Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A kormány nemcsak pancser, hanem hazudik is ...

2010.10.25. 18:43 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Címkék: robin hood adó különadó energia adó

... mondaná Szíjjártó Péter, ha nem a Fidesz lenne kormányon.

Két éve a fidesz.hu-n kemény vélemények jelenetek meg az akkor elhatározott különadó ellen (ún. Robin Hood adó, energiaszektor).
Most itt az újabb különadó, két másik szektorra is: Ezekkel a fidesz.hu szerint hosszú távra elriasztjuk a befektetőket.
Ha elvárnánk Szíjjártó Pétertől, hogy képes legyen visszaemlékezni két évre, akkor azt mondanánk, hogy pancser kormány, riasztja a befektetőket elfelé. De itt még nem emlegetném ezt a pancserságot, mert ez gazdaságpolitikai vita: mi riasztja el a befektetőket, s ha igen, megéri-e vállalni ennek kockázatát.
(Véleményem szerint az évi 30 milliárdos Robin Hood adó még nem riasztó, a most bevezetett közel kétszáz-milliárdos adók már a határon vannak, de talán érdemes bevezetni őket.)


Kérdés, hogy mennyire járnak befektetők abban az erdőben, ahol megsarcolják őket.

A pancserság ott van, hogy nem tudják, mit akarnak. Az új, nagyobb összegű adó bejelentésekor az energiaszektor abban bízott, hogy csak nem tartanak fenn két különadót egyszerre. (Dehogynem!)


A bizakodásukat erősítette, hogy a Robin Hood adó a hatályos törvény szerint meg is szűnik idén év végén. Majd azt heletett hallani, hogy a Robin Hood adó korlátlan ideig megmarad.
Lassan két hete már, hpgy Orbán bejelentette az új különadókat, de az adóügyi államtitkár csak most tudta megmondani, hogy mi is lesz a Robin Hoddal.

Hát megmarad. Hiába mondta az állam két éve, hogy csak két évre vezeti be. Hiába, hogy a most kormányzó párt akkori véleménye szerint hibás. Megmarad. Márpedig az állam legsúlyosabb füllentése az, ami jogszabályban is megjelenik.

A füllentős emberrel pedig az a baj eshet meg, hogy úgy marad. Például most azt mondja a kormány, az új kölönadókról: azok idén lesznek, meg még két évig.

És ki hiszi el azt, hogy két év múlva nem fogják meghosszabbítani őket. Vagy ahár Robin Hoodot?
No ez már lehet riasztó a befektetéseknél ... ha érdekli ez a nemzeti ügyek (füllentős és pancser) kormányát.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr522397315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása