Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A felcsúti dakota faló, avagy adjátok meg Bauernak és Debreczeninek az igazat!

2010.11.11. 20:27 | Brendel Mátyás | 1 komment

Címkék: orbán debreczeni jóslat kasszandra arcmás trójai faló

 


Mérges vagyok. Hogy miért, az a következőkben ki fog derülni.

A választás előtti években a farkast kiáltó fiú meséje volt az egyik meghatározó motívum a jobboldali médiában. Akár a viktatúráról volt szó, akár a szélsőjobbos veszélyről. Ahogy azt Bauer Tamás nemrég nagyon szépen felidézte az ATV a Tét c. műsorában, sok értelmiségi és mezei ember mondotta vala azt, hogy "minek ijesztgetnek a Fidesszel, minek kiáltanak hiába farkast, nem lesz itt semmi baj, jó is az, ha kétharmaduk lesz, legalább csinálnak valamit, vagy ha nem, akkor a felelősség egyértelmű lesz, diktatúra az meg nem lesz". Az egyik legszebb példánya ennek Babarczi Eszter. De persze nem az egyedüli, és nem a legvészesebb példa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az állítólagos ijesztgető persze többek között maga Bauer volt, aki elég sok cikket írt arról, hogy mi fenyeget a viktatúra eljövetelével, és Debreczeni, aki egy egészen terjedelmes, részletes, jól dokumentált, bár szörnyen lektorált könyvet írt erről "Arcmás" címmel. Akinek volt szeme, aki tájékozódott és aki gondolkodott, az tudhatta, hogy mekkora baj lesz ebből.

Debreczeni könyvének részletes ismertetését most mellőzném, megtettem már. Csak pontokat emelnék  ki. Miket jósolt Debreczeni? (i) Populizmus, ezzel kapcsolatban választási ígérgetés, és annak be nem tartása. Kipipálva. (ii) A média elfoglalása. Kipipálva. (iii) A harmadik köztársaság, a jogállam felszámolása, az alkotmány átírása. Megtörtént, folyamatban van. (iv) Keleti típusú féldiktatúra. Stimmt. Még a keletre orientálódás is. Egy dologban nem jött be eddig Debreczeni jóslata, és ez az erős elnöki rendszer. No de hát erre mondhatjuk azt, hogy még szerencse, hogy ez nem jött be, illetve, éppen elég az, ami megvalósult, sőt... Ma már minden értelmes embernek nyilvánvaló, hogy miközben Debreczeni farkast kiáltott, nem is farkas, hanem egyenesen egy Tyrannosaurus Rex jött.







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami fontos lenne, hogy legközelebb ne kelljen már kipróbálni azt az ál-messiást, hogy a társadalom felismerje, hogy nem messisás ez, hanem álnok csaló.

Mérgem azért engesztelhetetlen, mert ez utóbbit nem látom. Úgy látom, hogy ha a magyar társadalom el is jut odáig, hogy hiba volt Orbánra szavazni, ez nem fogja megakadályozni abban, hogy legközelebb, a következő ál-messiásnak ne dőljön be. ilyen trendeket látok, mint például a konzervatórium blogon:

"mert ezek után legalábbis ismét hihetővé válnak Debreczeni József és a Galamus legsötétebb lázálmai is. "

És ez az én nagy mérgem itt. Hogy Magyarországon a gondolkodás, az előre látás bűn lesz. Magyarországon meg akarják magyarázni, hogy Kasszandra nem egy tragikus személy, hanem egy kártékony nő, aki megkapta jutalmát. És ez a szemléletmód, ez az esztelenség az, ami felbosszant.



Kasszandra és Debreczeni József között van sok különbség, például Kasszandra állítólag vakító szépségű hercegnő volt. Amiben viszont hasonlítanak, hogy mindketten megjósolták, hogy a zemberek által olyan naivan várt faló pusztulást hoz rájuk. Debreczeni "dakota" lovát Orbán Viktornak hívják, és Felcsútról "csempészték" be a Parlamentbe.

A teljes írás a saját blogomon található meg.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr922442031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toyotomi Hideyoshi 2010.11.17. 17:45:00

Elbeszélgetnék egyszer veled a világnézetedről, érdekel, mit gondolsz a világ folyásáról.
süti beállítások módosítása