Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hétvégi összefoglaló: Miért kedvelem Gyurcsány Ferencet, és miért nem?

2011.06.20. 08:20 | Brendel Mátyás | 494 komment

Címkék: mszp orbán gyurcsány államadósság

Gyurcsány Ferenc a hétvégén az államadósság-növekedés okait vizsgáló bizottságnak mutatott be egy előadást. A formai hibák ellenére az előadás hiánypótló, egy olyan tézist támaszt alá, amely nagyon is fontos: a magyar államadósság megnövekedésében nem csak Medgyessynek és az első Gyurcsány-kormánynak, hanem az első Orbán- kormánynak is elévülhetetlen "érdemei" vannak.

***

Korábban, egy írásban már összeszedtem sok szempontot, amiért Gyurcsány Ferencet ezerszer jobbnak tartom Orbán Viktornál. Az egyik szempont az volt, hogy Gyurcsány Ferenc racionális, érvelős politikát folytat, elhiszem, hogy ért a gazdasághoz, Orbán Viktor pedig retorikus, érzelmi politikát, és nem ért semmihez. Konkrétan említettem, hogy Gyurcsány többször is képes volt adatokkal, grafikonokkal kiállni, és hozzáértők előtt is előadást tartani elképzeléseiről. Lehet vitatni, mennyiben van, volt, lesz igaza, de egyet nem lehet vitatni: Orbán Viktor ilyet soha nem tett, soha nem tenne, leginkább azért, mert nem soha nem is lenne képes rá. Ő nem ért ehhez, ő nem tudna összeállítani egy ilyen előadást, és ha összeállítanák neki, akkor sem tudná jól elmondani, mert nem volna mögötte mélyebb háttértudás. Ez az intelligenciabeli különbség az egyik legfontosabb számomra.

Gyurcsány Ferenc a hétvégén is demonstrálta ezt, hiszen az államadósság-növekedés okait vizsgáló bizottságnak mutatott be egy ilyen előadást. A fóliákban egyébként van egy csomó hiba, és ez már a "nem szeretem" rész közé tartozik, úgy tűnik, Gyurcsány Ferencben sincs annyi intelligencia, hogy leellenőriztesse a fóliáit barátokkal, kollégákkal, tanácsadókkal.

A formai hibák ellenére az előadás hiánypótló, egy olyan tézist támaszt alá, amely nagyon is fontos: a magyar államadósság megnövekedésében nem csak Medgyessynek és az első Gyurcsány-kormánynak, hanem az első Orbán-kormánynak is elévülhetetlen "érdemei" vannak. Sőt, egy sokkal általánosabb tézist is illusztrál: a kormányok intézkedései tartós pozitív vagy negatív kihatással lehetnek későbbi ciklusokra. Ez pedig a magyar átlagszavazónak fontos, aki ilyen egyszerűen gondolkodik, "ha most jó, akkor erről csak a mostani kormány tehet, ha rossz, akkor is a mostani".

Medgyessy ezt nem vallotta be, Orbán ezt soha nem vallaná be. Orbán még pofátlanul rá is játszik, hiszen négy év alatt, ellenzékben, minden megszorítást ellenzett, és most előjön azzal az álságos politikával, hogy az államadósságról csak a szocik tehetnek. Amikor világos, hogy részben ő is, és világos, hogy négy évig álságos, ellenkező politikát folytatott ellenzékben is. Egy ilyen köpönyegforgató, szélkakas, minden gátlástól és alaptól mentes úrhatnám miniszterelnököt gyakorlatilag mindenkinél jobban, csak utálni tudok (OK, Vona Gábort tudom jobban). Az, hogy Orbán Gyurcsány alatt van ezerrel, nem kérdéses.

Persze attól, hogy Gyurcsánynak igaza van egy kérdésben, nincs mindenben. Nem kell mindenben igazat adni neki, nem kell szeretni, nem kell őt választani. De értelmes, racionális ember Orbánt, vagy a Fideszt nem választhatja. Nem is tudom elképzelni, hogy ezt tette volna. Az a 2,7 millió ember, az bizony Magyarország nem racionális része.

Gyurcsány a hétvégén azt is megmutatta, miért nem szeretem: még mindig az MSZP-vel kínlódik. Bár becsülöm, hogy bátor, egyenes, harcos, de a helyében már régen új pártot alapítottam volna. Én nem szeretnék Szanyi Tiborra szavazni, és Mesterházy Attilla sem igazán szimpatikus nekem. Bár ővele nincs nagy gondom, csak se színe, se szaga.

Mindenesetre Gyurcsány helyében ennyi megalázást el nem viselnék. Az, hogy Gyurcsány nem lép, számomra a gyávaság jele, illetve büdös politikai titkokat sejtet. Ezt meg nem szeretem. A magyar politikai palettán Szanyi Tibornak és Mesterházy Attilának is helye van. Nyugodtan lehet az MSZP az ő pártjuk, az ő szavazóiknak kell valakire szavazniuk.

Szerintem Gyurcsánynak van pénze, tehetsége, hírneve ahhoz, hogy egy pártot alapítson, a helyében én a kihívást örömmel venném, és nem is érném be kisebbel. lassan évek óta csalódásban vagyok amiatt, hogy Gyurcsány ebben a dologban ennyire kicsi embernek bizonyul.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr772999367

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi pofátlanság 2011.06.21. 19:27:57

Van valaki, akinek ma kis hazánkban miniszterelnöki fizetés jár (ez jelenleg valamivel több, mint másfél millió Ft) ehhez járul még cirka 232000 Ft képviselői alapilletmény. (Ezt már eleve nem értem. Ha valaki a köz szolgálatában valamiért kap egy maga...

Trackback: Jön az igazi bérkommandó 2011.06.20. 19:43:55

Olvasom, hogy:A kormány rendeletben állapítja meg, hogy a bruttó 300 ezer forint alatti munkabéreket mennyivel kell emelniük a munkaadóknak, hogy azok nettó értéke ne csökkenjen 2012-2013-ban - az erről szóló törvényjavaslatot Rogán Antal és négy Fides...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barli 2011.06.20. 15:40:39

@Brendel Mátyás: kár hogy a zorbán még nem szüntette be a sajtószabadságot b+

a vita alapja szvsz nem az hogy az egyik hazudik, a másik meg igazat mond.
Teszemazt csökkenteni kell a hiányt. Az egyik azt mondja, hogy kiadást kell csökkenteni. a másik azt, hogy adót kell növelni. A harmadik azt, hogy növelni kell az aktív keresök számát. Mindháromnak igaza van.

te meg egy bunkó faszkalap vagy. Eddig megpróbáltam udvarias lenni, de veled nem lehet.

Balt 2011.06.20. 15:41:45

@Jakab Andor: "Arról írtam meg a véleményemet, hogy az MSZP kettészakadása nem rosszat, hanem jót tenne."

Szerintem is, de ha lehet, inkább minimum 4-be...! :))

Alamio 2011.06.20. 15:43:15

@Brendel Mátyás: A tévedés is igazmondás alapú - hiszem, hogy amit mondok, igaz. A hazugság/csúsztatás az, ami nem az. (ha nagyon akarnám, erre az érvrendszeredre most rá tudnám varrni a szocialista erkölcs fogalmát)
A valóságban tévedés nem azonos a hazugsággal. Ennek ellenkezőjét állítani csúsztatás.

Alamio 2011.06.20. 15:45:21

@Balt: Nyolcba, úgy népszerűség emelkedése mellett is kiesnek a parlamentből. Nem akarok kockáztatni.
@barli: Én mondtam, hogy nem fog menni. Az, aki minden megszólalásában lehülyézi azt, akinek ír, sikeres ember nem lehet...

Balt 2011.06.20. 15:46:07

@derelyegrádi szellem: "De nézzük a jó oldalát is. Én azért kedvelem, mert felállított egy világrekordot. Egy választás alkalmával kiejtett két pártot is a Parlametből, nevezetesen az SzDSz-t (a Kóka-vonal az ő ötlete volt), meg az MDF-et is. Azt meg a Piszkos Fred-effektussal. Briliáns manőver volt mindkettő, őszinte leismerést érdemel. Elkészült a nagy mű igen, a gép forog, az Alkotó pihen, mondhatnánk, de - szerencsére - nem így van. Az Alkotó nem pihen....

Én továbbra is sokat várok ettől az embertől, talán a következő választáson ezt megteszi az MSZP-vel is. Ezért aztán drukkolok azért is, hogy le ne csukják, míg ezzel nem végzett.. :-)"

:))) Big-big like, ez volt eddig a legjobb, fel is írom! :) ("Neve?" - t :))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:47:30

@barli: "Teszemazt csökkenteni kell a hiányt. Az egyik azt mondja, hogy kiadást kell csökkenteni. a másik azt, hogy adót kell növelni. A harmadik azt, hogy növelni kell az aktív keresök számát. Mindháromnak igaza van."

tegyük fel, hogy mindháromnak igaza van. akkor miről vitáznak, te hülyegyerek?:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:49:12

@Alamio: "A tévedés is igazmondás alapú - hiszem, hogy amit mondok, igaz."

aha, ilyen hülyeségeket mond Orbán is. a tévedés valójában attól tévedés, hogy nem igaz.

Napkutya 2011.06.20. 15:49:22

@Balt: "Én azért kedvelem, mert felállított egy világrekordot. Egy választás alkalmával kiejtett két pártot is a Parlametből, nevezetesen az SzDSz-t (a Kóka-vonal az ő ötlete volt), meg az MDF-et is."

Na bumm, ezzel Hitler és a kommunista pártok mögött is csak maximum a második, (ha nem számoljuk a banán diktatúrákat, mert akkor még csak nem is dobogós...)

LOL

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:50:18

csak meg kell nézni Balt és Alamio hozzászólkat, hogy mintát vehessünk az orbánista, 80-as IQ-s tömegből.

barli 2011.06.20. 15:52:08

@Brendel Mátyás: arról b+ hogy melyik út a legjobb asz országnak b+.
Korlátolt köcsög vagy kedves matthias. Na jó nem megyek le a színvonaladra, pedig nagyon szeretnéd kihozni belölünk az állatot

Balt 2011.06.20. 15:52:29

@fizetekmegegysort: "Az meg, hogy Gyurcsány a KISZ-ből jött... khmmm... vajon Orbán honnan is? Jéééé,hát a KISZből (nem mellesleg párttag és pártmunkás szülőkkel)."

Nananana, azé' tegyünk distinkciót! Más egy KISZ KB utolsó "első embere" meg mezei KISZ-tag. Mondom ezt úgy, hogy a kényszerű úttörőségen kívül más mozgalmi múlttal nemigen büszkélkedhetek... :)

Jakab Andor 2011.06.20. 15:53:03

@Brendel Mátyás:

Trollkodásra, zombihadseregnek minek több? :-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 15:54:48

@barli: "arról b+ hogy melyik út a legjobb asz országnak"

erről csak akkor lehet vitatkozni, ha legalább az egyik űt nem a legjobb az országnak, és az illető ember azt állítja, hogy a legjobb az országnak, azaz téved, azaz nem mond igazat.

tehát továbbra is, ha mindenki igazat mond, akkor nincs mit vitázni, te hülyegyerek, fogd már fel a 80-as IQ-ddal vazze!

Balt 2011.06.20. 15:57:52

@Brendel Mátyás: "angolul kb ugyanolyan rosszul tudnak."

Azért Bokros még gyengébb, de hát ez van, ő aztán tényleg már csak felejthet... :)

Balt 2011.06.20. 16:01:28

@sztd: Jogos a felvetés, tényleg. Fletó közgazda, aham. :)

Alamio 2011.06.20. 16:02:28

@Brendel Mátyás: Akkor már értem is a hazugságod!
(bocs, tévedést akartam írni, de az szerinted ugyanaz)

Balt 2011.06.20. 16:13:23

@l.x.: "Az sajnálatos, hogy csak a politikai karrierjüknek annyi, de személyesen, egzisztenciálisan ezt nem érzik meg olyan szinten, mint az ország.
Betudhatjuk ezt a demokrácia tökéletlenségének."

Hátha még nincs lefutva ez a meccs (sem)... Lásd Al Capone ügyét, ha már fentebb idézte valaki.

Balt 2011.06.20. 16:22:30

@is: Csak hogy helyre tegyük a dolgokat, mert az ilyen nagypofájú gyurcsányisták örökös jellemzője a permanens hazudozás:

Tatabánya elbukott, Szlovákiába megy a Peugeot
2003. január 15., szerda 12:24
index.hu/gazdasag/magyar/tat0115/

eng.kia.sk/index.php?context=208

sk.volkswagen.sk/sk/Podnik/historia_vw_sk.html

www.delmagyar.hu/auto/szlovakia_auto-nagyhatalom/2033775/

Balt 2011.06.20. 16:29:58

@Brendel Mátyás: "semmi, már egy éve Tarlós a polgármester, és még mindig csúszik."

Tarlós 7 és fél hónapja polgármester, ami némi ügyvezetési átadás-átvételt is hozzászámolva - még ha Atkárit "revitalizálta" is - bőven fél év aktív tevékenységet takar. De nem is ez az igazi kérdés, hanem, hogy Demszky miért nincs még előzetesben?!

Balt 2011.06.20. 16:30:35

@Balt: bőven fél év ALATTI aktív tevékenységet takar

Balt 2011.06.20. 17:28:56

@Kalmár: "Külön perverziótok az összes bukott ügyetekkel villogni.
Nem fog menni. 20 év szoclib vezetés után 1 év Tarlós vezetést okolni?"

Jaja, jogos, sorra dobálják be a nagy lapokat, mert azt hiszik, csendes betli a játék. :))

egerészölyv 2011.06.20. 17:31:46

@is: speciel a hosszú bájtok éjszakájáról kiderült, hogy rágalom.

Balt 2011.06.20. 17:32:10

@Camappa: Majd mehecc közmunkában oszlopot festeni, és rend lesz. Már nem kell sokat várni rá. :))

egerészölyv 2011.06.20. 17:34:39

@Brendel Mátyás: kissé kezdesz nívótlanná válni a parttalan mocskolódásaiddal...

egerészölyv 2011.06.20. 17:36:01

@Jakab Andor: a "mucsai" kifejezés túlhajszolásába belerokkantott benneteket a választói akarat - akkor tértetek át a trollozásra?

Balt 2011.06.20. 17:36:55

@látjátok feleim szümtükkel: "Ezzel Gyurcsány is a Fideszi sorsra jutna, hiszen ők polizitálnak még most is olyan emberekkel, akik a bukott kádári rendszer vezetésében osztották az észt."

Hahaha! Csak egyet, ha kérhetnénk! Schmitt, Martonyi, Pozsgay ugye nem játszik, mert egyik sem Fidesz tag.

Ez a maszop legendárium már unalmas kissé, mikor az MSZP az MSZMP - és így az elődeinek is - önként vállalt törvényes JOGutódja...

egerészölyv 2011.06.20. 17:37:39

@Brendel Mátyás: gyerekek, mehettek haza, igen helyes módon lekaptak benneteket az Index címlapjáról... Ez már nekik is kevés volt...

Balt 2011.06.20. 17:45:27

@barli:" IS==Horn Gábor"

Ááá, nem lehet, hisz tőről metszett gyurcsányista, Horn keresetlen mondataira meg emlékszünk... :)
www.youtube.com/watch?v=tlA9wYJ4HIM

Jakab Andor 2011.06.20. 17:45:42

@egerészölyv:

"akkor tértetek át a trollozásra?"

A trollkodást úgy érted, hogy nem írni blogot, viszont több ezer hozzászólásban a poszt témához hozzá sem szólni, csak más kommentelőket személyesen sértegetni, amíg címlapon van a sztori?

Balt 2011.06.20. 17:47:40

@genyamagyar: "Fletó lesz még Köztársasági Elnök"

Ez jó egérút lenne a büntetőügyek elől, csak ehhez nagy hiba volt felszámolni a komplett magyar pszichiátriát... :))

Balt 2011.06.20. 17:56:08

@fizetekmegegysort: "így kismamaként azért érdekelne, hogy a gyerekszülést, családokat hol támogatta az a jó ember - a saját családján kívül - mert mi itt a" játszón" nem érezzük?"

Nem? Az baj. De tényleg.
- gyes időtartamának visszaállítása
- a Bajnai-féle adópolitika, mely szerint a csp adóalapot képez felváltása egy...
- ... családpolitikai szempontból hosszútávon kívánatos, aktív keresőket támogató családi adópolitikával
- családi pótlék iskolalátogatáshoz kötése
- a nyugdíjkiegészítséhez felajánlható 1% ötlete
stb. stb.
Elismerem, lehet kritikával illetni a kormányt bizonyos határozott lépésekért, de hogy a gyermekvállalást ösztönző, koherens gazdaságpolitikát visznek, az a napnál is világosabb.

Balt 2011.06.20. 18:11:15

@fizetekmegegysort: "A kismamás táppénzemet megcsapolta, tehát csökkentette azt a jövedelmet amiből majd a gyedemet is számolják."

Őőőő, hát a Bajnai...?

adozona.hu/csaladi_berkalkulator_2011.aspx
adozona.hu/kalkulator_haviber.aspx

Láthatólag több marad 2x minimálbér mellett is, de számold ki szoc. segélyre is, ha ez a jövőképed...

juditka* 2011.06.20. 18:24:53

@Balt:

Ne menj már Te meg vissza az "ősidőkbe". !
" az államadósság kérdésében ide akaszthatjuk". :) Persze a rendszerváltás óta eltelt időben kormányon lévő-, minden politikai erőt ide lehet akasztani.
Nem csak a Gyurcsány felelős azért, amilyen állapotban van az ország.
:)

Balt 2011.06.20. 18:28:02

@Alamio: :)) Tőlem akár ki is lehet filézni a szeleteket, csont úgysincs bennük... :))

Balt 2011.06.20. 18:31:49

@barli: Bocs, engem az imént sikerült kihozni a béketűrésből, de már végigolvasom. :)

juditka* 2011.06.20. 18:42:38

@Balt:

Na. jól van legyen "egy kevéske":)) igazad!:)

"privatizáció Magyarországon – a tervgazdasági állami tulajdon ma­gá­no­sí­tá­sa.
A rendszerváltó közép- és kelet-európai országokban a privatizáció a 90%-ot meghaladó állami tulajdon lebontása, amely történhet in­gye­nes vagy képletes összeg fejében és piaci áron megvalósuló értékesítéssel is.
Magyarországon az utóbbi volt a tipikus: 1990 óta a privatizációs bevételek 2003 harmadik negyedévéig mintegy 1811 milliárd forintot (csaknem 13 mil­li­árd dollárt) értek el, amelynek 56%-a külföldi befektetőktől szár­ma­zott.
A bevételek csökkentették a rendszerváltást megelőzően felhalmozott, majd tovább növelt államadósságot."

:)

2011.06.20. 18:47:47

>>"Emlékezzetek az első Fletó vs. Orbán tévévitára (nem a választásira, hanem ami előtte volt), ott köpni-nyelni nem tudott,"

az úgy volt, hogy Orbán nem tudott köpni-nyelni. Ezért is kapott ki. Nagyot hazudásban te felérsz az orbáni magaslatokba. Hív követője vagy a Führernek.<<

Vicces, hogy a saját rajongásodat vetíted ki rám. Orbánnal kapcsolatos véleményemet láthattad volna, ha figyelmesen elolvasod a hozzászólást, nem csak csípőből tüzelsz a bálványodat érő kritikákra. De a kedvedért megkerestem a 2005-ös tévévita vonatkozó részét:

"Orbán Viktor: Beszéljünk a nyugdíjról egy kicsit, hogy hogy is állunk? Mi is ott az igazság, miniszterelnök úr?
Gyurcsány Ferenc: Nagyon szívesen. Nyugdíj a kedvenc témám, mert a nyugdíj az, amelyben Ön 1999-ben egy, a korábban elfogadott jogszabály megváltoztatásával azt gondolom, hogy nagyon sokakban sokáig élő sebet ejtett. És ezek azok az ügyek, ahol az államnak valóban van szerepe, és szerintem itt kell vitézkedni, itt kell bátornak lenni. Itt kell a dolognak igazából megcsinálni.
Orbán Viktor: Na nézzük ezt a bátorságot. Ismeri Ön az erre vonatkozó szabályokat, miniszterelnök úr?
Gyurcsány Ferenc: Hajjaj. Tudja, számokban jó vagyok.
Orbán Viktor: Ismeri-e az Ön miniszterének, Göncz Kingának a honlapjára is és a minisztérium honlapjára is föltett adatait?
Gyurcsány Ferenc: Nyilván mindegyiket nem ismerhetem, de gyanítom, hogy összességében milyen.
Orbán Viktor: A nyugdíjak reálértékéről.
Gyurcsány Ferenc: Igen?
Orbán Viktor: A nyugdíjak reálértékéről föltett egy nagyon érdekes adatsort. Én magam is meglepődtem, mert nem emlékeztem, hogy ennyire durva lett volna a helyzet, de azt kell mondanom, hogy ott kiderül – még a Horn-kormányról is más képet őriztem –, ott kiderül, hogy az első kormány időszakában mintegy hét-nyolc százalékkal csökkent a nyugdíjak reálértéke.
Gyurcsány Ferenc: Mikor?
Orbán Viktor: Az első kormány idejében, 1990 után. Még egyszer mondom, az Ön kormányának az adataiból idézek. Aztán a Horn-kormány alatt ez még tovább csökkent reálértékét tekintve. Aztán nálunk 22,2 vagy 22,3 százalékkal nőtt – mondja Göncz Kinga. Majd hogyha Önök mindent elvégeznek, amit elterveztek, akkor a négy év alatt 18,6 százalékos növekedés lesz. Még egyszer mondom, Önökre hagyatkoztam, tehát én azt hiszem, hogy nyugdíjügyben… Hogy is fogalmazott? Méltánytalanságot követtünk volna el, ez talán pontatlan, hiszen az eddigi kormányok közül, még egyszer mondom, nem szeretem a saját lovunkat dicsérni, de egész kiugróan, a legnagyobb mértékben a nyugdíjak vásárlóértéke éppen a polgári kormány időszakában nőtt – legalábbis ezt mondja az Ön minisztere.
Gyurcsány Ferenc: Miután a hivatkozott honlapot én nem ismerem…
Orbán Viktor: Ezért is mondtam el, mert akkor biztosan mást szokott volna mondani.
Gyurcsány Ferenc: Énszerintem minden esetre ezt a vitát majd hagyjuk meg az újságíróknak, meg a szakértőknek."

Hát itt nem csillogott Fletó nagy tudománya, égett, mint a Reichstag. Ez a frappáns befejezés pedig egyenesen zseniális egy tévévitában: a vitát hagyjuk meg másoknak. 2005. július 8-án volt ez a vita, fenn van az indavideón is, nézd meg és sírj, hogy ezt követő 4 év alatt mivé züllött Fletó.

2011.06.20. 18:52:13

@Brendel Mátyás:
Bocsi, az előző hosszú hozzászólás Brendel úrnak szólt.

fizetekmegegysort 2011.06.20. 19:29:59

@Balt: Akkor elmondom neked, hogy miért nem születnek meg a 3. gyerekek itt mifelénk a játszón (Bp. külső kerület, új lakóparkos környezet, képzett, többnyire felsőfokú végzettségű, nyelveket beszélő anyukák), nyilván a felmérés nem reprezentatív, viszont erősen életszagú, és szerintem sokat elmond a problémáról. Két dolog a domináns: az anyukák nem tudnak elhelyezkedni a gyes/gyed után, illetve egyszerűen nincs hova tenni a gyereket, mert nem veszik fel oviba/bölcsibe.
A gyed/gyes három évre való visszaállítása pontosan a nők foglalkoztatottsága ellen szól. .
A családi adózás nagyon szép duma, és hosszú távon nyilván a keresőképes, bejelentett munkából élő közép és felső réteget támogatja. Majd szem előtt tartom, amikor másfél-két éve keresek munkát, mint az átlagos anyukák a környéken, addig ugyanis egy keresetből sem átlagos, sem középréteg nem leszünk.
A családi pótlék iskolalátogatáshoz kötését inkább nevezném az állam spórolásának... nyilván tudjuk, hogy melyik réteget érinti. Azt, aki eddig is normálisan nevelt gyereket, egy cseppet sem fogja arra ösztönözni, hogy több gyereket vállaljon.
Ami meg a másik válaszodat érinti, a táppénzről beszéltem, nem a jövedelemről. A táppénzről, amit sikerült 5000 Ft/napra visszavenni, ezért büntiben vagyok, hiszen veszélyeztetett terhesként jóval kevesebb pénzt kapok, mint az eddigi szabályozás szerint (mennyivel is, ja, a felét...).
Szóval szépek ezek az intézkedések, milyen kár, hogy a látszatról szólnak. Majd ha tesznek azért valamit, hogy a nők el tudjanak a gyerek után helyezkedni, majd ha a részmunkaidőt támogatják, majd ha a munkáltatónak megéri anyukákat foglalkoztatni, és majd ha nemcsak kitalálják,hogy három évesen a gyerek köteles ovizni (amivel egyébként egyet tudok érteni) hanem megteremtik az intézményrendszert is mögé, akkor kezdem elhinni, hogy családbarátok.
Fentiek nem jelentik azt, hogy pl. a szocik azok lettek volna. A különbség az, hogy ők nem is hirdették magukról.

2011.06.20. 19:37:45

@l.x.: értelemszerűen túloztam, biztos lehet jó dolgot mondani róla, csak nem érdemes, mert ha súlyozza az ember az egész politikai-gazdasági ámokfutásával, akkor jobban teszi, ha csendben marad. Vö Hitler állítólag kutyabarát volt, mégis hülyét csinál magából, aki nekiáll emiatt méltatni. Persze távol álljon tőlem, hogy Gyurcsányt Hitlerhez hasonlítsem, sem irányultságban, sem horderőben :)

2011.06.20. 19:39:23

@Brendel Mátyás: nem hinném. Te ugyanis látod bármi esélyét annak, hogy ez az erő lehet nyomokban MSZP-t tartalmazó. Én meg nem, és szerintem az ország többsége sem. Meglátjuk 2014-ben...

HVC 2011.06.20. 20:02:10

Amúgy, ha tényleg ilyen a fideszpártiak aránya a magyarok között, mint a hsz-okból látszik, akkor meg is érdemeljük ezt a mostani kormányt. Sőt, ebben az esetben még kollektíve örülhetünk is, mert valószínűsíthetőleg ez még csak a kezdet volt.

A különbség Gy. F. és OVi között számomra az, hogy míg előbbiben a ravaszság mellett némi intelligenciát is vélek felfedezni, utóbbiban a ravaszsághoz inkább arrogancia párosul. Ez persze nem feltétlenül mutatja, hogy melyik ártott eddig többet. De meggyőződésem: A fidesz rendkívül gyorsan tanul. És negatív irányban abszolút fejlődőképes. Pozitív irányban pedig meg sem kell próbálniuk, hiszen felhatalmazásuk van...

juditka* 2011.06.20. 20:06:33

@Balt:

"Mivel Gyurcsány, ahogy az már fentebb említve volt, meg fog próbálkozni a visszatéréssel, nagyon fontos, hogy minden magyar választópolgár megjegyezze: ennek a köztársaságnak Gyurcsánynál rosszabb miniszterelnöke nem volt. Ő volt az egyetlen, aki működő országot kapott kézhez, és egy összeomlás szélén állót hagyott az utódjára."

Ugyan már?! Engem aztán egyáltalán nem érdekel mit ir az Index?!:)

Miért ne térhetne vissza a Gyurcsány a politikába. A jelek azt mutatják, hogy el sem ment. :)
Támadják a Gyurcsányt a szocialisták, mert nem képesek megújulni.
Alapitania kellene egy új pártot.
Lehet Őt szeretni, meg nem szeretni, mint politikust, a párt tagjai jól el voltak mögötte, az öszödi beszéd előtt, Ő meg elvitte a " balhét".

:)))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 20:15:38

@nemorino: egy igen hosszú vitából kiemeltél egy részt, ahol Orbán frappánsan vágott vissza, Gyurcsány meg nem kötötte az ebet a karóhoz. ehhez is kell intelligencia.

összességében Orbán égett jobban, ki is kapott. kár ezt erőltetni, felmérések és a választási eredmény igazolja. okoskodhatsz itt, csak nevetséges.

HVC 2011.06.20. 20:16:35

"Alapitania kellene egy új pártot."

Így van. Szerintem ez is lesz a vége. Ilyen Szilykatikkal nem sok mindent lehet kezdeni.

Az Őszödi beszédet pedig tanítani kéne. _Szövegértés_ (és önkritika) tantárgy keretében. *

(Ok... a nyelvezete nem volt kimondottan szépirodalmi, a hatás végett.)

2011.06.20. 20:50:27

@Brendel Mátyás:
Ja, ha megcáfolják Fletót, akkor "nem kötötte az ebet a karóhoz. ehhez is kell intelligencia." LOL

"okoskodhatsz itt, csak nevetséges."
Bocsáss meg, de nem látok senkit nevetni rajtam, Rajtad viszont annál többeket. Én ezt a példát a posztban szereplő következő idézet cáfolására hoztam: "Gyurcsány többször is képes volt adatokkal, grafikonokkal kiállni, és hozzáértők előtt is előadást tartani elképzeléseiről. Lehet vitatni, mennyiben van, volt, lesz igaza, de egyet nem lehet vitatni: Orbán Viktor ilyet soha nem tett, soha nem tenne, leginkább azért, mert nem soha nem is lenne képes rá."

Az igazság az, hogy Fletó a maga idegbeteg módján belelovalja magát abba, hogy a PR-osok által összedobott anyag a valóság és nagy meggyőződéssel tudja előadni. Ettől ez még nettó hazugság marad és ha még Orbán is sarokba szorítja, akkor gondolhatod, hogy egy valódi szakértő hogy cincálná szét a hülyeségeit. Egy hónappal a bukása előtt már szinte naponta mondott ellent saját magának, először bejelentette az "elmúlt 20 év legátfogóbb reformjait", mert pár százmilliót ide-oda tologatni értelmetlen, majd amikor azt a közgazdász szakma szétszedte és egyetértett abban, hogy ez pont az a tologatás, amit kárhoztatott, akkor "dermesztőnek" nevezte a Reformszövetség vitaanyagát.

Fletó a legnagyobb lúzer az eddigi miniszterelnökök között, ami nagy szó, látva a konkurenciát. Mindegy, ha te szerelmes vagy belé, akkor ne ilyen címmel írj posztokat, mint ez, egyszerűbb (és a valóság több szeletét is kibontja) az "I love you, Feri"

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 21:51:36

@nemorino:

"senkit nevetni rajtam, Rajtad viszont annál többeket."

nem látsz te semmit, csak nagyot mondasz.

"Én ezt a példát a posztban szereplő következő idézet cáfolására hoztam: "

nem cáfolja. a nyugdíjak reálértéke túl kicsi példa.

"Az igazság az, hogy Fletó a maga idegbeteg módján belelovalja magát abba, hogy a PR-osok által összedobott anyag a valóság és nagy meggyőződéssel tudja előadni."

ez, még ha igaz is lenne, messze jobb, mint ami Orbánra mondható: ő azt hiszi, hogy a maga még csak nem is adatolt, strukturálatlan lázálma a valóság. az ilyen hígfolyós lázálom meg azért mégiscsak nagyobb marhaság.

"Orbán is sarokba szorítja"

ismétlem, azon az estén Orbán szorult sarokba, te csak egy ici pici kis cincogást idéztél tőle a sarokban.

" egyszerűbb (és a valóság több szeletét is kibontja) az "I love you, Feri" "

nehezen tudod megkülönböztetni az I hate you Victor, és az I love you Feri esetét. az egybites agyadba hogy is férne bele.:)

álomszép 2011.06.20. 22:09:13

És nem szültek még egy egeret sem. Így lehet jellemezni az Orbán-kormány 2011. március elsején meghirdetett új programját, amely az önbizalomtól duzzadó, hangzatos Széll Kálmán-terv nevet viseli.

A leginkább pozitívnak tekinthető mozzanat a kormány elképzelésében éppen az, amit különben szégyenlősen elhallgat és egyáltalán nem mer, illetve nem siet hangsúlyozni.
A Fidesz életében páratlan fordulat az, hogy történetében először az államadósságot tartja a magyar gazdaságot és társadalmat fenyegető legnagyobb veszélynek, és - legalábbis retorikai szinten - könyörtelen harcot hirdet ellene.7 Ez nem mindig volt így.

Az első Fidesz-kormány 1998 és 2002 között roppant kényelmes helyzetben volt, mert - éppen a stabilizáció hatására felgyorsuló gazdasági növekedés, valamint az 1995-ös 4,5 milliárd dollárnyi privatizációs bevételnek az államadósság törlesztésére való felhasználása következtében - az államadósság a bruttó hazai termék 1995-ös 85 százalékáról 2000-re annak 55 százalékára csökkent.

