Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Schmitt Pál Caligula lova (film)

2010.06.24. 22:05 | ZöldMarci | 16 komment

Címkék: president schmitt pál caligula lova incitatus

TheZhrmghg videójához nem kell sok kommentár, azután, hogy Orbán Viktor azt a Schmitt Pált jelöli, aki mellett senki se állt ki a nevét vállalva és, aki még névtelen internetes szavazásokon is csak 3-8 százalékokat kapott). Nos íme a kiváló jelölt bemutatása:

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr652107783

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Kedves Négerek!" 2010.07.01. 08:08:09

Schmitt Pál megválasztása sok aggályt okozott a politikai spektrum mindkét(!) oldalán. Az index szerint Kövér „Sámson” László körmeszakadtáig harcolt a Nemzet Palibájának megválasztása ellen, bár figyelembe véve, hogy a komenistákat dús lob...

Trackback: Megfelelő ember IV.: az ideális államelnök 2010.06.25. 22:14:35

Schmitt Pál karrierje, minden rendszerhez simulékonysága mindenki előtt ismert, nem kell őt bemutani. Hogy milyen elnök lesz? Azt hiszem erről elég csak azt elolvasni, amiket a FIDESZ frakciónak ígért: ...én nem leszek a kormány, a kormányzat tör...

Trackback: A foci VB legaljasabb vicce 2010.06.25. 10:26:26

A Hitlert idegesítő és a Gandalfot harca kényszerítő vuvuzelák után aljasul más írányból ütött a következő vicc: A francia és az olasz csapat tagjai tegnap közösen meglátogattak egy fokvárosi árvaházat. „Szívszorító...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.06.25. 11:17:51

Bár Orbán Viktor nem (teljesen) Caligula, de a szituációk közti hasonlóságot nehéz nem észrevenni.
Kíváncsi leszek, hogy a kormánypártiak mivel fognak előjönni? Ha megjelennek egyáltalán. De ha mégis, akkor lesz-e valami a 'teccettek volna 8 évig nem elkúrni'-n kívül?

Kövér ellenőr 2010.06.25. 13:06:47

S.P. esetleg MSZMP tag is volt?

Dr. Cica75 2010.06.25. 15:34:14

@Kövér ellenőr: Nem, SP un. "díszfasz" volt, olyan "elismert személyiség", akivel a rendszer demonstrálta, hogy lám-lám, nem kell MSZMP tagnak lennie a karrierhez. Persze ehhez nyilvanvalo minimalis elvaras volt a totalis gerinctelenseg es simulekonysag.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.29. 16:31:50

@Cica75: Ebben az esetben SP. a tökéletes jelölt volt, hiszen nincs nála jobb díszfasz széles e hazában. Hát, most megkaptuk.
Bár azt gondolom, hogy az eddig elhasznált és most megkapott közt. elnökökből, vmi ügyes Mengele akár egy épkézláb figurát is faraghatna, de az meg kihúzná a talajt pl. az ilyen blogok lába alól. Persze nem biztos, hogy bárkinek hiányoznának az ipari fanyalgó, vagy éppen tapsoló gépezetek...

@/ms: Hát, ebben a konkrét esetben nem helyénvaló a 8 év elkúrásos duma, ide elég annyi, hogy ugyanez 5 éve az MSzP-nek nem jött össze számszerű okoból. Így aztán a ki a gerincesebb? típusú versengés megint nem tud eldőlni MSzP - Fidesz összevetésben.

2010.06.29. 16:54:04

@Canis Lupus Libertas: Nekem nem a pártpolitikusságával van a gondom. Hanem igazából azzal, hogy még csak nem is politikus, hanem csak egy díszló. Hozzá képest még Szili Katalin is egy komoly államférfi.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.29. 21:26:16

@/ms: Azért SP. életútja - ha túl bírunk nézni a határokon - akkor azért beszédes kéne, hogy legyen a fújolóknak is, mert az vmivel több, mint a TV torna. Azzal együtt, hogy ezt a választást én sem tartom szerencsésnek, de, hogy Szily vmi nagyformátumú államnő lenne azért, mert néha visszaugat az MSzP vezetésnek. Túlzás, vagy legalábbis akkor Karsai József is lehetne ideális államfő...

2010.06.30. 07:27:42

@Canis Lupus Libertas: Beszédes az, csakhogy épp azt mondja, hogy nem sokkal több, mint a TV torna.

"Hozzá képest még Szili Katalin is egy komoly államférfi." Úgy gondolom, ha ezt a mondatot szavanként és összességében nézzük, akkor remélhetőleg nem sokan gondolhatják, hogy Sz. K-t nagyformátumúnak gondolnám.

No de mindegy is: egy ideig mostmár Pali bátya lesz a legfőbb közjogi méltóság. Túléltünk ennél már sokkal rosszabbat is. S nem is a köztársasági elnök választás körüli méltatlanságok a legsúlyosabb probléma. S még csak nem is a teljes kádercsere (Alkotmánybíróság, ÁSZ stb.)

Hanem mondjuk a médiatörvénnyel kapcsolatos ügyek. S abban sem feltétlenül a törvény maga. Bár a belorusz hangvételű, mindentszabályozniakarás semmiképpen sem a kultúrvilág irányába mutat (Olaszország ebből a szempontból nem kultúrvidék). Hanem leginkábbis az, hogy félek tőle, hogy az ügy sem a sajtót, sem a közvéleményt nem fogja különösebben felzaklatni. Legalábbis eleddig meglehetős nagy a csend. Valószínűleg azért, mert vagy azt gondolják, hogy úgy sem lesznek képesek megvalósítani a törvényben leírtakat (s nem a közmédiumok einstandjára gondolok, hanem a totális, blogokig ható regisztrációs kötelezettségre, meg a válaszjogos butaságra); vagy egyszerűen csak félnek attól, hogy rásütik az ügyre, hogy "íme egy újabb megélhetési demokráciaféltő mozgalom". Pedig az új médiatörvény (médiaalkotmány) valóban fenyegeti a demokráciát. Persze én nem azt mondom, hogy a demokrácia tökéletes volna, csak akkor célszerű lenne, ha a forradalmi lendületben tiszta vizet öntenének a pohárba, s kijelentenék, hogy nem is demokráciát szándékoznak működtetni. Nincs azzal alapvetően baj (bár ellenérveket tudnék sorolni), működhet az (lásd pl.: Pinochet, Lukasenko, Oroszország, Kína), csak legalább tudjuk a miheztartást; s ne is töltsük az időt azzal, hogy demokráciát kérünk számon a kormánytól.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.30. 08:24:16

@/ms: Azért nem feltétlenül gondolom azt, hogy EP, meg a NOB alelnökség úgy lett, hogy éppen kerestek vkit, és a postázóból éppen Schmitt hozta a leveleket aztán a döntéshozóknak szöget ütött a fejébe, hogy mi volna ha... Mert ez a sztori a "The Hudsucker Proxy" című filmben jópofa volt, de maradjunk abban, hogy az csak fikció. Ezért aztán nem jelenteném ki ilyen bátran, hogy SP. egy senki fasz, akit OV kapart ki a szarból. Vagy ha mégis, akkor meg kell jegyezni, hogy a jelenlegi választék csak ilyen palikból állt, csak a másikat kitudja ki és milyen szarból vakarta ki.

2010.06.30. 08:55:47

@Canis Lupus Libertas: Én nem is mondtam olyat, hogy "SP. egy senki fasz, akit OV kapart ki a szarból"; ha már ilyen keményen fogalmazunk, akkor inkább valami ilyesmi: 'S. P. egy üres senki, aki O. V. seggnyalásával és üres fontoskodással, meg lufieregetéssel jutott odáig, hogy O. V. nem látott benne politikai riválist, aki esetleg egy kellemetlen másodpercet is okozna a 21. szd. nagy forradalmárának.'. Vagy ha már mindenképpen fasz, akkor egy díszfasz.

Az meg, hogy más nem lett volna, akit nem a szarból kellett volna kivakarni, az azért túlzás. Ott van/volt pl. Falcon Leslie, akinek működésével kapcsolatban volna azért kritizálható, de azt, hogy nem formátumos államférfi (legalábbis a hazai mezőnyben), azt azért nehéz volna állítani. S neki legalább fogalma van a politika működéséről, az alkotmányról, a köztársasági elnöki intézményről; amit nem igazán tudok elképzelni S.P-ről.

Az EP meg jókora sóhivatal azért, meg kiérdemesült szaktársak parkolópályája (legalábbi magyar vonalon). Lásd pl.: Deutsch T., Surján L., Gurmai Z.

A NOB alelnökség meg csak abban az esetben tűnik, komoly eredménynek, ha nem nézzük, hogy Ő igazából elnök akart lenni. S a NOB alelnöki eredményeit sem a helyhiány miatt nem állnék neki fölsorolni.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.30. 12:23:23

@/ms: Sólyom László tegnap nem volt jelölt, így aztán szóba sem kerül, hogy ő milyen "szakember" valójában. Szakmailag bármennyire is megfelelő, de nem egy köztelnök alkat. Inkább egy leltári számmal ellátható könyvtári berendezés.
Egyébként meg a magyar politikai elitbe az általad adott tulajdonságokkal Schmitt egy valódi tenyészállat, minden kívánalomnak megfelel. Egy balfasz köztársaságnak mégis milyen elnöke legyen? Ilyen.

2010.06.30. 13:47:23

@Canis Lupus Libertas: Hát éppen ezaz, hogy nemhogy tegnap, hanem már tegnapelőtt sem volt jelölt. S te egyébként sem a jelöltekről, hanem csak úgy általában a szóba jöhető személyekről elmélkedtél.

S az egyik fő probléma éppen az, hogy miért nem volt már tegnapelőtt sem jelölt. Hát azért, mert túl sokat akadékoskodik.

A balfasz meg én vagyok, hogy értelmes válaszokat próbálok adni.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.30. 14:48:57

@/ms: Nem kell durcáskodni! Csak bele kell törődni abba, hogy ilyen politikainak nevezett színjátékokra van igény kis hazánkban és elitünk ezt maradéktalanul próbálja kielégíteni. Lehet, hogy ez vmi elszigetelődő kisebbségnek nem tetszik, de sajnos a demokrácia nem az ész, hanem a tömeg uralma. Egyébként pedig, akárhogy' olvasom, de én a tegnapi két konkrét jelöltet hoztam szóba. Azokat, akiket a jelenleg érvényben levő szabályok szerint a választáson jelöltként állítottak. Ha ez nem volt világos, akkor azt hiszem nem azzal van baj, hogy túl értelmes lennél éppen ezért nem bíztatlak további eszmecserére. Már csak azért sem, mert a téma túlhaladott, másrészt a megfogalmazásaim vmi miatt nem mennek át neked.
De csak azért, hogy ne váljunk el rossz szájízzel, én nem örülök a jelen helyzetnek, de mivel nem vagyok hozzászokva nagyformátumú közszereplőkhöz, így egy pillanatig sem zaklat fel az, hogy legális, de nem elegáns módszerekkel milyen alakokat választ meg a parlament egy jelképes hatalommal felruházott tisztségre. Ha nem akarsz időelött gyomorfekélyt kapni te se tedd - már csak azért se, mert Sólyom László is minden volt, csak politikus nem.

2010.06.30. 15:07:05

Nem durcáskodom; a téma túlhaladottságát is én hoztam föl. Sőt attól, hogy nem vagyok cinikus, attól még naív sem: tisztában vagyok a demokrácia mibenlétével, működésével; de jelen esetben nem a sok lúd győzte a disznót, hanem egy konkrét személy választatta meg kedvenc hátaslovát; pedig igazándiból semmi sem kényszerítette erre (a plebs akarata semmiképp sem).

Az egymás értelmi képességeinek taglalása témába pedig a neveltetésem okán most nem bocsátkoznék.

Sólyom politikusi képességeiről: az egy dolog, hogy S.L. politikai döntéseivel ritkán tudtam egyetérteni, de ettől még szerintem tény, hogy az elnök úr nagyon profin használta ki, ill. tágította ki az egyébként tényleg elég szűkös politikai mozgásterét. Az eddigi közt. elnökeink közül igenis ő volt talán a legpolitikusabb.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.30. 15:37:34

@/ms: Ha a plebs akarata az volt, hogy a Fidesz alakítson kormányt úgy, hogy annak pontos szándékaira nem volt kíváncsi, akkor az ilyen gombócok lenyelése állampolgári kötelesség lesz a következő években (3/3-nak!). És ezt nevezhetjük cinizmusnak, de attól még ez van. A demokrácia - egyenlőre - kiválóan működik, az van, amire a kormánypárt meghatalmazást kapott - csináljon, amit jónak lát.
De azt gondolom, hogy bár Sólyom némi fazonigazítás után tényleg lehetett volna az adott keretek között a magyar köztelnökök alfája és omegája, de úgy tűnik nincsen rá igény. A Fidesz gépezet nem fogja kétszer napirendre tűzni azt a törvényt, ami mehet egykörben, mert küldetése van - vagy mi. Azt pedig, hogy ez mit is jelent azt még az ilyen piroslapos csökiblogok is csak találgatják és vaktában lövöldöznek. Bár az tény, hogy ez a konkrét poszt most egészen találó lett.
Így azt hiszem, hogy az MSzP is jobban tette volna, hogy a jóságosképű, mikulásdumás Balogh András helyett olyasvalakit szemel ki, akiről mindenki tudja első látásra, hogy látta már vhol. Akkor lehetett volna vitázni azon, hogy mi volna a helyes döntés. De úgy tűnik, hogy ők 04.25-óta egyik szarból a másikba lépnek, de, hogy ezzel mi a tervük? Ki tudhatja?
És végül, nem az angolkisasszonyok munkáját akartam minősíteni, de téma meghaladottságán kívül az értelmet is te hoztad szóba, csak visszatettem a témát oda, ahová való - úh. annyit az érékenységből, amennyit a téma megkövetel!

ÖREG 2010.07.01. 06:20:47

Már azt hittem, hogyha az index címlapjáról eltűnt a téma, akkor slussz, be van fejezve. Örömmel látom, hogy nem így van. Pali bácsitól azt szeretem leginkább, hogy ő a zemberek embere akar lenni, meg hogy azt szeretné, hogy ha megjelenik, mi jól érezzük magunkat. Én a kocsmában jól érzem magam, majd körülnézek, hátha ott van Palibá.
A fityesz-ben az a csodálatos, hogy még soha senki ilyen gyorsan nem herdálta el a bizalmat, mint ők. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

2010.07.01. 20:16:02

"csináljon, amit jónak lát" Hát azért ez így, ebben a formában csak implicite volt benne a választási ígéreteikben. Ergo: hazudtak, nem azt csinálják, amit ígértek.

Egyébként ebben a cikkben ( konzervatorium.blog.hu/2010/06/30/miert_schmitt_az_uj_elnoki_rendszer_korvonalai ) érdekes új adalékokat olvastam S. P-vel kapcsolatban. Pl. a horvát eu-tagság ügye (ami ugyan fontos, de korántsem túl jelentős téma - viszont érdekes, hogy erről nem igazán lehetett hallani eddig).
süti beállítások módosítása