Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Konzultáltam Viktorral

2015.05.18. 19:34 | Brendel Mátyás | 23 komment

dscn7594.JPG

,dscn7593.JPG
(A megnyitás helyett a "Ctrl"+"+" gmbokkal való nagyítás jobban működik).

"Tisztelt" megélhetési politikus honfitársam (sajnos)!

Gondoltam, hogy amellett, hogy visszaküldöm a nemzeti inzultációdat, megosztom másoknak is, mert úgy egyébként azt gondolom, a kutya sem fogja elolvasni a válaszomat, és ha valamely közmunkásoknak esetleg parancsba is adják, hogy számolják össze, abban biztos vagyok, hogy le se szavaljátok.

Örülök, hogy kísérőlevelet is írtál, amelyben nagyjából vázoltad is a "kérdésekre" (nem mindegyik kérdés volt valóban kérdés) a javítókulcsot is. Mielőtt kérdeztél, azért tisztáztad, hogy te döntöttél, miszerint Brüsszel elqrta, nem kicsit, nagyon (szerinted), és ezért Magyarország, azaz te, rossz útra fog térni, nem tehet mást.

Ha már így vaskosan konzultáljuk egymást, örülök, hogy szóba hoztad, hogy 2010 óta hányszor inzultáltatok minket. Ha csak azt vesszük, hogy szerinted a nyugdíjügyben is megkérdeztetek minket, akkor hogy lehet az, hogy einstandoltátok a magánnyugdíjunkat?! Csak nem azt válaszolták az emberek, hogy vegyétek el, és szórjátok szét a magántulajdonunkat képző nyugdíjvagyonunk egy jelentős részét?! Én ilyenre nem emlékszem.

Kiemelném, hogy te az EU bevándorláspolitikája kudarcának bizonyítékaként bumfordi módon a párizsi terrorista akciókat hoztad fel. Azon nem csodálkozom, hogy te magad erre nem emlékszel - bár nagy dirrel-durral verted nagy dobra, hogy Párizsba mész egy kicsit selfiezni Francois Hollande-dal és Angela Merkellel - de hogy a tanácsadóid is olyan sötétek, hogy nem tudják, nem ellenőrizték, hogy a párizsi terroristák közül a Kouachi fivérek magában Párizsban születtek, Amedy Coulibaly pedig a közeli Juvisy-sur-Ogre-ban (Párizs elővárosa). Tehát konkrétan ezeknek annyi közük sincs a bevándorláshoz, mint például nekem.

Néhány ponthoz a papíron írtakon kívül is fűznék egy kis magyarázatot.

2) Annak, hogy Magyarország terrorista célpont legyen, kicsi a valószínűsége, és valószínűleg nem a koszovói menekültek fogják elkövetni. 

4) Utánanéztem, hogy a koszovói helyzet miatt valóban 9-szeresére nőtt egy ideig a bevándorlók száma Magyarországon. Ez egy szomorú helyzet, amely el fog múlni, ilyenkor normális ország, és normális emberek próbálnak segíteni, és nem bezárni a kapukat. Ezek a menekültek egyébként nem szívesen maradnak abban az országban, amelyet te szétvertél, inkább tovább állnak nyugat fele (még véletlenül sem kelet fele, amerre te kacsingatsz, tudják ők, hogy nem ott jó az embereknek élni).

Aztán meg azt gondolom, hogy ama pár tízezer illegális bevándorló közül, akik közül legtöbben egyébként is továbbállnak, sokkal nagyobb kárt okoz Magyarországnak az a sok százezer kivándorló, akik miattad elhagyták az országot. Ezzel bezzeg nem törődtök. És nem érdekel az a duma, hogy az EU-ba való kivándorlás szerintetek nem kivándorlás, mert ebben a kérdésben hirtelen nagyon az EU-közeliek lettetek. Praktikusan ha valaki Németországba vándorol ki dolgozni, akkor az hiába van az EU-ban, azért nem Magyarországon termel értéket, nem Magyarországon kap fizetést, nem Magyarországon adózik. Ez rossz az országnak. No de erről még véletlenül sem konzultáltok a zemberekkel.

8) Persze, ha valaki illegálisan átlépi az országhatárt, akkor lehetőleg tartóztassák le a hatóságok, mert ez nem törvényes, de aztán a hatóságok vizsgálják meg, hogy politikai menekült-e, nem fenyegeti-e veszély ott, ahonnan jött, mert akkor embertelenség visszatoloncolni. Másik oldalról nem lehetne mégis Magyarországnak értékes lakója, mely esetben kár lenne visszatoloncolni.

10) Ha egy bevándorló illegálisan érkezik, és esetleg valóban "megélhetési", ami persze nem egy helyes kifejezés, hanem szegény, akkor nem fogja tudni fizetni az ellátását. Teljesen felesleges olyan törvényt alkotni, ami nem alkalmazható. 

12) Nem igazán értem a kérdést. Magyarország végülis mivel támogatja a bevándorlást?! A zöldhatáron arany Apple órákat osztogatnak nekik?! Gondolom, hogy a bevándorlás kezelése kerül bizonyos pénzbe, de ez azért egy bizonyos emberi minimum, és úgy olvastam, még azt is az a fránya EU adja, nem a magyar adózók. Továbbá nem költeni a bevándorlók elhelyezésére szánt táborokra például sokkal nagyobb veszélyt okoz az országnak, mint amivel itt riogatod az embereket. Feleslegesen.

Ellenben, ha úgy tetted volna fel a kérdést, hogy a stadionok helyett ne támogassa-e az ország a családokat, akkor arra szívesen válaszoltam volna igennel. Na ezt viszont nem merted feltenni kérdésként. Ennyit a "konzultációdról".

Egy kis történelmi keretbe is érdemes belehelyeznünk a kérdéseidet. Nemrég a HVG-n olvastam egy érdekes cikket, és volt egy nagyon jó kis ábra Európai genetikai sokszínűségéről.

genetika.jpgNa most ha ezt egy kicsit megvizsgálod, akkor ebből kiderül, hogy:


1) A mai magyarok kb ugyanolyan vegyes genetikai örökséggel rendelkeznek, mint az osztrákok, szlovákok, románok. Hajszálnyi eltérés van az arányokban.

2) Mindegyik ország tele van bevándorlóval és leszármazottaikkal. Magyarországon több a szláv, görög, kelta, szász, mint a finn-ugor, hun, vagy közép-ázsiai. De még talán jelentős észak-afrikai eredet is van.

3) Ha szerbeket, albánokat görögöket, törököket engedünk be az országba, akkor nagyjából hasonlóan kevert nemzeteket engedünk be. Minél délebbre megyünk, annál több lesz kicsivel az arab, illetve az afrikai, ha nagyon elmegyünk Ázsia felé, akkor megjelenik pár másfajta genetikai örökség is. Egyébként ezek vannak talán genetikailag legközelebb a honfoglaló magyarokhoz, miért idegenkedsz te tőlük?!

4) De Európa és Magyarország is attól lett naggyá eddig is, hogy ilyen sokféleséget tudott magába integrálni.

Konkrétan bennem német, állítólag lengyel vér is folyik, és lehet, hogy magyar egyáltalán nem is. És Viktor, szerintem benned is biztosan van mindenféle örökség. Ahogy József Attila írta:

"Anyám kún volt, az apám félig székely,
félig román, vagy tán egészen az.
Anyám szájából édes volt az étel,
apám szájából szép volt az igaz.
Mikor mozdulok, ők ölelik egymást.
Elszomorodom néha emiatt -
ez az elmulás. Ebből vagyok."


Ez az egész nemzeti inzultáció pedig csak arról szól, hogy a lopásaitokról, a problémáitoktól, a diktatúrádtól eltereld a figyelmet. A Stadionok, az egyházak építéséről, az üzletileg teljesen elqrt PAKS II beruházásról, a politikusaitok luxus életéről és lopásairól. Féltek a Jobbiktól, és megpróbáltok jobbikabbak lenni a Jobbiknál.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr267470764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.18. 21:38:40

@maxval bircaman szerkesztő: szerencsére a konzultációs kérdőív ezzel szemben árnyalt, érvelő, és átgondolt.:) nem kell ám mindenhez hozzászólnod, ha nincs érved, és nincs igazad.

Sepydus 2015.05.18. 22:43:12

Orbán egy gonosz f@szfej, aki az emberek ( már aki vevő erre) legaljasabb ösztöneire épít. Több szót nem is érdemel.

Kaszás_92 2015.05.18. 23:31:55

"A párizsi terroristák közül a Kouachi fivérek magában Párizsban születtek, Amedy Coulibaly pedig a közeli Juvisy-sur-Ogre-ban (Párizs elővárosa). Tehát konkrétan ezeknek annyi közük sincs a bevándorláshoz, mint például nekem."

Csak van egy kis gond , hogy bizony ezeknek a felmenői bevándorlók amit nagyvonalúan nem említesz meg pedig elég lényeges kis információ. Szóval az engem nem vigasztal, hogy ha most beengedünk mindenkit és ők semmit nem csinálnak de majd az én gyerekem fog meghalni a metrón mert a tisztelt állampolgárok beengedték ezeket az embereket akiknek a gyerekei bizony valószínű radikalizálódni fognak. Általában amúgy se az első bevándorló generációval van baj hanem az utána jövővel /jövőkkel ahogy az látható Fr.o.ban és Angliában meg máshol is. A fiatalok radikalizálódnak és lépnek be az ISIS-be.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.19. 00:01:52

@Kaszás_92:

"Csak van egy kis gond , hogy bizony ezeknek a felmenői bevándorlók amit nagyvonalúan nem említesz meg pedig elég lényeges kis információ."

1) mindenkinek a felmenőpi bevándorlók
2) mint írtam, én magam még csak nem is születtem Magyarországon. akkor én terrorista vagyok?!

" Szóval az engem nem vigasztal, hogy ha most beengedünk mindenkit és ők semmit nem csinálnak de majd az én gyerekem fog meghalni a metrón mert a tisztelt állampolgárok beengedték ezeket az embereket akiknek a gyerekei bizony valószínű radikalizálódni fognak."

1) az, hogy valószínűleg radikalizálódni fognak, az még Franciaországban is túlzás

2) Magyarországon eszeveszett baromság. kurvára valószínűleg nem radikalizálódik itt senki, legfeljebb náci irányban

3) azért büntetni valakit, mert szerinted majd a gyereke csinál valamit, az irracionális, igazságtalan, embertelen baromság. ha én azt hisze, hogy a te gyereked majd elkövet valami szörnyűséget, akkor sterilizálhatunk?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.19. 00:02:33

@Kaszás_92: egyébként ha valamivel baj van, az a vallás, nem a bevándorlás. akkor az ellen kell tenni valamit.

Kaszás_92 2015.05.19. 01:37:02

@Brendel Mátyás:

Na ja csak ebben az a szörnyű , hogy akiket beengedünk nem fognak könnyen beilleszkedni egyhamar. Sajnos teljesen más vallás más civilizáció.

1.) Ők muszlimok te keresztény vagy gondolom, de persze nem ismerlek de tegyük fel igen . Általában a keresztény tanokat gondolom ismered. Az Iszlám egy teljesen más világ ott van radikális és nem radikális változat is. Az ISIS radikális és sok iszlám el is ítéli őket na már most amikor ezek az őrültek kb Európa és a liberális világ elpusztításán dolgoznak én per pillanat egy bevándorlót se nagyon szeretnék itt látni persze akik itt vannak azzal nem lehet mit csinálni oké elfogadom , de ne kelljen már mindenkit befogadni. Gondolom olvastad mi megy Malajziában na most ezt se nagyon szeretném de ők is tisztában vannak a problémával egyszerűen nem lehet ennyi embert befogadni úgy, hogy a te életed meg nem változzon (gondolok itt arra , hogy Európán belül a népesség drasztikusan fogy az arabok között pedig nő , szóval igazából tök mind1 mert úgyis többen lesznek de ne gyorsítsuk már fel Európa eliszlamizálódását saját magunktól vagy szeretnél mindenhol egy mecsetet ? Jó gondolom nincs bajod velük, de nekem van, sztem elég volt 150 év belőlük. Mi állítottuk meg a Törököket és az Iszlám terjedését Európában ami sztem nem elhanyagolható dolog. Most meg nyugodtan jöhetnek Hunyadi forog a sírjában

2.) Persze lehet az én gyerekem is gyilkos lesz vagy hasonló ezt nem lehet kizárni oké. De ha egy normális országban nő fel vagy egy normális kontinensen ahol nem kell attól félnie , hogy ki mikor inzultálja, mondjuk a vallása miatt ahol normálisak a szülei akkor valószínű nem lesz olyan amilyen. Csak, hogy én nehezen hiszem el az Arab Szíriai vagy Afgán menekültről , mert talán még a feketék, akik között több a keresztény , hogy annyira megértő lesz mint mi európaiak , az olyan híreket is gondolom olvastad ahol több ezer keresztényt mészároltak le itt-ott ez se nagyon hiányzik , persze ha már idáig eljutunk akkor már nem lesz miről beszélgetni.

