Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A tűzoltók hétfőig tárgyalnak utána lépnek

2011.05.25. 19:41 | balközép | 16 komment

Címkék: tűzoltó

Az egyik tűzoltó szakszervezet, a HTFSZ oldalán megjelent egy közlemény, aminek a lényege az volt: hétfőig meg kéne állapodni. Ami a közlemény alapján nem teljesen lehetetlen dolog, de a kormány annyira megbízható tárgyalópartnernek bizonyul, mint Észak-Korea.

A tűzoltók is, más rendvédelmi dolgozókhoz hasonlóan nap, mint nap az életüket kockáztatják, azt hiszem nem sértek meg senkit ha azt mondom: szemtelenül kevés pénzért.

Ezért cserébe az állam ezt a fajta hívatástudatot és lelkiismeretes szolgálatot azzal jutalmazta eddig, hogy korábban elengedte ezen szakmában dolgozókat nyugdíjba. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy sokszor ezek a szakmák elhasználják az ember egészségét.

Talán nem is lenne ekkora felháborodás, ha a kormány nem úgy venné el ezt a lehetőséget, hogy már a nyugdíjban lévőktől is elveszi és a szakmai napi rutinból kieset nyugdíjasokat is visszateszi állományba... ez a része azonban kifejezetten szemétség.

De az sem franko, hogy se normális fizetés, se nincs kedvezményes nyugdíj... no aki azt hiszi, hogy ez maga a dözsi-dözsi, téved. Egy 80 ezres nyugdíj az a "hideg vízre se" kategória.

Na jó, de íme a szakszervezet közleménye:

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) tájékoztatja tagságát és minden érintettet, hogy a kormány terveivel szemben, az eddig megfogalmazott követeléseihez továbbra is tartja magát.

Az egyeztetések során, a kormány álláspontja folyamatosan változik a felmerült kérdésekkel kapcsolatban, ezért a HTFSZ vezetősége úgy döntött, hogy amennyiben hétfőn nem születik végleges és minden munkavállaló számára elfogadható érdemi megállapodás, az érdekképviseleti szerv mindent el fog követni, annak érdekében, hogy tagságának a jelenleg is érvényben lévő jogi szabályozásnak megfelelően érvényt szerezzen.

A tárgyalások azt mutatták, hogy születhet olyan megállapodás, amely, mindkét fél számára tudomásul vehető, de mivel az utolsó egyeztetés alkalmával a fegyveres és rendvédelem területén dolgozók egységes munkaidejének bevezetése már nem szerepelt a tárgyalandó pontok között, ezért a folyamat ismét elakadt.
A kormány tervei szerint, az egységes munkaidőt a későbbiekben egy bizottság vizsgálná meg az életpályamodell részeként.

A HTFSZ hétfőn, 2011.05.30-án, 10 órától este 20 óráig fogja várni a Kossuth téren Pintér Sándor belügyminiszter úr válaszát a szakszervezetek részére, a továbbiakat illetően.

Egy rögtönzött szociális konzultáció keretében kérdéseket kívánunk föltenni Miniszter úrnak, akitől érdemi válaszokat várunk, a korkedvezményes nyugdíj megvonását, a korkedvezményes nyugdíjba vonulás körülményeit és a szerzett jogok csorbítását illetően.

A kormány által kínált alternatívák eddig semmilyen formában nem kerültek elfogadásra!

Árok Kornél
Elnök
HTFSZ
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr172932422

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Terrorelhárítókat vezényelnek Esztergomba 2011.05.26. 06:47:38

 Mert a rendőrség már nem bír a helyi terroristákkal.Történt ugyanis, hogy az újonnan választott képviselők többsége (ugye nem is kell mondanom hova tartoznak?) úgy döntött, hogy válságban a város, ezért egy fillért sem állítottak be a költségveté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomtyi 2011.05.25. 23:48:51

"azt hiszem nem sértek meg senkit ha azt mondom: szemtelenül kevés pénzért.">Ezt a mérhetetlen pofátlanságot, amit a baloldal megenged magának! Mennyi milliárd forintnyi 2004-7 között ki nem fizetett túlórapénzt nem fizetett ki egyik ballib kormány sem, holott eu-s kötelezettsége lett volna? És ezt most az Orbán-kormány fizeti ki a tűzoltóknak. Emiatt miért nem ugattatok ilyen hangosan, láncos kutyák?

sinus67 2011.05.26. 09:22:51

Az I. FIDESZ kormány idején vonták meg elsőként a tűzoltóktól a veszélyességi pótlékot, valamint a túlórákat ugyanúgy nem fizették ki. A választások előtt, 2002-ben csorgattak egy kevés pénzt túlóra gyanánt, de nem fizették ki mindet akkor sem. (Az egyik 19 a másik 20-1). Pedig 2002-ben már - legalábbis a fityisz szerint - olyan nagy volt a jólét, mert mindent kiválóan csináltak, hogy tele volt az ál(l)amkassza lóvéval.

@tomtyi elvtárs: a szocik alatt a fityisz minden megszorítás szagú dolgot "kifütyült". Minden, az ál(l)ampolgároknak plusz kiadást jelentő dologról népszavazást kezdeményezett. (megjegyzem a vizitdíjas népszavazás lehet, hogy többe került a pógároknak, mint amennyibe a vizitdíj került volna) Akkor minden fityisz drukker azt harsogta, hogy nehogymár fizetni kelljen mindenért.
Most pont a fityisz akar mindenért fizettetni, áldozatvállalást elvárni - a kisemberektől. Akiknek drukkolsz - több százezer forinttal nőtt a nettójuk. 10 év parlamenti szolgálat után, igen jó pénzért mehetnek nyugdíjba. költségtérítéseket vehetnek fel igazolások nélkül. Lakhatási támogatást... stb. Ezeket mind mi fizetjük. Nem hallom a zúgolódást ezek ellen. Csak a láncos kutyázást, komcsizást, azelmúltnyolcév-ezést. Légy következetes, ha elvártad a szociktól, hogy jól csináljanak mindent, akkor várd el a narancsosoktól is. Ha megveted Fletót (jogosan) a hazugságokért, akkor szólalj fel Vitya hazugságai miatt is. Légy különb, mint a "láncos kutyák", mutasd meg, hogy ugattál akkor, de ugatsz most is. Ha nem így teszel akkor ne minősíts másokat, mert Te is ugyanolyan "láncos kutya" vagy, csak nem a kapu felé ugatsz, hanem a hátsó kerítésre.

tomtyi 2011.05.27. 09:11:21

@sinus67:
Feltűnt-e, hogy menet közben leraboltátok az országot? 2002 és 2008 között volt 6 év, amikor "egyébként nem csináltunk semmit négy évig", 2002-6 között. Utána 2 évig szintén nem, emiatt a válság aztán derékba kapta az országot rendesen. Az a válság, amire azt mondták, hogy "Magyarországnak nem a válság elsődleges hatásaitól kell tartani", "Magyarországot... direkt hatások lényegében a mai tudásunk szerint nem fogják érinteni".

Vizitdíj:
index.hu/belfold/tevzt349/
"A cél a felesleges orvoshoz járás visszaszorítása volt"
"Ha valakit a háziorvosa több különböző intézménybe utal be vizsgálatra, annak minden esetben meg kell fizetni a 300 forintot."
"...az ellenzők szerint komoly következményekkel járhat, hogy a kiskeresetűek emiatt még indokolt esetben sem mennek el orvoshoz..."
A kórházbezárások, ágyszám-csökkentés következménye volt pl. a szikszói kórház "átalakítása" is, mely az átalakítással gyakorlatilag Miskolctól északra semmilyen teljes értékű kórház nem maradt. Mondjuk Kékedről Miskolcra vagy Sátoraljaújhelybe kell menni. Az első 75 km, az utóbbi 41 km, messze nem elsőrendű úton.

"Pedig 2002-ben már - legalábbis a fityisz szerint - olyan nagy volt a jólét">Medgyessy szerint is, legalábbis ha hihető, amit mostanság állított az államadósság növekedésének kivizsgálására alakított országgyűlési bizottság előtt.

Nézd, a költségtérítése, stb. mindig is voltak, minden országban. Ettől persze nem szép, de ennek magas szintje mögött elvileg az (is) van (minden országban), hogy így talán kevésbé korrumpálható a képviselő. DE!!! Nem minden országban történt meg, hogy a korábban a közvagyon védelmére önmagukat kinevező elvtársak ezt a vagyont egyszer csak a saját magánvagyonukká nyilvánítsák, és ezért még csak elszámolással sem kell szembenézniük.

Tűzoltók:
www.origo.hu/itthon/20011112bmnincs.html
"A belügyminisztérium részéről Kontrát Károly politikai államtitkár kijelentette: csupán a közvéleményt tájékoztatták a kivetítővel. A politikus utalt arra, hogy korábban több tűzoltó-szakszervezettel megállapodást kötöttek a veszélyességi pótlékot megszüntető kormányrendeletről. Kontrát Károly közölte: nem igazságos, hogy az a tűzoltó, aki többet vonul ugyanannyi veszélyességi pótlékot kapjon, mint aki nem, és ezzel több tűzoltó-szakszervezet is egyetértett. Kontrát Károly közölte "nincs okunk bocsánatot kérni a tűzoltóktól". Az államtitkár szerint az előző kormánynak kellett volna bocsánatot kérni a ki nem fizetett délutáni és éjszakai műszakpótlék miatt, amit később a jelenlegi kormány rendezett."

Egyelőre...

sinus67 2011.05.27. 12:11:17

@tomtyi:
A tények számomra nem képeznek vitaalapot, mert tényekkel ugye, vitázni nem lehet.
Most azonban most van. Nem nyolc éve, nem hat éve, hanem most. A szoci-szadesz koalíció az ígéreteit nem váltotta be. Hazudtak éjjel-nappal, nem csináltak semmit. A fityisz az ellenzékiségében kommunikált dolgokat most nemhogy beváltaná, vagy legalább közelítene hozzá, annál inkább még csavar rajtunk kis embereken. Megszorítások nincsenek?! Duma, hogy nem tudták, milyen a gazdasági helyzet, mert éveken keresztül azt dumálták minden létező médiába, hogy csőd felé tartunk, nő az adósság állomány. Akkor tehát nem helytálló a "nem tudtuk, hogy ilyen rossz állapotban van a gazdaság".
Szocikat egyfolytában ostorozták - megjegyzem jogosan - hogy töketlen, hozzá nem értő embereket rak pozíciókba. Akkor elvárható, hogy a fityisz se ilyen paprikajancsikat toljon pozíciókba. (Inkább nem nevesítenék, mert a nagy Nemzeti Média Izé még a végén számon kér. Akinek nem inge....)

Szóval ez a magyarországi helyzet olyan, mint a templom. Pap bácsi prédikál a vízről, aztán a paplakban finom kis borocskát iszik.
(lásd: nyugdíjasoknak adott garancia, megvédjük a nyugdíjpénztárakat, anno a kórházbezárások elleni tiltakozás, iskolabezárás elleni tiltakozás, pedagógusok bére, orvosok bére... stb.)

"Feltűnt-e, hogy menet közben leraboltátok az országot? "
Gondolom Te is itt élsz, akkor Te is benn voltál a lerablásban, vagy azt gondolod, hogy a fityiszt bírálva csakis maszop-os lehetek.
Miért gondolja minden narancsos érzületű, hogy aki Orbánékat bírálja, az csak mszp-s, vagy szadeszes lehet? Elárulom, hogy 13 éve nem voltam szavazni, mert nekem nincs alternatíva. Senkire nem fogok voksolni csak azért, mert a sok rossz közül Ő a kevésbé rossz. attól véleményem még van. Nem biztos, hogy mindenben alapos tényekre alapozott, de a sajátom. Nekem nem a nemzeti érzelmem határozza meg a tudatomat, hanem a tudatom határozza meg a nemzeti érzelmemet.
Ettől függetlenül azt gondolom, hogy Fletóék, sz@rok voltak, de ehhez a mostanihoz képest ipari tanulók.
Gondolj bele, ha 3 évvel ezelőtt, ezeknek az "intézkedéseknek" csak a felét csinálta volna fletó, a város sokkal jobban égett volna, mint 2006. szept. 18-án.

tomtyi 2011.05.27. 13:41:35

"Miért gondolja minden narancsos érzületű, hogy aki Orbánékat bírálja, az csak mszp-s, vagy szadeszes lehet?">Bocs, de egy balos blogoldalon az OV-t kritizálni, miközben emellett a kritika mellett még csak említés sincs arra, hogy a másik oldalt is bírálnád, nem teszi egyértelművé a véleményed. :D
"Elárulom, hogy 13 éve nem voltam szavazni, mert nekem nincs alternatíva.">Én akkor elárulom, hogy 1990-es választások első fordulója óta tavaly voltam először szavazni. És nem feltétlenül Fidesz pártiság miatt, de már csak azért is, mert - mint nagyon sokaknak - elég volt az előző8 évből. És igen, sokszor bal(vagy inkább jobb?)fékek a Fidesznél is.
Fletónál nem az intézkedésekkel lett volna vagy volt baj. Előtte volt egy kis előzmény "dübörög a gazdaság", "pannon puma", meg (MTV választási vitaműsor, OV-nek címezve): "Nem akarhat igaztalanl választásokat nyerni" formában. Elhazudott, eltitkolt (mert megzavarja a választókat) államháztartási adatok, stb. Nem kell sorolni. A 2006-os önkormányzati választások után sem történt sok dolog, ami felemelte volna az embereket. Pedig az már erős jelzés volt.

Az OV-re szavazók többsége szvsz NEM Fideszes volt. Az elmúlt egy évben azért kiderült egy s más, hogy nem lesz kolbászból a mézeskalácsház kerítése. A közvélemény-kutatások alapján azonban a Fidesz támogatottsága még mindig háromszorosa az MSZP-nek. Ennyire lett elegük az embereknek. Ez van.
Arról nem is beszélve, hogy te úgy gondolod, a 8 év ámokfutásának következményei el vannak takarítva? Most már tiszta lap van, ahonnan minden gond nélkül lehet építkezni? Minden rendben, már csak előre kell nézni. Alig hiszem. Egy kis haladékot sem kaphatnak? És még egyszer: sok béna lépés volt, és lesz is. De gondolj bele abba, mikor tavaly áprilisban csak egy kicsivel nagyobb mozgásteret akartak volna maguknak a hiánycél (ugye nem ők adták meg, nem ők alakították a kereteket hozzá) megváltoztatásával. Elszállt a forint, mindenki felháborodott, legjobban persze az MSZP.

pliiz 2011.05.27. 21:02:49

@tomtyi: olvasom írásod, és nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek?
Egyszerűen nem hiszem el, hogy amit leírsz, azt meggyőződésből írod, vagy valaki fogja a kezed. Végül is a Te dolgod, erről nem is kívánok vitát nyitni.
tmrsz.hu/video/1541-a-fidesz-ujabb-elszolasa.html
Kérlek, ezt nézd meg, és várom véleményedet!
Gondolom, te odaadod a fizetésed, vagy nyugdíjadat.
Én nem. Én, a gyermekeimnek veszek kaját, és fizetem a fizetni valókat.
Fizetem az orvosi költségeket (nem zsebbepénz), mert az orvoshoz jutás sem kevés pénzbe kerül. Miért járunk oda? Tudod, a férjem azok közé a közellenségek közé tartozik, akik a te visításod miatt rohannak, mert -megtámadtak, kiraboltak, fegyvert fogtak a fejedhez, vagy egész egyszerűen csak a szomszédodat jelented fel, vagy egy hétköznapi emberölést jelentesz be- erre tett esküt! Na ez a jó ember, példás családapa, akit te lenézel, és láncos kutyának titulálsz, képzeld, a nem veszélyes munkája miatt- bűnügyi helyszínelő- a sok vegyszer hatására, daganatos lett. 44 éves, nem ment nyugdíjba, pedig megtehette volna, nem kap veszélyességi pótlékot, túlóra pénzt.
Ezt mind azért írtam le, mert szeretném, ha egy kicsit elgondolkoznál azon, hogy mikor láncos kutyának hívsz embereket, ebbe az ilyen EMBEREK is beletartoznak.
Jó lenne, ha tükörbe néznél, mielőtt a másikat leszólod, vagy semmibe veszed.
Írásod alapján azt mondom, hogy művelt ember vagy, azonban az a baj, hogy tudásodat nem használod, mert belekeveredtél egy csordába, és hagyod, hogy tereljenek. Tegyed, ez a magánügyed, de tartsd tiszteletben a másikat. Nem kell mást lenézni, mert ez igazából önértlékelési zavart mutat. Tudod: aki a másikat lenézi, az igazából önmagát utálja!
Tehát kérlek, mielőtt írsz, gondolkozz el azon, hogy egy apáról, anyáról, nagypapáról, nagymamáról, férjről, feleségről, vagy talán valakinek a gyerekéről van szó! A tisztelet megadása, nem gyengeség, hanem erény!

