Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gyurcsány és Orbán kampánynyitó évértékelője: meglepő és unalmasságos

2014.02.18. 14:03 | Brendel Mátyás | 112 komment

Címkék: kampány választások évértékelő 2014

bored-to-death.jpg

Tegnap volt időm megnézni a két "évértékelő" beszédet. Egyik se volt igazán évértékelő, hanem inkább kampánynyitó beszéd. Hogy a politikusok átkeresztelik az ilyen beszédet, illetve egészen más célra használják fel őket, az baj, de nem katasztrófa.

A katasztrófa őszintén szólva Orbán beszéde volt. Hogy Magyarország miniszterelnöke egy ennyire sablonos, kiszámítható, unalmas gaget vágjon le, az önmagában is szégyen. Hogy egyáltalán Magyarország miniszterelnöke lehet egy ilyen alak, az is szanalmas.hu. Orbán beszéde nem volt több, mint egy jó adag komcsizás, néhány gazdasági adat tendenciózus kimazsolázgatása, egy kis önámító vízió felvázolása, miszerint (majdnem) minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve, és nagyon sok felesleges poén, vicc, történet, amelyet nyilván nem Orbán maga hordott össze, hanem a beszédírói. Sőt, bizonyára vannak speciális tanácsadó vicchordói. És hát sajnálatos módon még a beszédíróknak sem tellett többre, mint erre az unalmas kis műsorra, amely Hajdúborzasztó művelődési házához méltó délelőtti matiné volt csupán. Sok minden mellett, amiért én ténylegesen lenézem Orbán Viktort, az az, hogy egy korlátolt, unalmas alak. A Fidesz szavazókra nézve meg szintén szanalmas.hu, hogy ezzel el lehet óket bódítani. Amikor a rendszerváltás után 25 évvel valaki még mindig komcsizik, az a valaki, aki levágott 4 évet kézivezérelt, tervgazdasággal, államosítással, imperializmus-ellenes retorikával, és a kommunizmus sok-sok toposzával.

 Ami miatt viszont néhány sajnálatos hibája mellett becsülöm Gyurcsány Ferencet, hogy legalább egy érdekes, változásra, meglepetésre, fordulatra képes, fejlődő személyiség. Gyurcsánynak ez a beszéde sajnos tartalmazta mindama ripacsságot is, ami időnként előjön belőle: sokszor nem igazán elegánsan ekézte Orbánt - és itt nem az a gondom, hogy kemény volt, hanem, hogy a beszólásai sokszor nem a lényeget találták el, roppant nyeglén voltak megfogalmazva - próbált felvenni egy cool stílust, de túljátszotta ("jé, itt van egy csomó kamera"), néha felesleges, nem is humoros megjegyzései voltak ("a baguette-jük jó"). Nem poénos, és nem volt stílusos, az angolul odavetett "fine", majd a megjegyzés, hogy franciául nem tud. Hát ha nem tud, ne reklámozza!

Furcsa, érdekes, lehet, hogy nyerő, lehet, hogy lehetetlen megoldás volt az is, hogy a beszéd ajnározásig ment el Mesterházy támogatásában, ugyanakkor a beszédet magát Gyurcsány mondta. Az ATV-n utána volt is egy külön beszélgetés arról, hogy akkor most ki is az ellenzék vezére. Egy lehetséges munkamegosztás lenne, hogy Mesterházy a miniszterelnök-jelölt, Gyurcsány meg a dumagép. Kevés esélyt adok arra, hogy ezzel nyerni lehet. Nem zárom ki. Lehet, hogy ez is bejön. Ahogy például bejött a szende Medgyessy is Orbán ellen 2002-ben, elképzelhetőek meglepően sikeres megoldások.

Ettől eltekintve azonban Gyurcsány beszéde kiváló volt. Egészen filozofikus, nagy ívű áttekintést adott. A demokratikus ellenzéket gyakran éri, részben jogos vád, hogy azon kívül, hogy "váltsuk le Orbánt", nincs elképzelése. Nos, Gyurcsány beszéde egy meghatározott programot, víziót adott az ellenzék kampányának. Nem csak arról van szó, hogy a zsarnok Orbánt le kell váltani, hanem a keleti vagy nyugati irányválasztás dől el áprilisban.

Gyurcsány szépen felfőzte Orbán kormányzásának momentumait erre a témára, és ez nem is nehéz. Orbán 2010 előtt még keletellenes volt, 2010-ben, sőt 2011-ben sem volt ebben még egyértelmű, és csak a kormányzása derekán dőlt el határozottan az irányváltás. Ezért is lehet mindig Orbánt a saját idézeteivel szembesíteni. De ma már az irány egyértelmű, és minden intézkedés besorolható ebbe a sémába. Mára már eldőlt, hogy Orbán valóban keletre, és a múltba viszi az országot, és ez végzetes irány.

Nem szükséges ezt azért olyan drámaian venni, hogy Magyarország valóban teljesen össze fog omlani (persze az a kérdés, hogy mekkora válságot tekintünk összeomlásnak), hiszen ha Orbán nyer, és még egy ciklusig keletre is viszi az országot, előbb-utóbb a lakosság fel fog ébredni a mákonyból, és elege lesz a keleti nyitásból, elege lesz a sehova sem vivő irányból. Paksot felmondjuk, és évtizedekig fogjuk fizetni az orosozknak a pénzt a semmiért. Megint lesz Bős-Nagymarosunk. A választás tétje "csak" annyi, hogy kell-e Magyarországnak még négy év Orbánból, mire megelégeli?! Kell-e Magyarországnak megint Mohács, vagy tud végre egyszer időben jól dönteni?!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr155820700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WérMiki 2014.02.19. 06:56:43

újabb fidSSnyalonc poszt index címlapon, láccik, hogy itt diktatúra van :((

az ellenzéknek igenis van pogramja:
több imf hitel, kevesebb minimálbér, magasabb szja, kisebbb multiadó, magasabb rezsi, kevesebb áram, több hajléktalan

minden felsőbbrendű értelmiségi demokrata tuggya, hogy ez az út vezet el a kánaánba, erre több bizonyíték van, mint az evolúció elméletre!
hajrá dopeman!!! az értelem nevében!!!4

2llkedő 2014.02.19. 07:09:31

@WérMiki: Mikike! Nincs valami frissebb, ütősebb szöveged? Mert ez már unalmas!

WérMiki 2014.02.19. 07:10:37

@félázsiai 2llkedő: reklamálj a főnökeidnél, elvtárs **

WérMiki 2014.02.19. 07:13:19

@félázsiai 2llkedő: esetleg kiegészítheted, mert tény, hogy van amit kihagytam a lopott nevű összefogás pogramjából:
kevesebb munka, több segély...

milyen remek ötletei vannak még az elvtársaidnak?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 07:15:28

@meszena: Gyurcsány ripacsságát nem felmentem, de kis hibának tartom. Hogy miért?! Mert tényleg kisebb hiba, Ugyanis:

1) Konkrétan nekem az nem fáj semmibe, ha a miniszterelnök ripacs. Ez csak stiláris kérdés. Az viszont fáj, ha a miniszterelnök egy konzervatív, hülye fasz, aki keletre viszi az országot.

2) Konkrétan Gyurcsány nem lesz kormánytag.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 07:17:05

@liebend: "Orbán elegánsan összefoglalt két világképet (lehet rajta vitatkozni)"

ha neked nem baj, hogy Orbán azt a baromságot nyomta, amit évek óta, akkor mi a baj?!

Kb mintha azt nyomta volna, hogy a Föld lapos. Nem baj?!

tudorok 2014.02.19. 07:17:32

Azokat akiknek ilyen hosszú a nyelve és miután a tövig nyalás után komcsi vörös lett nagyon várom a választások után.mit hisztek?????? Remélem 4 évig igyanazt fogjátok csinálni mint eddig.Semmit.aztán majd '18-ban a választások előtt 2hónappal elkezdenek valamit.ezek irányítanának egy országot.nem ők a hibásak hanem a madarak akik balra szavaznak.nagy a baj ott a fejekben

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 07:18:11

@meszena: "A szerző azért nézte meg a beszédeket, hogy mindezeket elmondhassa. "

Ja. Bűnös vagyok. Vessetek a mókusok elé!:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 07:19:48

@Blogger Géza: "És kérdés, hogy a dinamikusan fejlődő keleti (kínai, török, orosz) gazdasági növekedés-e a cél"

hány ember emigrál Magyarországból ezekbe az országokba, te hülyegyerek?! Hány embernek cél ténylegesen ezen országok "dinamikus fejlődése"?!

Senkinek, te baromállat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 07:22:10

@félázsiai 2llkedő: szerintem még 4 év Orbán a szenvedés meghosszabbítása, ez evidens.

Niebur 2014.02.19. 07:26:25

@WérMiki:
Hogy lehetne Neked megmagyarázni, -úgy, hogy meg is értsd- hogy Orbán évente vesz fel kétszer akkora hitelt, kétszeres kamatra mint az IMF hitel volt?

WérMiki 2014.02.19. 07:28:06

@Niebur: ^^
tehát akkor a lopott nevű összefogás összes pogromja ennyi:
ne az orbánt!

ez biztos sokakat meggyőz
sok sikert 2014-hez elvtársak **

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 07:36:55

@kentersturz: más az a keleti nyitás, ha Medgyessy vagy akár Orbán nlhány kedvező gazdasági megállapodást köt Oroszországgal, Kínával és Indiával, és más az a keletre tartás, amit Orbán csinál, amelyben benne van az, hogy majdnem kilép az EU-ból, ellenségnek tekinti az EU-t, és Putyin ölébe egy olyan gazdasági megállapodást tesz, ami szar, amiről nem kérdezte meg az embereket, és évtizedekig eladósítja az országot

2llkedő 2014.02.19. 07:41:40

@WérMiki: Mikike? Tükörfényes már a nyelvecskéd?

2llkedő 2014.02.19. 07:43:29

@Brendel Mátyás: Szerintem meg éppen az rövidíti le a szenvedést. Az összefogás nyerése esetén félő, hogy a Kijevi események jönnek elő.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.02.19. 07:55:53

"A katasztrófa őszintén szólva Orbán beszéde volt."

Eddig volt érdemes olvasni, szerintem ezeket a beszédekete kizárólag azok képesek végignézni, akik az érveket gyűjteni ültek, hogy miért az fog nekik tetszeni, amelyik.

Arra viszont bőven elég volt a tudósítások mazsolázása, hogy megállapítsuk, Gyurcsány szokása szerint alpári módon szitkozódott, Orbán meg szokása szerint se füle, se farka idézetek tömegébe csomagolta a nagy semmit.

Niebur 2014.02.19. 07:56:23

@WérMiki: Ennyit értettél meg belőle?

sírjatok 2014.02.19. 08:04:47

@Niebur:
"Orbán évente vesz fel kétszer akkora hitelt, kétszeres kamatra mint az IMF hitel volt? "

privatbankar.hu/kotveny/ennyi-az-imf-hitel-kamata-valojaban-es-ezert-nem-tul-kedvezo-jelenleg-255578

privatbankar.hu/kotveny/kiszamoltak-nem-is-lett-volna-olyan-olcso-az-imf-hitel-255454

Az IMF egy racionális lépés volt akkor, amikor felvették a szocik, hiszen akkora szarban volt az ország, hogy a piacról csak extrém magas kamattal tudtunk volna felvenni, ha egyáltalán.

Viszont azóta változott már annyit az ország és a világ is, hogy jobb a nem-IMF.

Akik "kétszer akkora kamatokat" vizionálnak, jellemzően a következő hibákat követik el:
- 2011-es kamatokat hasonlítanak 2013-asokhoz
- devizát hasonlítanak forinthoz
- hosszú futamidejű hitel kamatát rövid futamidejűhöz

Ezek nem korrekt összehasonlítások.

Hannibal ante portas 2014.02.19. 08:11:05

"Sok minden mellett, amiért én ténylegesen lenézem Orbán Viktort, az az, hogy egy korlátolt, unalmas alak." Ez minősíti a mondandódat meg téged is. Nem kell Orbánt szeretni, de hogy jön ide bárki lenézése? Ilyen kiindulásból abszolút lehetetlen az objektív kritika. A többi sületlen nyekergésről már nem is beszélve.
Piros lap ez neked, BM.

Hannibal ante portas 2014.02.19. 08:18:01

@Brendel Mátyás: ez sajna mind butaság. Ugyanis szó sem volt majdnem kilépésről (vagy csak annyiban, ahogy a pécsi hathuszas gyors majdnem beleszaladt a rákoshegyi lakásomba), szó sincs EU ellenességről, csak és kizárólag a megfelelő és megkövetelhető kölcsönös tisztességről. Az a tapasztalatom, meglehetősen hosszú eddigi életemben, ha valaki odatolja a seggét, abba bizony belerúgnak. A gazdasági megállapodás pedig sok gazdasági szakember szerint kifejezetten jó és előnyös. Általában államközi szerződésekről seholnem szokták megkérdezni az embereket. Megkérdrzték őket 2010 -ben, meg megkérdezik őket majd most, 2004 ápr. 6 -án. A népképviseleti demokrácia márcsak így működik.

politikailagnemkorrekt 2014.02.19. 08:26:21

Muhaha!

Gyurcsány, mint megújulásra és fejlődésre képes satöbbi. Azért ez vicces. Láttátok az igén június 16-án Nagy Imre miniszterelnök háza előtt tartott beszédét? Ha nem, akkor lszi. egy (szakvizsgával rendelkező!) pszichiáter ismerőssel együtt nézzétek meg az elcsukló suttogástól a hiszterikus üvöltésig terjedő skálán játszó ripacs-komédiát! Egy olyan embertől, aki "gyakran bérmálkozott gyermekkorában", és aki szerint az elhurcolt zsidók utolsó útjukon "fohászkodtak az üdvözítőhöz". Hát, van hová fejlődni, ez nem lehet kétséges...:))

Netuddki. 2014.02.19. 08:27:09

"Hogy a politikusok átkeresztelik az ilyen beszédet, illetve egészen más célra használják fel őket, az baj, de nem katasztrófa."

Mégis mit vártok tőle ha már a kampánnyitó címadásánál is hazudnak?

Blogger Géza 2014.02.19. 09:03:26

@Niebur: Ilyen hülyeségeket te ne magyarázzál, mert már az utolsó devizás kibocsátásunk is olcsóbb kamatozású volt, mintha azt a plusz pénzt az IMF-től vettük volna fel. A mostani Ft-os állampapírkamatok meg még annál is jóval alacsonyabbak.

Blogger Géza 2014.02.19. 09:04:56

@félázsiai 2llkedő: 1. Hogyne lenne.

2. Valóban nem sokban, ezért is felesleges volt miatta a hiszti.

Blogger Géza 2014.02.19. 09:09:09

@Brendel Mátyás: Kissé frusztráltnak tűnsz... Mégsem vagy annyira boldog a csodálatos emigrációd után? :)

Egyébként senki nem beszélt itt emigrációról, persze hogy az emberek szívesebben emigrálnak gazdagabb országokba, sikerült feltalálnod a melegvizet, gratulálok! Itt a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokról és gazdasági modellekről van szó, amikor keleti nyitásról beszélünk. Lassan ideje lenne felfognod.

2llkedő 2014.02.19. 09:09:52

@Blogger Géza: "Hogyne lenne."

Neked illő lenne tudni, hogy Alaptörvényünk van.

"Valóban nem sokban, ezért is felesleges volt miatta a hiszti."

Akkor mitől új?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 09:27:28

@félázsiai 2llkedő: a kijevi események nálunk akkor jöhetnek elő, ha Orbán marad, és a nép ciklus közben elégeli meg nagyon.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 09:28:40

@Hannibal ante portas: "Ilyen kiindulásból" nem ez volt a kiindulás, 1991 körül még. megdolgozott érte.

Blogger Géza 2014.02.19. 09:33:42

@félázsiai 2llkedő: Az alaptörvény az alkotmány része. (Bár a közbeszédben szinonimaként használják a két szót.) Nem véletlenül nem alaptörvénybíróságunk van...

Azért voltak hasznos korrekciók. Pl. AB túlhatalmának megnyirbálása, jó kis történelmi preambulum, parlamenti létszámcsökkentés, eladósodás elleni szabály, értelmetlen deklarációk kiiktatása stb.-stb.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 09:33:45

@Hannibal ante portas:

"szó sincs EU ellenességről, csak és kizárólag a megfelelő és megkövetelhető kölcsönös tisztességről."

ilyenről szó sincs. nem csak Orbán nem tiszteli az EU-t, ez látszik a beszólásaiból, hanem az EU sem tiszteli őt. kölcsönös tiszteletből sikerült a béka segge alá tornásznia magát.

" Az a tapasztalatom, meglehetősen hosszú eddigi életemben, ha valaki odatolja a seggét, abba bizony belerúgnak."

nekem meg az, hogy ha a kertitörpe nagyobbat ugrik, mint a plafon, akkor beveri a fejét. meg lehet nézni, hogy Merkel például olyat rúgott bele Orbánba, amilyet magyar miniszterelnökbe soha egyetlen külföldi politikus nem rúgott.

" A gazdasági megállapodás pedig sok gazdasági szakember szerint kifejezetten jó és előnyös."

Orbán (Matolcsy) gazdaságpolitikája, vagy a Pasks 2 megállapodás még a jobboldali nem Orbánnyalonc szakértők szerint is baromság.

" Általában államközi szerződésekről seholnem szokták megkérdezni az embereket."

de.

kentersturz 2014.02.19. 09:33:53

Brendel Mátyás · ile-de-france.blog.hu/ 2014.02.19. 07:36:55
@kentersturz: más az a keleti nyitás, ha Medgyessy vagy akár Orbán nlhány kedvező gazdasági megállapodást köt Oroszországgal, Kínával és Indiával, és más az a keletre tartás, amit Orbán csinál...

Biztos igazad van, de nekem ez a 'más', elég gyenge érvnek tűnik.

Fletó műmájer Paks- és oroszellenessége kontraproduktív, ő akkor lehet itt valaki(?), amikor Putyin visszanyalja Totó kutyát. :)
index.hu/belfold/szemle0302k/

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.02.19. 09:36:54

"A katasztrófa őszintén szólva Orbán beszéde volt. Hogy Magyarország miniszterelnöke egy ennyire sablonos, kiszámítható, unalmas gaget vágjon le, az önmagában is szégyen."

Az Orbán beszéd egy szép, emelkedett, jól megszerkesztett beszéd volt, tele poénokkal, anekdotákkal, hasonlatokkal. Úgyhogy te valószínűleg rossz adóra kapcsoltál, s valami mást hallottál. Orbán mindig is tudott szónokolni.
A probléma nem a beszéddel van, hanem a tettekkel. Azaz, hogy tettei nincsenek semmilyen összefüggésben azzal, amit mond.

Gyurcsányiról nem tudok nyilatkozni, mert az ő produkcióját nem hallottam.

Hannibal ante portas 2014.02.19. 09:55:12

@Brendel Mátyás: nem láthatunk mindent egyformán, milyen unalmas is lenne a világ. Szerintem egyik pontban sincs igazad, arra meg hogy Merkel mikor rúgott, kíváncsi lennék. Mondjuk, autentikus forrásból, nem az Amerikai Magyar Népszavából.

dr kíváncsivagyok 2014.02.19. 10:05:00

@liebend:
" Orbán elegánsan összefoglalt két világképet (lehet rajta vitatkozni), amivel a rajthozállókat pozicionálta saját szemszögből. "

Mi vaaan ?
Elegánsan ?
Elegánsan visz minket ki az unióból ?
Lehet rajta vitatkozni ?
Mirol ? A tényekrol amiket Orvbán eldontott HELYETTUNK ??

dr kíváncsivagyok 2014.02.19. 10:08:24

@greatwideopen:
"Az Orbán beszéd egy szép, emelkedett, jól megszerkesztett beszéd volt, tele poénokkal, anekdotákkal, hasonlatokkal. "

Barna a nyelved kretén...

Blogger Géza 2014.02.19. 10:12:49

@Brendel Mátyás: Miféle rúgás??? Ennél ezerszer keményebben beszólogatnak egymásnak a "Nyugatiak". (USA-nak a kémkedés miatt, USA Eu-nak Ukrajna miatt, többiek a briteknek és Svájcnak a munkaerő-áramlás miatt stb.)

Orbán úgy néz ki, hogy pont elment a falig, ahol el kellett, és sikerült megvédeni az új adórendszerünk és új alaptörvényünk döntő többségét, és mindezt úgy, hogy a viták nyomán nem az ő népszerűsége csökkent, hanem az EU-é. Rá is jöttek erre, többé-kevésbé le is szálltak Magyarországról.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.02.19. 10:17:15

@dr kíváncsivagyok: Szerintem te vagy az akinek szájat kellene mosnia. Domestos-szal.
Igenis szép beszéd volt, tkp. véletlen hallottam, mikor bejöttem a szőlőből, hogy rakjak fát a tűzre bekapcsoltam a rádiót és ő vala benne.

Egyébként a nyelvem még soha sem volt barna, ellenben zöld igen. Volt valami gyomorbajom és akkor volt ilyen színű, eléggé ledöbbentem, mikor megláttam.

lagarderlovag 2014.02.19. 10:27:41

@dr kíváncsivagyok: hehe téged szopatnak....kis kiváncsi:):):)

ob.szerver 2014.02.19. 10:46:56

Amikor valaki négy éven keresztül folyamatosan

- kiüresíti a demokratikus intézményrendszert
- kisajátítja az igazságszolgáltatást és a médiát
- állami szintre emeli a korrupciót
- államosít
- centralizál
- keleti despotákhoz dörgölőzik

majd posztkommunista restauráció rémével fenyeget, az totálisan hülyének nézi a híveit.

