adó pedig egyszerűen rablás. Ennyi.

Netuddki. 2010.03.09. 23:36:51

@Unter Bahn: B+, maga a VPOP sajtpapíron nyugtát a regadóról!!!

Mondjuk látszik Neked se sok közöd volt vállalatirányítási rendszerekhez. Ha minden átmenne az APEH-en 1 napon belül összeomlana a rendszer és ha véletlenül mégsem, akkor egy héten belül betelne még a jóisten tárolókapacitása is.
Az ötlet ettől függetlenül nem rossz. :)

?aztaaa? 2010.03.09. 23:39:45

megjegyzem hogy pont az ilyen ado mizeriak miatt hagytam el magyarorszagot. En valahogy nem tartom realisnak az alkalmazottkent befizetett kozel 50% adot. Aztanmeg aluljarot epiten a puszta kozepebe...

Tartsatok szelsosegesnek, de a parlamenti kepviselok 98%at ugy ahogy van fel kellene akaszta a foteren. Egyik sem erdemli meg a bizalmat a neptol.

Basszus,,,, minden evben ujra kell tanulni az adozast, mert mindig jon valami kezdo titan aki kitalalja hogy hogyan is van a franko. A t...m tele van ezekkel.

Darkhorse 2010.03.09. 23:49:08

@kovi1970: Azt úgy hívják, hogy határozat. Miért mit vársz dombornyomásos, fém és vízjeles értékpapírt? :)

@elinnen: Kár a kötélért, ott a Duna...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.03.09. 23:49:57

mi ebben az újdonság?
mióta létezik a pénz, azóta mindig a gazdagoknak kedvez, a rabszolgák hátrányára

ez szükségszerű

Unter Bahn (törölt) 2010.03.09. 23:50:06

@kovi1970: Hát igaz, vállalatot nem vezettem, a legnagyobb mozdony, a legérdekesebb helikopter vót':-D

Amúgy adószakértő meg informatikus sem vagyok, és azt hiszem hogy ez pont a lényegét ragadja meg a jó adórendszernek: egyszerű, érthető, átlátható... és megkerülhetetlen.

Smartdrive társunknak is igaza van abban, hogy vannak országok, ahol szintén vesznek el ilyen-olyan címen az így-úgy szerzett jövedelemből/vagyonból, csak azokban az országokban:

1.: Nem magyarok laknak
2.: Semmit nem adnak ingyen (még szavazatért sem)
3.: Tanultak németül: Leben und leben haben

Ezzel szenben itthon:

1.: Lopni életszerű, adót csalni 'vagesz', adózni lúzerség
2.: Szavazatért (hatalomért) bármit
3.: Tanultak németül, de csak kettest kaptak: Leben und 'lében hagyni'

Voloka 2010.03.09. 23:54:28

Én meg azt tanultam az iskolában, micsoda mocsok rendszer volt a
feudalizmus, ahol 10%-ot kellett fizetett a jobbágy, a földesúrnak, meg 10%-ot az egyháznak!
20%-ot! a mocskos kizsákmányoló...stb.
Bezzeg nekünk, milyen jó!

Unter Bahn (törölt) 2010.03.09. 23:59:52

Amúgy nem akarok propagálni, de legnagyobb lehetőséget a Jobbikban látom:

by Hófehér:
'Lovasságunk legyező alakzatban átkarolva behatol a Felvidékre és visszafoglalja a magyarlakta területeket - természetesen a Honvédség létszámának megfelelően, összecsukott legyezőre gondoltam...'

Hallottam ilyen programot korábban tőlük, meg is örültem: biztosan felfuttatják a hadiipart, mint anno egy el nem ismert piktor, aztán ha lesz elég kasza meg vasvilla, addigra majd lesz haditerv is:-D

fitsport 2010.03.10. 00:00:22

Az egyenesági örökös csak akkor fizessen az örökölt vállalkozás után adót, ha elidegeníti (eladja). A vállalkozások túlnyomó részénél nincs akkora jövedelem, amivel egy nagyobb értékű üzem, amit mondjuk a papa hozott össze 20 év alatt, a munkájával, eszével, kölcsöneivel, annak kamataival, amit nagyrészt a családjától vont el, akár 10 %-os adója kifizethető lenne. (Ezek a vállalkozások foglalkoztatják a dolgozók 2/3-át és fizetik az adóknak is a 2/3-át, amíg a multik csak az 1/3-ot fizetik és a munkavállalók 1/3-át foglalkoztatják!)
Ne feledjük, ezt nem a cégnek kellene kifizetnie, hanem az örökösnek, adózott fizetéséből.
Véleményem szerint aki adóztatni akar, vállalkozzon inkább, fizesse az adókat, járulékokat, s ha feldobja a bakancsot, akkor meg fizessen utána a családja!
Egyébként én pedig azokat adóztatnám meg, akik soha nem építettek semmit sem, hanem ellébecolnak, utazgatnak, s a nemzeti vagyonhoz nem járulnak hozzá semmvel sem.

Darkhorse 2010.03.10. 00:05:52

@Unter Bahn: a haditerv az, hogy Én és a bátor Sir Lancelot valamint Sir Robin, aki nem annyira bátor, mint Sir Lancelot....

Unter Bahn (törölt) 2010.03.10. 00:11:34

@Voloka: Ezt a hasonlatot már korábban is emlegették, de elfelejtenek valamit: a jobbágy gyakorlatilag szinonimája a 'rabszolgának' (röghöz kötött, uraság földjét dolgozza napi 26 órában vagy ha férfi, akkor katonáskodik, ameddig azt nem mondják, 'no most hazamehetsz pihenni, robotolj egy kicsit'.

A 26 órán felüli szabadidőben végzett kereső tevékenység után meg 20 % adót fizetni (miközben török-tatár dútta', habsburg is megdútta' - sőt még sajátja, a kuruc is), szóval én egy időgéppel max. királynak mennék vissza oda, annak is max. egy-két hétre, vagy egy hosszú hétvégére:-)

Unter Bahn (törölt) 2010.03.10. 00:13:40

@Darkhorse: "Futott a bátor hős Sir Robin
Akár a nyúl úgy futott..., a bááátor-hős Sir Robin...":-DDD

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.03.10. 00:17:15

Ez az első -- és teljesen logikus -- lépés ahhoz, hogy a magyar cégek Magyarországon legyenek bejegyezve, és ne Cipruson, Panamában, vagy a Kajmán-szigeteken.

Van még kérdésed?

Janovszki Zsolt 2010.03.10. 00:18:25

Azért ennek is van egy diszkrét bája: "Négy évig egy forinttal nem nőtt a családi pótlék, a nyugdíjasoknak pedig nem fizették ki a törvényben előírt emelést. A „gyengék”, a rászorulók tehát nem sok jóra számíthatnak."
Baker a családi pótlék alanyi jogon jár, ergo a rászorulóknak azért nem tud emelkedni, mert én is kapok... Ugyebár mivel a rendszer szar, ezért kapjak is, ha már másban finoman szólva nem kecsegtet az állam. Pedig milyen jó lenne, ha lenne aktív sor a háziorvosnál, meg passzív mindenki utána jön. Vagy ha a postás hajlandó lenne felhozni a negyedikre a leveleimet, bár nincs lift.
De nem, ebben a kurvaországban jár nekem is a családi pótlék, de cserében leszarják az időmet az orvosnál, úgyhogy marad a magán rendelés 10-20000-ért alkalmanként, ahol elnézést kérnek, ha 5 percet csúszik a vizsgálat az előre megbeszélt helyett, meg a börtönnel fenyegetés, ha nincs időm a 6 kilométerre lévő postára elmennem és ott sorbanállnom, ha megbírságol a rendőrség, akiktől külön kértem hivatalosan a panaszirodán, hogy egy kurva emailben írják meg hogy mennyit fizessek hová, és utalom, mert kevesebb a bírság, mint az elbaszott időm ára, ha kiváltom a levelüket (ők nem tehetnek róla, hogy a postás hülye, ezt vágom, de alapvetően ugye én sem :)), és azért kétszer ne fizessek már rá.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.10. 00:35:47

Engem meggyőzött, nem is szavazok a Fideszre :)
Igaz, ha nem törölnék el, akkor sem szavaznék rájuk :)

robinzone 2010.03.10. 00:41:34

ezt a posztot egy cinikus, rosszindulatú hülyegyerek szerkeszti, valószínűleg Patek-pontokért.
nem vagyok képes felfogni azt a hozzáállást, hogy létezik olyan ember, aki annak szentel energiát, hogy más szavait kiforgassa, hamisan interpretálja, félremagyarázza.
nagyjából ez az a magatartás, amit összefoglalóan "az értelmiség árulásának" tarthatunk.
gratulálok.
ezzel szemben pl gyurcsány szavait nem kell kiforgatni. rémisztőek azok magukban is...:(

Unter Bahn (törölt) 2010.03.10. 00:42:21

@dark future: "Van még kérdésed?"

Bár sejtem hogy a kérdést nem nekem szántad, azért mivel a szilárd talajon állok, megkérdezem:

Ha engem tökön kell szúrni, célszerű-e annak végrehajtásával ENGEM megbízni???

Értem azt arra, hogy valami - talán Asimov által leírt - hasonlattal élve: egy gép nem képes magánál bonyolultabb gép létrehozására - persze ez igaz az emberre is: ki képes saját magát a hajánál fogva kihúzni a vízből?

Mitől fog megtisztulni a mai közélet, a gazdaság... egyáltalán a "világegyetem meg minden"??? Magától biztosan nem:-(((

Unter Bahn (törölt) 2010.03.10. 00:52:44

@robinzone: "ezt a posztot egy cinikus, rosszindulatú..."

Miféle posztot??? Már régen nem arról megy a szöveg... amúgy rajtam kívül nemigen találsz még tíz embert, aki a Fidesz bukására pénzt mer tenni (mert szerintem a tudásuk megvan, hogy megint a finisben kúrják el)...

Maradjunk annyiban, hogy a realista ember érve így néz ki:

"Eltelt a rendszerváltás óta 20 év. Ezidő alatt gyakorlatilag mindegyik politikai erő kapott lehetőséget - még ha csak koalícióban is, sokszor az is elég "rémisztő" volt - arra, hogy mire képes. Akinek szeme van, láthatta... Ezek után egy kérdés maradt: ki nem volt még..."

És nem Jobbikos dumának szánom, mert ők már a választások előtt bizonyítottak... Seggnyalások helyett egy kérdés: ki rendelkezik a szükséges képességekkel, a szavazók illetve a hazai és külföldi közvélemény bizalmával??? SENKI!!!!

És most kezdheti mindenki önmagát tökön szúrni... azt legalább tényleg mindenki magának köszönheti:-(

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.03.10. 00:58:11

@Unter Bahn:

Bizonyára egy-két intézkedéstől, sőt egy kormányváltástól sem fog eljönni a kánaán, nem fognak megváltozni a beidegződések, a kelet-európai későkádárkori magyar mentalitás. De valahol el kell kezdeni.

A milliárdosok általában nem hülyék (sőt...), nem azért milliárdosok, hogy feleslegesen szórják a pénzüket. Ha kicsit épeszűbb lenne az adózás és az illetékrendszer, akkor talán nem feltétlenül érné meg külföldre vinni és anonimizálni a cégeket. Ha nem ötven oldal lenne egy adóbevallás, ha átláthatóbb, de következetesen betarthatóbb lenne a szabályozás, ha legalább egy üzleti éven belül nem változnának az adójogszabályok, ha.... de nem is folytatom tovább.

Az biztos: a változásokat muszáj lesz elkezdeni, mert a jelenlegi helyzet ilyesztő és robbanásvszélyes.

Unter Bahn (törölt) 2010.03.10. 01:12:55

@dark future: Hát éppen ez az: ép eszű ember nem feltétlenül követeli meg, hogy 4 év alatt mindent helyre tegyenek, viszont újabb 4 évet adni... látjuk, hova vezet:-(

A milliárdosok pedig valóban nem hülyék... olyannyira nem, hogy ahol baráti adórendszer van, ott is megpróbálják kijátszani, mert ők is csak emberek, igaz sokuk a nyomorult fajtából, amelyik az anyját is, 10 fillérért alkalmanként...

Beléptünk minden szar gazdasági meg katonai közösségbe, jó puli módjára mindig valami gazda lába mellett lihegünk (persze, a kóbor kutyákat kiirtják), de közben a globalizált világ egyik napról a másikra kontinenseken át vándorol, adókedvezményért, olcsóbb munkaerőért, úgy hagynak a szarban, hogy hátra se néznek... egy rossz választási eredmény - amiről pl. én nem tudom, hogy melyik az - évekre-évtizedekre bebetonozhatja a hatalom és a lakosság közötti távolságot...

Keress MOST munkahelyet: legtöbb helyen ezt kapod: "majd a választások után"... mindenki kivár, de nem tudom, hogy kik mire számítanak...

Választások '2010??? Póker-party... igazi komoly tétekkel...

v2peti 2010.03.10. 02:56:44

Azért az erősebbek támogatásának is van előnye:
Az Orbán féle lakáshitellel igaz, hogy a gazdagok jártak jobban, de a megszüntetése tönkrevágta a hazai ingatlanpiacot. Ez meg az építőipart, ahol a kisember munka nélkül maradt, a vállalkozó meg a körbetartozás csapdájába esett. Szóval mindenki rosszul járt.
Családi pótlék: Igaz, hogy nem emelete, de bevezette a kiegészítő csp-ot, amit az önkormányzat ad, amelyik azért mégis jobban látja, hogy ki az aki rászorul, mint az állam.

BushDoctor 2010.03.10. 03:37:58

Orbán a Janusz arcú..mindenkinek azt mond amit hallani akar. A plebsznek szociális piacgazdaságot (sic!), a milliárdosoknak az "erősek korát"igéri. Én már 94-ben kiábrándultam belőle..most ti jöttök !

kzoltana 2010.03.10. 04:09:28

Orbán Viktor: "A gazdasági elitre a magyar közösség e pillanatban nem néz fel, mert meggazdagodásának, sikerességének erkölcsi alapjai sok esetben hiányosak és megkérdőjelezhetők"
www.nagyitas.hu/common/main.php?pgid=cikk&cikk_id=568&tema_id=28

kzoltana 2010.03.10. 04:10:25

Orbán Viktor: "A gazdasági elitre a magyar közösség e pillanatban nem néz fel, mert meggazdagodásának, sikerességének erkölcsi alapjai sok esetben hiányosak és megkérdőjelezhetők"
www.nagyitas.hu/common/main.php?pgid=cikk&cikk_id=568&tema_id=28

kzoltana 2010.03.10. 05:00:15

Orbán Viktor: "A gazdasági elitre a magyar közösség e pillanatban nem néz fel, mert meggazdagodásának, sikerességének erkölcsi alapjai sok esetben hiányosak és megkérdőjelezhetők"
www.nagyitas.hu/common/main.php?pgid=cikk&cikk_id=568&tema_id=28

Cselo 2010.03.10. 05:18:19

Ez is csak egy, sok gyengére sikeredett bögre,- és pólóvárományos
Orbángyalázó blogoló írások közül. Édes barátocskám, majd ha édesapádat/édesanyádat temeted, jusson eszedbe, hogy milyen jó lenne azért a házért, lakásért, autóért, stb adót fizetned, amiért ők egy életen keresztül dolgoztak, többek között azért, hogy neked adhassák, miután megboldogultak. Na és akkor magyarázd el, hogy Orbán a gazdagok pártján áll. Ugyanis a kőgazdagok, addig is, amíg volt örökösödési adó, a jól megfizetett ügyvédeik, könyvelőik által már életükben elintézték, hogy a vagyonukat adómentesen továbbadják a gyermekeiknek. Erre azonban a kisembernek nem volt lehetősége és ezért akkor is ők fizettek. Na érted kisokos bögrevadász? Ne erőlködj bukni fogtok, mint az üveges tót és a vezetőitek szépen bemasíroznak a sittre, te meg búslakodhatsz a bögréiddel.

Levéltetű 2010.03.10. 05:31:48

Jól értem, hogy a szerző azt kívánja, hogy a többszörösen megadóztatott jövedelemből szert tett vagyont még egyszer meg kéne adóztatni? És mi ez a hangulatkeltés a milliomosokkal és cégekkel? Hány forinttól számít valaki milliomosnak? Mekkora összeg az, amitől már csorog a nyála az államnak?

bandigyerek 2010.03.10. 06:18:32

@smartdrive:
de itt nem a mértékről, hanem az elv ről van szó, nem érted?
adózott jövedelemből épül egy ház(aminek az anyagárának az egynegyede megint befolyik az államnak mellesleg)aztán ha tulajdonosváltás történik(pénzmozgás,azaz jövedelem nélkül)az állam megint nyúl egyet. ez ellenkezik minden szokásjoggal, logikával, igazságérzettel, szociális empátiával, mindennel...

Rahsid 2010.03.10. 06:20:22

@smartdrive: Savanyú a szőlő, csórikám? :)

Rahsid 2010.03.10. 06:21:36

@bandigyerek: Hagyjad, felesleges neki magyarázni.
Tipikus irigy, magyar paraszt. Ha nekem nem jó , másnak se legyen.

intruderjani 2010.03.10. 06:22:33

@ZöldMarci= Köcsög kommunista. De most szépen el fogtok menni a büdös picsába, már nem kell sokat várnunk. Mellesleg a "blogbejegyzésed" minimum ikúról tanuskodik, felesleges lenne magyarázni, hogy pontosan mire gondolt Viktor (bár itt pár kommentben megtalálod, meg úgyse érted, ti. ahhoz agy is kellene...)

bandigyerek 2010.03.10. 06:27:47

@Voloka: ez meg egy hülye demagógia, mert talán nézzük már meg mit kapott a jobbágy a 20%-áért? max megvédték a töröktől hogy tudjon tovább adózni, és kb.ennyi...

Csore60 2010.03.10. 06:29:58

@smartdrive:

smartdrive 2010.03.09. 22:33:12
@Unter Bahn: de nem "újra" adóztatják, hanem az állam az elvonás egy részét felfüggeszti addig, amíg meg nem halsz, hátha közben értékteremtésre akarod fordítani - és amikor meghalsz, akkor Neked ugye már nem kell, akkor levonja

Csak hogy értsem a dolog logikáját: állam bácsi nagy kegyesen meghagy nekem valamennyit a jövedelmemből, miután alaposan lehúzott, azzal a céllal, hogy halmozzak fel további értéket, amit majd akkor adóztat meg, amikor megdöglendek. Ha én ezzel a nálam hagyott óriási többlettel rosszul sáfárkodtam, és nem halmoztam fel belőle semmit, akkor halálom után behajtják rajtam?

Azért egy dolgot lássunk be! Az elmúlt 20 évben nem öröklésből szaporodtak fel a milliárdos vagyonok. Pontosabban azt az értéket, amiért a szüleink, nagyszüleink dolgoztak meg, szépen elörökölte egy szűk elit. Ja, nagyitól a kutya se kérdezte, akar-e azért értéket felhalmozni, hogy majd mások milliárdosok lehessenek.

