Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Titkolja az MSZMP-s múltját a fideszes politikus

2010.05.07. 10:20 | balközép | 229 komment

Címkék: fidesz mszmp czira szabolcs

A föld legtrébb dolga a pártállami múltat rejtegetni. Azon túl, hogy tök álszentnek de fölöslegesnek is tartom. Egyrészt mert előbb utóbb úgyis kiderül, hiszen pici ország a mienk. Másrészt meg mindegyik pártban ülnek a pártállam képviselői. No nem akarok megtisztult Csintalan elvtárs szavaival élni, de nincs annál borzasztóbb, mint amikor egy komcsi komcsizik. Pedig még a makulátlanul tisztára mosott fehérített Jobbikban is akad egy két vörös. És nem is akarom minősíteni az urakat de ők válnak pont a legvéresebb szájú komcsikötözővé. A múlt…

Én a szocializmusban születtem, igaz, amikor a „rencer” bedőlt még nem hordtam 26-osnál nagyobb cipőt, de már a spenótot megettem. Sőt az oviban voltam csapatkapitány is, de nem ettem meg a sütőtököt ezért két nap múlva megbuktam… Azonban lehet, hogy van a múltamban valami makulátlan mégis a polgári értékrend szerint. A születés anyakönyvi kivonatomon a vörös csillag és a kádár címer éktelenkedik. Lehet ezt nem kellet volna leírnom, de gyorsan széttépem és elégetem… majd azt mondom anyu kimosta…

De valahogy így járhatott Czira Szabolcs a Fidesz képviselője is. Valami nyilvánvaló rendszer hiba (erre szoktak hivatkozni nem?) miatt a parlament.hu-n található önéletrajza alapján a politikai karrierje 1990-ben kezdődött. Csont függetlenként. Majd csak megőrizve a függetlenségét csatlakozott a Független Kisgazda Párthoz.

A fenti önéletrajzánál azonban még érdekesebb a 2006-os választásokra készült valasztas.hu-n található. Abban ugyanis konkrétan fel vannak sorolva a pártok:” V. Politikai párt: 1993. FKGP; 2003. FIDESZ-MPSZ (Szövetséggé alakulás után); 2002 - választókerületi elnök FIDESZ-MPSZ Pest Megye 16. sz. vk.” Azonban "valahogy" az MSZMP tagság a több párttagság közül "kimaradt".

 

(a poszt a kép alatt folytatódik)

Nyilván gyorsan kellet leadni azt az önéletrajzot ilyenkor ki törődik a múlttal. A Piroslaphoz eljuttatott dokumentumok alapján, azonban világosan kiderül, hogy Czira már 1967-ben csatlakozott valamelyik munkásmozgalmi szervezethez, vélhetően a KISZ-hez… Majd 1987-ben döntött úgy, hogy belép az MSZMP egyik szervezetébe.

Czira annyira jó elvtárs volt, hogy 1980-ban megkapta a Kiváló Ifjú Szakember díjat. Természetes, hogy párton belül egy Ifjú Szakember nem maradhat mezei párttag. A kartotékokból kiderül, hogy a pártmegbízatása Alapszervi Infó. Felelős volt. (aminek a kódja 12) Bár én nem tudom, hogy ez pontosan mit takar, de nem hiszem, hogy az Informatikát jelentené, vagy Czira bérkommentelő volt?:) Abban azonban egész biztos vagyok, hogy köze van az információáramláshoz. (Aki tudja , hogy az MSZMP-ben az Alapszervezeti Infó Felelős 12-es kóddal mit csinált az írja meg: piroslap.hu@gmail.hu update: lásd lejebb!)

(a poszt a kép alatt folytatódik)

A Kiváló Ifjú Info Felelősnek fontos volt vélhetően az ideológiai műveltség is. Hogy mélyen elmerült a kommunista irodalom remekeiben, a nyilvántartási lapból derül ki. A Pártiskolai végzetség mezőben a titokzatos 40-es kód szerepel, (amit szintén nem tudok, hogy mit jelent, de vélhetően, ha nem lett volna neki ilyen jellegű ismerete, akkor 00 lenne ott), lehet, hogy 40. szintre lépet a harcedzett Info Felelős:).

A Népszava 2000. február 9.-én megjelent számában (divat régi újságokat olvasni nem?) megjelent egy cikk, Lengyel János fehérgyarmati kisgazda jelölt MSZMP-s múltjáról. Torgyán a lapnak azt mondta: Mivel azonban a pártunk történetében először fordult elő, hogy jelöltünk tagja az MSZMP-nek, a párt országos elnöksége elé viszi az ügyet. Bár Lengyel nem tudott ellenállni az MSZMP-s nyomásnak (9 millió embernek sikerül). Torgyán azt is elmondta: utólag kiderült, hogy kisgazda frakcióba bekerültek volt MSZMP-s tagok, akik azonban letagadják múltjukat.

(a poszt a kép alatt folytatódik)

Czira Szabolcs 1998 és 2002 (itt is kimardat az MSZMP-s  múlt) között az FKGP országgyűlési képviselője volt. Sőt 2001-től az FKGP frakcióvezető helyettese volt. A pest megyei 16 választókerületből szerzett mandátumot. Majd ugyanebben a nagykőrősi székhelyű választókerületben újrázhatott 2002-ben (jaj innen is hiányzik valami) is, de akkor már Fidesz színekben indult úgy, hogy akkor még az FKGP frakcióvezető helyettesi titulusa nem szűnt meg. (múltjának FKGP-s része az új parlament megalakulásával vált semmisé) 2006-ban  (itt külön érdekes a politikai pártok sor:))és 2010-ben is újra választották az Infó felelőst.
 

Update: Információnk szerint az alapszervezeti infó felelősök úgy nevezett „hangulat jelentéseket” írtak az MSZMP fentebbi bizottságainak. A légyege az volt, hogy a párt vezetése tudja, mi folyik a pártban. Nincs e szervezkedés stb. Dolguk volt még a párttagság véleményének befolyásolása is. A párt „közvéleményt” kutatták.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr401980426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mate6 2010.05.07. 16:35:33

Ja, kisdobos voltam, bevallom..:) úttoro már nem lettem.

pacus 2010.05.07. 16:43:41

Torcosch De Gevaux 2010.05.07. 12:58:25
Az a fő baj,hogy ha valakibe bele akarnak kötni,akkor az illető minden volt csak rendes ember nem.Amikor a Medgyesit hónapokon keresztül mocskolták III/II multja miatt azoknak nem volt baj,hogy Járai vagy Matolcsy vagy Martonyi szintén III/II-es volt.Egyenlő mércével kell mérni.Aki hajlandó minden rendszert kiszolgálni azok a "jók"
Célszerübb lett volna a Spanyol példát követni.A Franco éra után a király közölte csak azok multjával kell foglalkozni akik köztörvényes büntettet követtek el,pl.gyilkoltak,a többi embernél azt kell nézni,hogy akar-e az országért az uj vezetés alatt tisztességesen dolgozni vagy nem.Meg is látszott az eredményen.Nem egymást járatták le és nem az volt a lényeg hogyan lehet az embereket egymással szembe állítani, az ország vitte is valamire.Az a gyülölködés ami itt kialakult/kialakítottak/nem vezet sehova.Csak van egy mondás,hogy osszd meg és uralkodj.
pacus

nem nemsiker_s 2010.05.07. 16:50:32

Nos az én lábam már 89 előtt is nagyobb volt a 26-os méretnél. Szal én tudom miért jobb alternatíva a fidesz.

Elmondtam már ezerszer, elmondom mégegyszer.
A fideszben is és az összes többi pártban is előfordulnak terhelt múltú emberek.

De a maszopnak lényege, bevallottan is az MSZMP-s múlt. Ez meg is látszik a párttagok listáján, a támogatók körén, sőt még a szimpatizánsok körén is. Nos énszerintem a rendszerváltásnak lényegi eleme kellett volna legyen a leváltott államrend vezető rétegének a középkáderi szintig a politikai életből való kizárása.

Ez nem történt meg, és ennek van egy nagyon rossz üzenete.
A következmények nélküliség. Bármit megtehetünk, nyomoríthatjuk a népet, (na nem anyagilag, fizikailag, hanem morálisan "Langyos a sör de nekünk így is jó") kiszolgálva egy despota nagyhatalom érdekeit .
A hitvány, a köpönyegforgató, az elvtelen, az érvényesül, míg a többnyire becsületes, munkából élni akaró valahogy mindíg háttérbe szorul.

Én emlékszem még a pártállami rendszerre a gulyás kommunizmusra.
Igazi dzsentri világ volt ez vörös színben. A párttitkárok győzték egymást meghívni a vadászatokra, hányásig tartó bulikra, esetenként orgiákra.
Már akkor is ment a mutyizás lopás, de a párttagok ezeket, ha ki is derültek többnyire megúszták. Élveztek egyfajta mentelmi jogot.
Ezt a fajta mentalitást gondolkodásmódot szépen meg is tartották a rendszerváltás után is.

quasar 2010.05.07. 17:00:27

@alga79: Se nekem, se anyámnak, se apámnak nem 26-os cipőnk volt az átkosban. Érdekes módon - pedig elmúltam már 18 '90-ben - nem voltam KISZ tag és a szüleim sem voltak sem párttagok, sem KISZ-tagok. Ez egyszerűen arról szól, hogy ki volt-van-lesz akkora "féreg", hogy anno KISZ meg párttagként, most pedig valamilyen politikai szervezetben keresi az anyagi boldogulását. Ennyi.

somogg (törölt) 2010.05.07. 17:08:57

Tegnap egy srac egy masik blogon arrol gyozkodott, hogy hazudozassal (mint gyurcsany) valasztas nyerni nem erkocstelen, hanem szuksegszeruseg, mert a nep ostoba. Most arrol olvasok, akik szerepet vallaltak az elozo rendszerben azok nyugodtan hazaarulozhatnak, megmondhatjak ki magyar, ki nem, reszt vehetnek az orszag iranyitasaban, mert a kommunista szervezetekbe szukseges volt belepni. Azt hiszem ez a legalja. Eddig hulyek voltak akik adot fizettek, most mar azokat is lekopitek akik kialltak a magyarsagert, recsken voltak, vagy nem leptek be a partba ket szoba osszkomfortert. Orulok, hogy a nagyapam a rendszervaltas utan par nappal meghalt abban a hitben, hogy volt ertelme a vallalt aldozatoknak, es nem kell ezt a mocskot latnia.

CJKrisz 2010.05.07. 17:09:48

Dehogy nincs rosszabb annál, mint amikor a komcsi komcsizik! Az olyanok, mint pl. Mécs Imre, aki azoknak a seggét nyalja, akik '56-ban fel akarták kötni.

Chicano 2010.05.07. 17:18:13

Aztakutyafáját! Ez aztán a hír! Mi lesz velünk így? Teljesen összetörtem. Szerintem akkora fidesz most monnyon le.

pucros 2010.05.07. 17:22:34

Pontosan emlékszem 1987 végére. Keleten már nagyon dübörgött a glasznoszty meg a peresztojka, itthon pedig folyt egy komoly ismeretterjesztés a demokráciáról, mozgalmak indultak azért, hogy a "demokratikus" ne csak kötelező tartalmatlan jelző legyen. Érdekes volt, mert valójában a mi népünk nem látott még közelről demokráciát, bár a szót magát unásig ismerte.
És ez az új divat nyilván abban mutatkozott meg, hogy a közügyekben való részvételre bátorították az embereket. Bármilyen furcsa most ezt felidézni, de 87-88 fordulóján, öreg sorkatonaként, én magam is fontolgattam, hogy belépek a KISZ-be.
Nem szabad elfelejteni, hogy akkor senkinek fogalma nem volt róla, hogy pár év múlva óriási választék lesz pártokból. Akkor a rendszer maga örökkévalónak tűnt még, a közügyekben való részvétel kerete pedig változatlanul "a Párt" és társai voltak. Szerintem ha valaki abban az időben "tenni akart valamit", simán beléphetett csak emiatt.

pucros 2010.05.07. 17:24:46

Pontosan emlékszem 1987 végére. Keleten már nagyon dübörgött a glasznoszty meg a peresztojka, itthon pedig folyt egy komoly ismeretterjesztés a demokráciáról, mozgalmak indultak azért, hogy a "demokratikus" ne csak kötelező tartalmatlan jelző legyen. Érdekes volt, mert valójában a mi népünk nem látott még közelről demokráciát, bár a szót magát unásig ismerte.
És ez az új divat nyilván abban mutatkozott meg, hogy a közügyekben való részvételre bátorították az embereket. Bármilyen furcsa most ezt felidézni, de 87-88 fordulóján, öreg sorkatonaként, én magam is fontolgattam, hogy belépek a KISZ-be.
Nem szabad elfelejteni, hogy akkor senkinek fogalma nem volt róla, hogy pár év múlva óriási választék lesz pártokból. Akkor a rendszer maga örökkévalónak tűnt még, a közügyekben való részvétel kerete pedig változatlanul "a Párt" és társai voltak. Szerintem ha valaki abban az időben "tenni akart valamit", simán beléphetett csak emiatt.

Karipapa01 2010.05.07. 17:27:00

Hogy ki mennyire kommunista? Én nem hiszem, hogy lenne a FIDESZ-ben valaki is aki a kapitalistákkal, imperialistákkal riogatna. Vagy az MSZP ifjúsági tagozatán Marxizmus-Leninizmust oktatnának. Ez az egész komcsizás 20 éven keresztül csak azért kellett, mert a vezetőink és pártjaik semmit nem tudnak hatni,alkotni, gyarapítani a haza fényrederülése érdekében. (Kölcsey uán szabadon) Ezzel viszont elfoglaltságot találnak maguknak és a népnek is. Itt az megy hogy ha ég a házam, akkor égjen a szomszédé is.

Szeleta 2010.05.07. 17:32:19

Azért szeretem az Indexet, mert olyan objektív az Index kezdőlapja, hogy nem kell mást olvasnom csak az Indexet, mert az Index kiemelt blogjai teljesen korrektek és objektívek és szeretnék még több ilyen teljesen objektív blogot az objektív Idex címoldalán látni, hogy el tudjam olvasni az objektív Indexet. Megtalálják a legfontosabb teljesen objektív blogokat. Köszönet érte.

nagykorosi 2010.05.07. 17:32:44

Nagykőrösiként fel szeretném hívni két dologra a bejegyzést író figyelmét:

1, Nagykőrös - nagykőrösi. Figyeljünk a helyesírásra!
2, A városban, illetve a választókörzetben mindenki tisztában van dr. Czira MSZMP-s múltjával. Érdekesebb lenne annak utána járni, hogy kik és milyen pályázatok útján kaptak vaskos megbízásokat az ő általa vezetett polgármesteri hivataltól... nem véletlenül gondolta úgy néhány tisztán látó kőrösi, hogy kijár neki egy betyárkalap! :)

Lt.Dorsi 2010.05.07. 17:37:43

Ha MSZMP tag voltál, most MSZP tag: komcsi voltál és az is maradsz, ha MSZMP tag voltál most FIDESZ tag: belülről bomlasztottad a rendszert...

2010.05.07. 17:37:57

@egyittlakó: Ha egy fegyveres rabló 15 év börtön után vallásos lesz és a keresztény tanokat hírdeti (sőt, aszerint is él), akkor ő köpönyegforgató, mert már nem a pénz hatalmában hisz? Ezt akarta írni tölgyes barátunk, de ezek szerint nem ő a hülye. (Bár lehet, hogy te sem, mindenesetre az értelmezést gátolják nálad az érzelmek.)

tobeornottobe 2010.05.07. 17:39:23

@eszkep: "- Aki a pártállami időben születet, az azt is tudhatná, hogy sokan a karrierjük miatt léptek be az MSZMP-be, mert ez kellett az előremenetelükhöz."

Ahogy Te is barátom -- ezek szerint! Ez a gondolkodás az, ami ezt a hernyó, elvtelen politikai elitet a víz feszínén tartja! A teljes rendszerváltozás nem volt és nem most lesz, hanem akkor, ha az ilyen jelentéktelen gennyládák, megélhetési politikusok (és ideológusaik, mint Te is) végleg kihalnak! Én is éltem akkor, és végeztem egyetemet, többet is, volt és van munkám, de egyetlen pártba se KELLETT belépnem az "előmenetelemért", sem akkor, sem most!

Rendben, hogy beléptél, de erre még büszke is vagy! És nem is vagy itt egyedül ezzel! Miért nem alakítotok pl. egy percember.blog.hu, vagy egy megalkuvo.blog.hu oldalt, ahol egymás sebeit nyalogathatnátok, hogy kit milyen sérelem vagy hátrány ért abból, hogy MSZMP tag volt, vagy arról is írhatnátok, hogy hogyan züllesztettétek a Pártot belülről, mint ellenállók (netán partizánok...)!

Engem meg '88-ban ilyen gennyes proletárokért vertek háton gumibottal a Március 15. téren! Ma már szégyenlem az egészet, mert nem tudtam, nem láttam, hogy kikért állok ott némán és lobogtatom a zászlót, vagy osztom szét a szamizdat szövegeket!

Akármennyi idős is vagy, szégyeld magad nagyon, hogy még mindig így gondolkozol, ráadásul még büszke is vagy rá!

angyalföldi partizán 2010.05.07. 17:39:38

Drága kommunista testvérem!Én e zagyvaságból nem értek semmit,de ez lényegtelen.Vállt vállhoz,bicepszet bicepszhez....NO PASARAN!

énis 2010.05.07. 17:39:42

Nem az a gáz, ha valaki mszmp-sként fideszes lett, mert annak van önkritikája..
Az a gáz, ha valaki mszmp-sből mszp-s lett!!

Lt.Dorsi 2010.05.07. 17:48:30

@énis: Ha egy párt a szélsőjobbtól a szélsőbalig minden ideológiát befogad akkor könnyű azonosulni a neked tetszővel :D

jazzcool 2010.05.07. 17:50:36

nincs ebben semmi szégyellnivaló: Martonyi, Matolcsy, Pintér Sándor is komcsi volt, azaz a leendő kormány kb egyharmada:-O

persze ők jó kommunisták voltak, miként dr Czira is :-O

gpetersz 2010.05.07. 17:51:13

A FIDESZ tele van volt komcsikkal... ez újdonság volt valakinek?
Ajaj.

parttalan 2010.05.07. 17:56:17

A mi kommunistáink jóóók!!
A ti kommunistáitok rosszaaaak!!

Kendaq Pendragon 2010.05.07. 17:57:17

Az a gond, hogy ha mindenkit elkergetünk, ki marad, aki vezesse az országot?
Esetleg Dúró Dóráék, a kis 20 egynehány évükkel?

Sajnos a politikát tanulni kell, és sok helyen a rendszerváltás után azért maradt a "régi rend" pl. vidéken, mert az emberek azt mondták, hogy ők értenek a politikához.
Ezért (is) nyerhetett Horn '94-ben.

"Szakértelem".

Nem csoda, hogy a Fidesz is ebből építkezik, hiszen nincs más. Az lenne az előrevivő, ha békén hagynánk azokat az egykori párttagokat, akik tevőlegesen nem nehezítették meg mások életét zaklatással erőszakos beléptetéssel, megfigyeléssel, stb.

Dolgozzanak felelősséggel az országért, ez lenne a fő cél.

OftF 2010.05.07. 17:59:05

Hehhe belépett a pártba, az meg feloszlott. Hálásnak kéne lennetek neki. :)

Úgy járt vele, mint én a KISZ-szel. Beléptem, mert hasznot akartam hajtani belőle, állítólag ugyanis az építőtáborban könnyen kaphatók voltak a lányok, de a mai napig nem derült ki számomra, hogy ez csak afféle városi legenda volt-e, mert 1 hónap múlva a KISZ-nek is annyi lett.

Mondjuk belőlem nem lett politikus.

OftF 2010.05.07. 18:00:33

De most komolyan: Tényleg nem írta bele az önéletrajzába. Ez inkább erkölcsi gyengeség, semmi több. Nekem is van ilyen, és nem is mondom meg, hogy mi az. :)

kasztor 2010.05.07. 18:06:54

Mint tudjuk bolsevik kutyából .....
Maradok is a mangalicánál! :-)

Karipapa01 2010.05.07. 18:07:56

Fiúk-Lányok! Nektek gőzötök nincs arról, hogy ki a kommunista!
Az, aki azt hirdeti, hogy a termelőeszközöket a munkások tulajdonába, a földeket a parasztok tulajdonába és mindez közös. Az egész rendszert a kommunista párt koordinálja egy tervgazdaság alapján, és ennek a hasznából mindenki egyformán részesül. Olassatok néha régi Népszabadságot, népszavát, vagy lapozzatok bele Lenin egy-két könyvébe! Mutassatok már olyan embert a mai politikusok között aki többek között ezt akarja. Az, hogy valaki régen az MSZMP tagja volt nem jelent ma már semmit, ha ezzel kapcsolatban nem követett el valamilyen bűncselekményt. Az emberek annak idején elhitték az eszméket és meg is próbálták megcsinálni. Azért van ma kapitalizmus, mert rájöttek arra, hogy ez nem megy. Mit kell ezen állandóan rugózni?

HgGina 2010.05.07. 18:09:35

Nagyon gáz ez az írás. Sehol egyetlen bizonyító dokumentum. Van két kép egy géppel és egy erősen nőinek tűnő kézírással kitöltött űrlapról, aláírás nélkül.
Van egy teljesen indiffrerens cikk egy régi Népszavából.
Hát ilyen f..talicska dolgot bárki összeállíthat bármikor.

Nem tudom, hogy az emberke valóban párttag volt vagy nem. De amit itt a poszt írója összehordott, az lócitrom a javából.

Csak eszembe jut, van nálam vagy 15 db régi, MSZMP-s boríték valahol, címzetlenül. Elővegyek egy 50 éves írógépet, és belefűzzek egy hasonló korú papírt, aztán írjak meg valami jó kis szaftos kompromittáló hazugságot rólad "balközép"? Aztán tegyem bele abba a régi borítékba, ragasszak rá régi bélyeget, ajánlási ragjegyet, és korabeli kézi érvénytelenítéssel vastag piros vagy kék pljabásszal áthúzva a bélyeget tárjam a nyilvánosság elé, hogy te vagy Rákosi et. unokája, aki amúgy születése óta MSZMP-tag volt, most meg az MKP prominense?

Mennyit fizetett neked Thürmer et. ezért a sz@rért?

Kendaq Pendragon 2010.05.07. 18:18:03

@Karipapa01:

Hát, valami ilyesmit akartam én is mondani többek közt.

ninimimi 2010.05.07. 18:19:33

@Kendaq Pendragon: Úgy tűnik régen írtam:

"Nyilván rengetegen szolgálták ki a náci rendszert is, Hitler pártját önszántukból is Németországban. Legtöbbjüket nem érte bántódás a náci Németország bukása után, de nem volt olyan őrült ötlet, hogy bármelyikük újra politikus lehessen, és ennek felhasználásával gazdasági hatalomhoz juthasson." Pedig milyen jó politikus "szakemberek" voltak azok a kipróbált nácik.

Csak a volt kommunisták közt vannak politikus "szakemberek"? Muhaha!

Sólyom Bátor 2010.05.07. 18:25:44

@azember: A kérdés nem az, hogy miért lett MSZMP párttag, hanem az, hogy miért nem vallotta ezt be még kérdésre sem, ha annyira nem számított a dolog?
Másik kérdés: ha a Fideszeseknél csak megértően dörmögünk valamit, akkor más pártok régebbi MSZMP-s múltján miért háborgunk?

Karipapa01 2010.05.07. 18:27:06

@ninimimi: Ki mondta, hogy onnan? Ha nem tévdedek, azért vannak a válsztások, hogy a nekünk legjobb politikus szakembereket kiválasszuk! Ezért csináltuk a rendszerváltást. Most azok a politikai vezetőink, akiket mi választottunk magunknak.

2010.05.07. 18:30:48

Én arra lennék kíváncsi a sok szájkaratés gerinces elvtárs mit tett volna ha megéli azokat az időket? Mert most könnyű okoskodni.
Miért érdekes ha valaki párttag volt? Az érdekeljen aki vezető volt és tett is rossz dolgokat.
Anyám is szakmai okokból lett párttag, mert "kellett". Hát akkor lett, így mentek a dolgok, és? Szerintem teljesen 8... nem akasztott papokat, vagy mittomén, gyerekekkel foglalkozott, pedagógusként...

Rwindx 2010.05.07. 18:32:22

@phaidros: Nézd, kiegyezhetünk ebben, én nem fogok sírni egy mszmp volt párttag után sem. Csak mondjuk én alapvetően úgy csoportosítom őket (tudom extremitás) hogy a alsó vezetők 10 év fegyház, középvezetők életfogytig, afelett aki még él azt felakasztanám, ja és teljes családi vagyonelkobzás mindegyiknek. A mezei párttagokat meg nem bántanám, mondjuk úgy azért mert empátiával rendelkező ember vagyok :) De ha kéred... :D

@tobeornottobe:
Szerintem nem állította hogy valaha is párttag volt. Meg szerintem más sem ebben a posztban, szóval feleslegesen csinálod a műsort.
Mielőtt kitalálnád hogy hogy biztos azért írom mert én is az voltam, közlöm hogy még ha akartam volna se lehettem volna, a korom miatt (túl öreg voltam:D).

Karipapa01 2010.05.07. 18:34:51

@Rwindx: Látszik is rajtad az aggkori szenilitás.

Rwindx 2010.05.07. 18:38:50

@Karipapa01:
Mi van elvtárs csak nem érzed úgy hogy problémáid lennének ha én intézném ezeket a dolgokat? Nem kell aggódnod én nem fogom. Pedig...

Sólyom Bátor 2010.05.07. 18:40:07

@Rwindx: mekkora tetterő egy bloggerben! :-)

Karipapa01 2010.05.07. 18:41:45

@Rwindx: Köszönöm az aggodalmat elvtárs. Te csak arra vigyázz,hogy kicsi zászlót vigyél, mert még elsodor a szél!

ninimimi 2010.05.07. 18:48:21

@Karipapa01: A rendszerváltást, mint az kiderült, nem csupán mi csináltuk, hanem jórészt a mai napig is maffiaként működő volt kommunista "elit".
A négy évenkénti választás szükséges, de nem elegendő garancia a demokráciához. Ennek elhallgatása a hazai politikusok legfőbb hazugsága. Mivel a gazdasági befolyásba mentett kommunista hatalom birtokolja a média döntő részét, ezért ez már önmagában is lehetetlenné teszi a demokrácia megerősödését, végülis megmaradását.
Régi, erős demokráciák is elsorvadnának - például az USA-ban, vagy Angliában is -, ha megszűnne a plurális, szabad sajtó azzal, hogy döntően egyetlen politikai érdekcsoport kezébe kerülne.

Rwindx 2010.05.07. 18:50:59

@Sólyom Bátor:
csak kommenter :P

Érdekes eddig az volt a problémátok hogy állítólag a jobboldaliak védik a kommereket. Tessék, most ne szörnyűlködjetek. Ott a megoldás, nincs benne jó kommer, rossz kommer verzió, csak egyfajta: elítélt kommer.

No? Vagy ez már durva? Ugyan már.

@Karipapa01:
Nincs szükségem zászlóra, tudod, öreg vagyok már :) Viszont amit írtam Sólyom Bátornak, ajánlanám a te figyelmedbe is.

Rwindx 2010.05.07. 18:54:56

@Rwindx:
Ja hozzáteszem onnantól nem lenne miért és kit kommunistázni. Betemethetnénk az árkokat. Szárnyalhatna az ország. Na?

balfék 2010.05.07. 19:00:13

Azt én sem értem, hogy az érdek párttagság mennyivel megbocsájthatóbb, mint az , aki igazi hittel volt az. Szerintem elég mocskos emberi attitűd, más ember kárára, saját haszonszerzés céljából belépni egy szervezetbe , aminek célkitűzéseivel nem értünk egyet. Ezek az emberek mindig a megfelelő pillanatban világosodnak meg. Ők az igazi férgek.

reccs 2010.05.07. 19:03:15

@lxrose: @egyittlakó: Ha egy fegyveres rabló 15 év börtön után vallásos lesz és a keresztény tanokat hírdeti (sőt, aszerint is él), akkor ő köpönyegforgató, mert már nem a pénz hatalmában hisz?

És ha valaki pl. a legnagyobb komcsi szövegeket nyomó tanár volt az iskolában, de 1990-ben ki nem lehetett volna zavarni a templomból, az szerinted ugyanez az eset?

Valahogy nálunk mindig akkor jön rá az embere jó részére az ideológiai/vallási megvilágosodás, amikor rohadtul megéri és soha nem tévesztik el az irányt, mindig pont arra az igazságra döbbennek rá, ami jól fizet.

balfék 2010.05.07. 19:04:51

Mi jut eszetekbe ezekről : Pozsgay-Horváth-Stumpf, Ménesi út?Tán csak nem ezek nevelték a kígyótojásból kikelteket? Most eljött a pillanat, hogy az MSZMP(Fidesz) visszavegye a hatalmat.

Sólyom Bátor 2010.05.07. 19:05:46

@Rwindx: "Problémánk"? Nem értem a többes számot. Nem is olvastam el, hogy mihez szóltál hozzá, ahogy azt se nagyon tudom, hogy ez éppen milyen oldal (annyit lapozgatok, ugrálgatok ilyenkor), egyszerűen megláttam a megjegyzésedet, és nagyon nem tetszett a hangvétele. Ennyi. Vagyis, ez legfeljebb a problémám és nem a problémánk.

choko 2010.05.07. 19:09:22

...és még hányan vannak ilyenek...de természetesen ez összeegyeztethető...:-))))

Rwindx 2010.05.07. 19:14:11

@Sólyom Bátor:
Amihez hozzászóltam ebben nem is volt reveláns. Nem vitatkoztam az illetővel.

Ketten szóltatok hozzá, tehát kettőtöknek jelentett ez eddig problémát. Akkor úgy vélem a többes szám már mehet, de nem szeretnék grammarnáciskodni.
Viszont ezek szerint én több kommentet olvastam el, és látom hogy még lesz ez pár embernek problémája. Nekik megelőlegeztem.

balfék 2010.05.07. 19:18:18

"A lé' meghatározza a tudatot"

HgGina 2010.05.07. 19:20:14

Valaki írta itt korábban, hogy a fénykép hiánya miatt bukta el a KISZ-tagságot.
Be kell vallanom töredelmesen, nálam is van egy KISZ-igazolvány. Fénykép nincs benne, mert sosem voltam tag. Pedig a benne lévő rózsaszín papírra rá van gépelve a nevem. De most megnyugodtam, hogy fénykép híján nem is lehettem tag. És mindezt az akkori KISZ-titkár (V. Gábor) a cégnél azért csinálta, mert az alapszervezet valami kirándulási hozzájárulásra csak minimum 5 tagú alapszervezet esetében volt jogosult. Így velem meglett az 5 fő, pedig sosem léptem be.
No, kb. ugyanennyire hitelesek az itt bemutatott képek "dokumentumai" is. Most akkor én se legyek inkább fideszes?

Rwindx 2010.05.07. 19:21:16

@balfék: mielőtt a fideszt mszmpznéd nézz utána kérlek mi történt 1989. október 6 és 10-e között.
Köszi.

Karipapa01 2010.05.07. 19:23:00

@Rwindx: A poszt egy vitaindító, nem biztos, hogy a posztoló véleményével egyezik, akár más véleményét is posztolhatja nem tiltja senki. A kommentek pedig azért vannak, hogy bárki kinyilváníthassa a saját véleményét szabadon. (ilyesmire pl. a Kádár rendszerben nem lett volna lehetőség). Ez nem arról szól, hogy a saját véleményünket ráeröltessük bárkire is, akár szidalmak, vagy cikizés árán is. De az igen szélsőséges vélemények,-amelyek,ha megvalósulnának, jelenleg bűncselelkménynek számítanak- visszatetszést keltenek az emberekben (akasztás főbelövés stb). Ez egyébként sem megoldás, mert ha a más véleményűeknek nem tetszik, kiáshatjuk a kert végéből a géppisztolyt és ennek borzalmas következményei lehetnek. Ezért inkább vissza kell fogni az indulatokat. Ismételten mondom: hagyjuk a múltat a francba főként most, amikor nyakig ülünk a szarban. Inkább azzal kellene foglalkozni, hogy hogyan másszunk ki ebből. És ha egy-két elvtárs, polgártárs (tetszés szerint) a parlamentben ebben nem partner, hogyan lehetne a kapa- vagy a csákánynyél mellé állítani.

balfék 2010.05.07. 19:26:03

Miért mi történt? Megalakult az MSZP. És???????

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.07. 19:30:01

@HgGina: Na te vagy pont az az agy mosott akinek mutathatnak a szertett narancs osztagról bármit, sőt ha orbán eléd lépne és azt mondaná kislányokkal él nemi életet majd az aktus után megeszi őket, te erre azt mondanád, hogy hazudik és tudni véled, hogy mesterházy attila öltözött be orbán mezbe... hogy alááson a szeretet vezérednek. És amenyi eszed van kapkodan hívnád is rögtön a Hír TV-t

Először azt hittem tréfálsz. Sajnálom hogy, nem vagy képes feldolgozni azt a traumát, hogy bizony ők sem különbek a deákné vásznnál ez van

HgGina 2010.05.07. 19:31:27

@Karipapa01: igazad van, az akasztás és a főbelövés nem szép dolog. Legyen inkább kerékbe törés, karóba húzás. Vagy lehetne inkább pumpa és análsün!
És a múltat akkor sem szabad hagyni, ha nyakig ülünk akármiben, mert akkor mindig lesz valami, amire a halogatást rá lehet fogni. Hát nem! Igenis tessék csak szépen életfogytiglani kényszermunkára bevarrni az összes volt MSZMP-funkcionáriust! Hadd menjen el a kedvük az élettől is. Játsszanak csak papás-papást 140 kilós speciális kultúrköri lényekkel.

Karipapa01 2010.05.07. 19:31:46

@ninimimi: ez a "volt kommunista elit" nagy része már a 70-es évek végén sem volt kommunista, függetlenül attól, hogy MSZMP- tag, sőt akár felső vezető volt. Onnan tudom, hogy annak idején jártam különböző fórumokra és ami ott elhangzott, nem felelt meg kifejezetten a Lenini iránymutatásnak. Itt nem a kommunistákkal van baj, mert azok már régen nem tudnak belepofázni semmibe. Amit Te nehezményezel, az a korrupció, összefonódás és ha nem is maffia, de a módszerek nagyon hasonlóak. Ezt pedig emberek csinálják, nem pedig kommunisták. Na ez ellen kell harcolni!

tölgyes 2010.05.07. 19:32:45

@aliglajos:
Lajosom! Iróna..írja.. Amit én írok az is irónia: Jobbikos miniszterjelölt Nyikos ex-kommunista ( ő tényleg az) LMP-és Schifferrel maga a kommunista tradició ült be a parlamentbe..az MSZP-ben ott ül a pártapparátus fizetett alkalmazottainak színe java.. és biztos lehet abban, hogy senki sem vállalja fel ezt a kommunista tradiciót...
Tudomásul kell venni, hogy az a régi párt se volt egyforma.. a benne ülők se. Én igazán boldog volnék arra, ha olyan nagy kvaltású, nemzet iránt elkötelezett, becsületes ex-kommunistákkal lenne tele az országgyűlés mint amilyen Pozsgay Imre .

tölgyes 2010.05.07. 19:38:09

@egyittlakó: És Ön hány köpönyeget fordított életében..???::))A franciák nagy királya, a francia nemzetállam egyik megteremtője IV Henrik vajon hányszor váltott vallást???Szent Bertalan éjszakája után?? Churchill hány pártban vitézkedett?? A hűség nem azon múlik, hogy valaki hányszor vált pártot..Talán épp a hűség követeli meg a nézet és pártváltást..bár attól tartok, hogy ez Önnek egy kicsit bonyolult.

Karipapa01 2010.05.07. 19:41:23

@HgGina: Kedves HgGina ! Ugyan meséld már el nekem légyszíves, hogy mi volt az a borzalom, amit elkövetett ellened pl. egy esztergályos, aki mellesleg egy kisüzemben párttitkár volt annak idején és életében a légynek sem ártott? Miért kell neki ilyen rémséges büntetés? Tudod Te egyáltalán mit beszélsz?

balfék 2010.05.07. 19:41:59

@Karipapa01:Nem véletlenül szavaznak a volt káder dűlők polgárai a jobboldalra immár húsz éve. Ők csak a haszonélvezői voltak és most is azok minden rendszernek, ha az érdek úgy kívánta ők hithű kommunisták voltak ha meg másként, egyből istenes jobboldaliakká vedlettek. A gyomor ezektől az emberektől fordul fel.

Rwindx 2010.05.07. 19:42:26

@Karipapa01:
Hmm, még mielőtt úgy gondolod hogy én azt szeretném hogy rajtam kívül bárki megszólaljon a témában felhívnám a figyelmedet hogy tévedsz. Viszont azt hiszem beszerzek egy avatart hogy 16 éven felülieknek szól amit írok, ugyanis tisztában vagyok azzal hogy szélsőséges véleménynek számít amit írtam.
Viszont ezt vedd felhívásnak a hatályos törvények jogszerű megváltoztatására, ez viszont nem bűncselekmény. Ha továbbmegyünk főleg nem az ha a hatályos törvények alapján az igazságszolgáltatás munkája során a bűnösnek talált embereket elítélik, akár véletlenül pont úgy ahogy én leírtam. Szó sincs géppisztolyról meg lincselésről, ne sérts meg kérlek.

Abban egyet lehetne érteni hogy hagyjuk a múltat, ha a múlt nem lenne élő és folyamatosan kísértene minket és meghatározná a jelenünket. A múltat le kell zárni, de a lezárás nem az hogy nem beszélünk róla.
Jelenleg Magyarországon és Európában olyan ember rohangál, amelyekhez hasonlókat 60 évvel korábban felakasztottak, hasonló tevékenységekért, de legalábbis börtönben rohadtak életük végéig. Ez az igény miért ne merülhetne fel most is?
Igazából ez is lenyelhető lenne, ha nem az lenne hogy ugyanezen emberek jelentős része a korábbi hatalmát arra használta volna fel hogy a közvagyont megdézsmálva új politikai hatalmat építsen ki és tönkretegye a jelenünket.

Tudod sok embernek fáj hogy a régi gyilkosok, rablók szabadon mászkálnak, nap mint nap sebeket tépnek fel, vagy még ma is új sebeket ejtenek. A múlt lezárása az lesz ha ez többé garantáltan nem történhet meg a bűnösök pedig megbünhődnek.

Szarban vagyunk, ez igaz, de most erre mit mondjak miért vagyunk szarban? Pont a lezáratlan múlt miatt. Építsünk, dolgozzunk persze, de azért felejteni nem szabad.

tölgyes 2010.05.07. 19:42:57

@336: Nehéz lett volna tagadnia kommunista voltát, hiszen élharcosa volt a mozgalomnak.. aztán elment a tőkésekhez és abból élt, hogy szidta a kommunistákat..és mert neves élharcos volt korábban a szidalmazása is kelendőbb lett utóbb.. Piacképesebb!
Minden csak értelmezés kérdése. Én Koestlert nem azért becsülöm mert átállt, vagy nem állt át, hanem azért, amit alkotott.. miközben köztudott, hogy egy önző, magának való emberként élt és halt meg.

balfék 2010.05.07. 19:47:03

@tölgyes: Azért te is tudsz különbséget tenni a meggyőződésből való, vagy az érdekből fakadó köpönyeg cserék között.

Karipapa01 2010.05.07. 19:50:47

@Rwindx: Igazad van. D ezért nem a kommunisták a felelősek, hanem Kurvinyek Éva, Parafaszi Gusztáv és így tovább NÉV SZERINT! Ezen emberek megbüntetését, meggyalázását én is támogatnám. A többiek meg csak voltak.

Rwindx 2010.05.07. 19:52:15

@balfék:
Az mszp 7-én alakult meg, de ennek volt némi előzménye amit ugye valamiért nem reklámozol. Csak nem szégyelled?

1989 október 6 (tömören)
Összeül az mszmp XIV. kongresszusa.
1989 október 7
Szavazással feloszlatják magukat (1202 igen szavazattal, 159 nem és 38 tartózkodás mellett) majd még helyben meg is alakítják az mszp-t. Mely az mszmp jogutódának tekinti magát, és ezért magáénak tekinti a pártvagyont is.
A kongresszus intentől kezdve mszp konresszusként folytatódott.

Szóval mi van a gyomorral? Az én gyomrom nem fordul fel, én már hozzá szoktam a fajtádhoz. Viszont ugye miről is szól a poszt? Arról hogy kommunisták vagy esetleg kommunista segnyalók kommunistázak.

Erre te idehányod ezt:
"Nem véletlenül szavaznak a volt káder dűlők polgárai a jobboldalra immár húsz éve. Ők csak a haszonélvezői voltak és most is azok minden rendszernek, ha az érdek úgy kívánta ők hithű kommunisták voltak ha meg másként, egyből istenes jobboldaliakká vedlettek. A gyomor ezektől az emberektől fordul fel."

Hihetetlen jót röhögtem most rajtad :D

Karipapa01 2010.05.07. 19:52:43

@balfék: Ha az összes MSZMP tagot vesszük (800.000) ez nem jelentős, főként azért, mert nagyon sokan közülük FIDESZ szimpatizánsok.

tölgyes 2010.05.07. 19:53:24

@Rwindx: Van igazság abban amit mond.. de az a jelen esetre nem alkalmazható.Nekem is az volt a véleményem 89-ben is azóta is, hogy azokat meg kell büntetni akiknek a kezéhez vér tapadt. Én azokat is megbüntetném - megkérném őket arra, hogy a közügyektől 20 évig tartsák magukat távol azok, akik az előző rendszer politikusi állományának (MSZMP, KISZ, SZOT, MUNKÁSŐRSÁG vezető állam tanácsi tisztségviselők) fizetett alkalmazottai voltak. Ők voltak ugyanis az előző elnyomó politikai rendszerének haszonélvezői...
Azt azonban nagy idétlenségnek tartom, ha elkezdünk a párttagokon lovagolni... és rajtuk kérjük számon a rendszer bűneit, holott ők is csak balekok, áldozatok voltak.. vagy rosszabb esetben alkalmazkodó karrieristák.
Vagyis mindig fontos a különbségtétel.. és a józan mérlegelés. Nem okozhatunk másoknak felelőtlenül károkat csak azért, mert nekünk mások felelőtlenül károkat okoztak

tölgyes 2010.05.07. 19:54:18

@Karipapa01: fidesz LMP, Jobbik szimpatizáns és szavazó!!!

Karipapa01 2010.05.07. 19:55:31

@Karipapa01: még nem fejeztem be, folytatom: tehát nagyjából fele-fele lehet hogy megoszlik. Jelentős szavazatmennyiséget nem képvisel.

tölgyes 2010.05.07. 19:55:45

@balfék: No és azt ki fogja megítélni, hogy melyikről van szó.. és vajon hol van a pontos határ..

Rwindx 2010.05.07. 19:57:20

@Karipapa01:
Ha visszaemlékszel a kommentemre én a pártvezetőséget emeltem ki büntetésre, és a szimpla tagságot "futni hagynám". Pedig nem, valóban nem voltam tag. Úgy gondolom van névsor erről a pár tízezer emberről. Főleg a közép-felső vezetésről.

Karipapa01 2010.05.07. 19:57:59

@tölgyes: az is lehet, meg az MSZP-jé is. Az idő múlásával mindenkinek változhat a szemlélete.

balfék 2010.05.07. 20:00:06

@Rwindx: Szerinted milyen az én fajtám? Amúgy meg örülök, hogy fel tudtalak vidítani.

Rwindx 2010.05.07. 20:01:22

@balfék: részemről az öröm :D

egyittlakó (törölt) 2010.05.07. 20:03:41

@tölgyes: "És Ön hány köpönyeget fordított életében..???::))"

Lehet, hogy számodra meglepő, de egyet sem. Különben nyugodtan tegezzél, megengedem. A pertut majd lerendezzük valami kis kocsmában, ha összefutunk véletlenül.
:-)

"A franciák nagy királya, a francia nemzetállam egyik megteremtője IV Henrik vajon hányszor váltott vallást???"

Én azért a francia nagy királyt vagy egy másik világhírű politikust nem hasonlítanám össze egy szaros magyar karrieristával a 386 közül.

baloo784 2010.05.07. 20:06:08

@nemsiker_s:
igazad van. Kellett volna, hogy elzavarják a volt mszmp-tagokat a politika környékéről. De, a háromoldalú kerekasztal-tárgyalásokon a maszop, a szakszervezetek és az ellenzéki pártok vettek részt. Ráadásul azok az ellenzéki pártok, akikre még senki nem szavazott, tehát senkit nem képviseltek, hiszen senki sem adott nekik felhatalmazást arra, hogy bárkit is képviseljenek önmagukon, a saját párttagságukon kívül. Na, ők hárman szépen megállapodtak abban, hogy
1. a maszop a már úgyis bukott rendszert demokratikus választások útján átengedi az ellenzéknek, akik
2. ezért cserébe nem piszkálják a múltat, sem politikailag, sem gazdaságilag.
Ebből következően az egykori elit megtarthatta a vagyonát, a kapcsolai tőkéjét, amelyet aztán szépen használt is a privatizáció során. No, és persze várt, mert az első szabadon választott kormánynak esélye sem volt sikeresnek lenni, így aztán a nagy csodavárás a visszájára sült el. Az emberek '94-ben szinte a 3 forint 60 filléres kenyérben való reménykedésüknek adtak hangot, amikor ismét előhúzták a szocikat. Azóta minden párt megtanulta, hogy mit kell ígérni a választóknak, és Magyarországon kizárólag baloldali retorikájú formációk versengenek a voksokért.

Karipapa01 2010.05.07. 20:06:58

@Rwindx: Ember ! Ezek csak egyszerű katonák voltak! Pártkatonák! Itt nem felső-középvezetésről van szó. Megkapták az ukázt és vagy végrehajtották, vagy szívtak. Mit vársz? Kértek volna amerikai segítséget? Azok a csúcsvezetők akik a kommunizmust szerették volna megvalósítani, már mind vénemberek, vagy meghaltak. Mit vársz tőlük? némelyikük azt sem érti, hogy miért van munkanélküliség, mikor az alkotmány úgy kezdődik, hogy mindenkinek joga van a munkához. Bele kell törődni, hogy ez már elmúlt. Nézz előre!

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.07. 20:08:49

@baloo784: nagyon jó hozzá szólás köszi! írtunk neked rá, kérjük nézd meg!

balfék 2010.05.07. 20:09:58

@tölgyes: Azt valóban nehéz megitélni, de azért bizonyos sejtéseink lehetnek.

egyittlakó (törölt) 2010.05.07. 20:10:56

@lxrose: "Ha egy fegyveres rabló 15 év börtön után vallásos lesz és a keresztény tanokat hírdeti..."

Az minimum hülye, nem köpönyegforgató. Ki az a retardált, aki ilyennek hinne? A véleményem pedig a politikusokra értendő, nem sittesekre (persze, különbségek nem igazán vannak közöttük).
:-)

egyittlakó (törölt) 2010.05.07. 20:14:36

@baloo784: "Az emberek '94-ben szinte a 3 forint 60 filléres kenyérben való reménykedésüknek adtak hangot, amikor ismét előhúzták a szocikat."

Most meg a jobboldali szocikat húzták elő... :-)
A magyar nép a leghülyébb Európában.

Rwindx 2010.05.07. 20:17:43

@Karipapa01:
Egyrészt én előre nézek, vállalkozok, igyekszem elviselni és túlélni ha megpróbálnak eltaposni fentről. Viszont ne várd hogy megértő legyek emiatt.

Másrészt nem egyszerű pártkatonák, tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak a diktatórikus rendszer működéséhez, fentmaradásához, a törvénytelen tettek végrehajtásához, roszabb esetben részt is vettek azokban. Parancsra tették amit tettek? Nem. Ha meg igen, az nem mentség. A szellemi állapot sem mentség. Mire lenne az, a 88 éves Zentait most akarják elítélni háborús bűnökért. Nehogymár ezek meg megússzák.

Itt vannak még most is? Igen itt vannak, nézz körül az mszp vezérkarában. Ott csücsülnek, akik közülük 45 felett vannak, azok közül jobbára mind a korábbi garnitúrában kezdték. Hát így befolyásolják a jelenünket is. Ha csak az előző 8 évre gondolok akkor is ökölbe szorul a kezem.

balfék 2010.05.07. 20:19:42

@Rwindx: De azért válaszolhatnál a fajtámra vonatkozó kérdésemre. Én úgy vagyok baloldali gondolkodású, hogy soha semmilyen pártnak nem voltam és vagyok tagja. Pont a sok karrierista miatt nem lettem az MSZMP tagja. Tisztességben, három dolgos, becsületes gyereket neveltem a magam és mások örömére.

Karipapa01 2010.05.07. 20:22:27

@egyittlakó: Én tudom, én is így jártam! (hozzáteszem, 94-ben nem szavaztam) A Kádár rendszer alatt mi azt hittük, hogy a kapitalizmusban kolbászból van a kerítés. Ott minden jólszervezett, hatékony. Ám az Antall kormány alatt kiderült, hogy ez nem egészen így van, sőt! Jött az első pofon és ezt nem tudjuk kiheverni.

egyittlakó (törölt) 2010.05.07. 20:28:17

@ninimimi: "Éppen azért, mert Antall elvtárs elkövette a történelmi bűnt, és nem söpörte ki a kommunizmust a képviselőivel, hanem engedte, hogy gazdasági befolyásba mentsék hatalmukat."

Mit szerettél volna? Második Romániát? Vérontást? Polgárháborút? (1956-ban is ti kezdtetek el lincselni, azért jöttek vissza az oroszok.) Éltél te már akkor, takony? Milyen kommunizmusról beszélsz, te retardált? Magyarországon "dübörgött" a szocialista népjólét, a gulyáskommunizmus, míg a szomszédban szinte éhínség volt. Az emberek jól éltek, volt munkájuk, létbiztonság volt és a bűnözőket regisztrálták. 17 éves köcsög nem furikázott bmw-vel...

Ez itt a baj ezzel a birka néppel: a rendszerváltásra szavaztak, mert azt hitték, hogy utána ettől is még jobb lesz. Lett is, köszönhetjük ezt is a jobbosoknak... mintha nem zúzták volna le eddig is eléggé az országot területileg és gazdaságilag...

Rwindx 2010.05.07. 20:31:19

@balfék:
Nézd ha összeveted azt a kb 4-5 kommentet felölelő oda-vissza szösszenetünket, elolvasod újra a posztot, akkor le kell esnie. Lassan mennem kell, nincs időm már végigrágni az egészet.

Esetleg legközelebb jobban végiggondolod miket írsz, mert igazából lehetsz eszméletlenül meggondolatlan fajta is, de nekem nem ez jött le, természetesen nem vagyok tévedhetetlen.
Amire elsősorban gondoltam ahhoz nem kell párttagnak lennie, párttag fajtán még nem gondolkodtam sohasem.

Ja, az hogy valaki baloldali önmagában nem bűn. A kérdés hogy mit tesz, vagy mit támogat a baloldaliság zászlaja (vöröscsillaga) nevében.

Karipapa01 2010.05.07. 20:46:40

@Rwindx: A válaszom 3 részes:
1. Látom lehet veled is emberhez méltó módon társalogni, ha nem ragadnak el az indulataid.
2.Zentait hagyjuk, mert az egy rohadt gyilkos, ha igaz, amit állítanak róla. Ha nem, akkor rendes ember, a bíróság majd megmondja.
3.Nem csak az MSZP, hanem a FIDESZ is, a többiekről nem is beszélve. Gondolod, hogy aki FIDESZ párttag lett örökre lezárta a régi kapcsolatait? Hmmm! Az, hogy mi volt az előző 8 évben, más tészta. Persze mindenki tudja, hogy 89-ben az lett a nyerő, aki közel volt a húsos fazékhoz. Itt az úgynevezett privatizáció lett igaziból elbaszva. Ezt kellene számonkérni, nem pedig kommunistázni. Nem beszélve arról, hogy az akkori kommunisták igen nagy része ma csak tengődik, mert a rendszerváltás idején nem voltak kellőképpen "agilisak". Nos, ha lehetőség lenne én azt kérném számon, hogy a kiprivatizált vagyonból mit fordítottak a nemzetgazdaság javítására, hiszen azért kapták és nem azért, hogy legyen nekünk is felső tízezer!! Ha jól gazdálkodtak és segítették a nemzet fejlődését még államilag is lehetne segíteni a mégjobb eredményhez. Ha rosszul: elvenni az összes vagyont unokatestvérig visszamenően és törleszteni a nemzeti adósságot. Szerintem jobb, mint a kerékbetörés.

tölgyes 2010.05.07. 21:44:52

@egyittlakó: Miért ne lenne IV Henrik hasonlítható... nem a hadvezzetési képességeiben, sőt még csak nem is a hölgyek iránt érzett kielégíthetetlen vágy tekintetében.. hanem a pálfordulásaiban.. abban hasonlítható volt. Híres és cinikus mondata így szólt: Párizs megér egy misét...és áttért.. Mások szerint ezt nem mondta, de áttért!

tölgyes 2010.05.07. 21:45:42

@balfék: A sejtés egy ítélethez nagyon kevés.. alig több mint az előítélet.

tölgyes 2010.05.07. 21:46:35

@Karipapa01: Mindenkinek változhat a szemlélete, de akkor ne tegyünk ebben különbséget pártállás szerint.

balfék 2010.05.07. 21:52:01

@tölgyes: Ítélethez kevés , de véleményhez éppen elég.

Rwindx 2010.05.07. 21:53:07

@Karipapa01:
1. Ritkán ragadnak el az indulataim, olyankor próbálok nem írni :) amire azt gondolod indulatosan írtam egy csepp indulat nem volt bennem. Öszintén erre gondoltam (tudom ez más nézpontból rosszabbnak tűnik).
2.3. egyben Zentai ellen még nem indult el a per, fogalmam sincs gyilkos-e vagy sem, de ahogy Zentait perbe fogják úgy ugyanúgy perbe foghatók az előző rendszer emberei is, aztán majd a bíróság eldönti mi is történt és mit érdemel. Tehát amit mondtam az nem lincselés és pogromszerű valami lenne, hanem egy teljesen szabályos törvényes eljárás. Amit mondasz az egy másik bűncselekmény kategória az én olvasatomban, azaz a dézsmálásból meggazdagodott emberek. És tévedés ne essék nem kapták, elvették, ilyen olyan módon. Továbbá még annyit tennék hozzá sehol nem írtam hogy fideszes vagy mszps, esetleg jobbikos, lmp-s volt mszmp pártfunkcionáriusok, nekem oly mindegy, hidd el.

Megpróbáltam nagyon tömör lenni, de a lényeg talán kiolvasható.

eml 2010.05.07. 23:52:41

@almee: Két komcsi klikk torzsalkodik, az egyik neve MSZP, a másiké Fidesz.

Sólyom Bátor 2010.05.09. 12:15:56

@eml: A kommunista szó jelentése az, hogy az illető azt igényli, vagy abban a rendszerben él, ahol minden közös, nincsen magántulajdon, se pénz. Kik azok az MSZP-s és Fideszes politikusok, akikre ez igaz?
Ha egyikre sem, akkor érdemes lenne megregulázni magunkban a szóhasználatunkat, mivel amennyiben össze-vissza használjuk a kifejezéseket, nem fogunk tudni beszélni. A "kommunista" szó, azt gyanítom, nálad a "nem szeretem őt" szinonimája.

2010.05.10. 12:09:29

@reccs: "És ha valaki pl. a legnagyobb komcsi szövegeket nyomó tanár volt az iskolában, de 1990-ben ki nem lehetett volna zavarni a templomból, az szerinted ugyanez az eset?"

Nem tudom, hogy miről beszélsz, mint mondtam, nem érdekel a konkrét ember, akiről ebben a blogban éppen szó van. Én csak fordítottam az előttem szóló gondolatait.

2010.05.10. 12:12:29

@egyittlakó: "Az minimum hülye, nem köpönyegforgató. Ki az a retardált, aki ilyennek hinne?"

15 év börtön hosszú idő. Valaki vagy totál őrült lesz, vagy olyan kezes bárány, akinek a hátán is fát lehet vágni. Mondjuk egy rabló sem biztos, hogy egy sorozatgyilkossal azonos személyiségű.
süti beállítások módosítása