Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Horn Gyula 79 éves

2011.07.04. 15:33 | partizano | 9 komment

Címkék: horn gyula

Horn Gyula 79 éves. A volt miniszterelnöknek, a vasfüggöny átvágójának az életútja nem hibátlan. Nem hibátlan, de többször mégis példamutató. Nehéz sorból küzdötte fel magát a diplomaták közé, s nehezítette sorsát, hogy 1944-ben szállítómunkás édesapját a Gestapo elhurcolta és meggyilkolta. Életútjából egy elemet emelnék ki. (A beágyazott műsorban az egész életutat elemzik).



Kormányzása elején szociálisan érzékeny politikusként megpróbálkozott elkerülni a megszorításokat. Külföldi jelzések alapján értette meg, hogy nem megy és , komoly gazdaságpolitikai lépések kellenek, különben az ország csődbe megy. Ő, a hagyományos baloldali, vállalta ezt.


A történet kísértetiesen emlékeztet Orbánékra, aki szintén külföldön, Barosso irodájában értette meg, hogy nem lehet 7%-ra növelni a költségvetési hiányt és nem lehet növelni az államadósságot.

S itt jön a hatalmas különbség. Horn nem csinált ebből "nemzeti szabadságharcot" az államadósság ellen. A kormánya cselekedett.
Orbánéktól eddig csak ütemtervet (Széll Kálmán terv) láttunk, meg jogfosztást és a szegényektől való pénzbehajtást. Arról már nem is beszélve, hogy Horn nem tűrt volna olyan szja-t, ami a szegényektől a gazdagokhoz csoportosít át jövedelmet.

Emellett Horn megértette, hogy a mai világban nem vállalhat mindent az állam, szükség van öngondoskodásra. Elindította a magánnyugdíj pénztárakat. Amit most Orbánék államosítottak, és  a jó felét már el is költötték folyó kiadásokra. Az egyik a jelenben elkölthető pénzt félretette a jövő számára, a másik jövő felélését választotta, hogy a kemény kormányzati munkát elodázhassa.

Megállapíthatjuk, hogy kettejük közül Horn az államférfi.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr723038615

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tessék mondani ez már a demokrácia? 2011.07.04. 19:23:33

 Ez a konzultáció az előzőnél is nagyobb siker volt, 1.140 millió kérdőív érkezett vissza az állampolgároktól. Ebből is látszik, hogy sikeres az újfajta kormányzás, nem az emberek feje felett, hanem a véleményüket meghallgatva hoznak döntéseket - ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Hartwell White 2011.07.04. 19:34:06

Már előre látom, hogy fognak itt gyalázkodni a "polgári" hangok, igazi "keresztényi" szellemben...

menőmano 2011.07.04. 20:27:39

Csak az a "probléma", hogy "igazi keresztényi szellemben" ...élő ember nem gyalázkodik, nem kiván másoknak rosszat.
Nem használ káromló, csúnya szavakat.
Nagyon sajnálom a Horn Gyulát, hogy hosszú ideje ilyen beteg.
Kegyetlen az élet, ez a fajta (betegségben töltött) élet nem méltó hozzá.

pirimogyoró 2011.07.04. 23:08:11

@menőmano: Ezt tovább fokoznám, az igazi keresztény szellemben élő ember nem képmutató, nem hazudik, nem vádaskodik és nem is lopja el mások nyugdíjvagyonát, főleg azokét nem, akiknek más megtakarításuk nem is volt.

Walter Hartwell White 2011.07.05. 05:36:43

Pontosan ezért volt a keresztény macskakörmök között. Az álkereszténységre utaltam, amivel a jelenlegi kurzus operál, pluszban az az útszéli proli stílus, ahogy gyalázzák a politikai ellenfelüket nem pusztán a lakájmédiájukban, hanem immár a parlamentben is.

menőmano 2011.07.05. 08:30:02

@pirimogyoró:

Úgy bizony! Nem CSAK hirdeti a kereszténységét, hanem aszerint is él.

G. Wolf 2011.07.05. 20:06:39

Hát... azt hiszem a legjobb ha "legjobbakat" kívánjuk neki!

Viszont nagy "koki" és "saller" a cikkirónak... kár volt ide keverni Orbánt...

Vincenzo90 2011.07.06. 18:48:35

Egyértelmű, hogy kettejük közül kettő köpönyegforgató. Egyértelmű, hogy kettejük közül egy tolvaj, a másik gyilkos. Dícsérjétek bármelyiket és az ő szintjükre süllyedtek ti is. Képíró Sándort el lehet ítélni, Horn Gyulát meg lehet dícsérni. Kettős a mérce, kedves vöröslap.

ursus artos 2011.07.06. 19:12:23

"Megállapíthatjuk, hogy kettejük közül Horn az államférfi."
Hát azt majd a történelem eldönti.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.06. 19:51:01

@Vincenzo90:

Csak azt az egy dolgot gondold végig, és próbáld is meg megérteni és felfogni, hogy javarészt Horn Gyulának köszönheted, hogy ma ezen a blogon gyalázhatod őt.

Köszönöm megértésedet.
süti beállítások módosítása