Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Szalai Annamária vs. internet

2010.10.22. 16:19 | Panelkuruc | 31 komment

Címkék: fidesz facebook jobbik kuruc info kurucinfó szalai annamaria

A napokban került nyilvánosságra egy interjú Szalai Annamáriával, a Médiatanács vezérével. Ebben több meghökkentő nyilatkozatot is tesz, többek között kijelenti, fent van a Facebookon és az IWIW-en is álnéven. Ennek kapcsán alakult is egy Facebook-csoport, "nem én vagyok Szalai Annamária" címmel. A megrökönyödés érthető, ám gondoljunk csak bele, mennyi kellemetlenséggel jár egy ilyen ismert embernek a nyilvános adatlap: a pimasz ellendrukkerek folyamatos zaklatásai, a rajongókról nem is beszélve. Mindazonáltal nyilvánvalóan szeretné élvezni a közösségi oldal összes szolgáltatását, amihez bárki hozzáférhet ingyen, ő miért ne tehetné meg?

Ennél érdekesebb viszont, amit az egyik legolvasottabb radikális portálról mondott: véleménye szerint ugyanis, abban az esetben, ha a Kurucinfón törvénysértő dolgok jelennek meg, le kell tiltani. Na, ez a lényeg, kérem tisztelettel, egy rakás kérdést von maga után ez a kis megjegyzés.

Először is, szögezzük le: nem fogunk szót vesztegetni ebben az esetben a sajtószabadságra, illetve az azt ért súlyos sérelemre, ennek a portálnak a kapcsán nevetséges, otromba tréfa lenne. Egészen nyilvánvaló, hogy eddigi teljesítményükkel, ha írott formában jelennének meg, és nem a korlátlan szabadság világában, az interneten, a napi 10 bukott sajtóper is elég alacsony becslés lenne, nem számítva a személyiségi jogi aggályokat, amik miatt a szerkesztőket, ha fény derülne kilétükre, így is el lehetne ítélni jogerősen.

De Szalai Annamária az oldal internetről való letiltásáról beszél. Ez már azért is érdekes, mert köztudott, hogy a Gyurcsány-kormánynak is volt egy ilyen törekvése, amit sajnos nem koronázott siker. Mire számít tehát a mi médiaführerünk? A külföldi szolgáltatókat meggyőzi a fülkeforradalom, a kétharmad és a nemzeti együttműködés? Aligha. Esetleg az Orbán-kormány nemzetközi elismertségére apellál, vagy az Egyesült Államokkal való kiváló viszonyra? Ez is kétséges, annak tükrében, hogy Medgyessyt, Gyurcsányt és Bajnait sokkal szívesebben fogadták nyugaton, mint a nemzeti együttműködést megtestesítő személyt. Az állítólag Arizonában állomásozó szerver gazdáit eddig nem hatották meg a magyar törvények.

Ha már mindenképpen rá akarnak lépni eme Jobbik-közeli hírportál tökeire, a szerkesztőket könnyebb lenne megfogni. Mivel nagy valószínűséggel magyar állampolgárokról van szó, rájuk mindenképpen érvényesek a helyi törvények. Ebben viszont már nem Annamáriára kéne számítani, hanem egy nála bármilyen politikai szempontból sokkal kompetensebb figurára, Pintér Sándorra, aki, bár 2 hét alatt nem teremtett közbiztonságot, de legalább Tasnádit rács mögé tudta juttatni.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr862387654

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Randalírozó magyargyűlölőket sztárol a kuruc.infó 2010.10.23. 01:27:00

A nevadai adócsalók által támogatott szittya hírportál megint bemutatta, hogy nem csak hazánkban áll a Zagyva Gyula és a Samu Tamás Gergő féle "kultúremberek" pártján. A korlátlanul a törvényeken kívül álló hírportál, ma éjjel szerb randalíro...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.22. 18:26:47

Milyen visszafogottak vagytok ma.

nazer 2010.10.22. 18:27:18

én szeretem a kurucot,igaz,néha elvetik a sulykot.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.22. 18:28:20

A nem PC hírek közlése akkora üzlet, hogy a kuruc után is lesz valaki.

