Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Fidesz ÁSZ-a

2010.09.05. 06:37 | ZöldMarci | 1 komment

Címkék: képviselő polgármester zsarolás ász jelölt állami számvevőszék hangfelvétel fideszes kóny

Tovább dübörög a Népe Sportját Szerető Vezér által meghirdetett Nemzeti Együttműködés Rendszere. Fideszes jelöltek teljes természetességgel beszélnek arról, hogy az Állami Számvevőszékkel kellene kinyírni.

"A mostani ÁSZ-vezető a Fidesz embere. Mindenki most kopogtat nála, minden polgármester-jelölt, hogy az előző szocit valamivel meg kéne zsarolni. Két-három évre visszamenőlegesen kérnek csak vizsgálatokat" - hallható a stop.hu birtokában került hangfelvételen, amely Győr-Moson-Sopron megyei Kóny, önkormányzati választásokon induló fideszes polgármester-jelölt és képviselőjelöltek megbeszélgetését tartalmazza.

Németh Marica fideszes polgármester-jelölt például kijelenti, hogy "gyerekek, ha nem tudjuk megfogni, elbukunk, meg kell fogni ÁSZ-vizsgálattal." Ágoston Tamás mindehhez hozzáteszi: "egy általános ÁSZ-vizsgálat legyen lefolytatva Kónyban, ugyanis nem volt még nálunk ilyen sem az elmúlt években". Érdekes, hogy arra figyelnek a képviselőjelöltek, hogy az ÁSZ-vizsgálat ne tíz évre visszamenő legyen, hiszen akkor még ők voltak hatalmon, ahogy egyikük minderre rámutat.

A megbeszélés résztvevői szerint az már nem lényeges, hogy lesz-e eredménye az ÁSZ vizsgálódásainak, amint Ágoston Tamás kijelenti, "ha a választások előtt egy héttel indul el, nekünk az is nagyon jó és nem is akarunk eredményt a választásokig". (...) "Arra mondtuk azt, hogy nekünk az is jó, ha elkezdenek vizsgálódni, és azt mondta erre Alpár, hogy azt garantálom, hogy a faluban az látványos lesz". A felvételen emlegetett Alpár, Gyopáros Alpárra célzás, aki a csornai választókörzet fideszes képviselője. Ezt valószínűsíti, hogy a beszélgetésen hallható utalás Áder Jánosra, aki szintén csornai, és Gyopáros elődje volt a parlamentben: "Alpár (...) felhívja a Jánost, az Ádert, az Áder viszont állítólag puszi barátságban van ezzel az emberkével (Az ÁSZ elnökével - A szerk.) és megpróbálnak valamit, hogy kicsit kotorjon".

A teljes felvétel (sajnos helyenként nehezen hallható, nagyon megköszönnénk, ha valaki feliratozná):

Tehát a Fidesz igenis gyakorlat, hogy politikai vasökölként használják az alkotmány szerint független Állami Számvevőszéket. Ez azért nagyon súlyos, mert így felő, hogy az "ellenség" önkormányzataiban jószándékú tévedések miatt politikailag kinyírnak embereket. Míg a fideszes önkormányzatokban esetleg "félrenéznek" kisebb-nagyobb "szabálytalanságoknál".

Az eset után, már nem kérdés, hogy miért neveztek ki egy szakmai tapasztalattal nem rendelkező költségtérítési trükközőt az intézmény élére.

Oszt jó napot!

 

Stop/Piroslap

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr82274072

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire vezet a kétharmad? 2010.09.06. 11:23:27

Első olvasásra nem is igazán értettem. Illetve nem mertem érteni. Aztán mikor már több helyen is láttam a hírt, szinte megrémültem. Hát ez most már így megy?

Trackback: A Fidesz ÁSZ-a 2010.09.06. 10:04:59

Németh Marica fideszes polgármester-jelölt egy hangfelvételen kijelenti, hogy "gyerekek, ha nem tudjuk megfogni, elbukunk, meg kell fogni ÁSZ-vizsgálattal." Piroslap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.09.07. 00:02:06

Gyopáros Alpár. Na nekem ez mindent elmond arrol is, hogy mik ezek, arrol is, hogy mik szartak oket erre a jobb sorsra erdemes vilagra.
süti beállítások módosítása