Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán kedvenc publicistája a kampányban szerette a multikat (+videó)

2010.11.24. 13:30 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: kampány multi fidesz orbán viktor bayer zsolt 2010

 Az, hogy a Fidesz a döntéseivel hitelteleníti magát, egy dolog. Politikusok. Azonban a Fidesz 2010-es kampányában igen aktív szerepet vállalt a szellemi hátország, ha tetszik, a jobboldali értelmiség színe-java. Akik akkor más intézkedéseket és más jövőt vizionáltak, sőt, a mostani valósággá vált intézkedések egy részétől kifejezetten óvtak minket. Talán Bayer Zsolt is így járt. Akit én alapvetően egy jó toll- és szóforgatónak tartok, nem véletlen, hogy Orbán Viktor többszörös kedvenc publicistájává avanzsált. Karakteres és ellentmondás nem tűr, kijelentései világosak, nehéz félreérteni. Nekem sok esetben az egyetértés sem könnyű.

A 2010-es kampányban világosan a Fidesz mellett tette le a voksát, mindegyik más politikai elképzelést hibásnak gondolt. Ez alól nem volt kivétel a multikkal kapcsolatban elhangzó kampányígéret sem. A „multik leszámolását” finoman szólva is károsnak nevezete.

„ Az egyik üzletláncból lesz turul, hétfőn… majd kedden mi lesz? Mit mondtok az 5000 elbocsátott dolgozónak?” Ennek a gondolati körnek a bekövetkezése esetén a jobboldali véleményformáló mindenféle roppant ijesztő nevű rezsim megvalósulását is látja. „Rémálom.”

Ha jól értem, márpedig szerintem világos, az, amitől Bayer gondosan óvott, részben valósággá lett, és amennyire lehet érzékelni, lesz folytatás. Talán nem helyes, hogy most azonban az eddig beszélő publicista hallgat, s nem tiltakozik. Pedig ezeket a szavakat ő mondta, ő ígérte, ő védett ettől. Valószínűleg nem lesz ott szombaton az MSZP tiltakozó megmozdulásán, de talán egy visszafogott kis apró betűs bejegyzés azért elvárható lenne: na de fiúk, rendben van ez így?

Szerintem hosszútávon két út van a jobboldali értelmiség előtt. Az egyik megszólal és esetleg konfliktusokat vállal Orbánnal és a Fidesz vezetésével, ami veszélyes karrierjüket tekintve. Vagy hallgat, csendben támogat és a kormányzattal együtt hiteltelenedik el. Kőkemény dilemma, nem irigylem őket.

Mondjuk megoldás lehet az is, hogy a magyar belpolitikáról semmit nem írnak, hanem érdekfeszítő beszámolók jelennek meg a tollaikból harmadik világbeli országok belpolitikai eseményéről, senkit nem érdeklő úti beszámolok, történelmi vonatkozások Japán és a Takelau-szigetek között, névtelen szakértők beszélnek a kuszkuszfogyasztás fontosságáról, stb, stb, stb. Aki azt hiszi, hogy az agyonhallgatás ezen szemlesütő formája nem kezdődött el, hát nézzen szét a jobboldali fertályon. Bár ennek a végeredménye is ugyanaz lesz, a színtiszta dögunalom.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr872470121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása