Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán még mindig Gyurcsánytól fél?

2010.11.10. 18:39 | szocdemman | 1 komment

Címkék: orbán gyurcsány parlament

Gyurcsány Ferenc, az a Gyurcsány Ferenc, aki Magyarország miniszterelnöke volt, és most egyébként országgyűlési képviselő, kérdést szeretett volna feltenni a parlamentben Orbán Viktornak, Magyarország jelenlegi miniszterelnökének.

Sokkoló bizonyíték: Gyurcsányt látták a Merapi vulkán kitörésénél! -Hírcsárda

Demokráciákban több jogosítványt is biztosítanak az ellenzéki képviselőknek. Ha egy törvényjavaslatot alkotmányellenesnek ítélnek, kérhetik az Alkotmánybíróság állásfoglalását, vagy ha egy szakterületről vagy a kormány munkájáról szeretne a parlament bármelyik képviselője felvilágosítást kapni, interpellálhatja, vagy kérdést tehet fel bármely miniszternek, és a miniszterelnöknek is.

Ferenc országgyűlési képviselő, tehát szeretett volna élni ezzel a jogával, de Viktor miniszterelnök aznap épp nem ment be a parlamentbe. 

Azért alapvetően elgondolkoztató az, hogy amikor a parlament ülésezik, hát mi a rosseb fontosabb dolga van hazánk miniszterelnökének? Jó, ha Felcsúton volt edzésen, megérteném, de még ott sem volt. Nem tudjuk hol volt… Pedig a dolga az lett volna, hogy a Nemzeti Együttműködés Parlamentjének képviselőit meghallgassa. Viktort nem érdekli, hogy mi mások véleménye az Alkotmánybíróság jogkörének csorbításáról? Vagy az új oktatási törvényről?

Nekem egy picit azért olyan érzésem volt, hogy ezzel a trükkel szeretett volna a Gyurcsány-Orbán párbeszéd alól kitérni.

Normális esetben Viktor nem bújócskázhat tovább, max. három hét, és muszáj neki bemenni, és válaszolni. Ez a törvényi kötelezettsége. Még egyszer, normális esetben.

De Magyarországon nem normális eset van. Laza technokrata mozdulatokkal a kétharmados törvénygyár máris tehermentesíteni tudja Orbánt a nem kívánatos kérdések alól. Mhhhhh, mondjuk ez már uncsi lenne, meg különben is ebbe lenne olyan jogállami izé…

Vagy van itt jobb, olyan jó kis 50-es évek megoldása. Hátha véletlenül addig pont lecsukják Ferencet. Mondjuk Budai Gyula, Orbán egyik politikai szövetségese, elég ingerülten szólította fel a legfőbb ügyészt, hogy mikor kérik már ki Gyurcsány mentelmi jogát. Azért bájos, hogy egy másik bizottságban meg épp azt vizsgálgatja a fideszes többség, hogy vajon az MSZP-kormányzat tett-e politikai nyomást 2006-2007-ben a rendőrségre meg az ügyészségre. „Hipokriták”.

A legfőbb ügyész nem tett indítványt a mentelmi jog felfüggesztésére. Még.

A "Gyurcsány a hibás"-játék ennek ellenére folytatódik. Ez egy ilyen összpolitikai játék lett. Rúg bele egyet a Fidesz, rúg bele egyet a Jobbik, és rúg bele egyet az LMP. Ami az utóbbi részéről komoly stratégiai hiba, hisz pont hogy a Gyurcsány-fanok bizalma rendült meg az MSZP-ben, egynéhány egykori Gyurcsány-támogató ma az LMP-ben ül. Szóval részükről hiba, a többiek részéről meg megszokás, ami időnként már komikus.

Szerintem még magyar politikus elhiteltelenítésére, lejáratására nem költöttek annyi pénzt, nem építettek fel annyi kampányt, mint amennyit Gyurcsányéra. Szerintem a Fidesz tavasszal jelentősen több olyan kiadványt adott ki, amin Gyurcsány van, és jelentősen kevesebbet, amin Orbán Viktor van.

Lehet, Orbánnak Gyurcsány-fóbiája van?

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr792437473

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A megfelelő ember VII. : Sukoró bajnoka 2010.11.15. 16:05:42

Alig néhány napja, hogy (az összeférhetetlenség miatt inkább a polgármesterséget választó Papcsákot váltva) Budai Gyula lett a leszámolási elszámoltatási kormánybiztos. Csak azt lehet erre mondani: tökéletes utód, hisz nem csak abban hasonló elődjéhez,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stirlitz_the_spy 2010.11.15. 16:36:07

Nevetséges az egész cikk.
Ha valaki komolyan figyeli a magyar politikát, tudja, hogy aznap Orbán Bukarestben volt Duna-csúcson.
De ha az efféle balos szíveket csak a tény nyugtatja meg, íme:

orbanviktor.hu/cikk/a_duna-strategia_igazi_europai_sikertortenet_lehet

Kár a gőzért, komcsikáim! LOL
süti beállítások módosítása