Üdv.

tomtyi 2011.05.28. 01:15:00

@pliiz:
Erre gondoltál?
"A 2006-os sajtótájékoztatóra már nem emlékszik pontosan, de most lényegesen más helyzetben van az ország gazdaságilag, mint 2006-ban volt, mondta a fideszes országgyűlési képviselő. Kétféle kiváltság illeti a fegyveres és rendvédelmi dolgozókat a nyugdíj kapcsán: az egyik, hogy 5 évvel az öregségi nyugdíjkorhatár előtt elmehetnek nyugdíjba. A másik, hogy 25 év szolgálati idő után, akár már negyven - egynéhány évesen is jogosultak a szolgálati nyugdíjra. Ez utóbbi a jelenlegi gazdasági helyzetben már nem vállalható, mondta Demeter Ervin. Egyébként pedig Demeter szerint a szocialisták jobban tennék, ha hallgatnának, mert - mint mondta - ők voltak azok, akik eladósították az országot, és ma éppen ezért nem tartható fenn az a rendszer, hogy a rendvédelmi szerveknél dolgozók 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehetnek."
Számold össze, mennyi őszülő hajú rendőrt látsz. Esetleg tudok egy átlagéletkort adni:
www.securifocus.com/portal.php?pagename=hir_obs_reszlet&&i=22062
Nem mai cikk, hogy ne lehessen trendiséggel vádolni.
De idézet:
"Alacsony - az országban 32,23, Csongrád megyében 31,87 év - a rendőrök átlagéletkora."
"Bencze József országos rendőrfőkapitány március végén meghirdette: az állomány utánpótlásának biztosítása érdekében lehetőség van a volt hivatásos állományú rendőr és határőrök szolgálatba történő visszavételére. Az ok egyszerű: kevés a tapasztalt rendőr az utcákon. Aki jelentkezik, az újra bért kap nyugdíj helyett."
"A rendőrség átlagéletkora az év elején országosan 32,3 év volt - mindössze 257, ötven évnél idősebb hivatásos tiszt szolgált a testületben."

A második kérdésedre a válasz: most akkor ez van.

tomtyi 2011.05.28. 03:07:14

Hát, nézd. Láncos kutyák az itt blogolók. A rendőrök meg azért "harcolnak", ami most van. És gyenge duma, hogy agy meg úgy elveszik a szerzett jogokat. Az nem szerzett jog, hogy 40 évesen nyugdíjba mennek.
Az MTI-hírre: elsőre csúnyán hangzik, de azért az is elgondolkodtató, miért is nem ugrott már rá az "ellenzék". Lehet, hogy más hangzott el? Lehet, hogy ez, de valami bővebb szövegkörnyezetben? Lehet, hogy az "ellenzék" sem így szó szerint értelmezi? Majd meglátjuk.

pliiz 2011.05.28. 20:03:13

@tomtyi: Ne haragudj, de írásod mond nagy semmit. Amiről én írtam, a tisztelet megadásáról, szót sem ejtesz.
Engem igazából nem érdekel, hogy mi a te véleményed, és, hogy kit utálsz. Meggyőzni nem szeretnélek semmiről, mindenkinek joga van a véleményét ki nyilvánítani (most még).Nem vagyok agitátor. Csupán egy dolgot kértem, hogy az utálatod és megvetésed normális hangvételben, és a tisztelet megadása mellett történjen.
Politikusnak biztos jó lennél, mert pusztán csak az általam említett témához nem szóltál, azon kívül mindenhez. Egy dolgot kellett volna csak tenned, elnézést kérni a fröcsögésért, ettől a véleményed még nem változott volna, csak a tisztességes hangvétel meg lett volna.
Megkérdezhetem, hogy mit dolgozol?
Üdv.

tomtyi 2011.05.29. 08:40:04

:)
Egy dolgot nem vettél észre, úgy látszik!
A fröcsögés nem a tüntetők, tiltakozók ellen szólt! Egyes egyedül eme blog hangvétele ellen. Nem hinném, hogy azért kéne nekem bocsánatot kérnem, mert te értettél félre valamit.
De hogy választod el cikk írója illetve a cikk tárgya elleni "fröcsögést"? Mely fröcsögés (ha már így nevezed) egyébként is az első hsz-ben volt csak, a többiben - szerintem - érvek voltak.
A tiltakozókkal kapcsolatban ezt írtam:
"A rendőrök meg azért "harcolnak", ami most van." Eredetileg azt írtam, hogy érthető módon azért harcolnak, mai most van nekik, ezt akarják megtartani, csak egy oldalfrissítés közben eltűnt a hsz, és nem akartam újraírni. Így lett rövidebb, és talán neked kevésbé tetsző, avagy hiányos.
"Megkérdezhetem, hogy mit dolgozol?">Meg, csak nem árulom el, mert kb. 4 ember csinálja ezt Mo-on. :)

tomtyi 2011.05.29. 11:20:16

És a tisztelet vagy nem tisztelet...
Nem nagyon látok okot tiszteletre. Vagyis inkább ennek emlegetésére. Mint ember, én mindenkit tisztelek, amíg ki nem harcolja az ellenkezőjét. Jelen esetben az embereket lehet tisztelni, de a törekvéseiket kevésbé. Ezt azért el kell választani. Mert hiába beszélnek megszerzett jogokról, azok a jogok nem változnak most sem. A Fidesznek egyszerűbb lenne azt mondani: most akkor minden nyugdíjazást felülvizsgálunk, mennyire volt valós az eü indok. Ha nm volt, akkor jogosan vennék el a nyugdíjat, és büntetnék meg őket? Ahogy a rokkantnyugdíjasoknál is. Erős gyanúm, hogy itt azért sok susmus volt. Mint ahogy a rokkantnyugdíjazást sem arra használták, amire való, ahogy a korkedvezményes (vagy ez melyik is) nyugdíjazást sem. És itt nem indok, hogy ilyen-olyan körülmények vannak. Mert mindenhol ilyen-olyan körülmények vannak (orvosok, tanárok). Ha ezeket a szerintem nem helyes célokra nem helyes eszközökkel való törekvéseket kritizálom, akkor tiszteletlenség? És ha a fentiek alapján - szerintem - jogtalanságokat követtek el, és most ezért harcolnak, és ezt megemlítem, az tiszteletlenség? Még egyszer: a (jelen értelmezésemben az általad tisztelet hiányának gondolt) fröcsögés az itt író bloggerek stílusának, egyirányúságának szól.

sinus67 2011.05.29. 16:49:33

@tomtyi:

"Hát, nézd. Láncos kutyák az itt blogolók."

Ez kicsit öngól, nem?

""Megkérdezhetem, hogy mit dolgozol?">Meg, csak nem árulom el, mert kb. 4 ember csinálja ezt Mo-on. :)"

Amennyiben ez igaz, akkor Te tényleg DOLGOZOL. :)))))

tomtyi 2011.05.30. 03:26:49

@sinus67:
"Ez kicsit öngól, nem?">Hát nem! :)
Ez a blog a piroslapok.blog.hu-n van. Ezzel kezdődik:
"A tűzoltók hétfőig tárgyalnak utána lépnek"
Ezzel van vége:
"Árok Kornél
Elnök
HTFSZ"
Alatta a reakciók.

"akkor Te tényleg DOLGOZOL.">Hát szerencsére csak EZT a munkát csinálja kb. négy ember, de szinté szerencsére azért vannak még más munkák is. Bár - ugye - lehetne a mostaninak mondjuk a másfélszerese is, egyből más lenne a helyzet. Minden téren.

pliiz 2011.05.31. 19:17:58

@tomtyi: Igazán örülök annak, hogy személyesen nem ismerjük egymást.
"Ez kicsit öngól, nem?">Hát nem! :)
Szerintem is öngól, mert te is itt irkálsz, a láncos kutyák között. Ez örömmel tölt el, mert ez azt jelenti, hogy nem vagy különb tőlünk.
Feltételezhetném, hogy valaha volt valamilyen sérelmed, amit nem tudtál másként megtorolni, hát itt ezen a blogon próbálsz nyugalmat találni a lelkednek, hogy "nesztek ezt visszakapjátok".
Boldog vagyok, hogy olyan munkakörben dolgozol, ami keveseknek adatik meg. Így biztos van viszonyítási alapod a bérezéseteket illetően.
Nem valószínű, hogy a besorolási illetményed annyi mint a rendvédelmiseké. Biztos neked is olyan feltételek vannak szabva, mint nekik.
Egyébként, ha idegesítenek az itt írkálok véleményei, miért vagy itt fenn? Miért nem mész ki a mezőre pipacsot szedni? Ott nem kapnál piroslapot, csak piros virágot.
Szép nyarat kívánok! Sok piros virággal!

tomtyi 2011.06.07. 09:30:21

@pliiz:
Kicsit sokára... :)
"mert te is itt irkálsz, a láncos kutyák között.">Tudod, itt nem blogot írok, hanem hsz-eket, korrigálni, kiegészíteni a blogolók téves, hiányos "adat"közléseit.
Sérelmem? Hacsak nem az, hogy így 45 évesen nem tetszik, hogy egy rendőr, akár íróasztal mellől is elmegy nyugdíjba, és ad 1. több nyugdíjat kap, mint fizetést, ad 2. még emellett dolgozik is, ad. 3 ez a szerintem (de gyakorlatilag az egész EU lakosságának messze túlnyomó többsége szerint is) igazságtalan előny, ad. 4 többségüknek több a nyugdíja, mint az én fizetésem. Ami ebből láthatóan nem túl sok, ráadásul teljesítménybér, tehát dolgozni is kell érte. Mert hogy kevesen csinálnak valami munkát, nem jelenti, hogy az sok pénzt hoz.
Ma reggel volt szó az M1 műsorában erről a kérdésről. Két fő irány van:
1. Semmilyen kedvezmény nincs vagy legfeljebb 5 év korkedvezmény. Pl. Németo, Ausztria, UK.
2. Ahol a magyarországihoz hasonló korkedvezmény van, ott az ezután megkapott nyugdíj a nyugdíjba vonuláskori fizetés 30-50%-a. Érted? Nem 100-120%, hanem 30-50!!!!

De szerinted az nem botrányos, hogy a rendőrségnél 2006-ban vagy 2007-ben 35(!!!) év volt az átlagéletkor, a tiszthelyetteseké 28(!!!)? Ez normális???

"Egyébként, ha idegesítenek az itt írkálok véleményei, miért vagy itt fenn?">Segíteni. Hátha egy más vélemény következményeként kicsit elgondolkoznak, és nem csak "utálom az alcsúti törpét" indulatból tiltakoznak minden ellen, amit a jelenlegi kormány tesz.

Különben kitaláltam a megoldást, ami igazából jelenleg is alkalmazható. Ha valaki eü okok miatt ment nyugdíjba, azt felül kell vizsgálni, ahogy a rokkantnyugdíjasoknál is felülvizsgálnak x évente. Ha alkalmas, vissza kell mennie dolgozni.

"Biztos neked is olyan feltételek vannak szabva, mint nekik.">Nem, nincsenek. Én NEM mehetek el nyugdíjba 25 év után, magasabb nyugdíjjal, mint a fizetésem volt. Nekem (most) 40 évet kell dolgoznom, és mennyit is fogok kapni? 70%-ot? Vagy kevesebbet?

És a végére: igen, tudom, hogy kevés a pénz. De mindenkinek kevés, mert olyan helyzetbe került az ország, amilyenbe. Idéznék egy "klasszikust":
"És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"
Ez az első 4 év volt, utána még 4 év, amire szintén jobbára az előbb idézettek alkalmazhatók, kivéve a szarból visszahozás művészetét. Az eü szétverése az egyik legjobb példa. Mert a 300 Ft-ok ugyan némi bevételt jelentettek volna, ellenben a rászoruló kispénzűek nagy terhet. Ehhez képest körházbezárások, miegymás. Mondjuk BAZ megyében ha rosszul leszel mondjuk Kékeden, 15 km-ről igen szar utakon jön a mentő, utána vagy 40 km-re visz a legközelebbi kórházig. Hurrá!
süti beállítások módosítása