3.)A bevándorlást úgyse lehet megakadályozni a számuk egyre csak nőni fog a nincstelenek és a földönfutók egyre többen lesznek ezen kár is vitázni. Sajnos a népességszaporulatuk is magasabb, mint az európaiaké, amit ugyancsak el kell fogadni de sajnos hiába próbálnánk meg őket felzárkóztatni az eleve lehetetlen feladat, de persze lehet próbálgatni de ha ennyire nem akarják a nyugati kultúrát átvenni akkor sztem hiába próbálkozunk. Szóval marad a középkor az ottani embereknek. Polgárháborúk, lefejezések stb.

A nyugati kultúra (liberalizmus, konzervativizmus) mind erről a kontinensről származik, ami csakis a miénk ezt a kultúrát gondolom, nem szeretnéd feladni. De az ő szemükben mindez az ördög műve, ha tudsz valahonnan forrást adatot szerezni afelől, hogy mennyi azoknak az Araboknak a száma, akik továbbra is gyakorolják Európában a vallásukat és nem lettek ateisták kérlek küldd el , mert érdekelne de sztem kb mindegyik gyakorolja a vallását azok közül akik ide jöttek. Persze nem tudom, mit akarsz, de én nekem nincs nagyon kedvem visszamenni a középkorba, mert illúzióid ne legyenek, minél többen lesznek, annál több jogot akarnak majd és így egyre inkább előtérbe akarják majd helyezni a saját törvényeiket. Az őrültekre nincs ellenszer sajnos Breivik is ilyen volt nem lehetett megakadályozni, de valószínű az Arabok között azért több az őrült, amit gondolom, belátsz.
Az Unió sztem meg azt se tudja, mit csináljon most, hogy a Földközi-tengeren több ezren meghaltak most nagy nehezen belátták, hogy foglalkozni kell a kérdéssel, mert ez így nem maradhat. De vigyázniuk kell mert ha olyat mondanak akkor nácik de ha nem csinálnak semmit akkor meg passzívak és tétlenül nézik ahogy meghalnak az emberek ami a nyugati kultúrával ellentétes cselekedet.

Szóval nem tudom, mi lehet a megoldás, ha bezárkózunk az a baj, ha nem az.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.19. 07:21:34

@Kaszás_92:

"Na ja csak ebben az a szörnyű , hogy akiket beengedünk nem fognak könnyen beilleszkedni egyhamar. Sajnos teljesen más vallás más civilizáció. "

akkor talán a vallással van a gond, nem a bevándorlókkal. olyan szekuláris államot kell létrehozni, ahol mindenkinek világos, hogy a vallása a magánügye, vallása alapján nem szabad másokat megtámadni, saját vallásod alapján meg pláne nem. az államnak pedig vallástól függetlenül kellene működnie, sőt, az egész társadalomnak közösségi ügyek szintjén.

"1.) Ők muszlimok te keresztény vagy gondolom"

nem, nem vagyok. Európa ma nem keresztény. Európának ezért ma olyan szekuláris államszervezetté kell válnia, amely mint mondom nagyon hangsúlyosan, határotozottan szekuláris. ez a saját érdeke is, keresztények, ateisták érdeke is, de az iszlám problémáira is a legjobb megoldás.

az iszlámofóbia nem az.

továbbá:

A) ha neked csak a muszlim hívőkkel van a gondod, és ki akarod rekeszteni őket, akkor csak a muszlimokat kellene. nem minden menekült az, még az ún. "iszlám országokból" sem.

B) tehát a határon meg kéne kérdezni

C) de ez ugyebár érted te is, hogy vallási alapú megkülönböztetés, ami nem megy, ami Európa-Iszlám háborúhoz vezetne

" Az Iszlám egy teljesen más világ"

nem. az iszlám a középkori kereszténység tükre. ezzel is megbirkóztunk, az iszlámmal is meg fogunk tudni. ugyanaz a módszer kell ellene: racionális gondolkodás, tudomány, felvilágosodás, felvilágosítás, oktatás, tanítás. és természetesen a szekuláris állam, ami mindehhez eléggé fontos módon szükséges.

" szóval igazából tök mind1 mert úgyis többen lesznek"

nem lesznek.

ateistaklub.blog.hu/2015/01/14/eliszlamosodik-e_a_nyugat_meg_ebben_az_evszazadban

" de ne gyorsítsuk már fel Európa eliszlamizálódását saját magunktól vagy szeretnél mindenhol egy mecsetet ? "

nekem tök mindegy. most tele van minden falu templommal.

"Jó gondolom nincs bajod velük, de nekem van, sztem elég volt 150 év belőlük. Mi állítottuk meg a Törököket és az Iszlám terjedését Európában ami sztem nem elhanyagolható dolog. Most meg nyugodtan jöhetnek Hunyadi forog a sírjában "

ja bazdmeg, de az osztrákokkal és németekkel semmi bajod, csak a törökökkel, mert azok korábban voltak itt?! mi ebben a logika, te hülye?! Rákóczi és Petőfi nem forog a sírjában, amikor az osztrákok, németek jönnek nyaralni, meg üzletet csinálni az országba?! nem zavarnád ki az Audit és a Daimlert az országból?!

"De ha egy normális országban nő fel vagy egy normális kontinensen ahol nem kell attól félnie , hogy ki mikor inzultálja, mondjuk a vallása miatt ahol normálisak a szülei akkor valószínű nem lesz olyan amilyen. "

a te gyerekedet nagyon sajnálom, hiszen a szülője, te, vallása alapján inzultálja az embereket. nevezetesen a muszlimokat. olyannyira, hogy ez alapján űzne ki embereket az országból.

"Csak, hogy én nehezen hiszem el az Arab Szíriai vagy Afgán menekültről , mert talán még a feketék, akik között több a keresztény , hogy annyira megértő lesz mint mi európaiak"

tehát nem csak a vallással van gondod, hanem rasszista is vagy.

"sajnos hiába próbálnánk meg őket felzárkóztatni az eleve lehetetlen feladat"

igen, nyilvánvalóan rasszista vagy. felzárkóztatni téged kéne. még nem vagy te európai.

"A nyugati kultúra (liberalizmus, konzervativizmus) mind erről a kontinensről származik, ami csakis a miénk ezt a kultúrát gondolom, nem szeretnéd feladni."

ezt nem, és Orbán pont ezt akarja feladni ezzel a kérdéssorral. Orbánt nem csak a liberálisok, hanem a saját, konzervatív néppártja is kritizálja a jobboldali, populista faszssága miatt.

" De az ő szemükben mindez az ördög műve, ha tudsz valahonnan forrást adatot szerezni afelől, hogy mennyi azoknak az Araboknak a száma, akik továbbra is gyakorolják Európában a vallásukat és nem lettek ateisták kérlek küldd el"

küldtem. a muszlim nem nő különösebben Európában. az ateizmus nő. Európa nem muszlim lesz, hanem ateista.

"sztem kb mindegyik gyakorolja a vallását azok közül akik ide jöttek."

az, hogy te miben hiszel, az nem jelenti, hogy igazad van.

" Persze nem tudom, mit akarsz, de én nekem nincs nagyon kedvem visszamenni a középkorba"

én nem akarok, te , és Orbán akar. mert most éppen azt csináljátok.

"Az őrültekre nincs ellenszer sajnos Breivik is ilyen volt nem lehetett megakadályozni, de valószínű az Arabok között azért több az őrült, amit gondolom, belátsz. "

nem. a keresztények és a muszlimok között kb ugyanannyi őrült van. a keresztények többnyire megtanulták, hogy hol a helyük a vallásukkal. a muszlimokra is ez a megoldás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.19. 07:22:23

@Kaszás_92:
végül az egész kérdést tekintve az a hülyeség, hogy mindez Magyarországra kurvára nem vonatkozik. Orbán elbaszott országába kurvára nem akarnak jönni afrikaiak, líbiaiak, algírok, marokkóiak. ha jön pár afgán vagy szíriai menekült, az sem akar itt maradni. ez a kérdés minket kurvára nem fenyeget, az egész néphülyítő rettegéskeltés. amibe te is beleestél. ezért írtam az 1. kérdésre. Magyarországon ez a kérdés kurvára nem fontos. ami sokkal fontosabb ennél, az a kivándorló magyarok, és az országot szétbaszó Fidesz-KDNP-Jobbik. ők azok, akik Magyarisztánból európai állam helyett középkori-keleti despotikus faszságot akarnak csinálni. nem kell ehhez fanatikus muszlim, vannak nekünk fanatikus nácijaink.

program készítő 2015.05.19. 08:18:25

Nagyon nem jó,megint másokkal foglalkozni,miközben a honfitársaink éheznek.Lehet a bevándorlással foglalkozni,mi is Dönerlandban teszteltük(volt NDK),Amit Merkel csinált a keleti résszel,arra nekünk nincs területünk.Vissza lesz állítva a határőrság kell a munkahely,bár Viktor még nem mondta ki,de ismerjük a terveit,amíg a mienkből dolgozik.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.05.19. 10:20:40

Én csak egyet kérdeznék a Felcsúti Gecitől. Mit szólt volna ahhoz, ha Nyugat Európa hasonló módon reagált volna a magyar menekültekre 1956-ban? A fene egye már meg ezt a demagóg, náci populizmussal a legaljasabb emberi ösztönökkel operáló moslékot. Nekem a faszom nagyon tele van már ezzel mocskos ganéval és az egész kormányával. Ennek semmit nem jelentenek Szent István intelmei Géza herceghez? Mi a faszt a akar ez a XXI. században? Zárkózzunk be, mint Albánia tette a XX. században? Nézze már meg, mi lett az eredménye!

Vagy azt hiszi, mivel már ő és a sleppje a rogyásig összelopta magát, most már minden oké, és jövet a középkori feudális társadalmi modell?
Hát bassza meg ez a Felcsúti Geci! Még a történelmet is rosszul ismeri. Az egyik helyről a másikra történő vándorlás már a középkorban is teljesen természetes dolog volt. Ez segítette elő az emberi tudás eljuttatását egyik helyről a másikra, és az emberi gének keveredését is.
Ha megvalósul az elsigetelődési politika, akkor Magyarország előbb utóbb egy kellemesen beltenyésztett hely lesz egy csomó beltenyésztett debil emberrel.

Köszönöm én inkább nem kérek ebből.

apfelsaft 2015.05.23. 22:20:48

@Brendel Mátyás:

"akkor talán a vallással van a gond, nem a bevándorlókkal. olyan szekuláris államot kell létrehozni, ahol mindenkinek világos, hogy a vallása a magánügye, vallása alapján nem szabad másokat megtámadni, saját vallásod alapján meg pláne nem. az államnak pedig vallástól függe"

Nem látod a vallás és az identitás összefüggését.Szekuláris államra említhetném Amerikát, de gondolom azt te nem tekinted szekuláris államnak, mivel tradíció szintjén megőrizték a kereszténységet, bár annak egy különös, neoprotestáns formáját.

Egyébként a muszlimok nem fogják feladni a vallásukat. Most éppen az az égető probléma, hogy a fiatalabb muszlim generáció sokkal fogékonyabb a vallásra, mint szüleik.

"nem, nem vagyok. Európa ma nem keresztény."- tehát szerinted Európa ma nem keresztény
"Európának ezért ma olyan szekuláris államszervezetté kell válnia"- tehát szerinted Európa még mindig keresztény

"ez a saját érdeke is, keresztények, ateisták érdeke is, de az iszlám problémáira is a legjobb megoldás."- a Korán teljesen kizárja a szekularizációt.

"nem. az iszlám a középkori kereszténység tükre. ezzel is megbirkóztunk, az iszlámmal is meg fogunk tudni. ugyanaz a módszer kell ellene: racionális gondolkodás, tudomány, felvilágosodás, felvilágosítás, oktatás, tanítás. és természetesen a szekuláris állam, ami mindehhez eléggé fontos módon szükséges."- nem fog megtörténni. A kereszténység alatt azért történhetett meg a felvilágosodás, mert a Biblia lehetőséget ad az ateizmusra. Jogod van nem hinni Istenben, majd a túlvilágon felelsz érte. Ellenben az iszlámban a vallás elhagyásának már életedben súlyos következményei vannak. A kereszténységben az ateizmus magánügy, a iszlámban nem az. Így aztán a szekularizációra nincsen túl sok esély az iszlámban.

"ateistaklub.blog.hu/2015/01/14/eliszlamosodik-e_a_nyugat_meg_ebben_az_evszazadban"- erre ez a válaszom: www.youtube.com/watch?v=hR7REARFFpQ

Egyre több mecsetet kell építeni, mert már nem fér be a sok fiatal.

"nekem tök mindegy"- neked nem mindegy. Ha tehetnéd, az összes templomot lebontatnád.

