Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Fideszes, úri hülyeség

2011.08.29. 08:43 | Brendel Mátyás | 19 komment

Címkék: megszorítás varga mihály egykulcsos adó matolcsy

De most tényleg, Varga úr, ha nem meglepő, akkor miért csinálták?! Miért csináltak hülyét magukból?!

***

Varga Mihály legutóbbi interjújában a HírTV Kontraszt c. műsorában, vasárnap bevallotta a Matolcsyzmus bukását: "a magyar lakosság az új adórendszer bevezetésével nála maradt pénzből nem fogyaszt többet, ami szerinte nem is annyira meglepő akkor, amikor mindenki rossz híreket hall...". No de "drága" Varga "úr", "nem meglepő"?! ez understatement, ez nem az igazság teljes kibontása.

Mert természetesen nem meglepő az, hogy az egykulcsos adórendszer nem jött be, és a Matolcsyzmus megbukott, annyira nem meglepő, kedves Varga "úr", hogy az ellenzéknek, kritikus közgazdászoknak, "nekünk", ez már másfél éve sem volt meglepő. Mi ezt már másfél éve is megmondtuk. A Fidesznek csak most, hirtelen lett "nem meglepő" ez a Fideszes, úri hülyeség. Valamikor, pár napja nagyon meg kellett, hogy lepődjenek, mert korábban nem erről volt szó. Korábban szó sem volt arról, hogy "de lehet, hogy az egykulcsos adó még sem fog működni, de azért mi kísérletezgetnénk egy kicsit az országgal, mert ingyen van, és nem igazán mi szívjuk meg, hanem az ország." Ilyen reklámot, ilyen propagandát, ilyen programot, ilyen kampányt nem hallottunk.

Varga arról is beszélt, hogy a magyar állampapírokra sajnos magas kamatot kell fizetni. Nos, kedves Varga "úr", nekünk ez sem meglepő, mi megmondtuk, hogy az IMF-nél kellett volna maradni. Hiszen a megszorításokat, lám így is, úgy is meg kellett lépni, tisztán Fideszes úri hülyeség volt az alacsonyabb kamatot nem elkérni érte. Ha már megfizettük az árát, Varga "úr", miért nem vittük el az árut? Miért kell az egész országnak most szívnia a magasabb kamatok miatt? Csak, mert az Fideszes úrfiúcskákknak dacolni támadt kedvük?

Varga arról is beszélt, hogy 8-10 tétellel kell kiigazítani a költségvetést, amelyet az egykulcsos adó úri huncutsága elrontott. Nekünk ez sem meglepő, kedves Varga "úr", mi mindig is mondtuk, hogy ebből megszorítások lesznek, csak a Fidesz tagadta. A Fidesz még most is tagadja. Nyilván azért kell tagadni, azért kell permanens hazugságban élni, mert a Fidesz 4 évig volt bornírt, populista, zsigeri megszorításellenes. Az is úri, Fideszes hülyeség volt, most a permanens hazugsággal fizetik az árát. Most a zembereknek itt éveken át kell azt hazudni, hogy a megszorítás nem megszorítás.

Nekünk nem meglepő mind az összes Fideszes, úri hülyeség, mi ezt már másfél, két éve is mondtuk, meg persze már régebben is. Mi mindig is tudtuk, hogy erre a bandára nem szabad szavazni, és nem is szavaztunk rájuk. Ezért mi, kedves Varga úr, valóban nem lepődünk meg úgy igazán. Na jó, néha minden várakozásunkat felül tudja múlni a Fidesz, akkor kicsit meglepődünk. De alapjában véve mi már legalább másfél éve egész biztosan nem lepődünk meg igazán a Fideszes, úri hülyeségen, mert pont ilyen hülyének becsültük fel ezt a bandát.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr803187131

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Képzelt riport a miniszterelnöki szóvivővel 2011.08.30. 20:39:00

- Jó estét miniszterelnöki szóvivő úr!- Megszorítások nélküli szép estét önnek is riporter úr.- Itt a kezem szorítsa meg.- Ettől elzárkózom. Nemcsak a szótárunkban, de a gazdaságpolitikai eszköztárunkban, sőt az üdvözlési etikettünkben sem szerepel a m...

Trackback: A jobboldali vezér esete a jobb kezével 2011.08.30. 10:57:13

Áll a Vezér a diplomatái előtt, nézi, hogy csüngenek vizenyős tekintetükkel az ő szaván. Várják nagyon az igét. Hogy mi az irány, hogy mit kell hazudni holnaptól a követségen, mert az nyilvánvaló, hogy az igazat nem szabad mondani. Kell tehát az eliga...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

farcsika67 2011.08.29. 13:00:17

nagyszerű kórkép, bár ezt a humorosnak szánt, kellő cinizmust sem nélkülöző szódömpinget, de legalábbis a mondandó lényegét innen-onnan össze lehetett ollózni más csatornákból is. ami tetszik ezekben az írásokban, az nem a tények unalomig való ismétlése, hanem a szavakkal való kemény bánásmód, a gúny amivel ezeket a tökfejeket illeted. amíg a politikusok félve, finnyáskodva, már-már giccsesen finomkodva mondják ki, hogy a király meztelen, addig te keményen, tabuk nélkül végre valahára odabaszod a fejükhöz, hogy ti köcsög állatok, szétbasztok mindent ami még maradt ebből a szaros országból. ez a hang kell ezeknek a mesterrablóknak és elvtelen talpnyalóiknak, akik pár szaros húszezresért az anyjukat is megbasszák, ott ahol kell.drukkolok neked, csak így tovább.

Tahótlanítok

csikarcsi 2011.08.29. 14:39:17

Tökéletes blog, és tökéletes "Farcsika 67" hozzászólása is.

csikarcsi 2011.08.29. 14:40:15

Ja, és tökéletlen kormányzás.

apose 2011.08.29. 16:20:23

Kedves Farcsika67! Ezt én sem tudtam volna jobban és szebben,velősebben megfogalmazni ! A szívemből szóltál! Gratula!!!!

Peripetia 2011.08.29. 18:13:02

Én már 1998 táján azt mondam, hogy a fideszpisták aljasok a hatalomra, ma már kiegészítem: nemcsak aljasok a hatalomra, hanem hülyék is hozzá. Egy év elég, sőt bő tapasztalatát adta ő félkegyelműségüknek. Még sokáig fogunk szívni, de megérdemeltük.

istvankah 2011.08.29. 18:49:54

A szomorú,hogy ami ma itt tőrténik,az a sztálini időkben sem volt bevett.A jobboldali banda ténykedése kimeríti a haza elárulása cimszavat!Az Atv -ben egy bácsi azt mondta :szemtelenkedik a kormány az emberekkel!Vigyázat már az egyszerű ember is kinyítja a szemét!

puszt 2011.08.29. 21:10:01

Én ezt nem értem...Senkit nem találok, aki a FIDESZ-re szavazott volna...
Peripetia: nem aljasok, 1998-ban is értelmes, gyermeket nevelő, csak azt mondhatta, így nem! nem lehet beszélni! Azóta még nagyobb divat lett, a sárba tiprás. Hogyan neveljük gyermekünket, ebben a patkányországban?! Kisfiam, beszélj tisztességesen a másikról!!!!

waqtiq 2011.08.29. 21:13:51

farcsika67
Elmentettem a kommentedet....

waqtiq 2011.08.29. 21:16:13

Nagy eséllyel a sok-sok nemzetieskedés között lesz itt még számonkérőszék is, de azon nem orbánék fognak ülni hanem előtte állni

hegyilány 2011.08.29. 21:17:35

A Matolcsy-féle, csodaváró gazdaságpolitika nem pörgette fel a gazdaságot.
Nevetséges még mindig a válságra hivatkozni, mint az is, ahogyan Varga M. próbálja menteni a többségi kormány gazdaságpolitikájának bukását.

márta)) 2011.08.29. 21:55:38

"A gazdasági növekedésből lehet finanszírozni az államadósság csökkentését - mondta Varga Mihály, a miniszterelnökség államtitkára a nol.hu-n, a Népszabadságban is megjelent interjúban úgy fogalmazott, hogy egy átlagos 3 százalékos növekedéssel is felére csökkenhet az adósság aránya, ha az éves hiány nulla, és a kamatok sem szállnak el.

16 százalékos egykulcsos szja bevezetéséről az államtitkár azt mondta: "semmi sem tökéletes, amit ember alkot.
De az adott körülmények között ez tűnik olyan megoldásnak, amely képes lesz segíteni a demográfiai fordulat elérésében, a munkahelyteremtésében, és forrást teremteni a gazdasági növekedéshez".

Úgy vélte, az arányos adórendszert rögzíteni kellene a sarkalatos törvényben, de az egykulcsos adót, illetve annak mértékét másodlagosnak tartja.
Varga Mihály szerint a progresszív adórendszer kevésbé támogatja a munkát, és nem segíti a válságból való kilábalást, a prorgresszív adózásnak nincs gazdaságösztönző szerepe."
(2011. jun.)

gazdasagiradio.hu/cikk/65397/

A foglalkoztatottságról szólva Varga Mihály azt mondta: alatta maradt a várakozásoknak. "

Bizony! Semmi sem tökéletes. Csak az a nagy probléma, hogy a többségi kormány gazdaságpolitikája nagyon félre sikeredett.
Lehet itt akármire" hivatkozni. Nevén kellene nevezni a gyereket) világos, egyenes beszéddel kimondani, hogy megszoritás nélkül nem megy.
A társadalom egy hatalmas csoportja érzi az életminőségében a lejtmenetet, nem kell semmiféle népakaratra hivatkozni.
Már lassan csak gazdagok és szegények lesznek.

márta)) 2011.08.29. 21:59:37

Nagyon jó, hogy a kormány még csak most vette észre, hogy az egykulcsos adóval hatalmas lyukat ütött a költségvetésen.
:)

laci0011 2011.08.30. 00:31:51

Jó lenne tudni mégis kik hittek és hisznek a matolcsizmusban ,vagy csak gyerekesen állnak hozzá a dolgokhoz és azt hiszik munka és hozzáértés nélkül 1 huszárvágással megoldjuk az ország összes problémáját,mint ahogy Pintér úr is azt igérte 2 hét alatt rend lesz ezt a gyakorlatban úgy képzeli hogy felemeli a többszörösére a piroslámpán áthajtás tarifáját.Ha adna kicsit is magára már rég lemondott volna,Matolcsival együtt.

márta)) 2011.08.30. 12:08:09

Délután kormányzati bejelentés érkezik"

Ma délután fél háromkor kormányszóvivői tájékoztatót tart a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága.

A tájékoztató témája: Egyszerűsítés- újabb bürokráciacsökkentő intézkedések. Az eseményről tudósítunk.

Mint ismert, a kormány a Széll Kálmán-terv részeként jelentette be a bürokrácia-csökkentő tervet, amelynek részeként a kormány 500 milliárd forinttal tervezi csökkenteni a magyarországi vállalkozások adminisztrációs terheit.
Áprilisban ennek első, 105 milliárd forintos részletének intézkedéseit jelentette
be az NGM"

A csomag 400 milliárdos részére pedig június 2-tól egy hónapig javaslatokat várt a kabinet. "

Hm. Fontos bejelentés, tartalmaz e konkrétumokat, vagy csak a nagy "habverés" lesz ez is?
:)

Megdobbent 2011.09.01. 01:29:11

Na akkor jozsibacsi, holnaptol dupla munka, fele ber, nyugdij ugrott. Aztan halljam csak, hogy ez megszoritas maga szerint, es maris stadiont epit, a mocskos parasztja.

Megdobbent 2011.09.01. 01:31:49

@Peripetia: Uhu, ne is mondd, '98-ban rajuk szavaztam, 2000-ben mar nem neztem senki szemebe, sunyt fejjel kozlekedtem mindenfele. Es ez nem vicc.

hegyilány 2011.09.04. 19:00:37

LMP: törvénysértő a "számok nélküli" költségvetési tervezet elfogadása"

"Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője, a számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében az írta: sajtóhírek szerint költségvetési tervezet helyett csak néhány oldalas, számokat nem tartalmazó "irományról" tárgyalhatott a kormány.

Ez a tervezési folyamat "vészes csúszására" utal, s nem felel meg az államháztartási törvény azon előírásának, hogy "az államháztartásért felelős miniszter augusztus 31-ig (...) terjeszti a kormány elé a költségvetési törvényjavaslat tervezetét" - közölte az ellenzéki képviselő.

Az LMP szerint ezzel ismét bebizonyosodott, hogy Matolcsy György "hadilábon áll a számokkal, és nem képes kézben tartani még a költségvetést előkészítő folyamatot sem".

A Lehet Más a Politika felszólítja Matolcsy Györgyöt, hogy szüntesse meg a törvénysértő állapotot. Az ökopárt továbbra is ötpárti megbeszélés összehívását szorgalmazza egy válságkezelő csomag összeállítására, amely garantálná, hogy az egykulcsos adó megszüntetésével elkerülhetőek legyenek az újabb megszorítások például az egészségügyben, az oktatásban vagy a környezetvédelemben."

hirszerzo.hu/belfold/20110904_lmp_koltsegvetes#rss

Világraszóló siker, új találmány egy ilyen költségvetési tervezet.
Hallatlan.! Ha igy még el is lehet fogadni.
:)
süti beállítások módosítása