Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A Kétfarkú Kutya Párt tényleg indul a választáson - interjú az alapítóval

2010.08.16. 08:16 | szocdemman | 3 komment

Címkék: budapest választás szeged polgármester mkkp kétfarkú kutyapárt erzsébetváros

A Kétfarkú Kutya Párt tényleg indul a választáson és várja az ajánlószelvényeket. De mielőtt előrerohannánk, elmesélem, hogyan is született meg életem első interjúja. A város telis-tele van a Kétfarkú Kutyáék ígéreteivel. Ingyen sör, örök élet! Elkezdett érdekelni, milyen elméből pattanhatnak ki ezek az ötletek. Egy e-mailt megér, maximum egy jót beszélgetünk.

Sétálok a Király utcán, közben sasolom a 39-et, ugyanis itt található a „Párt” „székháza”, előtte rengeteg fiatal és idős, akik önkéntesen ragasztották ma este is a plakátot. Közben megtalálom az alanyom, Kovács Gergelyt, a párt szegedi polgármester-jelöltjét.

http://img.index.hu/cikkepek/0705//belfold//mkkp%20021.jpg
Kovács Gergely már jó ideje foglalkozik street-art-tal a Kétfarkú Kutyapárt mellett

Jó sokan vagytok!

Igen, több mint száz ember jelentkezett már, hogy segítsen a MKKP-nak a kampányban. Egy egész jó szervezet épült ki, a városban már vannak régiófelelőseink. De segítőink nem csak a plakátokat teszik ki, hanem maguk állítják elő azokat. Az igazat megvallva engem is meglepett, hogy ennyien összefogtak és naponta jönnek segíteni. Bár a 2006-os szegedi kampány idején is sokan jelezték, hogy kár hogy nem indulunk…

Most indultok. Hol állítotok jelölteket?

Igen, most már szavazni is lehet a pártra. Persze ehhez először az kell, hogy összegyűjtsük a szükséges ajánlószelvényeket, ami azért nem lesz könnyű feladat. Budapesten indítunk főpolgármester-jelöltet illetve Szegeden és Erzsébetvárosban lesz polgármesterjelöltünk.

Miért csak ennyi helyen? Listákat állítotok?

Nem, listákat nem állítunk, pontosan nem is tudjuk mi az… Kb. 15-16 ember jelezte nekünk, hogy szívesen indulna a színeinkben. De nekünk fontos, hogy csak olyan jelöltünk legyen, aki pontosan tudja, hogy az ígéretek, amiket teszünk, azok fiktívek, és véletlenül se kezdjen el komoly ígéreteket tenni, mert abból komoly kalamajka lehet.

Mi a célotok?

Mi nem szeretnénk polgármesterek vagy képviselők lenni. Az a fontos, hogy akiknek elege van a rendszerből, ebből a demokráciából, amiben igazán bele se tud szólni a döntésekbe, az is tudjon hova szavazni. Ha esetleg megnyernénk, akkor lemondunk az árvízkárosultak javára.

http://img.index.hu/cikkepek/0602/belfold//2farkukutya.jpg

És kivel lépnétek koalícióra az ingyen sör és az általános adócsökkentés érdekében? Az egyfarkú kutyapárt ugye szóba sem jöhet…

Nem tárgyalunk semmilyen párttal sem. Az egyfarkú kutyapártot egy idős bácsi csinálta, de már abbahagyta.. Így valódi rivális nélkül maradtunk.

És mi a baj a rendszerrel? Semelyik politikai erő sem jöhet nálad számításban?

Természetesen egyik sem. Nos, valahogy úgy van ez, hogy a 100 leggazdagabb embert meg a 100 legmenőbb bűnözőt mégsem ültetheted be a parlamentbe, mert az mégis csak elég hülyén festene. Ezért vannak a politikusok, hogy ők üljenek ott és szavazzanak. Ez az egy nagy közhely, az emberek nagy része ezt nagyon jól tudja, de a nyílt közbeszédben nem lehet ezekről őszintén beszélni. A pártok meg elmennek a saját médiumokba elmondják, hogy a másik mennyire rossz, ők pedig mennyire jók.

https://m.blog.hu/kl/klima/image/elnezest1.jpg

De a Lehet Más a Politika is a rendszeren kíván változtatni...

Mi az a Lehet Más a Politika?

Na jó, de akkor hogyan fog változni a rendszer?

A rendszernek nincs humorérzéke, nem érti a tréfát. Ezért csak és kizárólag ez az egyetlen lehetséges eszköz, amivel a demokráciánkat lehet terelni. Ha részt veszel benne, beülsz a parlamentbe, pont olyanná válsz mint ők. Mi nem szeretnénk hatalmat. Mi azt szeretnénk ha mindenki elgondolkozna, aki a politikában részt vesz, hogy mehet-e ez így tovább. Ehhez az kell, hogy az MKKP-ra sokan szavazzanak.

És mi van amikor a "rendszer" viccel?

Miért erre volt már példa?

Igen, hát például a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata elég vicces nem?

Ja, hát ha így nézzük, akkor az egész egy vicc. Csak az a baj, hogy ezt komolyan gondolják a kitalálói és a híveik meg komolyan veszik. (Ez igaz, Hende Csaba, aki kétszer is kirakatta a NENYI-t minisztériuma honlapjára, pár napja azt is megparancsolta, hogy minden honvédségi épületben ki kell helyezni – a szerk.)

https://m.blog.hu/ku/kutyopressz/image/diparcsor1.jpg
A Kétfarkú Kutya Párt rendbehozná a méltatlanul elhanyagolt szegedi Rózsa Sándor Űrállomást.

Térjünk vissza Kutya Pártra. Kik lesznek a jelöltjeitek, hogyan lehet nektek ajánlószelvényt adni?

Victora Zsolt indul főpolgármester-jelöltnek, azt hiszem, személyében megtaláltuk a tökéletes jelöltet: 8 diplomája van és gyakorlatilag bármit hajlandó megígérni. (a 8 diplomájával szerintem az összes párt főpolgármester jelöltjét kenterbe veri felkészültségből - a szerk.) A VII. kerületben Mogács Dániel indul, és Szegeden pedig én (Kovács Gergely). Az ajánlószelvényekért pedig nem fogunk kopogtatni, azonban a főváros öt legforgalmasabb helyén, állandó kitelepülésünkön bárki odaadhatja. Illetve a Király utca 39-ben bárki leadhatja.

És végezetül még egy kérdés: Nyilván még nem készítettetek hatástanulmányt, de a véleményetek szerint hány százalékkal hosszabb közfalakat kell majd építeni. hogy kiférjen?

Mi??

Szóval, ha megnyeritek, hány százalékkal hosszabb közfalak kellenek, hogy kiférjen?

De mi férjen ki?

http://img8.indafoto.hu/7/8/3658_f8eb278a8bce873ef365b45e939da38a/4102187_2a065fe5c9b0956b8924c2d283fd8d23_m.jpg

Hát ti csináltátok azt az akciót, hogy nem fog kif?

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)))))))))))). A véleményünk szerint minimum 20%, de lehet, hogy 30.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr442224633

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ÖV 2010: Mogács nem lép vissza! 2010.08.28. 16:14:46

Mert Mogács élt, él és élni fog! S nem csak egyszerűen él, hanem a nap bármely pillanatában tanúbizonyságot tesz rettenthetetlen emberi nagyságáról. Ennek egyik legszebb példája, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP, avagy KKKKE) székházát ért nemte...

Trackback: Miért igen? Miért nem? 2010.08.16. 16:04:30

h3 {text-align: left;} A kopogtatócédulákat mától postázzák, szóval hivatalosan is elkezdődött az önkormányzati választások kampánya. Ennek kapcsán arra gondoltam, hogy végigveszem a főpolgármester-jelölteket: kire miért érdemes, és miért nem érdemes s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladislaus 2010.08.30. 17:52:35

hehehe, ezek de betegek :D De joooooot rohogok rajtuk :)

ladislaus 2010.08.30. 17:53:03

és elso vazze.... sot mar második is

ladislaus 2010.08.30. 17:53:56

enyem az egesz dobogo :)
süti beállítások módosítása