Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gyurcsány megalkuvása nem egyszerűen felháborító, hanem hányingerkeltő

2015.02.01. 07:01 | Brendel Mátyás | 73 komment

2014.07.05-én írtam egy cikket azt kritizálva, hogy a Demokratikus Koalíció és az MSZP miért Pásztor Albertet indítja Miskolcon. Ezt persze nem csak én kritizáltam, de a kevés kritika kevés volt a két párt meggyőzésére. Gyurcsány Ferenc a 2015-ös évértékelőjében elismerte, hogy nekünk, kritikusoknak volt igazunk. Szép dolog, hogy tanul a hibáiból, legközelebb talán mégis inkább időben hallgasson a kritikusokra, hiszen ők is megfizették a tévedés árát a csúfos eredménnyel. Íme az eredeti cikk. Bizonyos megállapításait az adott pillanatra kell érteni.

***

"Ez nem egyszerűen felháborító, ez hányingerkeltő" mondta Gyurcsány Pásztor Albert elhíresült, cigányozós nyilatkozatáról 2009-ben. Szerintem ugyanennyire hányingert keltő az, ahogy most megalkuszik, és külön cikkben magyarázza el, hogy a DK végül is miért egyezett bele Pásztor Albert miskolci, polgármesteri jelölésébe. Mi ennek az elvtelen, Orbán Viktorhoz méltó fordulatnak az oka? A cikkben Gyurcsány tisztességesen kifejti a saját véleményét, amely elfogadható is. Csak az a bibi, hogy ennek semmi köze Pásztor Albert véleményéhez. Gyurcsány integráció párti, kényesen ügyel arra, hogy a magyar cigányok bizony magyarok, emellett számol a realitásokkal. Pásztor viszont nem csak akkor, de ma sem hisz az integrácóban, és a cigányokat megkülönbözteti a magyaroktól. Nyilatkozata nem véletlen elszólás volt tehát, melyet azóta megbánt volna. Ezt a hibát egyébként az Index is elköveti. Tudom, sok cigány is úgy így beszél, de ez hiba. Magyarból van állampolárság, ez a cigányoknak megvan, van nyelv, ezt a magyar cigányok nagy része beszéli, a többi pedig meghatározhatatlan. Ha irodalmi, történelmi műveltséget néznénk, akkor sok mélymagyar nacionalista is bukna, és sok cigány jobban átmenne a teszten. De ilyen teszt nincs, és nem is lehet. És a "magyar" jelző sohasem jelenthet bőrszínt. Ahogy a "francia", és "német" sem. Ez egy köztársaság alapja.

De Gyurcsány cikkére visszatérve, megalkuvás az, ahogy végül is Pásztort olyan cikkben védi, amellyel Pásztor nem értene egyet. Nem érthető ez a megalkuvás, most itt a Fidesz legyőzése nem olyan kritikus, nem kétharmadról, és nem törvényhozó többségről van szó. Persze, jó összefogni, ahol csak lehet, de semmiféle megalkuvást nem lehet elfogadni, mert most egy önkormányzati képviselő vagy polgármester nem számít annyit. Itt pitiáner politikai érdekekről van szó, és elvtelenségről. Szavazatmaximalizálás céljából egy tulajdonképpen nem baloldali embert jelölni?! Ennyi erővel Fideszes vagy Jobbikos polgármestert is lehetne.

Gyurcsány cikke, és más cikkek Pásztor érdemeiből nem sokat említenek, nem tudom, hogy egy ilyen cigányozós alakot, egy ilyen ideológiában hívő embert ugyan miért kéne polgármesternek nevezni. Persze, a számítás az, hogy egy rasszista vidéken kicsit rasszistább jelöltet kell állítani. No de lehet-e versenyezni rasszizmusban a Jobbikkal?! Nyilván nem. Ahogy a Vatikáni Szerződéssel sem sikerült behízelegni az egyházakat, úgy a rasszista jelölttel sem fog menni megnyerni a rasszista szavazókat. Nem. A tényleges baloldali szavazókra kell játszani, és ha nincs elég, akkor addig nevelni a népet, amíg fel nem fogják! Ez a pártok feladata, és nem az ügyeskedés.

Biztos vagyok benne, hogy található Miskolcon olyan ember, aki nem cigányozik, elvileg elfogadható, és van annyira alkalmas polgármesternek, mint Pásztor. Lehet, hogy ez az ember nem ismert, akkor a pártoknak meg kell keresni, fel kell építeni. Ez a dolguk. Lehet, hogy ez az ember nem rendelkezik kapcsolatokkal, de mi lenne, ha egyszer végre érdem, tehetség, és nem kapcsolat szerint kerülne valaki politikai vezetői posztba?! Mi lenne, ha a pártok megtalálnák azt a kis embert, akit esetleg nem ismernek sokan, de tisztességes, és alkalmas?! Mi lenne, ha ebben az országban egyszer a politika valóban az emberek tényleges, hosszú távú érdekei, konkrétan Miskolc valódi javáért működne?! Tán még le is lehetne győzni a Fideszt és a Jobbikot.

Ha Miskolcon a szavazók többsége rasszista - amit én nem állítok - akkor sem lehet egy baloldali vagy liberális pártnak ott rasszista polgármestert indítani. Egy párt nem működhet úgy, hogy elveitől programjától függetlenül mindenhol olyan politikát folytat, ami ott éppen bejön. Ez az elvtelen populizmus. Egy pártnak képviselnie kell a szavazók érdekeit, de képviselnie kell a saját elveit is. Ha egy vidéken ezek az elvek nem népszerűek, akkor azon kell dolgozni, hogy megértsék, miért fontos ez. Miskolcnak nem szegregálnia kell a cigányokat, hanem segíteni nekik integrálódni és akik hátrányból indulnak, azoknak lehetőséget adni, hogy felzárkózzanak. Egyébként biztos vagyok benne, hogy van Miskolcon elég nem cigány szegény is, már csak ezért is a szegénység, a lemaradás ellen kell küzdeni, nem pedig bőrszín ellen.

Természetesen ebben az ügyben nem Gyurcsány a legnagyobb hunyó. Persze, ő is elvtelen, de legalább magyarázni akarja a bizonyítványát. Vannak, akiktől még erre sem telik. Az MSZP is Pásztort jelölte polgármesternek, és ez még inkább hányinger keltő. Csak ugye őnekik annyi lelkiismeretük sincs, hogy megkérdőjelezzék, és magyarázzák. És persze részemről ez a post egy baráti kritika, ettől még a Fidesz és a Jobbik százszor rosszabb párt, ők naponta követnek el ilyen elvtelenséget vagy hülyeséget

Ami az MSZP-t illeti, vannak jobber huhogók, akik temetik. Én az EP választások után írtam egy cikket, amelyben azt írtam, nincs veszve a baloldal, csak valódi versenyhelyzet alakult ki. Ez pedig jó is lehet a baloldalnak hosszú távon. De az nincs kizárva, hogy ez az MSZP vesztét jelenti. Mert a versenyben ki lehet hullni. Most már nincs kényszerhelyzet, hogy befogott orral az MSZP-re kelljen szavazni. Ha az MSZP nem az érdemes embereket jelöli politikai és jelölti posztokba, akkor valóban meghalhat. Az MSZP másodrendű politikusai most dönthetnek: egy kis ideig még vergődnek, a megszerzett parlamenti helyekben akár még 4 évig is ott ülhetnek, de utána mi lesz?! A másik lehetőség, hogy érdemes, értelmes embereket jelölnek a pártjuk vezetésébe, és jelölteknek, és mellékesen néhány parlamenti töltelék is bejuthat listán. Itt az utolsó lehetőség észhez térni, a rövidlátó, korlátolt reflexek helyett.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr627128057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány megalkuvása nem egyszerűen felháborító, hanem hányingerkeltő 2015.02.01. 12:39:01

Gyurcsány Ferenc a 2015-ös évértékelőjében elismerte, hogy nekünk, kritikusoknak volt igazunk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

búvár kondér 2015.02.01. 08:01:48

Matyi te mikor ismerted be utoljára ha tévedtél? ......vagy tévedni emberi dolog s ezért a majmok nem tévedhetnek?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 08:16:51

@búvár kondér: mindig. szerencsére én nem szoktam olyan gyakran, és akkorákat tévedni, mint Gyurcsány. Orbánról ne is beszéljünk.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 08:33:23

@búvár kondér: például tegnap úgy döntöttem, hogy elmegyek síelni, mert az előrejelzés szerint valamivel naposabb idő lesz, mint ma, vasárnap. tettem ezt annak ellenére, hogy szombat a vásárnap. de már pénteken bevásároltam. vittem magammal a snowboardot is, hátha nem lesz jó a sí. régen síeltem. a síliftnél egy órát kellett állni a sorba, de volt nálam mp3 lejátszón hangoskönyv. az idő ragyogó volt. a síléc tényleg nem volt jó, vagy már nem tudok olyan jól síelni. snowboardra váltottam. tök jó volt. szép nap volt, jól éreztem magam.
ma reggel kinézek az ablakon, tényleg havazik. nem szívesen mennék el autóval sem, és nem is síelnék ilyen időben.

meg vagyok elégedve az intelligenciámmal és előrelátó képességemmel. be szokott válni.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.02.01. 08:50:30

Elég nyilvánvaló hogy a baloldal meghatározó emberei a Fidesz érdekeinek megfelelően politizálnak.
Néhányukat megzsarolták, néhányukat pedig megfizették.
Gyurcsány a megzsaroltak közé tartozik.
A probléma az, hogy a választók nem látják a nyilvánvalót.

s.g.l. 2015.02.01. 09:28:24

hogyan - mivel zsarolták meg Gyurcsányt?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 09:37:32

@bölcsészmérnök: a fenéket. az MSZP és a DK Miskolcon csak egy elvtelen, naiv döntést hozott. azt hitték, hogy Miskolcon rasszista polgármesterrel esetleg lehet nyerni. kiderült, hogy nem, mert a rasszista szavazó akkor sem szavaz rá. elvtelenségnek meg elvtelenség volt, amit azért megjegyez az értelmes ember. ennyi történt.

nem kell ahhoz a Fidesz, hogy valaki hülye legyen, megy ez nekik saját kútfőből is. az igaz, hogy a Fidesznek még jobban megy.:)

Zoltán Rétháti 2015.02.01. 11:59:52

Nos minden, hatást elérni remélő komment "erős" címeket, kifejezéseket próbál találni, amelyek lehet, hogy tetszést aratnak, de a "hasznuk" szerintem, kétséges. Én nem vagyok párttag, de a hihetőség erős híve vagyok, emiatt viszolygok a számomra túl erős kifejezésektől. Másrészt az én kommentjeim célja leginkább az, hogy aki képes arra, van ereje és lehetősége, képessége hazánkfiai életkörülményei javítására, az érezze a támogatásomat, mégha az csak okoskodásban jelenik is meg. Nos én mintha olvastam volna a Gyurcsányt Pásztor Albert miatt támadó eszmefuttatást, amivel sem akkor, sem most nem értek egyet. Én úgy vélem, ha Miskolcon elfogadják Pásztor Albertet helyi politikusnak eddigi pályája alapján, akkor máshonnan, másféle szempontok ezt ne írják fölül. Mondhatnám Miskolcnak legyen jó, vagy rossz. Az eddig eltelt idő tudtommal azt igazolta, hogy Pásztor vezetési elképzelései a jelenleginél jobbak lennének. Ami pedig Gyurcsány megalkuvásait illeti, ez is megérne egy átgondolást, mert a használt kifejezés igen rossz hangzású, főként a többi magyar politikus pályájával, szövegeivel, tetteivel összevetve. Kezdve Orbán életpályájával, ideológiai fejlődésével, politikai vállalásaival, ígéreteivel. De a KDNP eszmei fejlődése, az SZDSZ, az LMP mozgásai, stb. Vallom, hogy a jó politikus legfőbb eszmei vezérfonala a képviselt lakosság jólétének, biztonságos életének elérése, hosszú távon. Ehhez kompromisszumok, engedmények, megalkuvások kellenek, a változó körülmények, dologi személyi erőviszonyok függvényében. Vallom, hogy csak az ökör következetes, népi szólásként, de a túlélés záloga a sikeres alkalmazkodás. Ennek egyik veszélye az, amikor a prófétát nem követi a népe, vagy hamis prófétát követ, vagy még próféta sincs, vagy még helyes út sincs, amin elindulni lehetne. Egy embercsoport érdekei összehangolása nagyságrendekkel összetettebb feladat, mint egy embernek a saját életcélja, saját elvei megtalálása, a saját útja követése, esetleg a kompromisszummentesség megteremtése, a saját jó élete megélése. Tudtommal a vallásteremtőknek, esetleg a mártírrá nem vált szenteknek sikerült. Szóval a politikusi megalkuvás Angela Merkelnél tulajdonképpen a legnagyobb dícséretének számít, amit aktív politikus kaphat, de nála ezt nem megalkuvásnak, hanem egyeztetésnek hívják.

werecke 2015.02.01. 12:08:46

@s.g.l.: ráeresztenek 200 kiéhezett öregecskedő arab terroristát

búvár kondér 2015.02.01. 12:16:10

@Brendel Mátyás: Mindig beismered ha tévedtél? ....s hányszor hazudtál már? Egyszer sem? ....esetleg 1x?

camilló 2015.02.01. 12:16:41

Gyurcsány megalkuvása sokkal korábbra datálható! Talán ott kellene kezdeni, amikor hátat fordított azoknak az eszméknek, amiknek haszonélvezője volt! Igen a rendszerváltásra gondolok. Már akkor megalkuvó volt és az is maradt. Azt már tudom, hogy anarchistából hogy lehet liberális, de hogy egy magát kommunistának vallóból hogy lehet.... Bár itt az élő példa! Pásztor nem cigányozott akármennyire is ezt állítják. A helyi cigány vajda is ezt állítja akkor nem értem hogy a pesti értelmiség honnan vesz mást? Bár Moldováról is ezt állították a rendőrökről szóló könyve után. Olyan szívesen kivinném ezeket az embereket sötétedés után a Marx (bocsi de nekem az marad) térre és figyelném kicsit távolabbról az eseményeket. Miért nem lehet nevén nevezni azt ami? Ha szemérmesen takargatjuk akkor más lesz?? Pásztor egy korrekt jó szándékú ember! Miskolc csak veszített azzal, hogy nem Ő lett a polgármester!

befano 2015.02.01. 12:17:43

Azt nem értem , hogy ha a cikk Elqúró elvtársról szól, akkor miért kell a kommentelőknek Orrbánt emlegetni? Persze értem én, tegnap is az évértékelőn végig a FIDESZT, és a feltörekvő ellenzéket szidta.
Kívánom, hogy ez legyen élete legnagyobb öröme, és teljesítménye.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 12:54:26

@Zoltán Rétháti: egy dolgot felejtettél el, de kurvára. egy párt, az egy bizonyos elvrendszer mentén jön létre. az nem lehet, hogy a DK-nak Miskolcon náci képviselői legyenek csak azért, mert a helyiek ezt akarják.

másrészt Pásztor Albert megbukott. ezek után azt magyarázni, hogy de a helyiek ezt akarták, röhejes. megbukni akkor már nem rasszista jelölttel is lehetett volna, és az nem önmaguk szembeköpése lett volna.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 12:56:56

@Zoltán Rétháti: " a túlélés záloga a sikeres alkalmazkodás. "

Te alkalmazkodásnak nevezed, a szememben ez túl van a határon, ez megalkuvás. Ha nyertek volna, akkor jöhetnél azzal, hogy a cél szentesíti az eszközt. Szerintem akkor sem. De így nincs érv a kezedben. Vesztesen "alkalmazkodni" az elvek helyett a helyi dolgokhoz, az védhetetlen megalkuvás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 13:04:15

@camilló: Pásztor cigányozott. nekem nem kell cigányvajda ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, cigányozott.

aki nem hisz az integrációban, az:

1) cigányozik
2) semmiféle valóságról nem beszél

az integráció ugyanis arról szól, hogy a lemaradt cigányoknak, ha ugyanolyan esélyt adunk, mint a nem cigányoknak, akkor fognak tudni ugyanúgy teljesíteni. ez nem egy tény, mert még soha nem adtunk nekik ugyanolyan esélyeket.

ellenben, aki ebben nem hisz, az azt mondja, a cigányok genetikusan alábbvalóbbak. az pedig hülye, rasszista náci faszkalap.

azt pedig, hogy a cigányok genetikusan milyenek, azt nem fogod megtudni, ha kimész a Nyugatihoz. ha nem vagy genetikus, akkor ehhez semmit nem tudsz érdemben hozzászólni.

búvár kondér 2015.02.01. 13:28:22

@Brendel Mátyás: nem és az imént? .....vagy ez volt az első hazugságod, hogy még nem hazudtál?

bajai 2015.02.01. 13:33:21

Matyi,Matyi!

Te azt csak szeretnéd, hogy bizonyos emberek úgy gondolják, hogy a cigányok genetikailag alábbvalóbbak. Ezen vágyadat vetíted ki politikai céljaid érdekében.

Van rá példa, hogy a cigányok azonos esélyeket kaptak. Csak nézz körül!
Ez valóban hatékonyabban szolgálta érdekeiket, mint a babusgatás.

Az integrációt meg, ami egy-egy sajátos kultúra beolvasztásának, megsemmisítésének az eszköze, dicsőítsed, ha akarod.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 13:38:59

@búvár kondér: ha úgyse hiszed el, amit mondok, mert úgyis az a dogmád, hogy hazudtam, akkor minek kérdezel?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 13:42:13

@bajai:

1) az integráció azt jelenti, hogy egy bizonyos ember, népcsoport elfogadja az adott ország törvényeit. ez nem jelent kulturális megsemmisülést. én például eddig 3 idegen országban éltem sikeresen, integrálódtam, miközben megőriztem a kultúrámat.

2) ha valaki szerint a cigányok erre nem képesek, az csakis genetikai okokat okolhat, mert mi a fasz másért ne lennének rá képesek, te húgyagyú?! tehát cigányozik.

Zoltán Rétháti 2015.02.01. 13:49:01

@Brendel Mátyás: Szerintem egy párt érdekek képviseletére jön, jött létre. A hirdetett elvek pedig a kategorizáló széplelkeknek szólnak, akik az életüket csak transzcendens vezérfonalak követésével tudják elképzelni.

2015.02.01. 13:50:02

az mszp a fidesz kottájából játszik már régóta, a közös mutyizás még
mindig tart, bár csak morzsák jutnak nekik, de az is valami

Zoltán Rétháti 2015.02.01. 13:53:24

@Brendel Mátyás: Ha nyertek volna, akkor esélyt kaptak volna, hogy meghaladják eredményességben, hasznosságban a most regnálót. Ha viszont nincs semmilyen változásra lehetőség, akkor apátia,Stockholm szindróma, passzivitás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 13:54:22

@Zoltán Rétháti: akkor azt úgy mondják, hogy te egy elvtelen fasz vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 13:57:38

@Zoltán Rétháti: természetesen lehetnek olyan kispártok, amelyek tényleg egy bizonyos réteg érdekeit képviseli. például a vállalkozók pártja. de még itt is szoktak lenni közös elvek, amelyeket képviselnek akkor is, ha egy bizonyos helyen pár vállalkozónak más lenne az érdeke.

viszont egy országos néppárt az nem képviselhet speciális érdekeket, az az egész nép érdekeit kell, hogy képviselje, különben nem lehet néppárt, nem lehet nagyobb támogatása pár százaléknál.

értékeket viszont képviselhet, mert az ország jelentős része lehet bal vagy jobboldali.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 13:59:01

@Zoltán Rétháti: de ezt az elméleti vitát úgy is beléd tudom fojtani, hogy az MSZP az egy SZOCIALISTA párt, a DK meg egy DEMOKRATIKUS párt, és az se jobboldali.

ezekkel pedig a rasszizmus NEM FÉR ÖSSZE. az érdekeidet meg feldugahtod magadnak.

bajai 2015.02.01. 13:59:03

@Brendel Mátyás:
Azt hiszed, hogy én nem tudlak téged lehúgyagyúzni?
Akkor figyelj!
Más egy ember és más egy nemzeti kisebbség. Ha a külhoni magyar közösségeknek az a jó, ha nem integrálják őket, akkor ha valaki szerint a cigányoknak az integrálása a jó az csakis genetikai okokat okolhat, mert mi a faszt mást, te húgyagyú?! tehát cigányozol.

Többet nem szólok hozzád, mert így reagálásként, másolva is nagyon kellemetlen nekem ez a stílus. Mostantól nem veszlek emberszámba.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 14:02:19

@Zoltán Rétháti: ha te azt hiszed, hogy neked érdeked a cigányozás, akkor téged a jobbik képvisel.

de valójában persze egyetlen miskolcinak sem érdeke az, hogy ne higgyenek a cigányok integrációjában. mert ha nem lehet integrálni őket, akkor marad a gázkamra. az meg azért elég durva dolog, durva következményekkel, ami nem érdeke a miskolciaknak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 14:49:40

@bajai: természetesen a külhoni magyaroknak is az a jó, ha integrálják őket, azaz, ha betartják az ottani törvényeket, és az is hasznos, ha megtanulják az ottani nyelvet.

a jobbik ideológiájának egyik nagy ellentmondása pont ez, de ez egy másik téma.

viszont teljesen képviselhető az a nézet, sőt, az egyetlen képviselhető nézet, hogy a cigányok és magyarok is illeszkedjenek be a társadalomba törvényi kötelezettségeiknek megfelelően,

camilló 2015.02.01. 14:54:49

@Brendel Mátyás: Pásztor nem beszélt genetikáról! Csak annyit mondott, hogy vannak cigány bűnözők! Igen már régen megállapították, hogy vannak bizonyos bűncselekmények amik köthetők bizonyos népcsoportokhoz, de ez nem genetikus! Ez kulturális, amit a Kádár rendszerben próbáltak megváltoztatni. Had ne soroljam fel milyen eszközökkel, de működött! Az első és legfontosabb, hogy munkát biztosítani mindenkinek, amiből meg tud élni. Ha nem akar elmenni dolgozni akkor nem segélyt, hanem igenis börtönt! Lásd KMK! Szerintem bármelyik liberális jobban náci, fasiszta mint a Pásztor Albert. Zárójelben jegyzem meg, van szerencsém személyesen ismerni. Nem nem vagyok a baráti körében, nem vagyok elkötelezve sem iránta! Nem a Nyugati környékéről beszéltem, hanem a Miskolci Marx térről. Ez a híres, hírhedt számozott utcák kezdődnek azon a környéken. Szóval Téged is szívesen elnézegetnélek ott, hogy mennyire lennél megijedve! Nem vagyok rasszista, és sok cigány munkatársam van! Én maximális tiszteletet kapok Tőlük! Nyilván nem véletlenül! Ha gondolod szívesen elviszlek a cigánysorra is, beszéljenek ŐK! Sok liberális értelmiséginek felajánlottam már ezt, de érdekes módon egyik sem élt a lehetőséggel!! Belegondolva, nem is csodálkozom rajta, mert azt sem tudnák, miként kell viselkedni. Amúgy csendesen idefűzöm, hogy a dolgozó cigányok igazat adnak Pásztornak, de ahogy ezt felajánlottam, hallhatod Tőlük is!

program készítő 2015.02.01. 15:07:07

Nem megfelelő emberek ilyen feladatokra,csak pénzük,támogatásuk van.(mszp tüntetés az útdíj ellen--csak a széldzseki és az autós zászló többe kerül mint a díj),aki eddig hibázott az hibázni is fog,a csapata nem változott,nincs benne értelmes célokat ismerő ember,csak futnak a fidesz után,

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:09:23

@camilló:

"Pásztor hozzátette: nem hisz az integrációban, szerinte az ilyen típusú programok sorra buknak meg, s illúzió azt hinni, hogy a jövőben működnének."

nol.hu/belfold/pasztor-albert-ismertsegre-nem-vagytam-ellensegeimrol-nem-tehetek-1471791

ez pedig csak annyit jelenthet, hogy Pásztor szerint a cigányok genetikailag nem alkalmasak erre. Ez pedig cigányozás és rasszizmus.

A nyóckerben és Tiszavasváriban laktam, nem kell itt felvágni, hogy csak te ismered a cigányokat!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:11:47

@camilló:

"Ez kulturális, amit a Kádár rendszerben próbáltak megváltoztatni. Had ne soroljam fel milyen eszközökkel, de működött!"

Pásztor nézetei evvel ellentétesek. Szerinte nem működött, nem működik, és nem fog működni, mert nem működhet.

Szóval, mielőtt beleugatsz, ismerd meg Pásztor nézeteit!

sielfis 2015.02.01. 15:12:35

Brrrrr. "itt az utolsó lehetőség"...írod ! Nem kéne elmenned ,mondjuk Timbuktuba térítőnek? Miről beszélsz ismét?
Az utolsó lehetőség még messze van . Addig hiába győzködöd a baloldali maszopot, amíg ( lehet, hogy 20 év múlva) ki nem nevel egy echte vezető politikust magukból!
Akkor esetleg lesz belőlük "szalonna" , mint a kutyából.
Ember ,Te javíthatalan ballibes vagy...

Bernard 01 2015.02.01. 15:18:57

Vegyük figyelembe azt a tényt, hogy az emberek többsége utálja a cigányolkat. Ez nem rémhír, hanem az igazság. Ha ezek egy telepen laknak, akkor hiába minden jóindulat a társsadalom részéről, faltahányt borsó. A cigányok Magyarország "muszlim terroristái", és amennyi anyagi ráfordításba került eddig a jó útra térítésük, abból egy új százezres lakosú várost fel lehetne építeni. A szöcializmusban is kinyalták a seggüket merő humanitásból, és ma sincs másképpen. Ennek egyszer és mindenkorra véget kellene vetni, és befejezni a szelíd rábeszélést. Ennek egyetlen módja a szétszórásuk az országban, megszüntetni a cigánytelepeket, a bűnözések melegágyát, és munkára kényszeríteni óket. Kényszer szociális szövetkezetekkel, de magyar vezetés alatt. Mert ha nem, csak az lesz a vége, hogy ellopják a beruházott pénzt.

camilló 2015.02.01. 15:20:26

@Brendel Mátyás: Ahogy az általad tisztelt pártok csinálják, az integrációt úgy nem lehet. Ugyan beszélgess már el, egy dolgozóval, hogy irritálja-e hogy munka nélkül kapnak pénzt emberek és ha csinálnak valami törvénytelent a megélhetésre fogják! Bizony irritálja! Engem az is irritál, hogy segélyekkel akarnak megoldani olyan gondokat, amik a segélyezéssel csak súlyosbodnak! Mégegyszer mondom, hogy akik segélyekre kényszerítik az embereket, ahelyett, hogy megélhetést biztosító munkát teremtsenek azok nácik, fasiszták. Tetszik, vagy sem a liberálisok (idetartozik a mai baloldalinak mondott pártok többsége, ha kívánod felsorolom) veszélyesebbek a náciknál is! Aki elfogadja a tőke hatalmát, az emberek jóléte helyett az igenis ember ellenes! Gyurcsány nagymester pont ilyen! Nem attól lesz egy politikus empatikus, hogy az Avas Délen eltölt két napot! Hanem attól, hogy azon dolgozik, hogy több munkahely legyen, amiből meg tudnak élni az emberek! Nem a multik, vagy akár a hazai kapitalisták érdekeit képviseli (de ugye maga ellen nem dolgozhat) hanem igenis a dolgozókét! Érdekes, hogy a magát baloldalinak meg demokratikusnak mondott pártok mennyire elítélik a Szirizát! Baloldali radikális!! Ugyan definiáld már mit is jelent ez?? A görögök már ráébredtek, hogy a tőkével és a tőkéssel van a gond!

camilló 2015.02.01. 15:25:04

@Brendel Mátyás: Kedves Mátyás! "Szitkozódással csak azok szoktak érvelni, akiknek nincsenek érveik!" De mondhatom azt is, hogy ha én megadom a tiszteletet Neked, akkor ezt elvárom Tőled is! Mint nyócker egykori lakója, biztos tudod, hogy a tiszteletlenséget hamar megtorolják! De még Tiszavasváriban is! Mint említettem személyesen ismerem Pásztort, és a választások előtt alkalmam volt elbeszélgetni Vele hosszabban. Szóval ennyit arról mennyire ismerem a nézeteit. Emlékeztetni szeretnélek arra, hogy amikor az ominózus interjú megjelent és retorziók érték Pásztort, a város szinte egy emberként állt ki mellette!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:25:50

@Bernard 01:

" az emberek többsége utálja a cigányolkat. Ez nem rémhír, hanem az igazság. Ha ezek egy telepen laknak, akkor hiába minden jóindulat a társsadalom részéről"

miféle jóindulatról beszélsz, miközben arról beszélsz, hogy utálják a cigányokat?! se teteje, se alja, amit mondasz, ellentmondásos zagyvaság.

a társadalmi jóindulat ott kezdődne, hogy ne utálják a cigányokat egy az egyben, vagy ha már utálják, próbáljanak az érzelmeiken uralkodni, és mégis esélyt adni nekik. mert az nem lehet, hogy a cigányokban genetikus hiba van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:28:05

@camilló: én az állításaimat linkekkel, idézetekkel támasztottam alá. na most ha aközött kell választanom, hogy neked hiszek, vagy a Népszabadságnak, akkor akármennyire is nem teszem a tűzbe a kezem a Népszabadságért, érted még kevésbé, szóval vesztettél.

máskor próbálj meg érvelni! azt mégsem gondolhatod komolyan, hogy bemondásra elhisszük neked, hogy a Föld lapos.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:29:09

@camilló: "a város szinte egy emberként állt ki mellette!"

amikor szavazni kellett, akkor nem. és ez számszerűen ellenőrizhető.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:30:46

@camilló:

"Ahogy az általad tisztelt pártok csinálják, az integrációt"

Pásztor nem erről beszélt, ő semmiféle integrációban nem hisz. olyanban sem, amilyet ő maga csinálna. mellébeszélsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:36:15

@camilló: aki nem hisz az integrációban, az náci, és az biztosan nem a megoldás része. ennyi. lehet itt vitázni, hogy mi volna a jó, de ez biztosan nem jó. mert per definicionem nem hisz a megoldásban.

Pásztor olyan, mint egy focista, aki nem hisz a gólrúgásban. sok más esetben lehet vitázni, hogy egy focista jó-e, ebben az esetben nincs mit vitatni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:40:50

@camilló: aki nem hisz az integrációban, az abban hisz, hogy a cigányok mindig is problémát fognak jelenteni, amit nem lehet megoldani. tehát vagy abban hisz, hogy ez egy örök probléma, amivel együtt kell élni, vagy abban, hogy a cigányokat ki kell irtani. az országból kitoloncolni ugye nem lehet őket, mert magyar állampolgárok.

szóval akkor mi legyen?!

camilló 2015.02.01. 15:41:46

@Brendel Mátyás: A Népszabadságnak,meg én nem hiszek! Én itt élek Borsodban, Miskolcon, de a munkám időnként elszólít az ország, más vidékeire is! A felajánlásom él! Amikor szeretnéd, akkor viszlek el a Miskolci valóságba! Az, hogy a választás mást mutatott rengeteg oka van! A legfőbb a liberalizmus! Megosztották a lakosságot. Mit gondolsz miért népszerű a Jobbik? A munkások elhiszik azt a barna maszlagot, amit Hitler is terjesztett. Miért! Mert a szemüknek hisznek, és azt látják, hogy vannak akik munka nélkül jutnak jövedelemhez! Azt is látják, hogy konkrét példát mondjak, amikor vetőkrumplit osztanak és azt eladják, ahelyett, hogy elvetnék! Így szocializálódtak! Ezt látták az elmúlt 25 éveben! Nem kell dolgozni, csak követelőzni! No ezt nem engedték Kádár idejében! De akkor természetes volt, hogy dolgozott mindenki! Lehet jönni azzal a dumával, hogy kerítésen belüli munkanélküliség, de azzal, hogy a gyárudvart sepregették, vagy más haszontalannak ítélt (liberálisak által annak ítélt) munkát végeztek, értelmet kapott az életük! Szükség van rájuk! No ehhez szükségeltetik az empátia! Ez nem jellemző, a mai társadalomra! Egyébként Miskolc a változásra szavazott, de a választási rendszer miatt a választásra jogosultak 10%-a megmondhatja a 90%-nak, hogy mi legyen!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:46:57

@camilló:

"A Népszabadságnak,meg én nem hiszek!"

az a te dolgod, de felfogod, hogy ezt hiába írod, másnak ez nem érv?!

"Mit gondolsz miért népszerű a Jobbik? A munkások elhiszik azt a barna maszlagot, amit Hitler is terjesztett."

ás Pásztor ehhez csatlakozik. Ez hogy megoldás, te hülye?!

" Miskolc a változásra szavazott"

Pásztor kikapott. Ennyi. Kikapni olyan jelölttel is lehetett volna, aki nem rasszista.

camilló 2015.02.01. 15:47:30

@Brendel Mátyás: Rendőrként Pásztor másként találkozott a problémákkal, mint Te, vagy akár én! Nem kell csodálkozni az akkori kijelentésén! Mint említettem, a választások előtt volt alkalmam beszélgetni Vele. Az integrációt városi szinten is meg lehet oldani, ha adunk munkát mindenkinek! Nem közmunkára gondolok, mert az csak még jobban élezi a gondokat, Ahhoz hasonlítanám, mit Rákosi idejében a rabok bányamunkáját! Az is felháborodást szított a bányászokban, mert rabmunkává degradálták a bánya munkát. Nos pont ilyen a közmunka is! De, aki nem akar dolgozni, az ellen igenis szankciókat kell hozni!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:49:41

@camilló: Pázstor nem hisz az integrációban. Ez elfogadhatatlan. Ennyi. Dumálhatsz itt mellé ezerrel, az ehhez képest mind irreleváns.

Ki a faszomat érdekli, mit akar Pásztor, ha az nem az integráció, tehát nem megoldás?!

camilló 2015.02.01. 15:49:54

@Brendel Mátyás: Kedves Mátyás! Másodszor figyelmeztetlek, hogy én megadom a tiszteletet a vitánkban! Ezt elvárom Tőled is! A Tiszavasvári kocsmában kisebb dolgokért is megvertek embereket! Véletlenül és is elég sokat megfordultam ott:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:51:56

@camilló: mutass nekem egyetlen linket valamely hivatalos újságban, amely igazolja azt, hogy Pásztor hisz az integrációban!

tiltakozott Pásztor, hogy nem azt mondta, ami a Népszabadságban írva van?! Nem. Beperelte őket?! Nem. Kért korrekciót?! Nem. Akkor meg miről dumálsz, te hülye?! Miből gondolod, hogy én elhiszem, hogy nem ez Pásztor véleménye, csak mert te mondod?! Ki a faszom vagy te?! Kinek képzeled magad?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:52:48

@camilló: nem viselkedsz tiszteletreméltóan, ezért nem adom meg neked a tiszteletet. majd ha megtanulsz érvelni, nem beszélsz mellé, és érvelve vitázol, akkor megkapod.

sielfis 2015.02.01. 15:53:49

@Brendel Mátyás: "ballibes vagy" talán evvel ezt is elimerted ( alátámasztja ezt a törvényszerűséget az is ,hogy
a nagy hangon berahangozott demokratikus pártod eltünt, mregszünt létezni.. esetleg nem jutott elég zsé !)
Matyikám sebaj, irány Timbuktu és ott nyerő lehetsz , ha csak meg nem esznek a barnák......
másra úgy sem vagy jó

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 15:55:58

@sielfis: nem baj, hogy ballibes vagyok. a zsével nincs gond. rendes állásom van, amelyben sokat keresek. magáncégnél, munkával.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 16:10:17

@camilló:

camillot kitiltottam, mivel fenyegetőzött. bírom az olyan mimózákat, akik sérelmezik más beszédstílusát, de simán leütnék a másikat az utcán. álszent állatok.

bár ez sem genetikus, csak nem tanította meg nekik senki, hogy nem verjük be a másik pofáját, csak, mert nem tetszik, amit mond. ők sem integrálódtak Európához.

floborm 2015.02.01. 19:23:18

"Gyurcsány cikke, és más cikkek Pásztor érdemeiből nem sokat említenek, nem tudom, hogy egy ilyen cigányozós alakot, egy ilyen ideológiában hívő embert ugyan miért kéne polgármesternek nevezni."

Undorító, Pásztor cigánynak merte nevezni a cigányt, tolvajnak a tolvajt és amikor a kettő egybeesett akkor pedig nem rejtett erőforrásnak hívta. Ejópa segics!

floborm 2015.02.01. 19:30:41

@Brendel Mátyás: síelni bazz...más még a normafára sem jut ki szánkóval, te meg "úgy DÖNTÖTTEM h megyek síelni"

a munkásmozgalom testén élősködő, kivagyi elnyomó osztálytag vagy matyikám.

Ms Diane Choksondik 2015.02.01. 19:39:28

szerintem ha Pásztort a fidesz indítja akkor a nagy többség rá szavaz. egyet nem akartak a miskolciak, a "demokratákat".

Ms Diane Choksondik 2015.02.01. 19:46:06

Mátyás, egy helyinek egészen mást jelentenek Pásztor szavai, mint egy nem helyinek. ha neked a válaszod a nácikártya, akkor meg is ölted az értelmes párbeszéd kialakulásának lehetőségét is. az emberek egyre kevésbé vevők a nácikártyára meg a többi maszlagra, a mai Merkeles tüntire is 14k ember jelezte, h elmegy, az index tudósításra szerint kb 2k ember volt. ez lófasz, csak a szokásos tömeg.

Andráska8 2015.02.01. 20:11:29

A DK 10 %-on, nos ki utánozza 3 év után?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 21:23:12

@floatleft: ennél többet mondott. linkelve van. olvasd el!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.01. 21:26:12

@Ms Diane Choksondik:

"egy helyinek egészen mást jelentenek Pásztor szavai, mint egy nem helyinek. "

úgy tudom, a magyar egy eléggé egységes nyelv, és Miskolcon nem jelentenek mást a szavak.

"ha neked a válaszod a nácikártya, akkor meg is ölted az értelmes párbeszéd kialakulásának lehetőségét is."

valóban. nácikat nem indítunk jelöltnek. beszélgetni erről a demokratikus ellenzéki oldalon nincs mit, mert ez alapvetés.

