Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Dúl a fideszes belharc Békésen

2010.08.22. 06:47 | partizano | Szólj hozzá!

Címkék: fidesz képviselő polgármester békés izsó gábor erdős norbert belharc

A Fideszben, a hazai kizárásrekordot tartó pártban újabb belharc dúl. Természetesen csak az "elvekről" van szó.

Automatikusan kizárják a pártból Izsó Gábort, Békés város fideszes polgármesterét, mert a Fidesz helyi szervezete nem őt indítja polgármesterjelöltként, ám ő ennek ellenére versenybe száll a KDNP és egy civil szervezet támogatásával.

A Fidesz alapszabálya szerint automatikusan megszűnik a párttagsága Izsó Gábornak, Békés jelenlegi fideszes polgármesterének, amint leadja a kopogtatócéduláit, és hivatalosan is jelöltté válik. Ezt közleményben hozta nyilvánosságra a Fidesz békési szervezete, miután Izsó Gábor szerdán bejelentette, hogy mégis megméreti magát az októberi választáson.


Erdős Norbert hatalmi ambíciói miatt borult a bili?

Izsó a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör, valamint a Fidesz közös jelöltjeként nyerte el posztját 2006-ban. Az idén a Fidesz helyi csoportja nem őt, hanem Erdős Norbert országgyűlési képviselőt, Békés város alpolgármesterét választotta polgármesterjelöltjének. Izsó erre bejelentette: a KDNP és a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör jelöltjeként mégis indul a választáson.

Később meggondolta magát, visszalépett, majd augusztus 18-án ezt a döntését is megváltoztatta, és bejelentette, hogy már gyűjtik is számára a kopogtatócédulákat, és azok nagyon gyorsan szaporodnak. Azt, hogy mégis elindul, a jól érzékelhető lakossági támogatással indokolta.

Izsó Gábort nem sikerült elérnünk. A helyi viszonyokat jól ismerő informátorunk szerint Erdős azért akar mindenáron polgármester is lenni, mert a Fidesz vezető köreiből úgy értesült, hogy az Országgyűlés létszámának csökkentésekor a szomszédos szeghalmi választókerületet összevonják a békésivel. Abban pedig valószínűleg nem őt indítják, hanem Farkas Zoltánt, a Békés Megyei Közgyűlés elnökét, aki a megyei elnöki tisztért folytatott vetélkedésben is élvezte a központ bizalmát Erdős ellenében.

Ugyanakkor Békésen az eddigi polgármester – aki „jobboldali közösségépítőnek” nevezi magát – népszerűbb Erdősnél. Az eddigi fideszes önkormányzati képviselők többsége is Izsó Gábort támogatja.

Nol.hu/Piroslap

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr992238121

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dúl a fideszes belharc Békésen 2010.08.23. 16:20:14

A Fideszben, a hazai kizárásrekordot tartó pártban újabb belharc dúl. Természetesen csak az "elvekről" van szó. Piroslap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása