Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Schmitt-ügy: A Testnevelési Egyetem inkább magából csinált hülyét??

2012.03.27. 15:25 | balközép | 5 komment

Címkék: plágium schmitt pál

Sokáig hallgattam, de ma elementáris erővel tört belőlem elő egy igen komoly anyázási szándék. Egész egyszerűen megfogalmazva: a mai Magyarország értékrendi torzulásban szenved. Egy több száz éves egyetem inkább magából csinált hülyét, mintsem azt mondják a profok: igen, DOKTOR Schmitt Pál plagizált és ezért nem doktor többé. Mert, hogy szegény DOKTOR Schmitt Pál nem tudhatta, hogy ő nem felel meg a követelményeknek. Sőt, az akkori TF gyakorlatnak eleget tett.

Nem tudom, hogy akkortájt hány TF doktorandusz volt, de akkor felmerül sajnos az a kritika, hogy az ő doktorijuk is egy kalap szart ér. Hiszen, ha az volt az akkori magyar gyakorlat, hogy 80-100 oldalakat lehet plagizálni… no ezt nem hiszem, ugye nem?

De ennél van egy lényegesen nagyobb baj. DOKTOR Schmitt Pál hibázott ez a napnál is világosabb. Viszont ezt a hibázást egy intézményre terhelik az egyén helyett. Ezzel az egyén teljes felelősségét kikapcsolja: "A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak"

Hogyha én rosszul töltöm ki az adóbevallásom, és ezt bizonyítékokkal megírja a HVG, akkor engem úgy megbüntet az adóhivatal, hogy kiesik a szemem. Holott, az adóhivatal szakmai hibát vétett, amikor ezt az adóbevallásban lévő hibát nem tárta fel időben, s így az adóbevalló azt hihette, hogy az adóbevallása megfelel az elvárásoknak.


Valamiért a Copy Club fénymásolás hirdetése jelent meg a Schmittes posztunk mellett...

Ha én ittasan vezetek és megírja a HVG bizonyítékokkal, akkor ellenem rendőrségi eljárás indul. Holott, a rendőrség szakmai hibát vétett, amikor ezt a illuminált állapotban történő vezetést nem tárta fel időben, s így az autóvezető azt hihette, hogy az állapota megfelel az elvárásoknak.

De, ha én bliccelek a BKV-n és ezt megírja a HVG bizonyítékokkal, akkor valószínűsítem, hogy megkapom a sárgacsekket a BKV-tól. Holott, a BKV szakmai hibát vétett, amikor ezt a szabályszerűtlen utazást nem tárta fel időben, s így az utas azt hihette, hogy az utazása megfelel az elvárásoknak.

Azért érezzük, hogy ez nem egészen van így? Nos ez a legrosszabb nomenklatúrás pocsolyás, "nyugi majd elintézzük" időkre emlékeztet. Az üzenet primitív egyszerű: ha befolyásos vagy, vannak befolyásos haverjaid nem lehet semmi bajod. Kéz-kezet mos… és no lám DORKTOR Schmitt Pál doktoriját bíráló érdemes kolléga máris MOB alelnök lett.

A tisztelt egyetem döntése nagy hiba; megingatja a tudományos élet szentségébe vetett hitet. Valódi szellemi teljesítmény nélkül is válhat valaki tudományos fokozat birtokosává a magyar felsőoktatásban. Messzire fogunk eljutni, hamarosan, minden rendszerünk igazsága megkérdőjeleződhet. Pontosan felméri a fideszes elit, hogy ez mit jelent?

Ma Magyarország ilyen erővel bátran lehetne 10 millió diplomás országa, így nyugodtan csatlakozzatok a Facebookon folyó tiltakozási akcióhoz!
 

· 4 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr44343765

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:18

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: Kérészéletű Schmitt-bírálat a Heti Válaszon 2012.03.28. 07:40:11

A Schmitt Pál doktoriját vizsgáló bizottság jelentéséről tegnap megírtam a véleményem (A Schmitt-ügy valódi tétje), ahogy sokan mások is megírták a sajátjukat. Így tett többek között Stumpf András is, a Heti Válasz publicistája. Önmagában ennek nem len...

Trackback: A Schmitt-ügy valódi tétje 2012.03.28. 00:10:41

A Schmitt Pál plágiumügyét vizsgáló bizottságnak két hónapja volt, hogy előálljon valamivel. Ha minden igaz, született egy 1157 oldalas anyag, amiből (még) csak a háromoldalas összefoglaló nyilvános. Gyanítom, a munka nagy részét a döntés alóli kreatív...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.03.27. 18:05:52

Hát izé... nemcsak magából, de a SOTÉ-ból és végső soron az országból is. A SOTE az, amelyiknek ez most közvetlenül fáj, szvsz nem is hagyhatja.

foton öv 2012.03.27. 18:45:44

Anno !felemás! doktori és cipő, most felemás döntés. Szégyen!!!

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1585_karakterongyilkossag#.T3Gz7g-qwQA.facebook

kiskii 2012.03.27. 20:53:15

Dicsőség a jognak!

Bizottságot hozok létre
(mert nem kenyerem a munka),
melyhez minden állampolgár
alanyi jogon fordul, ha
lopni akar vagy az esetben,
ha mindössze arra vágyik,
egyívásúnak nézze a másik
kisdoktor a Parlamentben.

A bizottság feladata annyi,
a jelöltnek időben NEM szólni,
hogy lopni nem illik, tilos.
Ezt rögzítjük dokumentben,
mert fontos a papiros.
S mikor a rablót a jard elkapja,
előkerül a stemplis passzus.
Itt van a kezemben - mondja -
a felmentésem, basszus.

www.facebook.com/kiskiversek

nisa45 2012.03.28. 15:09:17

Hogy lett ö dr ha nemtudta hogy ez igy nem jó mit várunk akkor az iskolásoktol milyen nevelést, mondom az onokámnak ne hazudjon akkor odamondja ja a köztársaság elnökének szabad
süti beállítások módosítása