Arthur Bloch 2015.02.02. 06:53:55

@Zoltán Rétháti. - Csak vélemény: - Gondolatébresztő cikk,- sok-sok indulattal...mondják: aki ír,az kétszer olvas!- Brendel Mátyás nem mindíg úgy ír,ahogy az átlag-ember.Lásd az alkalmazott jelzőit..Gyakran az indulatai túltengnek.Aki ezt időben nem észleli, az bajba kerül előbb utóbb.Ezt tessék bekalkulálni!- Mondja:2015.02.01.13:42-kor : "az integráció azt jelenti,hogy az ember,népcsoport elfogadja az adott ország törvényeit,ami természetesen nem jelenti a kulturális megsemmisülést...- 3 idegen országban éltem sikeresen,integrálódtam, miközben megőriztem a kultúrámat."-Ma itthon él.-Bővebben nem fejti ki,hogy Ő mit ért az integráción : "racial integration" - "ethnic integration" - azaz faji,etnikai ?- vagy csak gazdasági értelemben: azaz csak alkalmazkodó,amit az adott esetben még a politikában is kivetnivalónak tart. - Régi szóval csak alkalmazkodó "kozmopolita", - ahol a javam ott a hazám ??!- Ilyen alapon kritizálja minden kommentelő véleményét,ha kell, ha nem meglehetősen sértő módon.Káromkodós "tudós".-Ettől függetlenül nagyon érdemes olvasni, mert vannak igazságai - messziről jött ember, sokat látott - csak viselni tudni kell...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.02. 07:24:18

@Arthur Bloch:

""az integráció azt jelenti,hogy az ember,népcsoport elfogadja az adott ország törvényeit"

"Bővebben nem fejti ki,hogy Ő mit ért az integráción "

pontosan definiáltam, mit értek integráción. bővebben azért nem fejtem ki, mert nincs mit kifejteni. ennyit értek alatta.

az, hogy egy országban mi szükséges ahhoz, hogy egy ember törvényes módon elfogadhatóan éljen, nem szükséges magyaráznom. a gyerekeknek tanulni kell, a felnőtteknek pénzt kell keresni, ami ehhez szükséges, azt érdemes megtenni, megtanulni. van olyan ország, ahol a nyelv megtanulása nélkül is el lehet boldogulni, van, ahol nem. Romániában, Szlovákiában, Szerbiában és Magyarországon aligha lehet elkerülni, hogy az ember a hivatalos nyelvet megtanulja. szóval érdemes megtanulni.

de ettől még a kultúrádat és a nyelvedet megtarthatod. attól nem leszel kevésbé magyar, hogy beszélsz szlovákul vagy románul.

egyébként a magyar cigányoknál ez teljesen értelmetlen kérdés, mert ők szinte kivétel nélkül beszélnek magyarul, magyar állampolgárok.

az ő integrációjuk csak annyit jelent, mint bármelyik másik magyar integrációja: minden magyarnak érdemes iskolába járni, jól tanulni, minél jobb végzettséget szerezni, dolgozni vagy vállalkozni, pénzt keresni, és törvényesen élni. hogy otthon miféle kultúrában él, az már a magánügye

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.02. 07:27:16

@Arthur Bloch: én egyébként éltem Finnországban, de nem beszélek finnül. itt van az, ahol még a nyelvet sem muszáj megtanulni. éltem Franciaországban, nem igazán beszéltem jól franciául, ez határeset. éltem Németországban, beszélek németül, ez adott volt. ezen kívül beszélek angolul.

a törvényeket mindenhol betartottam, ennyiből állt az integráció. soha senki nem szólt bele, hogy miért eszek turó rudit, miért magyar híroldalakat nézek, miért vannak magyar könyveim, stb.

Ms Diane Choksondik 2015.02.02. 09:47:00

@Brendel Mátyás: 2015.02.01. 21:26:12

a körülmények jelentősen befolyásolják a mondanivaló értelmét. egészen mást jelent a Münchenben a szegénység, mint Karakószörcsökön.
szíved joga nácizni, de ezzel ma már nem leszel szalonképes.

Ms Diane Choksondik 2015.02.02. 09:47:55

@Ms Diane Choksondik: kieg: a nácik se szalonképesek, de a mindenkit lenácizók se.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.02. 10:20:32

@Ms Diane Choksondik: viszont a náci az Münchenben és Miskolcon is ugyanaz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.02. 10:21:33

@Ms Diane Choksondik: "szíved joga nácizni, de ezzel ma már nem leszel szalonképes."

de, továbbra is szalonképes nácizni. pláne, ha tényleg nácit nevezek nácinak. Münchenben legalábbis.

Ms Diane Choksondik 2015.02.02. 10:30:39

@Brendel Mátyás: 2015.02.02. 10:20:32

igen, mint ahogy a kör is ugyanaz. vannak viszont relativ fogalmak.

2015.02.02. 10:21:33

a 2010 óta történt választások azt mutatták, h ma már nem hívószó a nácizás. erre akartam utalni

más: érdekel a munkád (ha jól tudom mesterséges intelligencia kutatással foglalkozol). erről nem akarsz írni? ez egy izgalmas téma.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.02.02. 13:16:14

@Ms Diane Choksondik:

"a 2010 óta történt választások azt mutatták, h ma már nem hívószó a nácizás. "

nem tudom, hogy hívószó-e, de nem is érdekel, nem hívószónak szántam, hanem az igazságot mondtam.

"más: érdekel a munkád (ha jól tudom mesterséges intelligencia kutatással foglalkozol). erről nem akarsz írni? ez egy izgalmas téma."

így külön egyelőre nem. ez alig érdekel valakit.

itt írtam egy pár témáról az ateista klubban:

ateistaklub.blog.hu/tags/mesters%C3%A9ges_intelligencia

ott várható időnként ilyen írás, ha tudom kötni az ateizmushoz.

Ms Diane Choksondik 2015.02.02. 17:31:27

@Brendel Mátyás: köszi a linket, két cikk címe is tetszett, azokat elolvasom
süti beállítások módosítása