Egyszerűbb lenne, ha Szalai visszatérne a pornószakmába, mert a kuruc is a demokrácia része. Nem véletlen nem tudják lekapcsoltatni USA -béli szervereit.

nyekk 2010.10.22. 18:34:25

A Kurucinfo napjaink "Szabadeurópája"
Nagy szükség van rá, hogy valaki megírja az igazat ( is).
Mondjuk úgy, hogy zörgesse a harasztot...

igényes 2010.10.22. 18:39:12

Most azért lehet Szalay Annamári asszonynak van igaza, tiltani kellene a híreket!
Drog az iskolában, gyilkosságok, kamion baleset, rablás. Ennyi a mai RTL híradóból. Maró lúg az M-7-en.

sivatagi n. 2010.10.22. 18:44:41

@nyekk: Erről van szó. Hazudozásra és csúsztatásra így is megmarad a népszava meg a piroslap.

Darth Revan 2010.10.22. 18:56:33

Majd egyszer csak elinditjak a Nemzeti Egyuttmukodes Internet Szurujet (NEISz) es jajj lesz annak, aki nem a NENYI szellemeben hasznalja az Internetet.
(Persze szerint ezen a szuron a kuruc.info atfer majd, de ez a blog nem...)

megint 2010.10.22. 19:03:22

A cikk írónak van valami statisztikája a közbiztonság alakulásáról? Mert pár hete azt olvastam, hogy pl a törvény hatására érezhetően kevesebb "megélhetési bűnöző" lopkod a boltokban(20000 ft alatt), ismerős szerint is valamelyest javult a helyzet, már nem egy polc redbullt pusztítanak el a tuskóban, hanem csak egy felet:)

igényes 2010.10.22. 19:07:00

A sportolók közül csak csupán 3 embert sikerült mozgosítani a KOLESZ-nek október 23.-ra. Intő jel!

E.Katolnai 2010.10.22. 19:10:16

A kurucokat aki akarja olvassa, aki meg nem alkarja nem olvassa.
Miért kellene betíltani? Talán olyasmiket ír ami fáj a sok magyargyűlölő nemzetközi svábbogárnak? Nagyon helyes, h valakik kimerik mondani, amit sokan úgy átunk, úgy gondolunk, de különböző okok miatt mi azt nyíltan kifejteni képtelenek vagyunk.

"hogy a Gyurcsány-kormánynak is volt egy ilyen törekvése, amit sajnos nem koronázott siker" - Sajnos? Kahána Mózest is sajnálod, vagy őt nem bánnád ha visszatérne néhány hasonszőrü kanális-söpredékkel?

Az idegen seggeket nyaló labancoknak mindig fájtak a kurucok és a volt szdsz-es söpredéknek ezután is fájhat a feje: mert voltunk, vagyunk, leszünk ...

has 2010.10.22. 19:56:05

Ez a "nő" egyre borzalmasabb!! Szerintem 18-as karikával lehetne csak a képét mutatni. A gyerekek vissza maradnak a fejlődésben már a látványától is.

aaabbbccc 2010.10.22. 20:02:34

Maszop kormány alatt nem volt rendészet ? Ha a kuruc betiltása nem ortt kérdés hanem jogi, rendőrségi, stb, akkor miért nem lépte meg az előző kormány ?
Akkor miért is nem kiabált a cikk írója ???