És ez az egy, amiben tökéletesen igaza van.

DR. Smit Pal 2014.02.19. 11:01:30

Orban Viktor beszede tokeletes volt, Gyurcsanynak meg csak a gusztustalan FOS omlott a szajabol.

2llkedő 2014.02.19. 11:13:28

@Blogger Géza:" Az alaptörvény az alkotmány része."

Hol lehet fellelni azt az alkotmányt, aminek a része az alaptörvény? Ki hagyta jóvá? Mikor?

2llkedő 2014.02.19. 11:23:01

@Brendel Mátyás: "a kijevi események nálunk akkor jöhetnek elő, ha Orbán marad, és a nép ciklus közben elégeli meg nagyon."

A kijevi események mindkét esetben előjöhet, csak a végeredmény más. A Te általad leírtnak az eredménye egy megtisztulás, mert a nép lázad fel, míg a másik lehetőség szerint azok, akik 2006-2010 között próbálkoztak hasonlóval, fognak ismét aktivizálódni, és ezáltal tartósítani a szenvedést.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.02.19. 11:23:55

@ob.szerver: Na most ezek azok a témák, amelyre kevesen ugranak, ezekkel nem lehet választást nyerni. Kevesen fognak Orbán ellen szavazni mert "centralizál", akármit is jelentsen ez.
"- kiüresíti a demokratikus intézményrendszert"

A saját embereit ülteti mindenhova, ezt tette az előző garnitúra is.

"- állami szintre emeli a korrupciót"

Már régóta azon a szinten van

"- államosít"

Ez is egy olyan szitokszó, amire csak néhány kifinomult ízlésű "demokrata" ugrik.
Az államosítás néha szükséges lehet, pl. közműszolgáltatók esetében, néha viszont nem, pl. a takszövök államosítása ritka gusztustalan módon történt, de ezt is le se szarja a jónép.

"- keleti despotákhoz dörgölőzik"

A keleti nyitás poltikája véleményem szerint helyes irány, a kelettel is jó kapcsolatot kell ápolni függetlenül attól, hogy egyetértek-e a Kínai Kommunista Párttal vagy sem. De a dörgölőzés sem érdekli a jónépet, meg Paks sem, főleg úgy, hogy eddig a baloldal is támogatta, sőt prominens személyiségei, köztük Gyurcsányi is lóvét szakított le onnan, épp az atomenergia népszerűsítéséért. Paks kritikájában egyedül az LMP hiteles.

2llkedő 2014.02.19. 11:26:55

@greatwideopen: "a kelettel is jó kapcsolatot kell ápolni"

Oda tetted azt az icipici "is" szócskát. Piktor nem "is"-ben gondolkodik.

Gab.nemth 2014.02.19. 11:49:39

@dr kíváncsivagyok: Valódi Liberális Nyugati meber(ez milyen állatfaj?) vagy, (vessző elé nem rakunk space-t, legalábbis 60-as IQ felett) gratulálok! (Felkiáltójel elé sem.)

2llkedő 2014.02.19. 12:11:59

@Gab.nemth: Örvendetes, hogy megláttad a lényeget!

Gab.nemth 2014.02.19. 12:19:03

@félázsiai 2llkedő: Akkor gondolom már ketten vagyunk.

2llkedő 2014.02.19. 12:30:55

@Gab.nemth: Hoztál magaddal még egy embert?

Gab.nemth 2014.02.19. 12:55:02

@félázsiai 2llkedő: Tetszik, hogy azt kéred rajtam számon, amit gyakorolsz. Arról nem is beszélve, hogy már kíváncsi elvtárs is jól megragadta a lényeget pompás érvrendszerével, tehát nagyon szép ahogyan pártatlanul (haha) a lényeg megfogására okítod a népet bullshitelés közben ;)

2llkedő 2014.02.19. 13:04:43

@Gab.nemth: Csókolom óvónéni! Teccik tudni az úgy kezdődött, hogy ő visszaütött.

Gab.nemth 2014.02.19. 13:11:25

@félázsiai 2llkedő: Akció és reakció. Nem nehéz dolgok, főleg, hogy öngólként visszaütésről habogsz. Ő írt egy rövid kis klisét bárminemű tartalom nélkül én írtam rá egy ugyanolyat mert ennyit érdemelt. Lassan elég már az értelmetlen picsogásból, okoskodásból és kötözködésből, amit kizárólag az ütköző nézőpontok miatt fogalmaztál meg, ám teljesen más, röhejes alapokra állítottál, nem? :D

Bogas 2014.02.19. 13:25:52

"becsülöm Gyurcsány Ferencet"

Köszi, akkor nekem ennyi elég is ebből az irományból.

Niebur 2014.02.19. 13:52:30

@sírjatok: Igazad van. A korrekt összehasonlítás: a bruttó államadósság 19 200 milliárdról 22 840 milliárdra csökkent. Így már jó?

2llkedő 2014.02.19. 14:57:08

@Blogger Géza:" Azért voltak hasznos korrekciók."

Szóval akkor nem új, hanem Perwoll-lal mosva.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 15:18:31

@politikailagnemkorrekt: lehet vitatkozni, hogy a Nagy Imre háza előtti beszéde őrült volt-e, vagy zseniális, de kreatív volt, és erre gondoltam. Orbántól semmi ilyen nem telik, ő ehhez hülye.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 15:23:19

@Blogger Géza:

"Mégsem vagy annyira boldog a csodálatos emigrációd után?"

szerintem sokkal elégedettebb vagyok, mint te lennél Ukrajnában.

"Egyébként senki nem beszélt itt emigrációról, persze hogy az emberek szívesebben emigrálnak gazdagabb országokba, sikerült feltalálnod a melegvizet, gratulálok! Itt a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokról és gazdasági modellekről van szó, amikor keleti nyitásról beszélünk. Lassan ideje lenne felfognod."

ha csak arról lenne szó, hogy kelettel is kereskedjünk, befogott orral, az nem volna baj. Gyurcsány se ezt kifogásolja, hanem, hogy melyik országot tekintsük irányadónak, és, hogy ne vesszünk össze az EU-val úgy, mint Orbán. mert azt kurvára nem éri meg. akkor maradnak azok az országok, akikkel befogott orral kell kereskedni.

meg esetleg el kéne gondolkodni, hogy nem azok az országok a fontosabbak-e gazdasági, de főleg egyéb kapcsolati szempontból is, ahova emigrálni is szívesebben emigrálnánk.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 15:24:58

@Blogger Géza:

"AB túlhatalmának megnyirbálása"

ez hibája.

" jó kis történelmi preambulum"

ez is.

"eladósodás elleni szabály"

ezt nem tartották be.

még annak a fele is szar, amit hasznosnak hiszel. hát még a többi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 15:25:51

@kentersturz:

"ekem ez a 'más', elég gyenge érvnek tűnik. "

az, hogy a logikához hülye vagy, a te bajod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 15:27:26

@greatwideopen:

"tele poénokkal, anekdotákkal, hasonlatokkal."

azért mondom, hogy a Hajdúborzasztói művelődési házba elment volna délelőtti matinénak elmeroggyant öreg nénikéknek. nekik ez az elvárásuk.

nekem nem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 15:38:18

@Blogger Géza:

"Ennél ezerszer keményebben beszólogatnak egymásnak a "Nyugatiak". (USA-nak a kémkedés miatt, USA Eu-nak Ukrajna miatt, többiek a briteknek és Svájcnak a munkaerő-áramlás miatt stb.)"

1) nem
2) az USA az EU-nak nem hivatalosan szólt be
3) ezek nagyrészt EU-n kívüli kérdések
4) nagyrészt X ország azért szólt be Y országnak, mert különböző érdekeik ütköztek. de Merkel megmosta a kis Orbán fejét, ennyi.

Orbán úgy néz ki, hogy pont elment a falig, ahol el kellett, és sikerült megvédeni az új adórendszerünk és új alaptörvényünk döntő többségét, és mindezt úgy, hogy a viták nyomán nem az ő népszerűsége csökkent, hanem az EU-é. Rá is jöttek erre, többé-kevésbé le is szálltak Magyarországról.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 15:41:09

@Blogger Géza: amikor Németország beszól az USA-nak kémkedés miatt, akkor az kurvára nyomós ügy, van alapja beszólni. Az USA nem szólt be hivatalosan az EU-nak Ukrajna miatt. A svájciak és britek az EU-val valós konfliktusban vannak, de pont azért, mert Svájc nem EU tag. Nagy Britania meg félig szeretne kívül lenni. No de ez a két ország megengedheti magának. Magyarország nem engedheti meg magának.

Mondtam, nem az a baj, hogy valaki ugrál, hanem az, ha a törpe ugrál.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 15:43:10

@félázsiai 2llkedő:

"A Te általad leírtnak az eredménye egy megtisztulás, mert a nép lázad fel, míg a másik lehetőség szerint azok, akik 2006-2010 között próbálkoztak hasonlóval, fognak ismét aktivizálódni, és ezáltal tartósítani a szenvedést."

szerintem sokkal jobb kilátás az, ha a 2006-os csőcseléket üti vágja a rendőrség, és mennek börtönbe

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 15:46:22

@greatwideopen:

""- állami szintre emeli a korrupciót"

Már régóta azon a szinten van"

nem, eddig az állam nem lopott rendszerszinten.

""- államosít"
Ez is egy olyan szitokszó, amire csak néhány kifinomult ízlésű "demokrata" ugrik."

sok esetben lehet ezen vitatkozni, de amikor az az Orbán államosít, akinek a szájából folyik az antikomcsizós szar, akkor azt nem lehet kimagyarázni.

"A keleti nyitás poltikája véleményem szerint helyes irány, a kelettel is jó kapcsolatot kell ápolni függetlenül attól, hogy egyetértek-e a Kínai Kommunista Párttal vagy sem."

Orbán ennél jóval tovább megy a dörgölőzésben. és közben EU-ellenes. nem az EU mellett kereskedik kelettel, hanem helyett.

Paksot nem csak az oroszok tudták volna bővíteni.

Blogger Géza 2014.02.19. 16:01:24

@Brendel Mátyás: Betartották. Az meg, hogy neked nem tetszik, a legbiztosabb jele annak, hogy jó. :) Borzalmas lenne egy olyan alaptörvény, amely Brendel-féléknek tetszik. Brrr...

Blogger Géza 2014.02.19. 16:03:49

@Brendel Mátyás: Szerencsére sem Magyarország, sem Orbán Viktor nem törpe, és jó is, ha nem teszi magáévá ezt a meghunyászkodó magatartást. Nem is lenne méltó az országhoz és népnéhez, és nem is lenne célravezető.

2llkedő 2014.02.19. 16:06:06

@Brendel Mátyás: Az csak a fidesz megerősödéséhez vezetne.
Tudom, hogy rövid távon az lenne a jó, ha az összefogás nyerne, viszont hosszú távon az a jó, ha az emberek elfordulnak a fidesztől. Ami 2006-2010 között volt, az lenne hatványozottan egy ellenzéki nyerés esetén.

