Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Szlovák Gárda alakul

2010.05.11. 06:31 | szocdemman | 15 komment

Címkék: szlovákia jobbik nacionalizmus gárda

A nacionalizmus legnagyobb hibája a másik radikális elutasítása, a dolgot megfordítva a nacionalizmus legnagyobb előnye, hogy mással nem kell törődnöd, csak magaddal. Persze ez nemzeti szintjére felemelve. Az egy igazság köré csoportosuló ideológiák soha nem teszik fel maguknak azt a kérdés, hogy igazunk van-e? A felszínen egész biztos, de ha a dolgok mögé nézünk, akkor veszélyben van az az egy igazság. Tévedést belátni nem lehet. Csak egyre nagyobb és egyre keményebb játékot enged ez a klikk. Ha kell az életem árán is de megvédjük azt az egy nyamvadt önigazságot.

Azonban a helyzet fokozódik.

(A poszt a kép alatt folytatódik!)

Szlovákiában újabb nacionalista párt alakult, Szlovák Testvériség nevű formáció emblematikus alakja Marián Kotleba, alapította meg a „Mi Szlovákiánk Néppárt” néven az új pártot. Minek az egyik fő célja, hogy a Magyar Gárdához hasonlóan életre keltse a torzszülött tót változatát „Domobrana” néven futó nemzetőrséget.

Ezzel párhuzamosan romaellenes röplapok kerültek a postaládákba, amelyen az új szélsőjobboldali párt, talán nem okoz nagy meglepetést, de arra hívja fel a főként a falvakban a választók figyelmét, hogy Kotleba rendet tud tenni a romák között. A szórólapon egy mosolygós roma férfi látható és alatta a szöveg magyarra lefordítva: amennyiben nem akarják a választók, hogy egy roma vidám legyen a "mi" adónkból, akkor Kotlebára kell szavazni.

Ennek a szlovák tabudöntögető pártnak még 14 pontja is van. A legérdekesebb passzusok ezek közül: küzdeni kell a cigány paraziták ellen, a segélyek eltörlése és az általános foglalkoztatás, illetve a képviselők mentelmi jogának korlátozása. Kotleba, a választások végeredményétől teszi függővé, hogy megalakítsa a nemzetőrséget.

A Domobrana egy történelmi eredetű szervezet, ami már a Tiso vezette fasiszta szlovák állam idején is létezett. Tagjai nacionalista szlovákok voltak, akik főleg a partizánok és a zsidók ellen léptek fel. Szorosan együttműködtek a Wehrmachttal és a Hlinka-gárdával. Nemzeti és keresztény mivoltukat hangoztatták és nem voltak tekintettel más nemzetiségű, vallású állampolgárra. –írja a Ma Felvidék

A szlovák szélsőjobb számtalan kirohanást intézet már az ott élő magyar kisebbség ellen is. A focimeccsek alkalmával, a Magyarok a Duna túloldalára rigmust szokták skandálni. Azonban az utóbbi években a parlamenti döntésekben is megjelent a magyar ellenesség. Talán a szlovák nyelvtörvény volt az, ami nagy felháborodást keltett. Magyarországon minél jobban erősödik a szélsőjobb, annál jobban fog Szlovákiában is, hiszen ez teremti meg az ottani nacionalistáknak a kommunikációs közeget.

Gárdát szerveznek a nacionalisták Szlovákiában. Vissza akarják foglalni a hazájukat Magyarországon a nacionalisták. Csak azt nem látom ennek, mi lesz a vége?
 

Korábban: Magyarok Slotákiáért Mozgalom

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr951991464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2010.05.11. 15:40:11

érdekes cikk, csak a helyesírás gyalázatos benne :) a translate.google.com fordította?

Fehérvár Kapitány 2010.05.11. 15:49:05

Végtelenül egyszerű. Beültetni őket egy videojáték terembe, tímdesszmeccs, aki nyer kap egy darab krumplit. Aki jól játszik, nem marad éhen este. Vagy túl egyszerűen fogom fel?

ziza133 2010.05.11. 16:01:34

Ennek akkor lesz vege mikor beszantjuk Szlovakiat soval, es visszavesszuk! Egyszeru.
Utana nem kell aggodni semmiert.

áronka 2010.05.11. 16:06:52

@ziza133: :D:D:D:D:D na menjél vissza Cossacks II-zni

Fehérvár Kapitány 2010.05.11. 16:12:52

@ziza133: mi a csudát csinálunk egy sóval behintett területtel? Sókitermelést végzünk?

shamir 2010.05.11. 16:13:57

Gondolom slota ezektől is úgy fél mint a magyar gárdától...

ziza133 2010.05.11. 16:42:17

@Fehérvár Kapitány: Kiirjuk ra hogy igy jar mindenki aki okoskodik :)

Rák Attantam 2010.05.11. 17:01:28

Nem értem. A magyarok már rég a Duna túloldalán vannak. Mindkét túloldalán...

