Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Magyar Nemzeti Idiotista Festőiskola

2011.11.07. 20:58 | Brendel Mátyás | 5 komment

Címkék: alkotmány festészet

Magyarországnak végre sikerült bejutnia a festészet élvonalába! A kubizmus és a dadaizmus után itt az új irányzat, az idiotizmus. És ez bár egy kicsit narancssárga, kicsit savanyú, de a mienk. Bemutatjuk a legújabb remekműveket, melyet a kormány rendelt a tákolmány díszítésére. Egy párat összehasonlítás keretében mutatunk be, másokat csak úgy magában, mert van olyan, amely magában is egyedülálló. Mint például a Nagy Imre temetése.

amely a kaméleonja miatt talányos, lehet, hogy tényleg szimbolizál Valakit.
Mások összehasonlításban domborítják igazán ki érdemeiket, mint például a Horthy kora. Ki vezeti a lovat narancs száron?

És ez is érdekesen talányos, és talán még az is lehet, hogy a festő tényleg belecsempészett egy kis iróniát.


Sok képben viszont nem fedezünk fel semmit, csak primitív vakhűséget.

Máshol a vakhűség már gigantikus mértékeket is ölt.

És a mondandó ezzel kifordul magából.

Azonban van olyan kép is, amely csak egyszerűen nevetséges, mint az Első Világháborút ábrázoló.

 
Van továbbá olyan kép, mint a Vörösiszap, amely egész jóra sikerült, a szerzője nem tehet róla, hogy a nemzeti idióták rossz keretek között kérték fel, mert a vörösiszap katasztrófa kétségtelenül súlyos volt, a művészet számára megörökítendő téma, csak éppen, ahogy Gerő András is kifejtette, nem egy történelmi esemény.
   

 
A Magyar Nemzeti Idiotizmus irányzata összességében méltó ahhoz a rendszerhez, melyet kiszolgál, mint ahogy a szociális realizmus is méltó volt a maga rendszeréhez. És itt meg kell jegyeznem, hogy az messze értelmesebb, értékesebb tudott időnként lenni.

Egyetlen olyan kép van, amely a nemzeti idiotizmusnál is veszélyesebb, mert a nemzeti agymosás részét képezi: a 2006-os lovasrohamot ábrázoló, amely mellesleg szintén nem történelmi esemény, ugyanis a csőcselék randalírozása nem nevezhető történelemnek.

Nem is értek el semmit. Azonban az az agymosás, amely mára teljesen kifordította ezt az eseményt, és csak az "ártatlan" tüntetőket lövöldöző gonosz rendőrök maradtak meg, abból semmi, hogy a csőcselék felgyújtotta a tévészékházat, barikádokat emeltek az utcán, kukákat gyújtogattak, kirakatokat törtek be, végül elkötöttek egy tankot, na azt szépen elfelejti a jobboldal. Pedig ha már valamit megfestenek, akkor ezt kellett volna, mert az is a katasztrófa volt, nem csak a vörösiszap.

Pedig ha valami egyedülálló, akkor az nem a rendőrök akciója, ilyet minden normális, demokratikus nyugati államban láthatunk, ha a csőcselék elszabadul. Tankokat elkötni, meg tévészékházakat ostromolni, na az ritkább, az tényleg egyedi, bár nem történelmi.

Azt is elfelejtik az amnéziás jobboldalon, hogy mindez Orbán Viktor hergelésére történt. Hát így állunk. A magyar nemzeti idiotizmus győzedelmeskedni látszik az értelem felett.

 

 

· 4 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr313361939

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Besúgó, köpönyegforgatókat a rendvédelmi szervezetekbe! 2011.11.11. 13:07:57

Más nem is maradhat ezentúl ezekben a szervezetekben. Bár, az is megoldás, hogy minden kormányváltásnál lecseréljük a rendvédelmi szervezetek teljes állományát. A főparancsnokoktól a kifutófiúig.  Legyen az rendőr, katona, tűzoltó vagy börtönőr.Ho...

Trackback: Négyszemközt, de hatfülközt beszélgetett Orbán és Csányi 2011.11.09. 19:06:26

 A plusz két fül az enyém volt. Nem akartam én hallgatózni, de éppen a Kedves Vezető meghitt kis dolgozószobájában (Nándorfehérvári terem) kellett kicserélnem az egyik nagy csillár 54-ik izzóját, mivel a Hőn Szeretett Vezérünkön is fog a kor, és e...

Trackback: Szürreális idiotizmus: stadionok, festmények, fotósok és tanácsadók 2011.11.08. 10:45:25

Úgy tűnik, lassan minden a helyére kerül: több tízmilliárdért épülnek majd stadionok, devizahiteles-mintatelepek, százmilliókért adnak tanácsot, fotózzák Orbán Viktort, ugyancsak százmilliókért készülnek a kormányzati propagandaanyagok, festmények, bes...

Trackback: Ki lesz a kaméleon az alaptörvényben? 2011.11.07. 23:10:39

Kerényi Imre 24 millióért készíttetett kurzusfestményeket az alaptörvényhez. Az fn.hu lehozta az alkotásokat; szerintünk a többségük elég problémás, de ezt mindenki döntse el maga a képeket nézve. Most a Nagy Imre újratemetése című képet emeljük ki. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukoricsaj 2011.11.07. 22:26:00

Kedves Művészet Imádók! Javaslom az alaptörvény ilusztrációhoz az alábbi ötletek megfestését:
1. dajcs tompika felcsinálja a titkárnőjét.
2. dajcs tompika felveszi a fürj nevet, majd eldobja.
3. dajcs tompika mint Mikes Kelemen levelt ír a facebok-n kicsit gondolkodik, de rögtön trágár szöveggel nyit.
4. smidt palika magyar dolgozatát az elemiből. ( Mennyit fejlődött azóta)
5. Ájtatos manó pokorni zolika elsíja magát, hogy az apukája III/3-s ügynök volt és eltakarodik a politikából, majd sunnyogva visszasírja magát.
6. kötél lacika az MSZMP okatási intézményében visszaadja az osztájvezetői megbízatását.
7. varga misike kutat a múzeumban a csontvázak után.
8. nagy vezérünk, vekker viktor vekkeróra áldozatot mutat be.
9. Nagy vezérünk ágyát, ahol a diliházban pihent, gyűjtötte az erejét a zemberek kiszipolyzásához.
10. selmeci gabika pallossal és nullás nyugdíjszelvénnyel (vigyorog).
11. torgyán józsika szánt a két bors ökröcskével.
12. Szép sötét háttérrel a hosszúbájtok éjszakájaát.
13. martonyi III/3 dossziéja kackiás bajusszal.
14. kerényi a fejéhez kap, hogy menni jó ötletet kapott és mind ezt ingyen.
15. A boldog és megkönnebbült adófizetők imába foglalják a névtelen ötletADÓ (bocs, de ezt nem tudom másként írni) nevét
stb...stb

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.08. 09:42:03

noob.hu/2011/11/05/Senkit_nem_hagyunk_az_ut_szelen.jpg

További képek:
orbanisztan.atw.hu/

mek.niif.hu/04200/04217/html/nagykep.jpg
Az utolsó rőzsehordó nő.

Miután visszavásároltuk a MOL-t az idegenektől, többet már senkinek sem okoz gondot a fűtés, elvégre a gázelosztás magyar kézbe került. Csak a gáz nem, de ez annyira nem fontos.

-

eloszezon.freeblog.hu/files/feszty.jpg

Harc az IMF, a liberálbolsevik-izraelita nagytőke, valamint az általuk gerjesztett államadósság ellen.
A kép csapataink indulását ábrázolja.

-

www.juszticia.eoldal.hu/img/picture/743/yyy-csok-istvan-tavasz-ebredese-1865-1961.jpg
A főügyész vívódása.

polt péter meditál a devizahitelezés felelősein, mikor is megjelenik előtte Juszticia, az igazságot mintázó színű viseletben, és elhozza számára a megvilágosodást.

-

pctrs.network.hu/clubpicture/2/3/_/szinyei_merse_pal__lilaruhas_no_23587_567355.jpg
Pluralizmus a médiában.

A kép szalai annamáriát ábrázolja, háttérben valamennyi független médiaorgánum megszemélyesített ábrázolása is látható.

