Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Daniel Cohn-Bendit sallerja Orbánnak az EU Parlamentben (videó magyar szöveggel)

2011.07.06. 08:21 | Brendel Mátyás | 462 komment

Címkék: eu orbán viktor cohn bendit saller ep

Lehet, hogy a Orbán Viktor atomjaira röhögte magát azon, hogy az EU Elnökeként az EU diktátorát, azaz magát támadta.

***

Ugyebár az úgy volt, legalábbis a whig történetírás szerint, hogy Orbán kiosztott egy pár kokit és sallert Brüsszelnek. És persze mi más is történhetett volna most kedden, amikor Orbán beszámolt a magyar EU elnökségről az EU Parlamentben, minthogy megint kiosztott pár kokit és sallert. Ugye? Hát persze...

A göbbelsi propaganda majd megmondja, hogy Cohn-Bendit hogy hunyászkodott meg ismét, hogy miképpen tört meg a Vezér érveinek súlya alatt. Szépen le is fordítottam angolra és magyarra, nehogy valami félreértés történjék, hiszen tudjuk, a kormány sosem hazudik a fordításoknál.

 

Szóval tudom, hiábavaló munkát végeztem, mea culpa, mea culpa... Hiszen  a Cohn-Bendit felszólalásának hiteles magyar fordítását a Nemzeti Vezér be fogja kereteztetni, és aranysújtásos szegekkel szegezi ki a MédiaTanács dísztermének a falára. No hát, csak ehhez segítenék egy kicsit. Vernék még bele egy pár szeget.:)

Komolyra fordítva a szót, Cohn-Bendit nem mondott mást, minthogy az apparátus jó munkát végzett, de Orbán nem. Szegény Orbán szemére vetett mindent, amit hangoztatunk itthon: kétszínűség, köpönyegforgatás, szélkakaskodás. Cohn-Bendit nem finomkodott, simán leskizofrénozta Orbánt. Ehhez nincs mit hozzátennünk.

Lehet, hogy a Kárpátok Géniusza atomra röhögte magát azon, hogy az EU Elnökeként az EU diktátorát, azaz magát támadta, és tudom, hogy a fidesznyikek ezt úgy interpretálják, hogy milyen nevetséges volt Cohn-Bendit érve. De azért egy EU-frakcióelnököt kiröhögni nem egy diplomáciai siker-story. Moreover, Barroso ott ült szemben, és eléggé helyeselt Cohn-Bendit mondataihoz. Oszt így már a dolog akkora baki, mintha Orbán kiállt volna, hogy az Atlanti-óceán egy nagy pöcegödör. Hát ez tényleg nagy saller.

Figyeljük meg! Daniel Cohn-Bendit odamond egyet Barrosonak is, de az elfogadja a kritikát. Nem mondja azt, hogy kioszt egy pár kokit Cohn-Benditnek, pedig ezerszer inkább van abban a helyzetben, hogy megtehetné. Csak nem volna okos. Nem volna európai. Orbán meg a kokizásával szépen megmutatta, hogy mennyire balkáni, provinciális lény.

Az év elején Orbán válaszában még azt mondta, hogy Magyarországot érte támadás, ezért megvédi (akkor is dícsérték Magyarországot, csak őt kritizálták). Most egy lépéssel tovább ment, azt mondta, személyes támadás érte, de megvédi az országot. Legközelebb talán már megteszi az utolsó lépést: nem fog kertelni, kimondja majd, hogy "az állam én vagyok". Cohn-Bendit pedig majd rájön, hogy nem csak skizofrénia van itt. S nem tehet majd mást, minthogy belemegy a játékba: s egy kis guillotine-t küld ajándékba a felcsúti napkirálynak.

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr213043384

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A per [18+] 2011.07.11. 18:22:19

De nekem, kérem szépen, minden nagyon tetszik, mert én viszont eléggé buta vagyok. Mert van, aki azt tartja mindenek felett a legfontosabbnak, hogy ország-világ előtt őszintén megmondja, ő nem buta. Ez valahol igen megható. Én régebben sem voltam egy é...

Trackback: Orbán Viktornak le kellene szállnia a magas lóról 2011.07.06. 17:08:35

Schiffer András szerint a kormányfőnek le kellene szállnia a magas lóról és tudomásul kellene vennie, hogy vannak olyan egyetemes alapnormák, amelyek betartására nemcsak, hogy kötelezettséget vállalt Magyarország, de alapvető nemzeti érdekünk is, hogy ...

Trackback: Orbán megosztotta Európát 2011.07.06. 10:14:52

Nehéz lenne máshogy értékelni a keddi Európa parlamenti (EP) ülésnapot. Abban nagyjából egyetértés alakult ki, hogy szakmailag nagyon jó munkát végzett a magyar elnökség, a belpolitikai ügyekben azonban teljes az európai megosztottság. A választóv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adflexum 2011.07.07. 10:20:45

@Canis Lupus Libertas:"ha Cohn-Bendit személyeskedik akkor az súlyos/jogos/jókor-jóhelyen kritika"

Ez pont azért van, mivel Orbán azonosítja magát Magyarországgal, a magyar néppel. És ez nem ma kezdődött.

Most a fidesz oldaláról, két alapvetően ellentétes kritika érkezik.
1. Bántják a magyart!
2. Cohn-Bendit személyeskedik.

Orbán személye elleni támadásról nem beszélhet, hiszen a magyarokat támadták.
Ha valaki azt mondja , az állam én vagyok, akkor csak a személyét érheti kritika.

A személyeskedésről, meg csak ennyit:

www.youtube.com/watch?v=aljn6e72ZY0
és
index.hu/kultur/media/2011/04/08/a_hircentrum_meghamisitja_a_hireket/

adflexum 2011.07.07. 10:33:27

@Canis Lupus Libertas: "Ami meg a lázongó múltat illeti, ahhoz a mai OV-nek már semmi köze. De nem vitatom el a jogát arra, hogy erre a ma már nem létező fickóra hivatkozzon "
Azért az a lázongó múlt sem annyira hiteles ám, KISZ-titkárként, párttitkár apukával, pártirodán dolgozó anyukával, angliai tanulmányokkal. Az ő politikusi jövője sínen volt, ha van rendszerváltás, ha nincs. Mondtam, jó politikus.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.07.07. 13:16:57

@adflexum: Azt hiszem az, hogy a magyar köztévében mi jelenhet meg, nem menti a posztban végéighallgatható Bendit beszédet egy pillanatig sem. A Híradó részlet a felelős szerkesztő szégyene, a Cohn-Bendit szövege meg Cohn-Bendité, Orbán vigyorgása pedig Orbán Viktoré. Nincsen ebben semmi különös, pláne nincsen benne erkölcsi tanulság.
Nem gondolom, hogy Cohn-Bendit vmi extra dolgot művelt volna a felszólalásával, de azt igen, hogy legalábbis szereptévesztésben van. Én a helyében nem enném ki a kenyeret Szanyi Tibor szájából...

Így azt hiszem, hogy ezen rugózni éppen lehet, de a valós értelme kérdéses.

És végül ami a lezsírozott politikai sikert illeti, arra azt tudom mondani, hogy OV a módszerváltás idején volt néha jókor, jó helyen, így nehéz lemosni róla a "rendszerváltó" jelzőt. Azaz lehet bármilyen a fizimiskája ma, ezzel operálhat a megnyilvánulásaiban bármikor és a jelek szerint teszi is, mint egy - tőled idézve - jó politikus...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 13:48:01

"Nem gondolom, hogy Cohn-Bendit vmi extra dolgot művelt volna a felszólalásával"

én sem. kb azt mondta el, amit itthon is sokan elmondtunk Orbánról. de ezt el is kell mondani mindenhol, ahol Orbán ámokfut.

adflexum 2011.07.07. 14:26:18

@Canis Lupus Libertas: Én végignéztem az egész plenáris ülést.
Nem tudom, hogy Cohn-Bendit melyik mondatát kifogásolod.
A legtöbben a skizofrén jelzőn vannak kiakadva, pedig az egyáltalán nem személyre szóló volt. Nem azt mondta, hogy Orbán skizofrén, hanem skizofrén helyzetről beszélt, ha figyeltél. A másik dolog az válasz volt, a Moszkva-Brüsszel párhuzamra. Azt kinek kellett volna címeznie, ha nem annak aki mondta, és aki ráadásul ott is ül előtte? Gondolom itthon az agytrösztök azt mondták Orbánnak, ez a beszéd belefér, azok ott úgysem teszik szóvá soha. Nos Barroso ízig- vérig diplomata, a szocdemek meg csak legyintettek rá. Viszont DCB nem egy diplomata alkat, ő igenis számonkérte Orbánon ezt a kijelentést.Ha átgondolod, mit is jelentett amit Viktorunk mondott, ezen nem lehet csodálkozni.
Meghalgattam CDB korábbi beszédeit is, mind igazi európai beszéd. Nekünk szokatlan ez a stílus, a gesztikulálás, a hangerő, a mimika, összességében a vérmérséklet.De egyetlen tiszteletlen megjegyzés sem volt benne soha.
Most fideszoldalról jönnek a személyeskedéssel, de nem tudják, hogy mi az. A személyeskedés az, hogy valakinek a személyét vagy mondjuk a magánéletét kritizálják. Ezt a módszert a fidesz ill. az őt támogató jobboldali média vitte tökélyre. Írtam, legutóbb Szíjjártó az adatvédelmi biztost és a szakszervezeti vezetőket támadta ezzel a szisztémával.

"A Híradó részlet a felelős szerkesztő szégyene,"

Ugye ezt nem gondolod komolyan.
Aki ezt csinálta, másnap előléptették. www.hir24.hu/belfold/2011/04/08/foszerkeszto-lett-a-cohn-benditet-tamado-riporter/

Ez nem "részlet", hanem manipulatívan öszevágott anyag, legalább két nyilvánvaló hazugsággal. És te jó ég, nem erről az egy anyagról van szó, nézz körül, mi folyik a köz és jobboldali médiában. M1,M2,Hír TV,ECHO TV,Duna TV,TV2 A rádiókat nem sorolom, de lassan azt mondhatjuk: az összes, a Klubrádión kívül.
Egymást tapossák, ez már a kormányváltás előtt elkezdődött, amikor Medveczky megszüntette a napkeltét, mert azt a fideszesek bojkottálták és úgy gondolta, most min 3 cikluson át Orbán lesz a főnök.
Nézd meg mondjuk az ATV híradót, utána a Hír tv-ét. Mintha másik országban lennél.Azt gondolni, hogy ehhez Orbánnak semmi köze, több mint naivitás.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.07.07. 15:15:39

@adflexum: Bizonyára velem van a baj, de nem tudok különös jelentőséget tulajdonítani Orbán beszédeinek abból a szempontból, hogy komolyan kell e venni pl. ezt a Brüsszel-Moszkva párhuzamot. Ez Orbán szájából is hülyén hangzott még márciusban, de ezt nem tudni megemészteni és ezen a magyar demokrácia állapotát lemérni szerintem gyerekes dolog. Így, ha Barroso egy ízig vérig diplomata, aki erre azt mondja, hogy a kutya a saját udvarában azt ugat amit akar, akkor szerintem igaza van. Március 15-én nagyokat kell mondani Magyarországon... De ez a kiszólás éppen annyira szerencsétlen és izzadtságszagú, mint ezen nem túllépni egy lesajnáló mosollyal...
Azt pedig nem gondolom, hogy naivitás lenne a felelős szerkesztőt kárhoztatni még akkor is, ha Mong Attila jól példázza, hogy mennyire nem éri meg - bizonyos szempontból - tökösnek lenni... Mert le lehet adni bármilyen szart a TV-ben, csak a stáblistán ne az én nevemmel. Úh. ha vkinek ez belefér, akkor rajta! De arra sem ragadtatnám magam, hogy az ATV-t bármilyen mértékben hitelesebbnek állítsam be, mint mondjuk a HírTV-t. Mert tényleg olyan, mintha más országról szólnának, de különbség nem igazság/hazugság relációban van szerintem... Ki-ki a saját rajongóit szórakoztatja... Úh. lehetek én naív, vagy éppen ostoba is, de nem tudok szégyenkezni amiatt, mert nem hiszek Orbán mindenhatóságában, amivel mételyez mindent maga körül...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 15:21:25

@Canis Lupus Libertas:

1) Ha egy ország miniszterelnökének beszédét nem lehet komolyan venni, az először is a miniszterelnököt méri. az, hogy egy ilyen alak kapott kétharmadot, az a demokráciát is. az a tény, hogy egy ilyen alaknak van kétharmada pedig következményeiben súlyos a demokrácia állapotára nézvést.

2) az ATV és HirTV kapcsán a legfontosabb dolog, hogy ha már kiegyensúlyozott hír tévé nincs, és nem is nagyon lehet, akkor legalább abban legyen egyensúly, hogy mindkettő legyen. a Klubrádió sorsánál ez a fajta kiegyensúlyozottság pecsételődik meg.

3) Szijjártó azért valamiért az ATV-t színvonalasnak tartja, szóval mégiscsak van bennük színvonalbeli különbség is. amit mondjuk Szijjártó a megjelenésével elismer, és egyben korrigálja is visszafele.:) de azért a különbség tetemes, még egy Szijjártó sem tudja lerontani.

adflexum 2011.07.07. 16:09:02

@Canis Lupus Libertas: "De arra sem ragadtatnám magam, hogy az ATV-t bármilyen mértékben hitelesebbnek állítsam be, mint mondjuk a HírTV-t."

Nem az újságíróklubról beszéltem, vagy az egyenes beszédről, ahol egyébként rendszeres vendégek a fideszesek, vagy a tétről, ahol mindig ott van legalább egy századvéges is, hanem a híradóról, ami ma még szerintem a lehető leghitelesebb. Érted, az ellentmondást? Egy baloldali kertévé híradója ezerszer színvonalasabb, mint a köztévéé, amit közösen fizetünk.

A Hír TV-t nem akarom kommentálni, elég a "manipulált" Orbán fotóra gondolni.

hirszerzo.hu/belfold/20110106_hirtv_orbankep_economist

Blogger Géza 2011.07.07. 18:09:33

@Brendel Mátyás: 1) Senki nem adta parancsba, de a hasonlóság Cohn és Torgyán között evidens. Arról meg nem a Fidesz tehetett, hogy a választók nagy része 2008-ban a kisgazdákra szavazott, így a parlamenti matematika szabályai alapján kihagyhatatlanok voltak. Lehet most emiatt cseszegetni a választókat, csak semmi értelme.

2) Jajj, mindjárt elmormolok egy imát szegény Klubrádióért, mi lesz most, hogy másik frekvencián ad??? Remélem, hamarosan az ENSZ, a USA kongresszusa és az Intergalaktikus Tanács is napirendre tűzi ezt az igen súlyos problémát!

Blogger Géza 2011.07.07. 18:12:29

@Brendel Mátyás: Azért talán ne tegyünk egyenlőségjelet egy étkezés után vendégkönyvbe sebtiben odafirkantott megjegyzés, meg egy youtube-ra kitett videó feliratozása között.

Blogger Géza 2011.07.07. 18:18:20

@Brendel Mátyás: "A pártválasztók körében a kormánypártok támogatottsága a májusi 48%-ról 53%-ra nőtt, miközben az MSZP-é 25%-ról 24%-ra csökkent,"

www.tarki.hu/hu/news/2011/kitekint/20110622.html

adflexum 2011.07.07. 18:35:42

@Blogger Géza: Hát, ilyen érvvel sem védte még meg senki, Pali bácsit.

"vendégkönyvbe sebtiben odafirkantott megjegyzés"

Egy négy szóból álló mondat, amiből kettő helytelenül van írva, ráadásul az egyik az államfő. Ezt kb.egy hajszál választja el attól, hogy valaki a saját nevét nem tudja leírni.
Az már csak a bónusz, hogy a magyar nyelvet védelmezi kivont karddal, azóta is.

Ja, és elárulom, hogy ezt is megtalálod a neten.

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/359849

Bocs, de nem bírtam megállni, Pali bácsi a kedvencem.

adflexum 2011.07.07. 18:37:28

@adflexum: Ja, hat szó, bocs.(De abból kettő egyforma.)

adflexum 2011.07.07. 18:50:13

@Blogger Géza: Figyu, itt én azt látom, hogy
MSZP 24-ről 25 Fidesz 49-ről 56
Tehát mindkettőé nőtt.
De szerintem kár ennyire előreszaladni, 2014-ig még sok, jó dolog be van ígérve nekünk.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 18:52:54

@Blogger Géza:

"a választók nagy része 2008-ban a kisgazdákra szavazott, így a parlamenti matematika szabályai alapján kihagyhatatlanok voltak."

a) 1998-ban
b) a legtöbben az MSZP-re szavaztak
c) a kisgazdák nem voltak kihagyhatatlanok, lehetett volna kisebbségi MSZP kormányzás, kisgazda-MSZP koalíció, MSZP-Fidesz koalíció, és új választás is. persze, ha Orbán a hatalomért még akár Torgyánnal is szövetkezik, az más. csak ezután nincs miért ugrálni. az MSZP nem kötött koalíciót Cohn-Bendittel. de még ha kötött volna is... és akkor meg ugyebár ez a Torgyánhoz hasonlítás is csak Fideszes rögeszme. a "monnyonle" szöveget eddig csak Orbánék utánozták le.

"Az Intergalaktikus Tanács is napirendre tűzi ezt az igen súlyos problémát! "

annak Orbán az elnöke.:)

adflexum 2011.07.07. 18:54:07

@adflexum: A szöveges rész teljesen más, mint a grafikon, hogy van ez?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 18:55:16

@Blogger Géza:

"Azért talán ne tegyünk egyenlőségjelet egy étkezés után vendégkönyvbe sebtiben odafirkantott megjegyzés, meg egy youtube-ra kitett videó feliratozása között. "

tényleg nem ugyanaz, mert végül is én nem vagyok köztársasági elnök, meg én nem szoktam a népet helyesírásra okítani.

