Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Elhangzott a Fidesz őszödi beszéde

2010.09.27. 06:30 | szocdemman | 4 komment

Címkék: gazdaság orbán kósa imf szijjártó

Nincs csoda, és a Fidesz sem tud jobbat, mint a szocialisták. Bár az elmúlt 4 illetve 8 évben ezt sokat hangoztatták. Nem akarok a szavakkal játszani: hazudtak, de ha tetszik nem nyitották ki az igazság minden részletét.

Pintér Sándor, a Fidesz belügyminisztere, hétvégén a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán kitálalt, kvázi segítséget kért a rendőröktől, mondván olyan súlyú intézkedések lesznek, hogy a rendőrség nélkül nem lehet majd rendet tartani az országban.

A kordont bontó, a korábban rendőrállamot kiabáló Fidesz politikusa egész konkrétan így fogalmazott: „Az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható”


Orbán Kötcsén, zárt körben nehéz időszakról beszélt, Pintér most konkretizált.

Bár a minden „jobb lesz”-t, sőt plakátjain az "Elég" jelszót kommunikáló Fidesz, szakszótórában nem szerepel ugyan még a megszorítás kifejezés. De szó van már "szigorú fiskális poltikáról" és az ígért radikális adócsökkentéssel együtt elmarad a csoda is.

Pintér szerint, a Nemzeti Együttműködés Kormánya iszonyatosan nehéz helyzetben van, hiszen esélye sincs megfelelni mindannak, amit a gazdasági fölemelkedésről ígért. Közölte, hogy mondhat bármit Orbán Viktor, Matolcsy György, Szijjártó Péter, Kósa Lajos, Rogán Antal és a sok kommunikációs bűvész, a jövő év rettenetesen nehéz lesz. Öntudatlanul is fölhívta a figyelmet arra, hogy önrendelkezés ide vagy oda, ha ennyire súlyos lesz a helyzet, talán nem kellett volna elkergetni a Világbank képviselőit, mert jobb ha az IMF véd, mint a fegyveresek. (Bár tippem szerint az önkormányzati választás után a Fidesz is visszahívja az IMF-et, merthogy nemcsak a devizahiteleseknek, hanem nekik is drága ez a "szabadságharc").

Persze, lehet, hogy Pintér Sándor Kósa Lajos „gazdasági csődös hibájába” esett, és ő is csak nagyobbat mondott, mint amekkorát akart. Kósát Orbán Viktor azzal védte meg, hogy nem ő a hibás, hanem az előző kormány. A jövő évi büdzsé, ahogyan azt korábban ki is jelentette, már Orbán Viktor költségvetése lesz. Már nem lesz hová mutogatni.

Hát hamar eljött az igazság pillanata, nincsenek trükkök százai, ők sem tudják jobban. Sőt, elemzők, de saját maguk szerint is hibát hibára halmoznak.

Egy dolgot azonban, jobban csináltak az MSZP-nél. Zseniálisan takarították ki a közszférát, gyakorlatilag minden fontos, vagy kevésbé fontos tisztségre, saját narancsfejű csinovnyikaikat beültetve.

Ahogy nézem a dolgok állását, még gyere vissza Bajnai tüntetés is lehet…
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr532324739

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sötétedik az égbolt 2010.09.27. 10:33:08

Orbán Viktor, Kötcse 2010. szeptember 9.: „…ezerszám, ezermilliárdszám kell forrásokat kivonnunk a magyar gazdaságból, hogy a korábban felvett adósságot törleszteni tudjuk, s valahogy megpróbáljunk kimenekülni az adósságcsapdából.&rdq...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.09.27. 07:41:47

Nem-nem, cca. 70.000 fidesz szavazo most is vigan fizeti a fidesz miatt megduplazott reszletet, hamarosan udvozult arccal fizetik a vizitdijat (ami also hangon lesz cca. 600 ft), es majd amikor viszik a hazukat es ott halnak meg az utcan (altalam keseru mosollyal kiserten) akkor is verukkel irjak majd a porba: EZ A SZABADSAG ARA.

Hat ilyen nemzetunk van.

1998-ban fideszre szavaztam, megbantam nagyon. Sajnos 2002-2010 kozott is nagyot csalodtam (nem, az, hogy Gyurcsany onvadloan, sot a mutyizo parttagokat kiosztva lehazugozta onmagukat az nekem inkabb imponal, es ramutat, milyen vegtelen ostoba a melymagyar, aki ebbol valami egeszt mast hozott ki), mert ezek a randa dobozkak meg vastag boritekok szurtak a szemem, igy tuti vesztesre szavazva nyomtam egy kortest iden.

De! Azon tul, hogy a fidesz meg ennel is ordenarebban lopta az adoforintot, eddig legalabb nem shortolta kedvere a nemzeti valutankat, amiben minden egyes ember megtakaritasa van. Igy ez mar kozvetlenul faj nekem, eddig csak az adomnak fajt. De nem baj, mar ugyis rend van vagy 90 napja, ugyhogy nincs mitol tartani. A nyenyi mukodik, mert igy van rendjen.

Najo, nem keltek hangulatot, van az magatol is :)

Rwindx 2010.09.27. 20:59:16

Már hogyan duplázódott volna meg a fidesz miatt a devizahitel te nagyon okos? Április 11-én 268 volt az Euró, most 276. Az nincs egész 3%. Még a maszop alatt sem duplázódott meg a legdurvább időszakban, pedig ott aztán elment 315-ig is 238-ról...
A matekkal hogyan állsz?

szőketisza 2010.09.29. 16:22:22

@Rwindx: Azért te sem lehetsz egy zseni. A többség svájci frankban adósodott el. Most éppen erősödött a forint, de 2-3 hete egészen mások voltak az adatok. Nézz utána!

Rwindx 2010.09.30. 12:39:33

@szőketisza:
Sajnálatos, de érthető módon te nem vagy a zseni.
1. Ha a mostani kormány leggyengébb EUR/HUF árfolyamát nézzük, akkor is 8%-os gyengülés volt tapasztalható. Ez ugyan több mint elég, de azért hol van ettől a 100% (gyk.: dupla)?

2. Azt talán nem kell elmagyarázni talán hogy a HUF árfolyamot az EUR-hoz számolják. A EUR/CHF és a EUR/HUF árfolyamból adja a CHF/HUF keresztárfolyamot, mivel a kereskedés volumene ott mérvadó.
Példaként az aktuális állapot:
EUR/HUF: 276.7
EUR/CHF: 1.32885
így a CHF/HUF: 286.7/1.32885 = 208.225, jé és tényleg annyi

Ebből elég egyértelműen adódik ha a CHF mindenhez képest (USD,EUR,HUF, stb) erősödik, az nem az aktuális kormány hibája, hanem pl azok "hibája" akik vagonszám talicskázzák a pénzt a Svájci bankokba a világ minden tájáról.
Ami az aktuális kormány hibájaként felróható az az EUR/HUF gyengülésből adódó CHF/HUF gyengülés, azaz a fenti 8%-os maximum illetve az aktuális 3%.

De ha "nagyvonalúan" ráverjük a kormányra a CHF erősödését mindenhez képest, akkor sem lehet beszélni duplázásról, hanem amikor a legrosszabb volt akkor is kb 21% volt, most pedig kb 11%.
süti beállítások módosítása