Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Két hét alatt közbiztonság?! Két év alatt polgárháború!

2011.04.19. 22:27 | Brendel Mátyás | 6 komment

Címkék: fidesz polgárháború jobbik közbiztonság hajdúhadház

De a Fidesz szavazói bevették. Ők elhitték, hogy a sakál visszatartására a hiénát érdemes megbízni. "Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog." ("olvasói komment")


 

***

Emlékszünk? A Fidesz kampány egyik legnagyobb hazugságán alapuló, de ezen túl talán legpofátlanabb, és legarrogánsabb eleme volt az, amely a bűnözéshez, a Jobbikhoz és a cigánysághoz kapcsolódott. A Fidesz három dolgot állított:

1) Magyarországon a közbiztonság csökken. Sőt: "közbiztonságról jóformán nem is lehet beszélni".

2) Erről az MSZP tehet, mert tutyi-mutyi.

3) A Fidesz rendet fog tenni, mert nem tutyi-mutyi.

1) Hazugságon alapult, mert az MSZP alatt a statisztikák szerint a közbiztonság nem csökkent. A Fidesz pár nagyobb ügyet fújt fel, mint a Cozma-gyilkosságot, azt se bánta, ha a jobbikosok olaszliszkáznak, és állandóan az uborkalopást emlegetik.

2) Pofátlan volt, mert azt mondták, hogy erről az MSZP tehet, hiszen kormányon van. Figyelmen kívül hagyták, hogy a világgazdasági válságban a kis értékű lopások nyilván elszaporodnak, illetve nyilván súlyosabban is érintik a kárvallottat. De leginkább azért voltak pofátlanok, mert a feszültség egyik legnagyobb fokozója a Jobbik volt (ld. cigány-gyilkosságok), és mi sem áll távolabb az MSZP-től, mint a Jobbik támogatása. Nem áll ez utóbbi viszont olyan nagyon messze a Fidesztől. A Fidesz-szavazók meg bezsongtak, és elhitték, hogy a Jobbikról a legnagyobb ellensége, és nem a kacsintgató kollaboráns tehet. Konkrétan vitáztam ilyen Fidesz-szavazóval.

3) Arrogáns volt, mert a közbiztonságot két hét alatt ígérték, a Gárdát pofonnal zavarták volna haza, és olyan szövegeket zavartak le, mint például a következőt a Fidesz-programban:

"Az elmúlt nyolc évben az ország számos pontján, összefüggő vidékein az állam felszámolta önmagát. (...). Ebben a helyzetben egyre többen választották az önbíráskodást vagy az erőszakhoz másoktól kértek segítséget. Meggyőződésünk, hogy az állam önfelszámolására és kivonulására nem ez a helyes válasz. A jövő Magyarországán a biztonság mindenkit megillet és azt az állam az ország minden pontján garantálni fogja. Soha nem fogjuk megengedni, hogy a rendteremtés vagy az erőszak jogát bárki az államtól elragadja és azzal visszaéljen. Az erős Magyarországnak nincs szüksége gárdákra, mert képes mindenki számára rendet, védelmet és biztonságot garantálni." (55. oldal)

"Az országban akkor lesz rend, ha azonnal és mindenki számára érezhető módon növeljük a rendőrök közterületi jelenlétét. Az emberek akkor vannak biztonságban, ha minden településen van rendőr, kapcsolatba tudnak lépni vele és számíthatnak segítségére. (...) Az új rendőrség kialakításának célja, hogy az ország legkevésbé biztonságos településein megfelelő mennyiségű és minőségű rendfenntartó erő legyen. A rendőröknek minden magyar településen ott kell lenniük." (57. oldal)
 

"A szocialisták nyolc éve után az új kormánynak vagyoni, szociális helyzetre, világnézeti, politikai meggyőződésre, vallási, etnikai hovatartozásra tekintet nélkül mindenki számára garantálnia kell a védelem jogát, amelyet a legalapvetőbb emberi jognak tartunk. Akár a fővárosban, akár vidéken lakik, akár a többséghez, akár a kisebbséghez tartozik valaki, akár szegény, akár gazdag, az államnak kötelessége, hogy megvédje az életét, testi épségét, vagyonát és gondoskodjon biztonságáról. Nincs mentség és nincs kifogás, ha a kormány nem tudja garantálni a magyar polgárok védelemhez való jogát. Nincs az a gazdasági válság vagy politikai ellentét, amely egy hatékonyan és jól működő ország közbiztonságát megtörheti, erre kizárólag csak az elmúlt nyolc év kormányzatainak szakmai alkalmatlansága volt képes." (57. oldal)

Ezt az imamalomszerű propagandaszöveget Lázár János követte el. Azért mondom, hogy elkövette, mert bűn volt ezt a kb. tíz oldalon 3 mondatnyi információt felmondó, ismételgető, szajkózó, hajtogató, recitáló, mormoló, hipnotizáló, szuggeráló szöveget megszülnie. És mert még nagyobb kín volt olvasni. Ha majd valamikor, esetleg vallatni kell valamilyen korrupcióért, érdemes lesz ezt felolvasni neki büntetésképpen. Meg fog törni.:)

De a Fidesz szavazói bevették. Ők elhitték, hogy a sakál visszatartására a hiénát érdemes megbízni.