-

s8.images.www.tvn.hu/2009/07/04/17/53/www.tvn.hu_50035a9568d5e61ea381afb3740b5d1b.jpg
István és kiiratkozása a NER-ből.

A kép az addig közismert és megbecsült, majd onnantól szánnivalóan ismeretlen és tehetségtelen kvízmestert ábrázolja, aki kinyilvánította, hogy szimpatizál az ordas belső ellenséggel.

-

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Szinyei_Merse,_P%C3%A1l_-_Balloon_(1882).jpg
Közlekedési reform

A nemzeti együttműködés kormánya az élet minden területén erőteljes nosztalgikus visszarendeződést produkált, így a közlekedés holdingosítása területén is létrejött egyfajta, Hazánk törvényen kívülre kerülése (1944. március 19) előtti állapot. A kép tanulsága szerint a közösségi közlekedés reformja esetében a kormány egy kicsit korábbra nyúlt vissza .

-

napielet.hu/upload/Image/kultluk/faunnimfa1.jpg
Visszatér a pornóadó

A hölgyalak combjain láthatóak a magyar kultúra kezei, ki nem bírja kivárni, hogy a beszedett pornóadóból a költségvetés kiutalja számára a szándékolt támogatást, hanem maga kívánja elvenni, mi neki megítélése szerint jár.

-

mek.niif.hu/01500/01531/html/meny.jpg
A pálinkaforradalom győzelme.

A képen vidéki igaz magyarok örülnek együtt a szabad pálinkafőzés bevezetésének. A kép jobb alsó sarkán az első szabadon főzött pálinkát is megörökítette a művész.

-

www.lpu-egyesulet.hu/wp-content/gallery/szigeti-edit-festmenyei/setalo-kockas-elefant.jpg
A magyar modell

A kép a matolcsista gazdaságpolitika megszületésének állít emléket. A művész hite szerint a miniszter a tézisei kihirdetésének reggelén találkozott a gazdasági stabilitással a fürdőszobában. A kép a stabilitást ábrázolja.

-

mek.niif.hu/05100/05169/html/piac.jpg
Egy koca, egy porta

A festményen a programban résztvevő első malacot láthatjuk.

-

img.onlineaukcio.com/onlineaukcio/200/eNortrK0UjI1sow3NTAyMFSyBlwwIOEDlw,,.jpg
Az euro megmentése.

orbán viktor (jobboldalt) az asztalon kiterített, az gonosz öt küldötte (világbank, liberálisok, bankok, tőkések, gyurcsány) által éppen feldarabolni és elfogyasztani szándékozott madár képében ábrázolt közös valutát menti meg Brüsszelben 2011 október 23-án.
Megfigyelendő a zorbán kézmozdulata, mellyel szavait kíséri. A képen valószínűleg azt a pillanatot láthatjuk, amikor orbán viktor a nyugdíjháború során is tanúsított örök bölcsességet osztja meg a latrokkal, miszerint nem ehetjük meg az aranytojást tojó tyúkot.

-

pctrs.network.hu/clubpicture/2/3/_/csontvary_kosztka_tivadar__marokkoi_tanito_1908_23576_982622.jpg
A magyar nyelv védelmének apostola.

A kép a mandátumának lejárta után ábrázolja a köztársasági elnököt, aki a hivatali idejében is rá jellemző szerény módon éli életét, és vándortanítóként gondoskodik a magyar nyelv védelméről és ápolásáról.

Bryan élete 2011.11.08. 12:23:11

@Kukoricsaj:
a 10. ponthoz javaslom: lopott kiflicsücsök lógjon ki a szájából.

Bryan élete 2011.11.08. 12:28:04

Egyébként semmi baj nincs ezekkel a képekkel. Nagy Megrendelőnk valószinűleg az ő kedves népét szerette volna ezáltal egy kicsit jobb kedvre deríteni. Hát akkor röhögjünk végre egy jót! Mert hiszen az egész EGY NAGY VICC! Csak nagyon drága vicc.

márta)) 2011.11.08. 20:33:12

Komolyan mondom én ezt még talán most sem hiszem el.
Mikor minden szinten a megszoritás,) egyes társadalmi csoportok elszegényedése, látható, tapasztalható ebben az országban.
Van ilyen dolgokra" huszonnégy-millió forint.?
süti beállítások módosítása