Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán, a jótevő angyal

2010.07.29. 09:16 | szocdemman | 3 komment

Címkék: orbán fidesz

Körvonalazódik a Fidesz a szereposztása. Ezt már korában is írták, sőt mi több tapasztalhattuk, hogy a Fidesz zseniálisan sokszólamú. Ez persze nem jelent automatikusan sokszínűséget is. Ha hatalmi centrumot, azaz a pártvezetést nézzük kifejezetten sivár a kép. Viszont dumában jók. Kövérnek már régóta a radikális nemzeti szittyafi szerep jut. Az élbolyból már régebben kiiratkozó Pokorni Zoltán ellentétében Rogán "Louis Vuitton" Antallal még dísz-polgármesterként sem mutatkozik.

Azonban ennél érdekesebb Orbán szerepe. A mi Vityánk egy pártok felett lebegő dísz-miniszterelnöki pozícióban van… Már-már ritkábban szólal meg mindennapi politikai kérdésekben, mint tradicionálisan a köztársasági elnök. Keresztapa, vagy mint a Pisti a vérzivatarban. Mindenki hisz Pistiben, de senki sem látja. No, az első megállapítás, mármint a keresztapás azért helytállóbb, mert akkor jelenik meg, amikor valami nem jó felé megy, vagy valami pozitív témát elmondhat… Na jó, ne legyen Viktor keresztapa, hanem inkább egy jóságos tündér.

A klasszikus magyar miniszterelnök szerepfelfogásban Navracsics Tibor szerepel, időnként egy-egy kellemetlen témában tehermentesíti Szijjártó Péter. Nem lehet pontosan látni, hogy Schmitt Pálnak majd mi lesz a szerepe, de ha jól érzem ő fog bíbelődni majd az ellenzék ügyes bajos dolgaival. Kell oda is a lélekápolás no… Kósa Lajos talán az egyik legveszélyesebb volt Orbán Viktorra, még egy-két ATV-s riport, meg okos államcsődős nyilatkozat, aztán a kevésbé komolyan vehető torgyáni politikusok közé iratkozik be. (Lassan-lassan tudatosul az is, hogy a látványos debreceni fejlesztések durva eladósodással járnak).

De a fiúk időnként vagy tudatosan, vagy tudattalanul, csupán látszólag de hibáznak. No ilyenkor jelenik meg a mi Viktorunk és egy-egy mondatával helyretesz mindent (akár a Tenkes kapitánya...). A baj ezzel csak az, hogy ha tetszik, ha nem a sitt amit eltalicskázik, no azt is a Fidesz termelte… Bár nekem nincsen kétségem afelől, hogy a színfalak mögött továbbra is a fej a Viktor, aki már a baloldali szavazókat is szereti.

Nincs ez így rendben a miniszterelnök, legyen miniszterelnök. Szerintem elvárható lenne egy ország vezetőjétől, ha baj van, ő szólal meg, ha jó van akkor is. De hát a kellemetlen témák valamely névtelen Fideszesre vagy szóvivőre maradnak…

Reméljük az őszi ülésszakban többet fogjuk Orbán Viktort a parlamentben látni, reméljük többet fog megszólalni, reméljük tényleg az a látszat lesz, hogy ő a miniszterelnök. Szóval jó lenne, ha a dolgok a helyükre kerülnénk, hisz ezen fikciókhoz más-másmértékű felelősség társul. Nem túl korrekt elegáns dolog mással elvitetni a balhét…., nemde?
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr342183636

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Főpolgármester-helyettes lehet Rogán 2010.07.30. 09:45:02

Tarlós István helyettese lehet Rogán Antal, amennyiben ősszel Tarlós győz a főpolgármester-választáson - értesült az atv.hu. A párt vezetése szerint azonban a helyettesi titulus a kerületi polgármesteri címmel összeegyeztethetetlen, így Rogánnak választan…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pakesz (törölt) 2010.07.29. 13:09:34

remeljuk Viktorunk nem csak focizgatni fog a munkaidejeben meg hivatalosan logni...

apc 2010.07.29. 15:06:45

Többször már nem mondom el, a 2/3-ad erre is szól.

pakesz (törölt) 2010.08.02. 00:37:28

amugy amikor Kosa bemelegitett es penteken meg Szijjarto beguritotta a benzineshordot, na akkor Orbannak ki kellett volna allnia, hogy hat ez a ket imbecillis mit beszel ossze-vissza...
süti beállítások módosítása