és végül, én ki tudtam javítani.:) tudod, ha valami nincs kőbe vésve, akkor az embernek nem kell annyira odafigyelnie. de ha papírra ír, akkor figyeljen már oda az a szegény embörfia!

adflexum 2011.07.07. 18:57:17

@Brendel Mátyás: Ja, meg amikor Dávid Ibolyának meg a miniszterelnöki széket ígérgette, ha visszalépnek a második fordulóban.(Aztán, hogy utálták egymást.)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 19:01:11

@Blogger Géza: tényleg ne tegyünk egyenlőségjelet egy vendégkönyvi bejegyzés, és egy szar interneten a youtubra feltett feliratozás között, amelyet azóta javítottam.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 19:01:47

@Blogger Géza: meg aközött se tegyünk már egyenlőségjelet, hogy valaki Schengen nevét gépeli el, és aközött, hogy valaki az "államot" írja egy l-lel. Ez tényleg ég és föld.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.07. 19:11:31

@Blogger Géza: nem emlékkönyv, hanem emlékfal. azaz shit pali tudta, hogy ez ott fog éktelenkedni egy ideig. biztos meggondolta, mit ír, és hogyan. de lehet, hogy nem gondolta meg, mert hülye.

bebe tv 2011.07.07. 19:27:35

@rókafogta: Akkor hasonló cipőben járunk. Ha most 35-40 éves lennék fognám a kalapom és viszlát. Gyermekeim azonban erősen gondolkodnak, hogy kivándoroljanak, és lehetőleg jó messzire. A lányom pl. Kanadába lett szerelmes, miután 2002-ben látogatóban voltunk a nagybátyámnál. A községből ahol élek ami nincs messze Pesttől csak ebben az évben 8-10-en mentek ki egyenlőre csak dolgozni Németországba. Gondolom, ha bejön nekik akkor megy utánuk a család.

bebe tv 2011.07.07. 19:41:23

@Attilajukkaja: Nem akarlak kiábrándítani, de az egész fidesz vezérkar káder gyerek volt. Nem véletlenül foglalkozott velük gondolom a központi bizottság utasítására a Stumpf.Gyakorlatilag, ha szabad így fogalmaznom belőlük akarták kinevelni a jövő mszmp magas rangú kádereit.
Ezek után mit várunk? A jobboldali konzervativizmus náluk csak álca, de valójában kő kemény kommunisták. Elemezgessük egy kicsit. Ugyebár mint kádergyerekek jó néhányan kisz titkárok voltak. Majd 90-től liberálisok. Amikor rádöbbentek, hogy azon a fertályon az szdsz-é a szólista szerep, 94 után amikor az mdf és kdmp csúnyán lebőgött, gyorsan átmentek jobboldali konzervatív kereszténynek. Hát ennyit a fidesz elveiről.

bebe tv 2011.07.07. 19:51:25

@adflexum: Adja isten, hogy igazad legyen de én sajnos azt látom,hogy hosszú időre rendezkednek be. Lassan már a menetrendet is csak 2/3-al lehet majd módosítani. Mivel jól tudják, hogy leszálló ágon vannak, amit a felmérések nem tükröznek reálisan, hát új szavazatok után néznek. Az ellenzék meg sajnos olyan béna, hogy még a meccslabdákat sem tudják kihasználni. Ha minden2/3-os törvényt meghoztak, hát gyorsan lesz egy előrehozott választás 2012-ben, hogy újabb 4 évig elszedhessek az emberektől mindent.
Ha meg időközben kirúgnak az EU-ból, hát akkor jön a jól bevált egypártrendszer recept. Már csak borotváltatni kéne a fejét és tök Rákosi lenne.

bebe tv 2011.07.07. 19:56:46

@high up!!: Nagyon naiv vagy. Ennyi.

bebe tv 2011.07.07. 20:12:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ungár Klára visszaemlékezéseiben elmeséli, hogyan történt a Fodor leváltása és Orbán pártelnökké választása.Titkos szavazás teljesen demokratikus módon. A választmányt leültették egy hosszú asztal egyik oldalára, Majd mindenki megkapta a céduláját amire felírta kit akar elnöknek. Egyenként szedték be a cédulákat, és ugyanabban a sorrendben rakták egymásra ahogy ültek. Gondolom a harmadik negyedik cetli után a maradék rájött, hogy mire megy ki a játék és utána már a forgatókönyv szerint voksolt. Gyanítom a Kövér szabadalma volt ez a szavazási módszer.

Blogger Géza 2011.07.07. 20:24:08

@Brendel Mátyás: Jó, hát azért sci-fit ne keverjünk ide. Persze behívhattunk volna az orosz csapatokat is ennyi erővel vagy kérhettük volna felvételünket az USÁ-ba :). Vajában a megvalósult forgatókönyv volt az egyetlen reális alternatíva. Az MSZP-vel soha senki nem volt hajlandó koalícióra lépni Magyarországon, kivéve az SZDSZ-t, amelyik ezért a végén meg is kapta a választóktól a piros lapot, hogy stílszerűek legyünk. :)

Az különösen tetszetős ellenérv a kisgazdák kihagyhatatlansága ellen, hogy hát lehetett volna MSZP-kisgazda koalíció. :)))

rókafogta 2011.07.07. 20:27:07

@bebe tv: Igen! 89 óta vagyok cégtulajdonos vállalkozó 95 óta vezetem ( na nem Csányi féle )ja előtte volt munkahelyem amíg el nem privatizálták.Az első kaki az első Orbán kormány idején volt (vagyis nehézség) még nem is állítom , hogy csak miatta de sikerült túl élnem (igaz sokba került).Nehezen túléltem Gyurcsányt Bajnait elég komoly nehézségek (nem kellett röhögő görcsöt kapni a sok lóvétól) de tavaly június óta már az eddigi képzeletemet is felülmúlja a hatalmas "fellendülés"az óriási vásárló erő "növekedés" látom az szja nyerteseinek a munkahely teremtő befektetéseit Dunát lehet vele rekeszteni,szinte szárnyal a gazdaság kisvállalkozások tömegei "alakulnak" (szakmámból kifolyólag piac lenne-ha lenne) Na szóval szerencsére a gyerekeim úgy ahogy sínen vannak,bár ki tudja a budapesti ebben a nagy államosításban még megjárhatja(de nem féltem ,bármikor elmehet a kisebbik úgy sincs itthon valószínű nem is jön haza (látogatáson kívül) talán már lassan állampolgár is lesz talán még vállalkozó is lesz,talán nekünk is meg kell gondolni ,hogy eladunk mindenünket és inkább a saját gyerekünk" rabszolgái" leszünk mint itt talicskázni söprögetni éhbérért-mert egyszerűen el se tudom képzelni ,hogy más lehetőség az én koromban lenne ha abba kel hagynom saját magam foglalkoztatását.Olyan apró tényeket nem is említek ,hogy volt MNYP is meg 39 éve fizetek(ezért kapok 3 hónap munkanélkülit) hál Isten eddig még táppénzen sem voltam(de valószínű előbb utóbb be következik)-megtörtént már a dolgozómmal Társammal (45 év )szívműtét tehát boldog lehetek ,hogy 57 évesen még nem dobtam el a kanalat.Ők bíznak benne, hogy még 63 eldobom-nehogy sokba kerüljek.Ahol én élek(egy szép de szart se érő nagyváros közelében a gyerekeim korosztályából csak az van itthon akit a szülei el bírnak tartani (támogatni) a többiek már mind leléptek, még ha nem könnyű más országban sem, de azért nem mindegy ,hogy valakinek húszon éves korában min 1000-1400 font jövedelme napi 8 órával vagy itt a nagyvárosban 80 ezer néha 12 órával (soha nem lehet tudni meddig)

Blogger Géza 2011.07.07. 20:38:09

@bebe tv: Ez egy baromi hiteles mese. :D Külön szépsége, hogy Orbán Viktort a kongresszus választotta elnökké, és nem a választmány. Mennyit szívott Ungár, hogy egy akkora asztalt vizionált, amely mellé le tud ülni egy egész kongresszus? :D

Miért nem inkább arról mesél Ungár, mikor jött rá arra, hogy leszbikus, esküszöm, érdekesebb lenne.

adflexum 2011.07.07. 20:47:44

@Blogger Géza: Torgyán pedig azt mondta, hogy ő kötött volna koalíciót az MSZP-vel, csak az volt a gond, hogy éppen az Antikommunista Világkoalíció soros elnöke volt akkor éppen, a másik pedig, hogy a szocik élén Horn Gyula állt.Ez a két dolog így együtt lehetetlenné tette az együtműködést.
Pedig,mint mondta, az MSZP biztosan nem szúrta volna hátba, mint Orbán Viktor, akiből ő miniszterelnököt kreált, mivel inkább mutogatták volna a világnak, hogy lám tudnak ők együttműködni a jobb oldallal is.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.07. 20:48:07

@Blogger Géza: Komolyan mondom, te beteg vagy. Ki a faszt érdekel, kivel dug esténként.
A visszaemlékezéseiben leír valamit. Amit ott ler, azt érdemben nem cáfoltad meg, csk te is elmondtál valamit.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy a fidesz minimum annyira demokratikus, mint a Torgyán doktor féle FKGP 1998-ban, ahol is 86 egyéni képviselőjelöltnek a második forduló előtt egyszerre jött az a hirtelen ötlete, hogy visszalép.

Mivel még Kádár és Rákosi se ért el egyedüli indulóként 99,7%-ot, illetve Orbán már sokadszorra egyedüli indulóként nyer, hajlok rá, hogy Ungár Klára visszaemlékezéseinek van alapja.

Elvégre orbán már jó régóta elnök, és még a vereség után is elnöke maradt pártjának. Nem gond, ha újraválasztják, de ő le sem mondott a vereségkor, ahogy megjegyzem Ildi néni se.

Amikor Pokorni pártelnökként egy kicsit normálisabb irányba kezdte vola vinni a fieszt, illetve népszerűségbe kezdte viktort beelőzni, mindjárt előkerült az apjának a hatos kartonja. Az apjának, aki még 1988-ban is jelentett, még 1989-ben is!

adflexum 2011.07.07. 20:52:55

@Blogger Géza:" Az MSZP-vel soha senki nem volt hajlandó koalícióra lépni Magyarországon, kivéve az SZDSZ-t, amelyik ezért a végén meg is kapta a választóktól a piros lapot, hogy stílszerűek legyünk. :)"

És a Fidesz egykori koalíciós partnerei most hol vannak?

adflexum 2011.07.07. 20:55:00

@Blogger Géza: Na látod, ez a Fidesz módszer, a személyeskedés.
El sem hinném, ha egyszer nem kerülne elő.

adflexum 2011.07.07. 20:58:15

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 99,7%.nál jobb eredményt, csak Mao Ce-tung és Enver Hoxha ért el eddig.

adflexum 2011.07.07. 21:02:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Valaki írt a blogon egy könyvről, amiben benne van, hogy bántak el a potenciális ellenfeleikkel akkoriban.
Rögtön ráfogták, hogy hazug vagy buzi vagy tolvaj és már nem is kellett vele vitázni, mert ez egy ilyen.

bebe tv 2011.07.07. 21:35:51

@Blogger Géza: Azokban az időkben a fidesz olyan kicsi párt volt, mint most az óvodában a középső csoport. Neked valószínűleg akkor még Misi mókus volt a jeled a kisded óvóban.Ha 90-ben az szdsz nem nyúlt volna a fidesz hóna alá ugyanúgy eltűntek volna már 90-ben mint a szociáldemokrata párt és társaik.
Berlin főpolgármestere Wowereit a 2001-es polgármesteri választást megelőző kampányban homoszexualitását nyilvánosan felvállalta. Az SPD kongresszusa előtt elhangzott mondata („Ich bin schwul, und das ist auch gut so.”, magyarul: „Meleg vagyok, és ez így van jól.”) azóta szállóigévé vált. Oszt mi van?

bebe tv 2011.07.07. 21:42:37

@rókafogta: Majd el felejtettem. A tegnapi Die Welt Online egy roppant érdekes cikket közölt Hugo Chavezről, aki egy hónap után tért haza Kubából.
A nagy vezér annyira nem bízik meg otthon senkiben, hogy Kubában kezeltette a rákját. Évi 1,5 milliárd dollárba kerül az országnak, hogy az elnöki palotát és a belügyminisztériumot és egyéb objektumokat kubai fegyveresekkel őriztet. Kb. 30.000 kubai van már Chavez szolgálatában.
Ennyire szeretik otthon, és ő ennyire bízik meg a hőn szeretett népében.
Majd nálunk is így lesz, csak kínaiakkal.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.07. 21:48:01

@bebe tv: Tegnap időhiány miatt elmaradt a Welt böngészése, köszi az ajánlót.

----------------------------------------------------------------------------

index.hu/kulfold/2011/07/07/nem_engedtek_fel_a_malev_gepere_a_palesztin_szimpatizansokat_parizsban/

1848-ban nem enegedtük, hogy Bécsből diktáljanak nekünk! Nem engedtük 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak nekünk! Nem engedjük 2010-ben, hogy Brüsszelből diktáljanak nekünk!

2011-ben először Pekingből, majd most legutóbb Jeruzsálemből diktálnak nekünk.

adflexum 2011.07.07. 22:08:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Na ez majd Fidesz-Jobbik meccs lesz. Itt minden pofon jó helyre kerül.

menőmano 2011.07.07. 23:45:36

Daniel Cohn-Bendit, a zöldpárti frakció társelnöke felidézte Orbán azon március 15-i kijelentését, hogy Magyarország Brüsszeltől sem fogad el diktátumot.
Ezt szembe állította a magyar elnökség által hangoztatott célkitűzéssel, az erős Európa megteremtésével.
Szerinte ez "kettős beszéd", Orbán árt Európának, és miközben az elnökség alatt a magyar kormány tisztviselői nagyon szép munkát végeztek, "Magyarországon lerombolnak mindent, amit Strasbourgban és Brüsszelben építenek"

hetivalasz.hu/itthon/csak-nehany-hetes-vagy-nehany-honapos-idonyeresre-futja-39181
****************************************************************

Úgy gondolom nem kellett volna az EU- elnökséget "elrontani" a harcias stilusú megnyilvánulással. Magyarország sokkal jobb emlékekkel búcsúzhatott volna az elnökségtől.
Az erős kritika nyilván Mo. belpolitikájának szólt (nagyon szép munkát végeztek) elsősorban a médiatörvény- és az "alkotmányozás magyar módra.".:)
Kár, hogy igy alakult.
:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.08. 01:24:14

@Blogger Géza:

"Vajában a megvalósult forgatókönyv volt az egyetlen reális alternatíva."

volt a fenét.

" Az MSZP-vel soha senki nem volt hajlandó koalícióra lépni Magyarországon, kivéve az SZDSZ-t, amelyik ezért a végén meg is kapta a választóktól a piros lapot, hogy stílszerűek legyünk. :)"

A Fidesz összes koalíciós partnere kiesett a parlamentből, és nem is annyira a választók, hanem maga Orbán darálta le őket.

"Az különösen tetszetős ellenérv a kisgazdák kihagyhatatlansága ellen, hogy hát lehetett volna MSZP-kisgazda koalíció. :))) "

még mindig ott van a kisebbségi kormányzás, és az új választás, demokráciában előfordul.

szóval nem kell itt vakítani, hogy nem volt más lehetőség.

atila68 (törölt) 2011.07.08. 08:01:44

@röhögő:
Irigyellek.
Igaza volt a szociológia tanáromnak, az előítélet ("jobbosok") könyebbé teszi az életet.
A tiedet is.

rókafogta 2011.07.08. 08:55:21

@bebe tv: Miért a "Tek Orbán gárda "mennyibe került,valakinek kétsége van , hogy mire fogja használni?

rókafogta 2011.07.08. 08:59:56

A magyar emberek adtak egy világos felhatalmazást egy pártszövetségnek arra, hogy alkotmányozó (erre a kutya se adott felhatalmazást) többséget szerezzen az Országgyűlésben. Büszkék vagyunk erre az alaptörvényre (ti) azért is, mert olyan nagyon fontos európai értékeket állít a fókuszba és védelmez, mint a nemzet, a család, az emberi méltóság, ( a gátakon nem 21. századi módszerekkel) az alapvető jogok, a szabadság ( attól függ mi az alapvető szerinted ,rabszolga munka felügyelőkkel). Ezért lehet az, hogy sok tízmillió ember (sok tíz millió magyar nincs is) méltán örül (ti) Európában annak, hogy végre van egy ilyen modern európai (balkáni) alkotmány, amelyik ezeket az értékeket helyezi a fókuszba” - szögezte le a miniszterelnök szóvivője. Bla-bla-bla. 1 millió szoc. kérdőív a 8 millióból!!!!!!!!!!!!!! Nem fordítva kéne lennie kedves Szijjártó ? Akkor talán nem hazudnál!!!!!!!!

menőmano 2011.07.08. 12:12:09

Durva kritikát kapott Orbán – Újfajta stílus érkezett Brüsszelbe"

A Liberation a Képíró-per kapcsán elemzi a magyarországi közéletet, míg a Der Tagesspiegel és a Die Welt a magyar EU-elnökségről, és Orbán Viktor személyiségéről cikkez."

hetivalasz.hu/itthon/rolunk-irtak-39225

hm. Újfajta stilus" Itt Mo-on is újfajta ez a politikai stilus, de még mennyire, hogy új.
A kormány " betonpolitikája".hm?
:)

juditka** 2011.07.08. 12:20:29

Az Orbán V-ot még nem szokta meg Európa.
***************************************
"Orbán Viktor Magyarországán nem takargatják többé a kényes kérdéseket. Már csak azok a viták léteznek, amelyeket a hatalom akar."
****************************************

Igy írnak rólunk, avagy hogyan lehet a világlapok, lapjain, és cimlapján "állandóan szerepelni"?
:)

Attilajukkaja 2011.07.08. 12:43:20

@bebe tv:

"Nem akarlak kiábrándítani, de az egész fidesz vezérkar káder gyerek volt. "

Mar nem emlkekszem, pontosan mire is irtad ezt, de egy admin hiba/felreertes miatt csak most tudok valaszolni ra.
En sem vagyok mar egy mai csirke, ezert a kiabrandulasom sem eget rengeto,...vagy ha igen, nem a fideszesek multja miatt az. Anno dacume, szinte gyerekfejjel meg en is beleptem a KISZ-be, de az MSzMP-be mar hat okorrel sem tudtak berangatni, pedig a parttitkarunk egy igen szimpatikus, jo ember volt. A Fidesz vezetosegeben pedig ul egy par volt MSZMP-s is! Amikor ok tagok lettek, mar nem volt muszaj belepni. De nem is a multjuk erdekel, mert nehez megitelni, annak idejen ki, mit, miert tett. Nem a Fideszre szavaztam, de amikor gyoztek, nagyon remenykedtem, hogy valami mas, valami tisztessegessebb jon. Tudtam, hogy nem egy szureti bal lesz az elkovetkezendo par ev, de ugy jartam, mint Jozsi bacsi murepules kozben: erre azert en sem szamitottam. Ilyen mervu visszarendezodesre es foleg ilyen kommunikacio mellett! Erteni ertem, csak felfogni nem tudom :o)
Hat kinek jo ez az egesz? Vagy a Fideszben csak Pokorni latja, hogy nem kellene ennyire elbizniuk magukat? Vagy o sem gondolja komolyan? Na es ez a kokizas meg sallerozas! Az esz megall.

Attilajukkaja 2011.07.08. 12:50:06

@rókafogta:

"attól függ mi az alapvető szerinted ,rabszolga munka felügyelőkkel"

Raadasul a kozmunka felugyelok is azokbol a belugyesekbol kerulnek ki a , ha jol ertem, akiket jogos nyugdijukbol visszavezenyelt a partallam. Nem csak a rabszolgak, hanem ok is nagyon szeretni fogjak a "hivatasukat" ;o)

rókafogta 2011.07.08. 13:07:35

@Attilajukkaja:Nem szerintem , Szijjártó szerint! Valószínű !

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.08. 13:37:14

@Attilajukkaja: "erre azert en sem szamitottam. "

pedig megmondtuk előre.

Attilajukkaja 2011.07.08. 13:47:32

@rókafogta:

"Nem szerintem , Szijjártó szerint"

Ertem. Ertettem minden szavadat, de azert ennyire skizo helyzetre ritkan ad lehetoseget a tortenelem. Rejto "Csontbrigadjat" juttatja az eszembe :o)

@Brendel Mátyás:

Biztos vagyok benne, hogy annak idejen Jozsi bacsinak is megmondtak, hogy olyan elmenyben lesz resze, amilyenben meg soha. O is tudta, hogy hajmereszto dolgok kovetkeznek, de ameddig nem tapasztalod meg, addig nem tudhatod, hogy nem csak osszeszarod magad, hanem az egeszet meg a nyakadba is csorgatjak!!!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.08. 14:00:22

@Attilajukkaja: nem kell mindent megtapasztalni ahhoz, hogy tanuljunk belőle. a szart sem kell megkóstolni, jó okod van elhinni, hogy nem finom.

Attilajukkaja 2011.07.08. 14:19:26

@Brendel Mátyás:

Engem nem nagyon kellett gyozkodni. Mint irtam, eszem agaban sem volt a Fideszre szavazni (MSzP-re sem!). A szart sem en akartam megkostolni, csak azt nem hittem, hogy akaratom ellenere is a szamba tudjak tomkodni. Vagy ha megis, akkor azt hittem, nem fogom szo nelkul lenyelni. Es hogy ti ezt mar elore megmondtatok? Rendben. Na es? Ezek szerint, ha okos vagyok, akkor most meg nem is csodalkozom semmin, hanem szepen csendben nyelek tovabb. Jo lenne, ha most is megmondanatok a tutit, mint annak idejen!!!

bebe tv 2011.07.08. 14:36:12

@Attilajukkaja: Ahogy leszereltem a seregből, onnantól nagy ívben kerültem még a kisz-t is. Azért írtam csupa kisbetűvel, mert ennyire értékelem. Így vagyok jó néhány párttal is.

bebe tv 2011.07.08. 14:39:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Megnéztem az el socialismot.
Ez a pasi még betegebb. Nem elszólásból nevezte Bendit a mi nagy vezérünket Hugo Chavez-nek. Ő volt az etalon.

Attilajukkaja 2011.07.08. 14:49:02

@bebe tv:

Nekem a kiszesekkel (he-he, jol kikerultem a nagybetu-kisbetu problemat!) nem volt komolyabb gondom. Egyreszt nem nagyon lattam be a kulisszak moge, masreszt sok erdekes, ertelmes emberkevel talalkoztam kozottuk. Sokan voltak, akik, mint remenyeim szerint jomagam is, hozzajarultak a rendszervaltas tenyehez, meg akkor is, ha nem tettunk mast, csak nagyon-nagyon akartuk azt :o)
A partok mar egy mas kerdes. Azokkal en sem nagyon vagyok megelegedve,...de felek, ez egy vilagjelenseg. Gondolod a kinai kozember oszinten csapol a Kommunista Partnak? Pedig sikeresek. Vagy az amerikai demokratak Obamanak?
Nem tudom, de ugy latom, Magyarorszagon most ujra kell tanulnunk a demokraciat, a partosdit, es a "gyozelemig" meg nem egy part fog elverezni. Sajnos, en mar nem nagyon fogom megerni azt a gyozelmet.
"Fiatalok, tietek a jovo! Ugy volt, hogy a mienk lesz."

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.08. 15:02:19

@Attilajukkaja: egyrészt valóban nem nagyon csodálkozunk ezen, másrészt mi vagyunk azok, akik tesznek valamit. de amíg nem lesz elég elég sok embernek, addig csak annyit tehetünk, hogy ezt megpróbáljuk elérni.

Attilajukkaja 2011.07.08. 15:38:47

@Brendel Mátyás:

"valóban nem nagyon csodálkozunk ezen"

Nem tudom, melyikunk van irigylesremeltobb helyzetben? Mi, a naivak, orok remenykedok, vagy ti, a Zokosak.

"mi vagyunk azok, akik tesznek valamit"

Ti kik vagytok? Akik felszolalnak es irnak kulonbozo forumokon? Mert akkor egyetertek.
Ugyanakkor elnezem a szakszervezeteket es a zold aktivistakat. Ok is probalkoznak. Szep, szep a gyerek, csak kicsit verszegeny. Talan eljon az osszefogas/osszetartas ideje is,...csak ennek meg a csirajat sem latom. Illetve nem igaz: a rendvedelmisek es tuzoltok mar osszefogtak, de hol van meg az, hogy a pedagogusokkal es az orvosokkal egyutt vonuljanak a Parlament ele? Nem, nem akarok egy ujabb "kossuthterezest", de nem latom a civil osszefogast.

"amíg nem lesz elég elég sok embernek, addig csak annyit tehetünk, hogy ezt megpróbáljuk elérni"

Mit is?
Es ha mar eleg sok embernek lesz elege, akkorra van valamilyen terv vagy irany a Bastille?
Na jo, a kerdeseim termeszetesen csak kekeckedo, viccelodo formaban irodtak. MEG VELETLENUL SEM KOMOLYAK! Remelem, te is jot kacagsz majd rajtuk!

Attilajukkaja 2011.07.08. 16:42:12

@Brendel Mátyás:

Kedves Matyas!

En is ugy erzem, hogy eljutottunk arra a pontra, ahol mar csak ismetelni tudnank onmagunkat. Ertekelem, hogy ennyi figyelmet szantal nekem,...es azt is tudom, miert. Ertekelem az odafigyelesedet.
Meg egyszer koszonom.

Mert a pornep is szamit.
blog.stylesight.com/vintage/storming-the-bastille-in-style

rókafogta 2011.07.08. 17:00:29

@Attilajukkaja: Tudod a Kisz téma az valami más mint a párt téma . Magam példája a gimibe nem vettek fel (méltatlan voltam rá) aztán amikor katona lettem felvettek (mivel tiszti szolgálatot láttam el, őrsellátó voltam ,kommunista parancsnok alatt ) aztán a munkahelyen ott ragadtam (mármint a Kiszben) sőt egyszer csak azt vettem észre hogy alapszervi Kisz titkár lettem(szinte semmit nem csináltam ezt vállalom hisz kedvem se volt nem is akartam stb. de a balatoni Kisz táborok jók voltak. Eredmény is lett, a gyönyörű feleségem ! Más nem !A pártba sose léptem be nem is kellettem (a szüleim se annak idején, de az apám építészként becsülettel végig dolgozta az életét csóró is maradt , hiába volt sok évig egy nagy tervező iroda igazgatója nem kapott Nokiás doboz még egy kulcs tartót sem nem volt divat, akkor a munka volt a divat 70 években.Soha nem voltam baloldali érzelmű(nem is lehettem ,hiszen jogfosztott kirabolt kulák nagyszüleim ,családom volt) Ráadásul még a feleségemnek is. De ezt akkor sem tudom megérteni ami jelenleg folyik az országban,egyszerűen képtelen vagyok megérteni helyeselni Orbán viselkedését személyét .Nem akarom a fiatal hozzászólókat bántani (főleg nem a narancs oldaliakat) de én ár éltem igaz gyerekként egy kemény aztán kicsit nem gyerekként egy puhább diktatúrában még azért emlékszem(a keményről a szüleim sokat meséltek voltak vendégségben az AVH-nál tehát ismerték) ebből én a maradék éveimre nem kérek . Akik meg nem ismerik azok ne akarják elmagyarázni, hogy ez attól messze van nem így alakul ki stb.Tanulmányozzák akkor a múltat, javaslom egészen 1945- ig visszamenni a kommunista párt hatalom átvételéig. Az iskolában úgyse az igazat tanulták ,mint ahogy annak idején én se.Akkor talán megértenek sok mindent. Az én húszon- harminc éves gyerekeim se értik.

Attilajukkaja 2011.07.08. 17:36:15

@rókafogta:
A hatterunk meroben elter. En egy masik kozegbe szulettem es ott is nottem fel. Apam a Viharsarokbol (totalis nyomorbol), a NEKOSZ-bol avanzsalt a kommunista ideak fele. Helyeben valoszinuleg en is azt tettem volna, amit o. Addig nem itelek el senkit, amig nem tettek semmi olyat, ami az erkolcsi normaimba utkozik. Nehez teher ez, akar hiszed, akar nem. Szerintem sohasem fogom megtudni Apam mit tett (vagy te azt, hogy a tied miket tett). Talan nem is akarom :o)
De a lenyeg, hogy a nyolcvanas evek kozepere-vegere te es en ugyanarra a kovetkeztetesre jutottunk:ez igy nem mehet tovabb!
A KISz taborokrol amugy nekem is szep emlekeim vannak. A paromra nem ott akadtam ra, de nagyon sok erdekes emberrel talalkoztam: tobbek kozott Pungor Ernovel (akademikus, mernok), Vertes Andras ( kozgazdasz GKI vezetojevel), Tasmas Pallal (MTA Szociologiai Intezet vezetojevel), stb. Igaz, nem atlagos KISz taborokba jartam, de mindegyik ta'g teret nyujtott a szabad gondolkodas es szexualis elet gyakorlasahoz a 80.-as evekben. Kifejezetten jo emlekeim vannak arrol az idoszakrol. Neha en is beszalltam az ilyen osszejovetelek szervezesebe. Meg veletlenul sem tagadnam le!!!!

