Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Rendőrségi eljárás indul Vona Gábor ellen

2010.05.25. 06:20 | szocdemman | 4 komment

Címkék: jobbik vona gábor gárda

Bajnai Gordon betartotta az utolsó ígértét (is), megérkezett a gárda-mellényes feljelentés a BRFK-ra. Talán nem volt olyan rég a parlamenti alakuló-ülés, hogy ne emlékezzünk, arra, hogy a derék radikális szittyapárt elnöke a bíróság által betiltott szervezet szerkójában tette le az esküjét. A rend zordon őrei meg is indították a törvényszegő Jobbik frakció vezetője ellen az eljárást.

A politikust egyelőre védi az országgyűlési képviselőket megillető mentelmi jog, így csak azt követően vonható felelősségre, ha az országgyűlés kétharmados döntése megvonja tőle azt. Az eljárás szerint a legfőbb ügyész indítványozhatja a parlament elnökénél a felmentési procedúrát, majd ezt követően a parlament mentelmi bizottsága dönt a képviselő sorsáról.

Szerintem ez a döntés igazából arról szól, hogy véget ér e a következmények nélküli világ a Jobbik politikusai számára? Mert, hogy parlamentem kívül igen nagy orgánummal savazták a képviselők érintethetetlenségét, hogy megszegik a törvényeket. Azóta azonban államfőjelöltjük is azon ötletelt, hogy Budaházy "hídfoglaló" Györgyöt, hogyan lehetne a mentelmi jog mögé bújtatni. Persze Morvai Krisztina magától sem vonja meg a mentelmi jog védelmét. Persze emlékezetes kerékbilincses ügye, után majdnem olyan jót mosakodott, mint Király András a füvezős képei után.

Szóval nekem valami félelmetesen fanyar az, hogy rögtön a képviselői –remélhetőleg rövid- pályafutásának első pillanatát Vona Gábor törvényszegéssel kezdi. Nem véletlenül szól a mondás, hogy kibicnek…, vagy be lehet állni. Vona beállt és szemmel láthatóan nem képes a pártja felnőni és olyan méltósággal viselkedni a parlamentben, ahogy egy képviselőtől elvárható lenne, ahogy a hely szelleme, Deák Ferenc, Wekerle Sándor és sok nagyaink egykori munkahelye ezt megkívánná. Jaj és még nem is Zagyva Gyuláztam
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr72029045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gepárd Géza 2010.05.25. 07:07:19

Úgy tűnik erre van igény... Találtam az interneten egy videót ahol a nagy nemzeti jogvédő Gaudi felszólalásai vannak összevágva. Tartalma 0 de félpercenként bolsevikozik. Ez aztán szint. Mintha a parlamentbe bejutott volna a b közép

maldin 2010.05.26. 08:20:11

a képviselői méltóságról beszélni a Gyurcsány -Kóka féle vonulat után némiképp disszonánsan hangzik,de te tudod :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.05.26. 11:31:00

Szinte biztos voltam benne, hogy a lehető legmarginálisabb dolgok fogják a Parlamentet és a közéletet foglalkoztatni, csakúgy, mint eddig. Most Vona mellénye, de később majd jön a többi Blikk kategóriás szájkarate, csak hogy úgy csináljon a kormány meg az ellenzék, mintha konkrétan dolgoznának.

Egyébként az már alapból a ruci betiltása is egy világra szóló hülyeség volt szerintem, Vona csakazértis szívózása már csak a hab a tortán.
süti beállítások módosítása