Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Fölösleges a szegények jogaival számolni

2010.12.11. 12:32 | szocdemman | 4 komment

Címkék: jog fidesz ensz alkotmány

Az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának fideszes alelnöke szerint a polgári jólét egy bizonyos szintje alatt fölösleges azzal számolni, hogy a társadalom széles rétegei a szabadságjogokat megfelelő mértékben értékelni tudnák.

Hát ez a mondat nem csak nálam ütötte ki a biztosítékot. Azért, mert valaki valamilyen jogával nem kíván, vagy nem tudod élni, nem lehet igazolási érv, hogy fölösleges azzal számolni, mert ebből egy idő után az fog következni, hogy ez úri huncutság, így elvehető.

Persze, a mondat önmagában sokat megmagyaráz. A Fidesz mostani politikai döntéseinek miértjéről, no pláne a hatalomgyakorlásáról is. A cinizmus csúcsa, hogy ez a Fidesz pártalapítványának azon rendezvényén hangzott el ahol a 62 éves, 1948. december 10-én elfogadott ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát ünnepelték. Ez a nyilatkozat foglalja össze a minden embert megillető alapvető jogokat.

Ez alkalomból tartott konferencián több felszóló is élesen kritizálta a kormány tevékenységét és az alkotmányozás folyamatát is, többek között az alkotmánybíróság elnöke is:

"Itt lenne a jó alkalom az alkotmányozás kapcsán, hogy az 1989-ben csak esetlegesen lefordított, az emberi jogokat érintő nemzetközi szerződéseket, vagy az új jogokat is figyelembe véve alakítsák ki az új alapszerződést" - mondta Paczolay Péter

A közjogi méltóság szerint az alkotmányozás kapcsán néhány szempont nem kellő súllyal érvényesül. Ennél a folyamatnál nélkülözhetetlen a politikai közösség önértékelése, önreflexiója. Meg kellene állapítani azokat a közösségi értékeket, amelyekben az egész magyar politikai közélet egyetért.

Nyilván, arra utalt Paczolay, hogy a parlamentben a Fidesszel csupán a társadalmi támogatással nem rendelkező KDNP kíván alkotmányozósdit játszani. Az ellenzéki pártok mind kivonultak ebből.

Nyilván ők a szemetek, pedig ez a jó fej Fidesz tökre mindent megtesz, például be sem tiltja a működésüket…:)

Azt a Fidesz képtelen felismerni, vagy nem is tette fel magának soha azt a kérdést, hogy miért hagyta ott a francba az összes többi párt? A kérdésre a válasz pedig nagyon is egyszerű: baromira nem szerettek volna egy olyan folyamatban díszgombként vigyorogni, amibe valódi beleszólásuk úgy sincsen. Ergo, nem akartak legitimizmálni egy olyan alkotmányt, melyet nem tudnak a saját elveik alapján elfogadni.

És ez az, ami miatt a Fidesz nem alkotmányozhatna. Persze a számok tükrében azt csinál amit akar, de az alkotmány nem lehet megosztó. Az alkotmánynak nem arról kell szólnia, hogy egy 53 százalékos többségre alapozva izomból átnyomunk mindent,  pl.: leválthatatlanná tenni a saját haverjainkat, mint Polt Péter esetén. Az alkotmányt valamilyen szinten mind a 10 millió magyarnak el kell fogadnia. A jelenlegi helyzetben ez nincs így. Nem véletlenül alakultak nagy tiltakozó-csoportok a Facebook-on.

Jaj, de rá fog faragni erre az izomból politizálásra a Fidesz… na erre nem lenne pont semmi szüksége, ez nem más a részéről, mint színtiszta gyökérség.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr482508637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

túrós_rudi 2010.12.11. 13:45:40

"Fölösleges a szegények jogaival számolni"
Hát ha már az érdekeikkel úgysem foglalkozik senki, akkor minek a jogaikkal ?
Egyébként 2/3-al be is lehetne tiltani. Mármint a szegényeket. Kádáréknak is sikerült.
Ez a Paczolay pedig jobb lenne ha befogná a pofáját. Mert hamarosan a szegénységi küszöb alá kerül aztán neki se lesznek jogai...

hanyasvagy 2010.12.11. 14:39:17

Csak röviden:....................nyát! De azért úgy csinálunk,mint a Putyin:nem felejtünk!!!!

Mille38 2010.12.12. 13:54:40

A FIDESZ már a XVIII. századba táncol vissza.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2010.12.12. 17:46:58

A fidesz arra épít, hogy a szabadság vs biztonság dilemmában a legtöbb ember a biztonságot preferálja.
Vagy legalábbis benyalja, h a szabadság úgyis csak akkor vagy, ha megSZABADulsz a nélkülüzéstől.
(free from want)
Ez egyébként egy jól ismert marxista népbutítás: Csak akkor lehetsz szabad, ha anyagilag biztonságban vagy, ergo add fel a szabadságjogaidat annak érdekében, hogy a vezér iztostsa neked az anyagi biztonságot.

Aki meg ugat, h az ő szabadságától el a kezekkel, azt könnyű diszkreditálni azzal, hogy felmutatsz egy éhező árvát és azt mondod, h miattad éhezik.
süti beállítások módosítása