Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hogyan lehet elérni Vida Ildikó lemondását?

2014.11.10. 07:08 | Brendel Mátyás | 186 komment

20141109vida-nav-tuntetes11.JPG

kép: origo.hu

Amit el fogok mondani, az nem bonyolult. Nem valami nagyon titkos receptet fogok előadni. Csupán megállapítok, kimondok valamit, ami a ma esti tüntetés után szerintem nyilvánvaló. Vida Ildikó lemondását el lehet érni, ha akarjátok.

 

Az internetadó visszavonása után a nagy kérdés az volt, vajon ki lehet-e vinni bármilyen másik ügyben ennyi embert az utcára? El lehet-e érni bármelyik másik ügyben sikert? Lehet-e folytatni a dolgot, vagy Millásodik a civil ellenzék?! Egyszeri, megismételhetetlen volt az internetadó elleni sikeres tüntetési hét, vagy tovább lehet fejleszteni a dolgot?! El lehet-e vinni az elégedetlenséget az Orbán-kormány válságáig, esetleg bukásáig?! Én magam szkeptikus voltam, és inkább hajlottam afelé, hogy nem. Igaz, azt is megfogalmaztam, hogy az internetadó elleni tüntetés megmutatta: ez csakis a zembereken múlik.

Aztán a Facebookon mindenféle kis tüntetések szerveződtek, egy csomóan mondták az okosságokat, hogy mi ellen kéne tüntetni, mi ellen nem. A szombati tüntetés viszont komolytalan volt, Kossuth téri csőcselékes, Jobbikos, illetve anarchista hangulata volt. Az biztosan nem volt semmi olyasminek a kezdete, amit az imént felvázoltam.

A vasárnap esti tüntetés viszont megint felmutatott valamit, amire lehet építkezni. Mik voltak a pozitívumai?

1) Elmentek rá több ezren, nagyon szűken talán még tízezren is voltak.

2) A Dob utcától induló vonulás fel tudott mutatni növekedési potenciált. Magyarul: csatlakoztak hozzájuk. Mindenképpen vonultatni kell a tömeget! Sok évig nem értettem, hogy miért álló tüntetések voltak, én mindig is a vonulás mellett voltam.

Az alábbi timelaps videó jól illusztrálja a tömeg nagyságát, és egy kicsit a növekedési mechanizmust is:

3) A Vágó-Várady-Horváth hármas szónoklataival egy értelmes műsort és keretet adott a tüntetésnek. Látni lehetett, hogy van egy bizonyos szerveződés, néhány elképzelés, körvonalazódik valami. Békési Zoltán szónoklata meg érdekes volt, mert egészen más stílusa volt, mint a szokásos szónoklatoknak.

4) A szervezők némi dilettantizmusa ellenére, meglepetésre a tömeg teljesen spontánul, de nagyon jól skandált. Ez nagyon sokat dobott a tüntetésen. Az én szememben különösen, én nagyon nem szeretem, amikor a szervezők skandáltatják a tömeget, sokszor nagyon is bugyuta módon.

Meg kell jegyezni, hogy azért a szervezés még nem volt igazán jó. A mobiltelefonos felmutatást nem tudták jóra megcsinálni. Mondjuk ehhez a József Nádor tér nem is egészen alkalmas. Horváth András még nem igazán jó szónok, egy pillanat alatt be is rekedt. Várady érezhetően egy bizonyos privát vízió szerint halad, de ez részben az ő saját küldetése, nem annyira tömegmozgalom az, amit épít, viszont nagyon értékes. Mind Várady, mind Vágó a beszédében olyan változásokról beszélt, ami a tömegnek is szólt, nevezetesen, nekik is meg kell változniuk. A tömeg pedig azt azért nem szereti, ha azt mondják nekik: "ti is hibásak vagytok, nektek is változnotok kell". Én abszolút amellett vagyok, hogy egy ilyen alkalmat fel kell használni arra, hogy az embereket is szembesítsük a hibáikkal, de azért a szimplicista: "a rohadt NAV a hibás, mi nem tehetünk semmiről, sőt, ne is fizessünk adót!" jelszóval könnyebb lenne a tömeget megmozgatni. Becsületes, intellektuális, önreflexióra is adó gondolatokkal nehéz. Ismétlem: szerintem itt a nehéz utat kell választani, mert abból lesz valódi változás.

No de akkor mi a siker receptje? Emlékezzünk vissza az internetadós tüntetésekre! Az első tüntetés ott is egy vasárnapi tüntetés volt. Az első tüntetésre akkor sem jöttek el még százezren. A mostani tüntetésre elegen mentek el ahhoz, hogy ezt is egy komoly első lépésnek tekintsük. Elegen ahhoz, hogy emberek elhiggyék, ebből még kinőhet valami. Elegen ahhoz, hogy a másodikra még többen menjenek el. 

Tehát a recept egyszerű: a második tüntetésen többen kell lenni! Ki kell vinni megint százezer embert! Ki kell vinni megint annyi embert, hogy Orbán kicsit megint összecsinálja magát. Ennyi.

Az ügy, amit a zászlóra kell tűzni, az most már eldőlt, ez a NAV-os botrány, és a korrupció. Nem ártana kitalálni egy olyan szimbolikus dolgot, mint amilyen a mobiltelefonok felmutatása volt. Jó lenne a tömeg nagyságát olyan módon demonstrálni, ahogy az demonstrálta. Jó lenne, ha a világ újságainak címoldalán ismét megjelenne Budapest, és a tüntetés nagysága egyetlen képben. Természetesen a vidéki tüntetések is fontosak, hogy Orbán lássa: nem valami budapesti kis összeesküvésről van szó. Ki kell tudni megint vinni a fiatalokat is.