Magóg napján (törölt) 2010.05.11. 17:04:55

Lehet, hogy rosszul feltételezem... de ahol sok a cigány rögtön lesz egy gárda is leszámítva a romákokat?

Gergice 2010.05.11. 17:19:17

"A nacionalizmus legnagyobb hibája a másik radikális elutasítása"

Kapásból durva fogalmi zavarral indít a posztíró. A nacionalizmus nem mások radikális elutasítását jelenti, hanem a sajátjaim előtérbe helyezését. Az hogy szeretem a családomat, nem azt jelenti, hogy gyűlölöm a szomszéd családot.

"a dolgot megfordítva a nacionalizmus legnagyobb előnye, hogy mással nem kell törődnöd, csak magaddal"

Amikről a kedves posztíró beszél az az anarchia és szélsőséges individualizmus, mindkettő tökéletes ellenpontja a nacionalizmusnak. Az ugyanis a saját honfitársaidért vállalt áldozathozatalról és önzetlenségről szól. A mai magyar nacionalisták épp azon vannak hogy tegyenek valamit a népességben elburjánzott nihilizmus ellen.

A nacionalizmusnak valóban vannak olyan vadhajtásai is mint a sovinizmus, ami már magában foglalja a másság gyűlöletét is. de ezzel azonosítani a nacionalizmust éppolyan sértő mint mondjuk Rákosi Mátyással a magyar nemzetet. Ilyen csúsztatás ugyanakkor jó eséllyel továbbra is várható, hiszen a Pirospont roppant híres a kiegyensúlyozott és széles látókörű vélemény nyilvánításairól.

Egy kis olvasmány:

hu.wikipedia.org/wiki/Nacionalizmus

horcrux 2010.05.11. 17:32:28

Tök jól össze lehetne hozni őket a gárdával, oszt küzdjenek az utolsó emberig. Egyikért se kár.

Nick Leeson 2010.05.11. 18:07:15

Milyen jó hogy itt tűzzel vassal küzdenek a gárda ellen!?
Most a szlovákoknak van, nekünk meg nincs. Rosszul számolom hogy szokás szerint ők kerültek lépés előnybe.

Szerintem náluk a kormány pénzzel is fogja őket pumpálni, itt meg üldözik.

Tudtommal egyébként szlovákiában (és romániában) már akkor voltak civil szervezésű félkatonai szervezetek, amikor mi még semmit nem tudtunk se jobbikról, se Vona Gáborról...

Vicces, hogy fele akkora ország mint mi, úgy szívat ahogy akar. Előbb utóbb európa legszélső peremén találjuk magunkat...

Üldözzétek csak tovább a Magyar Gárdát! Seggfejek!

2010 Magyarország...

Psyman 2010.05.11. 18:11:25

Ez tiszta sor.
A Jobbik szűken, de belefér a demokrácia kereteibe. De ezt az új pártot csak egyszer kell az Alkotmánybíróság elé idézni, és feloszlatják, a vezetői pedig közösség elleni izgatás miatt vándorolnak is a börtönbe.

Nick Leeson 2010.05.11. 18:21:32

@Psyman: Miféle alkotmány bíróságról beszélsz? Arról a szolvák alkotmánybíróságról amin röhögve átment a nyelvtörvény? Ami mindenféle uniós elvvel szembe megy? Ráadásul olyan jól managelték, hogy az unió se szólt érte semmit!
Vedd már észre hogy a szlovákoknak akkora lett pofája, hogy jóformán bármit megtehetnek!

Severus 2010.05.17. 11:29:38

@az aki: Ficóék valszeg egyáltalán nem utálják a magyarokat. Egyszerűen ezzel a dumával tudnak szavazatokat szerezni (szociális demagógia kilőve, marad a nacionalista), épp ezért nem fogják engedni, hogy valaki lenyúlja a szélsőjobbos szavazóikat. Tehát feloszlatják a náci örökséget és a gárdát nyíltan felvállaló pártot (nálunk ezt a jobbik csak burkoltan teszi...), majd verik a mellüket, hogy ők bezzeg feloszlatták a fasiszta pártot, mi meg nem. Ugyanúgy hülyét csinálnak belőlünk, mint az állampolgársági törvény kapcsán. Fel lehet majd venni a magyart, de akkor irány Magyarország. Ugyanez ven egyébként a Kárptalján, ott is tilos a kettős állampolgárság, és bizony a fiatalok jó része örömmel cseréli majd le az ukrán útlevelét a magyarra, és költözik át. Őket megértem, meg welcome, de biztos ez volt a cél?
süti beállítások módosítása