Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Elferdített Trianoni tények

2010.04.02. 06:06 | vörösbáró | 314 komment

Címkék: trianon szélsőjobb horthy


Az alábbi dokumentumfilm készítőitől már bemutattunk egy kisfilmet, mely a nácik által beszennyezett ősi magyar jelképek eredetéről szólt. Megtudhattuk, hogy a hosszú évszázadokon keresztül a magyarság szimbólumának számító Árpádsávos zászlóra hogyan tapadt rá a náci ideológia szennye. Illetve a Turul madár eredetéről is beszámoltunk.


Természetes, hogy Trianoni békediktátum körülményei sem egészen úgy voltak, ahogy a szélsőjobboldali propaganda hirdeti. Gyakran, a főként baloldali, munkásmozgalmi és kommunista gyökerekkel rendelkező Tanácsköztársaság politikusait teszik felelősé, pedig Törökországhoz hasonlóan, ők vették fel a fegyvert Magyarország a haza védelmében. Az antant túlerő ellenére bevonultak felvidékre. Horthy hatalomra kerülésében az antantnak komoly szerepe volt. Hisz a kormányzó-tengernagy hajlandó volt aláírni feltételek nélkül a békediktátumot. Egyes elemzések szerint Horthy Miklós kinevezése volt a feltétele a Román hadsereg kivonulásának. A kormányzó a békediktátum megálmodóinak minden kérését teljesítette. Nem sokkal 1919-es Budapesti bevonulása után a neki teljesítő parlament egy olyan választójogi törvényt fogadott el, mely az akkori európai választójogi trendekhez képest igen sok embernek adott szavazati jogot. Erre azért volt szükség, hogy az a kormányzat, az a parlament mely, ezt a diktátumot alá fogja írni, széles társadalmi bázison nyugodjon. Nagyobb legyen a legitimációja. Horthy kormányzóvá avanzsálása után nem sokkal, az 1920-as választásokat a fenti szemlélet alapján rendezték meg, melyen a magyar baloldal több ok miatt nem indult. A trianoni békét az 1920 tavaszán kinevezett, Horthy bábjaként elkönyvelt, Simonyi-Semadam Sándor kormányának két politikailag súlytalan tagja írta alá, s a kormány hamarosan lemondott. Ennek a parlamentnek egyetlen baloldali képviselője sem volt.
 

Horthy revizionista politikája csupán a fenti események kompenzációjáról szólt.


 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr661888354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egregor 2010.04.02. 23:11:58

@Свобода: Csehország területe utoljára éppen Csehszlovákia kapcsán változott kétszer is (leszámítva a háborút), mivel a kényszerházasságban nem rendelkezett autonómiával, tehát a területe is jelentősen megváltozott.

Jugoszlávia esetében dettó. Csak azért, mert megőriztek néhány régi térképet, még évtizedeken át megváltozott területtel léteztek (ill. nem léteztek, mint önálló államok). Ha holnap valami csoda folytán ismét Magyarországon, és nem Kis-Magyarországon élnénk, akkor holnaptól fogva megváltoznának a határaink.

pakesz (törölt) 2010.04.02. 23:14:30

nem is tudtam hogy Horthyt azert neveztek volna ki hogy alairja...
mondjuk elolvastam nehany konyvet de nekem ez nem jott at

meg meg az is ujdonsag szamomra, hogy az I vh -ban levo vereseg miatt kaptuk ezt buntetesul...

azok a konyvek amiket olvastam egy kicsit az I vh elottrol kezdik, ugymint a magyarok hogyan nyomtak el a tobbi nepet, meg hat ok hogyan kuzdottek hogy onalloak legyenek...
(persze az elcsatolas merteke tulzott volt!!!)

Egregor 2010.04.02. 23:14:40

@soproni1: mégis, milyen rendszert találtak ők ki? A kommunizmust egyedül, de az meg egyáltalán nem működhet.

A királyságot, kapitalizmust, bankrendszert, hitelezést, liberalizmust, demokráciát nem zsidók találták ki.

Amilyen rendszert ők működtettek és a sajátjuk volt, az vagy jellegtelen vazallusállam lett néhány évszázad alatt, vagy emberiségellenes, száz millió ember halálát okozó, koncentrációs táborokra, államvédelmi rendőrségre, elnyomásra, diktatúrára, agymosásra alapozott rendszer lett.

Antifaszok Réme 2010.04.02. 23:15:52

@Jómunkásember:

"ez igy persze megint egy netto hülyeség.
imádom amikor egy ilyen súlyú probléma le van egyszerűsitve."

Ezért írtam az elején, hogy nehéz felfogásúaknak. A mai átlag szavazópolgár kb. 5 szónál hosszabb üzenetet nem tud felfogni. Ezért rövidek a választási szlogenek. Hurrá demokrácia !

"először is az itt élő népeknek kb semennyi önrendelkezést nem adott a magyar állam anno,"

Na, ez egy leegyszerűsített nettó hülyeség. Pl. a Károlyi kormány vonatot adott a románok alá, hogy elmenjenek Gyulafehérvárra kimondani elszakadásukat. Ennyire voltak elnyomva ?

" ellenben 1000el probálta őket asszimilálni a 30 milliós magyarország terv keretében."

Ehhez képest szépen elszaporodtak nálunk, mint ma a cigányok. Akikről száz év múlva szintén azt írják majd, hogy elnyomtuk őket, ehhez képest Cigányország lesz majd, ha nem teszünk ellenne.Ezért (sem) kellennek betelepülők, idegenek. Tanulj már magyar, vagy mégegy Trianon kell ????

"a problémáról teljességében beszéljünk..."

Arról beszélek. A szomszéd népek mind soviniszták, és ezért életképesek, szépen gyarapodnak. Románia ma szép nagy ország, mi meg egyre fogyunk területben, népességben. Kinek jó ez ????

"ettől függetlenül a trianoni döntés a legigazságtalanabb döntések egyike volt a történelemben, nem is csoda h amikor a románok megérkeztek Erdélybe az ottani régi románok akik már addig is a magyarokkal életek utálták az újakat mint a szart. :)"

Mind a mai napig egy követ fújnak velük. Vajon 1940-ben ünnepelték a bevonuló magyarokat Erdélybe ? Ja, hogy ilyen egyáltalán nem volt ???

VESSZEN TRIANON !
JUSTICE FOR HUNGARY !
MINDENT VISSZA !
LESZ, LESZ, LESZ, CSAK AZÉRT IS LESZ !

Egregor 2010.04.02. 23:16:25

@Jómunkásember: Tedd hozzá, hogy Mo. csak követte a nyugati nemzetállamok példáját az asszimilálásban, és két bukott szabadságharc után örült, hogy magának kivívta a vazallusi rangot, és nem fekete-sárga lobogó lengett egyedül a magyar városokban.

warren buffet 2010.04.02. 23:17:29

@Egregor:

csehországnál alapvető különbség h ők még akkor is döntő többségben éltek a területükön amikor tele voltak szudétanémettel. :)

ez nálunk korántsem mondhato el kb 1500tól biztosan nem. :)

én-egyszerű 2010.04.02. 23:17:35

a vitaindító tele van csúsztatásokkal. kár...

Beru 2010.04.02. 23:18:16

Tanuljatok emberek, tanuljatok! Ne a wikipédiát nézegessétek, hanem olyan könyveket, amelyeket évtizedek kutatómunkájával állítottak össze nemzetközi hírű szakemberek! Vagy ha nekik sem hisztek, akkor tessék levéltárakba menni, demográfiai adatokat olvasgatni, a cseh, román és szerb emigráns politikusok leveleit és propagandáit nézni - és akkor majd elmúlik a sötétség és soha többé nem kérdőjelezitek meg, hogy már a háború vége előtt szinte kész volt a jelenlegi határ, hogy már a XIX. századi politikai elit is felelőssé tehető a tragédiáért és bizony nem csak a kommunisták, franciák, stb., hanem bizony a magyar arisztokrácia hibájából is történt, ami történt. Tanuljatok emberek, tanuljatok!

Gandalf007 2010.04.02. 23:19:37

Jókora hazugság az egész. Majdhogynem kommunista, de legalábbis baloldali propaganda az egész. Számos lényeges pontja támadható. A sumér-magyar rokonságelméletben több igazság van, mint ebben a szemétben.

Rwindx 2010.04.02. 23:21:12

@Agyalapi:
"Amit idézel, egy mostani jogszabály. Akkor nem egészen ilyen volt a világ."
Mintha nem tértem volna ki erre direkt... de valószínűleg már azt sem tudod mit írtál és miért írtam ezt. A hazaárulás soha nem volt képlékeny fogalom és most sem az. Ezért.

Nem kell átnéznem újra a kommunizmus eszméit ahhoz hogy lássam azt a pusztítást amit az elmúlt száz évben követtek el azok akik ezt tűzték a zászlajukra.

Egyéb háborúk: Már kb harmadszor próbálsz relativizálni és terelni. Felesleges. Meghaltak, igen, meghaltak, sokan, meghaltak, értelmetlenül. De ezek megtörténte nem tesz jobbá a kommunistákat és tetteiket, jelenleg csakis relativizálásra jó.

@soproni1: Az áldozatok és elkövetőkről amit írsz nyilván így van, de ez nem ok arra hogy az elkövetőket jobb színben tüntessük fel mint amit magukra aggattak, és arra sem hogy köpjünk az áldozatokra.
Azért nem tudsz sok magyarról, mert a kezdet óra nagyon sok, több generációnyi év telt el. Nagyon sok embernek fogalma sem volt már róla hogy lehetne jobb és más is.
A kapitalizmust bár én így nem fogalmaznék nem utasítom el, nem követelek néphatalmat, csak a nép ellenőrzését (civil ellenőrzés)a hatalom felett, és a hatalmat birtoklók sérthetetlenségének megszüntetését. Nem hiszem hogy kisebbségben lennék a véleményemmel. Nyilván vannak olyan vélemények melyek ezt szeretnék vagy ezért vagy azért.

Beru 2010.04.02. 23:23:20

Gandalf007,
ön beszél sumérul? mert ha ilyen határozottan állít, nyilván bírja ezt a nyelvet. Segítene nekem megérteni, mert én sajnos nem beszélem a sumért.

soproni1 2010.04.02. 23:23:32

"Ezért (sem) kellennek betelepülők, idegenek."

