Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Győzött a szabadságharc!

2010.06.08. 16:13 | partizano | 2 komment

Címkék: alkohol pálinka orbán viktor pálinkafőzés

Nemhiába "rengéshullámok" Orbán új beszédgyűjteményéne könyvének címe. Most egy "90 éves szabadságharcot" segített győzelemre a Fidesz vezére. A pálinkafőzést gyakorlatilag kikerül az ellenőrzés alól. Ugyan a mezőgazdasági bizottság fideszes elnöke szerint is robbanásveszélyes üzemről van szó, mégis megengedetté válik az otthoni főzés.

A 90 éves küzdelem parlamenti bejelentését követő "általános derültség" (kiröhögés) után Orbán közölte: "Lehet nevetni ezen, de én inkább azt mondanám, hogy ez a szabadságharc kilencven év után a felkelők teljes győzelmével zárult".

Szép dolog visszaadni a zembereknek a "szabad gyümölcspárlathoz" való jogot, úgyhogy nem is feszegetném, hogy mindez nem fenyegeti-e a pálinka egyre minőségibbé vált piacát, vagy jó hírét. Inkább a "szabad gyümölcspárlathoz való jog" leglelkesebb híveinek reakcióival gratulálnék Orbán Viktornak.

 

 

 

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr182065966

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felvizezett pálinkafőzés 2010.06.17. 12:49:45

Hát, ez sem úgy lesz, ahogyan bejelentették. De már meg se lepődik a zember, hiszen lassan hozzászokhatunk, hogy a Fidesz ígéreteinek csak a töredéke teljesül. Már ha egyáltalán. Most például a szabad pálinkafőzéshez való jogról bizonyosodott be, hogy ...

Trackback: Az úttörő sok pontja 2010.06.08. 23:21:02

Hitte-e volna - olcsó leütni, de ez egy olcsó provincia -, az ország jelenlegi miniszterelnöke, a XX. század talán legnagyobb magyar rétora medgyessyánusi nyelvi fordulata borult virágba-közibénk. Lenyűgöző. De más nemigen az. Szemezges...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2010.06.08. 17:06:43

Ha már legalizációról beszélünk, a kender legalizálására, vagy legalább dekriminalizációjára legalább annyian várnak, mint az otthoni pálinkafőzés szabadságára.

És bár a kendertől beállt emberek is eléggé kóvályognak néha, de legalább nem agresszívek, mint az alkohol nevű drog hatása alatt állók, pl:
index.hu/bulvar/2010/06/08/reszeg_nok_randaliroztak_az_orszag_ket_pontjan/

Bobzen 2010.06.08. 19:28:21

@Avatar: Várjuk meg amíg lecseng az össznépi (amúgy rendkívül álszent) Stohlbuci elleni lincshangulat. :) Amúgy jogos.
süti beállítások módosítása