Csore60 2010.03.10. 06:39:51

@bandigyerek: Hagyjad, felesleges neki magyarázni.
Tipikus irigy, magyar paraszt. Ha nekem nem jó , másnak se legyen

A nevében nem nyilatkozhatok, de engem végtelenül irritál, hogy 20 év alatt eltűnt Magyarországon egy óriási vagyontömeg. Nem azok a gazdagok idegesítenek, akik vállalkoztak, kockáztattak, dolgoztak, és bejött nekik. Köztük is van akárhány, aki megmondja, teljesen tiszta kézzel nem ment volna. Azoktól szorulnak ökölbe a lábujjaim, akik politikai kapcsolatok révén jutottak óriási értékekhez, és most ők az elit, ők diktálnak....

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.10. 07:00:38

Nem értem, miért kéne befizetnem dézsmaként a szülői örökségem egy részét. Miért?

Jaffar 2010.03.10. 07:09:42

Ehh.

A kommentek fele arról szól, hogy miért kell ADÒZNI?
Bazmeg azért mert ebböl él az állam és ebböl kapod a segélyt az ingyenes föiskolát, a gázártámogatást meg a faszomtudja mit még. Amit ellopnak az nagyságrendekkel kisebb, mint amit a "nép" kap. Nyilván fejenként kevesebb jut, mint a politikusoknak, DE

Akkor miabüdöslófaszértszavaztok mindig ugyazokra?

Az mszp/fidesz/mdf/szdsz 4-esnek mára már híre-hamva sem lenne egy másik országban. Nálunk meg még mindig az megy, hogy a 2 tábor egymást köpködi és továbbra is vakon hisz az ö választottjában (jellemzöen a "jobb" oldal).
A dzsobbik megjelenésével ez már kezd megváltozni, de nem ez lenne a helyes irány szerintem.

Amíg nálunk MINDENKI ADÒT CSAL (az 1000 Ft is adócsalás), nem csak a vállalkozók/képviselök, addig mi a fszt vártok?
Kérdezzetek meg egy amcsi állampolgárt adócsalás ügyben, meglepödnétek.
Máshol ugyanúgy kell fizetni áfát/jövedéki adót/ingatlan adót/örökösödési adót etc. Csak nálunk mindenki talál KIFOGÀST, hogy miért nem jó az. Aztán persze jönnek a bezzegelök, hogy ny-európában miért keresnek olyan sokat, mi meg csak ennyit. LOL

Rahsid 2010.03.10. 07:11:56

@Csore60: Ezt most kinek címezted? Amit idéztél azt én írtam.

Rahsid 2010.03.10. 07:12:35

@RAMBO: Há' me' lopnak azééé'!

Nzoltan 2010.03.10. 07:13:35

Adónemtől függetlenül: Abból soha semmi jó nem származik, ha az állam "igazságosan" el akarja osztani a vagyont. Ez volt az elmúlt 60 évben, és nem jött be.

Nzoltan 2010.03.10. 07:16:14

@Jaffar:Ha az állam nem tud kijönni kb a mostani áfa mértékű elvonással, ott már bajok vannak a rendszerrel. Sok országban nincs ekkora elvonás, és mégis fejlődik az infrastruktúra és a szociális ellátás. Csak mi ragadtunk bele ebbe az iszapba.

Jaffar 2010.03.10. 07:22:34

@Nzoltan: Sok országba ADÒZNAK a Zemberek és hidd el, nincs gázártámogatás. A régióban mi adjuk a legtöbbet a zembereknek a GDP-böl. Nálunk meg a zemberek azt tartják hülyének aki NEM lop/csal/adócsal, hanem tisztességesen adózik. Ugyanis pl az általad említett országokban teljesen természetes, hogy az örökség után adózok, ingatlan után detto. Ezért jobb esetenként a szociális háló.
Mi azért ragadtunk az iszapban, mert nagyon sokan még a szociban kezdtek dolgozni, már ha munkának lehet nevezni azt. Akkor 200 ember végezte azt, amit ma 20. Akkor 200-ból 200 lopott mindent amit ért a gyárban, mert kevés volt a bér, de lopni "kicsiben" lehetett. Na ez még mindig megvan. Én lophatok, de a politikus nem. Holott én választottam azt a politikust, hogy képviseljen engem,

Valaki1 (törölt) 2010.03.10. 07:24:47

FIDESZ = DIKTATÚRA, NYOMOR, NÉPIRTÁS!!!!

ÁLLÍTÓLAG VANNAK OLYAN BELSŐ TERVEIK HOGY A HAJLÉKTALANOKAT ÉS A SZEGÉNYEKET KIIRTJÁK , A DUNÁBA LÖVIK, POLITIKAI ELLENFELEIKNEK ÚJRANYITJÁK RECSKET.
MINDEN LAKÁSBAN ORBÁN VIKTOR KÉPE KELL LEGYEN FELAKASZTVA, ÉS JELVÉNYEN IS MINDENKI RUHÁJÁN.
MINDEN TELEPÜLÉSEN A FIDESZ VEZETŐINEK SZOBRAI ELŐTT KELL NAPONTA IMÁTKOZNI, ÉS MINDEN KÖZINTÉZMÉNYBEN KINN LESZ A HUSZÁR RUHÁS, MEG VIKTOR FEEJÉN MAGYAR KORONÁS KÉPÜK AMI ELŐTT MINDENKINEK KÖTELEZŐ LESZ TÉRDRE ERESZKEDNI LEHAJTOTT FEJJEL!!!!

EZ VÁR A MAGYAROKRA HA A FIDESZ NYER, FŐLEG HA 2/3-AL!
GONDOLKOZZATOK!

Nzoltan 2010.03.10. 07:30:52

@Jaffar: Akkor egyről beszélünk. Be kell szüntetni az értelmetlen segélyezést, a felesleges szavazatszerző támogatást. Az adókat drasztikusan csökkenteni, a kibúvókat büntetni.
A szlovákoknak bejött...

nestrot10 2010.03.10. 07:37:40

ÚJ A JELSZÓ EMBEREK: ORBÁN TAKARODJ!!!!!!

Kalmár 2010.03.10. 07:39:36

@Valaki1: Na ez tetszik.
Lehet olyat is, hogy a volt szociknak szegfűs kitűzővel kell táborba vonulni?

Valaki1 (törölt) 2010.03.10. 07:45:05

@Kalmár:
AZT HISZITEK VICC.
de már pl. debrecenben kezd alakulni.

recsket persze még nem nyitották újra, de egzisztenciálisan vége annak aki kósa ellen szól, vagy politikailga nem fidesz seggnyaló.
kósa szobrai, képei gyűlnek a közintézményekben...szóval lesz ez még így.
főleg ha 2/3-ot kapnak (ISTEN NE ADJA MERT AKKOR VÉGÜNK!!!),
AKKOR TÉNYLEG VIKTOR FEJÉRE TESZIK A KORONÁT.
már úgyis majdnem megtették 8 éve.

aztán itt a hajléktalanok, szegények ügye, erről szól a cikk, de emlékezzetek csak pl. rogán ki akarta tiltani a hajléktalanokat a kerületből, meg a közparkokból, meg el akarták venni a szegények segélyeit...stb.

persze lehet arról beszélni hogy nyugaton nincs támogatás, meg piaci ár, csak ott aki akar dolgozhat, és piaciak a bérek is.
szóval hagyjuk.

Nzoltan 2010.03.10. 07:46:33

@bandigyerek: Az állam mindig nyúl egyet. A kenyéren is, az áfával.
Most gondolj bele: Valamit előállítanak, annak és eladják. A munkabér után fizetnek jövedelemadót, ilyen adót, olyanadót. Aztán megy a nagykerbe. Ott is levonnak egy csomó okosságot. Aztán megy a kiskerbe, dettó. Te megveszed, fizetsz áfát. És ez egy igen rövid sor volt.
Ha a fizetésed után mindent levonnak, de te már "gazdag" vagy, akkor a bekerülési költségedből 70 százalék ugrik mindenféle adóra, illetékre. Ezek után a nettó fizetésből veszel valamit, arra kifizeted az áfát. Az a nettó béred negyede, az összes bekerülési költség 7,5 százaléka. Tehát alapesetben az állam kaszált rajtad kerekítve mondjuk 75 százalékot. És ha magyar terméket veszel, ez az összeg igencsak feljebb szalad, mert az előállításának a munkabérén is rengeteget kaszált az adminisztráció. Végül amennyi értéket te kerestél annak csak a 10-15 százalékával élhetsz, atöbbi az államé. Azé az államé aki nem biztosít már neked szinte semmit. Az infrstruktúrát, a színvonalas oktatást, egészségügyet, közbiztonságot, a mai fiataloknak nyugdíjat.

2010.03.10. 08:07:53

Volt nyolc éve a szoci kormánynak jól csinálni a dolgokat, erre most a fennmaradó másfél hónapban akarja megszarni a spanyolviaszt.

Gyerekek, most már végre kuss legyen. Az egész rohadt haláladó gusztustalan nyerészkedés, engem édesapám halálakor a tizenkét millióra becsült lakásnál is ugyanúgy lesápolt a szociálisan érzékeny kormányotok.

Nem vagyok fideszes, de helyettetek bármit.

Senkifia 2010.03.10. 08:30:00

kedves posztíró aggódása akkor lenne jogos,ha ő LMP,vagy Jobbik szavazó lenne.Előbbinél annak mértékében változna az igazság mértéke,hogy hány második vonalas szdsz-es indul LMP listán. Mert ugye az elmúlt 8 év a "többiekről",vagyis nem a FIDESZről,meg orbánról szólt.Bármennyire is sulykolták ezt a fejekbe. Orbánnak az elmúlt 8 év fosához sok köze nem volt. És fos ezlássuk be. Mert amit itt a kedves posztíró felhoz,hogy jaj szegény szegények, bezzeg orbán a gazdagoknak kedvezne...hát a szegényeknek,így utólag visszanézve, a szadeszmaszop se kedvezett túlzottanMert hosszabb távon,amit nyert a kisnyugdíjas a réven,azt elszedték tőle kétszer a vámon.Ha csökkent a gázár(de persze nőtt),akkor közben megszűnt a tgázár-támogatás.Ha Csökkent az ágfa(fél évre,mert aztán gyorsan megnőtt,akkor nőtt a benzin jövedéki adója,és hopp, a kenyér meg a tej is megdrágult. Szóval ami itt szocializmus címszó alatt futott(mármint szocialisták általi ténykedés), az minden volt,csak szegénybarát nem.
Ami pedig az örökösödési adót illeti....ugyanakkora lehúzás,mint a lakásvásárlási illeték. Mer ugye egy jövedelmet megadózni kétszer nem illik. Az apám gürizet egy életen át,összeszedett a, már 2-3szor megadózott jövedelméből egy "vagyont"(netán havi fixből,bankkölcsönből, orbitális kamatokkal) vásárolt egy lakást,amit rám hagyott,Aki mondjuk munkanélküli csóró. És akkor jön a kedves állam, és azt mondja majd a gyereknek,hogy "Igaz,hogy apád megadózrta a jövedelmét,amiből összegürizte ezt a házat, igaz,hogy havonta fizetett plusz 30 -50 % kamatot,meg kezelési költséget a banknak,igaz,hogy amikor megvette a házat,kifizette a lakásvásárlási-vagyonszerzési illetéket, de azér' úgy illik,hogy ha megörökölted,te is fizess még egyszer.
Persze,tudom,szar államnak lenni ekkora hiánnyal,meg adóssággal. De miért az embereken akarja midenki elverni a port a politikusok hibáiért. Az ok, ha azok,akik miatt ide jutottunk, leülnek pár évet a lenyúlt-elmutyizott pénzekért, az idegen érdekek kiszolgálásáért,stb. Na akkor el lehet várni az állampolgártól,hogy "segítsen",ahol tud. De így...?
Persze adózni kell. Becsületesen.És annak is száradjon le a keze,aki 3 házat és 5 kocsit tart fenn,házvezetőnővel,a cége pénzén,mikor ő minimálbérre van bejelentve. És Hawaiira megy nyaralni. De az is igaz,hogy az emberek azért szoktak rá az egyre brutálisabb méreteket öltő adócsalós stílusra,mert a havi keresetük több mint felét elszedik,plusz még a munkáltatói járulékok... Kicsit változtatnio kéne az adórendszeren. Utána lehetnek elvárások.

indapass90210 2010.03.10. 08:35:57

@Valaki1: Erősítse már meg egy debreceni, tényleg kint van Kósa képe a közintézményekben?

alfa.orionis 2010.03.10. 08:36:29

@Valaki1:

"AKKOR TÉNYLEG VIKTOR FEJÉRE TESZIK A KORONÁT"
És? Van egy-két alkotmányos monarchia Európában.
Akkor legalább a Szentkorona Tan hívői is lenyugszanak.:)

" rogán ki akarta tiltani a hajléktalanokat a kerületből, meg a közparkokból, meg el akarták venni a szegények segélyeit...stb."

Az V kerület támogatási rendszerére pont nem a segélyek elvonása a jellemző; a hajléktalanok kitiltása meg így ebben a formában egyszerűen nem igaz. Bár te csak bukdácsolj keresztül rajtuk, meg nézd és szagold őket, de ne segíts!! Bezzegazorbán, bezzegarogán!!

off:
Amúgy alapból vagy ilyen demagóg, vagy szívós munkával süllyedtél idáig?

Werwolf 2010.03.10. 08:37:02

szanalmas a hitler-linkeles, meg az egesz hangulatkeltö maszlag.
egyszerüen arrol van szo, hogy a passziv csoportok eröteljes tamogatasa az aktivak forrasaibol nem emeli fel tartosan a passszivokat, viszont versenykeptelenne gyengiti es adoelkerülesre ösztönzi az önellatasra kepeseket, amint ezt lathatjuk is.

a passzivak felemelesenek modja az aktivak, önellatasra kepesek, vallalkozni hajlandok helyzetbe hozasa, hogy az altaluk beindulo gazdasag munkahelyeket teremtsen a passzivoknak, nem pedig segelyt a munkanelküliseg tulelesehez.

panikkeltes helyett tessek gondolkodni, vagy visszaülni az iskolapadba!

nyomorult.

MoxNox 2010.03.10. 08:43:21

Godwin törvénye! Nagyon nagy az izzadtságszag ezen a blogon...

kuki123 2010.03.10. 08:55:33

AZT VAJON A BLOGÍRÓ TUDJA E HOGY HA AZ ÖRÖKÖLT INGATLANT EL AKAROD ADNI 5 ÉVEN BELÜL AKKOR AZUTÁN KEMÉNYEN PENGETNI KELL A LÓVÉT BE AZ ÁLLAMKINCSTÁRBA...

ASZEM 20%-ÁT A PIACI ÉRTÉKNEK...

@Werwolf: EZZEL nincs is semmi baj...csak mutass nekem pár olyan embert aki csalás nélkül szerezte az első 1 milliárdját a 20 év alatt
ez sajnos tűske a szememben...meg még sokakéban

alfa.orionis 2010.03.10. 08:57:26

@Unter Bahn:

"szerintem a tudásuk megvan, hogy megint a finisben kúrják "

Még pár ilyen tegnapi MH címlap és meg is van!

A poszthoz: egyénileg mindenkinek meglehet a maga rémtörténete az örökösödési adóról, nekem is.A hozzávaló bürokratikus, érzéketlen folyamattal együtt. Durva átlaggal számítható csak ki, mennyi bevétel ez évente az államnak (sok változós valószínűség, hiszen lehet, h senki sem hal meg, vagy csak kőgazdag-esetleg csupa templom egere-és ennek minden variációja, permutációja és kombinációja meg az összes Bayes-tétel)-de nem is ez a legfontosabb.

A nagysága az! Hány forint? Rögtön látszódna, milyen nagyságú kiadás fedezhető belőle. Na, ez már ad támpontot arra, hogy az eltörlése nyomán fellépő társadalmi elégedettség (mert ezt mindenki pozitívan értékeli, mindegy, hogy éppen érinti-e, mert érinteni fogja egyszer) többet hoz-e a konyhára!

Kotkodus 2010.03.10. 08:59:12

Alapvetően ellenzem az örökösödési adót (a mai magyar adórendszeren belül...), azonban 20 M Ft felett örökölt vagyon adózása szerintem nem annyira gáz... Aki 20 M Ft feletti összeget örököl, az Mo-on már gazdagnak minősül.

alfa.orionis 2010.03.10. 09:02:29

@volánrulz:

"csak mutass nekem pár olyan embert aki csalás nélkül szerezte az első 1 milliárdját a 20 év alatt"

Már Rockefeller is megmondta, az első millió (ő mondjuk nyilván nem forintra gondolt:)eredetét nem illik firtatni! :))

(és erre hivatkozott Göncz Árpád is egy újévi beszédében-hacsak nem álmodtam...)

azallamenvagyok 2010.03.10. 09:02:38

a kommentekből szépen látszik, hogy a fidesz azoknak az embereknek a pártja, akinkek mindennél fontosabb (társadalom, Magyarország, szolidaritás) a saját pecsenyéjük sütögetése, és amellett, hogy szarnak tartják az országot valójában nincs sok panaszkodnivalójuk a társadalom egyéb tagjaihoz képest. Tehát az ellenkezésükkel pont a posztnak adnak igazat:)

(még az ugatás előtt elismerem: az mszp meg a nyomorult, igénytelen prolik pártja, akik a komcsi társadalmi egyenlőség fejfája felett sírnak ma is, ezek egy része persze már átpártolt a jobbikhoz)

Werwolf 2010.03.10. 09:04:21

@volánrulz:

Nem a milliardos vagyonokrol szol az egesz koncepcio.
Magyarorszagon Europahoz kepest az emberek sokkal nagyobb hanyada el sajat lakasban, mint bereltben.

Egy közepes budapesti ingatlan ara also hangon 20 millio ft. Kis-közepes vallalkozasok erteke is könnyen több tizmillios. Pont hazavaghatja egy ember, egy csalad eletet, ha ezeket örökösödesnel megadoztatjak.

Ideje rajönni, hogy nem mindent elvenni kell a közösbe öntesre, hanem helyzetbe hozni az embereket, hogy beinduljon a gazdasag.

desmentir 2010.03.10. 09:04:29

Nem tudom, mi ebben a meglepő. A FIDESZ mindig is azt mondta magáról, hogy „polgári”, tehát ne várd, hogy a szegényebbek érdekeit képviseli. ’98-02 közölt is így tett (ld: magas jövedelműek családi pótléka, és emiatt az alacsony jövedelműeké sem emelkedett, ingyenes felsőoktatás a magas jövedelműeknek is, stb), de a sokat hangoztatott családi jövedelemadózásról is köztudott, hogy a magas jövedelmű (egykeresős) családokat preferálja. Ez van, ők megmondták, mi meg majd megválasztjuk.

2010.03.10. 09:12:26

@Kotkodus: Tegyük fel, az egyik, megmaradt szülőddel élsz valami felkapott helyen, de csak mert ötven éve sikerült véletlenül jól költözniük: a példának kedvéért beszéljünk egy nyolcvan négyzetméteres, mondjuk Andrássy úti lakásról. Ez felbecsülésnél alsóhangon megvan 20 misi, bármilyen állapotú is legyen.
Innentől nem érdekel senkit, hogy parízeren éltek (Szia Miklós!) és csak azért nem költöztök el, mert az egyetlen, még megmaradt értéketek az a kurva lakás.
Szóval erre meghal a szülőd, és a szociálisan érzékeny kormány rögtön jön kopogtatni, hogy akkor légy szíves, és fizesd be a húsz százalékát.

alfa.orionis 2010.03.10. 09:14:41

@Kotkodus:

20 misi max.kpben jelent már valamit.Az meg most sem adóköteles, ha nagyapa még életében átutalja az unokája számlájára és nem a dunnában tartja! Vagy ad hozzáférést a számlához.

Volt ez az ingatlanadó-őrület, persze én is vadul számoltam, ki is jött vagy 67 misi a házunkra, amit a szülők építettek az ötvenes években egy városszéli dzsuvás telken.Azóta körbenőtte a város, mi meg felújítottuk. Ha holnap kimúlok, itt marad a gyerekeimre-de nem lesz hozzá kápéjük, hogy kifizessék az örökösödési adót.Az egyiknek nincs munkája, a másik még tanul-ergo bevételük sincs. El kellene adniuk. Ez már necces, főleg a mai ingatlanpiaci mizériában. Szóval szedhetnék a sátorfájukat és milliós nagyságrendű apeh teherrel a hátukon mehetnének világgá.

Miért is?

nestrot10 2010.03.10. 09:15:22

ITT AZ IDŐ !!!! ORBÁN TAKARODJ!!!!!!

nestrot10 2010.03.10. 09:16:24

Előkerülnek a fegyverek is hamarosan Magyarországon!

georg 48 2010.03.10. 09:19:11

Szóval, ez az öröks. adó elég sokrétű.
Pl: adva van egy vidéki idős házaspár. Van egy házuk, ami még a 60 as években épült szocreál. Éltek benne négyen. A gyerekek felnőttek, kirepültek. Mindkettő családot alapított, építettek egy-egy házat. Gyerekek születtek, tehát jobb esetben keletkezett két pár nagyszülő, két ingatlannal. Ha meghalnak / márpedig meg fognak /, öröklik az unokák. De ugyanígy fogják örökölni a szülők házát is. Ott lesz két unoka négy házzal. Mi lesz a következmény? Elátkozzák nagymamáékat, hogy rájuk hagytak két házat, amit nem fognak tudni eladni / vidéken ki vesz házat?/ nem lesz értéke, és még adóznak is utána!!! Csóró nagymuterék forogni fognak a sírjukban!
Egyébként ezt láttam, amíg elég sokáig vidéken éltem!!!

Werwolf 2010.03.10. 09:21:31

@nestrot10:

minek probalsz masokat provokalni te kis hülye?
egyebkent nem tünt fel, hogy nem orban takarodik eppen, hanem ti?

:))))

Dezsőjóska 2010.03.10. 09:28:20

Irigy geci gyerek vagy. A rászorulók mi? Hát nyugodtan megdögölhetnek tőlem! Az adómból még két "rászoruló" élhet ugyanúgy mint én! Ennél többet a kurva anyádat? Miből?

Joseph Adama (törölt) 2010.03.10. 09:28:28

@nestrot10:
Irány a Kossuth tér roti. Sál + sapka, meg ne fázz! :D

ben2 2010.03.10. 09:31:33

Vicces, hogy azok hörögnek a gazdag emberek támogatásáról, akik máig vallásos hévvel imádnak egy pszichopata milliárdost, aki nem mellesleg elkúrta az államháztartást és kiárusította az országot.

Rahsid 2010.03.10. 09:32:08

Ez a választást megelőző időszak hogy kihozza az emberekből az állatot ?! :)

Roa 2010.03.10. 09:32:29

Azért ez kemény. Néhány hozzászólás bizonyítja, hogy van élet az agyhalálon túl is. Tiszta kapcsolat.hu.

kuki123 2010.03.10. 09:33:43

@Werwolf: én ezzel tisztában vagyok...csak nem a kőgazdagokat kell segíteni hanem a közép osztályt kell emelni...a középosztálynak meg nincsen 60-70 milliós ingatlana sem...nem hogy 100-200+ millás...

remélem érthető..

Werwolf 2010.03.10. 09:35:40

@volánrulz:

nem is a kögazdagok segiteseröl van szo.
remelem erthetö.

nickita 2010.03.10. 09:48:59

egyébként utálom orbánt, de ebben teljesen igaza van. én most örököltem nagymama testvérétől és az örökösödési adón túl a jelenlegi válság miatt nyomott áron eladott ingatlan vételára után még jövedelemadót is kellett fizetni. kábé felét kaptam meg az örökségnek, ami már amúgy is egyszer adózott jövedelemből keletkezett. hát kurva jó. csak jelezném, hogy a középkorban a jobbágynak mindenféle jogcímen a jövedelme kb. 30-35%-át vonták el az urai. nekem több, mint 50%-ot. ha esetleg úgy döntök, hogy elköltöm az örökséget, akko még fogyasztási adót vagy áfát is fizethetek majd. kapják be.

blacklord 2010.03.10. 09:54:51

Hahaha. Jó ez a farkas, tipikus értelmes diszkurzust lehetővé tevő szimbolika. Mondok én neked valamit, kedves posztoló. Szerinted mi a jobb: ha öntöd a pénzt az állam segélycsöcseit szélesre tárt szájjal szopókba, akik aztán játékgépbe, uzsorába és gyógyszermultik Excel-tábláiba tömik, vagy ha azt a középosztályt erősíted anyagi és morális értelemben, akik gyerekek vállalásával és felnevelésével (!!) illetve saját potenciáljukat maximálisan kihasználva dolgoznak és vállalkoznak? Szerinted kiktől várható több bevétel az államnak hosszútávon? És nem elképzelhető, hogy a b) verzió által okozott folyamatos fellendülés (gazdasági növekedés) előbb-utóbb oda vezet, hogy még a százalékban sokkal kisebb nyugdíj és egyéb szociális transzferek abszolút értékben sokkal nagyobb jövedelmet fognak jelenteni? Szerinted az átlag amerikai nyugdíjas nyomorog?

gabcigirl 2010.03.10. 09:56:05

De Vikit az átlagember úgysem érdekli mert apucinak van bányája...

gabcigirl 2010.03.10. 09:58:38

@Valaki1:

A kép kissé túlzás csakhogy Viktort ismerve nem is áll annyira távol a valóságtól...

2010.03.10. 10:07:38

@nestrot10: Ne etessük a trollt. Harap, meg büdös is.

@gabcigirl: Hű, meghajolok az alátámasztott és roppant velős érvelésed előtt.

Eddig sem voltak illúzióim a piroslapra írogató turbószoci kölykökkel kapcsolatban, de ezután m.blog.hu/ke/kepviselofunky/file/VERSENYKI%C3%8DR%C3%81S%20-%20Netkamp%C3%A1ny%2020100112.pdf megnézve Zöldmarcit blog.hu/user/333593/tab/activity ...
Ennyi 'zorbánozás már árt az egészségnek.

Doryyka 2010.03.10. 11:39:36

Ezt csinálta 8 éve is, nem meglepő. Annak adott, akinek akkor is volt. 18 voltam, nem érdekelt a politika, de ettől már akkor is hánytam.

csincsilla72 2010.03.10. 12:29:19

Viktor demagóg, és istenuccse, nem szeretem, de az ő pártja jelen pillanatban az egyetlen, amelyik használható gazdaságpolitikával tud szolgálni. Az ember nem ideológiák mentén, hanem a túlélésre szavaz.

Senkifia 2010.03.10. 14:05:02

@volánrulz: ki van ez gondolva kérem.nehogymá szegény szegény olcsón megússza az örökségét,netán a "vagyonszerzést",ami majd 20 év múlva,az utolsó részlet kifizetésével lesz majd az övé. Ja amúgy pl a vagyonszerzési illetéket vissza lehet igényelni,és vissza is kapod,ha bebukik a hiteled. Ezt tudta valaki? na ugye hogy nem.Mert ezt ugye nem verik nagydobra.Olyan ez mint az adó visszaigénylés. Ha többet fizetsz,az OK. De automatikusan persze nem adja vissza. Csak ha kéred. De miért is nem adja? ez relytély. Ja és ha csak 3 év múlva kéred vissza a z adótöbbletet, a 3év előtti összeget kapod, lópikulka kamat,meg hasonlók. Érdekesen egyoldalú ez a rendszer. Ha te nem fizetsz,megb.sznak, de nagyon(persze csak ha kisember vagy. A nagy megveszi a nemfizetői státuszát). Ha ők nem fizetnek vissza, te vagy a hülye,mér nem kéred....Végülis jogos. Ők is kérik... :D

Rui Blaaz 2010.03.10. 15:33:25

nna, kitombolda :-)

öntök olajat
ami nekem lenne jó: örökösödési illetéket teljesen eltörölni, szja-t komolyan lecsökkenteni, majd intenzíven valorizálni, vállalkozások adóterheit évekig nem buzerálni -- ugyanakkor az ingatlan- és vagyonadót bevezetni, nem is csekély mértékben. rendesen kitalálva CSAK a nemadózó vagyonosok (2-300 000 fő) torkába csúszna mélyen a bré, az, amit már húsz éve megérdemelnek, a többiek káros hatást nem szenvednének el.

adó"optimalizáló", nagycsalád-centrikus (egyben társadalomfób, pesszimista és gyűlölködő) országunk ingyen s nagy lábon élő tagjainak is lakni kell valahol és talán-talán a kecón meg a kocsin majd nem spórolnak. mutatni kell a vagyont, amúgy mit sem ér, nem?

a vagyonosodási vizsgálatok véletlenszerűek és nem hatékonyak, így igazságtalanok, az szja-körön kívül adózni büdös, és ez nem is változik, azt kell hát megadóztatni, ami látszik vagy láthatóvá tehető.

nem ártana az offshore-okkal kapcsolatos szabályozáson is keményíteni, azt se bánnám, ha emiatt néhányan puffogva elköltöznének.

és hogy miért nem lesz ebből semmi? a döntéshozók mindnyájan a fisz rossz végén lennének. ezért.

jobbikolo 2010.03.10. 19:42:25

Ez a jobbik párt full náci vezetőkből áll, lehet most tagadják, de attól igaz. Ez a gyökerük, csak most, hogy esélyt éreznek a választásokra, átmentek nemzeti érzelmű kampányba, meg azt mondják, amit a sok megkeseredett ember hallani szeretne. Kérdem nekünk tényleg ilyen vezetőkre lenne szükségünk, milyen erkölcsiséget várhatunk majd töllük?

Itt van például Füzzesy Zoltán, aki már régóta az egyik legnagyobb nemzetközi neonáci vezető és egyben a jobbik külügyi kabinet alelnöke és Krisztinának is az egyik segítője Brüsszelben.

Itt a cikk 2008-as

www.hurut.info/2008/11/hrhedt-emigrns-jfasiszta-fzessy-zoltnt.html

Erre a barikád írja, hogy gyomorfogató hazugság, mivel ő nem is alelnök (2008)
barikad.hu/node/20270

Majd rá mostani cikkben meg itt publikálják, hogy alelnök, ja a jobbiknak minden gyomorforgató hazugság, ami rájuk nézve nem vett jó fényt.

barikad.hu/node/48637

Aztán itt van Gyenge Zsoltot aki, a Terézvárosi Önkormányzatban csücsül jobbikos képviselőként, és náci egyenruhában pózolt régebben.
cikk itt: piroslapok.blog.hu/2010/03/09/kikbol_all_a_jobbik

Ezek igazságok, amiket nem lehet le tagadni, ja és nem vagyok zsidó se cigány, hanem egy gondolkodó magyar. Eddig nem akartam el menni szavazni, mert mindegyik párt szar, de most elmegyek csak azért, hogy nehogy a nácik vegyék át a hatalmat, megtévesztenek itt nagyon sok embert.

A másik, én nem várnék azért olyan sok jó dolgot náciktól, főleg nem azt, hogy majd a te és én érdekünket fogják majd nézni. Ugyanazt fogják csinálni mint a többi párt, csak kuss lesz, mert ugye minden gyomorforgató hazugság amikkel őket támadják, ami megfelelő megtorlással jár.
süti beállítások módosítása