Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Egy kis VB-elemezgetés

2010.06.22. 06:16 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Címkék: foci vb világbajnokság dél afrika

A Hitler-videókat elérő vuvzelák és a FIFA dal legjobb változatának kiválasztása után már illett írnunk magáról a játékról is. Szerencsére egyik olvasónk segítségünkre sietett egy rövid írással. A VB-ről más olvasói írást is szívesen fogadunk (a szerkesztés jogát fenntartva).

Tegnapra már lejátszottak két mérkőzést az összes csoportból, már csak egy forduló van hátra. Izgalmak vannak, hiszen most dől el kik jutnak tovább a csoportból. Egy kis hazai hír: Kassai Viktor magyar játékvezető fújta a sípot a Brazil-Észak-Korea meccse és fogja még fújni Mexikó-Uruguay ellen.

Az afrikaiknál magasabbra jutnak a latin-amerikai csapatok.


Az afrikai csapatok a vártnál jóval gyengébben szerepelnek. A hat afrikai csapat közül már szinte biztos kieső Dél-Afrika, Nigéria, Algéria, Kamerun, Elefántcsontpart. Egyedül Ghána áll továbbjutásra, igaz, ha a németek legyőzik őket és a szerbek Ausztráliát (talán a döntetlennel is) akkor ők is kiesnek.

Az európai csapatok közül a vártnál jóval pocsékabbul szerepelt több csapat is. A franciák pedig igen erős a keretük (két meccs egy pont), az angolok igen erős a keretük nekik is két meccs két pont, de ők Algériával értek el egy szégyenteljes döntetlent, az olaszok kerete se gyenge, de itt is csak két meccs két pont egy Új-Zéland, meg egy Paraguay ellen, ráadásul mindkét meccsen az olaszok egyenlíttek. Ja és ne feledjük, ők a címvédők... De ha az angolok és olaszok nyernek, akkor biztos továbbjutnak (a franciák valószínű győzelem esetén is kiesnek). Tehát ne temessük se olaszokat, se az angolokat: a csoportban még lehet egy meccset elrontani, az egyenes kieséses rendszerben nem. Ne feledjük a 2006-os vb-n döntős franciák is két döntetlennel kezdte a csoportot.
Összességében azt hiszem, hogy az összes csoportból az (A és B talán kivéve) lesz legalább egy európai tovább jutó csapat.

Eddig négy 100%-os csapat van, ebből három dél-amerikai: Argentína, Brazília, Chile és egy európai: Hollandia
Nagyon jól szerepelnek a latin-amerikaiak a három 100%-os csapat mellett Paraguay, Uruguay és Mexikó is. Úgy tűnik Hondurast leszámítva valamennyi továbbjut.
Az ázsiak közül Dél-Korea és Japán továbbjuthat, de Észak-Korea nem, amely a brazilokkal szemben tisztest helyt állt, de portugáloktól elszenvedett hétgólos vereség megpecsételte a sorsuk. Ma tehát elkezdődik az utolsó forduló, meglátjuk, mire jutnak a csapatok.
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr12099973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása