Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kitette retrográd szóvivőjét a Munkáspárt

2010.05.01. 18:02 | szocdemman | 1 komment

Címkék: budapest munkáspárt majális 2010

Soha nem gondoltam volna, hogy a Munkáspárt majálisán fogom megtudni azt a szomorú hírt, hogy Székely Pétert a Munkáspárt korábbi szóvivőjét, majd főpolgármester-jelöltjét kitették a pártból. 2006-ban igen komolyan állt a zászló a roppant jó képességű szóvivőnek, a parlamenten kívüli párt székházából lazán kidobta az indexes választási stábot. Bár a „folyosói pletykák” alapján nem ezért repült a pártból, fő bűne a munkáspárt ifi szervezetének lezüllesztése volt.

Ez az információ rögtön adta is a témát, hát tárjuk fel a Munkáspárt rekrutációs (utánpótlás) stratégiáját. A témában a legilletékesebbnek tűnő, első kiszemelt alanyunk egy roppant csinos és kedves leányzó volt, aki a munkáspárti könyv antikváriumban árulta a kommunista irodalom remekjeit. (Megmondom az igazat: tényleg nagyon aranyos és segítőkész volt, ezért utólag egy cseppet lelkiismeretfurdalásom is támadt kellemetlenkedő kérdéseim miatt, innen is még egyszer bocsi:)) Megtudtam tőle ő még nem Munkáspárt tag. Ám azért segíti a pártot, mert egyik közeli hozzátartozója a párt politikusa. Megkérdeztük, hogy hisz e kommunizmusban, elmondta az nem hit kérdése, ez annál több. Igaz, a szomszédos asztalon árult Kommunista kiáltvány szerzőjét nem tudta megnevezni. Hiába a pártfőiskola bezárt, Székely meg lezüllesztette a KISZ-t, ez van.

Amikor afelől érdeklődtem, hogy merre lakik, Gilicze Attila, a pártelnökség-tagja odalépett és megkérdezte tőlem: miért érdekel ez engem? Így hát felfedtem kérdésem aljas hátsó szándékát: arra a feltételezésemre kerestem volna megerősítést, hogy a tradicionálisan baloldali bástyáknak számító településeken nagyobb-e a bázisa a pártnak (tényleg csak ez volt a hátsó gondolatom:)). Gilice felvetésünkre így reagált: a Munkáspártnak mindenütt van bázisa, hisz ez az egyetlen baloldali párt. Akkor mi a helyzet a Munkáspárt 2006-tal vagy az MSZMP-vel (van ilyen bejegyzett párt, egyetlen képviselője van is a XV. kerületi önkormányzatban)? Elmondta az MSZMP velük van, viszont a Munkáspárt 2006 támogatja az MSZP-t. Lett volna még kérdésünk de, el kellett mennie… Annyi baj legyen, végignéztük az árulandó könyveket: Lenin, Marx… a Sztálin összes azért egy cseppet erős volt.

Az ideológiát mélyen magunkba szippantva átkúsztunk a budapesti tagtoborzó sátorhoz. Itt nyugdíjas hölgyek voltak leginkább, akik mindenféle izgi párt propagandát kínáltak olvasásra, majd megjegyezték ott a telefonszámuk is (már a párté), meg az internetes elérhetőségeik! Fent van a Munkáspárt az Interneten!

Megtudtam, hogy Thürmer Gyula dedikálja az új könyvét. Végül is ő a legilletékesebb elvtárs a Munkáspárti stratégiák ügyében. Épp akkor leltem fel, amikor is egy "aprócska hírportálnak" (copyright by Székely Péter) adott interjút. Szóval, ha már az Index beelőzött és orvul lecsapta a kezünkről a kommunista pártvezért, felkerestem inkább a lezüllesztet ifjúsági szervezet sátrát. A Baloldali Front - Kommunista Ifjúság Szövetség kitelepülésén is volt minden promó. Például 200 forintért KISZ-es öngyújtó. Először próbáltunk egyet elcserélni egy másikra, majd megpróbáltuk lealkudni a veretes árat, de a Munkáspárt egy fegyelmezet párt. Így megvettük 200 forintért a relikviát. Igaz mire hazaértem már nem működött…:)

Minden esetre nem volt egy rossz buli a Munkáspárti majális. Volt olcsón zsíros kenyér hagymával, könyvek, propaganda, sőt még a zene is jó volt.
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr601966882

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem lesz komcsi főpolgármester-jelölt 2010.08.27. 09:50:48

Nem indít jelöltet Budapest élére a Thürmer-féle Munkáspárt. A politikus szerint a választási törvény nem ad esélyt a kispártoknak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frontos 2010.05.02. 11:38:53

Nagyon jó volt a Munkáspárt majálisa! Székely Péter azt kapta amit megérdemelt.
süti beállítások módosítása