A nemzetközi nyomás, a Fidesz kormányon belüli zavara, és esetleges belső ellenzék, belső kritika most is megvan. Az elmúlt hetek nyilatkozataiból látszik, hogy Orbánon kívül minden kormánytag hárított. És lehet, hogy valóban nem is tudott Vida Ildikó kitiltásáról (szerintem plauzibilis a portfolio azon elemzése, miszerint csak Orbán tudott róla, és igazából senki nem hazudott). De ha ez igaz, akkor a kormányban Orbán eléggé egyedül maradt megint. Ezt ki lehet használni, és sikert lehet elérni!

Reményre ad okot az is, hogy ezt a tüntetést nem az a társaság szerezte, amelyik az internetadó elleni tüntetéseket szervezte. Nem mintha az rossz szervezés lett volna, sőt, hanem az, hogy ez a tüntetsé plusszban volt. A "Százezren" az elmúlt héten kivárt, maguk nem próbáltak meg új irányt meghatározni (nem értem, hogy miért). Sőt, ezt a tüntetést nem is a másik internetadós csoportosulás szervezte. Ez egy harmadik társaság. Be van tárazva november 17-ére már egy tüntetés, meg még egy. És beígértek Vágóék is egyet a mai tüntetésen.

Tehát van három társaság is, amelyik szervez, és ha ez a három november 17-én összeér, az bizony kurva nagy tüntetés is lehet. Úgyhogy én azt mondom, ha most nagyon sokan aktivizálják magukat, akkor megint meg lehet csinálni. November 17-én Vida Ildikó megbuktatható, csak akarni kell.

Még egy dolog. Nem látom, hogy november 17-e helyett miért nem a hétvégére szervezik a tüntetést. Ha jól emlékszem, a 17-e az az internetadóhoz kapcsolódott, azon a héten szavaztak volna róla. De most már nem szavaznak. Ha pedig nincs egyéb indok, akkor a hétvége alkalmasabbnak tűnik szerintem a nagy tüntetéshez. És szerintem be lehet vállalni a Kossuth teret! Ez azért elősegíti Orbán Viktor diarrheás tüneteit.

Azóta meg még ez történt. Hát azért ennyire jobbfék NAV elnökünk ne legyen már!

 

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr16882093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsbagoly 2014.11.10. 18:44:45

@Blogger Géza: na pont ez a bajuk, mert Vidáék rászállhatak pár kedvenc cégükre is.

Blogger Géza 2014.11.10. 18:45:29

@Brendel Mátyás: Nem ő nyúlt mellé, hanem az előterjesztő, és korrigálta a hibát. Szerintem ettől összességében nőtt a népszerűsége.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 18:52:41

@Blogger Géza: "Miért nem a Goodfriendhez mennek tüntetni"

az emberek szeretnek az ellen tüntetni, akit bűnösnek gondolnak. menjen Goodfriendhez tüntetni a Békemenet!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 18:55:42

@bölcsbagoly:

"nektek az a fontos, hogy gazdátok legyen"

ja, illusztráció:

lh5.ggpht.com/_BdLHxSDhBBw/S9UtlzusrKI/AAAAAAAAE0Q/pvII43sTlV4/s400/2010_04_25_valasztas_vorosmarty%20(126).JPG

"Csak a magyaroknak nem lehet soha sem igaza a szemetekben."

dehogynem. a szemünkben mi magyarok vagyunk, és igazunk van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 18:56:19

@KUHULIN: "nekem is van egy dossziém és nagyon súlyos dolgok vannak benne. Lehet, hogy majd kiviszem az egyik tüntetésre. ;)"

hát lássuk, hányan tüntetnek a dossziédért!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 18:57:54

@Blogger Géza: "ezért fel kell szólítania azt, aki vádaskodik, hogy támassza alá hitelt érdemlően a vádat."

ti abban tévedtek, hogy azt hiszitek, a tüntetők csakis azért mentek ki, mert Vida Ildikót kitiltották. nem. a NAV-nak a közel és távoli múltban már számos ügye volt, amiért a tüntetők kimentek. most telt be a pohár.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.10. 19:00:26

@Blogger Géza:
Ha Vida Ildikó ártatlan, akkor hozza nyilvánosságra annak az okát, amiért kitiltották. Lehet, hogy ez alapján még hősként is tekinthetünk rá, aki védte a magyar érdekeket a jenkikkel szemben. Vagy mégsem?

bölcsbagoly 2014.11.10. 19:02:15

@Brendel Mátyás: persze, állampolgárság szerint, ahogy a csigaevőknél. csak a magyar nemzethez való tartozás már nem alapból az, születés révén, hanem tudatos választás kérdése. S a választást a közösség általi befogadottság pecsételi meg. Ki az a hülye magyar aki a Konrádokat, Hellereket, Kertész Ákosokat s társaikat a magyar nemzet tagjának tekinti?

bölcsbagoly 2014.11.10. 19:03:22

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: te idióta, hiszen ő sem tudja! Azért ment ma a követségre, hogy megtudja a "bünlajstromát"!

Blogger Géza 2014.11.10. 19:04:46

@Brendel Mátyás: Nyilvánvaló, hogy van Budapesten pár száz (gyengébb ügy/gyengébb szervezés esetén) vagy pár ezer ember (erősebb esetben), aki bármikor szívesen tüntet bármi miatt a kormány/Orbán/Fidesz ellen. Ez egy 10 milliós országban és egy 2 milliós városban nem nagy kunszt. Ennek a hatását szerintem sokan túlbecsülik. Egy klasszikus baloldali ikont idézve: "Lehet tüntetni, előbb-utóbb megunják, hazamennek."

bölcsbagoly 2014.11.10. 19:05:35

@Brendel Mátyás: igazad van, ez is egy ürügy mint a netadó, de akármi más lehet, ahol a frusztrációtokat kiélhetitek a féltucatnyi kiadós vereség után. No meg, a NA-tól kapott ezüst tallérokért is meg kell dolgoznotok, nemde?