Vitathatatlan gazdaságtörténeti tény, hogy ebben a hallatlan javulásban az első Fidesz-kormány tevékenységének abszolút semmi szerepe nem volt. Éppen ellenkezőleg.
A Fidesz a korábbi szocialista-szabad demokrata kormány pénzügyi stabilizációs politikáját folyamatosan támadta, és minden tekintetben elutasította.
Az éles támadások töretlenül folytatódtak a Fidesz kormányra kerülése után, és lehetetlenné tették, hogy az első Orbán-kormány akárcsak retorikai fordulatot hajtson végre, és az adósság növekedésének fékezését egyáltalán felvegye a „futottak még" célok közé gazdaságpolitikájában.8

A mai hiteltelenség megalapozása az első Orbán-kormány bukása után is töretlen lendülettel folytatódott.

A Fidesz-frakció két kézzel megszavazta a Medgyessy-kormány által meghirdetett, úgynevezett száznapos programot, és az új szocialista-szabad demokrata kormánnyal együtt harsányan kinevette mindazokat, akik a lelkes hangulatban felhívták a figyelmet a jövőbeni károkra.

2006 és 2009 között a Fidesz folyamatosan népnyúzásnak nevezte a Gyurcsány-kormány bármely halvány törekvését a korábbi nyakló nélküli túlköltekezés megállítására, fergeteges támadást indított minden bátortalan kísérlet ellen, ami fontos államháztartási területeket - egészségügy, nyugdíj, oktatás, közigazgatás - elmozdított volna akár a hatékonyabb gazdálkodás, akár az önfinanszírozás irányába.9

Ezen a ponton szükséges egyértelműen kijelenteni, hogy a 2002 és 2009 közötti Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok valóban óriási politikai bűnt követtek el, amikor végletekig eladósították Magyarországot.

Hamisan cseng azonban ez a könyörtelen vád a Széll Kálmán-terv mögött álló kormánypárt szájából.
Tisztességesebb és talán hitelesebb is lett volna úgy fogalmazni, hogy a 2000 és 2009 között elveszett évtizedben elsősorban természetesen a mindenkori kormányok, másodsorban azonban nem kis mértékben a mindenkori ellenzék fő erejét alkotó Fidesz is felelős azért, hogy a magyar állam teljes adóssága az ezredforduló körüli 55 százalékról immár a bruttó hazai termék 80 százaléka fölé nőtt.
A jövőfelélő, hazánkat leszakadásra ítélő, rövidlátó gazdaságpolitika az ebben a tekintetben hihetetlenül egységes magyarországi politikai osztály közös politikai bűne."

www.es.hu/bokros_lajos;ket_csomag;2011-03-10.html

Elnézést! Ez egy kicsit hosszúra sikerült. De szerintem igy érthető.
Egy csokorban, kivonatolva, kik is a felelősek, - ha már ezt firtatjuk- a mai helyzet kialakulásáért. Kik- és mit tettek azért, hogy ez igy legyen.
Hol van itt a Gyurcsány "egyszemélyi" felelőssége"?

:)

dugonics titusz 2011.06.20. 22:18:28

Az "elévülhetetlent" érdemes körüljárni!
Az ÁSZ ismert jelentése szrt. 2002 végén, akkor 7 hónapja már nem Orbán
kormányzott, 496 milliárd volt az államilag kamattámogatott lakáshitelek összege!
2004 végén több, mint 1 500 milliárd!!!
Érdekes módon minden nehézség nélkül sikerült, Medgyessynek 31 ! hónap után
a 30 milliós felvehető plafont, két lépcsőben, 5 millióra visszavágni!
Csakhogy akkorra, már megháromszorozódott nemcsak a támogatandó összeg,
de a költségvetés ezirányú terhe is!!! És a 2002 végi 496 milliárdot tesrvériesen
nem is osztottam ketté!!! Valamilyen arányban!
Az vitathatatlan tény, hogy Orbánék tehetségtelen kezdők a számokkal való
zsonglőrködésben!
Gyurcsány meg a megszokott hazug disznó! Szemfényvesztő kiszerelésben!
Nem mellesleg eddig 1 500 md-ot osztott szét : Orbán 450, Megyó 850 , és:
"egy kisebb tétel, 200 milliárd, azt Gyurcsány Ferencnek köszönhetik" !
Szokta volt örömittas nyugdíjas hallgatóságának lépten nyomon eldicsekedni!
Lásd: Gyurcsánynak nem tragédia, ha veszít (fn.hu videó)
Hol itt a racionális érvelés? Ébresztő!

dugonics titusz 2011.06.20. 22:48:24

"A Medgyeesy kormány vállalásainak a hatása a 2002-es
ktsvetésre: 158 milliárd!"
Ugyanerre van egy 280 milliárdos szám is!!!
Amiben a MÁV és BKV konszolidációja nincs is benne, 120 md.
Amiről ma márl tudhatjuk, hogy kormányváltáskor "tilos" konszolidálni!
Először is racionizálni kell!!
Ahhoz, hogy a 400 helyett beetetett 158 is megfelel, nem csak vaknak, de
idiótának is kell lenni!
Elsődleges egyenleggel pedig, csak az ócska gyáva gazemberek operálnak,
akiknél 1 200 milliárdon beragadt az éves kamat teher!
Görögország ennek a versenyszámnak épp a világbajnoka!
Csak rájuk kell nézni!

dugonics titusz 2011.06.20. 23:12:49

"Orb�korm� nyugd�k 2X3%-os T�BLETEMEL�E: �I 120 md.!!!
Ez nem kevesebbet jelent, mint 2001, 2002-ben, �nte 4 000 md.
nyugd�ifizet�t�nt!!!
Ami az� nagyon �ekes, mert a 13. havival, 2008-ban a ny.d�kassza
kiad� nem �e el a 3 000 milli�ot!
Teh�Feri egy �a tr�, aki �t�n csak hazudott �hazudik ma is!
Persze szabad nagyon szeretni!

tomtyi 2011.06.20. 23:18:57

Igen komoly összehasonlítással indul a "cikk": melyikük intelligensebb. Mindezt abből kikövetkeztetve, hogy Fletó "többször is képes volt adatokkal, grafikonokkal kiállni, és hozzáértők előtt is előadást tartani elképzeléseiről", míg OV erre képtelen. A dolog ott hibázik, hogy Fletó ezt tanulta, merthogy közgázt (is) végzett, ezzel szemben OV jogot tanult. A cikk többi részét ezek után talán hagyjuk is.

dugonics titusz 2011.06.20. 23:22:04

"Orbán kormány nyugdíjak, 2X3%-os TÖBBLETEMELÉSE.
2001, 2002: 120 milliárd/ év!!!
Ami a fenti két évben 4 000, 4 000 md. nyugdíjkifizetést jelent!!!
2008-ban a 13-dikkal a kifizetés nem érte el a 3 000 milliárdot!!!
Tehát a Feri egy hazug, gyáva tróger!
Ettől még szabad nagyon szeretni!

dugonics titusz 2011.06.20. 23:29:47

@tomtyi: "képes"! Itt bizonyítom!! Feri egy ócska gyáva tróger!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 09:41:59

@dugonics titusz: a racionalitás ott kezdődik, hogy Gyurcsány szembenézett az osztogatásokkal, beismerte őket, és korrigált. nyíltan elismerte, hogy megszorításokra van szükség, és miért. azóta is többször beszélt erről.

Orbán soha nem ismerte be, nem is korrigált, csak részben, de ezt a korrekciót is letagadja, nem mer megszorításokról beszélni a gyáva féreg.

na ez a különbség: Orbán gyáva féreg és szaralak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 09:44:56

@dugonics titusz: "Elsődleges egyenleggel pedig, csak az ócska gyáva gazemberek operálnak,"

az ócska, gyáva gazemberek semmiféle egyenleggel nem operálnak, hanem kiküldik Szíjjártó Pétert hablatyolni, és számokról legtöbbször inkább nem beszélnek.

meg lehet nézni, hogy a Fidesz programban, Orbán országértékelőiben mifélée egyenlegek vannak. egy kurva büdös egyenleg nincs bennük, csak érzelmi manipuláció.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:04:26

Mátyás, ez még a szokásosnál is gyengébb lett. Nem kell neked belemenni az érvelésekbe, mert nem megy, úgy is az lesz a vége, hogy felhúzod magad, megárt a szívednek, ilyesmi. Nem mellesleg a kommentelők 90%-a közben sírva röhög rajtad, tehát meg sem éri ez a nagy lendület. Főleg, hogy az érveléseid hatalmas arányban rohadt szánalmasak, nevetségesek, vagy egész egyszerűen kötekszel, és játszod a hülyét.
Egyszerűen írd csak le azt, hogy: "Utálom Orbánt"
Figyelj, ez nekünk csak politika, neked érzelmi kérdés. Persze, van szimpatikus politikus számomra - ha van - de azért még senki torkának nem ugranék neki miatta - te láthatólag igen. Mondjuk, ez azért a vitakultúrádat is minősíti.
De ha már itt tartunk, és grafikonokról van szó, akkor egy kérdést hadd tegyek fel én is: Gyurcsány, a nagy igazmondó, mikor mutatja már be azt a grafikonpárt, ami megmutatja, hogy mi a különbség az ország 2006-ban hazudott állapota - trükkök százai, stb. - és a valóságos helyzet között?
Egyelőre csak ennyi, aztán majd meglátom, lesz -e kedvem kérdezni többet.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:09:48

@Brendel Mátyás: Az öszödi "beszédet" talán Orbán mondta el? Várj, kitalálom: azt MÁSHOGY kell értelmezni, az nem Gyurcsány hazugságáról szól, az valami absztrakt megfogalmazása a politikusi lét bűnösségének.
A köteles beszédre ki repült rá? És a 23 millió románra? Ki mondta, hogy stabil a gazdaság, nagy a jólét? Ki mondta, hogy "miniszterelnök úr, nem akarhat igaztalanul nyerni".
És végül: ki volt az, aki a választói előtt letagadta az ország valós állapotát, hogy 2006-ban megnyerje a választásokat? Ki hozta azt vissza a szarból?

És mielőtt még, szokásod szerint azzal támadnál vissza, hogy elkezdesz Orbán-hívőzni, hadd mondjak valamit: Orbán is mocskos alak abból a szempontból - főleg - hogy sunyin, maszatolva, nem gerinces módon csinálja, amit csinál. Őt sem szeretem semmivel sem jobban. De amit leírsz Gyurcsányról, az olyan, mintha eddig 9 éven keresztül a laoszi dzsungelben éltél volna, és egyedül Feri lett volna a magyarországi információforrásod.
Ennyire még ő sem fényezi magát, basszus, pedig saját magáról van szó!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 10:42:35

@Sine ira et studio...:

"Mátyás, ez még a szokásosnál is gyengébb lett."

Tudom, minden írásom gyengébb, mint az összes többi írásom. :) Megszoktam már.

"Nem mellesleg a kommentelők 90%-a közben sírva röhög rajtad"

felhívnám a figyelmedet a 132 like-.ra. Ez több, mint a kommentelők száz százaléka.

"Egyszerűen írd csak le azt, hogy: "Utálom Orbánt""

leírtam. azért azt bízd ide, hogy ennél többet szánok cikknek. én se szólok bele, hogy mit írsz.

" mi a különbség az ország 2006-ban hazudott állapota - trükkök százai, stb. - és a valóságos helyzet között?"

kb százmillió volt a különbség. tíz százalékos eltérés. és nem hazugság, csak más volt a valós szám a tervnél.

most nagyobb eltérések is vannak Orbán alatt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 10:45:32

@Sine ira et studio...:

"Az öszödi "beszédet" talán Orbán mondta el?"

sajnos nem. ő ahhoz egy gyáva féreg.

" Orbán is mocskos alak abból a szempontból - főleg - hogy sunyin, maszatolva, nem gerinces módon csinálja, amit csinál."

no látod, erről szól a cikk. és arról, hogy ez ezerszer rosszabb.

"Ennyire még ő sem fényezi magát, basszus, pedig saját magáról van szó! "

vakságodban nem egészen olvastad te el a cikket. azt hiszed, olyat írtam bele, amit nem írtam bele, és nem látod, hogy van benne kritika is. de hát te már csak ilyen vaksi vagy. mi is vakít el téged, ha nem érzelmi számodra a politika? marad a feneketlen hülyeség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 10:50:58

@Sine ira et studio...: egyébként egy személyes kérdés. neked mi a sport abban, hogy az összes írásomra idejössz. általában nem is az indexről jössz, hanem külön megkeresed az írásaimat. utána meg leírod, hogy egyik rosszabb, mint a másik.

sok olyan "újságíró" van a Magyar Nemzetben, akinek cikkei rendre hányadékok. az egész Nemzet az. namost ahhoz igen nagy mazochistának kéne lennem, hogy ezek után a Magyar Nemzetet olvassam. nem szoktam olvasni. évek óta nem olvasok Magyar nemzetet, nem nézek HirTV-t, Echo TV-t mert egy éktelen szarrakás az egész. szellemi szemétdomb mindegyik. nagyon nyomós, és speciális oka kell, hogy legyen annak, hogy egy linket megnézzek, ami oda visz.

ehhez képest te állandóan engem olvasol. pedig úgy szidsz, mint én szidnám ezeket a szarságokat. értelmes ember nem csinálja azt, amit te. én nem megyek oda állandóan szidni őket, mert kb három esetből tanulok. minek szenvednék?

te minek szenvedsz? te mazochista vagy?

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:52:15

@Brendel Mátyás: Csak egy dologba mennék bele. Az öszödi beszéd "elmondásába".
Miért csináltok úgy, mintha ez egy beszéd lett volna, amit Gyurcsány a nyilvánosságnak szánt? Soha nem volt erről szó, vagy ha igen, akkor miért megy még mindig a hacacáré, hogy ki szivárogtatta ki? Ultra szánalmas: benne van, hogy hazudtunk, csaltunk, de nem, nem ez a fontos, hanem, hogy hogyan, miként került az ki. Jó szocialista erkölcs. Szóval Gyurcsány semmilyen beszédet nem mondott, semmilyen vallomást nem tett, hanem sunyiban közölte kedves barátaival, hogy most már csinálni is kéne valamit, mert eddig bizony senki nem irányította az országot. Amit meg utána csinált, az meg kész katasztrófa lett.
Ez lenne a kritika. Ezt lehetne kritizálni.

tomtyi 2011.06.21. 10:52:32

@Sine ira et studio...:
Az a baj, hogy a baloldali intellectuel tömeg nem csak állítja, hogy gondolkodó lények csak baloldalon léteznek, de annyira tetszik nekik ez az elmélet, hogy még el is hiszik maguknak.

@Brendel Mátyás
"kb százmillió volt a különbség">Esetleg 100 milliárd, és ez is inkább csak nagyságrendben igaz. Fletó hitelessége a népmesei farkast kiáltó ifjú hitelességével vetekszik. Csak Fletó még nem ért el addig, hogy tényleg jön a farkas. Ő még csak a hazugságoknál tart.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:56:26

@Brendel Mátyás: Mátyás, lehet, mazochizmus, de én élvezem azt, hogy idejövök, felteszek neked néhány kérdést, te meg bepöccensz rajta, elkezdesz anyázni és tombolni. Bocsi, ez van. De szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Amúgy, ha visszaemlékszel rá, az elején, mikor idejöttem, értelmesen próbáltam veled vitázni - te elkezdtél személyeskedni, sértegetni, satöbbi, satöbbi. Régen volt már, tudom, de én emlékszem. Hát most edd meg, amit főztél. A cikkeid tőlem függetlenül is katasztrofálisak, stiláris, gyakran helyesírási szempontból is, az érvrendszered meg nevetséges. Könyvből érvelsz, a logika törvényei szerint, miközben a valódi élet elmegy a szemed előtt. Bocsi, de ez megint szakmai ártalom, világéletemben rühelltem, hogy ha valaki úgy akart észt osztani a gyakorlati dolgokban, hogy nem csak nem értett hozzájuk, de emellett még a fellegekben is járt.
Ez a valóság, nem a filozófia.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 10:58:47

@Brendel Mátyás: Amúgy nem én szenvedek :) Én röhögve félbehagyom pár percre a munkát, elolvasom, mit írtál, és reagálok rá. Bocs, hogy nem tudom abban a szellemben, és azzal a tisztelettel, amit elvárnál, de te magad tettél arról, hogy ez ne így legyen.
Amúgy, ha visszaolvasod, miket írtunk eddig, ma: én a cikkedet minősítettem az elején, te rögtön engem. Látod, ez a nagy különbség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:06:12

@Sine ira et studio...:

"Miért csináltok úgy, mintha ez egy beszéd lett volna, amit Gyurcsány a nyilvánosságnak szánt?"

Ez a kérdés akkor lesz aktuális, ha meg tudod mutatni Orbán hasonló beszédét, amelyet a frakciójának szánt. Amíg ilyen nincs, addig marad az, hogy Orbán egy gyáva, szaralak. Ennyi különbség mindenképpen van, és ez nagyon is fontos.

"Szóval Gyurcsány semmilyen beszédet nem mondott, semmilyen vallomást nem tett, hanem sunyiban közölte kedves barátaival, hogy most már csinálni is kéne valamit, mert eddig bizony senki nem irányította az országot. Amit meg utána csinált, az meg kész katasztrófa lett."

Te így látod. De még ha ezt hasonlítjuk is össze Orbánnal, akkor Orbán még ennyit sem tett, ő még ehhez a teféle Gyurcsányfóbiás képedhez képest is ezerszer rosszabb.

Nem tudod Gyurcsányt annyira lehúzni, hogy Orbánig süllyedjen, akkora a különbség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:10:33

@Sine ira et studio...:

"lehet, mazochizmus, de én élvezem azt, hogy idejövök"

tekintve véleményedet az írásomról, ez egyértelmű mazochizmus.

"értelmesen próbáltam veled vitázni"

nem ez a kérdés. én nem járok a Magyar Nemzet fórumára sem értelmesen, sem értelmetlenül vitázni. hülyeség.

itt van ez:

www.youtube.com/watch?v=LPrytM3XgzM&feature=youtu.be

ez egy akkora szemétdomb, hogy gurul az ember a nevetéstől. úgy küldték. nem szoktam nézni. és nem megyek az Echo Tv fórumára vitázni.

ha a munkámban 5 perc szabadidőm van, akkor értelmesebb dolgokat csinálok nálad.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 11:11:50

@Brendel Mátyás: Te miről beszélsz? Most komolyan? Amit leírtál, annak semmi, de semmi értelme nincs. A beszéd tartalmára reagálj inkább, mert az TÉNY. Az, hogy szerinted Orbán mit mondana, vagy mondhatna bizalmas esetben a frakciójának, az meg a te fikciód. Majd ha lesz ilyen beszéd, és kiszivárog, akkor érdemes lesz beszélni róla. Fordítva ülsz azon a lovon, már megint.
Én amúgy egy szóval nem minősítettem Gyurcsányt, sőt, az esetek nagy részében kérdeztem. Úgy látom, kérdezni és kételkedni már a fóbia jele - és persze nem vagy elvakult.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:12:19

@Sine ira et studio...:

"Könyvből érvelsz, a logika törvényei szerint"

tudom, voltak idők, amikor az ilyet megégették.:)

teveled tudod az a baj, hogy hasból érvelsz és illogikusan. ebben legalább egyetértünk.:)

Sine ira et studio... 2011.06.21. 11:17:37

@Brendel Mátyás: Csak azt ne mondd, hogy blogot írsz a politikáról :) Mármint abban az öt percben.
Amúgy szórakoztatsz, de tényleg. Az előbb mondtam el, hogy számtalan alkalommal próbáltam veled értelmesen vitázni, ami miattad nem sikerült, erre te közlöd velem, hogy te sem jársz olyan helyekre vitázni, ahol nem értenek veled együtt, mert az "hülyeség".
Pedig a vita erről szólna, csak megjegyzem, és nem arról, hogy aki mást mond, mint én, elküldöm az anyjába. Te ebben nem vagy partner, ami nem baj, de akkor ne másoknak mondd, hogy vitaképtelenek. Te vagy az.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 11:20:37

@Brendel Mátyás: Mátyás, lehet, hogy én hasból érvelek, de te meg a tényekkel is szembemész a logika kedvéért. Itt a hiba.
Amúgy kétféle ember van: aki könyvből főz, és aki anélkül. Attól, hogy az utóbbi nem ragaszkodik a szakácskönyv minden betűjéhez, még főzhet rossz ételt. De fordítva is főzhet rosszat. Te jelenleg az utóbbit csinálod. Főleg, hogy a részrehajlásodat még próbálod is objektívnek beállítani.
Ez olyan, mintha olyan szakácskönyvből főznél, amit te írtál, de mondjuk azt a Budaynak tulajdonítanád.

Sine ira et studio... 2011.06.21. 11:22:36

@Brendel Mátyás: Mátyás, azokban az időkben nem könyvekből olvasták a logikát, hanem könyveket írtak tele logikusan. Nagy különbség!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:34:43

@Sine ira et studio...: "te sem jársz olyan helyekre vitázni, ahol nem értenek veled együtt, mert az "hülyeség". Pedig a vita erről szólna"

ha megvannak a racionális vita feltételei, akkor igen. a Magyar Nemzet és az Echo TV fórumain én erre semmi esélyt nem látok.

ha te úgy látod, hogy a Piroslapok Blogon a racionális vita feltételei megvannak, akkor kösz, az elismerést. de eddig neme zt mondtad, amivel beismered, hogy hülye vagy, hogy ide jársz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:36:25

@Sine ira et studio...: "azokban az időkben nem könyvekből olvasták a logikát"

dehogynem. kultúrbunkó. a középkor második felében Arisztotelész szillogizmusa alapkönyv volt, és abból tanulták a logikát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:39:33

@Sine ira et studio...:

"kétféle ember van: aki könyvből főz, és aki anélkül. Attól, hogy az utóbbi nem ragaszkodik a szakácskönyv minden betűjéhez, még főzhet rossz ételt."

főzésre ez igaz. de tudományban, filozófiában, és érvelésben, aki hasból mond illogikus dolgokat, az nem főz semmi jőt.

egyébként kösz a kritikát, az, hogy logikus vagyok, és könyvből érvelek, ez dícséret. ez a két forrás a racionális gondolkodás, érvelés, a tudomány egyik két alapköve.

cikkemben pont arról írok, hogy Gyurcsány nagyrészt ebben a keretrendszerben mozog, Orbán meg totál kívüle van az irracionális részben. ezért ezerszer rosszabb.

a kritikád tehát dícséret, és alátámaszt. hogy te másmilyen ember vagy, azt tudomásul veszem, és nem igazán érdekel.

tomtyi 2011.06.21. 11:40:21

@Brendel Mátyás:
Szerinted az lenne a normális, ha ide csak balosok járnának, és egymást fényeznék? Mint a kapcsolat.hu-n vagy a nepszava.com-on, ahol ellenvéleményt még véletlenül sem jelenítenek meg? Fényezté(te)k egymást '48 óta. Nem volt elég?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:41:43

@Sine ira et studio...: "elküldöm az anyjába"

nem küldtelek el az anyádba. kérdeztem, hogy miért nem mész el magadtól. ugyanaz a kérdés, mint GYurcsányhoz: miért nem megy már el az MSZP-ből?

mindketten mazochisták vagytok, és ez a gondom veletek. de téged nincs okom elküldeni, GYurcsányt meg nincs hatalmam. szóval ezért csak felvetem a kérdést: minek vagytok mazochisták?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 11:45:17

@tomtyi:

"Szerinted az lenne a normális, ha ide csak balosok járnának, és egymást fényeznék? "

nem, szerintem az volna a normális, ha a világon racionális vitára volna lehetőség. ennek hiányában viszont nem látom értelmét annak, hogy egymás fórumain szenvedjünk.

a vita így azzal dől el, hogy melyik tábor tud több hívet megtartani, több ingadozót meggyőzni. az ingadozók meggyőzése is elég jó cél, és nem olyan nagy baj, ha így dől el a dolog.

2014-re a Fidesz leamortizálja magát. az MSZP nem lesz sokkal erősebb. a dolog ott fog eldőlni, hogy az ingadozók hova állnak inkább. annyira nem nagy baj ez. értelmesebb, mint egymás fórumain veszekedni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 12:00:47

@Sine ira et studio...:

"nem ragaszkodik a szakácskönyv minden betűjéhez, még főzhet rossz ételt."

elmagyarázok neked valamit a tudományról, filozófiáról, és a racionális vitáról. Newton mondotta vala, hogy „Óriások vállán állok, azért látok messzebbre”. Ergo a könyvek iszonyatosan hasznos dolgok, mert ők az "óriások válla".

A könyvek nem azért fontosak, mert minden betűjéhez ragaszkodni kell, de érdemes tudni, hogy mi a state of the art.

A másik, hogy a tudományban, filozófiában az empirikus tapasztalatok általában nem elsődlegesek. Tehát általában nem arról van szó, hogy "én kimértem, láttam, ott voltam,", hanem, hogy valaki más kimérte, látta, ott volt. Ezt pedig referenciával szokták ellátni a könnyebb ellenőrizhetőség kedvéért.

