Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kecskére a káposztafelügyeletet?

2010.06.16. 15:51 | ZöldMarci | 1 komment

Címkék: fidesz képviselő ász állami számvevőszék domokos lászló

Domokos László Fidesz-képviselőt a Nemzeti Együttműködés (ha-ha) jelölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) független elnökének. A húszéves konzervatív korszak jelöltjéről ma az derült ki, hogy három parlamenti ciklus alatt összesen 15 millió forintot vett fel adómentesen lakhatása támogatására. Budapesten és szarvasi választókerülete közelében is van lakása, a pénzt nem is lakásbérlésre költötte.

"Nem bérelek lakást Szarvason. Miért, van ezzel valami probléma? Nyolc település tartozik a választókörzetemhez, van költségem, higgye el" - mondta az esetet előszedő Blikknek.

"Mert hülye azért nem vagyok"

Ez a dolog azért is érdekes, mert a "nagyköltségű" képviselő 1998-2002 között máshol is "gyűjtögetett". A Békés megyei közgyűlés elnökeként ugyanis mást is felvett. Ekkor országgyűlési fizetése, költségtérítése mellé, kétmilliós közgyűlési fizetése mellé, havi másfél milliós prémiumot is megszavaztatott magának. Ez négy év alatt 72 milliót tett ki (öt nokiadoboznyi pénz). Emellett  különböző állami és önkormányzati felügyelőbizottságokból is kapott pénzt ezekről azonban nem volt hajlandó nyilatkozni. Ez a titkolózás azért is nagyon "szimpatikus", mert ő éppen az állami pénzek költését fogja felügyelni.

Azt gondolom, hogy a Fidesz ezután már nem fogja jelölni Domokost s ennyiben európai módon zárul a történet. Azonban van egy mélyebb probléma. Domokos minden botrányától függetlenül egy abszolút pártkatona volt, akinek semmi keresnivalója nem lett volna egy független, a politikát ellenőrző tetület élére. Egy olyan ember, aki életében két évet dolgozott a politikán kívül és azt is húsz évvel ezelőtt ne ellenőrizze a saját kenyerespajtásait. Ezen az sem segít, ha a sohasem MSZP tag és az MSZP-t már látványosan elhagyó Warvasovszky Tihamérral úgymond politikailag "kiegyensúlyozzák". A politikusok pénzügyeit nem politikusoknak kell felügyelni.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr212086385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apc 2010.06.16. 18:53:13

JÓ lenne, ha a maradék1/3 tudomásul venné, hogy új nap kel fel, a zemberek döntő többsége mindenre felhatalmazást adott, oszt jó napot.
süti beállítások módosítása