Blogger Géza 2014.11.10. 19:07:49

@Brendel Mátyás: Az aláírásod tetszik. :)

Amúgy le vagy maradva, azóta ezt már mindenki cáfolta, sebaj.

bölcsbagoly 2014.11.10. 19:08:06

@Blogger Géza: s nem is kell messze menjenek, mert jórészben mind a belváros lakói.

Blogger Géza 2014.11.10. 19:09:08

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: Hát pont ezért ment be a követségre, hogy akkor lássuk, elő a bizonyítékokkal. Zavart mellébeszélés volt a válasz. :)

csak egy néző 2014.11.10. 19:09:28

Hát vazze, ettől jobban már nem is égethetné magát Ez a derék az ország egyik legfontosabb hivatalát vezető, EGYETEMET végzett NAVasszony.
Odamegy váratlanul az amcsi követségre (Arogán Tonyó persze ezt már úgy adja elő a parlamentben, hogy megbeszélt bejelentkezésre érkezett) természetesen nem a közmédia (haha) fidesz M1 stábjával, hanem a "forradalom van" HÍR tv-s Császár Attilával és stábjáva lés a fidesz "sztárügyvédjével" Futó Barnabással. Letámadják az ügyvivőt, aki sétálni indult. Ez a nagytudású idióta Császár Attila, magyarul szólítja meg az ügyvivőt, aki nem igazán érti, hogy mit is akarnak tőle, majd amikor angolul megkérdezi, hogy mit is szeretnének tőle, a kamerák előtt a Ildikó NAVasszony azt mondja, hogy "nem értem, hogy mit mond, tolmácsot kérek" Természetesen az esti HÍR tv-s híradóban ezt már nem játszák be, hogy magyaron kívül meg sem tud szólalni.

2014.11.10. 19:12:19

@Blogger Géza: "Amúgy Vida elnöksége óta egyre hatékonyabb az áfa behajtása."

Ejjj, Gheeejza, hajjá meg, há mán megin hazudol! Behajtani védelmi pénzeket szoktak, száradjon ki a tüdőd. Vakujjá meg karácsony napján.

IQMAX 2014.11.10. 19:12:51

Van mar bizonyitek??? Vagy tovabbra is az a tenyallas, hogy se az EUnak, se az USAnak nem tetszik a deliaramlat, ill. hogy nem lehet olyan egyszeruen kitalicskazni a profitot az orszagbol, ezert erdekuk a feszko keltes. Akkor miert kene lemondania? Ha van bizonyitek, na akkor mas a palya. De addig artatlansag velelme....

conchita wurst 2014.11.10. 19:18:04

Nem lesz itten forradalom.

2014.11.10. 19:20:43

@csak egy néző: "Természetesen az esti HÍR tv-s híradóban ezt már nem játszák be, hogy magyaron kívül meg sem tud szólalni."

Szerintem a lovári nem ismeretlen előtte. Na ezt a szitut Rogán elvtárs nem reklámozta a parlamentben: mármint, hogy a NAV elnöke úgy akart "tájékozódni", hogy NEM TUD ANGOLUL. Szerintem direkt égették. Goodfriend úr alig állta meg, hogy ki ne röhögje.

Blogger Géza 2014.11.10. 19:24:00

@csak egy néző: "Ugyanakkor Goodfriendől már többször kiderült, hogy olykor nem az elvárható körültekintéssel nyilatkozik."

index.hu/belfold/2014/11/10/mondta_vagy_nem_mondta_goodfriend/

Nem árt, ha Goodfirend szavait profi tolmács fordítja, mert hajlamos össze-vissza beszélni. Egyébként is mindenkinek joga van az anyanyelvét használni, (pláne, h az a hivatalos nyelv az adott országban), ha jogi eljárás folyik ellene. Ha Goodfriend nem tud magyarul, nyilván kell lennie tolmácsának Magyarországon.

2014.11.10. 19:26:19

@Blogger Géza: " Meg adót is, te ostoba."

Gheejza, Gheejza, hajjá ki a cipődbű vasárnap délután, az adót BEFIZETNI szokták rendes országokban, nem korrupt hivatalnak. Behajtani a maffia szokott, guvadjon ki a szemed. Há véded a tolvajokat, rákabeled?

csak egy néző 2014.11.10. 19:27:09

@Jules Verne:
Tényleg röhej, hogy odamenjenek az amcsi követségre, úgy, hogy senki sem tud angolul. Mégis, mi a paripa péniszit gondoltak ezek?

Blogger Géza 2014.11.10. 19:28:12

@Jules Verne: Nem tehetek róla, hogy nem tudsz magyarul. Az, aki az adót befizeti, meg aki behajtja, rohadtul nem ugyanaz. :)

no_successful2 2014.11.10. 19:30:18

Vajon miért pont a Dob utcából indult az a tüntetés ?

Na mindegy hagyjuk.
Ma, úgy tudom Vida Ildikó személyesen kért anyagot az ügyéről, de nem kapott választ. Az amerikai jogrend szerint úgy tudom, nem hozhatnak nyilvánosságra ilyen terhelő adatokat, (ezért nem értettem, miért nyomulnak a politikusaink, hogy tárják fel a bizonyítékokat mikor az amerikai jogrendbe ütközik a dolog.)
Más kérdés, hogy az érintett személynek viszont joga van tudni, miről van szó !
Vida, ettől a jogtól esett el. Úgy tudom, hogy a nagykövetségek területén a delegáló állam jogrendje érvényes, tehát. Lehet azt mondani hogy ma az amerikaiak a saját jog-rendszerük sérelmére jártak el ?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2014.11.10. 19:31:25

Én már várom, mikor fog Gyurcsány végre csatlakozni a tüntetőkhöz.

Megint csak a legvégén vajon választások előtt közvetlen, ahogy a Millához, vagy később.

Érdekes beszédet mondhatna az ÁFA csalásról, amit maga is elkövetelt a villájában épített uszodával, Fittelina nevű cégével.

csak egy néző 2014.11.10. 19:31:38

@Blogger Géza:
Gejza azt eddig is tudtuk, hogy hülye vagy, de, hogy még bizonygasd is ez azért nem semmi.
Figyu idióta, nem az amcsi ügyvivő támadta le Vidát a nyílt utcán, hanem fordítva. Vagy úgy gondolod, hogy még sétálni is tomáccsal jár?
Gejza komám, egyébként jelentkezz be Vida NAVasszonyhoz személyi tolmácsnak.

2014.11.10. 19:34:34

@IQMAX: Figyelj, iku bajnok! Szerintem, a jenkik annyi adattal rendelkeznek bárkiről, amennyit te el sem tudsz képzelni. Fogadni mernék rá, hogy azt is tudják, az Ázsiában parádézó Peti papagáj hányszor vakarta meg ma a tökét. Ha eljön az ideje, biztosan kipakolnak majd, és akkor te sírni fogsz, a többi szarházi meg majd itt nyomja, hogy "én soha nem voltam Orbán-troll".

csak egy néző 2014.11.10. 19:36:26

@Blogger Géza:
" Ha Goodfriend nem tud magyarul, nyilván kell lennie tolmácsának Magyarországon."
Egyébként pedig nagy valószínűséggel, a követségen belül már volt tolmács, mert nem hiszem, hogy több, mint egy órán keresztül csak mutogattak egymásnak.

bölcsbagoly 2014.11.10. 19:37:42

@csak egy néző: n egy hazudóssal nem beszélek az ő anyanyelvén! Pláne ha én vagyok itthon. Amúgy, Mr. Jóbarát hogy értette a netadó tüntetésen, hogy mi történik, ha nem tud magyarul?

bölcsbagoly 2014.11.10. 19:39:43

@Jules Verne: s persze, ez a lehallgatósdi szerinted tök rendben van....jellemző rátok, örökös hazaárulókra.

2014.11.10. 19:40:46

@Ballib Cenzúra: "Én már várom, mikor fog Gyurcsány végre csatlakozni a tüntetőkhöz."

Ne várjad, te idióta, hanem menj oda hozzá személyesen és szívd le, ha kíváncsi vagy rá.

no_successful2 2014.11.10. 19:41:11

@Jules Verne:

"Figyelj, iku bajnok! Szerintem, a jenkik annyi adattal rendelkeznek bárkiről, amennyit te el sem tudsz képzelni. Fogadni mernék rá, hogy azt is tudják, az Ázsiában parádézó Peti papagáj hányszor vakarta meg ma a tökét."

Hmm. Azon az ominózus szeptember 11-én is előre tudták hogy mi lesz ? Vagy ha nem tudták, akkor hogyan tudnak mindenkiről mindent ?

no_successful2 2014.11.10. 19:43:49

Tényleg, hogy lehet valakinek ilyen neve hogy Goodfriend ?

csak egy néző 2014.11.10. 19:46:18

@bölcsbagoly:
"egy hazudóssal nem beszélek az ő anyanyelvén! Pláne ha én vagyok itthon."
Bravó ostoba madár.

2014.11.10. 19:48:30

@bölcsbagoly: "Amúgy, Mr. Jóbarát hogy értette a netadó tüntetésen, hogy mi történik, ha nem tud magyarul?"

Mert nem olyan ostoba, mint te. Én csak egy szerelő vagyok, mégis négy nyelven beszélek, további három nyelven meg nem tudnának eladni. Szerinted a jenkik hülyéket neveznek ki képviseletekre? Ne a maffia pártodból indulj ki, te fasz. Különben elég egy pillantást vetni a plakátokra és a zászlókra: nos, szerinted miért tüntettek az emberek? (ha már nem voltál képes odavonszolni a beled)

bölcsbagoly 2014.11.10. 19:57:07

@Jules Verne: háát a yenkik már 25 éve vagy gazfickókat (Palmer, Goodfriend) vagy hülyéket (a brekegő óriás, a görög, stb) neveznek k Budapestre. Nem véletlenül.

bölcsbagoly 2014.11.10. 19:58:16

@no_successful2: persze, hogy tudták, hiszen ők szervezték!

2014.11.10. 20:00:56

@no_successful2: Már 2014-ben vagyunk, ifjú padavan. Azt is el tudom képzelni, hogy már a notórius Orbán-trollok is be vannak azonosítva. Nem félsz?

" Úgy tudom, hogy a nagykövetségek területén a delegáló állam jogrendje érvényes, tehát. Lehet azt mondani hogy ma az amerikaiak a saját jog-rendszerük sérelmére jártak el ? "

Hogyne. Valószínűleg megkérdezték tőle, hogy akar-e amerikai jogrend szerinti eljárást, amennyiben igen, kezdhetjük: jogában áll hallgatni, amennyiben nem, mindent amit mond, felhasználható Ön ellen a bíróságon...
Erre gyorsan kijött.

bölcsbagoly 2014.11.10. 20:03:46

@Jules Verne: aha, másfél óra múlva, te idióta ballibsi.

csak egy néző 2014.11.10. 20:08:19

@bölcsbagoly:
Téged, ekkora tudással, mint "témavezető/opponens/ doktori bizottsági tag, sőt még biológus is"
Vajon melyik országba lehetne kinevezni ügyvivőnek/nagykövetnek?