Igen, csak akkor kinek adod el a lakásod, ha kinőtted, kinek termelsz búzát, cipőt , autót, tv-t ! Ki fogja megjavítani a vízvezetéket?
Ha fogy a lakosság, akkor mindennek az értéke csökken. Egy út van a gazdasági felemelkedésre, ha nálunk szorgalmasabb emberekkel telepítjük be az országot. Igaz, ha a szorgosak átveszik az irányítást, akkor majd sajnos nekünk is dolgoznunk kell ( és utáljuk is majd őket, hogy kizsákmányolnak), dehát csak kell az a plazma tv a lakótelepre, a metál ezüst daewoo-ról ne is beszéljünk.

Egregor 2010.04.02. 23:24:07

@balu_: A legfontosabbat elfelejtitek: miért tették mindezt Khón Béláék? Miért mert megtenni ezt az egészet Károlyi?

Mert a Szovjetúnióban bíztak, abban, hogy megérkezik a Vörös Hadsereg, és velük sikerül egész kelet-közép Európában elterjeszteni a bolsevizmust.

Köszönjük, kommunisták! Hogy fojtott volna meg anyátok a köldökzsinórral születésetek után!

Egregor 2010.04.02. 23:25:01

@Jómunkásember: csakhogy mi nem is voltunk etnikai nemzet soha, ez 1848-ban már mindenkinek le kellett, hogy essen.

Alikam 2010.04.02. 23:25:05

6:06-kor posztolva, jó, 6:15 alatt van, ezért jár a piros bögre...

Beru 2010.04.02. 23:27:52

Egregor,
Károlyi és a szovjet kommunisták?? Károlyi, min Bolsevik?????? Nem győzöm hangsúlyozni, fáradságos dolog a történelem tanulmányozása, de megéri, csodás tudomány!!!

Egregor 2010.04.02. 23:28:57

@egyittlakó: Senkit sem érdekel az elmélet, ha a gyakorlat minden időben, mindenhol ugyanazt mutatja: a kommunista szarember, rombol, gyilkol, pusztít, élősködik.

A kommunista a társadalom vírusa, létének ténylegesen egyetlen célja a pusztítás.

Egregor 2010.04.02. 23:29:44

@Beru: Károlyi egy dilettáns báb volt. Khón Béláék mozgatták a szálakat.

Egregor 2010.04.02. 23:31:39

@Beru: Ebben teljesen igazad van, a magyar arisztokrácia legalább annyira felelős az eseményekért, mint a kisantant.

soproni1 2010.04.02. 23:31:54

@Rwindx:

Az áldozatok és elkövetők is mi voltunk. Meg kell nézni, hogy milyen köpködés megy ma egy átlagos családban ( főleg, ahol ismerik egymás előéletét, és mostani pártállásukat). A mai generációknak az a felelőssége, hogy az elvégzett munkájuk megfelelő legyen.
Az is gond, hogy a vízvezetékszerelő anyázza az Mszp/Fideszt, de a becsövezés, burkolás után 1 héttel derül ki, hogy rosszul forrasztotta meg a rézcsövet, mert szakmailag nulla. Ez a legtöbb szakmára igaz .Előbb egymás között kellene rendet raknunk, utána köpködni felfele.

Rwindx 2010.04.02. 23:31:55

@soproni1:
Az előzőhöz még hadd tegyem hozzá hogy nehogymár valaki vitassa a jogom ahhoz hogy az elkövetőket magasztalókat leköpjem.

Más:
A népességfogyás természetes evolúciós jelenség. Ha a populáció túlszaporodik ez történik. Az ember sem vonhatja ki magát alóla, maximum azt gondolhatja hogy átverte a természetet, de nem. A világ túnépesedett ezt tudomásul kell venni. A megoldás nem betelepítés, az erős kultúrális különbségek miatt. Másrészt ha a betelpülők is felveszik néhány generáció után ugyanzt az életformát, akkor ők is elkezdenek fogyni, tehát folyamatos betelepítésre lenne szükség, folyamatos konfrontációkat vállalva. A népességfogyás meg fog állni magától is, egy alacsonyabb népességen.

warren buffet 2010.04.02. 23:32:08

@Antifaszok Réme:

"Pl. a Károlyi kormány vonatot adott a románok alá, hogy elmenjenek Gyulafehérvárra kimondani elszakadásukat. Ennyire voltak elnyomva ?"

én a történelmi magyarországról beszéltem ahol rendes asszimiláció folyt. ha a románok és a szlovákok egy min önrendelkezést kapnak 1900ban pl kb fel sem merült volna trianon mert az akkor anyaországok (már ahol volt mert a szlovákok esetében ugye nem volt) propagandája nem hullott volna termékeny talajra...

szerintem fontos a kritika ha épitő jellegű.én ezért fogalmazok meg kritikát, mert hiszem h ez vezet el a jobb megoldások felé.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.04.02. 23:37:00

Fura dolog ez a történelem. Sokszor abban sem értenek egyet emberek, amiket megéltek. Kár azon vitatkozni, hogy mi volt egy olyan korban, amiről mindenki csak olvasott. Persze ha az ember ellenségképet keres, akkor hasznos lehet. Viszont ha a jövőnkkel fele ennyit foglalkoznánk, mint a múlttal, akkor ez egy sokkal jobb ország lenne.

warren buffet 2010.04.02. 23:40:46

@ReWriter:

1:1ben kéne foglalkozni szerintem.

tanulságlevonás a múltbol, és optimális jövőkép kialakitása ennek függvényében.
hm?;)

pakesz (törölt) 2010.04.02. 23:44:48

@Beru: hat azert tenyleg mar a haboru elott eldolt ez a dolog hogy felosztjak a nagy magyarorszagot
de nem teljesen volt az lefutva azert...
kisebb reszeken meg ment a vita
az meg ott volt, csak hat nem szerencsesen alakultak a dolgok, de nem tudom hogy Berthelotrol hallottak-e a nagy torteneszek :)
habar Clemencau sincsen meg megemlitve hmmmm

ja amugy a Tanacskoztarsasag elott a hatarok mar tobbe kevesbe fixek voltak azon nem bvvaltoztatott

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.04.02. 23:45:43

@Jómunkásember: Én benne vagyok. Bár ez már túl szép lenne. Amit én javasoltam, már az is schi-fibe illő, a jelenlegi állapotokhoz képest. Az elmúlt évtizedek másról sem szóltak, mint a visszafelé mutogatásról. A jövő meg valahogy elfelejtődött. Meg is lett az eredménye.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.04.02. 23:46:12

@Rwindx: Hiába mondod, hogy nem képlékeny, attól még az. Horthy hazaáruló volt, mert az Antanttal egyezkedett, hogy megdöntse a tanácsköztársaságot? Vagy a szabálytalanul szerzett hatalmat szabálytalanul visszaszerezni nem szabálytalan?

De ha már ennyire benne vagy, kíváncsi vagyok, mit mondott a törvény hazaárulásra 1914-ben, 1918-ban, és a tanácsköztársaság idején.

warren buffet 2010.04.03. 00:00:32

@ReWriter:

igen ez igaz.

aztán persze mindenki pfujol meg irigykedik h a svédek meg a norvégok meg a köcsög birkázó írek is....

csak azt nem nézi senki h mennyi melo van abban ahol vannak és h milyen egységben hajtották végre egy komplett multfeltárás/hibaelemzés/uj jövöképkialakitás után...

marosy 2010.04.03. 00:03:37

Kedves vörösbáró!
Kinyalhatod a seggem.

Antifaszok Réme 2010.04.03. 00:06:48

@Jómukásember: Szerintem meg nem.

Ha az antant - szabadkőművesség nem akarta volna szétverni az országot (mivel nekik saját szövetséges országok kellettek) és nem lett volna hadseregünk szétszórva, akkor jóval nagyobb országban és jóval kedvezőbb körülmények között élnénk.

Alapvetően ez számított, és nem a nemzetiségi politika. Amúgy miért karoltuk fel volna őket jobban, mikor pl. az oláhok már 1784-ben Horea és Closca vezetésével magyarokat gyilkoltak Erdélyben ? Vagy 1848-49 idején, pl. Nagyenyeden ? Én már láttam egy komplett könyvet arról, mennyi atrocitást csináltak a románok Erdélyben a kárunkra. Könyvet lehetett kiadni róla, kapis ? Akkor miért is ?

elstib57 2010.04.03. 00:15:51

Már sok érdekes hozzászólást olvastam, nem szeretnék ismétlésekbe bocsátkozni. Csak egy dologról szeretnék néhány gondolatot. Elég meredek dolog Kun Bélát és Kemál Atatürköt egybevetni valamint Horthy Miklós nyakába varrni a trianoni békét.
Kemál Pasa és ifjú törökjei hosszú küzdelemben, fegyveresen vívták ki országuk fuggetlenségét és az önrendelkezést az antanthatalmak diktátumával szemben, míg Kun és csapata a már említett és értékelt északi hadjárat, valamint a sikertelen tiszántúli hadművelet kudarca végén, amikor a román csapatok átkelve a Tiszán Budapest felé nyomultak, ahelyett, hogy védték volna, vonatra szálltak és irányítás nélkül magára hagyták az országot. Kérdezem a cikk íróját, abban a helyzetben, amikor az ország területének túlnyomó része - a fővárost is beleértve - idegen megszállás alatt volt, ugyan mit tehetett volna Horthy Miklós a Szegeden megszervezett maroknyi csapatával? Szerintem neki akkkor már nem volt meg a választás lehetősége, azt előtte már eljátszották az őszirózsás forradalom és a tanácsköztársaság vezetői.

nanenevettess 2010.04.03. 00:16:22

Mi a retkes faszomér nyomjátok ennek a buzi kommunistának a blogját a z index címlapra??? Le se tagadhatjátok a fajtátokat.

warren buffet 2010.04.03. 00:18:45

@Antifaszok Réme:

szerintem meg az összes példa a történelemben azt bizonyitja h ez nem igy mukodik.

a nemzetiségeket be lehet kussoltatni, el lehet nyomni stb, csak egyet nem lehet: nagy tömegeiket megtörni. :)

Tassadar 2010.04.03. 00:30:20

Kezd olyan érzésem lenni, hogy az index a maunika só által hagyott űrbe próbál betörni az ilyen .... blogtémák kirakásával, komolyan valami szintet tartsunk már...

Egregor 2010.04.03. 00:47:14

@soproni1: nettó hülyeség. Egy demokráciában a nép olyanná válik, amilyenek a törvényesen megválasztott vezetői. Ha azt akarja bárki is, hogy rend legyen az országban, akkor lehet alulról szerveződni, de mindenképpen a vezetőségben kell legelőször rendet tenni.

Ha a nép azt látja, hogy a vezetői rigorózusan betartják a maguk hozta törvényeket, rendet tartanak a maguk soraiban, és megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy felvirágoztassák az országot, továbbá ahogy maguk között sem, úgy a lentebbi szinteken sem tűrik meg a törvénysértést, szabályszegést, és ezt elvárják lentebb is, akkor szép lassan a nép is elkezd törvénytisztelő lenni.

Mert mi megy ma? A vezetés mindennek az ellenkezőjét teszi, és a törvények és adószabályok együttesen lehetetlenné teszik a tisztességes megélhetést, de legalább annyi kiskaput és korrupciós mechanizmust építettek a rendszerbe, hogy a tisztességtelenség még csak jogszerűtlen sem lesz.

Demoralizált, korrupt féldiktatúrában, ahol kizárólag a kapcsolatok számítanak, hogyan lehet arra számítani, hogy bárki tisztességes munkát végez, ha nincs rákényszerítve?!

Rwindx 2010.04.03. 00:49:38

@Agyalapi: Látom nem fogod fel, csak megint terelsz. De ha jól rémlik, várva ezt a hülyeséget, erre is írtam. A hazaárulás akkor is pontosan definiálható ha a szót sem ismered.

Mitől lenne képlékeny? Mert neked most az jó lenne? Hát attól még nem az.

Állítottál valamit, idézem tőled:
"hazaárulás meg egy olyan képlékeny fogalom... azok szeretik használni, akik a haza érdekét mindig összekeverik az elvbarátaik érdekeivel, akik a haza mögé nem dolgozó embereket látnak, akik boldogan akarnak élni, hanem zászlót és melldöngetést."

Kaptál egy BTK-t ami a minősített eseteit is leírja mi a fenét akarsz még? Mi képlékeny? A fejed az...

"De ha már ennyire benne vagy, kíváncsi vagyok, mit mondott a törvény hazaárulásra 1914-ben, 1918-ban, és a tanácsköztársaság idején."
Ha érdekel keressed meg. Google a barátod. Még te is használhatod.

Esetleg arra akarsz kilyukadni hogy olyan rohadt régen (96 éve) még nem létezett volna jog? Mert ha igen, akkor szeretném felhívni a figyelmedet egy szabin népre mely egy városállamot alapított a Tiberis és a Aniene találkozásánál. Hagyományaik szerint alapítóikat egy farkas táplálta saját tejével valamivel több mint két és félezer évvel ezelőtt...

Alikam 2010.04.03. 01:09:17

@nanenevettess: nem kell amúgy nézni az Indexet:)
Oszt akkor majd sírhatnak, hogy a rohadt net stat mennyire leszállóágban van:)

Híroldalnak a hirstart sokkal jobb.

A mónika showt pedig jobban szeretik mint a komoly híreket olvasni:)
És ezt az index is tudja:(

KenSentMe 2010.04.03. 01:15:35

". Soha nem felejtem el Kun Bélát...Feje gömbölyű volt, és haja olyan rövidre volt nyírva, hogy úgy tűnt mintha kopasz lett volna, rövid tömpe orra volt, ajkai duzzadtak és visszataszítóak voltak. Legszembeütközőbbek voltak azonban nagy és hegyes fülei. A körülötte levők közül sokan azt suttogták, hogy úgy nézett ki mint egy gyík, és a bőre tényleg zöldes színezetű volt. Egyszóval olyan jelenség volt, amelyhez hasonlóval vándorlásaim során soha sem találkoztam."

És a komcsik képesek egy ilyen embert mosdani.. szánalmas.

szamoca@Shaw.ca 2010.04.03. 01:19:25

@Pipas-ez csakis kizarolag akkor mukodne/ha az orszagban egysegessen-ossze TARTANANAK/MINDENKI -EGYERT-EGY-MINDENKIERT......ez a franciak mondasa/de -nagyon jonak tartom/ en-szemely szerint /nemszeretem oket/mert a romanoknak /20-evi arany termeles kiszolgalasaval/a romanoknak orszagot {a-magyarok karara}es nekik pedig kihuzast a nagy anyagi csodbol.....EZ -KONKRETUM.......Tisztelettel

szamoca@Shaw.ca 2010.04.03. 01:29:37

Kedves Soproni/amiket vegig olvastam az irasaiban mind-mind igaz...Tisztelettel

-JzK- 2010.04.03. 01:47:03

MÉRT NYOMJA AZ INDEX EZT A SZAR, BALOLDALI BLOGOT?!
Mért kell újraéleszteni őket?

bigthereal 2010.04.03. 01:48:41

ez a blog a legundorítóbb, ami valaha az index címlapon szerepelt...

és meg vannak sértődve, ha azt mondjuk az ilyenekre, hogy nem magyarok!

magyarok, de csak az állampolgárságuk alapján.

Pipas 2010.04.03. 02:19:24

@szamoca@Shaw.ca: Mit beszélsz? Szót sem értem belőle!

Pipas 2010.04.03. 02:21:55

@szamoca@Shaw.ca: Szamóca, te vagy az? Mit mondsz?!

Kard 2010.04.03. 02:37:59

Arra lennék kíváncsi vajon az osztrákok hogy tudták feldolgozni azt, hogy egy negyed európányi országból maradt nekik egy fele akkora mint a miénk.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.03. 02:41:41

@Kard: Na látod, ezen már én is gondolkodtam! :)

Talán mert megtalálták a helyüket és önmagukat az új világban - de ez csak tipp.
Mindenesetre nekünk még egyiket sem sikerült meglelnünk...

ndb 2010.04.03. 07:50:15

Már több éve megfigyeltem, hogy a "baloldal" Trianonhoz, a "jobboldal" meg a Holocausthoz viszonyul betegesen.
Holott egy normális nemzettudat kialakulásához, sőt, egy normális ország építéséhez elengedhetetlen lenne, hogy legalább mi, magyarok próbáljuk meg feldolgozni ezt a két tragédiát.
Ha ez megtörténne, sokkal hitelesebben tudnánk fellépni a szlovákok és egyéb magyarfaló fasiszták (ezt nyugodtan ki lehet mondani) ellen.

A magyar nép XX. századi története és világszemlélete nagyban hasonlít egy szexuális erőszaktevőéhez, aki azért vált azzá, mert gyerekkorában maga is szexuális erőszak áldozata lett.

Ez azt jelenti, hogy Trianon nélkül nem lett volna magyar Holocaust, de azt is, hogy a Holocaust végső felelősei nem a magyarok, hanem azok a francia és angol rasszista idióták (ezt is ki lehet jelenteni), akik Trianonért felelősek.

A film egy lépés a jó irányba a "baloldal" részéről, de azért még tartalmaz jócskán csúsztatásokat is.

Az valóban kimondható, amit a film sugall, hogy Trianonért az antanthatalmak a felelősek. Az antant döntéshozói nyilvánvalóan rasszista alapon állva, a csehek és románok történelemhamisító hazugságai alapján a magyarokra, mint a "törökök rokonaira" tekintettek, akik "semmit sem alkottak, de annál többet romboltak". Nyilvánvaló, hogy Trianonra emiatt az ostoba angolszász rasszizmus miatt kerülhetett egyáltalán sor. Erről a tényről mind a jobb-, mind a baloldalon szívesen hallgatnak.

A film nyilvánvalóan elferdíti Károlyiék szerepét. Károlyi és kormánya jobb esetben is idióta puhapöcsökből, rosszabb esetben nemzetárulókból állt. A határmódosítások ellen 1918 végén lehetett volna utoljára hatásosan fellépni, amikor még nem történt meg a cseh-román-szerb megszállás.
Az országnak egy Atatürkre lett volna szüksége, de csak Linder "nem akarok katonát látni" Bélát kapott. Az, hogy ez az idióta barom történetesen zsidó volt, véleményem szerint kb. annyira fontos, mint hogy két füle és két lába volt. Egészen biztos vagyok benne, hogy a zsidók túlnyomó többsége sem 1918-ban, sem később nem úgy viselkedett volna, mint Linder.

Tanácsköztársaság: Igaza van egy korábbi kommentelőnek: Nem Trianon ellen harcoltak, csak el akarták érni a szovjet erőket. Egyébként hadászatilag is elég ostoba döntést hoztak, amikor kivonultak a Felvidékről.

Ami Horthy szerepét illeti, nos, nem tudom. 1919 végén, 1920-ban már teljesen mindegy volt, hogy mit gondolnak a magyarok. A szomszéd népek nem, hogy a jelenlegi határokon álltak, de még a Tiszántúl, sőt Budapest is román megszállás alatt volt, Dél-Dunántúl meg szerb megszállás alatt. Mi a fenét lehetett volna egy ilyen helyzetből kihozni?
Amit ki lehetett, azt Horthy kihozta. De ettől még nem kell őt szeretni. Végső soron Horthy volt az, aki nem volt annyira okos politikus, hogy felismerje, Magyarország további sorsa az oroszok kezében van, és nem a németekében.
Sztálin nem volt magyarellenes, sőt, némi szimpátiát érzett a magyarok iránt, csak 1941 után lett fordult el a magyaroktól.
Senki nem tud értelmes magyarázatot adni arra, hogy Magyarországnak milyen nemzeti érdekből kellett az oroszokat megtámadni.

Ami a film későbbi részeit illeti: A magyarok még egy német megszállás esetén is viselkedhettek volna úgy a zsidókkal szemben, mint ahogy azt a dánok tették. Nem így történt. Ez bűn, és ezért minden magyar szégyellheti magát. Én is szégyellem magam. Az is tény, hogy ez a közöny, sőt, gyűlölet Trianon nélkül nem lett volna. Trianon okozta azt a lelki sokkot a magyarok nagy részében, amely a Holocaustot magyar részről lehetővé tette. És ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy a zsidók felelősek lettek volna Trianonért. Trianon volt felelős a magyar nép beteges lelkiállapotáért.

De azt azért hozzátenném, hogy a 30-as években a fasizmus divat is volt. Voltak fasiszták Angliában, sőt, az USÁ-ban is. Sőt, valójában a fasizmus, mint ideológia angol eredetű. Erről is szívesen hallgatnak a baloldalon. A Trianon által megnyomorított lelkű magyarok egy része valóban szívesen kacérkodott a fasizmussal, de ez egy kisebbség volt.
A tragédia nem ez volt, hanem az, hogy az ördöggel szövetkeztünk egyébként jogos sérelmeink kapcsán. Ráadásul egy végső soron gyenge ördöggel...

dtk74 2010.04.03. 07:58:52

Azért tartunk ott, ahol, mert azon agyalunk mi lenne ha régen... ahelyett hogy mi lesz ha-ra koncentrálnánk. Aki a múltba fordul, seggel megy a jövőbe. Szánalmas banda mind, aki a régi bizonyítványokat magyarázza, ahelyett hogy a jövőre koncentrálna.

ndb 2010.04.03. 08:16:55

@dtk74:

Kedves Dtk,

Az szerinted "múlt", hogy a szlovákok teljesen nyíltan a magyarok asszimilálására törekednek?
Az "múlt", hogy Szerbiában rendszeresen verik a magyarokat?
Az "múlt", hogy a románok lesöprik a teljesen jogos autonómiaköveteléseket?
Egyébként, aki nem dolgozta fel a múltját, az a jövőben sem lehet sikeres. Ez emberekre éppúgy igaz, mint népekre.

A szánalmas te vagy, ha ezt nem fogod fel...

Kalmár 2010.04.03. 08:26:04

@dtk74: Mindez világos, de most akkor volt holokauszt vagy nem?
ööö.... a holokauszt kérdezés is büntetendő?

Sajnos be kell látnunk, hogy mivel nincs igazi rokonunk a szomszédban, nem várhattunk (és nem is kaptunk) rokonszenvet, kíméletet, megértést.

Intenzív seggnyalás esetén sem!

Aron M 2010.04.03. 08:26:32

Kedves Posztíró

A Tanácsköztársaság vezetői rohadtul nem a haza védelmében harcoltak, mivel nekik nem volt hazájuk, legfeljebb az elképzelt Szovjet/Tanács Világköztársaság.
Ezek az emberek a saját hatalmuk és beteg eszméik érdekében harcoltak.

A Magyar Vörös Hadsereg egyszerű katonái és tisztjei viszont a hazáért harcoltak - őket jó emlékezetünkben kell megtartani.

czejp (törölt) 2010.04.03. 08:37:29

Azért már jó lenne, ha a történelmünkről több részletet is megtudhatnánk. A párizsi béketárgyalásokon a hazai képviselet eléggé laza volt, az általános választojog bevezetésének követelése a nagyhatalmak részéről tudomásom szerint annyira feldühitette a hazai uralkodó osztályt , hogy a kis Károlyi kapta meg az ország irányitását, majd később meg az orosz hadifogságból hazatért anarchisták. A tanácsköztársaság seregeinek dicsőséges bevonulása a demilitarizált, vitatott területekre a párizsi béketárgyalások teljes felrugása volt, ami az ország kétharmadának elvesztéséhez vezetett. Persze megmaradt a királyság, az uralkodó osztály megtarthatta kiváltságait, igaz király nélkül, Horthy régens vezetésével. Érdekes, hogyha nálunk a fejlődés az uralkodó osztály kiváltságait érinti, rögtön forradalom, vagy valami hasonló alakul ki. Persze nem akarok párhuzamot vonni a jelenlegi helyzet, 1956 vagy 1919 között.

ndb 2010.04.03. 08:40:25

@Jómunkásember:

Azért azt is tegyük hozzá, hogy a XIX. század végéről és a XX. század elejéről beszélünk, a nacionalizmus fénykoráról.
Mutass már nekem az akkori Európában egyetlen olyan országot, ahol a kisebbségeknek több joguk volt, mint Magyarországon?

Franciaországban a XVIII. század végén a lakosság alig több, mint fele volt francia. Száz évvel később 80%-a. Még az 1960-as években is előfordult, hogy az iskolában breton-ul beszélő kisgyereket 24 órára bezártak egy terembe büntetésből, egy jó kiadós verés után.
Arról a Franciaországról beszélünk, amely Magyarországot az itteni kisebbségek súlyos elnyomásával vádolta, és végül Trianonnal büntette...
Ja, és egyébként arról a Franciaországról, ahol a bíróság előtt minden francia állampolgár a mai napig franciául köteles beszélni, legyen baszk, német, vagy breton...

És persze arról a Franciaországról, amely az emberi jogok mintaországának tartja magát, és mélységesen lenéz minket.

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2010.04.03. 09:08:52

@maxval bircaman: lusta vagyok végigolvasni. vidéki kisvárosban a fiaim német nemzetiségi oktatásban részesülnek, nyelv kiemelt óraszámban, nemzetiségi táncok, német nép eredete, szokásai, ételei (!). ha van szlovákiai magyar, aki ezt olvasta, beszámolhatna róla, odaát van-e ilyen oktatás.

érzésem szerint mostanában a média erőteljes össztűz alá vette a nemzeti érzelmű csoportosulásokat, témákat és honpolgárokat. nem üldözési mánia, de:
- trianont vajh' miért most rángattátok elő?
- a gárdista leányzó filmjei sem most készültek
- a jobbik szóvivője sem tegnap fényképezkedett
- igen gyanús, amikor bizonyos csoportok cégeit egyszerre kezdi vizsgálni az apeh
- ... hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos vannak még helyi vonatkozású "történések" is...

egyébként a blog egy napja figyel az index címlapon. felmerül valakiben egyéb kérdés?

Szalahadin 2010.04.03. 09:15:19

@ndb: Nálad a pont, minden betűddel egyet lehet érteni. A XIX. századi NEMZETI liberálisok ugyanúgy példát mutattak a világnak az Eötvös-féle 1868-as nemzetiségi törvénnyel, mint vallási türelemből Erdély az 1568-as tordai országgyűlésen.
Azokban az országokban, akik most saját zseblámpájuk fényében sütkéreznek, az adott pillanatban sem vallási, sem nemzetiségi türelem nem volt, de mint tudjuk, a történelmet sajnos a győztesek írják, azok pedig nem mi vagyunk...

midnight coder 2010.04.03. 09:17:11

Igazuk van azoknak akik azt mondják, ma már felesleges a Trianonnal foglalkozni. De ugyanez igaz a Holokausztra is.

Rob67 2010.04.03. 09:24:56

@Pipas: Miárt csak Trianonról beszélünk? Sok nemzetnek lehetne követelni valója nem? Vagy a világ Trianonnal kezdődött?
Mindenki visszakövetelheti ami történelmileg az övé volt...
Hol a határ, mi at az időpont ameddig be lehet nyújtani a területi igényeket?
Mondjuk emellett a legjobban azért bosszant a téma, mert lássuk be, a Trianon témával legerősebben foglalkozó csoportokat, pártokat alkotó tagság - nem a vezetők - leginkább nem a történelem ismeretükről és magas ismeretanyagukról, iskolázottságukról smerszenek meg. Persze tisztelet a kivételnek. A legtöbbjük egyszerű ember, akinek a leghalványabb fogalma sincsen a történelem alaulásáról, maximum a legnagyobb volnalakat tekintve.
És pont ők oktatnak történelemből ekkora hanggal?
A döntő többségük soha nem járt a jelenlegi határon túl, fogalma sincsen mi is az amiről álmodozik.
Ez így csak egy szánalmas és populista csomag elkeseredett embereknek szánva, napi fogyasztásra.
Egyszer az életben a magyar előre tekinthetne és nem önnön sanyarú történelmi múltján rágódva sír a Himnusz keserves sorain.

Rob67 2010.04.03. 09:25:47

@midnight coder: A Holokauszttal is egyetértek. Ma már csak a történelem könyvekben van a helye!!

Szalahadin 2010.04.03. 09:28:46

@A Nép - Te vagy!:
Nincs igazad, ahogyan más kommentelők is leírták, ha lett volna egy Musztafa Kemál Atatürk formátumú vezetőnk, akkor jelentősen másképp alakulhatott volna sok minden. Nem önmagában a háború elvesztése volt a probléma, hanem az, hogy a béketárgyalás időpontjára az ország nagy része kisantant megszállás alatt volt. Ez pedig közös bűne elsősorban károlyinak, másodsorban pedig kohn bélának és horthynak. Volt tehát egy tényhelyzet, amit kiindulópontként lehetett kezelni és innen indítani az osztozkodást. Ha viszont abban a pillanatban, amikor történelmünk során leginkább meg kellett volna védeni a hazát, lett volna egy ütőképes magyar hadsereg, amit károlyi és linder béla nem szerel le, akkor biztosan máshol húzódnának ma a határok, nem lett volna az a lelki sokk, ami hozzájárult a Holocaust alatti sokszor valóban gyalázatos közömbösséghez, nincs ok belépni a II. vh-ba, önként legalábbis biztosan nem etc...
Akkor, 1918-ban akár azt is be lehetett volna vezetni, ami Izraelben van, fiúk 3 év, lányok 2 év, mindenki harcoljon, mert a szó legszorosabb értelmében a lét a tét.
Tehát a lényeg: Törökország is vesztes volt, mégsem tudták élve felboncolni, mert nem olyan akasztófára való vezetői voltak, mint nekünk.

Szalahadin 2010.04.03. 09:30:49

@midnight coder: Vigyázz, a relativizálással 3 év letöltendőt kockázatsz!

bigthereal 2010.04.03. 09:32:27

@Rob67: buta vagy, és te valóban mersz kicsi lenni...

remélem, nem akarsz szaporodni!

H Stahl 2010.04.03. 09:37:42

Mindenki csak beszél a levegőbe, közben senki nem tudja levenni a polcról, hogy "aszongya, trianoni diktátum x-edik cikk, y-adik bekezdés". Kb. fél perc alatt megtaláltam, sokfelé kapható, eredeti francia és magyar nyelvű szöveg is benne van!

hazaiporta.hu/index.php?url=termekkartya.php&termek_id=1289&info=_A_trianoni_diktatum_Eredeti_szoveg_francia_es_magyar_nyelven

Gondolom reklám miatt fogják kimoderálni, de valójában azért, hogy a nép továbbra is csak hallomásból ismerje!

Zetek 2010.04.03. 09:41:54

Csak csendben kérdezem, mi ez a szar? Kivel és mivel vitatkozik ez a szánalmas bohóc? Az igazi kérdés, hogy a bevonulni akaró szomszédokat miért rúgja úgy seggbe a magyar haderő, mit azt a német, vagy a török tette? S ebben vastagon benne van a jeles magyar baloldal, mely a történelmünkben eddig csak külföldi segítséggel tudott hatalomra jutni. Nagyjából ennyi. Fuss Károlyi, Jászi és a többi szarházi pályafutása körül.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 11:17:44

@Szalahadin:

Nem ennek a blognak a tárgya, hogy miben különbözött a magyarországi helyzet a törökökétől. Ábrándozni talán lehet arról, hogy ez lehetett volna meg az. De ezek azok, vagyis ábrándozások. Amikor az ábrándozások átmennek kölcsönös vádaskodásba, akkor kezdődik a hülyeség. Annyi történetietlen képzelgéssel vannak teli a beírások, hogy fáj. Én nem szeretem Károlyit és az egész garnitúráját, de nem voltak nemzeti szempontból rossz szándékúak, csak rossz politikusok, naivak, ügyetlenek. Ugyanakkor értelmetlen nekik azt fölhánytorgatni, hogy hagytáák a megszállást. A butaség tetje kihagyni azt, hogy tényleg háborúvesztéskor kerültek kormányra. Szó sem lehetett volna a fegyverszüneti föltételek elutasításáról. Értelme sem lett volna. Ők akkor azt még nem tudhatták, hogy mi készül területrablás terén. Ezt mi tudjuk utólag, ők nem is sejtették. Legrosszabb vízióikban sem fordulhatott elő, hogy színmagyar területeket fognak lekényszeríteni az országról. Azután amikor az antant eljárása ráébresztette őket a valódi veszélyekre, megszervezték az ellenállást és meg is állították a románokat. Nem voltak ők rossz magyarok. Ami a vörösöket illeti, közismert, hogy éppen azért engedték nekik át a hatalmat, mert már előttük olyan követelessel állt elő az antant amit nem lehetett elfogadni, és amiből már kisejlettek a Trianonban tető alá hozott szándékok. Szóval a szándék világos volt már előttük és azt sem lehet mondani, hogy nem próbáltak meg harcolni, most mindegy milyen meggondolásból. Őket sokkal jobban utálom Károlyiéknál, de ez a valóság. A Székely hadosztályt sem nemzetellenességből nem támogatták, hanem mert féltek, hogy ellenük fordul és őket rakja le. Nem zárható ki, hogy a felvidéki sikereik nélkül rosszabbak lettek volta a határaink északon és keleten, mint lettek. Erre több dolog utal. Tehát tényszerűen volt olyasmi, mint Törökországban, csak más módon és más eredménnyel. A Tanácsköztársaság létének egy terület elcsatolása róható föl valószínűleg: Nyugatmagyarországé. Ez sem miattuk volt, hanem ellenük, mert voltak. Horthyék viszont az egész gazságot annak ismeretében szentesítették. Csak ők tudták miről van tényleg szó. Tenni nem tudtak volna ellen semmit, de lehetett volna valamit elérni – ez csak szeméyes meggyőződésem – ha visszautasítják az aláírást. Az új szomszéd államok meg akartak rendesen alakulni, tűzfészket az antant sem akart volna. A lényegen ez sem változtathatott volna, de valószínű, hogy kisebb engedményeket ki lehetett volna így csikarni. Végülis volt is egy, a soproni népszavazás. Ugyannkkor az is igaz, hogy egy halom okból nagyon nehéz helyzetben voltak. A gazdaságiakat nem számítva elég arra utalni, hogy Baranya még szerb megszállás alatt volt. Na tessék, én is képzelgek. Lehet, de fönntartom, sőt biztos, hogy az utólagos vádaskodás, egymás gyűlölettelel eltelt marása, zsidózás az ügyben, mind, mind nem csak fölösleges, hanem mélyen kértékony, magunknak árt és a trianoni sebeket nem gyógyítja, hanem elmérgesíti, tönkretesz. EZ nemzetellenes, akár balról jön, akár jobbról.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 11:21:43

@Zetek:

Te meg, elég tipikusan itt, azt sem tudod, miről beszélsz. Miféle német haderő rúgott seggbe és kit? Még évekkel is később is úgy sétáltak be a franciáék német városokba ahogy jólesett nekik. Tévedni szabad, de kisebb mellénnyel kéretik annak aki nem ismeri egyáltalán a vonatkozó tényeket. Mielőt gyalázkodásba kezdesz légyszív üss föl valami könyvet ami érinti a témát.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 11:26:07

@H Stahl:

Tényleg sokan beszélnek a levegőbe, de nem értem mit akarsz mondani ezzel a linkkel. Az eredmény nem ismeretlen még a leghülyébbek előtt sem. Az összefüggésekben tévednek, illetve beszélnek össsze-vissza, hogy mi vezetett oda.

Hutyibetyár 2010.04.03. 12:28:45

@corvinus interruptus: A híres debreceni judeo-kontinuitás elmélet is beköszöntött végre. Szerinted pl. zsidó nem lehet jobboldali, nem lehet konzervatív, stb? Pont már írták fentebb, hogy nem lehet egybe mosni a zsidóságot. Azt elismerem, hogy a folyamatosan fel felizzó újnyilas megnyilvánulások és csoportosulások könnyen táptalajat adtak a ballib vezetésnek, hogy magukhoz csábítsák a magyar zsidókat. A retorika hasonló mindkét esetben. A másik oldallal való rémisztgetéssel nyernek híveket és támogatókat a megélhetési politikusok és a saját üzelmeiket a másik üzelmeinek felemlegetésével próbálják leplezni.
Ugyanez volt korábban is, 45 előtt. Hogy ennek mi mindig bedőtünk, na az szerintem az igai oka annak, hogy szétesett Maygarország és még mindig kurvára megosztott.

Hutyibetyár 2010.04.03. 12:42:38

Pl. létrejön a Jobbik. Ok. Elege van a politikus bűnözőkből! Ok. A magyar föld nem eladó! Ok. Eleg van a cigánybűnözésből. Ok. Nem akarja, hogy megélhetési befektetők korrumpálják a magyar politikusokat, döntéshozókat, stb. Ok. Nyissunk az Orosz piac felé is. Ok. Rendet kell tenni az országban. Ok. Nem akarnak lefeküdni a globalizmusnak és a multikultinak. Ok. Vissza akarják adni a magyarság öntudatát. Ok. A határontúli magyaroknak is szintúgy. Ok.Szeretnék ha a nemzeti és a keresztényi értékrend lenne az irányadó. Még ez is ok.
De akkor mi a kurva anyja ez a kurucinfós tahóság? Félisgazságokon alapó folyamatos hazduozás és manipulálás? Miért kellenek futball huligánok, amatőr-terroristák, provokátorok, hegedűs lórántok a sztoriba? Miért kell démonizálni Izraelt? Miért kell holokamuzni? Miért kell a nagymagyarország matrica a kocsikra? Miért kell a nyilasok eszmékhez közeledni? Miért kell az összes elkeseredett, lecsúszott lumpenprolit felszedni és mitöbb neki megfelelni? Miért kell uszítani, démonizálni, tömegeket hergelni?
Nem lehet a radikalizmus olyan, mint pl. 48-ban? Értelmes célok, racionális eszmék.
Teleki Pál mondta a két világháború közt az egyre hangosabb szélsőjobbnak, hogy: "Maguk addig menetelnek jobbra, míg végül egyszer csak megérkeznek balra".
Wikipedia:
"A proletárdiktatúra a társadalomtudományba a 19. század közepén Karl Marx által bevezetett fogalom (Diktatur des Proletariats), azon átmeneti időszak, melynek során a proletariátus képviselői a kezükbe ragadnak minden hatalmat a tőkés társadalmakban fennálló burzsoá uralom lerombolása érdekében, és ezzel lehetővé teszik az átmenetet egy osztályok nélküli társadalomba, a kommunizmusba."
Ismerős?

Hutyibetyár 2010.04.03. 12:55:22

@Corvinus Interruptus: Olvasgasd a kurucinfót, ott már standard a holokamuzás. Meg a holoipar. Érdekes, hogy a holocaust tagadás már mekkora iparággá nőtte ki magát és hogy az összes Jobbikos rendezvényen már kötelező arról beszélni, hogy mennyire unják már a holocaustot. Akkor nem értem, miért kell róla beszélni? Ok, született egy törvény, érdekes módon a választások előtt pont. De ha szóba sem hozná a szélsőjobb, akkor senki nem foglalkozna vele az átlagemberek körében.
Csak hogy így támadhatóak lennének a holokamuzós kurucinfós bértollnokok, ezért perszehogy próbálják manipulálni védelmükre a Jobbik szimpatizánsokat. Mert a rendrakáshoz és a gazdaság helyreállításához ez kell ugye?

Hutyibetyár 2010.04.03. 13:07:57

@A Nép - Te vagy!: "Teli vannak az emberek fejei evidenciának képzelt valótlanságokkal amiknek jó része nem más, mint agyonismételt, de attól még ugyanúgy valótlan rágalom, amit az örökségként már eleve bennük élő vak gyűlölet igazolására szolgál, azt racionalizálja. Értelmes társalgásban effélének nincs helye."
Ezt kurvajól megfogalmaztad, le is mentem magamnak:) Sajnos ez minden oldalra jellemző dolog. A "cionista" érzelmű zsidók az újnyilasokkal és a 2.vh.borzalmaival riogatnak, a szélsőjobb felett menthetetlenül átvette a befolyást a judeofób, judeo-összeesküvés gyártó iparág prominens csürhe, a baloldalt a népet utcára hívó Orbánnal riogatják, a jobboldalt meg a ballib-jobbik harapófogó veszélyével.
Szerintem meg nagyon is aktuális ez a topic és teljesen igazat adok azoknak a kommentelőknek, akik a történelem tisztázását tartják fontosnak végre. Évtizedekig el voltak ezek a dolgok hallgatva és a rendszerváltás után is folyamatosan manipulálni próbáltak minket minden oldalról, politikai tőkét kovácsolva a múlt eseményeiből.

Azokat a zűrzavaros éveket talán úgy lehetne legjobban megérteni, ha pártoskodás nélkül, semlegesen, tárgyilagosan és objektíven próbálnánk meg az eseményekhez közelíteni, és a történtekben tényleg szerepet játszó politkusok szignifikáns cselekedeit tudnánk józanul bírálni. Kiemelhetnénk Károlyi, Kun és Horthy jó és rossz lépéseit, döntései és ezek következményeit.
A fasisztázós, kommunistázós és zsidózós felhangok csak parkolópályára állítanak minket újra és újra és újra.