2llkedő 2014.02.19. 16:08:06

@Blogger Géza:" Betartották."

Kinek, és mit tartottak be?

2llkedő 2014.02.19. 16:10:56

@Blogger Géza: "jó is, ha nem teszi magáévá ezt a meghunyászkodó magatartást"

Persze, ez sokkal jobb:

"""Az egérke meg az elefánt megy át a hídon. Megszólal az egérke:
- Ugye hogy dübörgünk? . """

Dasfer 2014.02.19. 16:15:25

@Brendel Mátyás: "Paksot nem csak az oroszok tudták volna bővíteni."
Sose nyomjál full kretént!

2llkedő 2014.02.19. 16:23:04

@Blogger Géza: "Az meg, hogy neked nem tetszik, a legbiztosabb jele annak, hogy jó."

""""13. A mozgalomnak eleve úgy kell nevelnie híveit, hogy a küzdelmet ne vegyék félvállról, hanem azt mozgalmuk vívmányának tekintsék. Ellenfeleiktől nem szabad félniük, tudniuk kell azt, hogy feltétlen szükségük van ezekre az ellenfelekre.
Nem tisztességes német és nem igaz nemzetiszocialista az, akit a zsidó újságok nem szidnak és nem átkoznak.
A mozgalom híveinek és tágabb értelemben az egész népnek figyelmét fel kell hívnunk arra, hogy a zsidó újságok mindig hazudnak, és hogyha véletlenül igazat is mondanak, azt csak azért teszik, hogy azzal valami nagyobbfajta hazugságot leplezzenek.
Az a legjobb barátunk, akit leginkább ócsárolnak, és az áll hozzánk legközelebb, akit halálos gyűlöletükkel sújtanak.
Ha ezek az elvek híveink húsává és vérévé válnak, mozgalmunk megrendíthetetlenné és legyőzhetetlenné válik.""""

Blogger Géza 2014.02.19. 16:42:00

@félázsiai 2llkedő: Igen, a mai szocialisták és követőik kb. ezzel a nemzeti szocialista mentalitással viszonyulnak a jobboldali sajtóhoz és poltikusokhoz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 17:14:18

@Blogger Géza: de, Orbán törpe. Magyarország meg kicsi ország, amely nem ugrálhat az EU-val szemben, mert a rövidebbet húzza. 90-es IQ-s, 5 éveseknek szóló alapelv. de Orbán ennyire hülye. és a békemenetes birkái is. te is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 17:14:52

@félázsiai 2llkedő: nem látsz te el egy ciklusnál tovább, ne ámítsd magad!

2llkedő 2014.02.19. 17:49:59

@Brendel Mátyás: Statikus tervezőként a lehetőségeket kell mérlegelnem. Ebben az esetben is ezt tettem. Csak a lehetőségeket, és a kimenetel lehetőségét mérlegeltem.

2llkedő 2014.02.19. 17:51:43

@Blogger Géza: Piktorkád a Nemzeti szocialista.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 19:01:13

@félázsiai 2llkedő: lehetőségeket fel lehet vázolni, de valószínűségeket marhára nem tudsz becsülni. te valószínűnek látsz egy forgatókönyvet, én meg azt mondom, marhára nem lehet ezt tudni.

ha hosszú távon nem lehet tervezni, akkor rövidtávú nyerésre kell játszani.

Hannibal ante portas 2014.02.19. 19:01:25

@Brendel Mátyás: kimerítő, pártos választ adtál. Ezen sajtótermékek Magyarországgal kapcsolatos hitelessége konvergál az előbb amlített valamivel, ne becézzük sajtóterméknek. S bár én nem hülyegyerekeztelek, a megszólalásaid alapján még ez is hízelgő lenne rád nézve. De hát tudomásul köll venni, hogy ez a ti habitusotokból adódó argumentáció. A stílus. Beszélt erről Georges-Luis Leclerc. Szép estét.

Hannibal ante portas 2014.02.19. 19:07:17

@Brendel Mátyás: Na végre egy újabb atomerőmű szakértő. Fordulj segítségért a finnekhez. Mikor kezdték, kivel, mennyiért, hol tartanak most, stb.
Lásd: köteles barátod titkos tárgyalása:

mno.hu/belfold/paksrol-targyalt-titokban-mesterhazy-az-atomoriassal-1211806

2llkedő 2014.02.19. 19:15:11

@Brendel Mátyás: Nem csatát kell nyerni, hanem háborút. Addig, amíg az emberek jelentős része a csokoládét lopót tartják tolvajnak azzal szemben, aki az egész boltot lopja el, nem lesz változás. Az embereknek tisztán kell látniuk. Ehhez pedig a fidesznek kell saját magát legyőzni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 21:09:30

@Hannibal ante portas:

jül van, olyan paranoiás hülye vagy, hogy neked a német kormány hivatalos weboldalla is balliberális, elfogult sajtótermék.

baromállat, hülye, fasz jobber

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 21:11:38

@Hannibal ante portas: tehát igazoltad, hogy nem csak az oroszokkal jöhetnek szóba Paks bővítése kapcsán. ügyes vagy, vágod magad alatt a fát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.19. 21:12:12

@félázsiai 2llkedő: nem látod át a háborót, fogd már fel te hülye!

Hannibal ante portas 2014.02.19. 21:40:46

@Brendel Mátyás: Olvasást, szövegértést áltatlános iskola alsó tagozatában szoktak az én időmben tanítani.
Németet meg mondjuk valamely nyelviskolában. Légyszíves meséld már el nekem, hogy mi van a hivatalos weboldalon a magyarokkal és különösen Orbánnal kapcsolatban, hátha felsőfokú német nyelvvizsgával és naponta történő német nyelvhasználat ellenére sem érteném? Csak olyasmit idézz, aminek legalább a lényegét megérted, ha felfogni nem tudod is.

Sajna, te nem tartozol az embernek nevezhető élőlények közé. Mocskos kis provokátor vagy, még kertitörpének is selejtes. Moral insanity.

Hannibal ante portas 2014.02.19. 21:42:43

Majd elfelejtettem, persze ki is tilthatsz az oldaladról, mint már tetted néhányszor. Adieu.

2llkedő 2014.02.20. 05:41:12

@Brendel Mátyás: "nem látod át a háborót"

Én átlátom a háborút, látom a lehetőségeket, és látom a lehetséges eredményeket. Te nem vagy képes mérlegelni a dolgokat. "fogd már fel te hülye!"

Amiről te beszélsz annak akkor van realitása, ha az összefogás 2/3-dal nyer, aminek nagyon minimális az esélye. Ha pedig nincs 2/3, akkor az én általam felvázolt forgatókönyvek egyike valószínűsíthető.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.20. 07:36:00

@Hannibal ante portas:

"Németet meg mondjuk valamely nyelviskolában."

az olyan loserek, mint te igen. én Németországban tanultam, apámtól, az óvodában, az utcán, a gyerekektől.

" Légyszíves meséld már el nekem, hogy mi van a hivatalos weboldalon a magyarokkal és különösen Orbánnal kapcsolatban, hátha felsőfokú német nyelvvizsgával és naponta történő német nyelvhasználat ellenére sem érteném?"

"Also ich habe heute mit Herrn Orbán nicht gesprochen. Ich habe aber - das ist Herrn Orbán auch übermittelt worden - mit dem Präsidenten gesprochen. Insofern ist meine Haltung klar. Ich habe erstens noch einmal darauf hingewiesen, dass man Zweidrittelmehrheiten nicht missbrauchen sollte."

www.bundesregierung.de/ContentArchiv/DE/Archiv17/Mitschrift/Pressekonferenzen/2013/03/2013-03-14-merkel-pk-eu-rat.html

diszlexiás, hülye, fasz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.20. 07:40:03

@Hannibal ante portas: "naponta történő német nyelvhasználat"

vagy olyan hülye, hogy ezzel olyannak akarsz felvágni, aki Németországban él és dolgozik.:)

2llkedő 2014.02.20. 07:58:05

@Brendel Mátyás: Átlátom. Csak te nem vagy képes felfogni azt, amit leírtam, mert csökönyösen ragaszkodsz a képzeletvilágodhoz. Én jelzőt nem mellékelek hozzá, mert még megsértődsz.

Hannibal ante portas 2014.02.20. 09:32:30

@Brendel Mátyás: hát, akkor szövegértési problémáiddal keress valakit, aki elmagyarázza, hogy mit jelent az idézett szöveg. Nem vagyok felvágós típus, csupáncsak jeleztem, hogy értem a szöveget, veled ellentétben. (határozatlan névmás)

Azt látom, hogy sok iskolába jártál, vannak azonban nótórius iskolába járók, akik azonban sose fognak tudni semmit. Ez képesség kérdése.

Valamikor, az átkosban, amikor te még a szüleid gondolatában sem voltál, hiszen fiatalabb vagy a legidősebb gyermekemnél, szóval régen, volt egy kedves barátom, sporttársam, aki szintén Brendel volt. Szóval, az ő nevére és emlékére való tekintattel nem írok inkább semmit rólad.

Azt azonban feltételezem, nem a német óvodákban, iskolákban vagy netán a BME doktorképzésén oktatják a "diszlexiás, hülye, fasz" jelzőket, legalábbis én nem emlékezem ilyesmire. Persze a polgazd-tudszoc-filozófia tanszéken volt néhány igencsak sötét alak.

Nagy eset, hogy Németországban dolgozol. Dolgozik ott rengeteg analfabéta tuskó.

Részemről vége, már az édesanyám is arra tanított (németül), hogy csak okosabb emberrel vitetkozzak. Te nam tartozol közéjük. Hidd el, sajnálom. Már csak a Brendelség miatt is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.02.20. 10:19:43

@Hannibal ante portas:

1) A kérdésben már nem írtál érvet, mivel nem találtál, mivel nincs igazad.
2) Nettó személyeskedsz.
3) Még a személyeskedésed is olyan, hogy igazából semmilyen rólam szóló ténybe nem tudtál belekötni.

Az ilyeneket törölni szoktam, de most olyan kedvem van, hogy szólok neked, hogy ne sírjál, hogy cenzúra van. Mivel hülye vagy, azt szádba rágom, nem a személyeskedést törlöm, hanem a nettó személyeskedést. A következő ilyennél ki is tiltalak.

ciao, kis hülyekeresztény építészmérnököcském, ez itten a Zámád, továbbmászni nem érdemes! "Liberemus diuturna cura populum Romanum, quando mortem senis exspectare longum censent."

Hannibal ante portas 2014.02.20. 11:26:49

@Brendel Mátyás:

Exsecratus deinde in caput regnumque Prusiae, et hospitales deos uiolatae ab eo fidei testes inuocans, poculum exhausit. hic uitae exitus fuit Hannibalis.aliter suadeo, devoro cauda meum.

dzsoo 2014.02.21. 07:55:27

Megérdemelne egy cikket Bokros MoMa pártjának támogató
nyilatkozata.
süti beállítások módosítása