csak egy néző 2014.11.10. 20:10:01

@bölcsbagoly:
"aha, másfél óra múlva," Lehet, hogy nehéz a felfogása, mint neked.

csak egy néző 2014.11.10. 20:15:38

Ez azért sokat elmond a nép által megválasztott 2/3-ról.
Az viszont igaz, hogy Vida Ildikót is megilleti az "ártatlanság védelme"

www.youtube.com/watch?v=ewcb99M9nhM

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 20:15:59

egyébként ez a post nem a mandinereseknek szól. Én nem tehetek róla, hogy a Mandiner kitette. Amikor tehát a mandineres csőcselék ide jön vitatkozni, és vitázok itt veletek, akkor érdemes hozzágondolni azt, hogy ezt csak szórakozásból teszem, a cikk fő célközönsége nem ti vagytok, és a cikk célját egyáltalán nem befolyásolja az, hogy hülyék vagytok, és ezért mást gondoltok.

2014.11.10. 20:20:42

@bölcsbagoly: " aha, másfél óra múlva, te idióta ballibsi. "

NEM TUD ANGOLUL, te istenbarma, különben be se ment volna. Szerintem körberöhögték...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 20:21:28

@bölcsbagoly: nekünk is vannak közösségeink, meg nektek is. nem gondolom egyenértékűnek a ti közösslégeiteket, de ez mindegy is, a lényeg, hogy nincs érved. te utálsz minket, mi utálunk titeket. ebben kvittek vagyunk. én azt gondolom hülyének, aki Orbánnal, Bayerrel Zsolttal, Semjénnel, Széles Gáborral alkot közösséget.

"Konrádokat, Hellereket, Kertész " őnekik megvan az az előnyük, hogy nem csak a kis disznóóljukban, hanem nemzetközileg is elismerik őket.

én egyébként nem annyira csípem ezeket, nekem nem ők a közösségem.

csak egy néző 2014.11.10. 20:22:43

@Brendel Mátyás:
Ezek lecsapnak minden postra, ahol lehet libsizni, bolsizni, hazaárulózni, zsidózni, megjátszani, hogy micsoda magyar vagyok. Jönnek ezek, mint gyöngytyúk a takonyra.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 20:22:59

@Blogger Géza: ott tartunk, hogy Orbán ellen kb akkora tüntetési mozgalom van, mint Gyurcsány ellen volt. a végkifejlete remélhetően ugyanaz lesz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 20:25:14

@bölcsbagoly: az emberek elégedetlensége nem üres frusztráció. hogy mi az, ainél betelik náluk a pohár, abban van némi logikátlanság, én örülnék, ha a netadó és a NAV botrány helyett már a nyugdíjeinstandnál tüntettek volna ennyien, de ez van, ezen nem tudunk változtatni.

az elégedetlenség, az jogos. ehhez képest másodrendű, hogy Orbán éppen mibe fog belebukni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 20:26:12

@Blogger Géza: "azóta ezt már mindenki cáfolta," legfeljebb tagadta. nem ugyanaz. továbbá nem linkeltél semmit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 20:34:12

@bölcsbagoly: "egy hazudóssal nem beszélek az ő anyanyelvén! Pláne ha én vagyok itthon."

én valakivel vagy nem beszélek, vagy beszélek, de akkor olyan nyelven, hogy értse. azt, hogy odamész valakihez, és olyan nyelven beszélsz vele, amit tudod, hogy nem ért, azt csak olyan hülye csinálja, mint te. értelme nincs.

nemigenértem 2014.11.10. 20:36:32

@Brendel Mátyás:" ott tartunk, hogy Orbán ellen kb akkora tüntetési mozgalom van, mint Gyurcsány ellen volt"

Atyaég!Te ez komolyan el is hiszed?
Sosem lesz így baloldal, ha csak a légvárakat építgetitek.

2014.11.10. 20:46:20

@csak egy néző: Vidát legfeljebb az ártatlanság véLelme illeti meg.

Mindez nem zárja ki egy a NAV működésének hiányosságaira irányuló széleskörű vizsgálat lefolytatását. Hiszen ezen vizsgálat nem konrétan Vida ellen folyna, legfeljebb a végeredménye lesz az, hogy Vida is felelős a NAV működésében találhatú súlyos szabálytalanságok és esetleges bűncselekmények bekövetkeztében.
Az pedig szintén nem sértené Vida ártatlanságának vélelmét, hogy az említett vizsgálat idejére felfüggesszék, hiszen ez a felfüggesztés őt védené az ellen, hogy a vizsgálat ideje alatt meghozott bármilyen döntését vagy utasítását ellene lehessen felhasználni.

2014.11.10. 20:50:19

@bölcsbagoly: "egy hazudóssal nem beszélek az ő anyanyelvén! Pláne ha én vagyok itthon."
A USA követség területe USA terület (ahogy minden követség területe a követség működésének idejére a követséget üzemeltető ország területének minősül), így ott te nem vagy otthon.

Nicket kellene váltanod, ostobagoly-ra ;-)

csak egy néző 2014.11.10. 20:51:23

@Ylim:
Ugye vetted az iróniát az "ártatlanság védelme" mondatomban?
Ugyanis a kamerába mondja így bele a Törő Gábor nevű fideszes, állítólag egyetemet végzett honatya.

Szélmalomharcos 2014.11.10. 20:56:44

@nemigenértem:
"Orbán ellen kb akkora tüntetési mozgalom van, mint Gyurcsány ellen volt"

Ezzel ki is bújt a szög a zsákból

Vida Ildikót csak azért koncolták fal az amcsik, hogy a vér szagára összegyülekező zombikat Orbán ellen lehessen irányítani. Ha pedig egyszer vérszemet kapnak, talán meg se állnak Moszkváig, és megbuktatják egy füst alatt Putyint is

Amcsi zászlók alatt vonulva énekelik majd a komcsi zombik:

"Fegyver a kézben és ajkon a dal
Nem marad így el a nagy diadal"

Ez a kommer banda már csak tudja

Szélmalomharcos 2014.11.10. 21:04:44

@Brendel Mátyás:
" ehhez képest másodrendű, hogy Orbán éppen mibe fog belebukni."

Meg az se mindegy, ki jön helyette

Ha Orbán bukik, akkor egy népképviseleti elvű fogatókönyv szerint a Jobbik lesz a váltópártja. Ti piroslaposok még annyit se fogtok kapni, mint az idei választásokon

Akkor mégis miben reménykedtek? Mit ígértek nektek a Szabadság térről? Választás nélkül hatalomra jutni azt puccsnak hívják. Már itt tartanátok?

ek be nektek rendű

Dr Gregory House 2014.11.10. 21:06:56

Hogy lehet valaki NAV-elnök angol nyelvtudás nélkül???

lac666 2014.11.10. 21:10:02

@Dr Gregory House: nem a szaktudás, tudás a lényeg, hanem az, hogy kinek vagy a bratyija! ez az orbáni rendszer!

2014.11.10. 21:13:38

@csak egy néző: Oh, bocs :-) Nem néztem meg a videót, mert politikus beszél rajta.

2014.11.10. 21:15:44

@Dr Gregory House: Túlzásokba nem kell esni.
Attól, hogy angolul nem tud, más, Európában nyelvből még lehet megfelelő szintű és dokumentált nyelvtudása.

lac666 2014.11.10. 21:16:21

@Szélmalomharcos: mindegy csak ne csúti gyáva minidiktátor legyen!

csak egy néző 2014.11.10. 21:16:36

@Ylim:
Pedig tanulságos, de meg tudlak érteni.))))

Szélmalomharcos 2014.11.10. 21:19:30

@Brendel Mátyás:
Tüntizni mindig lehet, csak aztán nehogy a visszájára forduljon az egész

Mert itt most az a kép kezd kibontakozni, hogy külföldről akarják megpuccsolni a kormányt, ami idővel visszafelé sülhet el. Nem kérünk egy újabb 1948-as "fordulat évéből", nem akarunk banánköztársaság lenni egy multi cég által külföldről kinevezett kormánnyal, ez nem Ukrajna ahol csápol a nép az oligarchaváltáshoz

lac666 2014.11.10. 21:23:56

@Szélmalomharcos: ki a fasz akarja külföldről megpuccsolni az országot te barom? az egész világ fellázadt a csúti gyáva ellen mi?

Keszthelyi.Aron 2014.11.10. 21:28:17

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: @$pi$: @hansoloo: Ugyan, az utolsó dolog, amit elvárunk, hogy egy Fidesz által kinevezett állami vezető ellen bármilyen okból a független ügyészség nyomozzon. Egy világ dőlne össze az ellenzékben :D
(már abban, ami még nem esett teljesen szét)

Nem, maradjon csak homályban. Nem kellenek lépések és az istenért, nehogy bármi történjen. Jobb ez így!

inuitdog 2014.11.10. 21:49:23

"Attól, hogy angolul nem tud, más, Európában nyelvből még lehet megfelelő szintű és dokumentált nyelvtudása."

Akkor miért nem szólalt meg bármelyik nyelven amit beszél a magyaron kívül? Legalább bemutatkoznia vagy viselkedni tudni kéne ezen a szinten. A Hirtv videója visszafelé sült el, tökéletes leleplezése a sötétségnek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 22:09:46

@Szélmalomharcos: "Amcsi zászlók alatt vonulva énekelik majd a komcsi zombik"

komoly képzavar. mi az, amit szedsz?:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.10. 22:10:51

@Szélmalomharcos: "Választás nélkül hatalomra jutni azt puccsnak hívják. Már itt tartanátok?"

én ilyenről nem beszéltem.

Dr Gregory House 2014.11.10. 22:14:11

@Ylim: Manapság már vécésnénit se vesznek fel angol nyelvtudás nélkül.
A NYALÁS nem egyenlő a nyelvtudással!

Dr Gregory House 2014.11.10. 22:15:19

@inuitdog: Na, akkor nem csak nekem volt az az érzésem, hogy ez a nő egy nagy fekete lyuk.

Dr Gregory House 2014.11.10. 22:15:51

@lac666: Meg az összes eddigi is kis hazánkban...

lac666 2014.11.10. 22:24:23

@no_successful2: Nálunk 1000 milliárdos az áfa csalás, de neked az a fontos, hogy az amerikaiak a konzulátusukon követtek e el jogsértést! Gratula! Okos vagy!

csak egy néző 2014.11.10. 22:29:26

És még humora is van.

"Kiszállt a NAV az amerikai követségre
"Meglehetősen váratlan látogatást tett nálam az adóhatóság" - írta ki Twitterére Andre Goodfriend."

dont be such a jew 2014.11.10. 23:27:21

Ja, ez jó humor volt Vidától. Ki gondolta volna egy apehostól....

Jól kiröhögtette a bedfrendet. Mi az hogy az zusa területén nem letartóztatják a koruptakat? Vagy nem is korupt, nincs is semmilyen határozat ellene, a politikait leszámítva, ahogy hisszük?

Vidának nem is lehetett ennyi esze tutira a zügyvédje találta ki. Most mi lesz, gecó.

Ludovikás Levente 2014.11.10. 23:38:18

@csak egy néző:
Humora van, de most már jó lenne ha valami bizonyítékot is villantana

Mert egyre nehezebben védhető, hogy egy önmagát a demokrácia mintaképének tekintő ország bárkit pellengérre állíthat, aztán elhumorkodja az ügyet

Persze nekem is van humorom, jó vicc az ausvicc, nem igaz Jóbarát, nevessünk együtt!