"De ezt akkor sem tudom megérteni ami jelenleg folyik az országban,egyszerűen képtelen vagyok megérteni helyeselni Orbán viselkedését"

Ugyanezt irtam le valamivel korabban.
Faj.
Persze nekem konnyu, mert allitolag tudhattam volna, hogy ez jon. Mert mondtak. Es akkor mit tehettem volna?
Nekunk allitolag megmondtak, ezert magunkra vessunk, hogy igy alakult!
Komolyan mondom, mar kezdem pakolni a cuccaimat. Nem, nem a fekete auto miatt, hanem lassan a lelkiismeretem nem engedi, hogy megemesszem, mindez miattam van.
Nagyon sok evet toltottem kulfoldon, de mindig hazajottem. Hogy en most elmegyek vagy maradok, az mar a kutyat sem erdekli,...de mi legyen a te gyerekeiddel?

rókafogta 2011.07.08. 20:12:33

@Attilajukkaja: Az igazság az ,hogy nehezen tudok válaszolni :Amikor iskolába jártam nem tartoztam az éltanulók közé(pedig elvárták a környezetem a szüleim mindenki)Aztán rá kellett jönnöm, szakmát kell tanulnom kell( megtapasztaltam engem nem raktak a szüleim jól fizető állásba, megtehették volna .De nem is ez a lényeg a Kisz-ről is azért írtam mert sokan mostanában úgy gondolják azok az emberek megátalkodott gonosz" libsi", meg mit tudom én mik, akik nem tapsolnak második "forradalmunknak" akik csak egyszerűen megkérdezik : Miért tőlünk lopták el a 3000 milliárdot, miért nekünk szar az szja, miért nekünk kell megfizetni azt az 500 milliárdot ,miért nekünk a másik 500 milliárdot ,miért nekünk az egyénii védelemre a 20- 30 milliárdot (mikor minket lopnak gyilkolnak naponta) miért én fizessem a stadionokat ( 20 éve nem voltam meccsen)és miért van az ,hogy én vagyok veszélyben ha véleményt mondok .Talán haszon élvezője voltam az előző kormánynak? Nem! Azért mert nem viselem el egy pökhendi arrogáns hazudozó ember rám kényszerített hatalmát.Tudom megszavazták, na nem erre amit tesz (sokan nem akarják még beismerni) de aki ismerte az tisztában volt azzal ,hogy mi következik és azzal is , hogy kiket fog maga köré gyűjteni. Itt nem "nyolc évezni" kell, már sokszor leírtam, ha bele lépek a szarba bal lábbal nem megyek vissza jobb lábbal is belelépni,hogy az is szaros legyen és utána azt mondani ez így jó(inkább lepucolom)És még egyszer leírom: Aki nem akarja észrevenni ez hová vezet , nagyon nagy csalódás fogja érni,ha ez az irány marad akkor nagy bajok lesznek .emberek százezrei i lesznek nyomorúságban a kiválasztott réteg mellet, azt meg tudjuk hová vezet.

sinus67 2011.07.08. 21:40:53

Értékrend:

Papa, mi az ott, ami csüng a lovacskának?
- Az a f*sza, kisfiam, azzal b*ssza a többi lovacskát, de nem illik ujjal mutogatni!

Blogger Géza 2011.07.08. 21:40:53

@Brendel Mátyás: Nem volt alternatíva. A kisebbségi kormányzás választása 4 évre Magyarországon nem alternatíva. Még a koalíciók is nehezen szokták kihúzni 4 évig, egy kisebbségi kormánnyal meg nyilván nem lehetne kihúzni 4 évet, lebénulna az ország..

Az új választás meg a posztkomcsi bagázs további hatalomban tartását jelentette volna, nyilván ezt sem szerette volna senki - rajtuk kívül.

Blogger Géza 2011.07.08. 21:49:02

@adflexum: A normálisabb része (KDNP, polgári kisgazdák, Dávid Ibolya kanyarjait követni nem tudó MDF-esek) a parlamentben.

Blogger Géza 2011.07.08. 21:51:34

@adflexum: Torgyán és Cohn tényleg baromi sok marhaságot összehordott, ez is igazolja, hogy mennyire hasonló típusok. :)

Attilajukkaja 2011.07.08. 21:58:07

@rókafogta:

Bevallom, neha nehezen tudlak kovetni, de azert igyekszem :o)
Szerintem mindannyian haszonelvezoi voltunk az elmult 20-21 evnek, csak mindenki kicsit maskepp. Es nem tolunk loptak el a 3E milliardot, hanem a nemzetgazdasagtol. Hogy 10-20-30 ev mulva mennyi nyugdijat kapunk, az ugyis azon mulik, hogy akkor hogy all a vilaggazdasag, nem azon, hogy neked most mit irnak le egy darab papirra.
De azert ertem a felhaborodasodat! Es meg mielott ramboritanad a bilit, megjegyzem, hogy en maradtam MNyP tag.
Ha en valoban csokkenteni szeretnem az adossagainkat, akkor nyilvan nem epitenek stadionokat, nem vasarolnek MOL reszvenyeket es nem koltekeznek a vakvilagba.
De a lenyeg, hogy nem latom azokat a strategiai atalakitasokat, amelyek tenyleg fellenditenek a gazdasagunkat, novelnek a munkahelyek szamat. Ezert egyelore en is csalodott vagyok.
Adja az Isten, hogy ne nekunk legyen igazunk!!!! Amen.

Blogger Géza 2011.07.08. 21:59:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát ha te tényleg elhiszed, hogy az egész Fidesz kongresszus ott ült egy asztalánál, az a te dolgod. :D

Orbán azért nem mondhatott le 2002-ben a választások után a Fidesz elnöki posztjáról, mert nem ő volt a Fidesz elnöke. Tudom, hogy ez picit bonyolult, de próbáljátok megérteni. Ellenben utána választották meg annak. Tudom, ez nagyon fáj, mert így meg tudta szerezni most a 2/3-ot, hát ez van...

menőmano 2011.07.08. 22:45:12

Orbán után felüdülést hozott Tusk az EP-be"

Végre valaki, aki nem hasonlítja Moszkvához Brüsszelt – hangoztatták többen is az Európai Parlament strasbourgi ülésén, miután Donald Tusk lengyel kormányfő megtartotta beszédét, amelyben bemutatta az országa által vezetett következő fél év céljait. A képviselők lelkes tapssal fogadták.

Lelkesen és fenntartás nélkül, a megelőlegezett bizalom jegyében fogadták az Európai Parlamentben szerdán reggel Donald Tusk lengyel kormányfőt.

Beszédét szintén nem zsúfolt ház hallgatta, ahogy előző nap Orbán Viktort, a magyar elnökséget búcsúztató magyar miniszterelnököt sem hallgatták túl sokan. Azért az érdeklődés komolyabb volt, a hangulatban érzékelhető különbséget tapintani lehetett.

A keddről szerdára megváltozott hangulat pontos oka tetten érhető azonban egy-két elejtett megjegyzésben. Visszautaltak ugyanis arra, hogy Orbán Viktor soros elnökként Brüsszelt Moszkvához hasonlította"

nol.hu/kulfold/orban_utan_feludulest_hozott_tusk_az_ep-be

hm. hoztam egy kis olvasmányt a későn fekvőknek, vagy korán kelőknek.:)
Milyen kár, hogy a ilyen emlékek maradtak az EP-ben a magyar uniós elnökségről. Lehetett volna ez másként is. gondolom.

:)))

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.08. 23:09:08

@Blogger Géza:
hu.wikipedia.org/wiki/Fidesz_%E2%80%93_Magyar_Polg%C3%A1ri_Sz%C3%B6vets%C3%A9g#Eln.C3.B6kei

Elismerem, ebben tévedtem.

Viszont miután kikapott, újra pajzsra emelte a tagság. Na ez az, ami egy valóban demokratikus pártban elképzelhetetlen.

Attilajukkaja 2011.07.08. 23:28:02

@menőmano:

"Lehetett volna ez másként is. gondolom."

Ah! Ne is bosszantsal!
Azert koszonjuk az olvasmanyt :o)

gipsz1234 2011.07.09. 00:03:11

Cohn Bendit téved. Orbán nem skizofrén! Pszichopata.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.09. 06:37:16

@Blogger Géza: "Az új választás meg a posztkomcsi bagázs további hatalomban tartását jelentette volna, nyilván ezt sem szerette volna senki - rajtuk kívül. "

komolyan, olyan hülye tudsz lenni az orbánhitedben. a "posztkomcsi bagázs" egy új választással akkor marad hatalomban, ha a többség azt akarja.

egyébként a Fidesz posztkomcsi, ha érted ennek a szónak a jelentését.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.09. 06:38:55

@Blogger Géza: "egy kisebbségi kormánnyal meg nyilván nem lehetne kihúzni 4 évet, lebénulna az ország.."

demokráciában előfordul. persze a fidesznyikek hol vannak a demokráciától?!

én elhiszem, hogy magadnak bemagyarázod, hogy "nem volt alternatíva", de ilyen frankó érveket a Hitlerjugendek is elő tudnak adni.

Blogger Géza 2011.07.09. 06:49:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nyilván akkor az is elképzelhetetlen, hogy bárki is Gyurcsányt támogassa egy demokratikus pártban :)

Blogger Géza 2011.07.09. 06:56:15

@Brendel Mátyás: Szóval mikor az MSZP-SZDSZ 1998-ban elbukott, olyan országot hagyott hátra örökségül, amelyben már demokrácia sem volt? Ejha itt mindig tanul valami okosat az ember. :D

adflexum 2011.07.09. 08:37:18

@Blogger Géza: Mint, ahogyan volt SZDSZ-esek szintén(Bencsik János, Molnár Oszkár), de jutott belőlük a főpolgármesteri székbe(Tarlós István)is.

adflexum 2011.07.09. 08:44:34

@Blogger Géza: Egy közöset látok bennük, hogy a magyarok egy része, mindkettőjüket kineveti.

rókafogta 2011.07.09. 09:08:36

@Attilajukkaja: Nem is úgy értettem a 3000 milliárdot, hogy konkrétan tőlem ,tőlünk. Mondjuk az én egyik lányom is maradt(elég nagy befizető volt hál isten)azt már viszont felháborítónak tartom ,hogy a jelenlegi helyzet szerint fizessen az állam felé a semmiért,de majd meg látjuk.A módszer és a zsarolás az ami nem tetszik, meg amit utána írtál,hogy bezsebelem a lóvét és utána költök , ha jól emlékszem 1300 milliárd államadósságra de 500 milliárd szja 500 milliárd Mol sok 10-20 milliárd Tek stadion stb. a seggünk meg ki lóg gazdasági átalakulás, javulás az egyenlő a "0 " val (tudom van aki felhorkan , hiszen "ennyivel "csökkent a munkanélküliek száma-két hónapig) A híres majd a nagy jövedelműek többet költenek , befektetnek szintén"0".Szóval javulás nincs ,jön a közmunka (rabszolga munka ) még érteném is ,ha egy bizonyos
rétegre terjedne ki , de nem azokra akik eddig legalább dolgoztak fizettek és most kerülnek szar helyzetbe azokat miért kell szívatni megalázni .Egyetértek a korkedvezményes nyugdíj témával is (de nem így és nem visszamenőlegesen stb.)Szóval az irányban van jó csak a megvalósítás rendkívül pocsék.Röviden!Visszatérve magamra a MNYP, én túl nagy befizető ne voltam igaz régóta meg ha igaz akkor 6 év munkaviszony van vissza, mit tehettem volna? De sajnos 6 évig nem lesz munkám szomorúan látom,hogy a 22. év után szépen kimúlunk,pedig azt hittem megedződtem (tünk) ,hiszen igazából sose volt könnyű, talán 90-96 között.Hogy ki mennyire volt az elmúlt 21 év haszonélvezője ,én különösen semennyire (átlagosan)szabadság szabad mozgás stb. ilyen általánosságok,én nem tudtam gyárakat privatizálni stb.A szavaimat inkább a 8 évre értettem ,mert aki megkritizálja a vezért az mindjárt libsi szoci haszonélvező stb. gyesek szerint ami természetesen nem igaz.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.09. 09:10:53

@Blogger Géza:

ov kikapott, míg GyF felállt az asztal mellől. Más.