A hiéna azzal kezdte, hogy pár törvényben megpróbált koncot vetni a sakálnak, de, ahogy azt a mondás tarja: "evés közben jön meg az étvágy", ettől a sakál nem sokáig nyugodott meg.

Időközben odáig fajult a helyzet, hogy Gyöngyöspatán káosz uralkodott el, Hajdúhadházon pedig a Jobbik járőrei beintettek Pintérnek. Puff neki érezhető rendőri jelenlét minden településen. Puff neki, mindenkinek "mindenki számára garantálni kell a védelem jogát", puff neki, "soha nem fogjuk megengedni, hogy a rendteremtés vagy az erőszak jogát bárki az államtól elragadja és azzal visszaéljen".

A Fidesz lehet, hogy kiküldött pár rendőrt pár városba, csak azt nézte be, nem kicsit, hanem nagyon, hogy a szélsőjobbos veszedelem nem a rendőrhiány miatt erősödik, hanem attól az ideológiai zülléstől, amelynek a Fidesz ugyanúgy része, mint a Jobbik. Ezt az ideológiai züllést csak az állíthatja meg, ha erős baloldal, erős liberalizmus, és erős, civilizált jobbközép alakul ki Magyarországon.

A Fidesz az elmúlt nyolc évet hibáztatta, és cikizte a kormányt. Nos, azóta kiderült, hogy ők az igazán bénák, ők megcsinálták békeidőben kétharmaddal azt, amiből az MSZP ötven százalék nélkül, háborús időben kilavírozott: a tönk szélére sodorták az országot. Ez tényleg világcsúcs. Ilyen böszmeséget még ország nem csinált.

De most komolyan, ki volt az az észkombájn, aki elhitte, hogy a Fidesz szervezésben, irányításban, rendezésben jobb, mint bármelyik másik párt?! Ugyan mi a fészkes fekete fenétől lennének jobbak? Ők is csak emberek, az ideológiájuk meg igazán nem utal szervezettségbeli (intellektuális) fölényre.

Ha a hiéna és a sakál harcol egymás ellen hogy melyiknek bűzösebb a pofája, az biztosan nem hoz mást, csak egy undorító állatviadalt. Mellékesen pedig az országot a polgárháborúba sodorja. Még egy év, és sajnos lehet, hogy itt is lesz.

Két hét alatt biztonság?! Két év alatt polgárháború!

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr62841057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár János kezébe szálka ment 2011.04.22. 08:36:29

  Szegény Lézer János már jó ideje álmatlanul forgolódott éjszakánként az ágyában. Hiába gondolkodott erősen, nem jött rá mi az oka. A szép szolgálati autóját már régen leadta, az már nem is foglalkoztatja, hisz vett egy hasonlót (az árát és ...

Trackback: Felejtsük el a nadrágszíjat 2011.04.21. 07:46:25

  Nadrágunk még van, igaz a zsebe lukas, a csupasz fenekünk kilóg belőle, de még van és ez a lényeg. Viszont a nadrágszíjra nem lesz szükségünk, és egyébként sem lehet szíjnak nevezni azt, ami még van, hisz elég egy csat meg egy két centis da...

Trackback: Napsütés és árnyék 2011.04.20. 04:32:11

„Látják, hogy ma a nap is másként süt" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: a kormány arra törekszik, hogy valamennyi célja világos legyen a választók számára.Azóta eltelt egy év, világossá váltak a célok és látszik a megvalósítás zsenialitása ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apose 2011.04.20. 13:02:05

Nem kell itt színezni a stiglicet ! Ez a Fidesz kormány úgy szar ahogy van !
Lehet, hogy a polgári engedetlenség megoldást jelentene !
Akkor miért nem próbáljuk meg ?

gorcsev54 2011.04.20. 15:23:54

Én nem szólok hozzá nem akarom Q7 végezni. Legalább is ha nem a sajátom. Arra pedig esély 0%.

apc 2011.04.20. 15:48:38

@gorcsev54: Tanultál volna, vagy jó helyen lettél volna kollégista.

gorcsev54 2011.04.20. 16:32:01

@apc: Tanultam,de nem voltam kollégiumban ill.rossz helyen és időben.

kung-fu 2011.04.22. 17:47:09

Kár, h hazudtok!
Gyöngyöspatán egészen más történik, mint amit ti kamuztok.
malacnews.freeblog.hu/archives/2011/04/22/Napi_Torok_Zsolt/
süti beállítások módosítása