Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Még Vágási Feritől is elvesz a kormány (videó)

2010.11.25. 11:09 | ZöldMarci | 5 komment

Címkék: nyugdíj vágási feri nyugdíj megtakarítás

Elég sokan fizették tisztességgel a nyugdíjjárulékot, hogy annak egy része biztosan a saját jövőbeli nyugdíjuk alapja lesz. Ez jövőre félretett megtakarítás a bér 8 százaléka. Azonban hiába gondoltak sokan arra, hogy ezt megtakarítják, most úgy járnak, mint Vágási Feri, akinek a pénze szintén megy a közösbe. Pedig Vágási Feri sokat gondolkodott, hogyan fog megtakarítani.

Persze a kormány fogadkozik, hogy aki beadja annak is megmarad az egyéni számlája. De mi a garancia, ha most azt lehet mondani, hogy aki nem lép az állami rendszerbe, az annak ellenére nem kap majd állami nyugdíjat, hogy most a bére 24 százalékát fizeti be állami rendszerbe? Ha egy kétharmados gombnyomással el lehet venni az évekig fizetők jogosultságát? 

Vágási Ferinek a most kezdődő 14 hónapnyi járulékelvonás után döntenie kell majd. Vagy megtartja pénzét a magánnyugdíjpénztárban, de akkor a 8 százalékos befizetés háromszorosát kitevő állami rendszerből kizárják. Vagy bízik Selmeczi Gabriella szavában, hogy az állami közösben, majd megmarad egyéni számlája és egyszer mindent visszakap, de gyerekei már biztos nem örökölhetik megtakarítását. Az egyéni számla az állami közösön belüli vezetéséről Selmeczi már egy hónapja azt mondta, hogy  "gőzerővel" dolgoznak rajta. De valamiért erről az "apróságra" hetek óta nem tud megoldást ígérni a Fidesz.

 

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr642471723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fallen 2010.11.25. 12:59:35

Persze a töketlen mszp is inkább elbújik az arénába, ahelyett, hogy az utcára vigye az embereket. Így nehéz elhinni nekik, hogy valóban el akarják takarítani ezt a törpe faszt a trónjáról!

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.11.25. 13:44:36

@fallen: Szanyi pont ma jelentette be, hogy az aréna megtelt, de az aréna elé az utcára is várják az embereket!

kirkezoa 2010.11.25. 14:09:48

Szemetek, csak elvesznek, ez nyílt rablás....

fallen 2010.11.25. 17:09:04

@szocdemman: azért ez mégsem ugyanaz, amúgy meg miért vártak vele ennyit? Miért kellett ennyit várni, miért nem lehetett már november elején tüntetni? Már akkor tudni lehetett, hogy az AB cécó az mnyp miatt van. Gyurcsány tudott azonnal tüntetést szervezni, még az lmp is tudott. Az mszp mire várt eddig? Ha az meszp rúgja tökön így a jogállamot, akkor aznap este már lángokban áll a város, és ezt szó szerint lehet érteni. Ezt persze nem szeretném, de az mszp mikor jön rá, hogy nem elég sajtótájékozatót tartani, nem elég azt mondani, hogy ejnye!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.11.27. 15:34:52

Megdöbbentő, hogy a Szomszédok még 13 év múltán is mennyire aktuális tud lenni!
süti beállítások módosítása