Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hétvégi összefoglaló: Miért kedvelem Gyurcsány Ferencet, és miért nem?

2011.06.20. 08:20 | Brendel Mátyás | 494 komment

Címkék: mszp orbán gyurcsány államadósság

Gyurcsány Ferenc a hétvégén az államadósság-növekedés okait vizsgáló bizottságnak mutatott be egy előadást. A formai hibák ellenére az előadás hiánypótló, egy olyan tézist támaszt alá, amely nagyon is fontos: a magyar államadósság megnövekedésében nem csak Medgyessynek és az első Gyurcsány-kormánynak, hanem az első Orbán- kormánynak is elévülhetetlen "érdemei" vannak.

***

Korábban, egy írásban már összeszedtem sok szempontot, amiért Gyurcsány Ferencet ezerszer jobbnak tartom Orbán Viktornál. Az egyik szempont az volt, hogy Gyurcsány Ferenc racionális, érvelős politikát folytat, elhiszem, hogy ért a gazdasághoz, Orbán Viktor pedig retorikus, érzelmi politikát, és nem ért semmihez. Konkrétan említettem, hogy Gyurcsány többször is képes volt adatokkal, grafikonokkal kiállni, és hozzáértők előtt is előadást tartani elképzeléseiről. Lehet vitatni, mennyiben van, volt, lesz igaza, de egyet nem lehet vitatni: Orbán Viktor ilyet soha nem tett, soha nem tenne, leginkább azért, mert nem soha nem is lenne képes rá. Ő nem ért ehhez, ő nem tudna összeállítani egy ilyen előadást, és ha összeállítanák neki, akkor sem tudná jól elmondani, mert nem volna mögötte mélyebb háttértudás. Ez az intelligenciabeli különbség az egyik legfontosabb számomra.

Gyurcsány Ferenc a hétvégén is demonstrálta ezt, hiszen az államadósság-növekedés okait vizsgáló bizottságnak mutatott be egy ilyen előadást. A fóliákban egyébként van egy csomó hiba, és ez már a "nem szeretem" rész közé tartozik, úgy tűnik, Gyurcsány Ferencben sincs annyi intelligencia, hogy leellenőriztesse a fóliáit barátokkal, kollégákkal, tanácsadókkal.

A formai hibák ellenére az előadás hiánypótló, egy olyan tézist támaszt alá, amely nagyon is fontos: a magyar államadósság megnövekedésében nem csak Medgyessynek és az első Gyurcsány-kormánynak, hanem az első Orbán-kormánynak is elévülhetetlen "érdemei" vannak. Sőt, egy sokkal általánosabb tézist is illusztrál: a kormányok intézkedései tartós pozitív vagy negatív kihatással lehetnek későbbi ciklusokra. Ez pedig a magyar átlagszavazónak fontos, aki ilyen egyszerűen gondolkodik, "ha most jó, akkor erről csak a mostani kormány tehet, ha rossz, akkor is a mostani".

Medgyessy ezt nem vallotta be, Orbán ezt soha nem vallaná be. Orbán még pofátlanul rá is játszik, hiszen négy év alatt, ellenzékben, minden megszorítást ellenzett, és most előjön azzal az álságos politikával, hogy az államadósságról csak a szocik tehetnek. Amikor világos, hogy részben ő is, és világos, hogy négy évig álságos, ellenkező politikát folytatott ellenzékben is. Egy ilyen köpönyegforgató, szélkakas, minden gátlástól és alaptól mentes úrhatnám miniszterelnököt gyakorlatilag mindenkinél jobban, csak utálni tudok (OK, Vona Gábort tudom jobban). Az, hogy Orbán Gyurcsány alatt van ezerrel, nem kérdéses.

Persze attól, hogy Gyurcsánynak igaza van egy kérdésben, nincs mindenben. Nem kell mindenben igazat adni neki, nem kell szeretni, nem kell őt választani. De értelmes, racionális ember Orbánt, vagy a Fideszt nem választhatja. Nem is tudom elképzelni, hogy ezt tette volna. Az a 2,7 millió ember, az bizony Magyarország nem racionális része.

Gyurcsány a hétvégén azt is megmutatta, miért nem szeretem: még mindig az MSZP-vel kínlódik. Bár becsülöm, hogy bátor, egyenes, harcos, de a helyében már régen új pártot alapítottam volna. Én nem szeretnék Szanyi Tiborra szavazni, és Mesterházy Attilla sem igazán szimpatikus nekem. Bár ővele nincs nagy gondom, csak se színe, se szaga.

Mindenesetre Gyurcsány helyében ennyi megalázást el nem viselnék. Az, hogy Gyurcsány nem lép, számomra a gyávaság jele, illetve büdös politikai titkokat sejtet. Ezt meg nem szeretem. A magyar politikai palettán Szanyi Tibornak és Mesterházy Attilának is helye van. Nyugodtan lehet az MSZP az ő pártjuk, az ő szavazóiknak kell valakire szavazniuk.

Szerintem Gyurcsánynak van pénze, tehetsége, hírneve ahhoz, hogy egy pártot alapítson, a helyében én a kihívást örömmel venném, és nem is érném be kisebbel. lassan évek óta csalódásban vagyok amiatt, hogy Gyurcsány ebben a dologban ennyire kicsi embernek bizonyul.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr842999367

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi pofátlanság 2011.06.21. 19:27:57

Van valaki, akinek ma kis hazánkban miniszterelnöki fizetés jár (ez jelenleg valamivel több, mint másfél millió Ft) ehhez járul még cirka 232000 Ft képviselői alapilletmény. (Ezt már eleve nem értem. Ha valaki a köz szolgálatában valamiért kap egy maga...

Trackback: Jön az igazi bérkommandó 2011.06.20. 19:43:55

Olvasom, hogy:A kormány rendeletben állapítja meg, hogy a bruttó 300 ezer forint alatti munkabéreket mennyivel kell emelniük a munkaadóknak, hogy azok nettó értéke ne csökkenjen 2012-2013-ban - az erről szóló törvényjavaslatot Rogán Antal és négy Fides...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hell István 2011.06.20. 09:40:34

NEM vagyok "igazi baloldali", ezért NEM szavazok Szanyi Tibor pártjára. Küzdjenek nélkülem.

magyar ember teli szájjal 2011.06.20. 11:02:56

Azért kedveled fletót mert egyre könnyebben oda tudsz férni a hátsójához.

Lev Menachem 2011.06.20. 11:03:44

JAJ ISTENEM , megy a szerecsenmosdatás, kár hogy államadósságot csak a gdp arányában van értelme vizsgálni, 2002 ben ez 56% körül mozgott, 2010 re meg 80+%

nem baj, ha már magatokat be tudjátok csapni ezzel akkor biztos megérte

invalid username 2011.06.20. 11:06:13

Slide 12 adatai kétharmad részben értelmezhetetlenek, tévesek.
ezután a slide 8-on szereplő összeg is hiteltelenné válik.

A slideshow-t egyébként szépen felnyomják az egyébként nyilvános makromutatókat tartalmazó diagramok, de a bizonyítvány-magyarázásban csak egy-kettőnek van szerepe.

Lev Menachem 2011.06.20. 11:09:18

egyébként MIÉRT CSAK 2006 -ig MÉR A DIAGRAM??? második gyurcsány-kormány alatt talán megállt az államadósság növekedés??

nem kell a mellébeszélés ezt a grafikon kell nézni:

www.google.com/publicdata?ds=jnhjj7mtl7cmt_&met_y=gd_pc_gdp&idim=eu_country:HU&dl=hu&hl=hu&q=%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g

Kalmár 2011.06.20. 11:11:00

Az elején elfogyott a bizarr kiváncsiságom.
Ilyen gusztustalan seggnyalást egy bűnöző miatt????
Már a saját fajtája is elzavarta.
Kár az erőlködésért Fletó csúszdán van és az elvtársai szappanozzák a lejtőt.
Saját magának köszönheti, akármilyen marhaságot fog grafikonra vinni.
Az egyetlen dolog amit Gyurcsnyban nem szeretsz, hogy még nem alapított önálló pártot???
Beszarás, te vagy Gyurcsány.

mahet 2011.06.20. 11:11:56

És hova lett a pénz? Korrupció? 2.000 milliárd forintot nem lopott el senki, maximum az 1%-át... persze az is sok. Hol a többi? A zembereknél!

Olcsó lakásban, a 4 évnél újabb kocsiban, a horvát tengerparton és a plazmatvben.

invalid username 2011.06.20. 11:12:55

@Lev Menachem:

Fletó nyilván igyekszik szépíteni a saját szerepét. Nem tudom, hogy BM miért pont ezt a képet emelte ki -- ha végignézed a hivatkozott slide-show-t, az eredetiben legtöbb helyen GDP arányos adósság szerepel.

A fidesz 2002-ben elég szépen lapátolta a pénzt a nép közé, és bár az arrogáns viselkedésüket és a 99-es nyugdíjemelést nem sikerült kompenzálniuk (ezért buktak).

Fletó azonban nem csak ezeket a tételeket rótta fel a fidesznek, hanem egy csomó olyant is, amely valójában neki és Megyónak köszönhető.

invalid username 2011.06.20. 11:13:36

@Lev Menachem:

Ott a link az eredeti slideshow-ra, abban benne van minden adat egészen széles idősávban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.20. 11:14:40

Nekem ez tetszik a legjobban:

"De értelmes, racionális ember Orbánt, vagy a Fideszt nem választhatja. Nem is tudom elképzelni, hogy ezt tette volna. Az a 2,7 millió ember, az bizony Magyarország nem racionális része."

Ez azért sok mindent elárul rólad, kedves posztíró.
18 évesen még én is lehülyéztem azokat akik másképpen látták az életet. Ma már nem tennék ilyet.
De szumma 2,7 milliót lehülyézni az már más kategória. Hogy őszinte legyek, ilyet csak az igazán hülye, teljesen irracionális emberek engednek meg maguknak. Akik egy csőben élnek és onnan ugatnak.

invalid username 2011.06.20. 11:16:29

@mahet:

A pénz nagy része először béremelésre és nyugdíjemelésre ment (hitelből), amit import fogyasztási cikkek vásárlására költöttünk el (aminek a fedezetére devizahiteleket kellett felvenni).

Másik jelentős kiadási csomag volt a csókosoknak adott sok, nagyösszegű megrendelés. Úgy tűnik, hogy az MSZP és az SZDSZ körül sokkal több volt az éhes száj, mint 1998-2002 között a fidesz körül.

zsebatya 2011.06.20. 11:16:36

A rendszerváltás utáni első két évben, aztán a Bokros-csomag után egy rövid ideig volt érvényben az a közgazdasági alapszabály, hogy csak annyit szabad elkölteni, amennyi rendelkezésünkre áll. Az összes többi megoldás az államadósság növelésével jár. És ezt nem csak az emlegetett három, hanem az összes választásokkal hatalmra jutott kabinet figyelmen kívül hagyta, az egy szem kamikaze Bajnai kivételével - aki esetében az a magyarázat ugyebár, hogy nem szavazatszerzésre szerződött. Utálták is miatta szocik rendesen. Gyurcsányt pedig lehet köpködni, de az őszödi szövegét az összes magyar politikusnak (Vonáéknak is, meg a Schifferéknek is) leszegett fejjel kellene este ima helyett elmondani, mert abban ott a kíméletlen igazság az egész hazai közéletről.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 11:16:40

@Lev Menachem:

Ezt írtam a cikkben: "Sőt, egy sokkal általánosabb tézist is illusztrál: a kormányok intézkedései tartós pozitív vagy negatív kihatással lehetnek későbbi ciklusokra. Ez pedig a magyar átlagszavazónak fontos, aki ilyen egyszerűen gondolkodik, "ha most jó, akkor erről csak a mostani kormány tehet, ha rossz, akkor is a mostani"."

fényes példával szolgáltál hozzászólásoddal: magaddal.

invalid username 2011.06.20. 11:18:36

@Trompf:

Teljesen igaza van Brendel Mátyásnak, a kognitív pszichológia utóbbi néhány évtizedének egyik fontos felismerése, hogy a választásaink sosem racionálisak :-)

Még B.M. sem racionálisan választ. Reálértelmiségiek hajlamosak arra, hogy az érzelmi alapú választásaikhoz utólag racionális érveket keressenek, és egy okos reálértelmiségi elég alaposan körbebástyázza magát ilyenekkel. De a választás akkor is érzelmi :-)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.20. 11:18:41

@Lev Menachem:
Ezzel az a legnagybb baj, hogy sokkal jobban látszik ezen a grafikán, hogy mely kormányok alatt csökkent az elodósosdottság mértéke és melyek alatt nőtt.

Ráadásul nem Gyurcsány de még csak nem is Orbán készítette hanem a Google.
A Fidesz levitte 55%-ra 60%-ról az MSZP meg felvitte 80%-ra.
Ennyi. A tények beszédesebbek, minden prezentációtól, mégha személyesen Gyurcsány is készíti azt el.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 11:19:35

@Trompf: Illetve azok, akiknél speciel igaz a dolog.:)

jozicsenko 2011.06.20. 11:19:35

"Az a 2,7 millió ember, az bizony Magyarország nem racionális része": köszönöm, hogy bebizonyítjátok, itthon csak és ti lehettek a haladás felkent képviselői

még jó, hogy az ország java nem így gondolkozik...

de külön szép a fentiekben az is, hogy Orbánék alatt volt növekedés, így 52-53% körül volt a GDP arányos adósságunk, az eurós kritérium alatt

a második gyurcsány kormány adatai miért is nincsenek itt? tudjátok, amikor pl 2006ban eltagadtátok a választások elött a tényleges adatokat és az adócsökkentés kormánya az áfát féléven belül visszazavart a mennyekbe...

tényeket nem írtok? pl ilyeneket

1. az áfánk világbajnok volt (norvégia, svédország, dánia még ilyen magas?)
2. az mszp 2 ciklusos regnálása alatt szumma 11 ezer mrd Ft-tal nőtt az adósság, ha a fenti kb 1.3e mrd Ft-ot levonom, még mindig marad 9.7 ezer mrd Ft????
3. 570 orbáné? b.sszátok meg, a tietek 11e MRD Ft?
4. orbánnál volt növekedés, nálatok lassulás, fulladás, megállás és recesszió volt
5. ha a qrvákat és a drogokat nem vették volna korábban be a gdp számításba, már 2007ben recesszió lett volna
6. az adóék az OECD országok között a 2. legnagyobb volt? Luxemburg volt csak elöttünk?

elftársak: ez a dia annyit ér, mint a kétfarkú kutya képe a zambiai és a magyar oroszlántámadások áldozatairól: valaki elhiszi, de értéke nincs...

vidéki suzukis 2011.06.20. 11:20:03

"Korábban, egy írásban már összeszedtem sok szempontot, amiért Gyurcsány Ferencet ezerszer jobbnak tartom Orbán Viktornál. Az egyik szempont az volt, hogy Gyurcsány Ferenc racionális, érvelős politikát folytat, elhiszem, hogy ért a gazdasághoz, Orbán Viktor pedig retorikus, érzelmi politikát, és nem ért semmihez."

Ez a nap vicce rovat, tessék mondani?

invalid username 2011.06.20. 11:20:34

@Kalmár:

Ne ítélj, hogy ne ítéltess.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 11:20:35

@Trompf: Megjegyzem, a 2,7 millióból 1 millió már rá is jött, hogy hülye volt. Szóval nem nagy extrapoláció az, hogy a maradék is az.

barli 2011.06.20. 11:20:49

Gratulálok Mátyás, korrekt, elfogulatlan bejegyzés :)
Megtudhatnám pl. hogy miért pont a 2001-2006-os idöszakor ábrázolta a ferkó a grafikonon? Személy szerint az 1998-2002, a 2002-2006 és a 2006-2010 összehasonlítására lennék kíváncsi.
Amúgy meg Churchill mondott valami olyasmit, hogy még azoknak a statisztikáknak sem hisz, amit ö maga készített.

"Ez az intelligenciabeli különbség az egyik legfontosabb számomra"

Ezen nagyot röhögtem. Különben mi köze a gazdasági szakértelemnek az intelligenciához?

"Gyurcsány Ferenc racionális, érvelős politikát folytat"
Aha! Igen, dumálni az tud, volt is vagy ezer különbözö programja. Csak már az elhangzás pillanatában nyilvánvaló volt, hogy nme fogják öket végrehajtani, söt még elkezdeni sem.

Gyurcsány egy túlmozgásos hazugsággép. Tehetséges, de nem egy országot vezetni, hanem összeesküdni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 11:22:21

@zsebatya: Ezt írtam a cikkben: "Sőt, egy sokkal általánosabb tézist is illusztrál: a kormányok intézkedései tartós pozitív vagy negatív kihatással lehetnek későbbi ciklusokra. Ez pedig a magyar átlagszavazónak fontos, aki ilyen egyszerűen gondolkodik, "ha most jó, akkor erről csak a mostani kormány tehet, ha rossz, akkor is a mostani"."

fényes példával szolgáltál hozzászólásoddal: magaddal.

2011.06.20. 11:23:20

Fletó egy hülye, zárt osztályon lenne a helye. Bürokrataként végigéltem a Fletó-korszakot, olyan eszméletlen baromságokat csináltak, hogy csak kapkodtuk a fejünket (megjegyzem most is, Orbán is felnőtt a fletói magasságokba).
Az meg hogy pár PR-os összedobott neki néhány grafikont, amit saját szájíze szerint tud magyarázni nem nagy cucc. Emlékezzetek az első Fletó vs. Orbán tévévitára (nem a választásira, hanem ami előtte volt), ott köpni-nyelni nem tudott, amikor a nyugdíjemeléses hazugságát Orbán a saját kománya honlapján levő adatokkal cáfolta. Nézétek meg újra A mi éveink videót a youtube-on, ha grafikonokon akartok csámcsogni. Az is van olyan komoly, mint Fletóé.

Értene a gazdasághoz? Fletó?! Ez a KISZ-ben tenyésztett szerencsétlen?! Ugyan már, ahogy ő meggazdagodott, úgy bármelyikünk meg tudott volna, legfeljebb gyomrunk nem lenne hozzá. Még ha Bajnait mondanád, aki egy kis sumák, de legalább nem elmebeteg, na róla elhiszem, hogy ért a gazdasághoz.

Miért nem szakítja az MSZP-t Fletó? Szerinted mennyi terhelő akta van a maszop kezében az ámokfutásáról? Ha szakít, akkor ezek az ügyészségen landolnak, a túlmzgásos meg a Gyorskocsi utcán, ahova való.

s 2011.06.20. 11:23:36

"Egy, csak egy legény van talpon a vidéken,
Meddig a szem ellát puszta földön, égen;
Szörnyü vendégoldal reng araszos vállán,
Pedig még legénytoll sem pehelyzik állán.
Széles országútra messze, messze bámul,
Mintha más mezőkre vágyna e határrul;
Azt hinné az ember: élő tilalomfa,
Ütve ,általútnál’ egy csekély halomba."

Csak most sajnos egy sincs.

invalid username 2011.06.20. 11:23:51

@Trompf:

Ez így ebben a formában nem pontos. Az adósságnak van egy explicit része (kibocsátott kötvényállomány) és van egy implicit része (kötelezettségvállalások jelenértéke).

Az implicit adósságból alaposan kivette részét az (első) fideszkormány is pl. a köztiszi béremelésekkel, és (bár csak részben) a lakáshitelek kamattámogatásával.

Ennél azonban sokkal csúnyább volt a teljeskörű közalkalmazotti béremelés, és a "PPP" konstrukciók elharapózása. Utóbbit lényegében a hitelfelvétel alternatívájaként használták a szoci kormányok, mert ezzel kibújhattak az ESA95 szerinti adósságkalkuláció kereteiből.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.06.20. 11:24:25

@Trompf: nem hülyézte le. Azt mondta, hogy nem racionális. Az még nem hülye, csak idealista.

Viszont aki nem érti a különbséget, nos, az hülye.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 11:24:55

@jozicsenko:

Ezt írtam a cikkben: "Sőt, egy sokkal általánosabb tézist is illusztrál: a kormányok intézkedései tartós pozitív vagy negatív kihatással lehetnek későbbi ciklusokra. Ez pedig a magyar átlagszavazónak fontos, aki ilyen egyszerűen gondolkodik, "ha most jó, akkor erről csak a mostani kormány tehet, ha rossz, akkor is a mostani"."

fényes példával szolgáltál hozzászólásoddal: magaddal.

+ Azt is szépen illusztrálod, ahogy a Fidesz egyszerre ágál a magas államadósság ellen, és a magas adók ellen is. Nehéz ennél pofátlanabb önellentmondással jönni, mint amit a Fidesz csinál.

invalid username 2011.06.20. 11:25:35

@Brendel Mátyás:

Analógia kiterjesztése: hová lettek a szocik 2006-os szavazói 2010-re? Rájöttek, hogy 2006-ban hülyék voltak?

_tx_ 2011.06.20. 11:26:28

Kedves Posztíró!

Egyrészt vigyázz, rá ne lépj a nyelvedre. Másrészt mindkét általad említett politikus erkölcsileg hulla(dék), mélyen populista és messiás-komplexusban szenved.

Míg Gyurcsány a számokat csavargatja addig, amíg azok épp nem kedveznek az aktuális "iránynak" (vö. kampánycélok, egyéni vagy pártmotivációk stb.), addig Orbán érzelmi síkon kommunikált lózungokkal igyekszik maga mellé állítani az embereket.

Egyik politikus sem öszinte és mindkettőnek van bátorsága nyíltan hülyének nézni bárkit, aki kritikát fogalmaz meg vele szemben.

Az erős baloldali elfogódottságodra még van mentség, de hogy Gyurcsányt ennyire komálod, az az emberismeret súlyos hiányára enged következtetni.

MACISAJT 2011.06.20. 11:26:34

Ha valami-mint itt-már eleve többszörös hazudozással, csúsztatással kezdödik, régen rossz...
Az alapprobléma ugyanis az a 21 ezer milliárd adósság-amivel Orbánék átvették a II.kormányzást.

Mennyivel adták át 2002-ben? A GDP 53%-val.
Mennyivel kapták? A GDP 80%-val.

Na, ez a probléma.
Így aztán, a 2006-2010 közötti ballib ámokfutás, Gyurcsány 2-Bajnai "kifelejtése" a személtető eszközből -minimum gazemberség.

Lássunk néhány tényt:
Idézzük:

Már elköltöttük az EU-IMF hitel javát
MTI
2010. szeptember 7., kedd 17:21
A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, és nagyjából ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére - közölte az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Tévhit tehát, hogy azt a közel 13 milliárd eurós összeget, amelyet a kormány az IMF-EU hitelszerződés révén eddig már felvett, azt a jövőben adósságtörlesztésre lehet fordítani.

A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az adósságtörlesztés miatt a jelzett 3,5 milliárd eurónál nagyobb összegre van szüksége az államnak, akkor az Állami Adósságkezelő Központnak (ÁKK) forintban államkötvényt kell kibocsátania, és aztán ezt a forintforrást az állam az MNB-nél devizára váltja, amelynek nyomán az MNB devizatartalékai csökkennek."
-------

Világos, nem?
"A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál"
(Ebből finanszírozzák a MOL visszavásárlásának ügyletét.)
Amúgy arról hogy a 13 milliárdnak ez a 3,5 milliárdos része hogyan menekült meg a Bajnaiék elköltésétől, egy szó sincs.Mint ahogy arról sem, mire költöttek Bajnaiék egy év alatt 9,5 milliárd eurót...

Arról sincs egy hang se, hova lettek a százmilliárdok, melyeket a Medgyessy és a Gyurcsány kasszíroztak a MOL 2003-as és 2006-os kiárusításából.
Eladták.Ezt is.Meg a Postabankot.Meg az Airportot. Meg a MTV székházat.
Meg a Posta székházat.Meg a párnagázt is.Meg a széndioxid kvótákat is.
A pénz meg nyomtalanul eltünt.

Azért, ez a lényegi különbség a két fajta kormányzás között.( ennek szimbóluma a MOL vagy az Airport esete).
A balliberális mindent elad, eladósit és a pénznek nyakára hág.
Orbánék kifizetik az adósságot és visszavásárolnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 11:26:40

@nemorino:

"Emlékezzetek az első Fletó vs. Orbán tévévitára (nem a választásira, hanem ami előtte volt), ott köpni-nyelni nem tudott,"

az úgy volt, hogy Orbán nem tudott köpni-nyelni. Ezért is kapott ki. Nagyot hazudásban te felérsz az orbáni magaslatokba. Hív követője vagy a Führernek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.20. 11:28:10

@Rongy Rázó: Kár ezt belekeverni, az elejét le is hagynám az okfejtésednek mert az nem parlamenti választásokra vonatkozik, hanem általában egy adott személy döntéseire.
De a második vele az nagyon is idetartozik.

Mivel Matyink alap axiómája az, hogy ő jól dönt, így a saját önértékelését ásná alaposan alá, ha kísérletet tenne az említett 2,7 millió ember döntésének megértésére.
Ilyenformán egyszerűbb lehülyézni őket.

A valóság pedig kb az, hogy minden párt, és majdnem minden politikus jót akar az országnak. Orbán és Gyurcsány különösen márcsak a mérhetetlen küldetéstudatukból kifolyólagosan.
A választók pedig arra szavaznak akinek ezt jobban elhiszik.

Az más kérdés, hogy a jót akarás, olyan töketlenséggel, hozzánemértéssel párosul szinte mindenhol szakmailag, hogy az katasztrófa, és a tényleges tolvajok mindent visznek amit csak akarnak, minden oldalon.

invalid username 2011.06.20. 11:28:25

@Humperdickk:

Valójában pedig SENKI nem racionális. Brendel Mátyás sem.

Ha egy kérdésben bármilyen érzelmet is megengedek magamnak, akkor a (látszólag) racionális érvelés során meglepően gyorsan felépül egy tudatalatti szűrő, amely az érzelmeimmel összhangban levő információkat (kritikátlanul) beengedi, az érzelmekkel ellentmondásban levőket pedig visszadobja. A jelenségnek rendkívül nagy szakirodalma van, kognitív disszonancia, önigazolás stb témában, Elliot Aronson zseniális és jól olvasható könyveiből több magyarul is megjelent. Ajánlom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 11:28:57

@Rongy Rázó: senki nem állította, hogy az MSZP-re nem szavaztak hülyék. Tehát nem cáfoltál semmit. Sőt, a 2,7 millió hülye egy jó része szavazott először az MSZP-re.

Amikor a hülyék megosztottan szavaztak, akkor az egy elviselhető zajt jelentett. AMikor a hülyesereg a Fidesz felé borult, akkor borult az ország.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.06.20. 11:29:06

Azt meg mondjuk tényleg nem értem, hogy BM miért akarna nyalni gyurcsánynak? Nem a zorbánnak kéne? vagy mit nem értek?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 11:30:20

@_tx_: "Míg Gyurcsány a számokat csavargatja addig, amíg azok épp nem kedveznek az aktuális "iránynak" (vö. kampánycélok, egyéni vagy pártmotivációk stb.), addig Orbán érzelmi síkon kommunikált lózungokkal igyekszik maga mellé állítani az embereket."

Szerintem az első messze jobb. Számokkal érvelni és ellenérvelni a tudománynak is része. Ez egy racionális játék. Érzelmekkel játszani, az manipuláció.

G. Wolf 2011.06.20. 11:31:13

Azért érdemes megnézni ki mit nyerne és mit veszítene. ha Gyurcsány az MSZP-n kívül politizálna tovább.

MSZP:

Mit nyerhet: megszabadul egy hatalmas ballaszttól, ami húzza le, negatív időszak kulcs és emblematikus figurájától. Így ő maga is szembehelyezkedhet az "elmúlt 8 évvel" - főleg annak gyurcsányi időszakával. Helyette hozhat be hiteles arcot (Bajnai-Oszkó), ami vélhetően sokkal többet hoz, mint amennyit elvisz. Elkerülheti az autoriter vezérelvű kisgazdásodást.

Mit veszíthet: Rengeteg gazdasági és anyagi kapcsolatot, egy médiaképes személyt, aki tudja kezelni a médiát, ért a vitához, képes volt már egyszer megverni Orbánt, sőt úgy, hogy kormányoldalról tudott duplázni. Ez azért nem kis teljesítmény. Még ha "trükkök százai" is kellettek hozzá. De igen, megcsinálta. Vélhetően a szervezeti és pártvagyon egy része is elmenne, illetve valamennyi aktivista és szakember is inkább menne Gyurcsánnyal.

Gyurcsány:

Mit nyerhet: teljesen szabad akaratot kap egy új pártban, saját elképzeléseit keresztül viheti, egymaga dönthet mindenről, vélhetően tud is mögé anyagi támogatást szerezi. Felépíthet egy Fideszhez hasonló vezér orientált pártot, ami akár működőképes is lehet.

Mit veszíthet: egy kiépített szervezetet, mivel Gyurcsány mögé elsősorban az idősebbek sorakoznak fel, ezért híján van valódi utánpótlásnak, nem tud megfelelő mennyiségű aktivistát felsorakoztatni (így akár már a kopogtató cédula gyűjtése is gondot okozhat). Többé kevésbé befuttatott brand-et - még ha megkopott is, de akkor is 3x már nyert választást az MSZP.

. . .

Szerintem mind az MSZP, mind Gyurcsány azzal járna a legjobban ha Gyurcsány szépen csöndben maradna, a saját kormányázásnak idejét megvédené a parlamentben, de ezen túl szigorúan tartva a frakciófegyelmet a frakció szerint szavazna.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.06.20. 11:31:30

@Rongy Rázó: ennyi erővel olvahatbék Gödelt is, aki konkrétan a matematikáról bizonyította be, hogy nem konzisztens. Papa, most maradjunk a magyar szavazónál, és ne keverd bele ide Aronsont. Végső soron minden kvantummechanika, mégse kvarkokat szarok reggelente.

dean23 2011.06.20. 11:32:15

Medgyessyék adósságnövelő intézkedéseit ha jól tudom az ellenzékben ülő, dolgozni be nem járó Orbánék is megszavazták tiltakozás nélkül!

KG2000 2011.06.20. 11:34:23

Most higgyük el Gyurcsány számait egy pillanatra.

Azt akarja szuggerálni, hogy az ő kormánya kevesebbet (512) adósított e, mint az Orbán-kormány (570). Na most egy 3 éves óvodás is azt váaszolná, hogy Gyurcsány BIZONY a Medgyessy kormánynak is tagja volt ELEJÉTŐL A VÉGÉIG, tehát felelős a 817-ért is. Különösen, hogy Debreczeninek azt állította, hogy valójában ő nyerte meg az MSZPnek a 2002-es szavazásokat. Akkor bizony ő felelős a Medgyeesy kormány 817 milliárdjáért.

Tehát hitelt adva Gyurcsány számainak is csak azt a következtetést ehet levonni, hogy Gyurcsány a felelős az eladósításban. feketeén-fehéren. Piroslap szeremes Gyurcsányba, de ez az egyszerű és világos tény is bizonyítja, hogy Gyurcsány hülye, nemcsak aljas és maniplatív.

zsebatya 2011.06.20. 11:35:38

@Brendel Mátyás: Azt hiszem másnak küldött válaszát kopiztad be nekem, mert ha mégsem, akkor tökéletesen értelmetlen valamit írtál a hozzászólásomra. Az mindenesetre bizonyos, hogy jómagam nem vagyok ciklusforgó bambaszavazó.

Rwindx 2011.06.20. 11:39:56

"fényes példával szolgáltál hozzászólásoddal: magaddal. " x sok

Te valami óvodás vagy?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.20. 11:41:32

@Humperdickk: A lényeget kéne nézni barátom.
Az a baj Matyival pont, mint Gyurcsánnyal és Orbánnal is. Hogy azt hiszik mindannyian csak az a jó és az pont úgy jó, ahogy azt ők gondolják.
A kizárólagos tudás ami kitűnik minden mondatukból az a baj.

Ha valaki azt mondja Orbánra szavazni irracionális, míg Gyurcsányra nem az, az bizony hülye és vak, csakúgy mint fordítva.
A mai értelmiségnek nevezett politizáló díszpintye a Matyi semmi több.
Elsősorban miattuk tartunk itt ahol, hogy meg se hallgatjuk egymást, megérteni a motivációkat meg nem is akarjuk.

Thorwald 2011.06.20. 11:41:53

Egyreszt ebben a temaban senki sem objektiv. Innentol akar folosleges is lenne folytatnom:)
Masreszt az egy dolog, hogy ki mennyire ert hozza. Az meg a masik, hogy a hatterben akik ezzel foglalkoznak mennyire ertenek hozza es mennyire foglalkoznak a jovovel, a tenyleges gazdasagi helyzettel. Eddig el lehetett lebecolni, mert a kutya le sem szarta mit csinalnak odafent, mert csinalhattak, nem volt nagy hatasa. Az elmult idoszakban a Bajnai kormany volt az aki a nepszeruseget figyelembe nem veve csinalt dolgokat. Az osszes tobbi csak es kizarolag a nepszeruseg figyelmbe vetele mellett intezkedett. Kivancsi leszek az Orban kormany munkajanak a hatasaira.
Harmadreszt azonkivul, hogy Gyurcsany kb lo@-t sem csinalt, amikor szarba kerult az orszag, mert hozzank is begyuruzott a valsag, akkor felallt es azt mondta, bocs, de vegye at valaki mas a kormanyt. Basszus milyen kapitany az olyan, aki csak idealis korulmenyek kozott kormanyozza a hajot? Ha jon a vihar akkor mar nem tud/akar kapitanykodni... nevetseges. (Hozzatennem, hogy Orbanek ellenzeki "tenykedese" is nevetseges... meg ugy minden ellenzek mindenre nemet mondo tenykedese is az... ahogy a nepszerusegre hajtanak az orszag sorsat leszarva)

Szoval Gyurcsanyt sose. Meg ezt az egesz bandat amelyik 7 evig semmit sem csinalt... nah azt se nem kerjuk koszonjuk... (A Bajnai kormany erdemeit nem szamolom az MSZP erdemei koze...) Inkabb lassuk Viktor milyen eredmenyeket tud felmutatni... mellesleg arra lennek kivancsi, hogy ha kapnanak +4 evet mi lenne kesobb a 8. ev vegen.

mahet 2011.06.20. 11:45:06

Majdnem mindegy, hogy melyik kormány alatt mennyivel nőtt az államadósság. A végén az összeg 98%-a úgyis a közemberekhez került.

Amíg a kedves választópolgár 300 Ft -os vizitdíjat leszavazza és eladja a gyermeke jövőjét +3% családi pótlékért addig nincs miről beszélni. A populista politikusok ezt persze jól ki is használják.

Kicsit rendbe kellene tenni a fejekben a dolgokat különben tüntethetünk mi is majd a csőd ellen, mint a görögök. Árvíz ellen is tüntessünk jó lesz az.

Görögök persze még rosszabbak: 860 EUR-os minimálbérrel a tengerparton ücsörögve sajnáltatják magunkat, miközben a németek fizetik mindenüket. Röhej.

Kalmár 2011.06.20. 11:45:41

@Brendel Mátyás: Ez aza vita, ahol Fletó szemére vetette orbánnak, hogy azt hazudja, hogy megszorítások jönnek? Ahol azt hazudta Viktor, hogy vizitdíj lesz?
Ahol azt hazudta Viktor, hogy óriási adósságba viszik a szocik az országot?

Nem kellene a vita után meghallgatni az öszödi beszédet újra??
Elképesztő képmutatás.
Szerencsére Orbán és Gyurcsány összehasonlítgatása mára a béka mese analógiája lett.
Látom, hogy próbáljátok feltámasztani azt a politikai hullát, de hiába fújjátok bele a levegőt csak kipukkanhat. Nem látjátok, hogy korcsolya van rajta???

Thorwald 2011.06.20. 11:46:18

Jah meg ez a diagram... ahelyett, hogy a jovobe tekintve, az orszag fejlodeset nezve krealna valami latvanyos tablazatot, diagramot, ahelyett keszit egyet a bizonyitvanyt magyarazando.
(Hozzatennem, hogy attol, hogy Pistike bebizonyitja, hogy Petike is lopott anyutol nem csak o es Jozsika, attol meg Pistike ugyanugy felelos az eltunt penzert... (meg azert is amit Jozsikaval kozosen loptak el))

barli 2011.06.20. 11:46:41

@mahet: erröl a 300 forintról leszállhatnátok. Nem a 300 forint volt a rossz, hanem a dupla hozzájárulás. A 300 forint meg kábé pár hónapig maradt volna 300 forint.

Đđ 2011.06.20. 11:47:18

Bizony: ha Gyurcsány komolyan képzeli és akarja a modernizált Magyarországot, akkor már réegn egy teljesen új pártban kellene tevékenykednie.

...És persze éppen azokat az alapvető hiányosságait kellene sürgősen pótolnia, mint a felületesség és az, hogy nincs kiérlelt, koherens, valóság-alapú koncepciója.

Aztán majd a tejesítménye és az idő eldönti, hogy kell-e még ő a magyar progresszív szavazóknak, vagy sem. Az biztos, hogy "MSZP-stül" egyáltalán nem fog kelleni!

boyob 2011.06.20. 11:47:19

@Trompf: Orbán Viktor az 1998-as választási kampányban megígérte,hogy egykulcsos SZJA lesz és adóegyszerűsítés,ezért rá szavaztam.A sokat szidott Bokros csomag akkor beérő takarékos,a deficit évről évre csökkenő eredményére ültek rá 1998-2000-ig,úgy hogy nem csináltak semmi érdemit,és természetesen az ígért egykulcsos adót sem vezették be,amivel azt hiszem most Szlovákiánál előrébb járnánk.2001-2002-ben elkezdtek osztogatni hogy megnyerjék a 2002-es szavazást,amit elbuktak.
Addig ebben az országban nem lesz a nagytöbbségnek jólét amíg percemberek vannak,lesznek hatalmon a jővőbe befektető gazdasági szakemberekkel szemben.Lehet szeretni,lehet nem szeretni pl.Bokros Lajost,de ő legalább tudja,hogy mit kellenne csinálni ezzel az országgal.

l.x. 2011.06.20. 11:48:27

"De értelmes, racionális ember Orbánt, vagy a Fideszt nem választhatja. Nem is tudom elképzelni, hogy ezt tette volna. Az a 2,7 millió ember, az bizony Magyarország nem racionális része."

Elég régóta tudjuk, hogy a koordinátarendszerekre nem rossz ötlet felvésni az idő tengelyt.

Aki MA a Fideszre és Orbánra voksolna, az MA tényleg nem racionális - aki tavaly másra voksolt volna, az tavaly lett volna sültbolond.

- o -

Amúgy a fenti png látványos példája annak, miért nem praktikus (illetve ha valaki hazudni akar vele, miért praktikus) a 3D-s pájcsárt (még ha azonos időszakokat ölelne is át): a ~60%-kal nagyobb értéket kb. duplaannyinak mutatja.
Feri nem buta, Feri hamis.

barli 2011.06.20. 11:48:29

@Kalmár: nem tudom miért, de nekem sohasem tünt fel, hogy ezen a vitán a ferkó lemosta volna a vikit. Nekem annyi tünt fel, hogy viki nem akart lemenni olyan mélységekbe mint a feri.

invalid username 2011.06.20. 11:49:33

@Trompf:

"a jót akarás, olyan töketlenséggel, hozzánemértéssel párosul szinte mindenhol szakmailag, hogy az katasztrófa"

Erre inkább Medgyessy a jó példa.

"a tényleges tolvajok mindent visznek amit csak akarnak, minden oldalon"

Gyurcsány Ferenc pont ebből a kategóriából lépett a politika első vonalába, ha megnézed az előéletét. Orbánnak inkább a közvetlen ismeretségében jelentek meg ezek az emberek 2001 körül, és láthatóan ott is maradtak (Simicska, Fellegi brrrr)

De amíg a politikai szféra finanszírozása lényegében a feketegazdaság és a bűnözés feladata marad, ezen a területen nem is lesz változás. Ha az ilyen típusú lopások összege nem túl nagy és emellett a kormányzás elég hatékony, akkor egy darabig elmegy.

l.x. 2011.06.20. 11:51:27

@KG2000: "Gyurcsány BIZONY a Medgyessy kormánynak is tagja volt ELEJÉTŐL A VÉGÉIG, tehát felelős a 817-ért is"

Sosem értettem, Megyó piért nem lőtt vissza párszor, hogy "Ferikém, te voltál a tanácsadóm". Illetve sejthető, hogy a XXI. sz. Deák Ference jól meg volt fizetve bolygó magyariként ezért a tökkelütöttségért.

mahet 2011.06.20. 11:51:55

@barli: nem a 300 Ft a lényeg, hanem az, hogy választást lehet azzal nyerni, hogy "ne a zemberekkel fizettessék meg". Hát kivel? Esetleg a következő 2 generáció nyugdíjtartalékaival? Az jobb?

Hitelből volt/van jólét Magyarországon az elmúlt 20 évben, de a plazmarádió az kell? A magyarok 56%-ának van saját lakása, az EU-ban ez 23%? Kell?

Waldi! 2011.06.20. 11:52:18

"Mindenesetre Gyurcsány helyében ennyi megalázást el nem viselnék. Az, hogy Gyurcsány nem lép, számomra a gyávaság jele, illetve büdös politikai titkokat sejtet. Ezt meg nem szeretem. A magyar politikai palettán Szanyi Tibornak és Mesterházy Attilának is helye van. Nyugodtan lehet az MSZP az ő pártjuk, az ő szavazóiknak kell valakire szavazniuk.

Szerintem Gyurcsánynak van pénze, tehetsége, hírneve ahhoz, hogy egy pártot alapítson, a helyében én a kihívást örömmel venném, és nem is érném be kisebbel. lassan évek óta csalódásban vagyok amiatt, hogy Gyurcsány ebben a dologban ennyire kicsi embernek bizonyul."

Fleto elviselt tobb megalaztatast is a Fidesztol, ha van ertelme, akkor ezt is el kell viselnie.
Az uj part alapitassal egy baj van, hogy Puch-ek kopkodese semmivel sem csokkenne, sot. Es ha egyfordulos lesz a valasztas, akkor az osszes egyeni korzetben meg kellene allapodni a a Gyurcsany fele uj partnak, a MSZP-nek, az LMP-nek, esetelg egy ujabb orban ellenes formacionak, hogy egy kozos jeloltek inditsanak. Ez 4 ev kopkodes utan egy Schiffer vezette LMP-vel se menne konnyen, nemhogy egy Puchista maffiozok vezette, oszodi beszedet szivarogtato arulokkal dusitott MSZP vezetessel.
Ki szavazna szivesen egy Puch altal rangatott marionettfigurakbol allo MSZP-re?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.06.20. 11:53:17

Gyurcsány aki ért a gazdasághoz?

Ez valami vicces, vagy ironikus írás akart lenni?

Remélem, mert aki ilyet komolyan gondol, annak muszálydzsekiben és gumiszobában a helye...

barli 2011.06.20. 11:54:02

@l.x.: sose fogjuk megtudni, hogy kinek kiröl milyen papírjai vannak.

Amúgy az a tény, hogy a zorbánra 8 év alatt nem tudtak semmit sem ráhúzni számomra azt jelenti hogy ö minimum egy szent :)

majdnem123 2011.06.20. 11:54:09

csinalsz egy tablazatot az allamadossag alakulasarol ugy hogy semmi forras nincs megemlitve, a vizsgalt idoszak meg elegge abnormalis.
konyorgom ha valaki arra veszi magat hogy publikal, akkor legyen mar egy kicsit igenyesebb...

parttalan 2011.06.20. 11:54:11

Ha GY.F első kormányát valamiért felelősség terheli az államadósság növekedésének ügyében, az az, hogy már nem ez a kurzus látott hozzá mindahhoz, amit a 2. GYF-kormány 2006-os választások után megcselekedett. Politikai szempontból persze ez is érthető, hiszen ki kezdene jelentős népszerűségvesztő intézkedési programba alig másfél évvel a választások előtt? A 2. Gyurcsány-kormány működése pedig kezdettől fogva az államháztartási csőd elkerüléséről, a pénzügyi egyensúly helyreállításáról szólt - ezt a munkát Bajnaiék fejezték be, szóval ha GyF felelős az államadósság növelésében , az az első kormánya politikai érdekekkel magyarázható felelőtlen időhúzásával magyarázható.Ha tévednék, és konkrét intézkedésekkel is segítette a hiány növekedését 2004-06 között, akkor írja meg valaki.

Az államadósság elszabadulásáért 90%-ban a Medgyessy-kabinet a felelős. Hiába próbálja védeni magát Medgyessy azzal, hogy 2004 aug-ban, mikor lemondott, még csak ötvenvalahány százalék volt a gdp-hez mért államháztartási hiány, a közgazdászok már 2002 őszén - a száznapos program idején - figyelmeztettek: ennek meglesz a bőjtje. Nem azonnal, később. Tehát az, hogy 2004 nyarán még csak annyi volt a hiány amennyi, és később még több: nos, ez a még több is a Megyessy -féle hiánynövelő intézkedéseknek a következménye. Az tény viszont, hogy Gyurcsányéknak feladata lett volna ezt már akkor kezelni, de nem tették. Viszont elejétől tudták, hogy baj van, hiszen lényegében erről szólt az öszödi beszéd is. A kormány gyáva volt - nyerni akart 2006-ban, de a másfél éves semmittevés ez csak időhúzásra volt elég.

n0ri60 2011.06.20. 11:54:23

Mind a kommentekből, mind a Fidesz-KDNP-s reakciókból jól látható, hogy Gyurcsány telibetalált. A kormányzó koalíció mindent arra épített, hogy Gyurcsányt és az MSZP-t meggyűlöltesse, mert így akármit tesz, a zömében érzelmi alapon szavazóknak nem lesz hová mennie. Erre ahelyett, hogy röstellkedne, tényekkel meg számokkal jön:))

NightLord 2011.06.20. 11:55:10

"Orbán Viktor az 1998-as választási kampányban megígérte,hogy egykulcsos SZJA lesz és adóegyszerűsítés,ezért rá szavaztam.A sokat szidott Bokros csomag akkor beérő takarékos,a deficit évről évre csökkenő eredményére ültek rá"

1998-ban 8,4% volt az államháztartás hiánya, és nem az újonnan felállt Orbán-kormány intézkedései miatt. Ennyire volt takarékos a Horn-kormány. El lehetne már felejteni ezt a mantrát.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.06.20. 11:55:52

Ideje lenne Fletót és Vektort IS eltiltani az aktív politizálástól!

pepin_nymburk 2011.06.20. 11:55:52

Abban igaza van Gyurcsánynak, hogy az Orbán kormány bizonyos intézkedései hozzájárulhattak az államadósság növekedéséhez. DE: 2002 májusában az MSZP a kormánypálca átvételekor tisztában volt ezekkel a döntésekkel, és nem nyúlt hozzájuk, sőt rátett még 2 lapáttal.
Felelős kormánynak az a dolga, hogyha az elődje hülyeséget csinál, akkor ő korrigálja. Mivel Orbán belebukott a Horn Gyugyó féle, költségvetést borító nyugdíjemelések leállításába, az MSZP inkább a 2006-os választásokra gyúrt.
Mo-n felelős kormányok 1990-2002 között, és 2009-után működtek csak.
A megyó-fletó tandem bármit is hazudik, csak a saját érdekei szerint kormányzott, cserébe újra is választották az MSZP-t...

Doña ¡Cara(mba)! 2011.06.20. 11:55:55

A kedves szerzőt nem zavarják a tények. Talán meg kéne nézni az államadósság évi változását 1998 és 2010 között. Így elkerülhető lenne, hogy ekkora marhaságokat írjanak.

Anti Anyag (törölt) 2011.06.20. 11:57:09

Egy seggel két lovat. Ez most komoly gond a komcsiknál, mert nem lehet tudni ki lesz az MSZP vezére.

1. A rettentően béna Mesterházy
2. A kemény alvilági figura Gyurcsány, akinél viszont a pénz van.

barli 2011.06.20. 11:57:26

@mahet:
"A magyarok 56%-ának van saját lakása, az EU-ban ez 23%"

ez nem jólét. Ez arról szól, hogy annyira nincs kifizethetö bérlakás, hogy még akkor is lakást vesznek az emberek, ha nincs rá pézük és beledöglenek a törlesztésbe.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.20. 11:57:29

@Rongy Rázó: "Ha az ilyen típusú lopások összege nem túl nagy és emellett a kormányzás elég hatékony, akkor egy darabig elmegy. "

Ez kb így van. A ki lop többet vitákat megnyerni viszont nem lehet.
Viszont ha többet lopnak nagyobb az államadósság. Így még is csak mérhető, hogy ki lop úgy, hogy közben működhet a gazdaság, és ki nem.

Így ez a grafikon más mértékegységekkel tekinthető akár lopási rátának is:

www.google.com/publicdata?ds=jnhjj7mtl7cmt_&met_y=gd_pc_gdp&idim=eu_country:HU&dl=hu&hl=hu&q=%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g

l.x. 2011.06.20. 11:58:35

@nemorino: "Miért nem szakítja az MSZP-t Fletó? Szerinted mennyi terhelő akta van a maszop kezében az ámokfutásáról? Ha szakít, akkor ezek az ügyészségen landolnak, a túlmzgásos meg a Gyorskocsi utcán, ahova való. "

Nem hinném, az MSZP örülne ha menne. Fletónak viszont van egy fontos ismérve: nagyon szeret forrást biztosítani ilyenolyan célokra, csak ne a sajátja legyen az. Mármost az MSZP kasszája nélkül vagy a sajátját kéne egy új párt mögé tennie, vagy meggyőznie olyanokat, akik a bázissal még randelkező MSZP mögé sem állnak már oda, vagy csupasz pártseggel várnia a csodát. Ebből a pirosszegfűs színekben önfuttatás felel meg leginkább a profiljának.

magyar ember teli szájjal 2011.06.20. 11:58:40

@Rongy Rázó: dehogynem. Gréczy et, ez a piroslapos muksó, vannak jópáran akiket ilyesmi vonz.

an hero please 2011.06.20. 11:59:16

Azért tessen vigyázni a kedves postoló, hogy ki ne bassza az a sok intelligencia a biztosítékot. Fő az óvatosság!

room_101 2011.06.20. 11:59:34

Az "ősbűn" jóval korábbról eredezik. Az eladósodásunk a '73-as olajválsággal, és azzal egyidejűleg a '68-as reform megbuktatásával kezdődött, amit Biszku elvtársék az oroszok közreműködésével vasaltak ki Kádárból.
A második "nagy ugrás" pedig '85-ben történt, mikor a szenilisedő Kádárnak elege lett a megszorításokból, és röpke 3-4 év alatt falnak vezette az országot.
Amíg azután volt mit privatizálni, el lehetett lavírozgatni egészen a Bokros pakkjáig. Ha azután visszafogta volna magát az aktuális kormány, még jól is kijöhettünk volna, de jött az adókedvezményekkel negatív kamatú lakáshitel (én is vettem fel bebebeeee...) 2x100 lépés, sulinetes digitális kamera osztogatás,
áfa csökkentés. Csakhogy a vagyon elfogytával már nem lehetett privatizációból törleszteni. Fletó meg a zOrbán jól egymásra licitáltak évekig, meg is lett az eredménye.

invalid username 2011.06.20. 11:59:56

@Trompf:

Ezzel már nem tudok teljesen egyetérteni -- a költségvetés kiadási oldalán sokkal nagyobb tétel a "népjóléti" szavazatvásárlás, mint a lopás.

l.x. 2011.06.20. 12:02:06

@barli: "Amúgy az a tény, hogy a zorbánra 8 év alatt nem tudtak semmit sem ráhúzni számomra azt jelenti hogy ö minimum egy szent :) "

Egyszer Al Caponéért is jött az ügyész, és olyanért ült, amire a fajsúlyosabb dolgokra fókuszálva nem is gondoltak az ügyvédei.

egysegelem 2011.06.20. 12:03:42

Egy politikai vezetot nem az intelligenciaja vagy a szakertelme minosegit, hanem a dontesei megalapozottsaga, hosszutavu hatasuk, lenyegen az, hogy kiket vesz maga kore, kire hallgat, milyen a stabja. Senki nem gondolhatja, hogy Obama vagy Cameron az orszaguk legokosabb emberei, vagy a legjobban ertenek a gazdasaghoz. Majd 15-20 mulva, nagyobb ralatassal, jobban lehet ertekelni vezetoseguk idejet.

barli 2011.06.20. 12:03:56

@l.x.: igy van ez Sukoróval is...

_tx_ 2011.06.20. 12:04:43

@Brendel Mátyás:

A gondom azzal van, hogy Gyurcsánynál előbb van az szándék/ötlet/ideológia, majd ahhoz keresi meg az alátámasztó számokat.

Optimális esetben – és ha Te is erre céloztál, egyetértünk – ez úgy működnék, hogy előbb vannak a számok (tények), majd azok alapján megszületnek a következtetések, a helyzetértékelés, a stratégia.

Gyurcsány szerintem két okból bukott meg: az egyik a következetlensége (nem volt elég összeszedett, így felőrölték a feladatok), a másik pedig az őszinteség hiánya: nem merte bevállalni a rizikót, hogy korrekt legyen a választókkal.

Orbán egyébként ugyanezekbe + az agresszíóba és a mániákus kontrollba fog belebukni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.20. 12:04:56

@Rongy Rázó: A bírósági ítéletek száma az hiteles, de nem mértékadó (túlontú kevés eljárás van).
A blogokon olvasható és köztudott, közismert lopások nem hitelesek, viszont a választás szempontjából mértékadóak.

Szóval akkor nem marad semmi a racionális megközelítésre a lopások kapcsán ?
:(

genyamagyar 2011.06.20. 12:06:37

A poszt minden szavával egyetértek. Bár azt azért túlzásnak tartom, hogy Gyurcsánnyal egy lapon megjelenik Orbán neve is, de ez igazából csak izlés kérdése.

genyamagyar 2011.06.20. 12:07:59

@egysegelem: "lenyegen az, hogy kiket vesz maga kore,"

Ezért is vicc az Orbán-kormány.

Munkáslevelező 2011.06.20. 12:08:02

Űgyes az Elvtárs ,be látjuk, hogy 56% >> 80%.

l.x. 2011.06.20. 12:08:37

@NightLord: "Ennyire volt takarékos a Horn-kormány."

A Horn-kormány takarékos volt - Bokrossal, Bokrosig.
Csak Bokros után megkapta a tárcát Medgyessy - megfelelő ember kényes feladatra.

Fletó és közte annyi a különbség, hogy Megyó a károkozásai után kussol, és élevzi az életet, amíg újra fegyverbe szólítja a Pár; Fletó meg mint egy cápa, addig él, amíg mozog.

genyamagyar 2011.06.20. 12:09:55

Arról meg nem is beszélve, hogy Gyurcsány igazi államférfiként viselkedik. Hol van ilyen a jobboldalon?

igényes 2011.06.20. 12:10:23

Brendel Mátyás részére!

Kedves Mátyás!

Nem tudom van-e ideje és energiája, de megérne egy misét kibontani ezt a témát is.

"Rendőrökből közmunka-felügyelők

Úgy tűnik, a kormány gondolt a 42 ezer nyugalmazott rendvédelmi dolgozóra is, akik jelenleg korhatár alatti szolgálati nyugdíjban vannak, de a kormány tervei szerint hamarosan újra munkába állhatnak (vagy adózniuk kell a nyugdíjuk után). A keddi kormányhatározat szerint "a más jogszabály alapján visszafoglalkoztatottakat" a munkaügyi központok közmunkarészlegeiben "közfoglalkoztatás szervezésére indokolt alkalmazni".

1. Nyugdijas rendőr (csak az egyszerűség miatt, 100 000Ft), vagy fizet 16 000-et és akkor azt csinál, amit akar, de kap 100 000Ft-ot havonta.
2. Nyugdijas rendőr (csak az egyszerűség miatt, 100 000Ft), hogy megtartsa a 100 000Ft-ot vállalja a munkaszolgálatosok felügyeletét napi 8 órában és 3 órai utazással.
3. Napi 11 órai távollét az otthontól, fagyban szélben, kánikulában, saját felszerelésben, esetleg kincstáriban vajon arányos-e? Nos, 22 munkanap x 11 óra = 242 óra eltöltése a potenciális elégedetlenkedők közelében nem kis feladat.
16 000Ft : 242 órával = 66Ft-os órabér, mely nem lebecsülendő.

Tényleg hülyék a rendvédelmisek, ha ezt bevállalják.

Mi történik, ha Pintér alkalmazza őket közmunkásként és helyettük befizeti a 16 000Ft-ot/hó?

OTP fiókok, minisztériumok, CBA-k, MVM, Szerencsejáték Zrt. stb őrzése 1000Ft/óra/alkalmazott.

Jelenleg 130 000 fő a biztonsági őrök száma.

Gondolatébresztés volt csupán.

Kiráj vagyok bazmeg 2011.06.20. 12:10:33

@genyamagyar: áhááháháháháhháhááháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháh.

tumpara 2011.06.20. 12:11:12

Gondolkozzunk már: az a nagyobb barom, aki elkezdte növelni az államadósságot, de még tartható szintig (Orbán), vagy az, aki ezt látva emeli tovább (!), akkor is, ha már rég tarthatatlan (Medgyessy-Gyurcsány)?

Maretz 2011.06.20. 12:13:29

Ezen a blogon mindig jókat mulatok:D

Ennyire hugyagyú gyurcsány-buziból is nagyon kevés van az országban... Nade a piroslap újra és újra képes alúlmúlni önmagát.

Csak hajrá gyerekek! Ha továbbra is be akarjátok csapni magatokat, az a ti dolgotok! Mi, az "irracionális 2,7 millió ember" meg röhögünk a begyöpösödött bolsi mentalitáson:D

l.x. 2011.06.20. 12:13:54

@genyamagyar: "Arról meg nem is beszélve, hogy Gyurcsány igazi államférfiként viselkedik."

Attól, hogy ő egyszemélyben Orbán, Szíjjártó és Kósa - hol ez, hol az, hol mindhárom egyszerre -, még nem emelkedik ezek fölé. Emelkedhetne, ha nem erőltetné ez előbbiek jellemzőit, de akkor nem volna Fletó.

Leone_510 2011.06.20. 12:14:00

azt a betyár mindenit , milyen csavaros észjárása van a komcsiknak

invalid username 2011.06.20. 12:14:06

@Trompf:

Én nem tudok a lopások mennyisége alapján választani.

Érdekesebb lett volna egy hosszabb távú gondolkodás: törekszünk-e arra, hogy olyan generációt neveljünk, amely nem a külső kényszerek miatt tartózkodik a lopástól, hanem azért, mert a közjót szem előtt tartva belátja, hogy a társadalmi kooperáció hatékonyabb, mint az individualizmus. (Németországban például valamiért ez a jellemző személyes hozzáállás, az autósok viselkedésén lehet legjobban lemérni). Itt viszont nem látok kedvező elmozdulást -- Hoffman Rózsa kirúgása kifejezetten elszomorít.

Cobs 2011.06.20. 12:15:04

legszebb dolog hogy mikor itt volt ismerősünk nálunk megmagyarázta hogy csakis a FIDESZ tehet arról hogy ekkora államdóságunk van:))))
senki más,
mert ők is megszavazták medgyesi 100 napos programját....

Egyébként a gazdaság a pénz mozgásról szól azzal hogy gyurcsányék jegybankja magasan tartotta a jegybanki alapkamatot gyakorltilag a gazdaságot bombázta folymatosan ugyanis magas kamat mellett képtelenség hatékonyan, gyorsan és nagy ütemben fejlődni.(külföldi alacsonyabb kamatú hiteleket felvevő cégek sokkal jobb versenyhelyzetből indulnak stb)...Ezért nem bírta kitermelni AZ EGYÉBKÉNT JOGOSAN MEDGYESIÉK ÁLTAL ADOTT JÓLÉTI INTÉZKEDÉSEK FEDEZETÉT a gazdaság...

hát ennyi....öszödi beszéd korrekt szöveg,...de gyurcsány azt a pártjára értette és valoszinuleg tényleg felakarta rázni őket és nem a politika egészére....
abbak normális dolgokat mondott....

HOgy maga gyurcsány normális-e?...lehet.:) Sok jo tulajdonsága van,...viszont a környezete az nagyon gáz, valoszinu inkább hogy ő csak szenvedő alanya volt és képtelenvolt a sok korrupt emberkére mindenhol odafigyelni és fogni a kezüket...
MAGYARUL nem birt megbirkozni a feladattal...

Orbán akinek szintén vannak rossz tulajdnoságai ezerszer jobban vezeti a saját kis csoportját és okosabb emberek is veszik körül mint GYF-t....
Orbán pont miniszterlnöknek való...

Maretz 2011.06.20. 12:15:20

@genyamagyar:

Ezt eddig is tudtuk. Barátom, ez téged minősít, de nagyon durván:D

l.x. 2011.06.20. 12:16:09

@barli: Meglehet. Örök tanulság volna ez minden jövőbeni politikusnak: SK semmit alá nem írni, semmit sem mondani sajátszájúlag, de ha mégis, akkor nemtaggyűlésen.

an hero please 2011.06.20. 12:16:16

Emlékeztek még mikor megpróbált sírni?

Napkutya 2011.06.20. 12:16:29

Tudom, hogy nem lehet, -de szerintem MINDENKIT el kellene küldeni a sunyi p.csába, aki 89 óta "politikus" és ott ül a parlamentben.

(Igen az arctalan, névtelen gombnyomogató urakat is!)

Ha egy magáncégnél, 22 év alatt, egyre szarabbul és szarabbul néz ki az egyenleg, akkor a részvényesek úgy elzavarják a vezetőket, mint macskát szarni.

Ettől működnek a cégek. Vagy dőlnek be...

Két évtizede kaszálják a csalánt a választók nemesebbik szervével, és mi még most is azon VITATKOZUNK, hogy most épp melyiket cseréljük melyikre? Ennyire birkák lennénk?

Tök egyformák. Akiknél a kolomp van, még ugyanabban a pártban/KISZ-ben kezdték 25-30 éve. Azóta nem is mentek túl messze a húsosfazéktól soha...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.06.20. 12:16:43

@Trompf: A gyurcsány azt mondja, hogy az ő kormánya ennyiben hibás, a többi meg ennyiben meg ennyiben. BM sem csak dícsérte gyurcsányt.

Mutatsz nekem egy nyilatkozatot, amelyben zorbán elismeri, hogy hibázott, vagy a zorbánt részben kritizáló hírlapos cikket? Nos, erről szól a poszt. (A többi válasz nem érdekel, azokkal ne is fáraszd magad.)

genyamagyar 2011.06.20. 12:19:37

És azt se felejtsük el, hogy azt a pénzt - amiből az adósság lett - az ország élte fel. Nem Kinának adták oda. Talán nem kellett volna annyit nyavajogni a pedagógusoknak, a közalkalmazottaknak, a szakszervezeteknek. Nem kellett volna 13. havi nyugdíjat fizetni, nem kellett volna autópályát építeni.

Persze akkor most ezért menne a rinya.

Szóval ez valahol ritka nagy pofátlanság, hogy azok reklamálnak, akik élveztek a szétosztott pénz előnyeit és teli szájjal hörögtrk Gyurcsány alatt, hogy "ennek aztán nem fizetek egy fillér adót sem!".

Szánalmas...

l.x. 2011.06.20. 12:20:58

@Cobs: "gyurcsányék jegybankja magasan tartotta a jegybanki alapkamatot gyakorltilag a gazdaságot bombázta folymatosan "

Csaxólok, hogy 2001-től 2007-ig az MNB elnöke Járai Zsigmond volt, aki az inflációs célból nem volt hajlandó engedni, amit viszont csak a magas alapkamattal volt lehetséges megoldania. Köpködték is egymást a kormánnyal rendesen.
Van Fletónak elég sara, nem kell a Fidesz kihelyezettjéét is vele elvitetni.

l.x. 2011.06.20. 12:21:41

@an hero please: "Emlékeztek még mikor megpróbált sírni? "

Próbált??? Ment is neki. Igazi államférfi.

pepin_nymburk 2011.06.20. 12:22:03

@Humperdickk: Az remek, hogy a hibáját elismeri, de hogy szokás szerint másra kenje a kakit, az akkor se elegáns.

Államférfi meg akkor lett volna Fletó, ha 2006 nyarán megszünteti a 13. havi nyugdíjat, az Bajnaira maradt sajnos, Fletó csak egy pávián, nem államférfi. Kár, mert kb. 4-5 alkalma volt bizonyítani uralkodása során, nem tette.
Aki meg ebből a kakiból ki akarja mosdatni, lelke rajta

genyamagyar 2011.06.20. 12:22:19

@l.x.: Miben is hasonlít Gyurcsány a fent nevezett urakra?

Balt 2011.06.20. 12:22:43

"Gyurcsány többször is képes volt adatokkal, grafikonokkal kiállni, és hozzáértők előtt is előadást tartani elképzeléseiről."

Lol. És mennyi valósult meg - a többnyire egymásnak is ellentmondó - ún. "elképzeléseiből"?

Ray Dant 2011.06.20. 12:23:28

@Brendel Mátyás:

""Emlékezzetek az első Fletó vs. Orbán tévévitára (nem a választásira, hanem ami előtte volt), ott köpni-nyelni nem tudott,"

az úgy volt, hogy Orbán nem tudott köpni-nyelni. Ezért is kapott ki. "

"Nem akarunk semmilyen orvosi díjat bevezetni. Itt valaki állandóan démonokat lát. Ön mondta először, hogy privatizálni kell az egészségügyet. Egy miniszter meg is próbálkozott vele, éppen Mikola István. A KDNP most is azt mondja, privatizálni kell. Itt valami nem stimmel. Minket igaztalanul vádolnak valamivel. Igaztalan váddal nem nyerhet. Nem tisztességes. Ha Ön úriember, akkor vonják ki a forgalomból ezeket a hazugságokat. Maga sem akarhat így nyerni."

l.x. 2011.06.20. 12:23:33

@genyamagyar: "Talán nem kellett volna annyit nyavajogni a pedagógusoknak, a közalkalmazottaknak, a szakszervezeteknek. Nem kellett volna 13. havi nyugdíjat fizetni, nem kellett volna autópályát építeni."

Bizony, egy államférfi feladata a felelős döntés - a többi a politikusok egységsugarába tartozik.

Balt 2011.06.20. 12:24:02

@Balt: Mármint a 82%-os GDP-arányos államadósságon felül... Jó, tudjuk, Sukoró pl. nem...

igényes 2011.06.20. 12:25:08

@igényes:

22 nap alatt egy rendőr megissza, megeszi az alábbit:

- 3 liter buborékos, vagy nem buborékos ásványvíz. Kút nem mindig van a közelben. 300 Ft a helyi CBA-ban/nap
- Reggeli 199Ft a helyi CBA-ban/nap
- Ebéd 499Ft a helyi CBA-ban/nap
- Vacsora a helyi CBA-ban 199Ft/nap
- csízmatisztításhoz paszta vásárlása a helyi CBA-ban 500Ft/hó
- Mosópor a szaros gatyához a helyi CBA-ban 2000Ft/hó
- papírzsebkendő, WC papír, eseti telefonok rendkivüli családi ügyek miatt.
- rokonlátogatások munkahelyen stb.

Érdemes összeszámolni, mert erre rakodik rá a gyógyszerköltség, orvosi boríték, stb.

l.x. 2011.06.20. 12:25:50

@genyamagyar: Benne van Orbán intrikusi vénája, Szijjártó vérproli populizmusa, Kósa áltechnokratizmusa - milkor melyik karakter kell az adott pillanatban,

high up! 2011.06.20. 12:28:21

Ezt a blogot 1-2 munkanélküli technikusi végzettségü libsi csinálja. Ezek után ne csodálkozzunk, hogy ekkora bödületes kóklersággal állnak elö, miszerint a kormányzati ciklusok államadósság növekedéseit nominális értékeken hasonlítják össze.

Szerintem ezek a kóklerek maradjanak csak a villanyszerelésnél meg a vezeték bekötésnél, a közgazdaság alapjaiba meg ne ugassanak be, mert csak elhülyítik a még romlatlan érdeklödöket.
Magukat meg szénné égetik, bár lehet, hogy pont ezért járnak ide.

an hero please 2011.06.20. 12:28:29

@Napkutya: Mert bemész a kocsmába és megkérded favágó Fricit, hogy milyen a politika és ezt fogja mondani amit. EKÉNE HAJTANI A ZÖSSESET A PICSÁBA...

egerészölyv 2011.06.20. 12:32:51

Matyi posztoló, nem az a baj, hogy kit szeretsz ezerszer jobban kinél. Mai posztmodern korunkban még talán azt is írhatnád, hogy Hitlert ezerszer jobban szereted Kálmán Olgánál, abból sem lenne komolyabb bántódásod.
Hanem tudod-e, mi a baj? Az a végtelen nagyképűség, ami a posztodból árad. Ugyanis te itt a fellegekből ugatsz alá hű népedre, azzal traktálod olvasóidat, hogy kit mennyire szeretsz - de ez teljesen érdektelen, és nyilvánosságra hozatala undorító.

Napkutya 2011.06.20. 12:33:06

@an hero please: Nem igazán erre gondoltam, de csak neked, az egyszerűség kedvéért:

Nem az a baj, hogy a néhai KISZ tagok közül épp melyik van a vetésforgóban, hanem hogy amint épp ő a soros, hozza magával UGYANAZT a háttércsapatot, akik hűséggel kivárták vele a szúk esztendőket.

Mi is történik? Volt egy megoldásuk, nem jött be, kirúgták őket. Jön egy másik stáb (lásd fent) és megpróbálja MÉG EGYSZER ugyanazt, ami előzőleg nem jött be.

És így tovább...

Ezt játsszuk húsz éve...

A favágó Fricit meg csókoltatom. Ugyan más megközelítésből, de ugyanoda jutottunk. Néhány milliónyian...

Vess egy pillantást a szavazások részvételi arányaira...

genyamagyar 2011.06.20. 12:33:35

@l.x.: Nézd, a miniszterelnők a lakosságot képviseli. Nem mehet szembe tízmillió emberrel. Mondta bárki is - pl az ellenzék ? - hogy ebből baj lesz? Nem! Ebben konszenzus volt. A világgazdasági válságot sem látta előre senki, sem itthon, sem másutt.

És azért ne dimenzionáljuk túl ezt a hiányt. Nincs csődben az ország. Ha mindenki rendesen befizetné az adót - és nem csak minimálbér után -, ne korrumpálódna, tiszteséggel dolgozna, nem szlovákiában próbálná megúszni az adót stb. nem lenne semmi gond. Csak hát a magyar ember csak kapni szeret. Van benne egy-két hegedűvonás.

Namost itt van Orván. Ő aztán rendesen ráment a hiány lefaragására. Bele is fog rokkanni az ország.

genyamagyar 2011.06.20. 12:35:03

@l.x.: Ezek közül egy sem stimmel, de nem baj.

2011.06.20. 12:35:24

Minden aktuálpolitikát félretéve Gyurcsány Ferencnek empirikusan a kurva anyját.

egerészölyv 2011.06.20. 12:37:05

@Brendel Mátyás: ez sem volt különösebben ízléses. Te mint posztoló nem engedheted meg magadnak, hogy leugasd a bírálóidat. Tudod, olyan ez, mint ha Orbán csörögne rád, hogy kiskoma, baromságokat firkálsz.

fizetekmegegysort 2011.06.20. 12:37:28

Azért én nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy meddig eszi még a nép ezt a mutogatós cirkuszt, ami arról szól hogy a csúnyarosszgonoszéshaszontalan szocik még az államadósságot is hogy megnövelték. Mert amíg ezzel vagyunk elfoglalva, nyivlán senkinek nem fog feltűnni, hogy a lopott lóvén (manyup) kívül egy árva fityingünk sincs arra, hogy csökkentsük az oly sokat emlegetett tényezőt. Továbbá egy huncut tervünk sincs arra vonatkozólag, hogy mégis ez miből fog csökkenni. Továbbá semmiről az égvilágon nincs egy huncut tervünk se. Szép volt az elképzelés, hogy pusztán az adócsökkentéstől majd marha jó lesz nekünk, de egyelőre én egy hatását látom: a gazdag magyarok újra elkezdtek horvátországi ingatlanokat vásárolni (mint ahogy értő közgazdászok megjósolták, valóban nő a fogyasztás, csak mivel a tehetős réteget támogatták, hát nem a belföldi).
Szóval okos dolog ez a Fidesz részéről, szokás szerint kiváló PR és retorikai fogásokkal. Csak sajnos közben egyre inkább csúszunk a békának a seggecskéje alá, és ez ellen ők pont úgy nem tesznek semmit, ahogy a Szocik sem tettek.
Ha két rossz közül választani kéne, hát én is inkább azt választanám aki "feltalálta" Bajnait, és nem azt, akinek a legjobb gazdasági szakembere Matolcsy. Hangsúlyozom: két rossz közül. És véleményem szerint ez itt az igazi tragédia! Hogy nincs más alternatíva. Azért remélem, három év múlva - ha a Führer addig nem törli el a választásokat - lesz egy harmadik, aki reális alternatíva lehet. Mert ha nem, akkor ennek az országnak tényleg annyi.

an hero please 2011.06.20. 12:37:36

@Napkutya: Persze ez elméletben nagyon jól hangzik meg minden. Csak van egy kis gondom ezzel, mégpedig az hogyha akárkit teszel oda előbb utóbb (helyzet és személyfüggő mikor) ki fog alakulni egy ugyan olyan aranyos kis oligarchia mint a mostani. Mert kicsi az ország, mindenki ismer mindenkit és egyéb közhelyek amelyek egyébként igazak. Ha meg akarsz bízni egy céget egy nagyobb állami megrendeléssel például akkor vajon hányat fogsz találni idehaza? Kettőt? Esetleg hármat?

KopaszMercis 2011.06.20. 12:38:00

@Trompf:
"De szumma 2,7 milliót lehülyézni az már más kategória. "
Ugy latszik te is a hulyek sorat erosited.. segitek neked egy kicsit megerteni. Matematika, elegge egzakt, nem szorul Orban Viktor interpretaciojara.. szoval kezdjuk a modell epitest:
Axioma: 10 millio lakos magyarorszagon (plusz minusz)
Ezt eddig tudod kovetni?
Na szoval ok...
Most akkor kepzeld el milyen hulye az atlag ember.. mennyire de nagyon kurvara
meg van? Nem csak ugy.. tenyleg vedd magad ele?.. Ok megvan.
Na akkor most azt kepzeld el, hogy minden masodik (tehat 5 millio ember) HULYEBB mint az atlagember, hogy kijojjon az atlag.
Na ehhez mit sauce?
Ehhez kepest az a marginalis nepesseg, aki volt olyan gyikfasz, hogy a fideszre voksolt mar szinte statisztikai hibahatarnak mondhato.. lehulyezni oket egyaltalan nem gaz.

egerészölyv 2011.06.20. 12:38:16

@s: viszont azok a csekély halmok egyre büdösebbek, sőt, növekednek.

l.x. 2011.06.20. 12:38:46

@genyamagyar: "A világgazdasági válságot sem látta előre senki, sem itthon, sem másutt."

Idézek:
"Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük."

Akkor most szerinted _államférfi_ az, aki az isteni gondviselésre alapoz? Sejtem, hogy igen - szerintem meg nem, bárki is az.
Az államférfi, de még a politikus is tudja, mi az a stratégiai időtáv, és ha az utóbbi annak folyamatában helyet is talál a rulettnek, az előbbi semmiképpen.

A trükkök százairól most direkt nem mondok semmit.

l.x. 2011.06.20. 12:39:16

@genyamagyar: Tényleg nem baj - alaposan meggyőztél.

2011.06.20. 12:40:11

Egyetlen indokot tudok elképzelni ilyen blog írására: ha valaki az mszp csecsein lóg, és amíg van min, szeretne is - vagy a jövőben tervez a farvizen felevezni. Egyéb ok nincs, ami miatt 'racionális', normális ember önszántából leírná Gyurcsány nevét pozitív kontextusban. Kábé olyan érzés lehet neki tükörbe nézni, mint Szijjártónak. Ha nem, még nagyobb a baj odabent! :D

Normális, racionális ember azt reméli, hogy az mszp minél kisebb, minél életképtelenebb darabokra robban, és a lejáratott nevek soha többet nem bukkannak fel a magyar közéletben. És hogy előáll valami új erő a következő választásokra, amelyre nyugodtabban lehet szavazni a most kormányon lévő gyökerek helyett (csak hogy megelőzzem a 'mocsokfideszes' válaszokat, mi sem áll tőlem távolabb, továbbá nem vagyok elempés és radikális jobboldali se, meg mit szoktak még mondani arra, aki nem ugyanazt a segget nyalja, hanem mondjuk semelyiket).

egerészölyv 2011.06.20. 12:40:54

@Brendel Mátyás: mi az? Szemléletváltás? Eddig azt kellett fröcsögnötök, szó szerint, betűhíven, mint valami sátánista imában, hogy "Gyurcsány felmosta Orbánnal a padlót" (na ja, kitért Gyurcsány undorító, személyeskedő rágalmai elől).

KopaszMercis 2011.06.20. 12:42:28

@high up!:
miert azt vajon real erteken kell torleszteni kispajtas?

"amikor meg mi vettuk fel a hitelt, akkor 3 big makkot lehetett erte kapni, ugy hogy most itt van 3 big makk koszonjuk"

neked is erdekes elkepzeleseid vannak...

Nyilvan van abban racio, hogy gdp aranyosan stb, foleg egy olyan orszagban, ahol zajlik pl termeles, meg felelos gazdasagpolitika... de itt? Nem mellesleg, meg a lenyeglatasoddal sulyos gondok vannak: itt a lenyeg, hogy mindenkinek benne van a fasza a husos fazekban, a Viktornak is... a tobbi picsafust.

l.x. 2011.06.20. 12:43:13

@somewhat damaged: "Egyéb ok nincs, ami miatt 'racionális', normális ember önszántából leírná Gyurcsány nevét pozitív kontextusban."

Pedig nem lógok az MSZP csöcsein, és már soxor leírtam: Fletó kiállt, lehetett köpködni, kiröhögni, anyázni - a saját tulajdonában lévő cégnél is. Orbánt is lehet - egyszer.

egerészölyv 2011.06.20. 12:43:41

@Brendel Mátyás: Az ókor előtti időkbe vezet vissza a beírásod. Az ókorban ugyanis már tudták, hogy az ellenség permanens gyalázása kontraproduktív.

genyamagyar 2011.06.20. 12:43:53

@l.x.: Ebben nincsen benne, hogy az isteni giondviselésre alapozott volna bármit is. Ez olyan kiszólás, mintha jönne egy tájfun, lefújná a házad tetejét, de nem a kocsidra, hanem csak az udvarra, aztán te így szólnál: az isteni gondviselés segített rajtunk.

(Mellesleg a jelenlegi kormány alaltt egyre inkább előtérbe kerül a Jóisten. Hogy Mária országáról ne is szóljak.)

an hero please 2011.06.20. 12:44:55

@somewhat damaged: Erről van szó. Akinek egy pár cipőnél több vagyona van az mindenképpen különböző pártokra apellál. Nem szimpátia, hanem vagyoni elgondolások alapján. Ugyan ez áll a(z): újságírókra, mindenféle művészre, tv-s arcokra, hírportálokra, tv adókra és még ki tudja ki mindenkire.

genyamagyar 2011.06.20. 12:46:18

@l.x.: Te semmi konkrétumot nem írtál. akkor mit vársz a válaszban? Leírtad, hogy szerinted milyen Gyurcsány, én meg leírtam hogy szerintem meg nem olyan. Arról egy szót sem szóltál, hogy miért(!) is olyan?

l.x. 2011.06.20. 12:47:22

Fletó meztelen seggel tartotta az országot, bízva a legjobbakban - ez nem politika, ez hazárdjáték. Ezt nem muszáj megérteni, bár szerintem érted.

A vallási kiszólásod jogos, csak nem ide tartozik.

Napkutya 2011.06.20. 12:47:36

@an hero please: Igen, ezt Anglia is rohadtul megszenvedte a nyolcvanas években, -pedig ők aztán elbíbelődtek a demokráciával előtte is egy kis ideig.

Az ő megoldásuk egy kutya kemény kormány volt, de iszonyatos sajtónyilvánossággal.

Az ahogy itt turkál a sajtó a politikuszsebekben laza lófasz, ahhoz képest ami ott ment. No persze, ehhez az is kell, hogy a rajtakapott képviselő LEMONDOTT, ha mutyizáson érték. Nálunk törvényt módosítanak...

Ne felejtsük, azzal kezdődött, a rendrakás, hogy rövid pórázra fogták a sajtót, a bírói kart, lenyúlták az ügyészséget, -és ha valamelyik kormánypárti képviselőt megfognak nagy autóval, dupla járandósággal, akármivel, akkor rohadtul marad a helyén és mutogat...

Fülkeforradalom? Lóf.szt. A KISZ-es csapat maradt. Csak most majd nem is akarja átadni a helyét a kollégáknak.

Baj lesz ebből...

sisifux 2011.06.20. 12:48:03

@Maretz:

Nem sokára már csak magatokon, mert annyian maradtok.

genyamagyar 2011.06.20. 12:48:49

@egerészölyv: Gyurcsány a személyeskedő? Mikor a fideszesek folyamatosan hazaárulóztak? Ja, Orbán biztos nem tudott róla. Igaz, be sem járt a Parlamentbe. Biztos a megyei focimeccseket látogatta. :)

l.x. 2011.06.20. 12:49:51

@genyamagyar: Fletó egész pályafutása a példa arra, hogy tud úgy hazudni, mint Szijjártó, tud úgy műgonddal okosakat mondani, mint Kósa (oszt csinálni az ellenkezőjét), és tud úgy intrikálni, mint Orbán - ez utóbbit ne nekem hidd el, hidd el a könyvének, vagy a megpuccsolt Medgyessynek.

high up! 2011.06.20. 12:52:09

Na akinek meg ez a pápai hazugsággyár proli gyúrtcsótány a példaképe, az ö államcsödbe vivö elkúrásaival, az saját magáról állította ki az AGYHALOTT-i tanusítványt.

Amúgy gyúrtcsótánynak nem lesz más választása mint új pártot alapítani. Legfeljebb majd megtudja a sok agyhalott híve 2014-ben, hogy a Hibbant majmuk semmit nem ér önmagában, 0,0001%-on fog leszerepelni. Hiába, gyúrtcsótány eddig is csak abból élt meg, hogy lenyúlt egy kész pártot, magas tömegbázissal. Jól mutatja csótány tehetségtelenségét, hogy a 3 milliós szavazó bázisú maszopot képes volt 1 millióra redukálni. És ennél csak kevesebb lesz, mert a kádári generáció kihal, a fiatalok meg nem vevök ennek az agyhalott komcsi majomnak a ripacsságaira.
gyúrtcsótány meg majd az új pártjának meg kiadhatja a jelszót: UTÁNAM AGYHALOTTAK!

egerészölyv 2011.06.20. 12:53:15

@genyamagyar: a tévévitáról beszélünk, pajta. OTT Orbán nem személyeskedett, Gyurcsány igen. Ezt nevezitek ti lemosásnak. Akkor a hazaárulózással Orbán lecunamizta Gyurcsányt.

an hero please 2011.06.20. 12:54:19

@Napkutya: Nálunk nincs független sajtó. De még csak ahhoz hasonló sem. Alapból, nálunk nincs független ember max néhány szerencsétlen koldus.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 12:55:51

@Kalmár: "Ahol azt hazudta Viktor, hogy óriási adósságba viszik a szocik az országot?"

bizony, ez az a kampány, ahol a Viktor 4000 millárdot ígért, amikor Gyurcsányék csak 3000 milliárdot.

igényes 2011.06.20. 12:57:22

Szakítani akar a kormány azzal a gyakorlattal, mely szerint a hazánkba települő multinacionális cégek az európai átlagnál lényegesen magasabb állami támogatást kapnak. A tervek szerint egy-egy új munkahely után legfeljebb 5 millió forint támogatás járna a jövőben, ezzel kapcsolatban az mfor.hu összegyűjtötte, mennyi támogatást kaptak az elmúlt évek nagyberuházásai.

A nyugdíjas rendörök munkábaállítása ezek szerint 5 000 000/fő lesz. Vegyük figyelembe, ha egy ( nyugdíjas 100 000Ft-os) rendőr kap egy kápó beosztást. akkor nem kell fizetnie 16%-ot, tehát 16 000Ft-ot, megkapja a 100 000Ft-ot.

42 000 rendőr akarnak visszahívni kápónak ez azt jelenti, hogy 42 000 x 5 000 000Ft.

A nyugdíjas rendőrök pedig kapnak egy lehetőséget, hogy az ötmilliót ledolgozzák 16 000ft/hó = 312 hónap : 12 = 26 év

egerészölyv 2011.06.20. 12:57:28

@Brendel Mátyás: nevetséges gyerekeskedés megint...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 12:57:49

@l.x.: "Aki MA a Fideszre és Orbánra voksolna, az MA tényleg nem racionális - aki tavaly másra voksolt volna, az tavaly lett volna sültbolond."

Tavaly pöntosan lehetett tudni, hogy ez lesz belőle. Sokan megírták, aki nem látta, AZ A SÜLTBOLOND.

egerészölyv 2011.06.20. 12:58:44

@igényes: a 26 év stimmel, a zömük 30 éves kora előtt vonult nyugdíjba.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:00:07

@majdnem123: ha ez igénytelen, akkor Orbán mi? ő még erre sem képes.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:02:14

@pepin_nymburk: "Felelős kormánynak az a dolga, hogyha az elődje hülyeséget csinál, akkor ő korrigálja. "

akkor viszont Orbán most nem kenhet mindent az MSZP-re., így sem jön jól ki a dologból. márpedig ez pont a GYurcs
nyrakenjük bizottság ülése volt.

l.x. 2011.06.20. 13:02:16

@Brendel Mátyás: Akkor az a zseni, aki a Jobbikra szavazott, lévén AZT a kormány ki kellett picsázni. PONT

an hero please 2011.06.20. 13:03:45

@Brendel Mátyás: Megkérdezhetem, hogy mi a foglalkozásod? (Nem baszogatás, komolyan kérdem).

KenSentMe 2011.06.20. 13:05:18

Na, Brendel Mátyás, a cikk címéről tudtam, hogy te írtad ezt a cikket.. a lényege az egésznek, hogy bizonyos szempontból kedveled Gyurcsány Ferencet.. hát remélem, kedvére ölel téged az öreg, támogat a magánvagyonából, hogy ehhez hasonló elmés cikkek születhessenek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:05:52

@egysegelem:

"Egy politikai vezetot nem az intelligenciaja vagy a szakertelme minosegit, hanem a dontesei megalapozottsaga, hosszutavu hatasuk"

a kettő ugyanaz.

" lenyegen az, hogy kiket vesz maga kore, kire hallgat, milyen a stabja."

hülye ember valószínűleg nem vesz maga körő okosabbakat. ezt látjuk is Orbánnál. Schmitt Pál, Deutsch Tamás, és a többiek jelzik a képességeit.

szóval ha ezt nézzük, Orbán akkor még inkább szánalmas miniszterlenök. ennyire szánalmas miniszterelnökünk még nem volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:08:44

@_tx_:

"A gondom azzal van, hogy Gyurcsánynál előbb van az szándék/ötlet/ideológia, majd ahhoz keresi meg az alátámasztó számokat."

az én gondom meg azzal, hogy Orbán nem keres semmit, kiadja parancsba Szijjártónak a hazugságot, és kész.

"Optimális esetben – és ha Te is erre céloztál, egyetértünk – ez úgy működnék, hogy előbb vannak a számok (tények), majd azok alapján megszületnek a következtetések, a helyzetértékelés, a stratégia."

ez nem egészen igaz. a stratégia nem jön ki magából a számokból, bizony szükség van előre is célokra.

"Gyurcsány szerintem két okból bukott meg: az egyik a következetlensége (nem volt elég összeszedett, így felőrölték a feladatok), a másik pedig az őszinteség hiánya: nem merte bevállalni a rizikót, hogy korrekt legyen a választókkal."

nem. GYurcsány belebukott volna a teljes őszinteségbe is, a félig őszinteségbe is. a totális hazugsággal bírta volna legtovább. ahogy Orbán ezt mutatja is. ennyit a választókról.

egerészölyv 2011.06.20. 13:10:11

@Brendel Mátyás: ez már kényszeres? Arra a kérdésre, hogy "Miért táncikál Gyurcsány?", nem válasz az, hogy "Orbán meg náci".

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:10:53

@tumpara: aztán korrigáltak. és akkor jött a hülye Orbán, hogy még tovább kellene növelni, majd most jön azzal, hogy közdeni kell ellene. Orbánnál szélkakasabb politikus nincs Magyarországon.

Jaffar 2011.06.20. 13:11:07

Fletó legnagyobb hibája, hogy Öszöd után nem mondott le. No nem azért, mert hazudott, hanem azért, mert O.V. kijelentette, hogy ö még soha életében nem hazudott, ráadásul ezt a sok háta mögött felsorakozó IQ-bajnokkal tette, akik el is hitték neki. Hülye volt, mert azt hitte, hogy igazmondással (átvitt értelemben ugye, mielött betámadna vki) lehet jutni ebben az országban valamire. Legutóbb Bokros példája mutatja, hogy nem így van, mert aki itt kimondja az igazságot, azt eltapossák. Vagy a többi politikus, oldaltól függetlenül, vagy a pórnép.
Mivel nem mondott le anno (GY.F), innentöl kezdve ö is csak egy a többi sz@rházi közül, akinek megadódott ugyan a lehetöség, de nem élt vele.

sisifux 2011.06.20. 13:11:28

@Trompf:

"Az a baj .... Gyurcsánnyal és Orbánnal is, Hogy azt hiszik mindannyian csak az a jó és az pont úgy jó, ahogy azt ők gondolják.
A kizárólagos tudás ami kitűnik minden mondatukból az a baj.
Elsősorban miattuk tartunk itt ahol, hogy meg se hallgatjuk egymást, megérteni a motivációkat meg nem is akarjuk. "

Azt hiszem, nagyon reális összefoglalása az ország legnagyobb problémájának.
Már csak az a kérdés, te kész vagy-e a párbeszédre ?
És ezt a kérdést kell mindenkinek feltennie.

igényes 2011.06.20. 13:12:57

@egerészölyv: Nem tudom, milyen rendvédelmisekte ismersz, szerintem 30 évesen nem vonulnak nyugdíjba. Itt mindig a visszamenőlegességgel van a gond.

Én senkitől sem írigylem a korkedvezményes nyugdíjt, aki valóban rászolgált, nem az irodísta BM alkalmazottakra gondolok, azok persze nem is vitatkoznak, de nem is szeretnének elmenni nyugdíjba, inkább küldik őket törvények alapján, melyet eddig Orbán sem kérdőjelezett meg.

Orbánból kiindulva, nem tudom mit szólna, ha azt mondaná a törvény bizonyítsa be, honnan a vagyona, miközben a Lévai család indította el a szolnoki panelból, és minden egyes forintját elszórakozta.

Honnan a milliárdos vagyona? Annyi információ van Orbánról a Neten, hogy bizony 560 év börtön sem kérdőjeles.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:13:20

@Ray Dant: "Ön mondta először, hogy privatizálni kell az egészségügyet. Egy miniszter meg is próbálkozott vele, éppen Mikola István. "

és ez igaz is.

lexmaaaaa 2011.06.20. 13:13:32

Gyurcsány végighazudta az életét, hogy van még olyan sötét ember, aki bármit elhisz neki?

egerészölyv 2011.06.20. 13:14:22

@Jaffar: sok igazság van ebben, de ha Gyurcsány az UTÁN mond le, hogy Orbán bejelenti azt a hülyeséget a maga hazugságairól, az már késő az MSzP-nek...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:15:38

@high up!: "Ezt a blogot 1-2 munkanélküli technikusi végzettségü libsi csinálja." ez egy olyan rágalom, hogy kb 2 másoperc alatt bárki utána nézhet, hogy hamis. kb hetvenes IQ kell ahhoz, hogy ilyet vakíts ide.

egerészölyv 2011.06.20. 13:16:27

@igényes: beszélhetünk Orbán viselt dolgairól is, meg Lachzázy-Strasszermann Arzénéről is. De most másról volt szó.
A visszamnőleges hatályú rendelkezések valóban gyűlöletesek, ez azonban nem az.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:16:59

@egerészölyv: "de ez teljesen érdektelen"

tudom, a pofátlanság, hogy ott állok mögötted revolverrel, és kényszerítelek, hogy elolvasd.:)

egerészölyv 2011.06.20. 13:17:36

@Jakab Andor: nyalás + önreklám = szocializmus.

is 2011.06.20. 13:17:48

@Trompf: mar ha a 80 evenkent egyszer jelentkezo nagyobb merteku vilaggazdasagi valsagot figyelmen kivul hagyjuk. de ha nem hagyjuk figyelmen kivul, akkor sajnos ezt a grafikont 2008-ban (nyaron) be kell fejezni, es valahol 2009 vegen ujrakezdeni. a szakadast pedig semelyik kormany nyakaba nem varrni.

es 2008-ra eszre kell venni, hogy a novekedes megallt. ez is elhangzott, es ez is teny: 2008-ra pluszos lett az elsodleges allamahaztartasi egyenleg, azaz csokkeno palyara allt az allamadossag.

ez lenne egy objektiv, szamszeru elemzes, nem pedig lopasi mutatonak feltuntetni az egesz grafikont, amibol egyebkent logikusan csak az jon le, hogy a legjobbak a szocik voltak 1994-1998 kozott, tehat a Bokros Lajos kell nekunk, meg a szocik.

barli 2011.06.20. 13:17:59

Azt még mindig nem értem, hogy ha az igazságbeszéd volt, és minden szava vállalható, akkor mi a p*csáért keresik már évek óta, hogy ki szivárogtatta ki???

is 2011.06.20. 13:18:51

@lexmaaaaa: talan ugy, hogy megsem hazudta vegig? gondold at ezt az allitasodat meg egyszer, es gyere vissza adatokkal, ha meg mindig ugy gondolod, hogy all.

egerészölyv 2011.06.20. 13:19:37

@Brendel Mátyás: ha penészes a konyakosmeggy belseje, a boltos nem hivatkozhat arra, hogy nem volt kötelező megvenni.

orgoványi erdőjáró 2011.06.20. 13:20:18

Ne bántsátok Mátyást, rettenetesen be volt rúgva reggel, és fogadott velem, hogy ír egy akkora baromságot poszt gyanánt, hog arra mindenki felkapja a vizet... :-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:20:48

@egerészölyv: "Orbán csörögne rád, hogy kiskoma, baromságokat firkálsz. "

és akkor mi lenne? semmi. amíg nem jön retorziókkal, addig azt csinál, amit akar. egy hülyétől természetes, hogy hülyeségnek tartja, amit írok.

genyamagyar 2011.06.20. 13:20:59

@egerészölyv: tévévita? Ott Gyurcsány tényleg lemosta Orbánt. Ment is Grazba Viktorka...

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2011.06.20. 13:21:20

Mátyás, minden szavaddal, minden gondolatoddal egyetértek. Köszönöm szépen az írásod!

igényes 2011.06.20. 13:22:09

@egerészölyv: Orbán Viktor a honlapján nincs életrajz! Vajon miért?

www.miniszterelnok.hu/nyitolap/

genyamagyar 2011.06.20. 13:22:20

@l.x.: Nézd, te állítasz valamit konkrétumok nélikül. Mondj már egy példát! (Gyurcsány - Orbán - Kóaa -Szijjártó)

gaborr11 2011.06.20. 13:22:23

Fletó nem ért semmihez, csak kommunikálni tud, ezt ő mondta magáról Őszödön.
Nem ért nyelveken, képzettsége is kimerül a KISZ-es ranglétra végigjárásában.
Ennek teljes ellentéte Orbán, angolul szinte anyanyelvi szinten, németül kiválóan tud beszélni. Ráadásul egyetemet végzett ember, és nem mellesleg egy karakteres, jó kivágású ember(illetve hát volt még '98 környékén), aki még kommunikálni is tud.
Nem tökéletes ember(nagyon a hatalom megszállottja lett, meg sokszor messianisztikus felütésű pár beszéde), de én alapból úgy bírom az embert. Pont olyan szerethető figura, mint Fábry.
Gyurcsány viszont a tenyérbemászó megjelenésével nagyon nem szimpatikus már elsőre.
Úgy, hogy meg tudom mindkettőnek az életútját, akkor inkább a populista Orbánt választom, mint az Ál-racionalista Gyurcsányt.

l.x. 2011.06.20. 13:23:46

@barli: Mert az egyszeri MSZP kábés legnagyobb hibája a túlzott szerénység, és így nem tudják, kit tüntessenek ki.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:23:51

@KopaszMercis: ez tetszett.

újrafoglamazom kicsit tömörebben.

vannak, akik szóvá teszik, hogy 2,7 milió embert lehülyéztem.

nos, van az országban 10 millió ember. jelentkezzen az az olvasó, aki az átlagnál hülyébbnek képzeli magát! ok, a többieknek: lehülyéztetek 5 millió embert. ehhez képest a 2,7 millió igencsak szerény lehülyézés.:)

gaborr11 2011.06.20. 13:23:52

@genyamagyar: de mi erről a vitáról beszélünk te seggarcú: www.youtube.com/watch?v=bbb6AFsyr2Q

genyamagyar 2011.06.20. 13:24:17

@l.x.: Annyi hibája volt Gyurcsánynak, hogy nem vitte keresztűl diktatórikus módon a reformokat. Ezt elfogadom.

egerészölyv 2011.06.20. 13:25:36

@genyamagyar: meg azért hazudott is. Reggel, éjjel meg este.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:25:38

@somewhat damaged: "előáll valami új erő a következő választásokra, amelyre nyugodtabban lehet szavazni a most kormányon lévő gyökerek helyett "

akár hiszed, akár nem, de én is ezt remélem. szóval rosszul lőtted be magad.

l.x. 2011.06.20. 13:26:13

@genyamagyar: Olyan vagy, mint nademitadtaknekünkarómaiakozó figurák - csak bennük szándékosan volt a komikum.

fülesboci 2011.06.20. 13:26:30

semmi baj nem lenne Fletóval, ha a közgázon tanitana.

Camappa 2011.06.20. 13:26:34

Akárki akárhogy is vergődik, Gyurcsány az egyetlen (na jó, meg Bokros), aki szigetet képez a politikai elit híg fos tengerén. Az MSZP-vel nyilván azért bíbelődik, mert a kiépített infrastruktúrát felhasználva könnyebb építkezni, nem kellene 5-10 év az új pártjának felfuttatásához. Ugyanakkor az MSZP egy mutyipárt. Magával foglalkozik, a FIDESZ által feladott magas labdákat képtelenek leütni. Képtelenek, hiszen mutyiban együtt vannak a Fidesz-szel és a kommunikációjuk nem létezik. Jobbik és LMP ugyanúgy a husos kondérból zabál, ezért ők is kussolnak.

Ahhoz, hogy ebben az országban bármi is változzon, a kialakulófélben lévő kleptokráciát kellene szétrobbantani. Ám ezt csak egy olyan párt tudná elérni, aki nincs belegabalyodva a mutyi szövevényes hálójába. Ellenkező esetben ugyanúgy fegyvereznék őket és lerántanák az egészet maguk közé, a korrupció gennyes mocsarába.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:27:07

@l.x.: volt még pár másik lehetőség. nem pont.

egerészölyv 2011.06.20. 13:27:41

@genyamagyar: ez a ti verziótok. Most hol is vagytok? (Annyit segítek, hogy a fejetek felől az a furcsa zaj brekegés.)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:27:49

@an hero please: "Megkérdezhetem, hogy mi a foglalkozásod? "

kb 80-as IQ kell, hogy kiderítsd.

Balt 2011.06.20. 13:27:53

@mahet: Ez érdekes megközelítés annak tekintetében, hogy Mo. a 3 millió létminimum alatt élő országa lett 2009-re...

barli 2011.06.20. 13:27:57

@Brendel Mátyás: lehet hogy hülyék szavaztak a fideszre. De az biztos, hogy a szocikra vagy a jobbikra meg sokkal hülyébbek tették. Igazából akinek volt egy kis esze az nem szavazhatott senkire.

fülesboci 2011.06.20. 13:28:03

@gaborr11: téveccc, Fletó földrajztanár, majd gyorstalpalós közgazda. a többi stimmel.

egerészölyv 2011.06.20. 13:28:14

@igényes: biztos mert náci. Arra tippelek.

genyamagyar 2011.06.20. 13:28:21

@gaborr11: Te seggarcú vagy? Rossz lehet neked! :-))))

fülesboci 2011.06.20. 13:28:42

@barli: a nem szavazó meg megérdemli mindkettőt.

l.x. 2011.06.20. 13:29:54

@genyamagyar: Picit bővítsük Fletó amúgy nagyon kurta hibalistáját, ha nem haragszol meg érte: szóval nem vitte végig következetesen a reformokat, amelyek azért váltak szükségessé, mert fedezetlenül hitelvezérletté tette a gazdaságot - előbb Megyó mellett tanácsadóként, később saját szakállára!

Ettől még lehet Orbánnak a kurvannyát, de Fletó érdeme minimum ennyi.

juditka* 2011.06.20. 13:29:59

Az államadósság okait a rendszerváltásig visszamenőleg kellene vizsgálni, ha már ennyire vizsgálódni akarnak. Az a "bűvös" elmúlt húsz év.
Attól az időtől, mikor Magyarországon a kapitalista országok legnagyobb privatizációja zajlott.
Mikor megkezdődött a termelő üzemek, gyárak felszámolása, a Tsz-ek, ÁG-ok felszámolása, széthordása, a vidék ellehetetlenítése. Ennek a folyamatnak az elindítója az MDF. volt. Az államadósság, nem csak a Gyurcsány "ügye".

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:30:17

@Jaffar: "Mivel nem mondott le anno (GY.F),"

azon kívül, hogy vittél volna virágot a sírjára, mi lett volna jobb?

genyamagyar 2011.06.20. 13:30:23

@egerészölyv: Ja hogy még mindig nem érted az öszödi beszédet? Nem baj, neked nem is kell. :)

egerészölyv 2011.06.20. 13:30:36

@Brendel Mátyás: csak nem ti is a rényifrédi-szerverről nyomultok? :)

Jakab Andor 2011.06.20. 13:30:37

@egerészölyv:

A szocializmus más, kommunista pedig Orbán és az ország kétharmada.

Arról írtam meg a véleményemet, hogy az MSZP kettészakadása nem rosszat, hanem jót tenne.

Cobs 2011.06.20. 13:30:46

@genyamagyar: rohadtul nem a széposztogatott pénz volt a baj...NEM AZ A BAJ HA ADUNK A NÉPNEK, a korménynak az a DOLGA hogy a nép jobban éljen!!!

Az a baj hogy rosssz volt a gazdaság politika!!! Magas alapkamat, kulfölidi profit vadászok betelepítése...a felvett hiteleinket vagy ellopták vagy külföldi érdekeltségű profit szivattyűk kiszivták a pénzt innen, ezért haldoklott a gazdaságunk mert nem volt benne pénz ami müködtesse, és ezért tüntek olyan súlyosnak azok a 100 napos csomagok amik teljesen jogosak voltak!!!!

Orbán most egyértelmüen a magyar pénzből magyarországon elhelyezkedő vállalkozások profitlását megteremteni...ettől fog felpörögni a gazdaság ha értenéd, nem olyan felszínen lévő bárgyú dolgoktól mint hogy ki ismer be mit, nem tudom orbán mit ismerne be? sokkal jobb gazdaság építést végzett mint eddig szinte barkii

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.06.20. 13:30:47

@Camappa: kleptokrácia? az nem most van kialakulófélben.

derelyegrádi szellem 2011.06.20. 13:30:58

a diagramm fasza, egy kérdésem lenne, vajon a második Gyurcsány-kormány (+Bajnai-kormány) adatai miért maradtak ki belőle? Mert akkor bele kellett volna írni azt a minimális majd 20 milliárd eurós kis hitelecskét, amit az Eu-tól, me az IMF-től vettünk fel? Ugye nem azért? :-)

Az az adat is kimard az "elemzésből", hogy 2002-ben az Orbán-kormány a GDP 52 %-át kitevő államadóssággal adta át az országot, majd 82 %-al kapta vissza. Gondolom ennek az oka pedig a szerénység...:-).

A feltett kérdés: "miért kedvelem Gyurcsány Ferencet, és miért nem" viszont tényleg jó. Meg is válaszolom, kezdjük a miért nemmel, mert az időrend így kívánja:

Nem kedvelem, mert egy zsigerileg hazug, borderline-szindrómás félőrült, aki nagyon keményen hazavágta ezt az országot. Csak egyetlen példa: 2008 októberében (még a végén is) olyanokat szajkózott Veressel, hogy miféle válság, mi ezt csak a tévében fogjuk nézni, ez minket nem érint. Ez az ember vagy tökhülye, vagy hazug. Talán mindkettő. A legdurvább, hogy amikor mondja, el is hiszi azt a hazugságot, amit éppen mond, függetenül attól, hogy esetleg annak tökéletes ellentétet állította akár egy nappal azelőtt. (Lásd Utasítottam a rendőrséget - kontra - nem utasíthatom a rendőrséget 2006-ban)

De nézzük a jó oldalát is. Én azért kedvelem, mert felállított egy világrekordot. Egy választás alkalmával kiejtett két pártot is a Parlametből, nevezetesen az SzDSz-t (a Kóka-vonal az ő ötlete volt), meg az MDF-et is. Azt meg a Piszkos Fred-effektussal. Briliáns manőver volt mindkettő, őszinte leismerést érdemel. Elkészült a nagy mű igen, a gép forog, az Alkotó pihen, mondhatnánk, de - szerencsére - nem így van. Az Alkotó nem pihen....

Én továbbra is sokat várok ettől az embertől, talán a következő választáson ezt megteszi az MSZP-vel is. Ezért aztán drukkolok azért is, hogy le ne csukják, míg ezzel nem végzett.. :-)

szemet 2011.06.20. 13:31:06

@Brendel Mátyás: "...átlagnál hülyébbnek képzeli magát! ok, a többieknek: lehülyéztetek 5 millió embert..."
A szomorú inkább az, hogy kevered az átlag jelentését a mediánnal, és még így is lehetsz átlag feletti ebben az országban... ;P

l.x. 2011.06.20. 13:31:30

@Brendel Mátyás: Ja, volt: az egyik kormánypárt, a másik kormánypárt, a Jobbik meg az LMP.

Így felsorolva még tán vissza is vonom az előbbit: ma is a FIdeszre kellene szavazni.

igényes 2011.06.20. 13:32:03

Orbán életrajza, ami csak a Netnek köszönhető! www.parlament.hu/kepviselo/elet/o320.htm

Ez szerepel!
"1989. szeptembertõl a Soros Alapítvány
ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol
liberális politikai filozófia történetét tanulmányozta;
ösztöndíját az 1990. évi országgyûlési választások
közeledése miatt 1990. januárban félbeszakította."

Az igazság:

Október, novemberben arra járt, Sorosék kissé dühösek voltak a kidobott pénzért.

Egyébként 1989/1990-es tanévre fizettek utána.

gaborr11 2011.06.20. 13:32:04

@genyamagyar: most nem tudom eldönteni, hogy melyik részét nem értetted a kommentemnek :D

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.06.20. 13:32:44

@l.x.: talán mert olyan agresszív ellenzék volt, hogy lehetetlenné vált minden reform...

orgoványi erdőjáró 2011.06.20. 13:32:45

@Camappa: ha te tényleg azt gondolod, hogy a gyurcsótány nem ugyanolyan tolvaj és korrupt mint bármelyik másik politikus, akkor megérdemled a Nap Bolondja kitüntető címet....

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:33:46

@egerészölyv: "ha penészes a konyakosmeggy belseje, a boltos nem hivatkozhat arra, hogy nem volt kötelező megvenni. "

ha megveszed a cikkem, akkor reklamálhatsz. addig nem.

genyamagyar 2011.06.20. 13:33:54

@l.x.: Árnyaljuk a képet: ha végigviszi azokat a reformokat, akkor Budapestet az ellenzék felégeti és behinti sóval.

fizetekmegegysort 2011.06.20. 13:34:07

@gaborr11: Na, akkor boncolgassuk ezt barátom.
Orbán egyetemet végzett, igen jogit - no comment Egyébként miért, Gyurcsány szakmunkás, ja, nem várj csak,tanár - közgazdász!
Orbán jól beszél angolul és németül... eláááájulok, Gyurcsány meg angolul beszél tárgyalási szinten.
Orbán tud kommunikálni... Na, tessen már megnézni egy rendszerváltás - kori beszédét... maradjunk annyiban, hogy megtanult, amikor a PR csapat összeszedte. Kommunikálni csak az a politikus nem tud, akit a PR stábja és a beszédtanára nem tanított meg. Orbán speciel ebben eredendően kifejezetten nem volt szerencsés alkat, és nagyon jól kikupálódott.
Orbán egy karakteres, jó kivágású... khmmm... törpe (ez pont ugyanolyan szubjektív, mint hogy neked elsőre nem szimpi Gyurcsány).
Az meg, hogy Gyurcsány a KISZ-ből jött... khmmm... vajon Orbán honnan is? Jéééé,hát a KISZből (nem mellesleg párttag és pártmunkás szülőkkel).
Egyben egyetértek: Orbán pont csak annyira szerethető figura, mint az RTL főripacsa, Fábry.
Kicsit utána kéne nézni az infoknak, mielőtt hülyeségeket írsz le. Előbb nézd át mindkettőnek az életútját. Pont azért érdekes, mert midketten kb. ugyanonnan jöttek, és mindkettőjüket az előző rendszer termelte ki (igen, az barátom, amit Ferenc felvállal, Viktor meg pocskondiáz)

Kalmár 2011.06.20. 13:34:10

@Brendel Mátyás: Küszködjél még. Ha ügyesen kampányolsz még a 4%-ot is elérheti Fletó bohóc. De jó látni ezt a semmirevaló erőlködést. Hajrá, ne hagyd abba. Pumpáld azt a politikai hullát. Ahhoz, hogy járni tudjon madzag kell a kezére.
Olyan szánalmas, hogy megpróbálod másnak láttatni azt a mondatot, hogy nem csináltunk semmit 4 évig.
Hátha félreérthető az a mondat, hogy végighazudtuk az utolsó 1,5 évet.
Ne erőlködj. Az emberek nem hülyék, ami büdös, barna és kenhető az szar.
Ebben vagytok, hála magatoknak.
Azért ne csüggedj, mindig lesz pár tucat beteg akikkel összejöhettek Fletózni és újra értelmezni az öszödi beszédet.

l.x. 2011.06.20. 13:34:49

@vicsigabi:

Üdvözletem!

Egy frászt.

Aláírás: Margaret Thatcher

kalandfereg 2011.06.20. 13:34:53

Orbán, Gyurcsány két ugyanakkora barom.
Kezd elegem lenni, hogy mindig velük jönnek, mintha vagy egyik, vagy másik.
Egyik se!!!!

Orbán egy elgyagyásodott marha, aki intelligens ember volt valamikor, csak túl korán, túl nagy feladatok jöttek, mentálisan maguk alá temették. Most egy nevetséges, apakomplexusos figura, akinek megtetszett a két világháború közti időszak úrhatnámkodása, szemforgatása, a szenteskedés. Csak sajnos az, hogy neki megtetszett, az azt is jelenti, hogy nekem is annak kellene örülnöm. Kicsit el van tájolva, hogy neki, a miniszterelnöknek milyen szinten kell beleszólnia az emberek mindennapi életébe. Sose szavaznék rá.

A Gyurcsány meg egy másik gyagyagép, aki családi kapcsolatainak és pártkarrierjének köszönheti mindenét, miközben próbálja a dolgot úgy megélni, hogy tehetsége révén érvényesült. Még akkor is ragaszkodik ehhez a dogmához, amikor nyilvánvaló, hogy mennyire tehetségtelen az irányításban, a szervezésben, a vezetésben, a koncepcióalkotásban, kommunikációban, mindenben, amivel egy miniszterelnöknek rendelkeznie kell. Az ország sok éve ment rá Gyurcsány eme gondolatkísérletére, hogy az ő bazi nagy tehetsége majd előreviszi az országot. És még mindig nyomul, hihetetlen! Ennek az embernek mi kellene, hogy végre reálisan lássa a saját képességeit? Én mindenesetre sose szavaznék rá.

igényes 2011.06.20. 13:36:13

@igényes: Félbeszakítani csak egy egészet lehet. Folytatása vajon miért nem következett be.

l.x. 2011.06.20. 13:36:21

@genyamagyar: Vagy igen, vagy nem. Fletó így döntött. Ő baja. Vetett, aratott.
Bajnainak meg nem baja, amit ő végigcsinált.

Jakab Andor 2011.06.20. 13:36:41

@egerészölyv:

Fogalmazzunk úgy, témába vágó hozzászólásomat blogbejegyzésként írtam meg, ezáltal a többi bejegyzésem is népszerűsítem. Ezt nem gyakran teszem meg, csak ha úgy gondolom, hogy valami egy kommentnél többet érdemel. A reklám nekem mást jelent, és a spam is.

egerészölyv 2011.06.20. 13:36:49

@Brendel Mátyás: ugyan, ugyan :) Te se saját zsebből írtad!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:36:57

@gaborr11: hazudsz. Gyurcsánynak több végzettsége van, mint Orbánnak, ráadásul közgazdász is. angolul kb ugyanolyan rosszul tudnak.

szemtanú 2011.06.20. 13:36:59

Kedves B M! Ön a cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy éltek humanoidok a Marson! Legalább az elmúlt 8-10 évben. Viszont, akkor érdekesebb lenne a valóságról írnia pl arról, miért kellett a Földre költöznie?

Cobs 2011.06.20. 13:37:05

@Brendel Mátyás: sok hülye van..az biztos...vhogy nem is sok értelme vana választásnak..bár a fideszesek közt van szerintem a legötbb normális...mszp-re már csak nagyn a 60 felettiek voksolnak...de a nép az biztos úgy vezethető a médiumok által mint ha vakok lennének...gőzük nincs semmiről...valószinűleg te sem vágod a pénzügyi rendszer működését ezért pajtizol a gyurcsánnyal, ..ennek sajna alapvető müveltségnek kéne lenni mindenkinél..csak sajnos sehol nem akarják tanítani...

Napkutya 2011.06.20. 13:37:12

@fülesboci: "semmi baj nem lenne Fletóval, ha a közgázon tanitana. "

Öhmmm.... Miután megszüntetik?

Szemmel láthatólag, nem tesz jót ennek a kormánynak, ha gondolkodó közgazdászok vannak az országban. :))

Gyurcsánnyal, vagy a nélkül...

sztd 2011.06.20. 13:37:49

Azért kéremszépen ilyet valószínűleg Orbán Viktor is tudna csinálni, de ez Gyurcsány Ferenc stílusa. A számok ugyanis nyilvánvalóan nem valósak.
Egyrészt 2002-ben 8000 milliárd volt az államadósság, 2006-ban 13000 milliárd nagyjából (emlékszem az akkor elhangzott akkori adatokra). Most magyarázhatják sokan, hogy 817+512=6000, de ez megint az, mint amit már az őszödi beszéd óta mindenki tud: "...nyilvánvaló, hogy végighazudtuk az..."

Szóval egyetértek azzal, hogy lehet vitatkozni, még talán azzal is, hogy Orbán érzelmi alapon közelít, Gyurcsány pedig racionális alapon, de a probléma, hogy Gyurcsány egyenes és téttel rendelkező vitában mániákus hazudozó. A posztíró ezt sajnos elfelejtette, és emiatt a posztot nem is volt érdemes továbbolvasni.

l.x. 2011.06.20. 13:37:54

@kalandfereg: Szummázva kb. ennyi. Ami ennél több, az legendárium.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:39:11

@fülesboci: "semmi baj nem lenne Fletóval, ha a közgázon tanitana. "

lehet, de Orbán még arra se jó. speckó még jogi karon se tanítson ezekkel a törvényekkel, amelyeket benyomott!

is 2011.06.20. 13:39:34

@egysegelem: pontosan. en ralattam Orban 1998-as kormanyara, es a te orrodat is vagy sok tucatszor belevertek mar a tenyekbe: Gripen-ugy, hosszu bajtok ejszakaja (Josip Tot es Kaya Ibrahim), ne nyerjunk mar annyit, keteves koltsegvetes, Ezusthajo Kft. stb. de a gazdasagpolitika sem csinalt semmit 1998-2002 kozott: nem lett tobb munkahely, a GDP-novekedes lassult(!), a hiany _osszege_ nem csokkent, viszont mar akkor belenyult Orban a nyugdijkasszaba, az inflacio 3,5 even at nem csokkent. osszessegeben a gazdasag 1998-2002 kozott mar nihilben volt, es a Bokros-csomag tartotta ugy egyensulyban, hogy altala az elso ket evben sporoltak, aztan bedobtak a keteves koltsegvetessel a gyeplot. ebben az idoben valasztotta az osszes autogyar Szlovakiat helyettunk (hol is tart emiatt Szlovakia?), itt vesztettuk el az egyetlen remenyunk a foci EB rendezesere (az osztrakok megkaptak a kovetkezot, de inkabb svajccal alltak ossze, mert olyan benak voltunk 1999-ben), a NATO felvett minket, majd ki is akart rakni, annyira nem vettunk reszt benne. ez a felsorolas eleje, van meg boven tovabb is.

na ezek utan epeszu ember tenyleg nem szavaz Orbanra. es nem erzelembol, hanem a fenti tenyek, tortenesek okan. Orbanra nem is epesszel szavaztak az emberek: Orban az utalat es gyulolet zaszlovivoje, ez volt a 2008-as nepszavazas (most hozzak be a vizitdijat hamburgerado neven; meg a tandijat lecsokkentett allami hely cimen), meg ugy altalaban az elmult 4 ev. Orbant a gyulolet elteti, keves kiveteltol eltekintve csak az tamogatja Orbant, aki valamit utal. csak protest-tamogatoja van, senki nem tudja azt mondani, hogy azert tamogatja Orbant, mert valami koherens es vilagos epitkezest latna tole. a FIDESZesek is folyton fanyalognak, itt van Schmitt Pal, 98%-os ado, nyugdijelkobzas, indoklas nelkuli elbocsatas, Pinter mint belugyminiszter, megint csak a sor eleje az elmult evbol. volt a Mandineren kb. 3 poszt arrol, hogy miert is jo a FIDESZ politikaja szgeny rajcsanyi.gellert tollabol, mindegyik eleg gyenge labakon allt (pl. szeretem az ezereves megyerendszert, mert az ezereves, ezert maradjon az). mas soha meg sem kiserelt barmi konstruktivat irni FIDESZ ugyben.

pepin_nymburk 2011.06.20. 13:40:18

@Brendel Mátyás: ez a bizottságosdi 1 dolog, hiszen közben Orbánék egy sor olyan intézkedést hoznak, ami számos társadalmi csoportnak a tyúkszemére lép...Magyarán a szarkenegetésen kivül próbálnak ezzel a GYurcsány által itt hagyott, Bajnai által részben már elhordott trágyakupaccal kezdeni vmit...és ez helyes.

genyamagyar 2011.06.20. 13:40:49

@l.x.: Inkább igen, mint nem. Láttuk a hős forradalmárokat autókat gyújtogatni.

Balt 2011.06.20. 13:41:04

@Brendel Mátyás: Hogy is áll ez az MSZP-re, netán Gyurcsótány személyes tetszési indexére nézvést? Ja, hogy csak a legmegátalkodottabb barmok tartanak ki mellette még ma is...? :)) (Lásd: 7végi maszop kongresszus.)

Jakab Andor 2011.06.20. 13:41:05

@kalandfereg:

Én is azok közé tartozom, akiknek Orbán és Gyurcsány sem rokonszenves. Ezt írja Brendel is cikkében: nem kell szeretni Gyurcsányt. Nem az a kérdés.

Nekem éppen az tetszett a cikkben, hogy eddig mindenkit azon hallottam kárálni, jujj, csak nehogy kettészakadjon az MSZP. És azzal értek egyet, hogy inkább szakadjon.

Lesz akinek azért lesz jobb, mert az MSZP "gyurcsánytalanodik", másoknak azért lesz jobb, mert az új pártban nem gáncsolják majd lépten-nyomon belülről is Gyurcsányt.

l.x. 2011.06.20. 13:42:01

@Brendel Mátyás: "ngolul kb ugyanolyan rosszul tudnak."

Fletó egyszerű mondatokban volt képes középfokú nyelvvizsgán vállalhatatlan hibákat véteni, amikor a CNN riportere csökönyösen faggatta arról, hogy akkor hazudott-e vagy sem.

Megint csak lehet ettől a zorbán kurvannyát, csak akinek füle van, hallja.

mahet 2011.06.20. 13:42:02

@Balt: és? akkor a maradék 5 millióhoz került a pénz.

De amúgy is haladunk az Orbáni kommunizmus útján, éljen a gondoskodó állam, majd megoldja helyettünk a problémát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:42:27

@szemet: "kevered az átlag jelentését a mediánnal"

normális eloszlásról van szó. ejnye no, ne kötekedj a bácsival!:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:43:13

@l.x.: én viszont maradok az előbbinél, ma is hülye vagy.:)

is 2011.06.20. 13:43:18

@sztd: talan, ha mar szamoknal tartunk, akkor erjuk el a harmadik altalanos szintjet:

a szamok _evenkent ertendok_ mint _tartosan_ a koltsegvetesbe beepult kiadasok, a hiany pedig (tekintve hogy joresze valutaban denominalt) arfolyamfuggo. tehat
1. 13000-8000 az 5000 es nem 6000;
2. (817+512)*4 az tobb, mint 5000

rendben is vagyunk, te pedig menj vissza az iskolapadba, masodik altalanosba.

derelyegrádi szellem 2011.06.20. 13:44:39

@sztd:

most meg 20.000 milliárd, de valami miatt a blogszerző a második gyurcsány-kormány és bajnai-kormány időszakát lehagyta...

Vajon miért?

Szerintem azért, mert ezek akkor is hazudnak, ha kérdeznek...

l.x. 2011.06.20. 13:44:46

@genyamagyar: OK, akkor 2006. őszétől 2009-ig tkp. milyen feladatot szánt magának az államférfid, ha a hős forradalmároktól, ugye tartott? Mert lemondani nem állt szánddékában egy nagyban bukós eus választásig, azt tudjuk.

genyamagyar 2011.06.20. 13:44:56

@is: És még a gyermekien naív emberek szavaznak Orbánra.

gaborr11 2011.06.20. 13:45:15

@Brendel Mátyás: hallottad már angolul beszélni orbánt? :D www.youtube.com/watch?v=46wUGoF6Gi8 Ha szerinted rosszul beszél, akkor valószínűleg egyetemi angol tanár vagy.
Amúgy meg az lehet, hogy Gyurcsánynak több a végzettsége, dehát az nem jelent túl sok mindent manapság már. Orbán ELTÉ-t végzett, gyurcsány mit? Egyszerű földrajztanár.

pepin_nymburk 2011.06.20. 13:45:40

@is: Kedvesem, mit kezdesz itt hazudozni? a Szlovák autóipari beruházások 2003 után indultak, 2000-ben még iszonyatos állapotban volt as gazdaságuk.
1998-2002 között rengeteg külföldi gyártó létesített üzemet itt, vagy bővítette korábbi gyártókapacitását. A szlovákok 2004-2006 között húztak el, hiszen akkora beérett náluk a sok megszorítás, és asz 1 kulcsos adórendszer gyümölcse. Kicsit nézz a dolgok után, mielőtt hülyeségeket írogatsz

Camappa 2011.06.20. 13:46:00

@vicsigabi: Értem mire célzol, de szerintem nem akarnál védelmi pénzt fizetni mondjuk a rendőrségnek, hogy védjenek meg...maguktól. Na mi ennek csak a kapujában vagyunk, ami a korrupciót és a kleptokráciát illeti.

@orgoványi erdőjáró: Ki beszélt erről? Tudsz olvasni, szöveget értelmezni vagy csak trollkodsz vagy ennyire korlátolt vagy? Engem az érdekel, hogy menjen előre az ország szekere. A korrupciót úgy sem lehet teljes mértékben kiiktatni. Lopjanak, leszarom, de közben lássunk valami fejlődést is, csepegtessenek valamit ennek a hülye magyar népnek. A fejlett országokban leesett a politikusoknak, hogy ha nyugiban van a nép, mert jól él, akkor leszarják mi megy a színfalak mögött. Az a baj a FIDESZ-szel, meg az MSZP-vel, hogy ezek az emberek velejéig gonosz, korrupt, emberférgek, akik csak a saját önös érdekeiket nézik és leszarják, mit tesznek az országgal és a benne élőkkel. Mert valószínűleg fogalmuk sincs róla, oly vastag buborékban élnek, hogy el sem jut hozzájuk az átlagember szava. Kocsiba be, faszverés a parlamentben, kocsiból ki.

Gyurcsányban azért látok lehetőséget, bár szívem szerint inkább Bokrost látnám az ország élén, mert ő meg akarta reformálni az MSZP-t és az országot, csupán a többi MSZP-s zsírtartály nem akart mozdulni és fájt nekik, hogy havi 50 millió helyett a reformok után csak 45-öt tehetnének zsebre. Na ezért szépen lejárattták az egyetlen reménységüket, Gyurcsányt, nehogy kevesebbet kelljen zabálniuk a kedenc éttermükben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:46:04

@l.x.: "Megint csak lehet ettől a zorbán kurvannyát, csak akinek füle van, hallja. "

hallottam a zOrbánt angolul. nem jobb.

genyamagyar 2011.06.20. 13:46:46

@l.x.: Gondolom, apró lépésekkel való haladást. Kiegyezést (az ellenzékkel). Itt a hasonlósága Deák Ferenccel, csak hát a Habsburgok hajlandóak voltak, a Orbán nem. Meg is lett az eredménye, azt szívjuk most.

derelyegrádi szellem 2011.06.20. 13:47:40

@l.x.:

ááááá dehogy is...

Azzal a riporttal az volt baj, hogy aznap reggel feltó azt hazudta magának, hogy tud angolul...:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:49:21

@gaborr11:

1) Orbán angolja rossz. én jobban beszélek angolul.
2) Gyurcsány közgázon és Pécsett végzett. Orbán csak ELTÉ-n és csak jogot. Gyurcsány demonstrálta, hogy ért a közgazdasághoz, Orbán csak azt demonstrálta, hogy hülye törvényeket tud hozni.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 13:49:51

Ki a tökömet érdekli Gyurcsány az ügyészeken meg a mentelmi bizottságon túl? Rég halott ember.

genyamagyar 2011.06.20. 13:50:02

@Camappa: "Na ezért szépen lejárattták az egyetlen reménységüket, Gyurcsányt, nehogy kevesebbet kelljen zabálniuk a kedenc éttermükben.'

Ja!

is 2011.06.20. 13:50:07

@high up!: de legalabb olyanok lesznek, akik le tudjak majd valakinek irni a nevet. te meg nem erted ezt a szintet, epdig 5 eves korban szoktak ezt megtanitani mindenkinek.

@Lev Menachem: ja, mint irtam, 2008 nyarara megallt a hianynovekedes, el is hangzott, ne kerdezzel mar ilyen nyilvanvalokat. te a vilaggazdasagi valsagot akarod a nyakaba varrni, hiaba is hallgatod el.

l.x. 2011.06.20. 13:51:23

@Brendel Mátyás: A kedvedért hülye vagyok, ezen nem veszünk össze.
Mindazonáltal, csak hogy árnyaljam a képet: már 2002-ben is áthúzott lappal szavaztam, és 2010-ben el sem mentem. Mindazonáltal kívántam, hogy a taknyán csússzon az a kormány, amely 20 évnyi gürizést le volt képes nullázni.
Az sajnálatos, hogy csak a politikai karrierjüknek annyi, de személyesen, egzisztenciálisan ezt nem érzik meg olyan szinten, mint az ország.
Betudhatjuk ezt a demokrácia tökéletlenségének.

Cobs 2011.06.20. 13:51:35

@is: hagyjad mar mellékes dolgozok és félremagyarázott felszíini információk.

Egyértelmű hogy Orbán körébe is vannak hülye emberek, sőt maga orbán is egy kicsit hülye néha, de sokkal nemzetibb gazdaság politikát képviseltek mint a gyurcsányék és képesek voltak még államadósságot is csökkententi.

A pénzügyi stratégiájuk pedig : magyar pénzből magyar gazdaságot építeni csak ez hozhat a kövőt...beszélhetünk barmilyen kaja ibrahimről amit mindig felhoznak de gőöm nincs mit csinált..és MI VAN 4es METROVAL ????mennyi az...50 milliárdra mondtak hogy meg lesz épvvülve...mennyinél tart most????900 milliárd körül????

Publius Decius Mus 2011.06.20. 13:51:36

Ezeket a számokat Fletó mondta. És ő sohasem hazudik. Most már diagramm is van belőle. Ami tény, őalatta anyagilag tönkrement az ország messze a válság előtt, de ő erről hazudott az embereknek, amit kénytelen volt be is vallani. Másrészt morálisan is tökrement az ország. Nem mindenért ő a felelős, de a régóta élő problémákat nem oldotta meg, nem is kezelte, hanem rátett egy nagy lapttal. Na, ezért nem szeretik.

Napkutya 2011.06.20. 13:52:24

"Ennek teljes ellentéte Orbán, angolul szinte anyanyelvi szinten, németül kiválóan tud beszélni. Ráadásul egyetemet végzett ember, és nem mellesleg egy karakteres, jó kivágású ember (...)"

Szakma, képzettség?

Egyik régi, nagyon jó tanárom mondta Orbánról: Jogásznak nevezni, olyan, mint ahogy a pingvin madár. Speciális. Ha csak ezt ismerné a tudomány, a mai napig fogalma sem lenne róla, mire valók a szárnyak.

Finom ember volt, a közkeletű vélemények jó része sokkal markánsabb. :)

Ami a nyelvtudást illeti mindkettő meg tudja magát értetni, nem ez a baj.

A baj ott van, hogy az egyik rendszeresen mást mond angolul, mint magyarul... :)))

is 2011.06.20. 13:52:38

@pepin_nymburk: kedvesem, mit hazudsz itt? mikor jelentette be a Mercedes a kecskemeti gyarat? 2007-ben. mikor lesz termeles? 2012-ben. ez bizony tobb ev atfutas. pontosan: 2004-2006-ban nyitottak a gyarakat. ehhez 2000-2001ben hoztak a dontest. ne hazudj komam, nem all jol neked.

Camappa 2011.06.20. 13:52:41

@Brendel Mátyás: Nem érdekel hogy beszél angolul. Vannak más ázsiai országok, ahol egyáltalán nem is beszélnek angolul a prominensek. LESZAROM HOGY BESZÉL ANGOLUL. Hogy vezeti az országot, mennyire egyenes, mit tett az ország érdekében nemzetközi és geopol vonatkozásban.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.20. 13:52:52

@Equinoxe: "Minden aktuálpolitikát félretéve Gyurcsány Ferencnek empirikusan a kurva anyját."
Nem vagyok balpárti, de nem értem, honnan tudod, hogy kurva az anyja? Talán a tieddel együtt állt a sarkon? A te anyád legfeljebb csak azért hibás a te viselkedésedért, mert megszült. Apáddal helyetted csinálhattak volna kisszéket is!
Szégyeld magad!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 13:53:42

@Brendel Mátyás: Gyurcsány demonstrálta, hogy ért a közgazdasághoz

pl. azzal, hogy bármit meg tudott oldani hitelből. Hogy aztán elkerülje a csődöt hitelből. Van annyi tehetsége, mint egy átlag magyar 'bedőlt' devizahitelesnek.

is 2011.06.20. 13:54:51

@Cobs: "mennyi az...50 milliárdra mondtak hogy meg lesz épvvülve...mennyinél tart most????900 milliárd körül????"

minek is a szamokat tudni? az olyan komcsi trukk mi? neked eleg, hogy erzed a dolgokat, ugye? na, hagyjad a komolyabbakat beszelgetni, menjel a haverokhoz ilyen semmi tudassal hoborogni.

genyamagyar 2011.06.20. 13:55:32

@Cobs: "de sokkal nemzetibb gazdaság politikát képviseltek"

Ez miben nyílvánul meg?

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 13:56:09

@Napkutya: Egyik régi, nagyon jó tanárom mondta Orbánról: Jogásznak nevezni, olyan, mint ahogy a pingvin madár. Speciális. Ha csak ezt ismerné a tudomány, a mai napig fogalma sem lenne róla, mire valók a szárnyak.

Ezzel azt akarod mondani, hogy a jogászok az értelmiség alja, a tanárok meg a teteje?..:DDD

Jakab Andor 2011.06.20. 13:56:18

@gaborr11:

Megnéztem, tényleg semmi baj azzal, ahogyan angolul beszél. Így beszél angolul egy kelet-európai, aki sok időt nem töltött anyanyelvi környezetben. Ezért semmiképpen nem bántanám.

Az zavar, amit (angolul is, magyarul is) mond. Hiteltelen.

" ... end of corruption is part of it ..."

Ez üres fecsegés, illetve hazugság. Pármilliós hülyeségek miatt hurcolnak meg embereket dísznek, miközben Szajol - Püspökladány között aláírja, hogy a vasútvonal felújítása 161 milliárdba kerüljön. Ennyi pénzből luxusházat lehetne építeni a két település közé, vagy 22,3 milliós házat venni minden Szajolinak és Püspökladányinak.

"even more corruption, shameless corruption is part of it"

Ha ezt mondaná, akkor felelne meg a valóságnak, azon ehhez képest teljesen felesleges kattogni, hogy rosszul beszél angolul.

derelyegrádi szellem 2011.06.20. 13:56:51

@Brendel Mátyás:

Nem akarok kötekedni veled, biztos te magad vagy Országh László, de azt megkérdezhetem, hogy a feri mivel "demostrálta", hogy ért a közgazdaságtanhoz? Mert pl 2008 őszén nem ez derült ki, hiszen azt mondta (meg indítottak egy 'elrugaszkodtuk' kampányt is szeptemberben, amikor már Mari néni is látta, hogy nagy baj lesz nem "elrugaszkodás"), hogy a válságot csak a tévében fogjuk nézni, majd az ország decemberre gyakorlatilag összeomlott.

He?

pepin_nymburk 2011.06.20. 13:57:23

@is: www.vg.hu/vallalatok/kia-lengyelorszag-vagy-szlovakia-47165

Itt van édesem, 2004-ben janurájában azt se tudta a Kia, hol fog építeni, ne hazudj.
Olvasgass, ismétlem, 2004 JANUÁR.

Peugeot Citroen: 2003 január
www.vg.hu/vallalatok/peugeot-jobb-szlovakiaban-28539

Úgyhogy mielőtt hazudozol, olvasgass már utána egy kicsit, komolytalan vagy és hazudózó, mint kedvenced GYF.

A Mercedest nem tudom miért rángatod ide, amikor 1998-2002-es időszakról értekeztél, én egy szóval sem említettem, az egyértelműen az MSZP érdeme, de azt meg 2008-ban jelentették be... Eddig 3:0 ide, köszönöm egyes, leülhetsz

Cobs 2011.06.20. 13:57:24

@is: mi a problémád kis gyerek?:)

hol tartunk akkor metroval?:) 50 millka? most meg már 800-900 millka?

profi város és kormány vezetés:))

Persze hülyézni másikat egyszerűbb:)

Camappa 2011.06.20. 13:57:26

@Bathory: Szerencsétlen hülye! Mennyi Németország adóssága? Mennyi Japán adóssága? Nézelődj már egy kicsit, aztán húzz el Közgazdaság órára.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 13:57:32

@Cobs: "magyar pénzből magyar gazdaságot építeni csak ez hozhat a kövőt..."

ebből mit látsz? ez csak duma.

"és MI VAN 4es METROVAL ????"

semmi, már egy éve Tarlós a polgármester, és még mindig csúszik.

Camappa 2011.06.20. 13:58:28

@Cobs: Ne erőltesd, nem áll jól neked, ha hülyének mutatod magad :)).

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 13:58:50

@genyamagyar: család, gyerekszülés, kkv. támogatások kontra cigánytenyésztés, segélyezés és elitbünözés

Napkutya 2011.06.20. 13:58:58

@Bathory: Nem. Jelzem, nyilván a Sándor prof. is jogász volt. Sajna már csak felülről szemléli az eseményeket...

genyamagyar 2011.06.20. 14:00:19

@Bathory: "pl. azzal, hogy bármit meg tudott oldani hitelből."

Jut eszembe! A Fidesz Orbánnal az élen mikor is tiltakozott a hitelek felvétele ellen?

Jakab Andor 2011.06.20. 14:01:01

@Camappa:

Pontosan! Mondjon igazat, akár magyarul, akár angolul. Az a baj, hogy normálisan beszélni semmiféle nyelven nem tud. Mindig az ellenkezője igaz annak, amit beszél. Tönkretesz mindent, amiből Nemzeti Ügyet csinál. Angolul lunatic, magyarul holdkóros, tökmindegy.

genyamagyar 2011.06.20. 14:01:43

@Bathory: "család, gyerekszülés, kkv. támogatások kontra cigánytenyésztés, segélyezés és elitbünözés"

Ezt tekinted te sokkal nemzetibb gazdasápolitikának?

Camappa 2011.06.20. 14:01:46

@Bathory: Jah, Orbán meg ahhoz ért, hogy azt a bűnös hitelt felhasználja a MOL részvények felvásárlására. Hogy ki volt a Szurgut mögött? Lehet pont a FIDESZ, ki tudja...

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:02:46

@Camappa: Önmagában nem baj ha nagy a hitel. Ahhoz viszont Gyurcsányi tehetség kell, hogy a hitel növekedésével párhuzamosan eltünjön (valójában vastagon negatív volt) a gazdasági növekedés. Ez csak annyi, hogy a hitelt ellopták, a gyereked majd visszafizeti. Apropó, Gyurcsány gyereke is visszafizeti? Hol is tanul a kölök?

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:04:08

@Napkutya: Milyen Sándor professzor és melyik egyetemen?

Camappa 2011.06.20. 14:04:30

@Bathory: Melyik évben tűnt el a növekedés?

Kalmár 2011.06.20. 14:04:37

@Brendel Mátyás: Te kis hamis, nem azért csúszik mert kifizettünk egy olyan szerelvényt ami nem felel meg a hazai normáknak??
Bocsi, hogy Tarlós észrevette és nem engedett szart venni.

Külön perverziótok az összes bukott ügyetekkel villogni.
Nem fog menni. 20 év szoclib vezetés után 1 év Tarlós vezetést okolni?
Bénaság. Erre volt jó a 2 ciklus. Nincs menekülő út.

barli 2011.06.20. 14:06:10

Én az orbán helyében kiállnék egy sajtótájékoztatóra és öszintén elmondanám, hogy azért nem csukatják csak le a fletót, mert meg akarják várni, amíg végleg tönkreteszi az mszp-t. Másnap már repülne is a demokratikus pártjába :)

Napkutya 2011.06.20. 14:06:42

@Bathory: "Apropó, Gyurcsány gyereke is visszafizeti? Hol is tanul a kölök?"

Nem tudjuk. Gondolom, ha majd őket is elviszik őket közpénzen a Pápával fotózkodni, akkor közzéteszik az életrajzukat...

Cobs 2011.06.20. 14:07:06

pl. az egy nemzeti segítség hogy alapkamat nem 8% meg nem 10%...és a célzott Széchényi terv....

pepin_nymburk 2011.06.20. 14:07:34

@Brendel Mátyás: IS után már te is kezded a hazudozást?
Azt írod, már 1 éve Tarlós a főpolgármester, én úgy tudom 8,5 hónapja.
Kérem a tuti információforrásodat, énezek szerint elaludtam tavaly júniusban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 14:08:12

@Kalmár: "lyan szerelvényt ami nem felel meg a hazai normáknak??
Bocsi, hogy Tarlós észrevette és nem engedett szart venni."

ez frankó, de metró még nincs, ugyebár.

Camappa 2011.06.20. 14:08:41

@Kalmár: Tarlós, kac kac. Mi van a Nyugati aluljáróval? Miért vannak kurvák este 9 után a dunakorzón, a váci utcában és a környező utcákban csapatostul?? Miért mocskos a város? Miért van teli szeméttel a körút? Miért nem alkalmaznak utcaseprőket? Miért vannak a járdaoszlopok szétrozsdálva, miért foghíjasak, miért vannak lekopva? Miért nem láthatók az útfelfestések? FOLYTASSAM? Tarlós TÉNYLEG kurva jól végzi a dolgát.

Azt meg tényleg elhiszed, hogy nem felel meg a szabványoknak, az MSZP ennek ellenére megvenné, majd beégnek, hogy ja oké ez nem fér el ide? Akkor hülye vagy.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.20. 14:08:47

A posztírónak szíve joga szeretni, vagy nem szeretni egy magyar politikust, és joga van ezt közzé is tenni. Én az őszinteségét tisztelem, de nem értek egyet azzal a gondolatával, hogy egy bukott politikai alakulat bukott emberének ( aki maga is sokat tett a bukásáért ) új párt képében kellene tovább politizálni. Ezzel Gyurcsány is a Fideszi sorsra jutna, hiszen ők polizitálnak még most is olyan emberekkel, akik a bukott kádári rendszer vezetésében osztották az észt.
Ideje lenne a vetésforgót megújítani, nem csak kukoricát és búzát vetni, a választékot új, nem besározódott politikusok által vezetett pártokkal kellene bővíteni. Fiatalok! Ez a ti időtök, mire és meddig vártok?

Cobs 2011.06.20. 14:09:00

@genyamagyar: hat te kpész vagy...egyfolytában...most had ne soroljuk mar mi volt imf hitelfelvétel idején...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 14:09:22

@pepin_nymburk: "Azt írod, már 1 éve Tarlós a főpolgármester, én úgy tudom 8,5 hónapja. "

OK, és ez min változtat, kötözködős?

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:09:26

@Camappa: A magyar gazdaság növekedési üteme a 2007. évi növekedési gödör (1,3%) után 2008-tól fokozatosan gyorsul. A 2008-2010 átlagában 3,1% körüli ütem több mint 1 százalékponttal alacsonyabb lesz a 2002-2004. évinél, de azonos a 2005-2007. évek átlagával.

Alamio 2011.06.20. 14:09:30

Most legalább tudom, ki csápol még Gyurcsánynak (is).

Napkutya 2011.06.20. 14:10:19

@Bathory: Öt perc Google... (se...) :)))

Pontos 2011.06.20. 14:11:08

"Bár becsülöm, hogy bátor, egyenes, harcos, de a helyében már régen új pártot alapítottam volna."

Egyenes? No ez meglepő! Magasról ejtett a demokráciára, amikor ő volt az elnök, most ismét vissza akar kapaszkodni, azért gyűri magát, bár mást mond.

"Gyurcsánynak van pénze, tehetsége, hírneve ahhoz, hogy egy pártot alapítson, a helyében én a kihívást örömmel venném, és nem is érném be kisebbel. lassan évek óta csalódásban vagyok amiatt, hogy Gyurcsány ebben a dologban ennyire kicsi embernek bizonyul."

Inkább kicsinyesnek nevezném, az MSZP vagyonára fáj a foga, a magáéból nem akar áldozni, ezért nem alapít új pártot. Pedig az az MSZP tisztulásához vezetne.
Ami padig azt a grafikont illeti: Én eddig mindig olyan grafikont láttam, amely szerint ő tett a legtöbbet az állímadóssághoz, pedig közben iszonyú megszorításokat is művelt.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:11:24

@Napkutya: Akkor elmondom Münchenben. De biztosan visszajön és fizet majd.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 14:11:52

@látjátok feleim szümtükkel: ha GYurcsány új pártot alapít, az sehol nem akadályozza, hogy fiatalok máshol új pártot alapítsanak, vagy bekerüljenek különféle pártokba.

ha GYurcsány pártja elbukna, tiszta sor, ha nem, tiszta sor. de tiszta sor lenne.

Alamio 2011.06.20. 14:12:35

@barli: Nem érdek az. Gyurcsány és az MSZP együtt lose-lose szituáció. Ezt a szocikon kívül mindenki látja, aki gondolkodni képes.

Napkutya 2011.06.20. 14:14:03

@Bathory: Valszeg, az apja pénzéből tanul. Követendő példa, ne felejtsük...

genyamagyar 2011.06.20. 14:14:28

@Bathory: Rendben, nincs ezzel gondom. Én úgy gondoltam, hogy a külfölddel szemben nemzetibb.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.20. 14:14:49

@Brendel Mátyás: kár, hogy téged a besározódás ténye nem zavar!

Kalmár 2011.06.20. 14:15:12

@barli: Na ez tényleg így van. Szerencsére itt van nekünk Mátyás aki terjeszti a Fletoizmust. Minél többször bukkan fel annál jobban nyer a Fidesz.
Nyilvánvalósan csak rombolásra alkalmas az a pali, de arra nagyon. Kezdik levakarni magukról az elvtársak, bár annyi vér nem volt a pucában, hogy kirúgják a pártból. Még mindig nem határolódnak el tőle. Ez jó. Minden órával, szóval segíti a kormányt.
Önmagában beteges felfogás, hogy nem az öszödi beszéd miatt takarítják el Fletót, hanem a kiszivárogtatót keresik.
Nocsak tényleg igazság beszéd volt. Igazság szerint a guta üti meg őket amiért kikerült. Most is valami 60%-os eredménnyel nyert a Fidesz. Ha húzza még egy kicsit, akkor garantált a 2 ciklus.
Végül is:
Hajrá Fletó! Megcsinálod!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:16:50

@Camappa: Kurva komoly a linked, remélem más is ránéz, nemcsak én...:DD

genyamagyar 2011.06.20. 14:16:56

@látjátok feleim szümtükkel: "Fiatalok! Ez a ti időtök, mire és meddig vártok"

A fiatalok már rág Londoban röhögnek az országon.

barli 2011.06.20. 14:17:20

@pepin_nymburk: az is félék féltöl felfelé kerekítenek. Vagy lefelé. Mikor hogy.
Évek óta motoszkál bennem a gondolat, hogy IS==Horn Gábor (bocs ha megsértettelek vele :) )

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 14:17:45

@Pontos: "ő tett a legtöbbet az állímadóssághoz, pedig közben iszonyú megszorításokat is művelt."

és az nem esett le, hogy ez eleve nem lehet igaz?:)

genyamagyar 2011.06.20. 14:18:38

@Kalmár: Fletó lesz még Köztársasági Elnök.

Sőt, lehet, hogy majd ő ad kegyelmet Orbánnak. :-))

fizetekmegegysort 2011.06.20. 14:19:27

@Bathory: így kismamaként azért érdekelne, hogy a gyerekszülést, családokat hol támogatta az a jó ember - a saját családján kívül - mert mi itt a" játszón" nem érezzük?

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:20:00

@Kalmár: Fletó viszont simán lenulláz 2 ciklust egy alatt, ha vmit, ezt bizonyította. 2 ciklus után kell vmi frissítés, de ha ő jön személyesen az katasztrófa.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.20. 14:20:15

@Kalmár: "Még mindig nem határolódnak el tőle."
Talán saját maguktól kéne inkább elhatárolódniuk. De ne csüggedj! A másik oldalon is inkább az elitnek kellene lassan elhatárolódnia, csak még az a kérdés nem világos kitől? A vezetőtöl vagy a választóktól? Esetleg a hatalomtól?

Kalmár 2011.06.20. 14:20:23

@Camappa: Hülye az aki téged megtanított írni de gondolkozni nem.
Már kifizették a balfasz szocik. Ha 20 év után pár hónappal itt vergődsz, hogy hol a rend akkor olyan kretén vagy amilyennel csak szoci szavazó lehetsz.
Jobbulást.
Szó szerint is.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.20. 14:22:24

@Brendel Mátyás: de én írtam, hogy olyanok jönnejek, akik nincsenek besározódva!

Alamio 2011.06.20. 14:22:29

@Brendel Mátyás: Felveszek hitelt. Ellopom.
Majd megszorítok államként. Azt is ellopom.
Nőtt az államadósság, és megszorítottam is.
Hol itt az ellentmondás? Vagy eleve kizárt, hogy Fletó/az MSZP-SZDSZ lopjon? :-D

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:22:59

@fizetekmegegysort: Én a mostani kormányra gondoltam, aki - szerintem - a prolikon kívül, akik annyit érnek amennyit keresnek, támogatja az adópolitikával a gyerekszülést. Egy normálisan kereső gyerekes párnak marad úgy 100 nettóval több.

Kalmár 2011.06.20. 14:24:28

@Bathory: Nem jön. Soha semmilyen választáson Gyurcsány Ferenc vezetésével nem lehet nyerni. Szénné égett politikai hulla. Ugrálnak még páran a tetemen, de nem világos, hogy keselyűk tépkedik a maradékot vagy pár fanatikus építi a saját kis kultuszát. Mindegy is. Jelentéktelenek. De jót lehet mulatni rajtuk.

Camappa 2011.06.20. 14:24:53

@Kalmár: Beégtél, sajnos. Kifizették, mert megkapták a borítékot zsebbe. De a FIDESZ nem kapott vagy nem kapott eleget, azért verik a tamtamot, Te szerencsétlen hülye. Nem azért, mert képtelen futni a hazai pályán, Te BAROM.

Balt 2011.06.20. 14:27:10

@barli: Ráadásul - ha jól gondolom - nem is ezt a vitát citálták fentebb.

Kalmár 2011.06.20. 14:29:07

@Camappa: Nos a barom, hülye és hasonló fantáziadús szöveged nem segítette az értelem felbukkanását a mondandódban. Így ez elmaradt.
Az összeesküvés elméleti oktatásod nem érdekel. Remélem nem okozok vele álmatlan éjszakát.
Szerintem ha így folytatod, érted jönnek az ufók. Sebaj, majd kidumálod valahogy.

Camappa 2011.06.20. 14:29:55

@Kalmár: Ne másról beszélj, a tényekről. Beégtél. Nyeld le szépen. :))

Jakab Andor 2011.06.20. 14:30:55

@Camappa: Szerintem a helyünkön vagyunk. A visszaesés pedig nem MSZP bűn, az egész világon megtörtént. Benne volt a hírekben is, az a válság vagy mi.

Napkutya 2011.06.20. 14:31:05

@Jakab Andor: No akkor még egy kis adalék:

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/hu.html

Ezek a fiúk is rúgnak luftot, de relatíve ritkán. Szóval, hány százalék is a szolgáltatás? (Ez a legérzékenyebb a pénzpiaci változásokra.)

Szóval, hogy is lesz sok pénzünk a kiváló termékeink eladásából? A magyar iparból? Hol is van a "mezőgazdaság" vagy a kurva sok munkahely?

Nem spiláznám... Riasztó.

pepin_nymburk 2011.06.20. 14:31:11

@Brendel Mátyás: mindössze annyit változtat, Tisztelt Nem kötözködős, hogy ennyire lehet komolyan venni a hozzászólásaidat, a zseniális "csak pár évet tévedtem" IS-sel együtt. Szedjétek kicsit össze magatokat, ez a számdobálás nem vezet sehová

barli 2011.06.20. 14:31:29

@Bathory: nem értem a grafikont. Biztos én vagyok a hülye. Hogy növekedhetett a csökkenö gdpnk? Vagy ennyit számít, ha levonjuk belöle az inflációt?

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:32:07

@Camappa: Hát, így is lehet nézni meg úgy is hogy a világon benne vagyunk az első 20%-ban egy főre jutó GDP-ben. Én jól érzem magam, köszi.

fizetekmegegysort 2011.06.20. 14:33:02

@Bathory: Hát én is róla kérdeztem. És kiábrándítalak: százzal több akkor marad, ha kapásból dobok egy hármasikres szülést. És igen itt a kulcs: normálisan kereső. Elmondjam a valóságot? Elmondom, jó?
A kismamás táppénzemet megcsapolta, tehát csökkentette azt a jövedelmet amiből majd a gyedemet is számolják. Eleve itt már rosszul jártam. És nem, nem tehetek róla, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, nem magam miatt nem dolgozom, hanem hogy a gyerek egészséges legen. Kötelezővé tenné, hogy a gyerek 3 éves korától ovis legyen, igaz már most sem tudnak felvenni egy csomó kőcöt, tehát majd simán fizetem a magánovit, hogy ne sértsek törvényt (alsó hangon havi 60eFt). Mindezt úgy, hogy - hála a Nagy Embernek - amikor vissza akarok menni dolgozni, és nem vesznek majd vissza (mint ahogy a 2 gyerekkel 4-6 évig otthon lévő kismamák nagy részét), akkor kevesebb végkielégítést fogok kapni, mert erről is most készül törvényt hozni a Führer. Így aztán nekiállok majd 2 gyerekkel, ovis hely nélkül állást keresni, és ha véletlen valami csoda (vagy számtalan ismerős) folytán kapok, ott 6 hónapos lesz próbaidőm, és simán kirúgható leszek amikor a főnök úgy gondolja, hogy mondjuk nem vagyok elég lojális. Ja, és a családi adó: a körülöttem lévő családoknál - beleértve a miénket is - havi 10-20 ezrekről beszélünk, és még ezt sem veheti igénybe sok szülő (nincs meg a havi jövedelem). Ellenberger mindenkinek kivétel nélkül egekben a hitele, és a megélhetési költségek is jelentősen nőtt.
Na, majd mielőtt prolizol. azért gondolj az óvónőre, a tanárra, az ápolónőre, akik a szerinted normálisan keresők (tehát a különbek) gyerekeiről gondoskodnak.

Balt 2011.06.20. 14:33:35

@mahet: "A magyarok 56%-ának van saját lakása, az EU-ban ez 23%? Kell?"

Na, álljon meg a menet! Az, hogy az államosított, majd leromlani hagyott (aládúcolt, excluding épületgépészetileg szétrohadt panel) lakásállományt eladják a benne lakónak, aztán némi térülés-fordulás után vagyonadót vetnének ki rá: a lakásmaffia nagy biznisze lett volna. Ezt a visszalopakodó történetet szerencsére elmosta az idő idejekorán, házibácsistul, ÁVH-s házmestertesül.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 14:34:10

@pepin_nymburk: mivel az érven nem változtat, igen, ennyire. a te hozzászólásaid meg ezek szerint értelmetlen kötözködésből állnak. ennyire lehet komolyan venni őket.

sztd 2011.06.20. 14:34:39

@is: Bocs, tényleg 5000 és nem 6000. :(
Felírva viszont 1900 van (maguknak szánva 1329), nem 5000, és nem 4x1329=4x(512+817). Gyurcsány sem szorzott 4-gyel, és nem is lett volna mit. Szóval lehet, hogy nem számolok pontosan, de az feltűnő, hogy a felírt számok még pontatlanul sem stimmelnek. A tavalyi árfolyam (vagy a két évvel ez előtti) el volt szállva, de a 2002-es, 2006-os és 2010-es €/Ft árfolyamok nem térnek el olyan nagy mértékben, ami indokolná a számoknak ilyen mértékű eltérését.

Mondhatok egy másik számot. 2006-os kampányban teleharsogták a sajtót azzal, hogy az Orbán kormány 46%-kal növelte az államadósságot, míg a Medgyesi-Gyurcsány kormány 42%-kal (lehet, hogy 43-at mondtak, de biztos nem az igazat).
Ezekkel az adatokkal ilyen, a viselkedésre vonatkozó déjà vu érzésem van, és jó lenne, ha változna a baloldalon az érvelésnek a módja ebben a tekintetben.

@derelyegrádi szellem: Lehet, de mindenre tényleg nem lehet kitérni. Nem lehet mindig beállítani, és lehazugozni/lehülyézni mindenkit. :/

genyamagyar 2011.06.20. 14:34:56

Nem hiszem, hogy van annyira agyhalott ember, aki feltételezi, hogy az Alstom idehoz hibás fékű metrokat????

Csak azért nem állítják üzembe őket, mert az előző politikai kurzus rendelte meg. A budapestiek meg le vannak szarva!

Camappa 2011.06.20. 14:38:23

@Jakab Andor: Én nem állítottam, hogy MSZP bűn lenne.

@Bathory: Ne legyünk már ennyire kishitűek. Ha, normális politikai elit lenne az ország élén, akkor legalább Szlovénia szintjén kéne lennünk.

genyamagyar 2011.06.20. 14:39:14

@fizetekmegegysort: Nem az a cél, hogy dolgozz gyerek mellett, hanem hogy a konyhában tüsténkedj a "zuradért"! :)

barli 2011.06.20. 14:39:51

@genyamagyar: lehet, hogy csak piaci áron akarjuk megvenni öket...

Camappa 2011.06.20. 14:41:59

@Napkutya: Majdnem minden környező országban 60%+ a szolgáltatás aránya...

mahet 2011.06.20. 14:42:00

@Balt: Panel is van. és luxusvilla is van. Van aki létminimumon én, a legtöbben pedig nem. Szélsőség rulez

fizetekmegegysort 2011.06.20. 14:42:33

@genyamagyar: ja, aki jól eltart a "segííjjjből", ha előtte nem építkezett kockáról kockára... :)

Alamio 2011.06.20. 14:43:41

@Brendel Mátyás: Nagyon gyenge replika.
Borzalmasan.
Te azt mondtad, nem lehet. Én vázoltam egy koncepciót, ami egyszerűbb mint egy négyszög átlóinak behúzása. Erre a vázolt elméleti koncepciót cinizmussal rávarrod a Fideszre.

Ezek után bármelyik párt szavazótáborát lehülyéző mondatod dícséretnek hat (ami megjegyzem, mindenkitől ordas nagy bunkóság, legyen Jobbikos, Ballib, vagy Fideszes - ugyanis általánosítás. Tegnap még a melegek mássághoz való jogaiért írtál, most sztereotipizálsz. Te így éled ki? Fideszfóbia?)

gergo1000 2011.06.20. 14:44:35

Kedves Brendel Mátyás!

Megkérdezhetem, hány éves vagy? hány éve dolgozol válallatnál?
Tudod mi a feladata egy vezetőnek? mi a feladata egy "jómunkás embernek"?
Tudod mi az a statisztika?
Tudod mi az az érvelés?
Tudod mi az az észérv?
Tudod mi az a félrevezetés?
Tudsz igazság és féligazság között különbséget tenni?

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:45:33

@fizetekmegegysort: Erre csak annyit mondanék, hogy ha az én feleségem lenne kismama ilyen nick-kel, akkor hazáig rugdosnám aztán válás után nálam maradna minden gyerek. De szerintem simán kamuzol, és nem voltál kismama sosem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 14:45:59

@Alamio: "Te azt mondtad, nem lehet. Én vázoltam egy koncepciót, ami egyszerűbb mint egy négyszög átlóinak behúzása. Erre a vázolt elméleti koncepciót cinizmussal rávarrod a Fideszre."

nem. azt írtam, hogy még a Fidesz sem tud ennyit lopni. tehát a koncepciód gyakorlatilag nem lehet igaz. és nem is igaz.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 14:47:47

@genyamagyar: Ez egyértelmüen jó a gyereknek, ha nem tetszik minek szülsz?

Napkutya 2011.06.20. 14:49:01

@Camappa: Igen. De NEM mindegy, hogy belső piacra szolgáltatnak, vagy kifelé. Az sem hogy az adott belső piacra vetítve mekkora a nemzeti össztermék.
Az sem mindegy, hogy mit szolgáltat (pl. idegenforgalmat, vagy energiát..).

Őööö.... Ez messzire vezet. Ínhüvely gyulladás gyanús, ha itt vitatjuk meg.
Van egy tonna irodalma a neten.

Úgy vélem, (jó lenne, ha tévednék) hogy szarban vagyunk. :((

A nagyobbik gond, hogy ezt nem nagyon akarják tudatosítani a zemberekkel....

gergo1000 2011.06.20. 14:49:22

@Brendel Mátyás:
ez az összes kérdésemre válasz volt? A nem eldöntendő kérdésekre is?

Balt 2011.06.20. 14:50:16

@Cobs: A minap egy tévéműsor riportjában mondta egy hajdúhadházi cigány, hogy "szocialista segély". Ez kb. mindent elmond...

gergo1000 2011.06.20. 14:52:56

@Brendel Mátyás:
Akkor ez már megmagyarázza a posztot:)
Több kérdésem nincs is.

Alamio 2011.06.20. 14:52:58

@Brendel Mátyás: OK, nem látod a napot, mert elvakít. Pedig némi absztrakciós képességgel pedig tudhatnád: a napot látod.
Az általam vázolt "két ellopott banán" a banánköztársaságok/gyarmatok kormányainak gyakorlata, nézz csak végig mondjuk a Castro előtti Kubán. Az egészen jól dokumentált. Vagy Panamán a századfordulón. (bár ha az előzőeket nem értetted meg, ezt sem fogod.)
Arra nem reagáltál, hogy mekkora bunkóság lehülyézni egy komplett parlamenti erő (ráadásul a jelenlegi legnagyobb) szavazótáborát...
Amúgy tulajdonképpen semmire nem reagáltál, ez csak öszvér-tagadás volt. Ha továbblépnél, az már nem te lennél.

fizetekmegegysort 2011.06.20. 14:54:31

@Bathory: hehehe.. a jól bevált trükk:ha nincs észérv arra amivel a másik állításunkat cáfolta, kössünk bele a nicknévbe, és kérdőjelezzük meg azt, hogy igazságot ír -e a tulajdonosa. Szerintem meg te nem láttál közelről kismamát az elmúlt években, ha komolyan azt gondolod, hogy Orbán segített bármelyikőnkön is a családi adózással - kivéve persze azokon, akiknek eddig is mindegy volt, hogy magánovi vagy állami.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 14:55:33

@Alamio: "Arra nem reagáltál, hogy mekkora bunkóság lehülyézni egy komplett parlamenti erő (ráadásul a jelenlegi legnagyobb) szavazótáborát..."

de. az attention spanned kb az orrodig tart.:)

barli 2011.06.20. 15:00:15

szerintem várjuk meg a négy évet, aztán hasonlítsuk össze az elmult pár ciklus (nem a gyurcsány által kiválasztott) grafikonjait

Camappa 2011.06.20. 15:01:45

@Napkutya: OK akkor ezt vezesd le gyorsan, hogy mondjuk Németország és USA szolgáltatási szektora mennyiben tér el a miénkhez képest :).

barli 2011.06.20. 15:02:11

@Balt: gyurcsány a demokratikus párt nevet lecserélhetné segély pártra. Tuti meglenne a 10%-a

Alamio 2011.06.20. 15:04:05

@Brendel Mátyás: Neked tényleg nincs semmi érved, csak provokálsz.

Nem is értem, ez miért lep egyáltalán meg ez után a poszt után.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:04:30

@barli: "aztán hasonlítsuk össze az elmult pár ciklus (nem a gyurcsány által kiválasztott) grafikonjait "

az Orbán kormány hülye ahhoz, hogy grafikonokat rajzolni tudjon.:)

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 15:07:13

@Alamio: Most hogy kirúgták a Népszabi főszerkesztőjét, a Népszavát meg rég nem olvassa senki, már az index-blogokon gyülekezik a net legalja. Hagyd el, nem tudsz rajtuk segíteni...

barli 2011.06.20. 15:09:04

@Brendel Mátyás: mi a jobb, ha hülye grafikonokat mutogat valaki nem létezö dolgokról és a jövöröl, vagy ha nem mutogat grafikonokat? Mutogasson a gazdasági miniszter vagy az államtitkár.
Sajnos nem találom a grafikonokat amiket gyurcsány mutogatott valamikor a reformok közben. a jövöben minden görbe meredeken száguldott felfelé. Tök mindegy, hogy mit mutogat az elqró, nincs hitele.

Balt 2011.06.20. 15:09:15

@somewhat damaged: "Normális, racionális ember azt reméli, hogy az mszp minél kisebb, minél életképtelenebb darabokra robban, és a lejáratott nevek soha többet nem bukkannak fel a magyar közéletben."

Most hétvégén mindenesetre sikerrel nyomtak bele még egy kis fojtást, hadd szóljon... :))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:12:45

@barli: "mi a jobb, ha hülye grafikonokat mutogat valaki nem létezö dolgokról és a jövöröl, vagy ha nem mutogat grafikonokat?"

az előbbi. ez totál egyértelmű. ez a racionális vita alapja. ilyeneket tanul az ember gimnáziumban és egyetemen. ha ilyeneket kérdezel, az mutatja, mennyire sötét vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:14:07

@barli: a grafikonokkal lehet racionálisan vitázni. a nemgrafikonokkal nem lehet. ez mutatja, hogy Orbán totál irracionális politikus. nem ad lehetőséget a racionális vitára. nincsenek racionális érvei.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 15:14:26

@Balt: Szadesz után beteljesedik a Maszop sorsa is, eléggé sietős nekik a pusztulás.

Alamio 2011.06.20. 15:14:30

@Bathory: Nézd, ezt én tudom. Azért fórumozok, hogy legyen meg a másik oldal(ak) nézőpontja is.
Ekkora szellemi nihilre - mint ez a párbeszéd-kerülés itt - viszont nem számítottam.
Azt feltételeztem volna, hogy aki össze bír rakni egy cikket, annak van véleménye is róla amit tud védeni, és amiből tud következtetni, vitázni. Hát nem jött be.

@barli: Ennek fényében tényleg hagyd, mindenre a "Fidesz még rosszabb" lesz a válasza.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 15:18:03

@Alamio: Nem biztos hogy ő rakta össze, illetve nem biztos hogy ő kommentel. Szerintem ezek a blogok az (olcsó)propagandáról szólnak, és ő az élmunkás. Nem akar ő vitatkozni, nem az a dolga. A buziblogok egy 7en keresztül mentek címlapon. Detto ugyanez volt.

Kalmár 2011.06.20. 15:21:06

@barli: Az mekkora égés, hogy aki grafikont is mutat annak van igaza??
:))
Beszarás milyen hülyék.
Még azzal is jöhetnének, hogy az öltönyösnek van mindig igaza. Bár az ilyeneket jobb helyeken megforgatják szurokban-tollban.

Napkutya 2011.06.20. 15:21:45

@Camappa: paraj egyszerűen....

Van a John, vagy a Jürgen, egy erősebb valutával és egy produktív iparral a segge alatt. Nem probléma kifizetnie a kutya kozmetikát annyiért, amennyiből itt egy hétig él egy család.

Ott ez belső fogyasztás, mindenki adózik, kevés külföldi beszállító adja a kutyasampont, a gumicsontot a tököm tudja mit. Amíg BELÜL kering a pénz, addig az állam is jól keres rajta. Ez a "nem mindegy MIT szolgáltat és kinek" dolognak a belső oldala. A külső (mármint, hogy nem német kutyát nyírnak, hanem mondjuk Franciát, vagy Kuvaitit, nos, az még jobb. )

No, mi importáljuk az ollót, a sampont, a hajszárítót, a villamos energiát.

Nekünk, úgy tűnik, csak gumicsontunk van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:23:11

@Kalmár: "aki grafikont is mutat annak van igaza"

ezt nem írta senki, ez a te hülye fejedből pattant ki.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 15:23:20

Karsai "Búzaégető" József független battonyai polgármester, egykori MSZP-s parlamenti képviselő ugyanis bejelentette, hogy szerdán hozzáláncolja magát a Parlamenthez, napokig nem eszik-iszik, és ha jól értjük, addig marad odaláncolva, míg a Fidesz le nem mond, vagy ő meg nem hal. Az utóbbira nagyobbnak tűnik az esély, mert a Népszava szerint Karsai 40-50 altatótablettát is be fog venni az önláncolás után. Az érintett 21 pontba foglalt búcsúlevelének végén úgy fogalmaz, "Napokig nem eszem, nem iszom, hogy megfelelő módon akár az életemet is feláldozva, ott a helyszínen megmentsem a Magyar Köztársaság Jogrendjét."

Napi humor

Napkutya 2011.06.20. 15:23:28

Ja, a lényeg maradt ki. Kurva kevés olyan szolgáltatás van Magyarországon, aminek a tartalma, félgyártmánya, stb. is magyar.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.20. 15:24:30

Isten irgalmazzon minden battonyainak!

barli 2011.06.20. 15:27:20

@Brendel Mátyás: a racionális vita alapja az igazmondás. Na ezt hiába keresed a gyurcsánynál. Viktornál is, de talán nem akkora mértékben

Alamio 2011.06.20. 15:29:01

@Brendel Mátyás:
"az Orbán kormány hülye ahhoz, hogy grafikonokat rajzolni tudjon.:)" 15:04:30

"ha ilyeneket kérdezel, az mutatja, mennyire sötét vagy." 15:12:45

"nem ad lehetőséget a racionális vitára. nincsenek racionális érvei. " 15:14:07

"ezt nem írta senki, ez a te hülye fejedből pattant ki." 15:23:11

Íme mély szakmai érveid. Nem kellett őket válogatni, egymást követő hozzászólásaid voltak.
Hadd gratuláljak még egyszer a poszthoz, és ehhez a parádés vitakultúrához. Éljen a Párt! Napóleonnak mindig igaza van!

Balt 2011.06.20. 15:29:41

@Brendel Mátyás: "nos, van az országban 10 millió ember. jelentkezzen az az olvasó, aki az átlagnál hülyébbnek képzeli magát! ok, a többieknek: lehülyéztetek 5 millió embert. ehhez képest a 2,7 millió igencsak szerény lehülyézés.:)"

Továbbra is kérdem: akkor a haranggörbe melyik végén lehetnek a csekély számú maradék gyurcsányisták...? :)))

barli 2011.06.20. 15:33:45

@Balt:
a zorbánénál is vannak hülyék, bár ezek az elvtelen hülyék pár éve még a 19e forintért szavaztak a maszopra. gyurcsánynál meg csak a szimpla elvi hülyék vannak

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:34:08

@barli: "a racionális vita alapja az igazmondás. "

nem, ez nem alapja. racionális vitában kiderül, hogy ki téved vagy hazudik, nem probléma. de ha valaki nem beszél egyértelműen, csak afféle orbáni retorikával, na abból nem derül ki semmi.

és egyébként Orbán sokkal többet hazudott, mint Gyurcsány:

szelviktor.blog.hu

Balt 2011.06.20. 15:35:07

@fülesboci: "Fletó földrajztanár, majd gyorstalpalós közgazda."

Pontosabban: biológia-technika szakos ("muskátliherélő"). De már akkor is sokat jelentettek neki az előmenetelben a kapcsolatai, Mellár Tamás mesélte, szóltak neki: "fontos elvtáras jön vizsgázni, ne legyen problémája!..."

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:35:48

@barli: "a racionális vita alapja az igazmondás. "

egyébként totál hülye vagy. ahhoz, hogy racionális vita legyen, legalább az egyik félnek tévednie kell, azaz nem igazat mondania. ha mindketten igazat mondanak, akkor vagy ugyanarról mondanak igazat, akkor nincs vita, vagy másról beszélnek, akkor azért nincs racionális vita.

te komolyan ennyire hülye vagy? gimit végeztél?!

Napkutya 2011.06.20. 15:36:01

@Brendel Mátyás: Ami a linket illeti: Ott a pont.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:38:58

@Balt: "a haranggörbe melyik végén lehetnek a csekély számú maradék gyurcsányisták."

mindenfele, szétszórva. de az Orbánisták azok egészében az alján vannak.

Balt 2011.06.20. 15:39:31

@juditka*: "Ennek a folyamatnak az elindítója az MDF. volt."

Tévedés, még "mélyen az átkosban", Németh Miklósék alatt megindult a "spontán privatizáció". (Őskomcsiknak ugyan felesleges a különbségtétel, de ez nem azonos a spontán merevedéssel. :) )

Aztán az államadósság kérdésében ide akaszthatjuk (már csak úgy kabalából) a Fletó által majdnem kitüntetett Fekete Dzsonit is...

barli 2011.06.20. 15:40:39

@Brendel Mátyás: kár hogy a zorbán még nem szüntette be a sajtószabadságot b+

a vita alapja szvsz nem az hogy az egyik hazudik, a másik meg igazat mond.
Teszemazt csökkenteni kell a hiányt. Az egyik azt mondja, hogy kiadást kell csökkenteni. a másik azt, hogy adót kell növelni. A harmadik azt, hogy növelni kell az aktív keresök számát. Mindháromnak igaza van.

te meg egy bunkó faszkalap vagy. Eddig megpróbáltam udvarias lenni, de veled nem lehet.

Balt 2011.06.20. 15:41:45

@Jakab Andor: "Arról írtam meg a véleményemet, hogy az MSZP kettészakadása nem rosszat, hanem jót tenne."

Szerintem is, de ha lehet, inkább minimum 4-be...! :))

Alamio 2011.06.20. 15:43:15

@Brendel Mátyás: A tévedés is igazmondás alapú - hiszem, hogy amit mondok, igaz. A hazugság/csúsztatás az, ami nem az. (ha nagyon akarnám, erre az érvrendszeredre most rá tudnám varrni a szocialista erkölcs fogalmát)
A valóságban tévedés nem azonos a hazugsággal. Ennek ellenkezőjét állítani csúsztatás.

Alamio 2011.06.20. 15:45:21

@Balt: Nyolcba, úgy népszerűség emelkedése mellett is kiesnek a parlamentből. Nem akarok kockáztatni.
@barli: Én mondtam, hogy nem fog menni. Az, aki minden megszólalásában lehülyézi azt, akinek ír, sikeres ember nem lehet...

Balt 2011.06.20. 15:46:07

@derelyegrádi szellem: "De nézzük a jó oldalát is. Én azért kedvelem, mert felállított egy világrekordot. Egy választás alkalmával kiejtett két pártot is a Parlametből, nevezetesen az SzDSz-t (a Kóka-vonal az ő ötlete volt), meg az MDF-et is. Azt meg a Piszkos Fred-effektussal. Briliáns manőver volt mindkettő, őszinte leismerést érdemel. Elkészült a nagy mű igen, a gép forog, az Alkotó pihen, mondhatnánk, de - szerencsére - nem így van. Az Alkotó nem pihen....

Én továbbra is sokat várok ettől az embertől, talán a következő választáson ezt megteszi az MSZP-vel is. Ezért aztán drukkolok azért is, hogy le ne csukják, míg ezzel nem végzett.. :-)"

:))) Big-big like, ez volt eddig a legjobb, fel is írom! :) ("Neve?" - t :))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:47:30

@barli: "Teszemazt csökkenteni kell a hiányt. Az egyik azt mondja, hogy kiadást kell csökkenteni. a másik azt, hogy adót kell növelni. A harmadik azt, hogy növelni kell az aktív keresök számát. Mindháromnak igaza van."

tegyük fel, hogy mindháromnak igaza van. akkor miről vitáznak, te hülyegyerek?:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:49:12

@Alamio: "A tévedés is igazmondás alapú - hiszem, hogy amit mondok, igaz."

aha, ilyen hülyeségeket mond Orbán is. a tévedés valójában attól tévedés, hogy nem igaz.

Napkutya 2011.06.20. 15:49:22

@Balt: "Én azért kedvelem, mert felállított egy világrekordot. Egy választás alkalmával kiejtett két pártot is a Parlametből, nevezetesen az SzDSz-t (a Kóka-vonal az ő ötlete volt), meg az MDF-et is."

Na bumm, ezzel Hitler és a kommunista pártok mögött is csak maximum a második, (ha nem számoljuk a banán diktatúrákat, mert akkor még csak nem is dobogós...)

LOL

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:50:18

csak meg kell nézni Balt és Alamio hozzászólkat, hogy mintát vehessünk az orbánista, 80-as IQ-s tömegből.

barli 2011.06.20. 15:52:08

@Brendel Mátyás: arról b+ hogy melyik út a legjobb asz országnak b+.
Korlátolt köcsög vagy kedves matthias. Na jó nem megyek le a színvonaladra, pedig nagyon szeretnéd kihozni belölünk az állatot

Balt 2011.06.20. 15:52:29

@fizetekmegegysort: "Az meg, hogy Gyurcsány a KISZ-ből jött... khmmm... vajon Orbán honnan is? Jéééé,hát a KISZből (nem mellesleg párttag és pártmunkás szülőkkel)."

Nananana, azé' tegyünk distinkciót! Más egy KISZ KB utolsó "első embere" meg mezei KISZ-tag. Mondom ezt úgy, hogy a kényszerű úttörőségen kívül más mozgalmi múlttal nemigen büszkélkedhetek... :)

Jakab Andor 2011.06.20. 15:53:03

@Brendel Mátyás:

Trollkodásra, zombihadseregnek minek több? :-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:54:48

@barli: "arról b+ hogy melyik út a legjobb asz országnak"

erről csak akkor lehet vitatkozni, ha legalább az egyik űt nem a legjobb az országnak, és az illető ember azt állítja, hogy a legjobb az országnak, azaz téved, azaz nem mond igazat.

tehát továbbra is, ha mindenki igazat mond, akkor nincs mit vitázni, te hülyegyerek, fogd már fel a 80-as IQ-ddal vazze!

Balt 2011.06.20. 15:57:52

@Brendel Mátyás: "angolul kb ugyanolyan rosszul tudnak."

Azért Bokros még gyengébb, de hát ez van, ő aztán tényleg már csak felejthet... :)

Balt 2011.06.20. 16:01:28

@sztd: Jogos a felvetés, tényleg. Fletó közgazda, aham. :)

Alamio 2011.06.20. 16:02:28

@Brendel Mátyás: Akkor már értem is a hazugságod!
(bocs, tévedést akartam írni, de az szerinted ugyanaz)

Balt 2011.06.20. 16:13:23

@l.x.: "Az sajnálatos, hogy csak a politikai karrierjüknek annyi, de személyesen, egzisztenciálisan ezt nem érzik meg olyan szinten, mint az ország.
Betudhatjuk ezt a demokrácia tökéletlenségének."

Hátha még nincs lefutva ez a meccs (sem)... Lásd Al Capone ügyét, ha már fentebb idézte valaki.

Balt 2011.06.20. 16:22:30

@is: Csak hogy helyre tegyük a dolgokat, mert az ilyen nagypofájú gyurcsányisták örökös jellemzője a permanens hazudozás:

Tatabánya elbukott, Szlovákiába megy a Peugeot
2003. január 15., szerda 12:24
index.hu/gazdasag/magyar/tat0115/

eng.kia.sk/index.php?context=208

sk.volkswagen.sk/sk/Podnik/historia_vw_sk.html

www.delmagyar.hu/auto/szlovakia_auto-nagyhatalom/2033775/

Balt 2011.06.20. 16:29:58

@Brendel Mátyás: "semmi, már egy éve Tarlós a polgármester, és még mindig csúszik."

Tarlós 7 és fél hónapja polgármester, ami némi ügyvezetési átadás-átvételt is hozzászámolva - még ha Atkárit "revitalizálta" is - bőven fél év aktív tevékenységet takar. De nem is ez az igazi kérdés, hanem, hogy Demszky miért nincs még előzetesben?!

Balt 2011.06.20. 16:30:35

@Balt: bőven fél év ALATTI aktív tevékenységet takar

Balt 2011.06.20. 17:28:56

@Kalmár: "Külön perverziótok az összes bukott ügyetekkel villogni.
Nem fog menni. 20 év szoclib vezetés után 1 év Tarlós vezetést okolni?"

Jaja, jogos, sorra dobálják be a nagy lapokat, mert azt hiszik, csendes betli a játék. :))

egerészölyv 2011.06.20. 17:31:46

@is: speciel a hosszú bájtok éjszakájáról kiderült, hogy rágalom.

Balt 2011.06.20. 17:32:10

@Camappa: Majd mehecc közmunkában oszlopot festeni, és rend lesz. Már nem kell sokat várni rá. :))

egerészölyv 2011.06.20. 17:34:39

@Brendel Mátyás: kissé kezdesz nívótlanná válni a parttalan mocskolódásaiddal...

egerészölyv 2011.06.20. 17:36:01

@Jakab Andor: a "mucsai" kifejezés túlhajszolásába belerokkantott benneteket a választói akarat - akkor tértetek át a trollozásra?

Balt 2011.06.20. 17:36:55

@látjátok feleim szümtükkel: "Ezzel Gyurcsány is a Fideszi sorsra jutna, hiszen ők polizitálnak még most is olyan emberekkel, akik a bukott kádári rendszer vezetésében osztották az észt."

Hahaha! Csak egyet, ha kérhetnénk! Schmitt, Martonyi, Pozsgay ugye nem játszik, mert egyik sem Fidesz tag.

Ez a maszop legendárium már unalmas kissé, mikor az MSZP az MSZMP - és így az elődeinek is - önként vállalt törvényes JOGutódja...

egerészölyv 2011.06.20. 17:37:39

@Brendel Mátyás: gyerekek, mehettek haza, igen helyes módon lekaptak benneteket az Index címlapjáról... Ez már nekik is kevés volt...

Balt 2011.06.20. 17:45:27

@barli:" IS==Horn Gábor"

Ááá, nem lehet, hisz tőről metszett gyurcsányista, Horn keresetlen mondataira meg emlékszünk... :)
www.youtube.com/watch?v=tlA9wYJ4HIM

Jakab Andor 2011.06.20. 17:45:42

@egerészölyv:

"akkor tértetek át a trollozásra?"

A trollkodást úgy érted, hogy nem írni blogot, viszont több ezer hozzászólásban a poszt témához hozzá sem szólni, csak más kommentelőket személyesen sértegetni, amíg címlapon van a sztori?

Balt 2011.06.20. 17:47:40

@genyamagyar: "Fletó lesz még Köztársasági Elnök"

Ez jó egérút lenne a büntetőügyek elől, csak ehhez nagy hiba volt felszámolni a komplett magyar pszichiátriát... :))

Balt 2011.06.20. 17:56:08

@fizetekmegegysort: "így kismamaként azért érdekelne, hogy a gyerekszülést, családokat hol támogatta az a jó ember - a saját családján kívül - mert mi itt a" játszón" nem érezzük?"

Nem? Az baj. De tényleg.
- gyes időtartamának visszaállítása
- a Bajnai-féle adópolitika, mely szerint a csp adóalapot képez felváltása egy...
- ... családpolitikai szempontból hosszútávon kívánatos, aktív keresőket támogató családi adópolitikával
- családi pótlék iskolalátogatáshoz kötése
- a nyugdíjkiegészítséhez felajánlható 1% ötlete
stb. stb.
Elismerem, lehet kritikával illetni a kormányt bizonyos határozott lépésekért, de hogy a gyermekvállalást ösztönző, koherens gazdaságpolitikát visznek, az a napnál is világosabb.

Balt 2011.06.20. 18:11:15

@fizetekmegegysort: "A kismamás táppénzemet megcsapolta, tehát csökkentette azt a jövedelmet amiből majd a gyedemet is számolják."

Őőőő, hát a Bajnai...?

adozona.hu/csaladi_berkalkulator_2011.aspx
adozona.hu/kalkulator_haviber.aspx

Láthatólag több marad 2x minimálbér mellett is, de számold ki szoc. segélyre is, ha ez a jövőképed...

juditka* 2011.06.20. 18:24:53

@Balt:

Ne menj már Te meg vissza az "ősidőkbe". !
" az államadósság kérdésében ide akaszthatjuk". :) Persze a rendszerváltás óta eltelt időben kormányon lévő-, minden politikai erőt ide lehet akasztani.
Nem csak a Gyurcsány felelős azért, amilyen állapotban van az ország.
:)

Balt 2011.06.20. 18:28:02

@Alamio: :)) Tőlem akár ki is lehet filézni a szeleteket, csont úgysincs bennük... :))

Balt 2011.06.20. 18:31:49

@barli: Bocs, engem az imént sikerült kihozni a béketűrésből, de már végigolvasom. :)

juditka* 2011.06.20. 18:42:38

@Balt:

Na. jól van legyen "egy kevéske":)) igazad!:)

"privatizáció Magyarországon – a tervgazdasági állami tulajdon ma­gá­no­sí­tá­sa.
A rendszerváltó közép- és kelet-európai országokban a privatizáció a 90%-ot meghaladó állami tulajdon lebontása, amely történhet in­gye­nes vagy képletes összeg fejében és piaci áron megvalósuló értékesítéssel is.
Magyarországon az utóbbi volt a tipikus: 1990 óta a privatizációs bevételek 2003 harmadik negyedévéig mintegy 1811 milliárd forintot (csaknem 13 mil­li­árd dollárt) értek el, amelynek 56%-a külföldi befektetőktől szár­ma­zott.
A bevételek csökkentették a rendszerváltást megelőzően felhalmozott, majd tovább növelt államadósságot."

:)

2011.06.20. 18:47:47

>>"Emlékezzetek az első Fletó vs. Orbán tévévitára (nem a választásira, hanem ami előtte volt), ott köpni-nyelni nem tudott,"

az úgy volt, hogy Orbán nem tudott köpni-nyelni. Ezért is kapott ki. Nagyot hazudásban te felérsz az orbáni magaslatokba. Hív követője vagy a Führernek.<<

Vicces, hogy a saját rajongásodat vetíted ki rám. Orbánnal kapcsolatos véleményemet láthattad volna, ha figyelmesen elolvasod a hozzászólást, nem csak csípőből tüzelsz a bálványodat érő kritikákra. De a kedvedért megkerestem a 2005-ös tévévita vonatkozó részét:

"Orbán Viktor: Beszéljünk a nyugdíjról egy kicsit, hogy hogy is állunk? Mi is ott az igazság, miniszterelnök úr?
Gyurcsány Ferenc: Nagyon szívesen. Nyugdíj a kedvenc témám, mert a nyugdíj az, amelyben Ön 1999-ben egy, a korábban elfogadott jogszabály megváltoztatásával azt gondolom, hogy nagyon sokakban sokáig élő sebet ejtett. És ezek azok az ügyek, ahol az államnak valóban van szerepe, és szerintem itt kell vitézkedni, itt kell bátornak lenni. Itt kell a dolognak igazából megcsinálni.
Orbán Viktor: Na nézzük ezt a bátorságot. Ismeri Ön az erre vonatkozó szabályokat, miniszterelnök úr?
Gyurcsány Ferenc: Hajjaj. Tudja, számokban jó vagyok.
Orbán Viktor: Ismeri-e az Ön miniszterének, Göncz Kingának a honlapjára is és a minisztérium honlapjára is föltett adatait?
Gyurcsány Ferenc: Nyilván mindegyiket nem ismerhetem, de gyanítom, hogy összességében milyen.
Orbán Viktor: A nyugdíjak reálértékéről.
Gyurcsány Ferenc: Igen?
Orbán Viktor: A nyugdíjak reálértékéről föltett egy nagyon érdekes adatsort. Én magam is meglepődtem, mert nem emlékeztem, hogy ennyire durva lett volna a helyzet, de azt kell mondanom, hogy ott kiderül – még a Horn-kormányról is más képet őriztem –, ott kiderül, hogy az első kormány időszakában mintegy hét-nyolc százalékkal csökkent a nyugdíjak reálértéke.
Gyurcsány Ferenc: Mikor?
Orbán Viktor: Az első kormány idejében, 1990 után. Még egyszer mondom, az Ön kormányának az adataiból idézek. Aztán a Horn-kormány alatt ez még tovább csökkent reálértékét tekintve. Aztán nálunk 22,2 vagy 22,3 százalékkal nőtt – mondja Göncz Kinga. Majd hogyha Önök mindent elvégeznek, amit elterveztek, akkor a négy év alatt 18,6 százalékos növekedés lesz. Még egyszer mondom, Önökre hagyatkoztam, tehát én azt hiszem, hogy nyugdíjügyben… Hogy is fogalmazott? Méltánytalanságot követtünk volna el, ez talán pontatlan, hiszen az eddigi kormányok közül, még egyszer mondom, nem szeretem a saját lovunkat dicsérni, de egész kiugróan, a legnagyobb mértékben a nyugdíjak vásárlóértéke éppen a polgári kormány időszakában nőtt – legalábbis ezt mondja az Ön minisztere.
Gyurcsány Ferenc: Miután a hivatkozott honlapot én nem ismerem…
Orbán Viktor: Ezért is mondtam el, mert akkor biztosan mást szokott volna mondani.
Gyurcsány Ferenc: Énszerintem minden esetre ezt a vitát majd hagyjuk meg az újságíróknak, meg a szakértőknek."

Hát itt nem csillogott Fletó nagy tudománya, égett, mint a Reichstag. Ez a frappáns befejezés pedig egyenesen zseniális egy tévévitában: a vitát hagyjuk meg másoknak. 2005. július 8-án volt ez a vita, fenn van az indavideón is, nézd meg és sírj, hogy ezt követő 4 év alatt mivé züllött Fletó.

2011.06.20. 18:52:13

@Brendel Mátyás:
Bocsi, az előző hosszú hozzászólás Brendel úrnak szólt.

fizetekmegegysort 2011.06.20. 19:29:59

@Balt: Akkor elmondom neked, hogy miért nem születnek meg a 3. gyerekek itt mifelénk a játszón (Bp. külső kerület, új lakóparkos környezet, képzett, többnyire felsőfokú végzettségű, nyelveket beszélő anyukák), nyilván a felmérés nem reprezentatív, viszont erősen életszagú, és szerintem sokat elmond a problémáról. Két dolog a domináns: az anyukák nem tudnak elhelyezkedni a gyes/gyed után, illetve egyszerűen nincs hova tenni a gyereket, mert nem veszik fel oviba/bölcsibe.
A gyed/gyes három évre való visszaállítása pontosan a nők foglalkoztatottsága ellen szól. .
A családi adózás nagyon szép duma, és hosszú távon nyilván a keresőképes, bejelentett munkából élő közép és felső réteget támogatja. Majd szem előtt tartom, amikor másfél-két éve keresek munkát, mint az átlagos anyukák a környéken, addig ugyanis egy keresetből sem átlagos, sem középréteg nem leszünk.
A családi pótlék iskolalátogatáshoz kötését inkább nevezném az állam spórolásának... nyilván tudjuk, hogy melyik réteget érinti. Azt, aki eddig is normálisan nevelt gyereket, egy cseppet sem fogja arra ösztönözni, hogy több gyereket vállaljon.
Ami meg a másik válaszodat érinti, a táppénzről beszéltem, nem a jövedelemről. A táppénzről, amit sikerült 5000 Ft/napra visszavenni, ezért büntiben vagyok, hiszen veszélyeztetett terhesként jóval kevesebb pénzt kapok, mint az eddigi szabályozás szerint (mennyivel is, ja, a felét...).
Szóval szépek ezek az intézkedések, milyen kár, hogy a látszatról szólnak. Majd ha tesznek azért valamit, hogy a nők el tudjanak a gyerek után helyezkedni, majd ha a részmunkaidőt támogatják, majd ha a munkáltatónak megéri anyukákat foglalkoztatni, és majd ha nemcsak kitalálják,hogy három évesen a gyerek köteles ovizni (amivel egyébként egyet tudok érteni) hanem megteremtik az intézményrendszert is mögé, akkor kezdem elhinni, hogy családbarátok.
Fentiek nem jelentik azt, hogy pl. a szocik azok lettek volna. A különbség az, hogy ők nem is hirdették magukról.

2011.06.20. 19:37:45

@l.x.: értelemszerűen túloztam, biztos lehet jó dolgot mondani róla, csak nem érdemes, mert ha súlyozza az ember az egész politikai-gazdasági ámokfutásával, akkor jobban teszi, ha csendben marad. Vö Hitler állítólag kutyabarát volt, mégis hülyét csinál magából, aki nekiáll emiatt méltatni. Persze távol álljon tőlem, hogy Gyurcsányt Hitlerhez hasonlítsem, sem irányultságban, sem horderőben :)

2011.06.20. 19:39:23

@Brendel Mátyás: nem hinném. Te ugyanis látod bármi esélyét annak, hogy ez az erő lehet nyomokban MSZP-t tartalmazó. Én meg nem, és szerintem az ország többsége sem. Meglátjuk 2014-ben...

HVC 2011.06.20. 20:02:10

Amúgy, ha tényleg ilyen a fideszpártiak aránya a magyarok között, mint a hsz-okból látszik, akkor meg is érdemeljük ezt a mostani kormányt. Sőt, ebben az esetben még kollektíve örülhetünk is, mert valószínűsíthetőleg ez még csak a kezdet volt.

A különbség Gy. F. és OVi között számomra az, hogy míg előbbiben a ravaszság mellett némi intelligenciát is vélek felfedezni, utóbbiban a ravaszsághoz inkább arrogancia párosul. Ez persze nem feltétlenül mutatja, hogy melyik ártott eddig többet. De meggyőződésem: A fidesz rendkívül gyorsan tanul. És negatív irányban abszolút fejlődőképes. Pozitív irányban pedig meg sem kell próbálniuk, hiszen felhatalmazásuk van...

juditka* 2011.06.20. 20:06:33

@Balt:

"Mivel Gyurcsány, ahogy az már fentebb említve volt, meg fog próbálkozni a visszatéréssel, nagyon fontos, hogy minden magyar választópolgár megjegyezze: ennek a köztársaságnak Gyurcsánynál rosszabb miniszterelnöke nem volt. Ő volt az egyetlen, aki működő országot kapott kézhez, és egy összeomlás szélén állót hagyott az utódjára."

Ugyan már?! Engem aztán egyáltalán nem érdekel mit ir az Index?!:)

Miért ne térhetne vissza a Gyurcsány a politikába. A jelek azt mutatják, hogy el sem ment. :)
Támadják a Gyurcsányt a szocialisták, mert nem képesek megújulni.
Alapitania kellene egy új pártot.
Lehet Őt szeretni, meg nem szeretni, mint politikust, a párt tagjai jól el voltak mögötte, az öszödi beszéd előtt, Ő meg elvitte a " balhét".

:)))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 20:15:38

@nemorino: egy igen hosszú vitából kiemeltél egy részt, ahol Orbán frappánsan vágott vissza, Gyurcsány meg nem kötötte az ebet a karóhoz. ehhez is kell intelligencia.

összességében Orbán égett jobban, ki is kapott. kár ezt erőltetni, felmérések és a választási eredmény igazolja. okoskodhatsz itt, csak nevetséges.

HVC 2011.06.20. 20:16:35

"Alapitania kellene egy új pártot."

Így van. Szerintem ez is lesz a vége. Ilyen Szilykatikkal nem sok mindent lehet kezdeni.

Az Őszödi beszédet pedig tanítani kéne. _Szövegértés_ (és önkritika) tantárgy keretében. *

(Ok... a nyelvezete nem volt kimondottan szépirodalmi, a hatás végett.)

2011.06.20. 20:50:27

@Brendel Mátyás:
Ja, ha megcáfolják Fletót, akkor "nem kötötte az ebet a karóhoz. ehhez is kell intelligencia." LOL

"okoskodhatsz itt, csak nevetséges."
Bocsáss meg, de nem látok senkit nevetni rajtam, Rajtad viszont annál többeket. Én ezt a példát a posztban szereplő következő idézet cáfolására hoztam: "Gyurcsány többször is képes volt adatokkal, grafikonokkal kiállni, és hozzáértők előtt is előadást tartani elképzeléseiről. Lehet vitatni, mennyiben van, volt, lesz igaza, de egyet nem lehet vitatni: Orbán Viktor ilyet soha nem tett, soha nem tenne, leginkább azért, mert nem soha nem is lenne képes rá."

Az igazság az, hogy Fletó a maga idegbeteg módján belelovalja magát abba, hogy a PR-osok által összedobott anyag a valóság és nagy meggyőződéssel tudja előadni. Ettől ez még nettó hazugság marad és ha még Orbán is sarokba szorítja, akkor gondolhatod, hogy egy valódi szakértő hogy cincálná szét a hülyeségeit. Egy hónappal a bukása előtt már szinte naponta mondott ellent saját magának, először bejelentette az "elmúlt 20 év legátfogóbb reformjait", mert pár százmilliót ide-oda tologatni értelmetlen, majd amikor azt a közgazdász szakma szétszedte és egyetértett abban, hogy ez pont az a tologatás, amit kárhoztatott, akkor "dermesztőnek" nevezte a Reformszövetség vitaanyagát.

Fletó a legnagyobb lúzer az eddigi miniszterelnökök között, ami nagy szó, látva a konkurenciát. Mindegy, ha te szerelmes vagy belé, akkor ne ilyen címmel írj posztokat, mint ez, egyszerűbb (és a valóság több szeletét is kibontja) az "I love you, Feri"

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 21:51:36

@nemorino:

"senkit nevetni rajtam, Rajtad viszont annál többeket."

nem látsz te semmit, csak nagyot mondasz.

"Én ezt a példát a posztban szereplő következő idézet cáfolására hoztam: "

nem cáfolja. a nyugdíjak reálértéke túl kicsi példa.

"Az igazság az, hogy Fletó a maga idegbeteg módján belelovalja magát abba, hogy a PR-osok által összedobott anyag a valóság és nagy meggyőződéssel tudja előadni."

ez, még ha igaz is lenne, messze jobb, mint ami Orbánra mondható: ő azt hiszi, hogy a maga még csak nem is adatolt, strukturálatlan lázálma a valóság. az ilyen hígfolyós lázálom meg azért mégiscsak nagyobb marhaság.

"Orbán is sarokba szorítja"

ismétlem, azon az estén Orbán szorult sarokba, te csak egy ici pici kis cincogást idéztél tőle a sarokban.

" egyszerűbb (és a valóság több szeletét is kibontja) az "I love you, Feri" "

nehezen tudod megkülönböztetni az I hate you Victor, és az I love you Feri esetét. az egybites agyadba hogy is férne bele.:)

álomszép 2011.06.20. 22:09:13

És nem szültek még egy egeret sem. Így lehet jellemezni az Orbán-kormány 2011. március elsején meghirdetett új programját, amely az önbizalomtól duzzadó, hangzatos Széll Kálmán-terv nevet viseli.

A leginkább pozitívnak tekinthető mozzanat a kormány elképzelésében éppen az, amit különben szégyenlősen elhallgat és egyáltalán nem mer, illetve nem siet hangsúlyozni.
A Fidesz életében páratlan fordulat az, hogy történetében először az államadósságot tartja a magyar gazdaságot és társadalmat fenyegető legnagyobb veszélynek, és - legalábbis retorikai szinten - könyörtelen harcot hirdet ellene.7 Ez nem mindig volt így.

Az első Fidesz-kormány 1998 és 2002 között roppant kényelmes helyzetben volt, mert - éppen a stabilizáció hatására felgyorsuló gazdasági növekedés, valamint az 1995-ös 4,5 milliárd dollárnyi privatizációs bevételnek az államadósság törlesztésére való felhasználása következtében - az államadósság a bruttó hazai termék 1995-ös 85 százalékáról 2000-re annak 55 százalékára csökkent.

Vitathatatlan gazdaságtörténeti tény, hogy ebben a hallatlan javulásban az első Fidesz-kormány tevékenységének abszolút semmi szerepe nem volt. Éppen ellenkezőleg.
A Fidesz a korábbi szocialista-szabad demokrata kormány pénzügyi stabilizációs politikáját folyamatosan támadta, és minden tekintetben elutasította.
Az éles támadások töretlenül folytatódtak a Fidesz kormányra kerülése után, és lehetetlenné tették, hogy az első Orbán-kormány akárcsak retorikai fordulatot hajtson végre, és az adósság növekedésének fékezését egyáltalán felvegye a „futottak még" célok közé gazdaságpolitikájában.8

A mai hiteltelenség megalapozása az első Orbán-kormány bukása után is töretlen lendülettel folytatódott.

A Fidesz-frakció két kézzel megszavazta a Medgyessy-kormány által meghirdetett, úgynevezett száznapos programot, és az új szocialista-szabad demokrata kormánnyal együtt harsányan kinevette mindazokat, akik a lelkes hangulatban felhívták a figyelmet a jövőbeni károkra.

2006 és 2009 között a Fidesz folyamatosan népnyúzásnak nevezte a Gyurcsány-kormány bármely halvány törekvését a korábbi nyakló nélküli túlköltekezés megállítására, fergeteges támadást indított minden bátortalan kísérlet ellen, ami fontos államháztartási területeket - egészségügy, nyugdíj, oktatás, közigazgatás - elmozdított volna akár a hatékonyabb gazdálkodás, akár az önfinanszírozás irányába.9

Ezen a ponton szükséges egyértelműen kijelenteni, hogy a 2002 és 2009 közötti Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok valóban óriási politikai bűnt követtek el, amikor végletekig eladósították Magyarországot.

Hamisan cseng azonban ez a könyörtelen vád a Széll Kálmán-terv mögött álló kormánypárt szájából.
Tisztességesebb és talán hitelesebb is lett volna úgy fogalmazni, hogy a 2000 és 2009 között elveszett évtizedben elsősorban természetesen a mindenkori kormányok, másodsorban azonban nem kis mértékben a mindenkori ellenzék fő erejét alkotó Fidesz is felelős azért, hogy a magyar állam teljes adóssága az ezredforduló körüli 55 százalékról immár a bruttó hazai termék 80 százaléka fölé nőtt.
A jövőfelélő, hazánkat leszakadásra ítélő, rövidlátó gazdaságpolitika az ebben a tekintetben hihetetlenül egységes magyarországi politikai osztály közös politikai bűne."

www.es.hu/bokros_lajos;ket_csomag;2011-03-10.html

Elnézést! Ez egy kicsit hosszúra sikerült. De szerintem igy érthető.
Egy csokorban, kivonatolva, kik is a felelősek, - ha már ezt firtatjuk- a mai helyzet kialakulásáért. Kik- és mit tettek azért, hogy ez igy legyen.
Hol van itt a Gyurcsány "egyszemélyi" felelőssége"?

:)

dugonics titusz 2011.06.20. 22:18:28

Az "elévülhetetlent" érdemes körüljárni!
Az ÁSZ ismert jelentése szrt. 2002 végén, akkor 7 hónapja már nem Orbán
kormányzott, 496 milliárd volt az államilag kamattámogatott lakáshitelek összege!
2004 végén több, mint 1 500 milliárd!!!
Érdekes módon minden nehézség nélkül sikerült, Medgyessynek 31 ! hónap után
a 30 milliós felvehető plafont, két lépcsőben, 5 millióra visszavágni!
Csakhogy akkorra, már megháromszorozódott nemcsak a támogatandó összeg,
de a költségvetés ezirányú terhe is!!! És a 2002 végi 496 milliárdot tesrvériesen
nem is osztottam ketté!!! Valamilyen arányban!
Az vitathatatlan tény, hogy Orbánék tehetségtelen kezdők a számokkal való
zsonglőrködésben!
Gyurcsány meg a megszokott hazug disznó! Szemfényvesztő kiszerelésben!
Nem mellesleg eddig 1 500 md-ot osztott szét : Orbán 450, Megyó 850 , és:
"egy kisebb tétel, 200 milliárd, azt Gyurcsány Ferencnek köszönhetik" !
Szokta volt örömittas nyugdíjas hallgatóságának lépten nyomon eldicsekedni!
Lásd: Gyurcsánynak nem tragédia, ha veszít (fn.hu videó)
Hol itt a racionális érvelés? Ébresztő!

dugonics titusz 2011.06.20. 22:48:24

"A Medgyeesy kormány vállalásainak a hatása a 2002-es
ktsvetésre: 158 milliárd!"
Ugyanerre van egy 280 milliárdos szám is!!!
Amiben a MÁV és BKV konszolidációja nincs is benne, 120 md.
Amiről ma márl tudhatjuk, hogy kormányváltáskor "tilos" konszolidálni!
Először is racionizálni kell!!
Ahhoz, hogy a 400 helyett beetetett 158 is megfelel, nem csak vaknak, de
idiótának is kell lenni!
Elsődleges egyenleggel pedig, csak az ócska gyáva gazemberek operálnak,
akiknél 1 200 milliárdon beragadt az éves kamat teher!
Görögország ennek a versenyszámnak épp a világbajnoka!
Csak rájuk kell nézni!

dugonics titusz 2011.06.20. 23:12:49

"Orb�korm� nyugd�k 2X3%-os T�BLETEMEL�E: �I 120 md.!!!
Ez nem kevesebbet jelent, mint 2001, 2002-ben, �nte 4 000 md.
nyugd�ifizet�t�nt!!!
Ami az� nagyon �ekes, mert a 13. havival, 2008-ban a ny.d�kassza
kiad� nem �e el a 3 000 milli�ot!
Teh�Feri egy �a tr�, aki �t�n csak hazudott �hazudik ma is!
Persze szabad nagyon szeretni!

tomtyi 2011.06.20. 23:18:57

Igen komoly összehasonlítással indul a "cikk": melyikük intelligensebb. Mindezt abből kikövetkeztetve, hogy Fletó "többször is képes volt adatokkal, grafikonokkal kiállni, és hozzáértők előtt is előadást tartani elképzeléseiről", míg OV erre képtelen. A dolog ott hibázik, hogy Fletó ezt tanulta, merthogy közgázt (is) végzett, ezzel szemben OV jogot tanult. A cikk többi részét ezek után talán hagyjuk is.

dugonics titusz 2011.06.20. 23:22:04

"Orbán kormány nyugdíjak, 2X3%-os TÖBBLETEMELÉSE.
2001, 2002: 120 milliárd/ év!!!
Ami a fenti két évben 4 000, 4 000 md. nyugdíjkifizetést jelent!!!
2008-ban a 13-dikkal a kifizetés nem érte el a 3 000 milliárdot!!!
Tehát a Feri egy hazug, gyáva tróger!
Ettől még szabad nagyon szeretni!

dugonics titusz 2011.06.20. 23:29:47

@tomtyi: "képes"! Itt bizonyítom!! Feri egy ócska gyáva tróger!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 09:41:59

@dugonics titusz: a racionalitás ott kezdődik, hogy Gyurcsány szembenézett az osztogatásokkal, beismerte őket, és korrigált. nyíltan elismerte, hogy megszorításokra van szükség, és miért. azóta is többször beszélt erről.

Orbán soha nem ismerte be, nem is korrigált, csak részben, de ezt a korrekciót is letagadja, nem mer megszorításokról beszélni a gyáva féreg.

na ez a különbség: Orbán gyáva féreg és szaralak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 09:44:56

@dugonics titusz: "Elsődleges egyenleggel pedig, csak az ócska gyáva gazemberek operálnak,"

az ócska, gyáva gazemberek semmiféle egyenleggel nem operálnak, hanem kiküldik Szíjjártó Pétert hablatyolni, és számokról legtöbbször inkább nem beszélnek.

meg lehet nézni, hogy a Fidesz programban, Orbán országértékelőiben mifélée egyenlegek vannak. egy kurva büdös egyenleg nincs bennük, csak érzelmi manipuláció.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:04:26

Mátyás, ez még a szokásosnál is gyengébb lett. Nem kell neked belemenni az érvelésekbe, mert nem megy, úgy is az lesz a vége, hogy felhúzod magad, megárt a szívednek, ilyesmi. Nem mellesleg a kommentelők 90%-a közben sírva röhög rajtad, tehát meg sem éri ez a nagy lendület. Főleg, hogy az érveléseid hatalmas arányban rohadt szánalmasak, nevetségesek, vagy egész egyszerűen kötekszel, és játszod a hülyét.
Egyszerűen írd csak le azt, hogy: "Utálom Orbánt"
Figyelj, ez nekünk csak politika, neked érzelmi kérdés. Persze, van szimpatikus politikus számomra - ha van - de azért még senki torkának nem ugranék neki miatta - te láthatólag igen. Mondjuk, ez azért a vitakultúrádat is minősíti.
De ha már itt tartunk, és grafikonokról van szó, akkor egy kérdést hadd tegyek fel én is: Gyurcsány, a nagy igazmondó, mikor mutatja már be azt a grafikonpárt, ami megmutatja, hogy mi a különbség az ország 2006-ban hazudott állapota - trükkök százai, stb. - és a valóságos helyzet között?
Egyelőre csak ennyi, aztán majd meglátom, lesz -e kedvem kérdezni többet.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:09:48

@Brendel Mátyás: Az öszödi "beszédet" talán Orbán mondta el? Várj, kitalálom: azt MÁSHOGY kell értelmezni, az nem Gyurcsány hazugságáról szól, az valami absztrakt megfogalmazása a politikusi lét bűnösségének.
A köteles beszédre ki repült rá? És a 23 millió románra? Ki mondta, hogy stabil a gazdaság, nagy a jólét? Ki mondta, hogy "miniszterelnök úr, nem akarhat igaztalanul nyerni".
És végül: ki volt az, aki a választói előtt letagadta az ország valós állapotát, hogy 2006-ban megnyerje a választásokat? Ki hozta azt vissza a szarból?

És mielőtt még, szokásod szerint azzal támadnál vissza, hogy elkezdesz Orbán-hívőzni, hadd mondjak valamit: Orbán is mocskos alak abból a szempontból - főleg - hogy sunyin, maszatolva, nem gerinces módon csinálja, amit csinál. Őt sem szeretem semmivel sem jobban. De amit leírsz Gyurcsányról, az olyan, mintha eddig 9 éven keresztül a laoszi dzsungelben éltél volna, és egyedül Feri lett volna a magyarországi információforrásod.
Ennyire még ő sem fényezi magát, basszus, pedig saját magáról van szó!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 10:42:35

@Sine ira et studio...:

"Mátyás, ez még a szokásosnál is gyengébb lett."

Tudom, minden írásom gyengébb, mint az összes többi írásom. :) Megszoktam már.

"Nem mellesleg a kommentelők 90%-a közben sírva röhög rajtad"

felhívnám a figyelmedet a 132 like-.ra. Ez több, mint a kommentelők száz százaléka.

"Egyszerűen írd csak le azt, hogy: "Utálom Orbánt""

leírtam. azért azt bízd ide, hogy ennél többet szánok cikknek. én se szólok bele, hogy mit írsz.

" mi a különbség az ország 2006-ban hazudott állapota - trükkök százai, stb. - és a valóságos helyzet között?"

kb százmillió volt a különbség. tíz százalékos eltérés. és nem hazugság, csak más volt a valós szám a tervnél.

most nagyobb eltérések is vannak Orbán alatt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 10:45:32

@Sine ira et studio...:

"Az öszödi "beszédet" talán Orbán mondta el?"

sajnos nem. ő ahhoz egy gyáva féreg.

" Orbán is mocskos alak abból a szempontból - főleg - hogy sunyin, maszatolva, nem gerinces módon csinálja, amit csinál."

no látod, erről szól a cikk. és arról, hogy ez ezerszer rosszabb.

"Ennyire még ő sem fényezi magát, basszus, pedig saját magáról van szó! "

vakságodban nem egészen olvastad te el a cikket. azt hiszed, olyat írtam bele, amit nem írtam bele, és nem látod, hogy van benne kritika is. de hát te már csak ilyen vaksi vagy. mi is vakít el téged, ha nem érzelmi számodra a politika? marad a feneketlen hülyeség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 10:50:58

@Sine ira et studio...: egyébként egy személyes kérdés. neked mi a sport abban, hogy az összes írásomra idejössz. általában nem is az indexről jössz, hanem külön megkeresed az írásaimat. utána meg leírod, hogy egyik rosszabb, mint a másik.

sok olyan "újságíró" van a Magyar Nemzetben, akinek cikkei rendre hányadékok. az egész Nemzet az. namost ahhoz igen nagy mazochistának kéne lennem, hogy ezek után a Magyar Nemzetet olvassam. nem szoktam olvasni. évek óta nem olvasok Magyar nemzetet, nem nézek HirTV-t, Echo TV-t mert egy éktelen szarrakás az egész. szellemi szemétdomb mindegyik. nagyon nyomós, és speciális oka kell, hogy legyen annak, hogy egy linket megnézzek, ami oda visz.

ehhez képest te állandóan engem olvasol. pedig úgy szidsz, mint én szidnám ezeket a szarságokat. értelmes ember nem csinálja azt, amit te. én nem megyek oda állandóan szidni őket, mert kb három esetből tanulok. minek szenvednék?

te minek szenvedsz? te mazochista vagy?

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:52:15

@Brendel Mátyás: Csak egy dologba mennék bele. Az öszödi beszéd "elmondásába".
Miért csináltok úgy, mintha ez egy beszéd lett volna, amit Gyurcsány a nyilvánosságnak szánt? Soha nem volt erről szó, vagy ha igen, akkor miért megy még mindig a hacacáré, hogy ki szivárogtatta ki? Ultra szánalmas: benne van, hogy hazudtunk, csaltunk, de nem, nem ez a fontos, hanem, hogy hogyan, miként került az ki. Jó szocialista erkölcs. Szóval Gyurcsány semmilyen beszédet nem mondott, semmilyen vallomást nem tett, hanem sunyiban közölte kedves barátaival, hogy most már csinálni is kéne valamit, mert eddig bizony senki nem irányította az országot. Amit meg utána csinált, az meg kész katasztrófa lett.
Ez lenne a kritika. Ezt lehetne kritizálni.

tomtyi 2011.06.21. 10:52:32

@Sine ira et studio...:
Az a baj, hogy a baloldali intellectuel tömeg nem csak állítja, hogy gondolkodó lények csak baloldalon léteznek, de annyira tetszik nekik ez az elmélet, hogy még el is hiszik maguknak.

@Brendel Mátyás
"kb százmillió volt a különbség">Esetleg 100 milliárd, és ez is inkább csak nagyságrendben igaz. Fletó hitelessége a népmesei farkast kiáltó ifjú hitelességével vetekszik. Csak Fletó még nem ért el addig, hogy tényleg jön a farkas. Ő még csak a hazugságoknál tart.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:56:26

@Brendel Mátyás: Mátyás, lehet, mazochizmus, de én élvezem azt, hogy idejövök, felteszek neked néhány kérdést, te meg bepöccensz rajta, elkezdesz anyázni és tombolni. Bocsi, ez van. De szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Amúgy, ha visszaemlékszel rá, az elején, mikor idejöttem, értelmesen próbáltam veled vitázni - te elkezdtél személyeskedni, sértegetni, satöbbi, satöbbi. Régen volt már, tudom, de én emlékszem. Hát most edd meg, amit főztél. A cikkeid tőlem függetlenül is katasztrofálisak, stiláris, gyakran helyesírási szempontból is, az érvrendszered meg nevetséges. Könyvből érvelsz, a logika törvényei szerint, miközben a valódi élet elmegy a szemed előtt. Bocsi, de ez megint szakmai ártalom, világéletemben rühelltem, hogy ha valaki úgy akart észt osztani a gyakorlati dolgokban, hogy nem csak nem értett hozzájuk, de emellett még a fellegekben is járt.
Ez a valóság, nem a filozófia.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:58:47

@Brendel Mátyás: Amúgy nem én szenvedek :) Én röhögve félbehagyom pár percre a munkát, elolvasom, mit írtál, és reagálok rá. Bocs, hogy nem tudom abban a szellemben, és azzal a tisztelettel, amit elvárnál, de te magad tettél arról, hogy ez ne így legyen.
Amúgy, ha visszaolvasod, miket írtunk eddig, ma: én a cikkedet minősítettem az elején, te rögtön engem. Látod, ez a nagy különbség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:06:12

@Sine ira et studio...:

"Miért csináltok úgy, mintha ez egy beszéd lett volna, amit Gyurcsány a nyilvánosságnak szánt?"

Ez a kérdés akkor lesz aktuális, ha meg tudod mutatni Orbán hasonló beszédét, amelyet a frakciójának szánt. Amíg ilyen nincs, addig marad az, hogy Orbán egy gyáva, szaralak. Ennyi különbség mindenképpen van, és ez nagyon is fontos.

"Szóval Gyurcsány semmilyen beszédet nem mondott, semmilyen vallomást nem tett, hanem sunyiban közölte kedves barátaival, hogy most már csinálni is kéne valamit, mert eddig bizony senki nem irányította az országot. Amit meg utána csinált, az meg kész katasztrófa lett."

Te így látod. De még ha ezt hasonlítjuk is össze Orbánnal, akkor Orbán még ennyit sem tett, ő még ehhez a teféle Gyurcsányfóbiás képedhez képest is ezerszer rosszabb.

Nem tudod Gyurcsányt annyira lehúzni, hogy Orbánig süllyedjen, akkora a különbség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:10:33

@Sine ira et studio...:

"lehet, mazochizmus, de én élvezem azt, hogy idejövök"

tekintve véleményedet az írásomról, ez egyértelmű mazochizmus.

"értelmesen próbáltam veled vitázni"

nem ez a kérdés. én nem járok a Magyar Nemzet fórumára sem értelmesen, sem értelmetlenül vitázni. hülyeség.

itt van ez:

www.youtube.com/watch?v=LPrytM3XgzM&feature=youtu.be

ez egy akkora szemétdomb, hogy gurul az ember a nevetéstől. úgy küldték. nem szoktam nézni. és nem megyek az Echo Tv fórumára vitázni.

ha a munkámban 5 perc szabadidőm van, akkor értelmesebb dolgokat csinálok nálad.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 11:11:50

@Brendel Mátyás: Te miről beszélsz? Most komolyan? Amit leírtál, annak semmi, de semmi értelme nincs. A beszéd tartalmára reagálj inkább, mert az TÉNY. Az, hogy szerinted Orbán mit mondana, vagy mondhatna bizalmas esetben a frakciójának, az meg a te fikciód. Majd ha lesz ilyen beszéd, és kiszivárog, akkor érdemes lesz beszélni róla. Fordítva ülsz azon a lovon, már megint.
Én amúgy egy szóval nem minősítettem Gyurcsányt, sőt, az esetek nagy részében kérdeztem. Úgy látom, kérdezni és kételkedni már a fóbia jele - és persze nem vagy elvakult.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:12:19

@Sine ira et studio...:

"Könyvből érvelsz, a logika törvényei szerint"

tudom, voltak idők, amikor az ilyet megégették.:)

teveled tudod az a baj, hogy hasból érvelsz és illogikusan. ebben legalább egyetértünk.:)

Sine ira et studio... 2011.06.21. 11:17:37

@Brendel Mátyás: Csak azt ne mondd, hogy blogot írsz a politikáról :) Mármint abban az öt percben.
Amúgy szórakoztatsz, de tényleg. Az előbb mondtam el, hogy számtalan alkalommal próbáltam veled értelmesen vitázni, ami miattad nem sikerült, erre te közlöd velem, hogy te sem jársz olyan helyekre vitázni, ahol nem értenek veled együtt, mert az "hülyeség".
Pedig a vita erről szólna, csak megjegyzem, és nem arról, hogy aki mást mond, mint én, elküldöm az anyjába. Te ebben nem vagy partner, ami nem baj, de akkor ne másoknak mondd, hogy vitaképtelenek. Te vagy az.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 11:20:37

@Brendel Mátyás: Mátyás, lehet, hogy én hasból érvelek, de te meg a tényekkel is szembemész a logika kedvéért. Itt a hiba.
Amúgy kétféle ember van: aki könyvből főz, és aki anélkül. Attól, hogy az utóbbi nem ragaszkodik a szakácskönyv minden betűjéhez, még főzhet rossz ételt. De fordítva is főzhet rosszat. Te jelenleg az utóbbit csinálod. Főleg, hogy a részrehajlásodat még próbálod is objektívnek beállítani.
Ez olyan, mintha olyan szakácskönyvből főznél, amit te írtál, de mondjuk azt a Budaynak tulajdonítanád.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 11:22:36

@Brendel Mátyás: Mátyás, azokban az időkben nem könyvekből olvasták a logikát, hanem könyveket írtak tele logikusan. Nagy különbség!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:34:43

@Sine ira et studio...: "te sem jársz olyan helyekre vitázni, ahol nem értenek veled együtt, mert az "hülyeség". Pedig a vita erről szólna"

ha megvannak a racionális vita feltételei, akkor igen. a Magyar Nemzet és az Echo TV fórumain én erre semmi esélyt nem látok.

ha te úgy látod, hogy a Piroslapok Blogon a racionális vita feltételei megvannak, akkor kösz, az elismerést. de eddig neme zt mondtad, amivel beismered, hogy hülye vagy, hogy ide jársz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:36:25

@Sine ira et studio...: "azokban az időkben nem könyvekből olvasták a logikát"

dehogynem. kultúrbunkó. a középkor második felében Arisztotelész szillogizmusa alapkönyv volt, és abból tanulták a logikát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:39:33

@Sine ira et studio...:

"kétféle ember van: aki könyvből főz, és aki anélkül. Attól, hogy az utóbbi nem ragaszkodik a szakácskönyv minden betűjéhez, még főzhet rossz ételt."

főzésre ez igaz. de tudományban, filozófiában, és érvelésben, aki hasból mond illogikus dolgokat, az nem főz semmi jőt.

egyébként kösz a kritikát, az, hogy logikus vagyok, és könyvből érvelek, ez dícséret. ez a két forrás a racionális gondolkodás, érvelés, a tudomány egyik két alapköve.

cikkemben pont arról írok, hogy Gyurcsány nagyrészt ebben a keretrendszerben mozog, Orbán meg totál kívüle van az irracionális részben. ezért ezerszer rosszabb.

a kritikád tehát dícséret, és alátámaszt. hogy te másmilyen ember vagy, azt tudomásul veszem, és nem igazán érdekel.

tomtyi 2011.06.21. 11:40:21

@Brendel Mátyás:
Szerinted az lenne a normális, ha ide csak balosok járnának, és egymást fényeznék? Mint a kapcsolat.hu-n vagy a nepszava.com-on, ahol ellenvéleményt még véletlenül sem jelenítenek meg? Fényezté(te)k egymást '48 óta. Nem volt elég?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:41:43

@Sine ira et studio...: "elküldöm az anyjába"

nem küldtelek el az anyádba. kérdeztem, hogy miért nem mész el magadtól. ugyanaz a kérdés, mint GYurcsányhoz: miért nem megy már el az MSZP-ből?

mindketten mazochisták vagytok, és ez a gondom veletek. de téged nincs okom elküldeni, GYurcsányt meg nincs hatalmam. szóval ezért csak felvetem a kérdést: minek vagytok mazochisták?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:45:17

@tomtyi:

"Szerinted az lenne a normális, ha ide csak balosok járnának, és egymást fényeznék? "

nem, szerintem az volna a normális, ha a világon racionális vitára volna lehetőség. ennek hiányában viszont nem látom értelmét annak, hogy egymás fórumain szenvedjünk.

a vita így azzal dől el, hogy melyik tábor tud több hívet megtartani, több ingadozót meggyőzni. az ingadozók meggyőzése is elég jó cél, és nem olyan nagy baj, ha így dől el a dolog.

2014-re a Fidesz leamortizálja magát. az MSZP nem lesz sokkal erősebb. a dolog ott fog eldőlni, hogy az ingadozók hova állnak inkább. annyira nem nagy baj ez. értelmesebb, mint egymás fórumain veszekedni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 12:00:47

@Sine ira et studio...:

"nem ragaszkodik a szakácskönyv minden betűjéhez, még főzhet rossz ételt."

elmagyarázok neked valamit a tudományról, filozófiáról, és a racionális vitáról. Newton mondotta vala, hogy „Óriások vállán állok, azért látok messzebbre”. Ergo a könyvek iszonyatosan hasznos dolgok, mert ők az "óriások válla".

A könyvek nem azért fontosak, mert minden betűjéhez ragaszkodni kell, de érdemes tudni, hogy mi a state of the art.

A másik, hogy a tudományban, filozófiában az empirikus tapasztalatok általában nem elsődlegesek. Tehát általában nem arról van szó, hogy "én kimértem, láttam, ott voltam,", hanem, hogy valaki más kimérte, látta, ott volt. Ezt pedig referenciával szokták ellátni a könnyebb ellenőrizhetőség kedvéért.

Szépen kidolgozott ez a rendszer. És lehet vitázni egyes részleteiről. Amihez nem nagyon férhet kétség, hogy ez a módszer messze jobb, mint a tiéd vagy Orbáné: hasból mondasz hülyeségeket.

juditka* 2011.06.21. 13:27:38

Én el tudnék képzelni egy új pártot, a Bajnai Gordonnal az élen, azzal a volt miniszterelnökkel, akinek tevékenységéről, kormányzása végén, a külföld is elismerően nyilatkozott.
:)

juditka* 2011.06.21. 13:46:34

"A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány.
Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban.
Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását.

Az adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal.

Bizalom újjáépítése

A válságkezelő kormány programjának harmadik pillére a bizalom újjáépítése volt. Ez tette többek között lehetővé, hogy a jegybanki alapkamat 20 éves mélypontra volt csökkenthető, ami komoly segítséget jelentett a gazdaság újbóli felpörgetéséhez, így a vállalkozások jövedelmezőségének növeléséhez..."

Ő a Bajnai, aki a kormányzás átvételekor nem vizionált, nem beszélt mellék, világossá tette, hogy megszoritások nélkül nem megy.
Még is a világválság ellenére is, sokkal kevesebb embert ért veszteség minden napi életvitelét tekintve.
Nem mélyült "akkorát" az a bizonyos szakadék a társadalmi csoportok között.
:)

juditka* 2011.06.21. 14:08:43

Bajnai Gordon szerint a válságból való kilábaláshoz az szükséges, hogy sokan és sokat dolgozzanak.
A volt miniszterelnök Lengyel László politológus Pretoriánusok kora című kötetének szerdai budapesti bemutatóján a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság tanulságait elemezve kifejtette: a válság kezelésére csak az képes, aki véget tud vetni az önámításnak."

tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti.

Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.
A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra."

www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/bajnai_csak_noveli_ki_elfedi_a_bajt_43277

Végül, de nem utolsó sorban azt olvastam, hogy Bajnai a legsármosab magyar politikus.:)
:))

juditka* 2011.06.21. 14:14:36

Bocsánat! Most látom ott fent elirtam.
"Nem beszélt mellé" akartam irni.

:))

tomtyi 2011.06.21. 15:11:54

@Brendel Mátyás:
nem, szerintem az volna a normális, ha a világon racionális vitára volna lehetőség. ennek hiányában viszont nem látom értelmét annak, hogy egymás fórumain szenvedjünk.

a vita így azzal dől el, hogy melyik tábor tud több hívet megtartani, több ingadozót meggyőzni. az ingadozók meggyőzése is elég jó cél, és nem olyan nagy baj, ha így dől el a dolog.

2014-re a Fidesz leamortizálja magát. az MSZP nem lesz sokkal erősebb. a dolog ott fog eldőlni, hogy az ingadozók hova állnak inkább. annyira nem nagy baj ez. értelmesebb, mint egymás fórumain veszekedni.

Dehát te is érzelmek alapján (is) döntesz (egyébként is, de az "utálom OV-t" túl egyértelmű), mivel ember vagy, szimpatikus az egyik, antipatikus a másik. Neked GyF szimpi, mert szerinted..., felsoroltad. És mert bátor és őszinte volt az "igazságbeszéd" okán, amely bátorságot és őszinteséget OV-től nem feltételezel. OV '89-ben mondta, hogy az oroszok húzzanak haza, Nagy Imre újratemetésén. Ezen akkor néhány embernek elakadt a lélegzete. De miért is kellene olyasfajta önvizsgálatot tartania, mint GyF-nek? Mikor ő nem gondolja, hogy az alatt a 4 év alatt tönkretette volna az országot, valószínűleg emiatt nincs lelkiismeret furdalása (szerintem ez GyFnek sincs). Ráadásul az őt követő MP most szintén úgy nyilatkozott, hogy sok pénz volt, mikor átvette a kormányt OV-től. GyF mond ennek ellent egyedül, holott a 12 évből ő maga személy szerint 5-ért felelős közvetlenül, közvetve meg még többért, mert MP-nek tanácsadója is volt, BG-nek meg országos haverja, így a "szabadon választott" szakértő Bajnai-kormány ugyan azt csinálta, amit ő csinált volna. Mert BG a Gy-kormányban szakértő volt. Látszik is...

De a cikkedben eleve téves logikával dolgozol. Azaz nem a cikkben téves ez, hanem a TE logikád téves. De erről írtam az első hsz-emben:
"Ez az intelligenciabeli különbség az egyik legfontosabb számomra.">Mivel számodra ez a téves következtetés a legfontosabb, így tényleg nincs értelme vitatkozni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 15:35:56

@juditka*: teljesen demokratikus dolog volna, ha Bajnai indítana egy pártot, és arra szavazna az emberek akkora része, amekkora akar. az is normális, ha Gyurcsánnyal együtt van, az is, ha nem. én nem tudom, miben értenek egyet, és miben nem.

azt tudom, hogy Bajnai, Gyurcsány és még sokan mások ezerszer jobbak Orbánnál, és az is valószínű, hogy egy olyan koalíciós kormány, amely ilyen összetevőkből, esetleg LMP-ből, MSZP-ből, MDF-ből, SZDSZ-ből állna össze, az jobb lenne

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 15:40:36

@tomtyi:

1) az emberek természetesen érzelmek, preferenciák alapján is választanak. szeretnék, ha az országban érvényesülne az, amit ők szeretnének. ilyen például a nemzeti érzelem, vagy részben a környezetvédelem, és hasonló dolgok, melyek preferencia kérdései lehetnek

2) az, hogy legyen intelligens miniszterelnökünk, már nem annyira preferencia kérdése.

3) Orbánnak ezerszer több oka van önvizsgálatot tartania. ezerszer többet hazudott, és kárt is csinált annyit. szelviktor.blog.hu

juditka* 2011.06.21. 18:53:10

@Brendel Mátyás:
Na,Igen! De mit mondjak? Te jó nagy koaíiciót vázoltál fel.:)
Amilyen "cirkusz" dúl az Mszp-ben még most is, nem gondolom, hogy a Bajnai felvállalná.
De mint ahogy írtam, egy új párt élén mindenképpen el tudnám képzelni.
Szánalom amit művelnek, nem képesek megújulni. Az embereket már rég nem érdekli az öszödi beszéd. A jelen érdekli és a jövő.
Ne haragudj, de milyen MDF-ről irsz, és milyen SZDSZ-ről?
Előbbi mindenben támadta a szocialistákat, utóbbival a koalíció meg már utóbb úgy nézett ki, hogy a farka csóválja a kutyát, visszafelé húzták a kormány politikáját, nem támogatták a Gyurcsányt.
Vagy változott már valami?
:)

juditka* 2011.06.21. 19:12:24

Hm, Jön a jobblét.

445 forintos benzinár: sajnos nem vicc"

www.vezess.hu/magazin/445_forintos_benzinar_sajnos_nem/31331/

hm. Az egykulcsos adóval is mindenki jól jár ki jobban ki kevésbé a kormány szerint. Nincsenek megszoritások!?
Csak éppen az elszegényedő társadalmi réteg már lassan nem hogy a benzint nem tudja megvenni, a mindennapokat is nagyon nehezen éli, illetve csak vegetál.

juditka* 2011.06.22. 12:06:21

@Brendel Mátyás:

teljesen demokratikus dolog volna" Igazad van.
Bocs. De Te meg nem értesz semmit.

:))

brlv24 2011.06.22. 18:08:04

Hopp, a fenti es a tobbi diagrammbol kimaradt 2006-2010-es idoszak. Vajon miert?:)

kirsten 2011.06.22. 18:28:06

@Balt: Hülye gyerek ne reménykedj. Elküldik a fészkes fenébe a választók az offshore cégeivel együtt sajnos. Én zárolnám a lopott vagyonát.

Csetepaté márki 2011.06.23. 20:49:58

@Brendel Mátyás: A poszt címe helyesen így szólna: Államadósság-számmisztika, avagy hogyan növelte az Orbán-kormány az államadósságot (hoppá, valami lemaradt) az állami vagyonnal együtt, ellentétben a szocialistákkal, akik még csökkentették is azt.
Ezt a posztot és belinkelést is lehetne nyugodtan a pofátlan trükkök százai közé sorolni, szerencsére kevésbé kártékony, mint a mester trükkjei. Sokat lehet ám ott az mszp-ben tanulni!

eastern 2011.07.08. 09:42:33

Egy igazi pártatlan, tárgyilagos írás. Hiánypótló na....
süti beállítások módosítása