Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Elk**ta az LMP ...

2010.04.25. 19:00 | szocdemman | 2 komment

Címkék: jobbik 2010 lmp voks10

Tegnap délután 13:42-kor megérkezett az LMP szokásos kampánycsend alatti hírlevele. Azonban ez jelentősen más volt mint a többi. Mert, hogy ez a Jobbik hírlevele volt. Tartalma és üzenete viszont az LMP szimpatizánsi körére volt optimalizálva, ugyanis egy majális meghívót és a Jobbik föld napi üzenetét tartalmazta. Hogyan fordulhat elő az, hogy LMP hírlevélként a Jobbik hírlevelét kapta meg minden LMP-szimpatizáns? Íme:

Bevallom férfiasan, azt hittem, hogy feltörték az LMP rendszerét. Azzal a hiszemben kezdtem el enni a szombati csirkepörköltömet, hogy a Jobbik jól kibaltázott az LMP-vel. Menjenek a ...csába. A délutáni szieszta derekán azonban jött egy újabb hírlevél, melyet Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke jegyzett:

 

„A mai napon egy tévedés folyamán az LMP hírlevél listájára egy Jobbikos meghívó került ki.

Ezúton szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a Jobbik nem fért hozzá az adatainkhoz, nem hekkelte meg a rendszerünket. A hírlevél kiküldését emberi figyelmetlenség, adminisztratív hiba okozta.

Mindenkitől elnézést kérünk, reméljük, hogy a jövőben ilyesmi többször nem fordul elő.”

Ez a röstellkedő reakció pont egy dologra volt jó: Akiben az LMP-s/Jobbikos hírlevél nem keltett gyanút, ez a szűkszavú szösszenet annak a fülébe is beletette azt a bizonyos bogarat:

Én alapvetően nem hiszek a véletlenekben, a politikai misztikumát mindig is a gyanakvás és kétkedés fogja övezni. Még akkor is, ha valaki főként és folyton azt mondja, hogy Lehet más.

Az a bajom a reakcióval, hogy nem ad érthető választ; hogyan is fordulhat elő ez a képtelenség, hogy a Jobbikot promózzák a választások előtt egy nappal. De ha már megtörtént a bizalmat megingató eset, akkor megnyugtatóbb lett volna egy éles elhatárolódás a Jobbiktól. Ez mostanáig nem történt meg.

Tudom, badarság feltételezni, hogy az LMP meg a Jobbik a háttérben összejátszik. Pár nappal ezelőtt, ha azt mondják nekem, hogy az LMP ki fog küldeni, véletlenül, egy Jobbikos hírlevelet azt is ilyen badarságnak tartottam volna. Hát ezért kell az elhatárolódás kedves Lehet! Mert ugye sok minden Lehet. Sőt az is Lehet, hogy az LMP szavazatai jól jönnek a Jobbiknak Borsodban meg Szabolcsban… Lehet…

Az eset megosztotta az LMP szimpatizánsokat is. Szinte azonnal magyarázatot kértek a párt hivatalos Facebook oldalán. Az első hivatalosnak tekinthető magyarázat fél nap múlva, este 22:23 kor került nyilvánosságra.

Tehát egy adminisztrátor véletlenül rossz szöveget másolt be  Ctrl+C-vel a hírlevélbe… Ezt még a legvérmesebb LMP-sek is nehezen fogadták be.

Újra megvizsgálták az estetet, és újabb magyarázat született: „valaki az LMP hírlevelének email címére beküldött egy meghívót, ami egy jobbikos rendezvényre invitálta a nagyérdeműt. A hírlevél levelező listájának kezelője pedig rányomott a jóváhagyás gombra véletlenül a levlista adminisztrációs felületén.”

Az újabb LEHETőségre igen sok szimpatizáns reagált, sokfélét... Volt aki többedjére is a kampánycsend megsértését kérték számon, mások kikérték maguknak ezek után is a „szimpi” megszólítást, és sokan rámutattak az ellentmondásokra, nevetségesnek nevezve azokat. Majd megérkezett a hivatalos magyarázat, a 'lehet' a párt álláspontjává lépett elő:

Természetesen maradtak, akik védték a mundér becsületét. A legutolsó bejelentést  és bocsánatkérést erénynek állították be.

Tehát nem volt maszatolás, a gerinctelenség másokra jellemző, ez a bocsánatkérés követendő példát mutatott. Lehet. Bár a "Kedves Szimpik ... felfedem a nagy titkot" - szerintem nem mutatott eset komoly megbánást.

Egyébként  a dolog ritkaságértékét csökkenti, hogy tavaly Gordon Browntól és Bajnai Gordontól is hallottam bocsánatkérést, hogy csak a Gordonokat említsem.

A párt végleges és hivatalos 'bocsi'-ja után is maradt némi homály a jámbot olvasó számára is.

Az LMP hirlevelét a szimplakor.hu domain alól szokták kiküldeni. Ez a domain egy nyíregyházi bt-nek a tulajdona. A hírlevél forráskódjának tanúsága szerint Kollár Kristóf küldte be a meghívót. Érdekesség, hogy Kollár angol fordítással foglalkozó vállalkozásának honlapján a kuruc.info hírportál reklámja található. (Facebookon volt egy hozzászólás, hogy a hivatalos hírlevelek mindig az info@lehetmas.hu alól kerülnek beküldésre. Ezt cáfolja, hogy a régebbi hírlevelek forráskódjai másról árulkodnak, de tény, hogy Kollár Kristófnak ez volt az első hírlevele.)

Nem ártana tehát  az LMP részéről egy nyílt elhatárolódás a Jobbiktól.

Nem ártana tudni, mennyire áll közel Kollár Kristóf és az LMP.

Remélem ma este ezt megteszik…  LEHET, JOBB Is Később, mint soha…
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr461950515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efhábé 2010.04.25. 22:41:06

Egyrészt, jól összekeverted a dolgokat, ha rosszindulatú lennék, azt mondanám, manipulálsz, erősen, jóindulatúan csak azt mondom, figyelmetlenül vágtad össze a részeket.
Én pl. egyáltalán nem szóltam hozzá az adminisztratív hibás részhez, csak a kedves szimpik! kezdetűhöz, a facebookon megejtett hsz-em mégis az adminisztratív hibás szöveg után jelenik meg szemléltetésként.
Szóval nem kéne így manipulálni az olvasót.

Másrészt vajon a British Airways tudja, hogy a tiszta erő egyik elkötelezett szimpatizánsa felhasználja a nevét reklámcélokra?

2010.05.02. 12:50:46

Kollár Kristóf nem kiküldte a hírlevelet, hanem beküldte. Jobb lenne írás előtt tájékozódni is.
süti beállítások módosítása