Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Elkergették Vajszló fideszes polgármesterét

2011.05.20. 13:25 | balközép | 3 komment

Címkék: fidesz baranya polgármester vajszló

Azért az nem mindennapi, hogy saját képviselő testülete adja ki az útilaput a polgármesternek. Tény, hogy Vajszló fideszes polgármestere már a mandátumát sem szokványos körülmények között szerezte meg.

Vajszló piciny Baranya megyei település, de most mégis a helyi politikától hangos a sajtó. Denke Valéria először 2002-ben lett a település polgármestere, akkor is és 2006-ban is, függetlenként. 2010-ben már a Fidesz-KDNP polgármester jelöltje volt.

A pártpolitizálás azonban nem hozott szerencsét. A normális választáson egy szavazattal maradt alul egy korábbi ellenlábasával szemben. Helyette Szabó Kornél független jelölt futott be. Azonban ezt Denke szabálytalanságokra való hivatkozásul megóvta, mondván a választópolgárok egy részétől nem kértek személyit és voltak olyanok, akik nem kaptak borítékot.

Így a választási bizottság a polgármester választást megismételtette, azonban a képviselő testület választásának eredményét helyben hagyta. Érdekes ez, mert teljesen életszerűtlen. Miért is? Mert, amikor a képviselő testületi (és a megyei közgyűlési) szavazólapokat kapta az állampolgár, akkor sem kérték a személyi igazolványát és nyilván ahhoz sem kapott külön borítékot. Természetes ez, hiszen az önkormányzati választások három szavazólapját egyszerre adják oda… ha az egyik érvénytelen e miatt, akkor mind a háromnak annak kéne lennie… de nem vagyok jogász…

Az újra voksoláson már a régi-új polgármester Denke Valéria futott be, és pár szavazattal maradt le Szabó Kornél.

Érdekesség még, hogy Denke Valéria felfüggesztése előtt két héttel az alpolgármester, a szintén fideszes, Brassói Attila lemondott tisztségéről. Mint megtudtuk, az alpolgármesteri felkérést nem pártpolitikai alapon fogadta el, hanem szakmai szemmel tekintett a településre. A közösségért kívánt tenni. Ám a polgármesterrel megromlott a szakmai és bizalmi együttműködése.

A képviselő testületben is elfogyott a fideszes polgármester támogatottsága. Rajta kívül még egy támogatója maradt. Ez oda vezetett, hogy polgármester körül elfogyott a levegő.

Telefonon beszéltünk Brassói Attilával, a lemondott fideszes alpolgármesterrel. Elmondta, amikor a polgármestert felfüggesztették, már nem volt alpolgármester, de az nem pártpolitikai alapon történt. Egy kétezer fős nagyközségben igaziból nincsen Fidesz meg MSZP. Ez szakmai okokból történhetett meg. Mást gondolnak a település jövőjéről a képviselők, mint a polgármester asszony. Ennyi, és nem több. A pontos indokokról azonban nem beszélt.

Egy másik, a településen mandátumot szerző képviselővel is beszéltünk telefonon. Az önkormányzat testülete a polgármester felfüggesztését zárt ülésen tárgyalta, így pontosan nem mondhatta el, hogy mi történt ott. De annyit elárult, hogy az önkormányzat gazdálkodását átvilágították, és az ebben találtaknak köszönhetően függesztették fel a fideszes polgármestert. Arra a kérdésünkre, hogy történt-e bűncselekmény, annyit válaszolt; nem az ő tiszte ezt megállapítani.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr12919175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi79 2011.05.20. 18:01:41

A Fidesz.kormányt kéne jó messzire kergetni végre, hogy vissza se találjanak!

Motorman 2011.05.21. 08:04:41

"gazdálkodását átvilágították" Na mi van, nem csak a komcsik lopnak?
Politikus kutyából nem lesz becsületes szalonna!

tibike3 2011.05.25. 17:09:17

Hogy is mondták?? A JÖVŐ ELKEZDŐDŐTT !!!
süti beállítások módosítása