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.10.22. 20:07:09

Valahol arról szólna a sajtószabadság, hogy ez is egy vélemény. Aki akarja olvassa, aki nem azt pedig úgy sem lehet rákényszeríteni. Egyébként ha véletlenül az USA-beli szervereket le lehetne tiltani még mindig marad tucatnyi ország ahol azok elhelyezhetőek, ráadásul még jogsegély egyezményük sincs Magyarországgal.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.10.22. 20:08:03

Szalai arra gondolt, hogy mint Kínában, az internetszolgáltatóknak egyszerűen blokkolni kellene a kuruc.infot ...vagyis nem lehetne elérni, de az arizonai szerveren vígan üzemelhetne ...

becike4 2010.10.22. 20:14:31

Szalai annamáriát kéne má'blokkolni,úgy 2000 évre.

nemecsek ernő áruló 2010.10.22. 20:19:47

@nazer: Szerintem szánalmasak. Konstruktív dolgaik kimerülnek abban, hogy ha valakivel egy kicsit nem értenek egyet, vadul zsidózni kezdenek. Szeretném én a kurucot, mert kellene egy szókimondó örök ellenzéki lap, de ez csak akkor bírna jeletőséggel, ha nem a vak gyűlölet vezetné őket minden postnál, ami valljuk be, igazi keresztényi, de főleg magyar értékrend.

Szalai meg ostoba, mert láthatóan nincs tisztában a "maaan, you can't take something off the internet" mondás valódi jelentésével. Egy alap ECDL vizsga azért nem ártana ahhoz a médiahatósági elnökséghez, rosszul gondolom?

manager2008 2010.10.22. 20:36:41

@zero: Lehet blokkolni egy internetcímet persze. Csak ha változik 10 percenként akkor sok értelme nincs. Az internetszolgáltatóknak meg más dolguk sincs mint annamariska elképzeléseit átvezetni a routereiken.
Ez a fajta letiltás egyenlőre nagyon komoly erőforrást igényel, a kínaiak is görcsölnek ezzel, és vagy 30000! ember figyeli a bolyongó Ip-ket, hogy a tiltás pár percig érvényben maradjon.
Támadni lehetne a dolgot mondjuk túlterheléses akcióval, ezt az oroszok mondjuk meg tudnák csinálni (zombi hálózatok), de akkor sajnos szembekerülne mariska az USA kormányszerveivel is, mert akkor ő lenne a betörő!! és pár évet ücsöröghetne Kuba csücskén egy ketrecben.
Felejtős a dolog, komolyabb dolgokat sem tudnak kiszűrni (porno, és millió más dolog).
A lényeg talán az lenne hogy a kormányzat különböző hatóságait (NFH is hasonlóan halvány) egy alapszintű pár napos internet ismeret oktatásban kellene részesíteni, hogy legyen fogalmuk arról mi is az a közeg amivel foglalkozni kell.
Ez nem a Kossuth rádió.)))
De olyan aranyosak nem? amikor ilyen határozottan állástfoglalnak.

Nádasi Balázs 2010.10.22. 20:37:03

Hogy egy klasszikus mondást parafrazáljak, Szalai Annamária sms-t tud küldeni a mobiltelonjáról?

Lehet, hogy Szalai Annamáriánál még Ted Stevens is többet tud az internetről:

www.youtube.com/watch?v=f99PcP0aFNE
www.youtube.com/watch?v=_cZC67wXUTs&feature=related

ave 2010.10.22. 20:50:33

Nem a kulfoldi szolgaltatoknal kell letiltani.
Ugyanmar.
Ha a T, UPC, GTS meg meg 2 szolgaltato tiltja, mar bukta. Persze majd ugyeskednek proxikkal a turulpolos mamak, mi?

Ленина · http://szanalmas.hu 2010.10.22. 20:59:40

Szalai Annamária egy hülye. Egy demagóg rendszer csicskája. Egyébként ha valóban értene hozzá, nem mondana ennyi baromságot.