Hutyibetyár 2010.04.03. 13:18:16

@öregmogyi: "1940 körül az I-II bécsi döntés nagyon korrektül visszaadta nekünk azokat a részeket Nagy-Magyarországból, amelyeket valóban magyarok laktak."
Ez igaz, csak akkor nem értem, hogy miért járnak az emberek NagyMagyarország matricával az utakon? Ez miért romantikus, vagy radikális? Az ilyen túlzások, túlkapások mire jók? Ha irreális igényeink, vannak, akkor mit érhetünk el vele?
Én a határontúli magyarok közül egyébként a kárpátaljai magyarokat sajnálom legjobban. A szerb magyarság azért politikailag fajsúlyosabb, lehet ezért vannak az ottani provokációk a szerb nacinalisták által. De a kárpátaljai magyaroknak nagyon nem jó. Elég sokat járok beregszászba és nekik mindenképpen lobbyznék a kettős állampolgárság miatt.
Erdély rohamosan fejlődik, Szlovákia néhol még gazdagabb mint mi (kivéve talán a legkeletibb régió), Szerbia is jó úton halad azért, az ottani gazdasági állapotok nem rosszak. A horvát, szlovén, osztrák magyarok viszonylagos jólétben élnek, szerintem köszönik szépen, jól vannak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 13:33:52

@Hutyibetyár:

Egyetértek, bár ami a cionistákat illeti, szerintem akikre utalsz, pont nem azok. Így tűnik legalábbis, ha jól értelek. És úgy, hogy ezek egyes magyar zsidók, akikre nem áll az a vak gyűlöletes amit írtam, de áll valami más. Az, hogy képtelenek másként nézni a dolgokat mint annak tükrében ami zsidókkal a háború alatt történt. Ezt lekileg ugyan meg lehet érteni, de nem lehet elfogadni azt az abszolutizálást, hogy más szempontok mintha nem is lennének amikor a magyar történelemről gondolkoznak. Ide vezetnek, így torzítanak a traumák. Az ember – minden ember – igyekezzen ne csak a saját traumáját nézni, mert különben nem jutunk semmire. Zsidókat mint zsidókat nyilvánvalóan semmiféle felelősség nem terhel Trianonért, de a föntemlített mentalitású zsidók (a cionisták nem, nekik ez mindegy) a leírt szálakon hozzájárulnak ahhoz a más okból agyonismételt állítás látszat igazolásához, mintha zsidók általában nemzetellenesek lennének. Emellett az egészet föntről mesterségesen gerjesztik és életben tartják a pártok akiknek az az érdekük, hogy az emberek ne tudjanak békében élni egymással. Népellenes uralmuk (mindegyiké, sőt a most föltőrőben lévőké is) erre alapul.

A történelem tisztázása persze, hogy nagyon fontos, de nem az oktalan vádaskodás. És persze, igen, úgy érdemes csak ahogyan mondod.

Rwindx 2010.04.03. 13:36:35

@A Nép - Te vagy!:
"A butaség tetje kihagyni azt, hogy tényleg háborúvesztéskor kerültek kormányra."
Erre reagálnék kicsit, mert ebben a mondatból sok tény marad ki.
1. Károlyi gyűlölte Tiszát Istvánt.
2. Károlyi 1918 október 23-án ellenkormányt alakított Magyar Nemzeti Tanács néven olyan tagokkal akiknek a neve később a tanácsköztársaság idején is felbukkan, és nem mint kabinosfiú..
3. 1918 október 31-én délután megkezdi a nyílt utcai lázítást, elfoglalják Budapest közterületeit? Ezeket ma hogy hívnák csőcselék?
4. Még aznap délután 5-kor meggyilkolják Tisza Istvánt.
5. Még szintén aznap károlyi lesz a miniszterelnök.

Ha ezt olvasod manapság az újságban mondjuk más nevekkel akkor nem az jön le hogy ez egy véres puccs? Károlyinak nem kellett volna odakerülnie, ahova került. Kvázi meggyilkoltatotta az aktuális magyar miniszterelnököt, ellenfelét, azért hogy átvegye a hatalmat.
Tehát nem szimplán "odakerültek" kormányra. Az meg hogy hogyan folytatták a puccs után az nem kérdés.
Csak ennyi lett volna amit hozzá szerettem volna fűzni.

Rwindx 2010.04.03. 13:37:43

@Rwindx: pár írásjel megkergült a 3. pontban, de talán érthető még.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 13:39:35

És ha már mondtam amit mondtam a föltörekvő pártokról, látok, egy nem ugyan pártot, de induló mozgalmat, a Civilt, ami nem olyan mint a többi. A Civil Mozgalmom úgy nézem tényleg nemzetben gondolkodik, mert eleve nem kívül, fölül állónak tekinti magát, hanem részének és mindenki aki tud szívesen látott arrafelé, hogy hozzájáruljon. Velük kapcsolatban, és csak velük, vannak reményeim. De persze ez már más téma.

Hutyibetyár 2010.04.03. 13:39:59

@Antifaszok Réme: "Arról beszélek. A szomszéd népek mind soviniszták, és ezért életképesek, szépen gyarapodnak. Románia ma szép nagy ország, mi meg egyre fogyunk területben, népességben. Kinek jó ez ????"
Ezt nem tudod honnan szeded, de ez egy kurva nagy faszság. De az biztos, hogy a magar szélsőjobb folyamatos túlkapásai, irracionalitása, egyre nagyobb primitívsége óriási táptalaj az ottani soviniszta, nacionalista, populista politikusok népszerűségének. Ok, okozat, hatás, ellenhatás. Ha Slotáék a magyar újnyilasokkal riogatnak, ahogy a magyar újnyilasok, izraellel teszik ugyanezt, ugyanabból az aspektusból, annak egy célja van, a hatalomszerzés.
Biztos vagyok benne, hogy az agyafúrt cseh, román és szerb nacionalista politikusok mind a szélsőbal, mind a szélsőjobb túlkapásainak felnagyításával lobbyztak annó az antant döntéshozóinál céljaik elérése érdekében annó.

Én nagyon sokat utazom a környező országokba (na jó, Szerbia kivételével talán, oda nem járok), és sehol sem találkoztam még sovinizmussal. Főleg amit látok itthon mostanában. Szlovákiában is csak egyszer szólt oda nekem egy öregember látván a magyar rendszámomat, hogy viva slota. Ennyi volt. Érdekes, hogy a szlovák értelmiség és a gazdaság prominensei, nagyon nem szeretik a mostani populista kormányzatot. De a nép, az istenadta, az komálja. Mert ígéri, megvédi őket a soviniszta magyarokkal szemben. Közben simán szétrabolják az országot (pedig nem zsidók), EU-s pályázatról kint ne is álmodj (pedig nem szoclibek), ha nem vagy a slepjük tagja.
Szóval nem a szomszédaink soviniszták, csak a populista vezetőik. Pl. Justyenkó is ilyen volt, meg is szenvedték a kárpátaljai magyarok sajnos.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 13:47:19

@Rwindx:

Tudod mit? Amit mondsz sem nem helyeslem, sem nem ellenzem. Abban az összefüggésben amiről itt szó van, nem tartom tárgyszerűen ezeknek az emlegetését, boncolgatását. Nem volt téma, az, hogy Károlyi rossz vagy jó ember, nem volt az, hogy, hogy került kormányra. Az volt csak, hogy tehet-e a az a kormány Trianonról, miatta lettek ilyen határok. Szerintem emit írtál annak ehhöz nincs köze vagy csak annyira van, ahogy persze mindig minden mindennel összefügg, vagy összefüggésbe hoható. Lehet érezni, hogy nem valami választ keresel, hanem a Károlyi ellenes gyűlölet íratta veled amit írtál. Fölösleges volt. Annál is inkább mert láthattad, hogy én sem csodálom, enyhénszólva.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 13:49:12

@Hutyibetyár:

Baromira egyetértek azzal is amit antifasz rémnek mondtál.

Hutyibetyár 2010.04.03. 13:54:38

@A Nép - Te vagy!: Izraelbe kivándorolt magyarok leszármazottaiból ideküldött cionista delegációkra utaltam, akik nem egy ismerősömet (16-20éveseket persze) meghülyítettek, hogy az igazi haza nekik Izrael, mert ott nincs zsidóellenesség, blablabla. Ki is mentek többen, aztán mehettek 3 évig katonának, arabokra lövöldözni a haza védelmében. Vissza is jött a nagyja gyorsan utána. Ha irónikus lennék, akkor azt mondanám, meglátszik, hogy Izraelt magyarok alapították. Ugyanazok a problémák, mint itthon, csak sokkal jobban eszkalálódva. A Jobbik biztos titkon tanulmányozza az izraeli szélsőséges populista pártok programját. Szerintem szívesen körbebetonozná a cigánytelepeket fallal, hogy megszűnjenek az onnan kiinduló bűnözési hullám végre. A debreceni különítmény (jó ők nem Jobbikosok persze, de azért az a holdudvar) meg elkezdte a célzott likvidálásokat...Ennek tükrében persze a legfurcsább a palesztin szál és befolyás a kurucinfón:) Mondjuk kiváncsi lennék akik nem szeretnek cigányok mellett lakni, mennyivel szívesebben laknának palesztinok mellett. Azért életmódjukat tekintve nem sok a különbség szvsz...
Na de ez egy másik téma, bocs az OFF-ért.

Szét kell választani a polgári zsidóságot, a zsidó elittől,vagy a hatalom közelében lebzselő megélhetési zsidóktól. Ezek semmiben nem különböznek a többi megélhetési potentáttól, ugyanolyan arrogáns és érzéketlen más kasztokkal szemben, csak sajnos talán jobban szemetszúr és talán a vallása miatt könnyebb rajta fogást taláni. Csak az a baj, hogy ezzel pont az asszimilálódott zsidóságnak ártanak és nagyjából azokon is csattan az ostor legtöbbször...

Hutyibetyár 2010.04.03. 13:58:58

@Rwindx: Érzed a hasonlóságot Károlyi/Kun Béla és Vona/Budaházi tengely közt az általad leírtak alapján?

Rwindx 2010.04.03. 14:09:40

@A Nép - Te vagy!:
Ahogy írtam csak kiegészítésnek szántam, nem többnek, nem vitaindítónak. Tényleg nem választ keresek e tekintetben.

@Hutyibetyár:
Nos, mivel ma délután van némi időm, eljátszottam a gondolattal hogy azt írom nem, de aztán rájöttem hogy ezt az időt inkább pihenésre szánnám, tehát a válaszom igen, annak ellenére is hogy nagyon sok különbözőséget is látok. Elsősorban nem a károlyi-kun-vona-budaházi vonalon (bár budaházyék nem öltek, és hatalomra sem kerültek), hanem az aktuális kor regnáló hatalmában.

ndb 2010.04.03. 16:00:12

@Szalahadin:

Köszönöm.

A mi történelmünket írhatjuk mi magunk is, sőt, nem kéne azt a győzteseknek írnia:) Csak ahhoz az kell, hogy reálisan lássuk saját magunkat, ideértve a bűneinket (pl. Holocaust) és az ellenünk elkövetett bűnöket (pl. Trianon) is.
Egyébként mind Trianonnal, mind a Holocausttal igenis kell foglalkozni, mert amelyik nép lelkében a múlt nincs rendben, annak a jövője sem lesz rendben...
Aki mást mond, az bolond.
Egyébként pedig Trianon nem a múlthoz, hanem a jelenhez tartozik. Gondoskodnak erről a szomszéd államok fasisztái, Fico elvtárssal és bandájával az élen.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.03. 16:16:07

@ndb:

Így valahogy, de Trianon nem tartozik a jelenhez. Az általa kialakított helyzet tartozik hozzá. Ez nem szőrözés, a különbség lényeges. Vagyis nem érdemes azon vádaskodni, mi okozta, hanem arra érdemes koncetrálni, hogyamn lehet valtoztani a helyzeten, elsősorvabn az elcsatolt magyarok javára. A megmaradt ország oldalakra osztésa helyett együtt figyelhetnénk arra, ilyen téren mi a teendő. Meggyőződésem, hogy óriási kihagyésik voltak a 90-es évek főleg első felében. Határokat ugyan nem valószínű, hogy lehetett volna változtatni, de felelős nemzeti külpolitika, alig kétlem, akkor autonómiát érhetett volna el mind fel- mind a délvidéki, sőt az Északkeleti Felvidéken (ún. Kárpátalja) élő magyarok számára is. Elbaszták. Ne tudom mikor lesz legközelebb hasonlóan kedvező helyzet, de jobb ha azt tartjuk szem előtt, nem rég meghalt emberek szidalmazását.

ndb 2010.04.03. 16:21:34

@A Nép - Te vagy!:

Azt hiszem, a lényeg tekintetében egyetértünk:)
Trianon óriási tragédia volt, de a nép 2/3-a azért mégiscsak megmaradt az ország határain belül. Ha ennek a 2/3-nak a lelke rendben lesz, reálisan látja önmagát, saját történelmét és helyzetét a világban, akkor meg tudja majd a maradék 1/3 érdekeit is védeni.

Hutyibetyár 2010.04.03. 17:55:19

@Rwindx: Ahogy írtad, hogy Károlyi az utcára hívta a népet és hogy Kun Béláék leöldösték az ellenfeleiket. De Budaháziék is erre készültek és meg is tették volna ha nem csapják le őket idejében.
Természetesen rengeteg különbség köztük, főleg hogy Kun Béláék internacionalisták voltak (bár ők hittek abban, hogy ez jó a népnek, de hát tévedtek), Budaháziék meg nacionalisták. Ők meg azt hiszik hogy ez a jó a népnek, de hát ők is tévednek. Egy kicsi szemlélet persze mindkettőből kell, egy büszke nemzettudat, meg egy bizonyos fokú nyitottság a külfölddel szemben...

Antifaszok Réme 2010.04.03. 21:17:26

@Hutyibetyár:

"Ezt nem tudod honnan szeded, de ez egy kurva nagy faszság."

Dehogy f*szság. Ha mi soviniszták lettünk volna, akkor MA Lengyelország nagyságú országban élnénk, hozzájuk hasonló számú 30-40 milliós népességgel, és ezen belül kb. 80 %-os arányban magyar népességgel, Közép-európai hatalomként.
EZ PEDIG NAGYON JÓ LENNE.

"De az biztos, hogy a magar szélsőjobb folyamatos túlkapásai, irracionalitása, egyre nagyobb primitívsége óriási táptalaj az ottani soviniszta, nacionalista, populista politikusok népszerűségének."

Aha, a Maros autónom területet az 1960-as években megszüntető, majd a 80-as években az erdélyi magyar faluromboló "Csaucseszkó" alatt ki volt ilyen politikus nálunk ? Kádár ?

"Ok, okozat, hatás, ellenhatás. Ha Slotáék a magyar újnyilasokkal riogatnak, ahogy a magyar újnyilasok, izraellel teszik ugyanezt, ugyanabból az aspektusból, annak egy célja van, a hatalomszerzés."

Szerinted. Szerintem meg újnyilasok nincsenek. Vagy a beépített Szabó Albertre és Bácsfi Diánára gondolsz ? Ők hol vannak már ?

"Biztos vagyok benne, hogy az agyafúrt cseh, román és szerb nacionalista politikusok mind a szélsőbal, mind a szélsőjobb túlkapásainak felnagyításával lobbyztak annó az antant döntéshozóinál céljaik elérése érdekében annó."

Anno azért ígérték már oda titkos szerződésben 1916-ban Romániának Erdélyt, ha átáll az "ententéhez". (vö. Tente baba tente, nye te ne entente)

"Én nagyon sokat utazom a környező országokba (na jó, Szerbia kivételével talán, oda nem járok), és sehol sem találkoztam még sovinizmussal."

A gyakori magyarverések Délvidéken, Kárpátalján, Erdélyben, Malina Hedvignél mi, ha nem sovinizmus ? Vagy az, hogy a 90-es évek elején a magyarok lakta részen Felvidéken anyámnak egy kanyi gombóc fagyit sem szolgáltak ki, mert nem tudott szlovákul kérni ? De köztudott az is, hogy nálunk még 30 éve is a Szarvason élő tótok dobálták és gúnyolták a magyar többséget...

"Főleg amit látok itthon mostanában. Szlovákiában is csak egyszer szólt oda nekem egy öregember látván a magyar rendszámomat, hogy viva slota. Ennyi volt."

2 éve Felvidéken a mi parkoló turista buszunk mellett egy szlovák busz iskolás utasai odajöttek a busz kereke mellé, és azon szórakoztak, hogy hogy kiszúrnák, ha tehetnék. Nővéremet Erdélyben 10-15 éve majdnem megbírságolta egy román közeg, mert tábortűzhöz kimertek vágni egy ROMÁN fát. (SZÓ SZERINT EZ VOLT A BAJA.)

"Érdekes, hogy a szlovák értelmiség és a gazdaság prominensei, nagyon nem szeretik a mostani populista kormányzatot. De a nép, az istenadta, az komálja."

Mert soviniszták, már mondtam. A vezetők meg az EU láncos kutyái. Mint itt.

"Mert ígéri, megvédi őket a soviniszta magyarokkal szemben."

Na, ez a kib*szott faszság. Az itteni tótok a példa nekik arra, hogy ők nincsenek elnyomva nálunk, az ottaniak mégis ilyen hülyeségnek bedőlnek.

"Közben simán szétrabolják az országot (pedig nem zsidók)"

Nem is a norvégok. Pl. Suchmann Tamás keszthelyi hitközségis főprivatizátor neve mond valamit ? Oroszlán része van a nemzeti vagyon kiárusításában....

"EU-s pályázatról kint ne is álmodj (pedig nem szoclibek), ha nem vagy a slepjük tagja.
Szóval nem a szomszédaink soviniszták, csak a populista vezetőik. Pl. Justyenkó is ilyen volt, meg is szenvedték a kárpátaljai magyarok sajnos."

Szenvedik ma is. Ezért kell erős hadsereg, hogy ne darabolják fel maradék országunk, ami ma teljesen védtelen.

ABBÓL PEDIG TELJESEN ELEGEM VAN, HOGY MIUTÁN MINKET TETTEK TÖNKRE, MÉG MI VÁJKÁLJUNK MAGUNKBAN. VAJON A KÖRNYEZŐ ORSZÁGOKBAN VANNAK EHHEZ HASONLÓ BLOGOK: AZÉRT MI IS KIB*SZTUNK A MAGYAROKKAL, LELKIZZÜNK MIATTUK. TUTI, HOGY NINCS.

@Nép te vagy: Nem antifasz rém a nevem. ANTIFASZOK=ANTIFASISZTÁK RÉME.

Rwindx 2010.04.03. 21:37:25

@Hutyibetyár:
"nagyon sok különbözőséget is látok. Elsősorban nem a károlyi-kun-vona-budaházi vonalon (bár budaházyék nem öltek, és hatalomra sem kerültek), hanem az aktuális kor regnáló hatalmában"

Szóval nem értem igazán amit írtál nekem.
A hitt meg ne keverjük a tényekkel...

Antifaszok Réme 2010.04.03. 22:51:24

@jómunkásember:

"szerintem meg az összes példa a történelemben azt bizonyitja h ez nem igy mukodik.

a nemzetiségeket be lehet kussoltatni, el lehet nyomni stb, csak egyet nem lehet: nagy tömegeiket megtörni. :)"

Mégis ezt csinálják a magyarokkal 1920 óta a szomszéd államok.
Ez miért nem zavar téged ? Őket miért nem kritizálod ezért ?

VESSZEN TRIANON !
JUSTICE FOR HUNGARY !
MINDENT VISSZA !
LESZ, LESZ, LESZ, CSAK AZÉRT IS LESZ !

Hutyibetyár 2010.04.04. 00:38:19

@Antifaszok Réme: csak hallkan kérdezném meg, hogy ha te az antifasiszták réme vagy, akkor te fasiszta-e vagy?
Figyu, most tényleg azért általánosítassz le 4 millió szlovákot, akik zöme mondjuk hívő keresztény, mert anyukádnak nem adtak fagyit? Meg pár pisis viccelődött egy buszkeréken? Azért legyünk már komolyabbak kicsivel. Akkor rólunk magyarokról mit kell hogy gondoljanak a világban? Hogy kurva meg pornóexportőr nagyhatalom vagyunk? Vagy hogy az adóelkerülők országa vagyunk? Vagy hogy nálunk olajat, cigit csempészni sikk (szabolcsi vagyok egyébként)?
Túl sokat hergeltétek egymást az elvtársaiddal, ezért kezded elveszteni a realitásérzékedet. Ugyan hogyan lehetnénk mi 30-40 millióan, mint a lengyelek?
Sajnos állandóan általánosítassz, féligazságokból próbálsz mondanivalót, hangaztos konklúziót kreálni, de ez nagyon nem reálisan hangzik. És óriási kettős mércével mérsz. Ez a legeslegnagyobb baj.
Suchman Tamás hogy jön ide most? Én a szlovák kormányzó rablógazdákról beszéltem.
A kommunista epizódról szintén nem volt szó, amiket írtam, olvasd vissza. Én a mostani, saját tapasztalataimról beszéltem.
Ne csipegess kérlek össze egyedi jelenségeket és kreálj belőle prekoncepciót kérlek. Melina Hedvig elős jogi képviselője pl. már a Híd-Most nevű párt egyik vezetője, akik hisznek a szlovák-magyar békés együttélésben. Az egyedi esetek mögött pedig kurucinfó szerű provokátorok állnak kint is minden esetben. Erre próbáltam utalni korábban.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.04. 15:24:49

@Hutyibetyár:

Jó, hogy van ennyi türelmed. Én belefáradtam az effélébe. Akik olyanokat mondanak, mint A. R. azt AKARJÁK hinni, és nem érdekli őket a valóság. A vicc az, hogy ők nem nemzetiek. Ami nem a szándékot, hanem a tényeket illeti, a fölfogásuk, a módszereik mind, mind csak árt a nemzeti ügynek. Lejáratja. Komolyan az volt a benyomésom amikor eze í stílus elkezdődött Csurkával., hogy azért fizetik a románok a stb, hogy kihúzza a talajt az egészséges magyar nacionalizmus lába alól. Nem állítom, hogy így volt, mert nem tudom, de a viselkedéséből levezethető ilyesmi. Aztán A. R. stb követik. Azt hiszik ez „A”. Pedig frászt.

Antifaszok Réme 2010.04.04. 20:36:31

@Hutyibetyár:

"csak hallkan kérdezném meg, hogy ha te az antifasiszták réme vagy, akkor te fasiszta-e vagy?"

Álljon erre válaszul egy idézet:

"Annyira vagyunk nácik, amennyire Hitler festő volt."
/Laibach zenekar/

Amúgy te bérkommentelő-e vagy ?

"Figyu, most tényleg azért általánosítassz le 4 millió szlovákot, akik zöme mondjuk hívő keresztény, mert anyukádnak nem adtak fagyit? Meg pár pisis viccelődött egy buszkeréken?"

Mai napig hatályban lévő Benes dekrtétumok ? Nyelvtörvény ? Malina Hedvig ? Ezek már elég komoly dolgok ?

"Azért legyünk már komolyabbak kicsivel. Akkor rólunk magyarokról mit kell hogy gondoljanak a világban? Hogy kurva meg pornóexportőr nagyhatalom vagyunk?"

Nem, azt gondolják, hogy fővárosunk Bukarest. Ez sokkal gázabb.

"Vagy hogy az adóelkerülők országa vagyunk? Vagy hogy nálunk olajat, cigit csempészni sikk (szabolcsi vagyok egyébként)?"

Rossz az, aki rosszat gondol....

"Túl sokat hergeltétek egymást az elvtársaiddal, ezért kezded elveszteni a realitásérzékedet. Ugyan hogyan lehetnénk mi 30-40 millióan, mint a lengyelek?"

1920-ban 13 millió lakost vettek el Mo. területéről, 7 millió maradt. Tehát Mo. lakossága 20 millió volt cirka 100 évvel ezelőtt. Ma lenne 30-40 millió közötti, ha nincs pl. 1945 óta 6-7 millió abortusz (na, EZ magyar holocaust).

"Sajnos állandóan általánosítassz, féligazságokból próbálsz mondanivalót, hangaztos konklúziót kreálni, de ez nagyon nem reálisan hangzik. És óriási kettős mércével mérsz. Ez a legeslegnagyobb baj."

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Az enyém azok felé, akiknek fáj Trianon. A többi nem érdekel.

"Suchman Tamás hogy jön ide most? Én a szlovák kormányzó rablógazdákról beszéltem."

Mert azt írtad, nem a zsidók vitték el a vagyont. Azért jött ide Suchmann.

"A kommunista epizódról szintén nem volt szó, amiket írtam, olvasd vissza."

Látom, ezt sem értetted. Olvasd vissza te. (Azt fejtegetted, hogy a nacionalista poltikusaink miatt vadulnak el az indulatok, magyarellenesség a határon túl. Kádár egy sz*r komcsi politikus volt, lásd pl. marosvásárhelyi beszédét az 1950-es évekből. Ennek ellenére tették a románok azt, amit leírtam. Ergo teljesen mindegy, milyen politikusaink vannak, így is, úgy is elnyomnak, utálnak minket.

"Én a mostani, saját tapasztalataimról beszéltem."

Sajnálom, hogy szabolcsi létedre ilyen a felfogásod. A helyedben én ott már rég beléptem volna a Gárdába.

"Ne csipegess kérlek össze egyedi jelenségeket és kreálj belőle prekoncepciót kérlek."

Ez nem előítélet, ez TAPASZTALAT. Ti keveritek mindig össze a kettőt.

"Melina Hedvig elős jogi képviselője pl. már a Híd-Most nevű párt egyik vezetője, akik hisznek a szlovák-magyar békés együttélésben. Az egyedi esetek mögött pedig kurucinfó szerű provokátorok állnak kint is minden esetben. Erre próbáltam utalni korábban. "

Nem vagyok kuruc.infós provokátor. Éljünk együtt békében, de ne mindig a mi rovásunkra.

@A Nép -Te vagy !:

“Háromféle ember van ebben az országban… háromféle magyar.

Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak.

Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán
csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.

Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed, tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért. Érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.”

/Wass Albert/

Antifaszok Réme 2010.04.04. 20:42:11

VESSZEN TRIANON !
JUSTICE FOR HUNGARY !
MINDENT VISSZA !
LESZ, LESZ, LESZ, CSAK AZÉRT IS LESZ !

Szalahadin 2010.04.05. 07:43:09

@ndb: Tartok tőle, hogy mire a 2/3 abban a helyzetben lesz, hogy tenni tudna az 1/3-ért, nem lesz már 1/3...

Szalahadin 2010.04.05. 08:02:52

@A Nép - Te vagy!:
"A butaség tetje kihagyni azt, hogy tényleg háborúvesztéskor kerültek kormányra." Erről Rwndix kolléga leírta a lényeget, károlyi legnagyobb hibája saját alkalmatlanságának és a történelmi helyzet súlyosságának fel nem ismerése volt.
"Ők akkor azt még nem tudhatták, hogy mi készül területrablás terén." Ha tudták és nem tettek semmit, az is gáz, ha meg az ország kormánya mondjuk október 31-én nem tud arról, hogy előző nap mi történt Turócszentmártonban, minek az előkészítése folyik Gyulafehérváron, az békeidőben is minimum egy teljesen inkompetens minősítést és piros lapot érdemel.
"biztos, hogy az utólagos vádaskodás, egymás gyűlölettelel eltelt marása, zsidózás az ügyben, mind, mind nem csak fölösleges, hanem mélyen kértékony, magunknak árt és a trianoni sebeket nem gyógyítja, hanem elmérgesíti, tönkretesz. EZ nemzetellenes, akár balról jön, akár jobbról."
Ez retorikailag nagyon hangzatos, logikailag kevésbé, azt legalábbis nem látom be, miért nekem írod mindezt. Annyit írtam, nem gyűlölettől, hanem a témával kapcsolatos gondolatoktól eltelve, hogy az akkori magyar kormányoknak minden eszközzel, akár fegyveres harc árán is meg kellett volna akadályozni az ország nagy részének megszállását, nem is beszélve Budapestről. Népnevelői hevületedben célszerű lenne a tényekből kiindulnod minősítések során, nem abból, amit kombinálsz róluk, ellenkező esetben marad a süketek párbeszéde.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.04.05. 16:08:48

@Szalahadin:

ÉN indulok ki tényekből. Sejtelemd sincs, mennyire. Te beszélsz, elnézést kérek, de vilégos, hogy így van, zavaros, meg nem értett, összefüggéseikbe nem helyezett fél és negyed igazságokat, vagyis összességében hülyeséget. De hagyjuk. Elegem van az ilyen jellegű társalgásból. Ez nem megbeszélés a részedről, hanem buta hadakozás fantomok ellen. Megtámadod a másik embert aki ugyanzt akarja különben amit te, csak hogy így enyhítsd magadban Trianon fájdalmát. Tépni, zúzni kell, mindegy kit és mindegy, hogy nem ért semmit. A másik magyaro adni ki a tehetetlen gyűlületet. Mindenki úgy csapja be magáét, ahogy jólesik neki. Kár, hogy mások (is) fizetik meg az árát. Nem tudod mit beszélsz, csak érzelmileg zagyválsz. Megkérlek ne szólj hozzám többé, mert semmi szükségem arra, hogy egy poszton egy alig informált ember földühítsen a zavarosságaival. Ja persze legjobb, ha ide sem nézek többé. Ezt fogom tenni. Átkozódj magadban, ahogy jólesik. Ettől kerül vissza Erdély.

Antifaszok Réme 2010.04.05. 21:43:14

VESSZEN TRIANON !
JUSTICE FOR HUNGARY !
MINDENT VISSZA !
LESZ, LESZ, LESZ, CSAK AZÉRT IS LESZ !

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.04.18. 11:20:42

Üdv! Kicsit lemaradtam... de, még anno volt egy katonatársam, akinek nagyapja ott volt titkárként a béketárgyaláson(?). Amit a k.rvákról, aranyról mondanak, mind igaz volt, a környező országok hordták a franciáknak. De az is igaz volt, hogy a tárgylóküldöttség egyes tagjai (magyarok, nagyhangúak) eladták saját személyes okaik, felvidéki birtokaik miatt az országot. Ezek a tárgyalóküldöttség magas rangú, magyar vezetői voltak, akik teljes személyes kárpótlásukért eladták az országot. Szerencsétlen, balfék kommunistáknak annyi közük volt ehhez, mint...
süti beállítások módosítása