Normális helyeken a vesztes, más szóval bukott miniszterelnök visszavonul. Nem tudom észrevetted-e, hogy Gyurcsány nem bukott meg, hanem megmondta, hogy elmegy (mivel a saját frakciója gáncsolta). Utána ugyanúgy az ő programja valósult meg, csak már Bajnainak hívták a miniszterelnököt.

Blogger Géza 2011.07.09. 11:22:41

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Gyurcsány nem bukott meg, " :D Ez nap vicce, köszönöm. Amelyik miniszterelnök nem tudja végigvinni a ciklusát, mert elfogy a bizalom, az megbukott. Lehet ez cifrázni, de ez van. Egy szoros versenyben kikapni a ciklus végén, no, az egészen más.

adflexum 2011.07.09. 17:22:02

Nem tudja valaki, mikor jelenik meg, Orbán Viktor Harcom című könyve?

sinus67 2011.07.09. 18:12:41

@Brendel Mátyás: "...egyébként a Fidesz posztkomcsi..."

Nem! Poszt nélkül. A keresztényi nemzettudat csak köntös, mert a kommunistázás orkánja visszafelé sült volna el.
PR-ben verhetetlenek.

Van a vicc, amikor mondogatni kell sokszor, hogy:
- Fehér, fehér, fehér,... stb.
Hirtelen jön a kérdés:
- Mit iszik a tehén?
Tízből - legalább - nyolcan azt válaszolják, hogy:
-Tejet.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.09. 19:57:30

Valamiért mindig üldözik és népirtják ezeket a szegény árva Kóhnékat.Nem tudja valaki,hogy miért?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.11. 09:20:15

@Blogger Géza: "Szóval mikor az MSZP-SZDSZ 1998-ban elbukott, olyan országot hagyott hátra örökségül, amelyben már demokrácia sem volt? "

volt, de nem a Fidesz képviselte.

Attilajukkaja 2011.07.11. 19:48:48

@rókafogta:

"Nem is úgy értettem a 3000 milliárdot, hogy konkrétan tőlem ,tőlünk. "

Akkor jo, mert valojaban azoktol loptak el, akiknek majd ezt meg kell termelniuk, amikor mi nyugdijba megyunk veled.

"Mondjuk az én egyik lányom is maradt(elég nagy befizető volt hál isten)azt már viszont felháborítónak tartom ,hogy a jelenlegi helyzet szerint fizessen az állam felé a semmiért."

Eddig ugy volt, hogy csak az olyanok, mint a lanyod vagy jomagam, fizetjuk a nyugdijjarulekunk 75%-at az allamnak a semmiert es a befizeteseink 25%-a megy csak a MNyP-ba. Volt is felhaborodas, hogy ez jogtalansag! A FIDESZ ugy nez ki, hogy ezt is megoldja/megoldotta egy huszaros kardvagassal: ezek utan mar MINDENKI csak a befizetese 25%-a utan fog nyugdijat kapni. Te is! Igaz, az allam lesz olyan kegyes, hogy annak a duplajat kapod, mint ami igy jarna neked. Igaz, ez akkor is csak a fele lesz annak, mint amire a regi rendszer szerint jogosult lennel. De igy kihuztak a hozongo manyuposok meregfogat es elebe mennek annak az itzi-pitzi problemanak, hogy amugy sem lennenek kepesek ennyi embernek teljes nyugdijat fizetni. Milyen praktikus! Es kozben meg basznak is! ;o)

Off.
Móricka az óvodában éppen meglátja, amint két kutya közösül. Odarohan az óvonénihez és megkérdezi:
- Óvonéni az a két kutya mit csinál?
- Hát tudod Móricka a felül lévő kutyának eltörött a lába, és a másik kutya segít neki elmenni a kórházba.
- Milyen praktikus, és közben még basznak is!

On.
Meg tiszta szerencse, hogy a FIDESZ kampanyszovegenek egyik sarkalatos pontja volt, a "megvedjuk a nyugdijakat" c. passzus.
Erre mondta valaki (talan ebben a posztban?), hogy ha a FIDESZ meg akar vedeni, akkor fuss, mert az eletedert futsz!

"De sajnos 6 évig nem lesz munkám szomorúan látom,hogy a 22. év után szépen kimúlunk"

Ez az igazan szomoru dolog. Nekem meg kb. 15 evet (?) kellene kihuznom, de mar en sem vagyok olyan biztos a dolgomban, mint kb. 5 evvel ezelott. Nem tudom, melyikunk a kiszolgaltatottabb, mert en raadasul meg kozalkalmazott is vagyok.

Az osszes tobbivel, amit irtal, abszolut egyetertek!

rókafogta 2011.07.11. 20:35:52

@Attilajukkaja: Mind a ketten azok vagyunk! Én ma is elolvastam a parlamenti tudósítást szerintem katasztrófa az egész, már igazából nem is tudom mit akarnak(imádók biztos tudják) Vagyis igen! Csak Orbán egy mondatát idézném: "Nincs Vona abban helyzetben , hogy megmondja igen vagy nem válaszoljak" Itt nem Vona a lényeg! Senki sincs abban a helyzetben! Itt csak egy helyzet van és az én vagyok Orbán Viktor!Magyarország én vagyok és kész , nincs apelláta .Akinek nem tetszik röpül, vagy eltűnik az országból, vagy majd találunk paragrafust két letöltendőre! Ez a az új V.V .

Attilajukkaja 2011.07.11. 21:06:34

@rókafogta:

"Mind a ketten azok vagyunk! "

Mik? Kozalkalmazottak? Akkor mi felszavakbol is megertjuk egymast :o)

Orulok, hogy ilyen gyorsan valaszoltal,....de a valaszodban tul sok elkeseredest vagy haragot latok. Nem mintha ez idegen lenne tolem,...de akkor sem javallom. Ha en erot tudok venni a haragomon, akkor te is legy olyan szives es tedd meg ugyanezt! Koszonom.
Nem jo, ha valaki indulatbol ir/cselekszik.
Orban Viktor a cselekedeteivel, de foleg a kijelenteseivel (?), maga alatt fureszeli azt a magyar mellekhajtast, amit O az EU foaganak vel. Te es en ezt mar biztosan megszivtuk Ahogy a szuleink is kegyetlenul megszivtak a "tortenelmet" annak idejen.
Es elottunk is mar csak egy cel van: jaj, csak a gyermekeink ne ennek a levet igyak! Jaj, ha isszak, minel kevesebb keseruseg legyen benne!
Ha valami engem ma elkeserit, az, hogy egy eletet ledolgoztam, megsem tudtam a gyernekeimnek szebb, jobb jovot biztositani.

Akkor most mi is van?

rókafogta 2011.07.11. 22:22:56

@Attilajukkaja: Megírtam a választ, de attól kapok idegbajt amikor kész az írás a rohadt vezeték nélkülim vagy az ADSL modemem megszakad és újra kellene írnom.Orbán valóban maga alatt fűrészel ,de sajnos az ágon mi is rajta ülünk. Ha csak Ő egyedül zuhanna nem kapnék sírógörcsöt .Egyébként nem haragszom rá leginkább egyszerűen megvetem, mint ahogy már sok más politikust is.Meg lehet ,hogy az IQ sem ér fel hozzá,de nem is akarom.A gyerekeim már nagyok nyelveket beszélnek szépek okosak az egyik itthon a másik külföldön (ez mondjuk fáj).Annyit nem keresek ,hogy sokszor lássam, sajnos(de gondolkodok a távozáson csak az én angol tudásom majdnem 0 és már nem megy a tanulás )főleg ha ő alkalmazna erre a pár évre, mert sok jövőt nem jósolok magamnak már itt.""A mi ketten azok vagyunk" a szar helyzetre gondoltam, én nem vagyok közalkalmazott én egy csúnya vállalkozó (kis cég vezetője)vagyok egyre kisebb piaccal.Ha 30 éves lennék nem aggódnék , lehet,hogy Orbán és kormánya sem érdekelne,nem lenne miért.

Attilajukkaja 2011.07.12. 00:20:58

@rókafogta:

"attól kapok idegbajt amikor kész az írás a rohadt vezeték nélkülim vagy az ADSL modemem megszakad és újra kellene írnom"

Ez velem is elo szokottt fordulni es en si idegbajt kapok tole :o)

"Orbán valóban maga alatt fűrészel ,de sajnos az ágon mi is rajta ülünk."

Hja. Ha nem igy lenne, ma te sem irnal nekem. Errol szol az egesz kormanypartosdi es orszagelnokosdi. Feleloseggel tatroznak egy csomo ember irant. Az emberek meg latjak, mit tesznek veluk. Nem mindig elso blikkre, de elobb-utobb eszre veszik, hogy csak jatekszerkent hasznaljak oket.
Lam, lam,...te is eszrevetted! En is.

Nekem harom felsofoku nyelvvizsgam van. Ne hidd, hogy ez segit. Illetve segitene, ha husz eves vagy es friss diplomaval rendelkezel. Nalunk, a mi korunkban ez mar szinte hatrany (tulkepzett vagy!).

Kis cegbe probalok most beszallni. Talan valami spin-off cegnel nekem is lenne eselyem. Az ember mindent megprobal. Hogy mik, mekkorak az eselyeim? Kit erdekel? Ugysem veszithetek.

A legszomorubb szamomra, hogy az ember nem gazdasagi racionalitas alapjan dont, mert ilyen ugysem letezik, hanem valamifele kodos megerzesek alapjan. Nem hosszutavban gondolkodik, hanem megprobalja kijatszani a jelenlegi szabalyokat. Mert tudja, hogy o is csak egy eger ebben a macskafogo jatszmaban.
Es ebbol az undorito jatszmabol ez a kormany sem mutat kiutat. Sot!!!!! Mintha egyre jobban belegabalyodnank a cicus gombolyagjaba!!!!

rókafogta 2011.07.12. 01:25:13

@Attilajukkaja: Sajnos azt nem tudom (amit írsz a nyelv vizsgáról)már mint a mi korunkban. Én egy olyan faluban lakom ahol kisebbségek vannak (na nem az ) hanem mint én és a feleségem. Én csak picit ő rendesen beszéli azt Adria parti nyelve.(Valóban ő már semmire se megy vele),Ebből csak az a lényeg azok a fiatalok akik szintén beszélik azokat felszippantja a nemzetiségi oktatás a városban persze ki tudja meddig de azért itt még erős az összetartás( már aki itthon maradt kb .10%)aki meg beszél még két nyelvet mint az én lányom az vagy Budapest ,vagy már rég angol nyelvterületen van mint a másik lányom. A céggel az a helyzet (olyanba én nem tudok beszállni mint te) én csak egy irodagép és számítástechnikai szakember vagyok( abban meg azért a fiataloknak van esélyük, egy kicsit szégyen a hálózati eszköz problémám, bár nálam túl sok eszköz is van a hobbim miatt is)
De a vállalkozásra akartam írni azért kockázat van én is szívtam már pár millát-főleg azért mert közös lónak túrós a háta.A tulajdonosok csak akkor szeretnek azok lenni amikor hencegni kell meg a markot tartani,amikor teljesíteni vagy zsebbe nyúlni akkor kevésbé, különben is az ügyvezető(munkáltató) azért van ,hogy mindent megoldjon .Életem legnagyobb baromsága volt ! Szóval van gond vele.Szabályok? Nincsenek! Vagyis nagyon is vannak, hogy minél több gond legyen, és valóban minél jobban belebonyolódjon mindenki, és minél többet le lehessen húzni róla.

Attilajukkaja 2011.07.12. 13:09:37

@rókafogta:
Eloszor is elnezest az elirasokert. Tegnap mar picit faradt voltam. Asszem te is :o)

Te horvat szarmazasu vagy? Vagy szerb? Nem hiszem, hogy ez tulzott bizalmaskodas lenne reszemrol. En orulok, ha mas hatteru emberekkel beszelgethetek :o)

"ki tudja meddig de azért itt még erős az összetartás"

Ezt nagyon fontosnak tartom. Nem szeretem a mostani kormany retorikajat a Nagy Magyar bla-bla-blarol. Alszent. Vagy te maskepp gondolod?
Szerintem a dolgok helyi szinten dolnek el. Magyarorszagon. Hatarainkon tul mar mas a helyzet.

"De a vállalkozásra akartam írni azért kockázat van én is szívtam már pár millát-főleg azért mert közös lónak túrós a háta."

Ertem. De akarmilyen okos is vagyok/lennek, akkor sem tudnek okosan cselekedni. Az ember mindig probalkozik es remel. Te is azt tetted annak idejen.

"Szabályok? Nincsenek! Vagyis nagyon is vannak"

Ez a legrosszabb! Ettol nem tartozunk meg mindig Europahoz. Ami itthon van, az tiszta balkan, akarhogy is veri a mellet OV vagy Martonyi Brusszelben.
A kokik osztogatsa pedig kifejezetten gusztustalan!!! Nem polgari szokas, az eccccer biztos!
(Akit az EP-be delegalunk, szerintem at kellene, hogy essen egy gyerekszoba-vizsgalaton!!!)

Attilajukkaja 2011.07.12. 13:48:44

@gipsz1234:

"Cohn Bendit téved. Orbán nem skizofrén! Pszichopata. "

Egyelore egyikre sincs orvossag. A Lipotot is bezarattak. Nem mindegy, milyen elmebaja van?

rókafogta 2011.07.13. 13:31:55

@Attilajukkaja: Elnézést ,hogy nem válaszoltam! Én szerb származású vagyok(feleségem horvát)nem tatom személyeskedésnek.A tegnapi napom sűrű volt , délután a helyi búfelejtő (kicsit elnyúlott ,mer vállalakozó és helyi polgármester barátommal ill. barátaimmal kicsit vitába is keveredtünk ezzel rabszolga közmunka marhasággal(nagyjából azért egy a véleményünk) este meg kicsit a kertben vacsora a lányommal mert ma lettem 57 éves (szabin is vagyok ) viszem a városba az "Inter City " -hez mert utazik Budapestre a másik lányomhoz aztán sajnos holnap repülő és irány vissza Skócia!Most egy kicsit szomorú vagyok,mert valószínű fél évig megint nem látom.Aztán holnap meglátom a vállalkozást, hogy mit csináltak egy napig nélkülem.(nem azért mert nélkülözhetetlen vagyok , csak mert ha nincs otthon a macska....)Persze az ember próbálkozik csak már az én koromban nem olyan mint régen(ezt a huszon évesek nem értik ,mert nem élték még meg)Én is minden nap úgy megyek el reggel a munkába,hogy ma valamit kitalálok ,létre hozok,csak aztán az ember szembesül a valósággal, aztán undort kap, mint amikor a tévében meglátom a tisztelt kormány napi hülyeségét.Na mennem kell.

Attilajukkaja 2011.07.15. 10:23:27

@rókafogta:
Utolag is boldog szulinapot! Az enyem pont egy het mulva lesz :o)
A szarmazasod/szarmazasotok pedig csak erdekesseg, nem igazan lenyeges. En pl. az enyemet nem is tudom, es amugy is nehez megmondani, ki a "tiszta" magyar, nem igaz? (...Ha ez valakit egyaltalan foglalkoztat (?))
En az eletem felet valahol kulhonban eltem le: kezdtem az ovodaval, tanulmanyaimmal, aztan folytattam azzal, hogy sokat dolgoztam kulfoldon. Kozben pedig mindig itthon toltottem/toltok hosszabb idot. Miert irom le ezeket? Egyreszt, mert megtanultam, hogy magyarnak lenni nem erdem, hanem egy adottsag. Eppen olyan, mint angolnak, madagaszkarinak vagy szerbnek lenni. Neha azt vagjak a fejemhez, hogy nem vagyok eleg buszke magyar. Nem a fraszt! Csak nem zihalom tul a dolgot. Egyaltalan nem vagyunk egy kivalasztott nep es ugyanugy kuszkodunk a fennmaradasunkert, mint az osszes tobbi. A baj pedig ott kezdodik, amikor a magyarkodas mar egy kirekeszto tenyezo kezd lenni, amire mostansag sajnos egyre tobb pelda akad.
A masik ok, amiert ezt irom, mert helyeslem, ha a fiatalok elmennek kulfoldre tanulni/dolgozni, akarmilyen nehez is megelnie ezt egy apai szivnek. Es nem csak szakmai/anyagi vagy nyelvtanulasi okokbol, hanem mert toleranciat, alazatot tanulnak, kicsit kinyilik az ember agya es megtanulja valamilyen szinten az alkalmazkodas muveszetet is. Ezek szamomra nagyon fontos tulajdonsagok egy emberben! Es a baj megintcsak nem itt kezdodik, hanem ott, ha a fiatalok vissza sem jonnek. Na, az komoly gaz!

"Persze az ember próbálkozik csak már az én koromban nem olyan mint régen(ezt a huszon évesek nem értik ,mert nem élték még meg)"

Ok mast elnek/eltek meg. Nekik semmivel sem konnyebb. Ha pedig a korral jaro hatranyokra/nehezsegekre gondoltal, akkor azt szerencsere ok meg valoban nem eltek meg. Nekem mindket szulom viszonylag jo egeszsegben el meg (79 es 83). Neha elnezem edesapam pergamenszinu boret, madarszeruve aszalodott, de meg mindig eros testet (piacrol siman hazacipel 20 kg-at), anyam duzzadt terdeit es az arcvonasait mielott beteszi a protkot, es arra gondolok, mi var meg ram/rank mielott elerjuk ezt a kort. Nekik mindenesetre sikerult :o)

Remelem, amig szabin voltal a cegedet/vallalkozasodat nem cincogtag szet az egerek :o)
Minden jot neked es ha valaszolni szeretnel a levelre, kerlek tedd azt a cimemre, mert amiket irunk mar elegge szemelyes dolgok es reg nem erdekel senkit rajtunk kivul :o)
[A nick-emre kattintva megtalalod az elerhetosegemet.]

rókafogta 2011.07.18. 11:26:50

@Attilajukkaja: Majd írok ,de mostanában kicsit foglalt vagyok.
süti beállítások módosítása