"ja bazdmeg, de az osztrákokkal és németekkel semmi bajod, csak a törökökkel, mert azok korábban voltak itt?"- a törökök egy másik kultúrából jöttek. Egy német vagy egy osztrák úgy gondolkozik, mint mi. Velük a probléma inkább a nacionalizmusban gyökerezett, a törökök esetében azonban egy teljesen másféle életstílust próbáltak erőltetni. Alapvetően a kultúrák közötti konfliktusok sokkal erősebbek, mint a nemzetek vagy a rasszok közötti ellentétek. Egy afroamerikai sokkal könnyebben találja meg a közös hangot egy fehér amerikaival, mint egy fekete muszlimmal.

"mi ebben a logika, te hülye?!"- Ehhez a mondatodhoz csak gratulálni tudok.

"Rákóczi és Petőfi nem forog a sírjában, amikor az osztrákok, németek jönnek nyaralni, meg üzletet csinálni az országba?! nem zavarnád ki az Audit és a Daimlert az országból?!"- ezekkel a népekkel volt egy igen erős konfliktusunk, de már elmúlt. Jelenleg nem jelentenek fenyegetést az életstílusunkra.

"a te gyerekedet nagyon sajnálom, hiszen a szülője, te, vallása alapján inzultálja az embereket. nevezetesen a muszlimokat. olyannyira, hogy ez alapján űzne ki embereket az országból."- ismételten leírom: nem az a baja senkinek, hogy a muszlimok mecsetbe járnak és Allahban hisznek. A baj azzal van, hogy ez egy nagyon kultúraidegen világszemléletet is jelent egyben, amiben kódolva van a konfliktus a hitetlenekkel.

"tehát nem csak a vallással van gondod, hanem rasszista is vagy"- éppen azt írta, hogy nem, de mindegy.

"igen, nyilvánvalóan rasszista vagy. felzárkóztatni téged kéne. még nem vagy te európai"- ismételten gratulálok ezért a nagyon kulturált, nagyon EURÓPAI, nagyon toleráns hozzászólásért. Te európaiak gyöngye, te :) Egyébként a nyugati értékek nem univerzálisak, ezért aztán nem beszélhetünk felzárkóztatásról. Vagy várjál, nem azt akarod, hogy mindenki ateista legyen? Akkor mégis van itt valamiféle felzárkóztatási vágyad neked is, nem? :)

"Orbánt nem csak a liberálisok, hanem a saját, konzervatív néppártja is kritizálja a jobboldali, populista faszssága miatt"- nem hiszem, hogy túl sokáig. Európa folyamatosan jobbra tolódik. Ami nálunk most hangzik el, az nyugaton pár év múlva.

"küldtem. a muszlim nem nő különösebben Európában. az ateizmus nő. Európa nem muszlim lesz, hanem ateista"- vannak statisztikák, melyek az ellenkezőjét mutatják. Végül is mindegy, mert Európa születési mutatói elég rosszak. Lehet, hogy Európa ateista lesz, csak ez majd elég kevés embert jelent. A vallásos embereknek általában több gyereke van, ők átadják nekik a vallást. Az ateista nevelés egy ideig még megmarad, de idővel kihalnak. Addig is a kereszténység pedig áthelyeződik Kínába.

"nem. a keresztények és a muszlimok között kb ugyanannyi őrült van. a keresztények többnyire megtanulták, hogy hol a helyük a vallásukkal. a muszlimokra is ez a megoldás"- a Koránnak egy igen erős beépített védelmi rendszere van az ateizmussal és a felvilágosodással szemben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.24. 21:45:38

@apfelsaft:

"Nem látod a vallás és az identitás összefüggését."

látom, de nem látom megváltoztathatatlannak, vagy mentségnek.

"Egyébként a muszlimok nem fogják feladni a vallásukat."

de, nagyon sokan feladják, várhatóan egyre többen fogják. legalábbis semmi ok nincs, amiért azt mondhatnánk, amit te.

" Most éppen az az égető probléma, hogy a fiatalabb muszlim generáció sokkal fogékonyabb a vallásra, mint szüleik."

az sem igazolt, hogy ez probléma. olyan minta látszik, hogy a nyugatba emigrált muszlimok közül vannak másodgenerációsak, akik ha radikális befolyás alá kerülnek, sajnos olyan lehetőséget kapnak a terrorizmusra Európában, amire a más országban lakónak nincs olyan jó lehetősége, nevezetesen az európai már házon belül van.de ez sehol nem jelenti azt, hogy a fiatalok vallásosabbak. átlagban sokkal kevésbé vallásosabbak, csak a sokkal kevesebbek közül néhányan sokkal nagyobb galibát tudnak csinálni.

"tehát szerinted Európa ma nem keresztény"

így van, nem keresztény. Európában a keresztény hívők száma jelenleg már de facto 50 százalék körül van, talán már alá csökkent.

""Európának ezért ma olyan szekuláris államszervezetté kell válnia"- tehát szerinted Európa még mindig keresztény"

Európa államrendszerében sajnos sok keresztény zárvány hiba van.

"a Korán teljesen kizárja a szekularizációt."

én ebben nemvagyok biztos, de ha mégis így van, akkor rá kell erőltetni! a szekuláris rendet bármilyen szektára rá kell erőltetni, az nem érv, hogy valamelyik nem akar. a betörő sem szereti a törvényeket, amely tiltja számára a betörést.

"A kereszténység alatt azért történhetett meg a felvilágosodás, mert a Biblia lehetőséget ad az ateizmusra."

nem. a felvilágosodás kurvára a Bibliát képviselő különféle vallások ellenére történt meg Európában. a katolikus egyház kurvára nem rajongott Diderot, Voltaire, Rousseau és másokért. de még csak nem is hallgatott nyugiban velük kapcsolatban, hanem szépen indexre tette őket, lobbizott a betiltásuk, bebörtönzésük mellett.

" A kereszténységben az ateizmus magánügy"

minden évben megszólal valamelyik hülye keresztén, az aktuális pápa, vagy Semjén Zsolt vagy valamelyik érsek, vagy bíboros, hogy a vallás nem magánügy. tehát az ateizmus sem lehet az. nem arról van szó, hogy Európában a hülye keresztények rajonganának a szekularizmusért, hanem arról, hogy mi itt már rájuk erőltettük. nem tökéletesen, mert sokféle országokban sokféle módon valósult ez meg. Magyarországon éppen elég siralmas a helyzet.

"Egyre több mecsetet kell építeni, mert már nem fér be a sok fiatal."

mit neked statisztika, te hasból elveted.

""nekem tök mindegy"- neked nem mindegy. Ha tehetnéd, az összes templomot lebontatnád."

nem feltétlenül. inkább annak örülnék, ha a templomokat a hívők elhagynák, mert ateistákká váltak. és a templomokat ezek után a közös döntés alapján bontanák le, mert felesleges annyit fenntartani belőlük. vagy más célra alkalmaznák. ahogy a kommunista épületeket sem erőszakból, rögtön dózeroltuk mind le, hanem idővel átalakult a helyzet.

