Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A kétharmad visszamenőlegesen megszavazta a norvég király névváltoztatását

2011.07.29. 14:28 | Rabelais | 8 komment

Címkék: schmitt pál hírcsárda

Hírek szerint Schmitt Pál megint bakizott (és megint, és megint ... és nem tanul, és nem tanul... sosem) ezúttal V. Harald, norvég király nevét írta el, vagy írták el a hivatalában "Harold"-ként. Ezt azóta már körülményes módon kijavították, de én még láttam a rossz verziót. Holott sokkal egyszerűbben is el lehetett volna járni: a kétharmaddal simán meg lehetett volna szavazni, hogy V. Harald új neve magyarul "Harold" legyen. Természetesen visszamenőleges hatállyal.

Btw. (kizárólag azért írtam, hogy fidesznyikéknek legyen mibe belekötniük:) a levélben még mindig van legalább egy hiba, hiszen a megszólítás nyugatias: "Őfelsége, Engedje meg,...". No de ha már vesszőt írtak, akkor a következő tagmondatot nem szabad nagybetűvel kezdeni. A nyugatias megszólítással maga a levél kisbetűvel kezdődik, és úgy is logikus. A Köztársasági Elnöki Hivatalban keverték a nyugatias és magyaros megszólítást.

Továbbá van egy suta rész is a levélben: "borzalmas támadás miatt, mely a kormány hivatalait, illetve egy utøyai ifjúsági tábort érintett."

Ugyebár, itt egy kevert mellékmondattal állunk szemben, ahol kétféle egyeztetést kellene összeegyeztetni: "hivatalait érintette" illetve "egy tábort érintett". Szerencsésebb lett volna a határozott és határozatlan névelőt nem keverni egy mellékmondatban.

Végül, ezúton mi is részvétünket fejezzük ki Shit  Schmitt Pál iránt ezekben a számára oly sötét napokban!:) És küldünk Viktornak is egy szép magyar mondást: "amilyen a mosdó, olyan a törülköző". Bár az is lehet, hogy Orbán Viktor majd megoldja a dolgot, és lekever pár kokit és sallert a norvég királyi családnak.:) Vagy lehet, hogy Tarlósra bízza az átnevezést?

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr933109755

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Utánam! Izé, akarom mondani előre! 2011.07.30. 18:52:30

Kiáltott fel a Nagy Vezér és leült a domb tetejére, ahonnan kényelmesen szemlélte, ahogy a csapatai megrohamozzák a gonosz bankok állásait. Mert mondanom sem kell, hogy ez a háború a Nagy Magyar Honvédő Háború, az államadósság ellen.Bevallom, hogy most...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.07.29. 15:05:17

Ezzel ne viccelj, mert a fülkeforradlmárok komolyan veszik és tényleg hoznak egy ilyen törvényt, és akkor skicc palika is védve van.

Emiksz 2011.07.29. 17:25:38

Talán kezelni kellene:
emiksz.blog.hu/2011/03/23/dr_house_523
"A helyesírásán kívül még találtunk nála további tüneteket. Például hajlamos patetikus beszéd során megindulni a kamera felé. Elfelejtett továbbá egy komplett évet az életéből."

jenőke 2011.07.29. 20:16:06

Nincs itt semmi hiba! Tarlós még a múlt héten átnevezte, azóta ott a busz is megáll.

menőmano 2011.07.29. 20:37:40

Egy kis emlékeztető mikor a " hírességek falára" üdvözlő sorokat írt a köztársasági elnök úr: "Első álamfői látogatásom első álomásán".
A lényeg az, hogy odaírta.
Mi ebben a különös? Nem tud helyesen írni,)
Megmondta, hogy nem lesz ellensúly:) Azt nem mondta, de már tudható, hogy mindent csak aláír.

oszt.kész.jónapot!!!

:))))))))))))

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.29. 22:24:09

ha a norvég király azonnal nem változtatja meg a nevét a Magyar Nemzet Együttműködési Nyelvi Dogmatikus Kanonikus SP rendje (order) szerint,
akkor MONNYONLE !!!!!

MONNYONLE A NORVÉG KIRÁLY !!

Megdobbent 2011.07.30. 04:25:17

@szorokin: ne zavard ossze smitpacat, helyesen: KIRAJ. Igy erti, igy tanulta, az akar lenni a viktor nevu pimpje.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.30. 12:21:05

@Megdobbent:

igaz, nekem is le monnynom kő, hisz
így kellet vón írnom:

MONNYONLE A NORVÉG KIRÁJ !!

menőmano 2011.07.30. 13:30:30

Az is lehet, hogy ezután azok lesznek elmarasztalva, akik helyesen írnak?
hm. már semmi sem lehetetlen.

:))))))))
süti beállítások módosítása