Ludovikás Levente 2014.11.10. 23:40:50

@dont be such a jew:
Most jól pofára esett a Vida, azt hitte viszik majd üdülni Guantanamóra, aztán egy fenét, szívhatja tovább a pesti szmogot

csak egy néző 2014.11.10. 23:43:11

@Ludovikás Levente:
"Futó és Vida ugyanis hétfőn hiába ment el az Egyesült Államok budapesti nagykövetségére, hogy megtudják a kitiltás okát, André Goodfriend ügyvivőt ugyanis semmilyen törvény nem kötelezi ennek közlésére. Bár, ha az amerikai jogból indulunk ki, akkor a vízumigényléssel sem fogják átvágni a gordiuszi csomót, hiszen a vízumkérelem elutasítását sem kell feltétlenül indokolni.

Futó Barnabás azt is mondta, hogy rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt feljelentést tesznek, és még azon is gondolkoznak, hogy

André Goodfriendet is beperelik."

Röhögjünk együtt.Hahaha

"Az amerikaiak a beutazási tilalmat vízumügynek tekintik. Ez nem büntetőeljárás, itt nincsenek bizonyítékok, csak a döntést megalapozó tények (factual basis). Ám ezeket is zártan kezelik, a kitiltottakat legfeljebb kitiltásuk jogi alapjáról (legal basis) tájékoztatják."

dont be such a jew 2014.11.10. 23:47:57

@csak egy néző: Gúdfrendnek azt a hazugságát már megcáfoltákhogy az usa nem adhatja ki az adatokat...

ezért most már azt mondják hogy nem köteles kiadni, meg hogy nem kell indokolni a kitiltást....

ez így is van, de akkor miről beszélünk?

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.11. 00:08:38

Nálam jobban kevesen szeretnék, ha szétkergetnék Orbánt és rablóbandáját a picsába, de sajnos, a tüntetések csúcsa a netadó-ellenes közel 100 ezres tüntetés volt, a következőkön egyre kevesebben lesznek.

A többi dolog ugyanis kb. annyira érdekli az átlagembert (a netadó ellen tüntető fiatalokat is), mint a telefonadó (Ki tüntetett ellene? jJ, senki? Pedig hívásonként és sms-enként 2 forint megy Kusza Szem zsebébe) vagy a bankadó (lásd a fenti kérdést). Pedig azt sem a bankok fizetik meg, sőt, nekik csak jól jött, ugyanis mindegyik jóval az adómérték fölött emelte a díjait.

Vida Ildikó lemondása is érdekel néhány ezer embert, de őket is csak néhány napig.
Sajnos, a Fidesz ezt nagyon jól tudja, mindig is erre játszottak.

Ludovikás Levente 2014.11.11. 00:36:00

@csak egy néző:
Ez már réges-rég nem jogi, hanem politikai kategória. Jogi akkor maradt volna, ha átadják a bizonyítékokat, amik viszont - ez most már elég nyilvánvaló - nincsenek.

A politikába viszont sok minden belefér, lehet nyilatkozgatni, twitterezni, tüntetni, a Norvég Alap által szponzorált blogokat írogatni. Hogy mi lesz a hozadéka? Azt le lehet mérni az ózdi polgimester-választás végeredményéből.

Gratula, győz a Jobbik!

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.11. 02:06:53

@űrszelvény:
Ja, baszd meg, 500 000 - 600 000-es.
Pont mint a Kossuth téri 2 milliós nagygyűlés 2002-ben (és a hídon még mindig jönnek, ahogy Szarosszájú Filip hangoztatta).
És ez a nagyjából 80-100 ezer ember is úgy jött össze, hogy utaztatták vidékről a szerencsétlen szegény (mármint anyagilag rászoruló) nyugdíjasokat, meg adtak nekik pénzt meg egynapi kaját.

A netellenes tüntetésre meg maguktól mentek el az emberek. Többségükben fiatalok. És csak Budapestről.

@Blogger Géza:
Jaja, Horváth András zöld dossziéja is ezt bizonyítja, a rendőrség is azért kobozta el, hogy ki ne derüljön, mennyire hatékony, mert még elrabolnák Vidát az amerikaiak adóhatóság-igazgatónak.
Ti fideszesek tényleg ennyire hülyék vagytok, amennyire hülyének az írásaitok alapján látszotok?
Mert akkor elég baj, hogy ekkor IQ-val szavazati jogotok van, ilyen alapon a kutyámnak is lehetne. Sőt, az okosabb, mert csak szagolgatja a többi kutya seggét, nem nyalja, ahogy ti a vezéretekét, pláne nem annyira lelkesen, mint ti.

Az ugye nem zavar, seggfejkém, hogy legalább 10 másik városban is voltak tüntetések, nemcsak Budapesten?

@bölcsbagoly:
Hát én inkább szégyellem magam, hogy Gyurcsány, Orbán meg Vida Ildikó a honfitársam.
Az mekkora hazaáruló vajon, aki ezek bármelyikét védi?
Mellesleg ki a faszom vagy te, hogy te akarod eldönteni, ki a magyar, ki nem?
Vagy csak szégyelled a családodban a zsidó felmenőket?
(Érdekes, ha már annyira nagy magyarnak gondolod magad, miért nem tanultad meg rendesen a magyar nyelvet meg annak helyesírását?)

"Azért ment ma a követségre, hogy megtudja a "bünlajstromát"!"
És honnan tudod, hogy nem mondták meg neki? Mert ő azt mondta?

"egy hazudóssal nem beszélek az ő anyanyelvén! Pláne ha én vagyok itthon."
Hát seggfejkém, ennél egyszerűbben is bevallhattad volna, hogy nem tudsz angolul.

@no_successful2:
"Vajon miért pont a Dob utcából indult az a tüntetés ?"
Mondjuk azért, mert ott van a NAV központja?
Neked fáj, ha gondolkodni próbálsz, azért nem szoktál?

@Szélmalomharcos:
Ahogy látom, azért te is a kommunizmusban nőttél fel, ha az nincs, még mindig vidéken ganajoznál csak a malacok alól. Szóval köszönd meg Kádárnak, hogy megtanulhattál írni-olvasni, és nem a disznók mellett kellett hálnod éjjelente.

@Ylim:
Hát lehet, csak épp lófaszt sem ér vele.
Ma nemcsak Európában, de a világon mindenhol az angol AZ idegen nyelv, a lingua franca, amit minden vezetőnek illene tudnia minimum tárgyalási szinten.

Blogger Géza 2014.11.11. 08:29:11

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Te okostojás, hogy a fenébe nyomozzanak, ha nem adja át Horváth a bizonyítékot? Azt neki már önként át kellett volna adnia, nem otthon kotlania rajta.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.11.11. 09:04:03

Hogyan lehet elérni Vida Ildikó lemondását?
Sehogy, mert minden szarkavaró árnyékra vetődött. Goodfriend főszarkavaró ágaskodó álbalhéjának árnyékára.
.
Mindenki beszopta! De rendesen!
.
Leginkább a tüntetők szopták be!
.
Megy még a szarkavarás egy darabig, a sok hülye meg vagy megérti mi folyik itt, vagy továbbra is hülye marad!

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.11.11. 09:08:07

Magyarország őrült ellenségei
sonyo.blog.hu/2014/11/08/magyarorszag_orult_ellensegei_ii
.
Vida Ildikó meglátogatta Goodfriendet, de semmi bizonyítékot nem kapott.
sonyo.blog.hu/2014/11/10/vida_ildiko-goodfriendnel
.

csak egy néző 2014.11.11. 09:44:42

@Blogger Géza:
És most, hogy a zsaruk elvették tőle, házkutatáson, most, hol tart a nyomozás, mesélj már te idióta. Ugye nem aztmondod, hogy gőzerővel nyomoznak.
Csak azt kell megnézni, hogy kinek az érdeke, hogy kuss legyen róla.
Ha pedig a Horváth kiáll és nyilvánosan elmondja, azonnal sittre vágták volna, adótitok, személyiségi jogok megsértése miatt.

csak egy néző 2014.11.11. 09:46:38

@dont be such a jew: @Ludovikás Levente:
Számomra öröm, hogy kis országunkban ennyi amerikai és nemzetközi jogszakértó van. Ez azért megnyugtató.

csak egy néző 2014.11.11. 10:16:36

@Sonyó:
No lám itt egy újabb nemzetközi jogász szakértő.
"Vida Ildikó meglátogatta Goodfriendet, de semmi bizonyítékot nem kapott."
Gondolom teis végigülted Ildikó Navasszonnyal azt a másfél órát, bizonyára recepteket cseréltek, vagy Ildikó mesélt neki a Teneriffei nyaralásáról, mert gondolom, azért ott a követségen, akadt olyan, aki legalább beszélte mindkét nyelvet.
Miért is kellene elhinni neki, hogy nem tudott meg semmi, miután váratlanul letámadták Goodfriedet? Gondolom a Horváth féle ügy irataiba is (mert, hogy ezt ő mondta) akkor tudott belenézni, amikor Goodfriend kiment az irodából és egyedül maradt Futóval.
Mesélj még, mikorra várhatjuk a támadást?

Blogger Géza 2014.11.11. 10:57:58

@csak egy néző: Ebben az országban nem vágnak sittre valakit csak úgy. Csak ha kiderül, hogy rágalmazott, zsarolt, hamisan vádolt stb. Hogy hol tart a nyomozás, azt nem tudom, de ha komolyan veszik, eltarthat egy ideig.

csak egy néző 2014.11.11. 12:03:49

@Blogger Géza:
Mit nem mondasz Gejza komám.
Csak úgy halkan kérdezem, hogy ha "Ebben az országban nem vágnak sittre valakit csak úgy" akkor mondanak e valamit neked ezek a nevek, Hagyó, Hunvald, Simon, Gereben, Császy, Tátrai, soroljam még?
"Minden harmadik rab ítélet nélkül ül börtönben Magyaroszágon"
Miröl beszélsz kicsihuszár?

444.hu/2013/12/09/minden-harmadik-rab-itelet-nelkul-ul-bortonben-magyaroszagon/

Blogger Géza 2014.11.11. 12:46:55

@csak egy néző: Hát ők kicsit komolyabb ügyek miatt voltak előzetesben. :) Ne keverd össze Gizikét a gőzekével.

csak egy néző 2014.11.11. 13:16:28

@Blogger Géza:
Mitől is lenne komolyabb a pár száz milla, mint az ÁFA, ki tudja hány milliárdos balhé?
Azért úgy elmerengek, ha ott a követségen Goodfriend elmeséli, vagy csak körülírja Ildikó navasszonynak, hogy mi is a gyanú alapja és kijön Ildikó asszony és belemondja a kamerába, hogy ebben és ebben az ügyben tartanak gyanúsítottnak. Van ember, aki ezt várta volna?
Ennek a nőnek tagadnia kell, amig csak bír.

Szabványok 2014.11.13. 00:39:12

@Dr Gregory House: Schmittnek hamis doktorija volt, Némethnének diplomája sincs. Számtalan példa van arra, hogy Csurka mondását alkalmazzák: "A szakértelem bolsevista trükk."

Szabványok 2014.11.13. 00:40:48

@Dr Gregory House: A nyalás az unortodox nyelvtudás.
süti beállítások módosítása