"a törökök egy másik kultúrából jöttek. Egy német vagy egy osztrák úgy gondolkozik, mint mi."

az osztrákok ugyanúgy elfoglalták, megadóztatták az országot. most az, hogy a kávé nem az osztrákoktól jött, hanem a törököktől, az nem fontos dolog, az meg, hogy az egyik katolikus volt, a másik muszlim, az számomra ugyanúgy hülyeség. egyik sem jobb. az iszlám egyébként vallásilag toleránsabb volt.

" Velük a probléma inkább a nacionalizmusban gyökerezett, a törökök esetében azonban egy teljesen másféle életstílust próbáltak erőltetni."

nem. a törökök valójában kurvára nem erőltették sem a törökfürdőt. sem a török nyelvet, sem a török kávét, sem vallásukat a magyarokra.

""mi ebben a logika, te hülye?!"- Ehhez a mondatodhoz csak gratulálni tudok."

én is neked.

" ezekkel a népekkel volt egy igen erős konfliktusunk, de már elmúlt. Jelenleg nem jelentenek fenyegetést az életstílusunkra."

a törököknél ugyanez a helyzet. konkrétan az élet stílusomat a Semjén Csóti sokkal inkább kurvára fenyegeti, mint a törökök.

"A baj azzal van, hogy ez egy nagyon kultúraidegen világszemléletet is jelent egyben, amiben kódolva van a konfliktus a hitetlenekkel."

nekem van török ismerősöm, kurvára sokkal jobban elvoltam vele, mint veled például. veled kurvára nagyobb a konfliktusom, faszfejkém.

"Vagy várjál, nem azt akarod, hogy mindenki ateista legyen?"

az ateizmus nem kulturális kérdés, hanem egy objektív kérdésben való érvelhető, helyes állásfoglalás. ezzel szemben a török kultúra ellen nem lehetnek objektív érveid.

"Európa folyamatosan jobbra tolódik. Ami nálunk most hangzik el, az nyugaton pár év múlva."

a vágyaidat érvnek nem tudom elfogadni. nem tényekről beszélsz, a jövőt illetően.

"vannak statisztikák, melyek az ellenkezőjét mutatják."

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.24. 21:46:14

@apfelsaft: "vannak statisztikák, melyek az ellenkezőjét mutatják."

nincsenek. én linkeltem statisztikákat, teneked nincsenek ilyen statisztikáid, csak behazudod.

"Lehet, hogy Európa ateista lesz, csak ez majd elég kevés embert jelent."

az elkövetkező sok száz évben biztos fog élni Európában sok száz millió ember. elég annyi. miért lenne ez kevés? mihez kevés? egy normális társadalomhoz bőven elég ember van Európában.

egyébként Európa lakossága jelenleg még növekszik.

" A vallásos embereknek általában több gyereke van, ők átadják nekik a vallást."

de figyusz, baromarcú, miért nem olvasod el a cikkem?!

ateistaklub.blog.hu/2015/01/14/eliszlamosodik-e_a_nyugat_meg_ebben_az_evszazadban

a születési ráták az csak egy faktort képeznek a kérdésben. más faktorok miatt Európában az iszlám aránya összességében nem nő különösebb mértékben. a statisztikák ezt mutatják. ez tény. ez nem a véleményem, ez tény. oszt ugrálhatsz itt, hogy szerinted nem, a tényekkel nehéz vitázni.

"a Koránnak egy igen erős beépített védelmi rendszere van az ateizmussal és a felvilágosodással szemben."

a Biblia sem ateizmusbarát

apfelsaft 2015.05.24. 23:15:21

@Brendel Mátyás:

"látom, de nem látom megváltoztathatatlannak, vagy mentségnek."

Nem tudom, hogy miért tartod megváltoztathatónak, mikor Törökországban éppen most szarik be a kemalizmus.

"de, nagyon sokan feladják, várhatóan egyre többen fogják. legalábbis semmi ok nincs, amiért azt mondhatnánk, amit te."

Az iszlámhoz való visszatérés nagyon népszerű a harmadik-generációs muszlim fiatalok körében. Nem tudtak kitörni a rossz szociális helyzetből, ezért úgy érzik, hogy az iszlám a válasz, a mecset közössége pedig biztonság érzetet ad.

"átlagban sokkal kevésbé vallásosabbak"- ha te mondod. Mindenesetre a keresztények száma pl. az oroszoknál nagyon nő, főleg a fiatalok körében www.pewforum.org/2014/02/10/russians-return-to-religion-but-not-to-church/

"Európa államrendszerében sajnos sok keresztény zárvány hiba van." Például micsoda?

"én ebben nemvagyok biztos, de ha mégis így van, akkor rá kell erőltetni!"- hát próbálkozni lehet, de a Korán elég egyértelmű utasításokat ad, hogy mit is kell csinálni, ha ez megtörténik.

"a katolikus egyház kurvára nem rajongott Diderot, Voltaire, Rousseau és másokért. de még csak nem is hallgatott nyugiban velük kapcsolatban, hanem szépen indexre tette őket, lobbizott a betiltásuk, bebörtönzésük mellett."- igen, nem rajongott. Az iszlám azonban arra utasít, hogy meg kell őket ölni. Nagy különbség.

"a vallás nem magánügy"- a kereszténység megengedi, hogy otthon, a négy fal között ateista legyél. Az iszlám nem.

"nem. a törökök valójában kurvára nem erőltették sem a törökfürdőt. sem a török nyelvet, sem a török kávét, sem vallásukat a magyarokra."- a vallásnál választani lehet a halál és a magas különadó között. Egyébként kultúraidegenség alatt például(de nem kizárólag) az eltérő szexuális szokásokat értem. Amúgy csak azért úsztuk meg, mert az akciórádiusz szélén voltunk.

"nekem van török ismerősöm, kurvára sokkal jobban elvoltam vele, mint veled például. veled kurvára nagyobb a konfliktusom, faszfejkém."

Nekem meg bangladesi barátaim vannak, de kínai is van pár. De mi ez a faszfejezés, te kulturálatlan geci? Liberális faszszopó abortuszmaradék, nálad ez a vitakultúra? Most viccen kívül, mi a jó büdös szájbabaszott bajod van, hogy ilyen embertelen stílusban beszélsz.

"a vágyaidat érvnek nem tudom elfogadni. nem tényekről beszélsz, a jövőt illetően."

Hát tudom, szar lehet, hogy kb. a válság kirobbanása óta hanyatlik a liberalizmus Európában, de majd erre a kérdésre 5 év múlva visszatérünk.