Fideszman 2010.10.22. 21:01:32

Jó a kuruc kell az, képzeljétek el mit csinálna az oldal nélkül a sok kopasz nácipalánta, így is sok a buzi köztük, de ha nem találnak elfoglaltságot végképp csak egymás ostorozása és seggbefarkalása marad az egyetlen szórakozásuk. Szegények lelki és szellemi nyomorékok. Az az oldal a net pöcegödre. nyihaha

laguna 2010.10.22. 21:29:56

A kurucinfo legalább ki meri mondani hogy van cigány meg zsidó meg politikus bűnözés ebben az országban!
Tény és való hogy néha elvetik a sulykot.
De leírnak olyan dolgokat amit más nem mer!!
Remélem jó sokáig maradnak még!! :)

nickes kelemen 2010.10.22. 21:31:13

A kuruc.info valóban szélsőséges, de szerintem csak annyira, mint az index.hu igaz merőben más oldalról. És érdekes módon az indexet nem kell betiltani? Az, hogy karácsonykor (is) a kereszténységet gyalázó cikkek jelennek meg, iróniát csinálnak mindenből ami nemzeti, most, hogy valaki tesz is a nemzetért, minden nap minden cikkben, minden blogban a kormányt támadják, vagy éppen figurázzák ki. A választások előtti minden napi jobbik gyalázó cikkek és még sorolhatnám. Igazi liberális (a jelenlegi rossz értelemben vett) moslék szar agymosás. Nos ehhez képest szerintem a kuruc.info a szükséges ellensúly. Ha meg nem tetszik valakinek akkor ne olvassa, bár hibát követ el vele. Nem ártana, ha minnél több index rajongónak felnyílna végre a szeme..

2010.10.22. 21:34:18

ez zseniális!!! megszületett a szakértő kormány :-))) I Love Szalai Annamária! Itt szeretném indítványozni, hogy ha valaki lop, akkor be kell tiltani a lopást!

wovbagger 2010.10.22. 21:48:37

pinatér sankó vagy szarna mária - egykutya. mindketten az orbán legérzékenyebb testrészéből folyamatosan friss fehérjekivonatot szívó csicskák mintapéldányai.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.10.22. 22:04:11

Most igazából nem tudom, hogy annak örülnél, ha a kétharmadosaink elérnék, hogy a kurucinfó elérhetetlenné válna, vagy ha ez nem sikerülne nekik sem.

pakesz (törölt) 2010.10.23. 00:13:10

az amcsi zsidok elinteztek hoagy a kurucinfo ne mukodjon amerikabol
onekik mindegy hogy bajnai vagy orban...
talana cigany miniszterelnok jobban is tetszik nekik :)))

pakesz (törölt) 2010.10.23. 00:17:12

amugy meg ott van az alkotmany
ott van hogy az ADOZASnal el lehet kapni az embereket titkosszolgalati eszkozokkel

meg tudnak csinalni csak nem akarjak...

valoszinuleg a naciveszely jol jon orbaneknak kulonben nem engednek, es itt ternek ki arra, hogy Orbán a felelős azért, ha valakit kirúgnak, Orbán tehet arról, ha valakinek kevés a pénze, nyugdíja, fizetése, ha nem prosperál a vállalkozása, Orbán a hibás, ha valaki nélkülözésre kényszerül, Orbán a hibás ha valakit kilakoltatnak, Orbán a hibás a bűnözésért, a balesetekért, a halálesetekért, Orbán a hibás az oktatásért, a rossz tanulmányi eredményekért, az egészségügyért, a betegségekért, Orbán a hibás a rossz termésért, a drágaságért, a gáz és villanyár drágaságáért, a kátyúkért, a rossz utakért, Orbán a hibás mindenért, ami baj vagy rossz az országban vagy akármelyik polgárával történik!

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.10.23. 00:55:38

drága kurucinfo-védők!
személyiségi jogokról hallottatok már? amiket a nevezett oldal 4 éve folyamatosan megsért?
nem mintha az ettől teljesen független gyűlölködés, ellenségképgyártás és erőszakos hangulatkeltés szebb lenne, de az kevésbé megfogható.
süti beállítások módosítása