Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Vicces kedvű szélsőjobbosok kamu zsidók profilokkal nyomulnak

2011.05.16. 15:12 | ZöldMarci | 4 komment

Címkék: facebook szélsőjobb kamu profil

Mivel szerintünk az ilyesfajta széljsőjobbos nyomulást akadályozni kell, ezért közöljük ezt az ellenszert is javasló írást.

Internetes kommentelőinek a Jobbik korábban kézikönyvet is kiadott, de lehet, hogy simán széljobbos "öntevékenység" a következő facebook-os "szórakozás". Döntően zsidó nevű vagy arcképű Facebook-profilokat hoznak létre, majd ezekkel direkt hülyeségeket vagy militáns antifasiszta dolgokat kommentelnek. Ez szerintem nagyjából az a szint, mint amikor óvodában Pistike hátulról meghúzza Juliska haját, majd gyorsan arrébbmegy, hogy a közelebb álló Józsikával vesszen össze a lány. Mindezt ráadásul úgy gondolják, hogy "humoros formában" teszik.

FRISSÍTÉS (2016.01.27): A kamu profilok egy kivételével törlődtek a jelentések miatt, de számos új van. Lejjebb linkeljük őket és az egyszerű jelentésüket, hogy törölje őket a facebook.

Persze sokaknak lejön, hogy kamu profilról van szó, de nem mindenkinek. (Hisz nem nézzük meg minden kommentelő adatlapját. Ráadásul a "mókába" komoly energiát fektettek. Több tucat profilt is létrehoztak, akik egymásnak ismerősei, így az ismerősök számából nem annyira feltűnő, hogy ezek kamu profilok). Ilyen és hasonlóan intelligens profilokról van szó. Néhányat még bemutatunk és mindenkit kérünk, hogy jelentsék ezeket.


Széljobbosok által készített "zsidó-profil". (Nagyobb méretben).

 

Persze a profilok jelentős része direkt túlzó, azaz "humoros" is próbál lenni, hogy mennyire olyanok a zsidók. (Emiatt a náczivadász nevű antifasizmust gúnyoló és a nácizmust, rasszizmust relativizáló oldalt is sejthetjük a háttérben).


Ugye milyen vicces, hogy "a zsidó" a Mejn Kámpf ismerőse?

 

"Bene Zsolt" kamuprofiljának részletében is sűrítették "negatívumokat".


A Soros pénzelte fiú nemcsak zsidó, de buzi is. Höhöhö de jó poén, értitek!

 

Persze van hajléktalanokat gúnyoló kamuprofil is. Nyilván alkoholista a zsidó ÉS meleg hajléktalan. A neve is milyen humoros. (Amúgy a fentebbi "buzizsidó" Bene Zsolt ismerőse).


"Piás Feri" a meleg-zsidó hajléktalan. Fokozhatatlan humor.

 

A kamu profilokat, konszolidáltabb profilok ismeretségével próbálják valósabbnak feltüntetni. Az ismerősök száma és az ismerősök azonban lebuktatják ezeket is.

Nem tudom, ezen profilok létrehozóinak volt-e gyerekszobájuk. De kamu profilokkal népcsoportokat befeketíteni túl van a jó humor határán. Ezért azt kérném olvasóinktól, hogy a következő kamu profilokat jelentsék a Facebook-nak. Kommentben pedig ajánljanak további hasonló kamu profilokat, hiszen közel sem tudtuk mindet megtalálni.

A kamu profil jelentése mindössze néhány kattintás. Nézzük meg "Lakodalmas Lajos" profilján, akinek foglalkozása "lámpaernyő Auswitz-Birkenau-ban" (nehéz erre a "humorra" mit mondani).

1. lépés: a profilon kattintsunk az üzenet melletti legördítőre, majd a jelentés/tiltásra.

Profiljelentes_1_lepes.jpg

2. lépés: A jelentés indoklásának kiválasztása. "Ez az idővonal másvalakinek tetteti magár vagy hamis". Azon belül pedig: "Does not represent a real person" (Nem valódi személyt jelenít meg).

Profiljelentes_2_lepes.jpg

3. lépés: jelentés megerősítése. A jelentés komolyságát erősítheti, ha van szöveges indoklás. Mivel az adminisztrátorok valószínűleg angol anyanyelvűek ezért érdemes angolul írni (ha magyar a moderátor facebook-alkalmazottként úgyis tud angolul). A legegyszerűbb az ez a profil hamis "This is a fake profile" szöveg. De ki lehet egészíteni azzal is, hogy milyen rossz szándékú célokra használják pl.: gyűlöletkeltés. A végén egy pipát kell kattintani a megerősítem elé, majd a megerősítés gombra kattintani.


Profiljelentes_3_lepes.jpg

 A kamu profilok egyes megosztásait is lehet jelenteni (pl.:  gyűlöletbeszéd / hate speech) miatt, de ezt még a személy jelentése előtt kell megtenni, utána ugyanis nem lehet.

 

Kérjük a következő kamu-profilokat jelentsétek:
Nemcsak a profiljuk gyanús, de többszörösen ismerősei is egymásnak, így biztosan nem valós személynek jelent problémát törlésük.

FRISSÍTÉS (2016.01.27):

Köszönjük a kamuprofilok jelentését, a korábbi 22-ből már egy se maradt. Azóta felfedeztünk néhány újabbat:

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr892907165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ayatollah 2011.05.25. 22:56:14

lehet én vagyok a hülye de szerintem tényleg poénos. viszont azok a faszok akiknek erre van idejük elmehetnek a gecibe :-)

Spiritmonger 2011.06.01. 23:04:31

a nácivadász az egyik legjobb oldal, kötelezővé kellene tenni az olvasását a közszférában
a szereplők pedig telitalálatok, archetípusok és sztereotípiák, nem kevés humorral

radikalisviccek 2012.08.02. 18:58:23

mindjárt csinálok egy zöldmarci profilt "tevékenységek: rinyálás kamuprofilok miatt; facebook-besúgósdi" :D Ajvék, azonnal jelentsétek hogy itt vannak a nácziak!
süti beállítások módosítása