"nincsenek. én linkeltem statisztikákat, teneked nincsenek ilyen statisztikáid, csak behazudod."- persze, rögtön hazudok. Nem baj, ameddig olyan liberálisok vannak mint te, a konzervativizmusnak nincsen ellensége :D

"de figyusz, baromarcú, miért nem olvasod el a cikkem?! "- most komolyan, mi ez a hangnem? Te egy utolsó szar vagy, ez a te szinted. Hol bántottalak én téged, akár csak egy szóval is?

Amúgy a cikkedet elolvastam. Magad is bevallod, hogy azért te sem tudod olyan biztosan alátámasztani az állításodat: "De nehéz volna adatok nélkül, elméletből megbecsülni, hogy mely tényezők az erősebbek."

Az általad is idézett Pew Research Center ezt írja Európáról: "the Muslim share of the population increased from 4.1% in 1990 to 6% in 2010 and will continue to increase over the next 40 years, reaching 10% in 2050."(forrás: en.wikipedia.org/wiki/Muslim_population_growth#In_Europe)

"más faktorok miatt Európában az iszlám aránya összességében nem nő különösebb mértékben. a statisztikák ezt mutatják. ez tény. ez nem a véleményem, ez tény. oszt ugrálhatsz itt, hogy szerinted nem, a tényekkel nehéz vitázni."- ha a tényekkel nehéz vitázni, akkor tényeket fogok linkelni.

Hogy ne csak a muszlimokról beszéljünk, ortodox kereszténység: " In a 2011 survey by the Levada Center, the number of people self-identifying as Russian Orthodox has been on a steady increase from 31% in 1991, to 50% in 2001, and to nearly 70% in 2011"(forrás: en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Russia#Russian_Orthodoxy)

A kereszténységért egyébként sem aggódok, még ha Európában gyengélkedik is, Ázsiában nagyon népszerű. Világszinten is növekszik: en.wikipedia.org/wiki/Christian_population_growth#Conversion

"a Biblia sem ateizmusbarát"

De nem halállal bünteti, ahogyan azt az iszlám teszi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.24. 23:59:54

@apfelsaft:

"Nem tudom, hogy miért tartod megváltoztathatónak, mikor Törökországban éppen most szarik be a kemalizmus."

dolgok beszarnak, aztán újraélednek. a 19. századi franciaországban például a katolicizmus újraéledt, újra kezdett rlszt venni az állami elnyomásban, aztán jött a sokadik királyság, csásárság, végül sokadik köztársaság, és 1905 után bevégeztetett.

"Az iszlámhoz való visszatérés nagyon népszerű a harmadik-generációs muszlim fiatalok körében."

ezt hasból kamuzod. nem fogadom el, ennyi. ez nem egy empirikus, és nem egy logikus érv.ez egy kamu állítás.

" Mindenesetre a keresztények száma pl. az oroszoknál nagyon nő, főleg a fiatalok körében"

1) az oroszok nem az EU. a cikkben az EUról van szó.
2) a statisztikédnak élesen ellentmondanak más kutatások:

en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Russia

"hát próbálkozni lehet, de a Korán elég egyértelmű utasításokat ad, hogy mit is kell csinálni, ha ez megtörténik."

a Mein Kampf is. nem kérdezzük meg a Korátn, a Bibliát és a Mein Kampfot törvényalkotásnál!

"igen, nem rajongott. Az iszlám azonban arra utasít, hogy meg kell őket ölni. Nagy különbség."

egy ideig a katolikusok is ezt csinálták. nem ez a különbség, hanem bizony a reneszénsz, a felvilgáosodás maga. a különbség a kereszténységen kívül van.

"a kereszténység megengedi, hogy otthon, a négy fal között ateista legyél. "

a középkorban nem engedte meg. nem ők engedik meg, hanem mi kiharcultuk, hogynem tehetik meg, hogy nem engedik meg.

"a vallásnál választani lehet a halál és a magas különadó között."

az inkvizíció nem volt ilyen nagylelkű.

"Amúgy csak azért úsztuk meg, mert az akciórádiusz szélén voltunk."

nem. ez az Oszmán és Arab Birodalom jellegzetessége volt. ezért úszták meg a különféle keresztény és zsidó szekták is alattuk.

"Liberális faszszopó abortuszmaradék, nálad ez a vitakultúra? "

most ezek után mi hogy a faszba gondolod te húgyagyú, hogy meg tudsz arról győzni, hogy az ilyen keresztéány faszokkal, mint te, ne legyen bajom?! elmész a kurva büdös istenebde ta baromarcú keresztény köcsög! mi a jó kurva Szűz Máriádban vagy te különb egy muszlimnál?!

"Hol bántottalak én téged, akár csak egy szóval is?"

hasból hazudtál, faszfejkém.

" Magad is bevallod, hogy azért te sem tudod olyan biztosan alátámasztani az állításodat: "

náladnál ezerszer jobban.

"Az általad is idézett Pew Research Center ezt írja Európáról: "the Muslim share of the population increased from 4.1% in 1990 to 6% in 2010 and will continue to increase over the next 40 years, reaching 10% in 2050."

és te 10 százalék muszlimtól rettegsz, húgyagyúkám?!

"Hogy ne csak a muszlimokról beszéljünk, ortodox kereszténység"

ortodox keresztényekről nem volt szó faszfejkém! ne terelj a büdös kurva anyád!

" Ázsiában nagyon népszerű. "

szintén aljas terelés.

""a Biblia sem ateizmusbarát"

De nem halállal bünteti, ahogyan azt az iszlám teszi. "

de. és alkalmazták is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.25. 00:01:57

@apfelsaft: "Világszinten is növekszik" világszinten majdnem minden növekszik. egyre több az ember, tudod, hülye kis konzervatív faszfejkém

apfelsaft 2015.05.25. 00:28:59

@Brendel Mátyás:

Te kezdtél először faszfejezni stb.

Mindegy, mert én legalább 2 embert ismerek, aki a te írásaid hatására lett konzervatív.

Egy bevándorlási témából rögtön vallási témát kreáltál. Te azt írtad, hogy a fiatalok ateisták, én erre reagáltam az oroszokkal. Egyébként mindegy, mert azokra az írásokra nem reagáltál érdemben, ahol nekem volt igazam.
Például te azt írtad az Ateista blogodban, hogy a muszlim hívők száma nem igazán növekszik Európában. Ezt állítottad, ezt mondtad. Sőt, még le is basztál, hogy nincsen statisztikám. Erre én írtam statisztikát, hogy de igenis, növekszik. Tőled várható módon persze nem azt mondtad, hogy "hát, lehet, hogy mégis növekszik". Átváltottál valami másba, és ezt írtad: "és te 10 százalék muszlimtól rettegsz, húgyagyúkám?!". Nem rettegek én semmitől sem(alapvetően külső szemlélőnek tekintem magamat), de ez nem változtat azon, hogy növekszik a muszlimok száma Európában- egy olyan szám, aminek a csökkenéséhez te ragaszkodtál.

Már az előző válaszolót lehülyézted, engem faszfejeztél, miközben mindketten kulturáltan reagáltunk az írásodra. Ezt te sem tagadhatod. És ez bizony az emberek többségében ellenérzést kelt. Pont itt baszta el a Jobbik is a Kurucinfóval: primitív, alpári stílusban ugrottak mindenkire, és láthatod, hogy milyen kép alakult ki róluk.
Te ugyanez vagy, csak liberálisban. Egy évvel ezelőtt olyat is láttam az ateista blogodon, hogy valakinek- aki teljesen kulturáltan válaszolt neked statisztikákkal- törölted a hozzászólását. Mikor szóvátette ezt, azt a hozzászólását is törölted. Szóval már tudtam, hogy mire számíthatok, mikor írtam neked. Szinte látom magam előtt, ahogy dühösen próbálsz gépelni. Nekem mindegy, te döntöd el, hogy a saját világnézetedet milyen stílusban képviseled. Majd azt a világnézetet így is fogják megítélni, ez a te felelősséged a ideológiai társaid irányába.

Mivel látom, hogy neked nagyon fontos az ateizmus, ezért belinkelek egy friss tanulmányt, miszerint a világon csökken az ateisták száma: www.cnsnews.com/news/article/global-study-atheists-decline-only-18-world-population-2020

A liberalizmust egyébként is csak rövid epizódnak tekintettem a történelemben. A világ többi része a vallás felé fordul. Európában manapság szinte csak jobbos kormány rúghat labdába. Ha mégis itt lesznek a muszlimok? Sebaj, ők egy pillanat alatt fogják eltörölni ezt az eszmét. Nem igazán látom, hogy bármilyen jövője lehetne a liberalizmusnak.

Ezzel be is fejeztem veled a "beszélgetés", de örülök, hogy megtörtént, mert így lesz mit linkelnem azoknak, akiket szeretnék eltántorítani a liberalizmustól. Bár 2015-ben már látom, hogy erre nincsen szükség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.25. 12:28:28

@apfelsaft: épp most megy a tévében ennek a Jókai regénynek a rajzfilmes adaptációja:

tv2.hu/musorujsag/tv2/2015-05-25/1215

nem tudom, hogy a regény milyen, de a rajzfilmes verzió eléggé nosztalgikusan barátságos a törökökkel, és ironikus a Habsburgokkal szemben. csak a mai hangulat illusztrálására. az, hogy ma a törökökkel szemben valamiféle általános ellenszenv volna a népben éspedig azért, mert tök régen ideiglenesen itt állomásoztak, az baromság.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.25. 12:47:18

@apfelsaft:

"én legalább 2 embert ismerek, aki a te írásaid hatására lett konzervatív."

nem kár értük, hulljon a férgese!

"Te azt írtad, hogy a fiatalok ateisták, én erre reagáltam az oroszokkal. "

ismét írom, nem az oroszokról volt szó, faszfejkém. a konzervatívok általában ilyen hülye faszfejek, mint te, terelnek, és ha erre rámutatok, csak nem fogják fel.

" Erre én írtam statisztikát, hogy de igenis, növekszik."

te a muszlim populáció növekedésére hoztálegy statisztikát. az is jelentéktelen. de ráadásul ez nem egyenlő a muszlim hívők növekedésével. a "muszlim populációba" ugyanis simán beleszámítják a török és marokkói származású embert, aki eleve is, vagy immár ateista.

tehát nem, továbbra sincs statisztikád, nekem viszont van a muszlim vallásról statisztikám.

"Nekem mindegy, te döntöd el, hogy a saját világnézetedet milyen stílusban képviseled. Majd azt a világnézetet így is fogják megítélni"

a hülyék lehet, hogy ilyen felszínes módon ítélnek meg egy világnézetet, de én ettől még nem fogok hülyékhez alkalmazkodni.

"Mivel látom, hogy neked nagyon fontos az ateizmus, ezért belinkelek egy friss tanulmányt, miszerint a világon csökken az ateisták száma: http://www.cnsnews.com/news/article/global-study-atheists-decline-only-18-world-population-2020"

ennek nagyon sok felmérés mond ellent.

www.dailymail.co.uk/news/article-2250096/You-wouldnt-believe-atheism-worlds-biggest-faith-Christianity-Islam.html

www.huffingtonpost.com/nigel-barber/atheism-to-defeat-religion-by-2038_b_1565108.html

www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2012/08/10/survey-says-atheism-is-on-the-rise-worldwide-and-in-america/

a wikipédia meg is említi, hogy mi a gond a te statisztikáddal:
en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism#Statistical_problems

nevezetese az, hogy Oroszországban, Kínában, és még pár kommunista vagy posztkommunista országban a statisztikákat elferdítette az, hogy mi volt a hivatalos elvárás. na most ha erre a torzításra alapozva állíto, hogy az ateisták aránya jelenleg csökken, akkor te nagy hülye vagy.

"A világ többi része a vallás felé fordul. Európában manapság szinte csak jobbos kormány rúghat labdába. Ha mégis itt lesznek a muszlimok? Sebaj, ők egy pillanat alatt fogják eltörölni ezt az eszmét. Nem igazán látom, hogy bármilyen jövője lehetne a liberalizmusnak."

ezek nem tények, nem érvek, hanem a te vágyálmaid.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.25. 12:50:55

@apfelsaft: egyébként ha azt hiszed, hogy a te faszfejező kommented után az értelmes átlagolvasó azt fogja gondolni, hogy lám, az arrogáns, liberális ateistával szemben milyen szépen helytállt a szerény, illedelmes konzervatív, akkor tévedsz. számodra legjobb esetben úgy fog lejönni, hogy két arrogáns ember összeugrott, de az értelmes ember észreveszi, hogy te hülye vagy és arrogáns, továbbá álszent és arrogáns, és ha valami visszatetsző, akkor ez az.

apfelsaft 2015.05.25. 13:13:07

@Brendel Mátyás:

Akkor csak egy dolgot árulj el: miért faszfejeztél le engem és az előző kommentelőt már elején, még azelőtt, hogy mi bármilyen személyeskedést, vulgaritást használtunk volna?
süti beállítások módosítása