Szépen kidolgozott ez a rendszer. És lehet vitázni egyes részleteiről. Amihez nem nagyon férhet kétség, hogy ez a módszer messze jobb, mint a tiéd vagy Orbáné: hasból mondasz hülyeségeket.

juditka* 2011.06.21. 13:27:38

Én el tudnék képzelni egy új pártot, a Bajnai Gordonnal az élen, azzal a volt miniszterelnökkel, akinek tevékenységéről, kormányzása végén, a külföld is elismerően nyilatkozott.
:)

juditka* 2011.06.21. 13:46:34

"A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány.
Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban.
Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását.

Az adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal.

Bizalom újjáépítése

A válságkezelő kormány programjának harmadik pillére a bizalom újjáépítése volt. Ez tette többek között lehetővé, hogy a jegybanki alapkamat 20 éves mélypontra volt csökkenthető, ami komoly segítséget jelentett a gazdaság újbóli felpörgetéséhez, így a vállalkozások jövedelmezőségének növeléséhez..."

Ő a Bajnai, aki a kormányzás átvételekor nem vizionált, nem beszélt mellék, világossá tette, hogy megszoritások nélkül nem megy.
Még is a világválság ellenére is, sokkal kevesebb embert ért veszteség minden napi életvitelét tekintve.
Nem mélyült "akkorát" az a bizonyos szakadék a társadalmi csoportok között.
:)

juditka* 2011.06.21. 14:08:43

Bajnai Gordon szerint a válságból való kilábaláshoz az szükséges, hogy sokan és sokat dolgozzanak.
A volt miniszterelnök Lengyel László politológus Pretoriánusok kora című kötetének szerdai budapesti bemutatóján a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság tanulságait elemezve kifejtette: a válság kezelésére csak az képes, aki véget tud vetni az önámításnak."

tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti.

Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.
A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra."

www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/bajnai_csak_noveli_ki_elfedi_a_bajt_43277

Végül, de nem utolsó sorban azt olvastam, hogy Bajnai a legsármosab magyar politikus.:)
:))

juditka* 2011.06.21. 14:14:36

Bocsánat! Most látom ott fent elirtam.
"Nem beszélt mellé" akartam irni.

:))

tomtyi 2011.06.21. 15:11:54

@Brendel Mátyás:
nem, szerintem az volna a normális, ha a világon racionális vitára volna lehetőség. ennek hiányában viszont nem látom értelmét annak, hogy egymás fórumain szenvedjünk.

a vita így azzal dől el, hogy melyik tábor tud több hívet megtartani, több ingadozót meggyőzni. az ingadozók meggyőzése is elég jó cél, és nem olyan nagy baj, ha így dől el a dolog.

2014-re a Fidesz leamortizálja magát. az MSZP nem lesz sokkal erősebb. a dolog ott fog eldőlni, hogy az ingadozók hova állnak inkább. annyira nem nagy baj ez. értelmesebb, mint egymás fórumain veszekedni.

Dehát te is érzelmek alapján (is) döntesz (egyébként is, de az "utálom OV-t" túl egyértelmű), mivel ember vagy, szimpatikus az egyik, antipatikus a másik. Neked GyF szimpi, mert szerinted..., felsoroltad. És mert bátor és őszinte volt az "igazságbeszéd" okán, amely bátorságot és őszinteséget OV-től nem feltételezel. OV '89-ben mondta, hogy az oroszok húzzanak haza, Nagy Imre újratemetésén. Ezen akkor néhány embernek elakadt a lélegzete. De miért is kellene olyasfajta önvizsgálatot tartania, mint GyF-nek? Mikor ő nem gondolja, hogy az alatt a 4 év alatt tönkretette volna az országot, valószínűleg emiatt nincs lelkiismeret furdalása (szerintem ez GyFnek sincs). Ráadásul az őt követő MP most szintén úgy nyilatkozott, hogy sok pénz volt, mikor átvette a kormányt OV-től. GyF mond ennek ellent egyedül, holott a 12 évből ő maga személy szerint 5-ért felelős közvetlenül, közvetve meg még többért, mert MP-nek tanácsadója is volt, BG-nek meg országos haverja, így a "szabadon választott" szakértő Bajnai-kormány ugyan azt csinálta, amit ő csinált volna. Mert BG a Gy-kormányban szakértő volt. Látszik is...

De a cikkedben eleve téves logikával dolgozol. Azaz nem a cikkben téves ez, hanem a TE logikád téves. De erről írtam az első hsz-emben:
"Ez az intelligenciabeli különbség az egyik legfontosabb számomra.">Mivel számodra ez a téves következtetés a legfontosabb, így tényleg nincs értelme vitatkozni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 15:35:56

@juditka*: teljesen demokratikus dolog volna, ha Bajnai indítana egy pártot, és arra szavazna az emberek akkora része, amekkora akar. az is normális, ha Gyurcsánnyal együtt van, az is, ha nem. én nem tudom, miben értenek egyet, és miben nem.

azt tudom, hogy Bajnai, Gyurcsány és még sokan mások ezerszer jobbak Orbánnál, és az is valószínű, hogy egy olyan koalíciós kormány, amely ilyen összetevőkből, esetleg LMP-ből, MSZP-ből, MDF-ből, SZDSZ-ből állna össze, az jobb lenne

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 15:40:36

@tomtyi:

1) az emberek természetesen érzelmek, preferenciák alapján is választanak. szeretnék, ha az országban érvényesülne az, amit ők szeretnének. ilyen például a nemzeti érzelem, vagy részben a környezetvédelem, és hasonló dolgok, melyek preferencia kérdései lehetnek

2) az, hogy legyen intelligens miniszterelnökünk, már nem annyira preferencia kérdése.

3) Orbánnak ezerszer több oka van önvizsgálatot tartania. ezerszer többet hazudott, és kárt is csinált annyit. szelviktor.blog.hu

juditka* 2011.06.21. 18:53:10

@Brendel Mátyás:
Na,Igen! De mit mondjak? Te jó nagy koaíiciót vázoltál fel.:)
Amilyen "cirkusz" dúl az Mszp-ben még most is, nem gondolom, hogy a Bajnai felvállalná.
De mint ahogy írtam, egy új párt élén mindenképpen el tudnám képzelni.
Szánalom amit művelnek, nem képesek megújulni. Az embereket már rég nem érdekli az öszödi beszéd. A jelen érdekli és a jövő.
Ne haragudj, de milyen MDF-ről irsz, és milyen SZDSZ-ről?
Előbbi mindenben támadta a szocialistákat, utóbbival a koalíció meg már utóbb úgy nézett ki, hogy a farka csóválja a kutyát, visszafelé húzták a kormány politikáját, nem támogatták a Gyurcsányt.
Vagy változott már valami?
:)

juditka* 2011.06.21. 19:12:24

Hm, Jön a jobblét.

445 forintos benzinár: sajnos nem vicc"

www.vezess.hu/magazin/445_forintos_benzinar_sajnos_nem/31331/

hm. Az egykulcsos adóval is mindenki jól jár ki jobban ki kevésbé a kormány szerint. Nincsenek megszoritások!?
Csak éppen az elszegényedő társadalmi réteg már lassan nem hogy a benzint nem tudja megvenni, a mindennapokat is nagyon nehezen éli, illetve csak vegetál.

juditka* 2011.06.22. 12:06:21

@Brendel Mátyás:

teljesen demokratikus dolog volna" Igazad van.
Bocs. De Te meg nem értesz semmit.

:))

brlv24 2011.06.22. 18:08:04

Hopp, a fenti es a tobbi diagrammbol kimaradt 2006-2010-es idoszak. Vajon miert?:)

kirsten 2011.06.22. 18:28:06

@Balt: Hülye gyerek ne reménykedj. Elküldik a fészkes fenébe a választók az offshore cégeivel együtt sajnos. Én zárolnám a lopott vagyonát.

Csetepaté márki 2011.06.23. 20:49:58

@Brendel Mátyás: A poszt címe helyesen így szólna: Államadósság-számmisztika, avagy hogyan növelte az Orbán-kormány az államadósságot (hoppá, valami lemaradt) az állami vagyonnal együtt, ellentétben a szocialistákkal, akik még csökkentették is azt.
Ezt a posztot és belinkelést is lehetne nyugodtan a pofátlan trükkök százai közé sorolni, szerencsére kevésbé kártékony, mint a mester trükkjei. Sokat lehet ám ott az mszp-ben tanulni!

eastern 2011.07.08. 09:42:33

Egy igazi pártatlan, tárgyilagos írás. Hiánypótló na....
süti beállítások módosítása