Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Sólyom, a bolgár tengerpart, avagy egy nem túl elegáns kirúgás

2010.06.24. 12:12 | szocdemman | 16 komment

Címkék: orbán fidesz sólyom

Az "emberek jelöltjét" Orbán Viktor a bolgár tengerpartról egy levélben rúgta ki. És cserélte le a függetlenség korinthoszi oszlopára, Schmitt Pálra.

Kár szépíteni: ez egy taplóság. Értem én, hogy Vitya nem akar bajlódni a fékek és ellensúlyok demokratikus kihívásával, oszt pártpolitikai érdek meg dicső urnaforradalma végeredményeként Magyarországon bárkit tekinthet felmosórongynak. Ki lehet rúgni Sólyom Laci bácsit. De miért kell mindig, a megsemmisítésre váró "egyedet" gyomorforgatóan gusztustalan, emberi, szakmai szempontból tisztességtelen helyzetbe hozni? Sajátságos a Fidesz személyzeti politikája.

Én nem vagyok Sólyom fan. De az öreg kétség kívül egy nagy koponya. A mi kicsi gulyásdemokráciánk egyik szellemi alkotó pillére. Méltatlan, hogy két paprikáslisztben kisütött hekk között a bolgár tengerpart fél-balkáni légkörében jut eszébe haza üzenni a Fideszes pártcsinovnyikoknak, hogy: fiúk, jó az idő, Anikó egy picit hisztis, de a Sólymot felejtsétek el, ne is reménykedjetek, a Schmitt Pál lesz oszt jó napot.

Sólyom nekünk baloldaliaknak elégé Fidesz-szagú volt. Éles politikai kérdésben, ha tetszik mindig az ellenzéknek kedves döntést hozott. De úgy látszik  Orbánnak ő csak olyan jobboldali volt, aki mert és tudott markáns önálló véleményt formálni. Nem süllyedt bele az egy pártos gondolatok sablonos igájába. Szóval a Fidesznek túl önálló volt.

Ha emlékeztek rá, Sólyom egy politikai show keretében, no meg az MSZP és az SZDSZ balfaszságából futott be. A Fidesz kiált az aluljáróba és kitolta a tutit ki legyen a nép jelöltje? Hatalmas meglepetésre az ő akkor kis kedvencük, az akkor még ismeretlen Sólyom László lett a befutó, pontosabban Mádl, de akkor már ő nem vállalta a tutkó buktának kinéző választást.

Vitya tudta, hogy Sólyom nem egy pártkatona, de ennek ellenére szépen kiszolgálta az öt első számú közjogi méltóságnak felcsináló Fideszt. Soha nem felejtem el a 2010-es új évi beszédét, mely több politológus szerint is igencsak az állampárttá hízott Fidesz kommunikációjára hajazott.

Persze a politika területén én nem hiszek a rózsaszín lovagregényekben, hogy a jól elvégzett munka gyümölcse a pozíció elnyerése, sőt még az alkalmasságot is narancsban azaz párt lojalitásban mérik. Tehát nem is vártam mást a Fidesztől mint, hogy kiteszi Sólyom Lászlót. És jön egy „párt-troll” helyette. (Bocsi Pali, ez van). De a megbecsülés, az elismerés, a köszönet, a hála, az emberi, a szakmai méltóság megőrzésének hiánya az, ami kibassza nálam a biztosítékot úgy istenigazából. Olyan kurva nagyon, és ez volt az, ami miatt én soha de soha nem lettem Fideszes, hanem inkább maradtam, még a legszarabb időkben is szoci.

Mi csudáért nem lehet ezt kultúráltan csinálni? Miért úgy kell, hogy a tizenkettedik kerület polgármestere beközli, hogy Sólyom megy a levesbe, majd I. Orbán a bolgár tengerpartról miután lesöpörte magáról a homokot, pennát ragad és megírja: Sólyom már tényleg a múlté.

Mert lehetne ezt szépen korrektül is. Pl: leül Orbán Viktor Sólyommal meghallgatja, kiáll elmondja, hogy az elkövetkezendő évekről az elnök úr által alkotott vízió eltér a Fidesz „programjától”. Mert itt nagy a baj és mindenkinek egy felé kell most húzni, a nemzeti "együttműködés" rendszerében, ezért más valakit jelölünk most. Sólyom Lászlónak az eddigi demokráciát védő fáradhatatlan munkáját köszönöm, és a köztársaság legmagasabb kitüntetésére fogom javasolni, illetve felkérem főtanácsadómnak.

Mert ha Vitya ezt csinálja, akkor is hüppögök igen, de legalább nincs az az érzés no ez a kis felcsúti paprikahuszár feltörölte a padlót az elsőszámú közjogi méltóságunkkal.

Ez van, narancsék ilyenek. Jobb, ha te is kussolsz. PÁL, Kata, Péter jó reggelt!
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr882106210

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki a franc akarja egyáltalán Schmitt Pált? 2010.06.24. 12:37:03

Orbán Viktor megüzente a bolgár tengerpartról, hogy Schmitt Pált akarja köztársasági elnöknek. Így Orbán Viktor az első ember, akiről konkrétan tudom, hogy Schmitt Pált tartja a legjobb jelöltnek. Itt nemcsak arról van szó, hogy Schmitt Pál erkölcsileg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. Wolf 2010.06.24. 12:59:27

"Ki lehet rúgni Sólyom Laci bácsit." - Sólymot nem rugták ki - lejárt a megbizatása! Ez nem ugyanaz... És nem kap új megbízást.

"Szóval a Fidesznek túl önálló volt." - ez viszont nagyon is igaz...

Amúgy meg szerintem se egy nagy formátum Schmitt Pál; semmiképpen se egy Sólyom kategória. De rajta kívül van még pár alkalmas jobboldali értelmiségi. De hát így alakult a történelem. :)

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.06.24. 13:06:12

@G. Wolf: amit mondasz az olyan béláskodás... a végeredmény ugyan az nem?:)

G. Wolf 2010.06.24. 13:16:26

@szocdemman: jól van már... apróságokon ne torzsalkodjunk már... vége van... az elnök úr piros lapot kapott... nincs neki második félidő...

Waldi! 2010.06.24. 13:52:27

Erdekes, hogy Schmitt Palika is Bulgariaba sunnyogott, amikor a Los Angeles-i Olimpian valo reszvetelrol kellett volna szavaznia. Vajon vagy valami osszefugges, hogy most Orban is sunnyog, ahelyett hogy a Nagy Magyar Palinka Forradalmat vezetne?
Vagy a bulgariai Dobrev rokonok jobban foznek, mint ahogy Navaracsics allitotta :D

grota 2010.06.24. 15:07:52

Szerintem nincs Bulgár tengerpart, mint ahogy bulgárok sincsenek. Van Bulgária, és vannak a bolgárok. A tengerpartjuk is az, bolgár.

grota 2010.06.24. 15:09:06

Na jó, látom, hogy közben javítottad.

borovi 2010.06.24. 23:37:04

@anal_intruder: seggdugasz, nem is kell címlaposnak lennie, az ilyen magadfajta faszok anélkül is ide járnak, amint látom

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.06.25. 14:33:50

Miféle kirúgás? Senki nem rúgta ki! Már megint egy erőltetett, szánalmas poszt.

wacak 2010.06.25. 16:45:06

Nem rúgták, lejárt a megbizatás.

De ez a legszebb:
"Olyan kurva nagyon, és ez volt az, ami miatt én soha de soha nem lettem Fideszes, hanem inkább maradtam, még a legszarabb időkben is szoci."

De a sok gyökér fideszes pártkatona....
hi-hi

cicahulla 2010.06.25. 23:13:02

baszki, ez a blog már annyira szánalmas, hogy csak 10 komment jut egy posztra? :)) hehe. öröm, bódottág, 6 százalék, muhahahhhh

kgonzo 2010.06.26. 08:00:11

@anal_intruder: @aesculus: @wacak:
Nos, drága barátaim. A kirúgás talán tényleg blaszfémia, mert azt elegánsabban csinálják. De ha Nektek csak ennyi jut eszetekbe erről, az pedig meg sem fordul a fejetekben, hogy jobb elnökjelöltet kellett volna bólogató Palinál találni, akkor tényleg elfogultak vagytok.

Nekem egyetlen mondat jutott eszembe Pali jelöléséről: És én még azt hittem, hogy Szili Katalinnál rosszabb jelölt nem jöhet.

kékszemű...34 2010.06.26. 13:13:32

Azért én nem tudom elfelejteni, h amikor Sólyom az első évköszöntőt mondta nem engedte kirakni a magyar zászlót...

feri17 2010.06.27. 12:19:09

A Vakondos Választástól a hazaküldött levélig jó katona volt. ( Durva lenne ha azt mondanám aki korpa közé keveredik azt ......inkább nem mondom.)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.06.30. 17:48:43

Ennél nagyobb baj és kritika sose legyen!

Kb. hasonló, mint mikor az ellenzék azt kritizálja egy törvényjavaslatban, hogy miért képviselők nyújtottá be, miért nem a kormány.

Ezek csak jelképes kérdések, tartalmat, lényegi dolgokat nem érintenek.

Nem múlik azon semmi fontos, hogy fehér, fekete, vagy esetleg narancssárga zokni-e van azon lábon amelyik seggbe rúgja a leváltandó méltóságokat.

Na és a seggberúgás intézménye jellegéből fakadóan eleve olyan, hogy nem lesz tőle boldog semmiképpen senki, még akkor sem ha "érdemei elismerése mellett" kapja.

Amíg ilyen jelképes kritikákat tudnak csak megfogalmazni, addig nem lesz olyan rossz ez az újabb kormány remélhetőleg.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.06.30. 17:54:56

S persze az is igaz, hogy valóban nem történt kirúgás.

Az a munkaviszony felmondásának a szinonimája, míg a határozott idő lejártával a munkaszerződés megszűnik.

Senki sehol semmiféle olyan kötelezettség nem terhel Sólyom felé, hogy még 5 évig elnök legyen.

Szili Katalinhoz képest persze őt támogatták.

Most alapvetően más a helyzet. Eltelt öt év, azóta kétszer is új parlament alakult.
süti beállítások módosítása