Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Gyurcsány megalkuvása nem egyszerűen felháborító, hanem hányingerkeltő

2014.07.05. 19:52 | Brendel Mátyás | 56 komment

Címkék: gyurcsány miskolc önkormányzati választás cigánybűnőzés

"Ez nem egyszerűen felháborító, ez hányingerkeltő" mondta Gyurcsány Pásztor Albert elhíresült, cigányozós nyilatkozatáról 2009-ben. Szerintem ugyanennyire hányingert keltő az, ahogy most megalkuszik, és külön cikkben magyarázza el, hogy a DK végül is miért egyezett bele Pásztor Albert miskolci, polgármesteri jelölésébe. Mi ennek az elvtelen, Orbán Viktorhoz méltó fordulatnak az oka? A cikkben Gyurcsány tisztességesen kifejti a saját véleményét, amely elfogadható is. Csak az a bibi, hogy ennek semmi köze Pásztor Albert véleményéhez. Gyurcsány integráció párti, kényesen ügyel arra, hogy a magyar cigányok bizony magyarok, emellett számol a realitásokkal. Pásztor viszont nem csak akkor, de ma sem hisz az integrácóban, és a cigányokat megkülönbözteti a magyaroktól. Nyilatkozata nem véletlen elszólás volt tehát, melyet azóta megbánt volna. Ezt a hibát egyébként az Index is elköveti. Tudom, sok cigány is úgy így beszél, de ez hiba. Magyarból van állampolárság, ez a cigányoknak megvan, van nyelv, ezt a magyar cigányok nagy része beszéli, a többi pedig meghatározhatatlan. Ha irodalmi, történelmi műveltséget néznénk, akkor sok mélymagyar nacionalista is bukna, és sok cigány jobban átmenne a teszten. De ilyen teszt nincs, és nem is lehet. És a "magyar" jelző sohasem jelenthet bőrszínt. Ahogy a "francia", és "német" sem. Ez egy köztársaság alapja.

De Gyurcsány cikkére visszatérve, megalkuvás az, ahogy végül is Pásztort olyan cikkben védi, amellyel Pásztor nem értene egyet. Nem érthető ez a megalkuvás, most itt a Fidesz legyőzése nem olyan kritikus, nem kétharmadról, és nem törvényhozó többségről van szó. Persze, jó összefogni, ahol csak lehet, de semmiféle megalkuvást nem lehet elfogadni, mert most egy önkormányzati képviselő vagy polgármester nem számít annyit. Itt pitiáner politikai érdekekről van szó, és elvtelenségről. Szavazatmaximalizálás céljából egy tulajdonképpen nem baloldali embert jelölni?! Ennyi erővel Fideszes vagy Jobbikos polgármestert is lehetne.

Gyurcsány cikke, és más cikkek Pásztor érdemeiből nem sokat említenek, nem tudom, hogy egy ilyen cigányozós alakot, egy ilyen ideológiában hívő embert ugyan miért kéne polgármesternek nevezni. Persze, a számítás az, hogy egy rasszista vidéken kicsit rasszistább jelöltet kell állítani. No de lehet-e versenyezni rasszizmusban a Jobbikkal?! Nyilván nem. Ahogy a Vatikáni Szerződéssel sem sikerült behízelegni az egyházakat, úgy a rasszista jelölttel sem fog menni megnyerni a rasszista szavazókat. Nem. A tényleges baloldali szavazókra kell játszani, és ha nincs elég, akkor addig nevelni a népet, amíg fel nem fogják! Ez a pártok feladata, és nem az ügyeskedés.

Biztos vagyok benne, hogy található Miskolcon olyan ember, aki nem cigányozik, elvileg elfogadható, és van annyira alkalmas polgármesternek, mint Pásztor. Lehet, hogy ez az ember nem ismert, akkor a pártoknak meg kell keresni, fel kell építeni. Ez a dolguk. Lehet, hogy ez az ember nem rendelkezik kapcsolatokkal, de mi lenne, ha egyszer végre érdem, tehetség, és nem kapcsolat szerint kerülne valaki politikai vezetői posztba?! Mi lenne, ha a pártok megtalálnák azt a kis embert, akit esetleg nem ismernek sokan, de tisztességes, és alkalmas?! Mi lenne, ha ebben az országban egyszer a politika valóban az emberek tényleges, hosszú távú érdekei, konkrétan Miskolc valódi javáért működne?! Tán még le is lehetne győzni a Fideszt és a Jobbikot.

Ha Miskolcon a szavazók többsége rasszista - amit én nem állítok - akkor sem lehet egy baloldali vagy liberális pártnak ott rasszista polgármestert indítani. Egy párt nem működhet úgy, hogy elveitől programjától függetlenül mindenhol olyan politikát folytat, ami ott éppen bejön. Ez az elvtelen populizmus. Egy pártnak képviselnie kell a szavazók érdekeit, de képviselnie kell a saját elveit is. Ha egy vidéken ezek az elvek nem népszerűek, akkor azon kell dolgozni, hogy megértsék, miért fontos ez. Miskolcnak nem szegregálnia kell a cigányokat, hanem segíteni nekik integrálódni és akik hátrányból indulnak, azoknak lehetőséget adni, hogy felzárkózzanak. Egyébként biztos vagyok benne, hogy van Miskolcon elég nem cigány szegény is, már csak ezért is a szegénység, a lemaradás ellen kell küzdeni, nem pedig bőrszín ellen.

Természetesen ebben az ügyben nem Gyurcsány a legnagyobb hunyó. Persze, ő is elvtelen, de legalább magyarázni akarja a bizonyítványát. Vannak, akiktől még erre sem telik. Az MSZP is Pásztort jelölte polgármesternek, és ez még inkább hányinger keltő. Csak ugye őnekik annyi lelkiismeretük sincs, hogy megkérdőjelezzék, és magyarázzák. És persze részemről ez a post egy baráti kritika, ettől még a Fidesz és a Jobbik százszor rosszabb párt, ők naponta követnek el ilyen elvtelenséget vagy hülyeséget

Ami az MSZP-t illeti, vannak jobber huhogók, akik temetik. Én az EP választások után írtam egy cikket, amelyben azt írtam, nincs veszve a baloldal, csak valódi versenyhelyzet alakult ki. Ez pedig jó is lehet a baloldalnak hosszú távon. De az nincs kizárva, hogy ez az MSZP vesztét jelenti. Mert a versenyben ki lehet hullni. Most már nincs kényszerhelyzet, hogy befogott orral az MSZP-re kelljen szavazni. Ha az MSZP nem az érdemes embereket jelöli politikai és jelölti posztokba, akkor valóban meghalhat. Az MSZP másodrendű politikusai most dönthetnek: egy kis ideig még vergődnek, a megszerzett parlamenti helyekben akár még 4 évig is ott ülhetnek, de utána mi lesz?! A másik lehetőség, hogy érdemes, értelmes embereket jelölnek a pártjuk vezetésébe, és jelölteknek, és mellékesen néhány parlamenti töltelék is bejuthat listán. Itt az utolsó lehetőség észhez térni, a rövidlátó, korlátolt reflexek helyett.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr406475939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2014.07.05. 22:35:38

Ez egyáltalán nem a cigányokról, a rasszizmusról szól, hanem arról, hogy Bajnai lelépett, s az Együtt-et valahogy életben kell tartani. Konkrétan Gyurcsányt kell kiütni, mert jobbról nem teljesíthető az eredeti Bajnai-cél.

Andráska8 2014.07.05. 22:36:46

Azon kellene elgondolkodni, ha ez a Kriza marad,akkor a romák ki lesznek ebrudalva a gettó-programmal. Ha Pásztor nyerne,-másnak esélye sincs - , akkor talán el lehetne indítani a baloldali megoldást.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.06. 06:54:12

"a cigányokat megkülönbözteti a magyaroktól"

Na és? Az egyik cigány, a másik magyar. Mi a gond a megkülönböztetássel?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.06. 08:37:37

@Andráska8: érthetetlen, amit írtál, de nem is lehet magyarázat Gyurcsány megalkuvására

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.06. 08:38:23

@maxval, a gondolkodó birca: elmagyaráztam. de ugye az egyik olvasó értelmes, a másik meg hülye birka

belevauvau 2014.07.06. 09:38:50

Mint poszt kűldője is leírja, "valódi versenyhelyzet alakult ki".
Tehát itt, ebben a szituációban megállapítható, hogy a MSZP/DK alkalmazkodik a "piaci versenyszellemhez". Mert mi is történik valójában? Mi is a lényege a "valódi versenyhelynek"? Hogy elébb megszondázzuk a megcélozni kívánt piacon, hogy a bevezetésre kerülő terméket miként fogadja az elérni kívánt célcsoport. Nos, valószínűleg jól fogadta. És valószínűleg, ha nem egészen így kimondva, de Gyurcsány ezért egyezett (egyezhetett) bele a közös jelölt személyére.
Megjegyezném, az országban nem ez lesz az egyetlen olyan eset, amikor nem a baloldalhoz erősen kötődő személyt választ az Összefogás pol.mester jelöltnek. PL. erre Baja, ahol nagyon úgy tűnik, hogy a volt fideszes polgármester lesz a befutó közös jelölt. Miért? Mert a volt polgármesternek még mindig nagyobb a "tetszési indexe", mint Zsigónak, vagy bármely, baloldalhoz köhető személynek.
Az ezekhez a jelölésekhez köthető cél pedig a következő lehet, pl. hogy végre áttörés legyen mutatható a "nyert választás kategóriában", ami nem csak számszaki, hanem pcihés előrelépés lehetne, elhitetve az emberekkel, hogy "igen, mi mégis képesek vagyunk" nyerésre/feladatmegoldásra/összefogásra/városi szintű problémamegoldásra!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.06. 09:47:53

@belevauvau: a szabadversenyes piaci hasonlatoddal élve. egy cég számára öngyilkosság, ha lokális, piaci érdekből tönkre teszi a márkát. egy Mercedes nem kezdhet el olcsó, ócska autókat gyártani a nigériai piacra.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.07.06. 09:59:19

"Szerintem nem egyszerűen felháborító, szerintem ez hányingerkeltő!"
Gyurcsány Ferenc 2009

„Pásztor tisztességes demokrata! Merjenek hinni neki”!
Gyurcsány Ferenc 2014

belevauvau 2014.07.06. 11:53:37

@Brendel Mátyás: Gyárt. Csak ezt nem köti az orrodra.
Magyarul: "Mindent a vevő igényei szerint!!!"

(Hogy a hasonlatodnár maradjak: Nigériában nincs akkora igény bizonyos dolgokra, mint az európai, nem is beszelélve az Észak- amerikai piacon. Ezért a gyártás során figyelembe veszik a helyi igényeket. Hogy mi az? Olcsó, de megbízható 4+1 sebességes dízel autók gyártása, amelyek minden útkörülmények között megbízhatóan működnek. Többek közt ezek a lokális igényekhez igazodó szempontok tették naggyá a Mercedes márkanevet.)

Akkor most kanyarodjunk vissza az "alapokhoz". Marketinges szempontból Gyurcsány nem tesz mást, mint a győzelem érdekében meghajol a lokális igények előtt.

belevauvau 2014.07.06. 13:17:36

www.pecsistop.hu/belfold/szerencsetlen-megfogalmazas-vagy-rasszizmus/1250651/

Na most azért vannak dolgok, amelyekről ha őszintén beszélünk, akkor "egészen szarul festenek", vagy egyszerűen nem tudunk bizonyos ügyekből tisztességesen kijönni.
Mire gondolok. Évek óta nem hallunk mást, mint hogy a Jobbik a szavazótáborát a baloldaltól eltávolodókból szaporítja. Szerintem most majd elválik, mennyire igaz ez a tézis, valóban vissza lehet-e csábítani egy olyan réteget (és hogy egyáltalán van az a népréteg?), amely megelégelte a napi rendszerességel előforduló konfliktusokat a két "népcsoport" között.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.06. 13:51:40

@belevauvau: elég hülye vagy, és nem nagyon érted te ezt a dolgot,

1) tudtommal a Mercedes nem gyárt olyan kocsit a harmadik világnak, mint pl a Tata. de még Suzukikat sem

2) az árupiacon egy cég egy márkanevet próbál meg kifejleszteni, és védeni. ha túlságosan eltér a márka "filozófiájától", akkor tönkre teszi magát

3) a politikai pártokra ez százszor inkább igaz. ha az MSZP DK Miskolcon akar nyerni rasszista szavazókat, akkor Budapesten veszít.

ez olyan kurva egyszerű, hogy tökfej vagy, hogy magyarázni kell. Gyurcsány szerintem érti, de megpróbálta a lehetetlent. sokszor volt már ilyen hülye próbálkozása, mindig bukott, és be kellett lássa, elqrta. most is elqrta, nem kicsit, nagyon.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.06. 13:55:39

@belevauvau:

"valóban vissza lehet-e csábítani egy olyan réteget"

nem lehet. a Vatikáni Szerződés is mutatja pl. ellenben hitelességet, és baloldali szavazókat veszíteni, azt lehet.

nem tudom, de ennek a politikai stratégiáknak meg van a gyakorlata, elmélete. ezeket a politikusnak ismernie kell, és ilyen hajmeresztő baromságot nem szabad kipróbálni!

a DK eddig arról volt ismert, hogy az elveikhez ragaszkodik, akkor is, ha nem népszerű. ezzel sikerült felfejlődniük. azzal, hogy a külföldiek szavazati jogát nem támogatják, hogy a populáris osztogatást nem támogatják, hogy megalkuvás nélküli ellenségei Orbánnak. erre építve szereztek 10 százalékot. pillanatok alatt el lehet veszíteni.

belevauvau 2014.07.06. 15:09:10

Az lehet, hogy hülye vagyok, csakhogy a piaci részesedés megtartása, vagy fejlesztése egy világcég számára nem mindegy. Ha Te Franciaorszában kérdezősködsz, hogy a Renault ugyanolyan Teherautókat gyárt az afrikai piacra, mint az európaira, számodra igencsak meglepő választ kapnál. Ennyi.
Én téged nem neveznélek hülyének, inkább vaknak, hiszen a Fidesz lassan 12 éve azt csinálja, mint amit a MSZP/DK most elkezdett. Csakhogy ezt nem veri országos nagydobra. Most is azért van a DK "Pálfordulása" nagydobra verve, mert a Fidesz-politikának ez áll érdekében. Magyarán, ez a Fidesz választási törvényének egyik hozadéka. Sőt. Nagyon is fontos, hogy a közbeszéd, amelyet a (Fideszközeli, ám a függetlenség látszatát mutató) megmondó-emberek alakítanak a különböző fórumokon, valamint az írott sajtóban, inkább szóljon a MSZP/DK-ról, mint a fidesz bármely szemétségéről. Mint látszik, rád is érvényes a Fidesz titkos marketingstratégiája. Csak arról szól, hogy miért veszt szavazókat az Összefogás. De arról, hogy a megnyert csatákból miképpen kell háborút nyerni, arról sajnos halvány lila fingod nincs.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.06. 15:33:37

@belevauvau:

"a Fidesz lassan 12 éve azt csinálja, mint amit a MSZP/DK most elkezdett. "

igen, és ennek hol van sikere, hol nincs. jelenleg ezze a stratégával a hülyékre támaszkodva hülyék vezetik az országot. megy is tönkre. nem nagy eredmény, nem nagy dicsőség. a DK nem ezt akarta. ha most ezt akarja, akkor én most ez ellen felszólalok, ahogy az értelmiség nagy része felszólal.

" Mint látszik, rád is érvényes a Fidesz titkos marketingstratégiája."

természetesen tudom, hogy nagyon rövid távon a Fidesz bugyuta stratlgiájának megfelel, amit csinálok, de hosszú távon a balliberális oldalnak jó.

" De arról, hogy a megnyert csatákból miképpen kell háborút nyerni, arról sajnos halvány lila fingod nincs."

de van. ez egy hosszú munka, és nagyon sok hülye szavazónak kell észhez térnie. ehhez nekik még kellhet pár Mohács. sajnos ki kell várni.

miaturo 2014.07.06. 16:07:35

Ritkán, de benézek ide. A blog gondolatébresztő, de nem tetszik a bloggazda stílusa. Minden ellenvéleményt lehülyézni, nem nagy intelligenciára vall. Ezért inkább nem is szólok hozzá.

wallenberg8805 2014.07.06. 19:03:38

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A baloldal csak azért támogatja Pásztor Albertet, hogy megpróbálja megakadályozni a Jobbik győzelmét, mert ha a Jobbik győz Miskolcon és bevezeti az érpataki modellt, akkor olyan látványosan javul a helyzet, hogy az komoly referenciát ad a Jobbiknak országosan is a kormányzóképességre, és az elvtársak ezt akarják mindenáron megakadályozni, ezért még arra is kaphatók hogy cigányozzanak.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.06. 19:08:14

@miaturo: "Minden ellenvéleményt lehülyézni, nem nagy intelligenciára vall."

a hülyeséget lehülyézni intelligenciára vall. nem én tehetek arról, hogy nagyrészt hülyeségből állnak a kommentek

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.06. 19:09:01

@wallenberg8805: Tiszavasvári ott van referenciának, a Jobbik modellje szart sem ér

wallenberg8805 2014.07.06. 19:18:59

@Brendel Mátyás:

A cionista Orbán-rezsim titkosszolgálata által megtorpedózott iráni termelőberuházás elmaradásáért nem a Jobbik a felelős.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.06. 20:33:23

@wallenberg8805: mivel máshol sem lesz iráni beruházás, anélkül meg a Jobbik szart sem ér, jobb, ha sehol nem önkormánzoznak

Andráska8 2014.07.06. 21:46:25

@Brendel Mátyás: a hab azért van, hogy verjék.
Ügy az nincs , de csináltak, mert megrekedtek 3%-on. Most Szigetvári ezt tudta kitalálni, hogy Gyurcsány fasiszta.

Andráska8 2014.07.06. 21:48:34

De nem kell izgulni, mert Kriza győzni fog.
Egyébként van más jelölt, aki vállalta?
Ja, nincs.
Akkor most az Együtt bizony Krizát támogatja.
Persze a helyiek nem, de hát ez nem is egy demokratikus párt:

www.hirhatar.hu/hir/a-miskolci-egyutt-pasztort-tamogatja

Andráska8 2014.07.06. 21:51:48

Találtam egy kommentet a helyzetről:

' Kis magánügy. Sokat voltam Miskolcon. Rokonságom egy része ma ott - szó szerint - nyomorog. Egyikük sem rasszista, talán én sem vagyok az. Ott élni - tapasztaltam - egy merő félelem. Bűnöző bandák, csoportok és családok sokasága él ott. Amikor estefelé sétáltam egyik rokonomtól a másikhoz, ahol megszálltam, és szembejött velem egy bármilyen(!) csoport (ahol 2 ember is már csoportnak számít): féltem, hogy ne kössenek belém. Az unokatesóm (lány) csak a farkaskutyájával mert sétálni menni...és még úgy is félt. Nem a cigányoktól, nem a magyaroktól, hanem a bandáktól. Munkalehetőség: nulla. A bandák egymással is háborúznak. Kötekednek. Néha a hecc kedvéért is.
Egyik alkalommal odajöttek hozzám, pontosabban az egyikük a szembejövő és addigra már mellettem elhaladó bandából visszafordulva. A banda többi tagja megállt. Történetesen cigány származásúak. Öten voltak. "Adj egy cigit!" - szólt, köszönés nuku... Szerintem szerencsém volt, hogy dohányos vagyok. Elővettem a cigimet, "megkínáltam" és remegő kézzel én is elővettem egyet, és közben határozottan intve odahívtam a többieket: "gyertek, szívjunk el egyet". Látták, hogy félek, mégis ezen meghökkentek. Nem tudták kezelni ezt a szitut. És közösen cigizve dumálni kezdtünk. "Jócsávó" lettem. Mai napig nem tudom, mi lett volna, ha nem dohányzom...

Ezzel csak azt akartam, hogy ott nem élni kell a napokat, hanem túlélni...és ez nem az ott élők hibája, ez az ország hibája. Kényelmes otthonunkban elvitatkozhatunk, de még én se tudom, mi folyik ott. Valamelyest sejtem csak.

...és aki nem ott él, nem tud megoldást találni erre. Ezért írtam, amit írtam a hozzászólásaimban. Ha valakit ott tisztelnek, annak nyomós oka van. Pláne ha rendőr. Pláne, ha tiszta-kezű rendőr. Mert azt a bandák is tisztelik ott. Annak ellenére, hogy esetleg bűnözők a bandatagok.

Ez csak országosan lett "vállalható - nem vállalható" üggyé. Hagyjuk őket "békén"! Remélem egy kicsit jobban értetek...és többet nem győzködök, érvelek - mert ez esetben - a kommentek sokasága is jelzi, senki nem jut előbbre. Lezártam magamban ezt az országossá felfújt "nem-ügy"-et. Legalábbis a "pártosdi" itt reménytelen. Még egy párton belül is mindenki másképp ítéli meg.

(és nem a fenti 600 kommentet tartom feleslegesnek! az nagyon is tanulságos!)

Miskolcot "utálom" - akik ott élnek: le a kalappal előttük - tapasztaltam; a tényeknek, amennyire tudtam utánajártam - kialakult bennem egy álláspont. Nem tudok kibújni a bőrömből, nálam ez az eredménye. Pásztor megérdemel egy esélyt, ha vállalja. Pártoktól függetlenül.'

wallenberg8805 2014.07.06. 22:10:12

@Andráska8:

Erre van megoldás. Úgy hívják hogy Magyar Gárda. Ha a kormány nem üldözné, hanem támogatná és megerősítené. Az erőszakos bandákkal szemben a lakossági önszerveződésnek kell erőt felmutatnia.

hanta boy 2014.07.06. 22:28:52

Miskolcon beindult a verseny!

Ki a nagyobb rasszista? Ki gyűlöli jobban a cigányokat?

Kriza --- Fidesz
Pásztor ---- Baloldali Katyvasz
vagy a JOBBIK, Magyar Gárda jelöltje.....

A baloldali Katyvasz is rájött arra, hogy Miskolcon antirasszista polgármester-jelölt egyetlen szavazatot sem kapna.....így az ő jelöltjük a legnagyobb rasszista!!!

hanta boy 2014.07.06. 22:30:56

Én egyébként Wallenberggel értek egyet.

Ha miskolci lennék a JOBBIK-ra szavaznék!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.07. 08:13:21

@Andráska8: ennek mii köze a cikkhez? semmi közöm nincs Szigetárihoz. ha rágalmazol, ki leszel dobva.

szerintem Gyurcsány megalkudott egy rasszistával, ami hányingerkeltő. szerintem. meg még sokak szerint, akiknek semmi közük Szigetvárihoz. mit Szigetvárizol itt?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.07. 08:17:07

@Andráska8: én is laktam a nyóckerben, és nem értek egyet Pásztorral. Pásztor rasszista. ennyi. a cigányokkal nincsen etnikai probléma. a probléma nem az etnikummal, nem a cigányokkal van, hanem a szegény. elmaradott rétegekkel.

Pásztor rasszista. oszt jöhetsz itt még sok tapasztalattal, nekem is van tapasztalatom. nem a tapasztalatunk más, hanem az, hogy Pásztor rasszista, és hülye, én meg nem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.07. 08:18:17

@Andráska8: amikor valaki nem rasszista, az nem feltétlenül azért van, mert nincs tapasztalata, hanem inkább azért, mert nem hülye. máshogy gondolkodik azokról a tapasztalatokról.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.07. 08:20:07

@wallenberg8805: a magyar gárda ugyanúgy nem megoldás, mint a holokauszt, te faszfej. attól, hogy kiképzetlen emberek játszanak rendőrösdit, nem lesz megoldás.

ez kb olyan hülyeség, mintha Vona Gábor műtené a vakbeledet, te féregnyulány!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.07. 08:21:26

@hanta boy: értem, szóval te is attól függően vagy náci, hogy hol laksz

Lilla50 2014.07.09. 23:39:46

www.atv.hu/videok/video-20140709-eorsi-matyas

borzasztóan fontos mondatot mondott Eörsi: " az állam képviseletében"

És csak akkor voltak PA szavai felháborítóak, ha azt várjuk el, hogy ők hozzánk---- és mi a többségiek nemzettársainkat nem tudjuk befogadni, úgy ahogy vannak--hanem integrációt emlegetünk, miközben asszimilációt várunk el!
Más technika!
Az integráció megőrizteti a másságot, az asszimiláció nem!

Lilla50 2014.07.09. 23:48:51

@Brendel Mátyás:
Muszáj Szigetvárizni! Mert aljas cselekedetet vitt végbe mindünk ellenében! A sok hetes castingot végig engedte csinálni---és az utolsó utáni pillanatban kirobbantotta ezt ! Mindenképpen előkerült volna a kérdés, mert, a 4.8 millió létminimum alatt élő között a romák többen vannak---de már ez is rasszista megnyilvánulás a részemről--mert csak szegény van! mint nemzettárs---
de így a dk-ra vetítve--mikor nem is ő az egyetlen jelölő--no az már nem volt igen szépséges dolog! Gyurcsány pedig pártelnök, és elnökségi döntés is van! a világon!
sőt ha van valaki , aki tudja, hogy a környezetükből kiragadott mondatok önálló élete csak az azokat kimondó gondolkodásmódjára nem utalnak vissza, akkor a helyzetet még érti is :)
de gyurcsányahunyó --pedig 2009.áprilisa óta már nem tisztségviselő az államigazgatásban :(

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.10. 08:33:42

@Lilla50:

"Muszáj Szigetvárizni! Mert aljas cselekedetet vitt végbe mindünk ellenében! A sok hetes castingot végig engedte csinálni---és az utolsó utáni pillanatban kirobbantotta ezt !"

fogd már fel, te igenhülye, hogy ennek a cikknek semmi köze Szigetvárihoz! nem muszáj Szigetvárizni, csak van, akinek ez a rögeszméje. miért ez a rögeszméd?!

"sőt ha van valaki , aki tudja, hogy a környezetükből kiragadott mondatok önálló élete csak az azokat kimondó gondolkodásmódjára nem utalnak vissza, akkor a helyzetet még érti is :) "

utána néztem, van a cikkben pár link, kifejezetten írtam a cikkben, hogy nem, Pásztor Albertnek nem egyetlen elszólásáról van szó, hanem következetesen integráció-ellenes. PA következetesen az gondolja, a cigányokban baj van, és ezért őket máshogy kell kezelni, és nem lehet őket integrálni. ez pedig egy rasszista, demokratának elfogadhatatlan nézet.

Iremain 2014.07.11. 12:45:17

Phu, Brendel! Most jossz ra, hogy ezeknek nincs gerincuk. De azert jo latni a beismerest, hogy hasztalan nyaltad a segguket. Amugy jo lenne ha a baloldal kicsit eszhez terne. De valamit nagyon nem jol csinalnak (ez minden baloldali partra vonatkozik).

fepe 2014.07.11. 15:34:02

Kár hogy nincs két Miskolc az országban. Kíváncsi lennék, hogy az integrálódott cigánysággal együtt, vagy a cigányság nélkül hogyan nézne ki a város mondjuk 20 év múlva.
Az a szomorú, hogy a választ nagyjából mindenki tudja. Csak inkább hazudik egyet saját magának is, hogy ne kelljen ezzel szembenéznie...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.11. 15:40:34

@Iremain: soha nem nyaltam senki seggét. az összes baloldali és liberális pártot dicsértem, ha szerintem jót csináltak, és kritizáltam, ha nem. értelmes ember ezt teszi.

az olyan hülye, mint te pedig csak seggnyalás-anyázás szélsőségekben tud gondolkodni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.11. 15:41:37

@fepe:

" Kíváncsi lennék, hogy az integrálódott cigánysággal együtt, vagy a cigányság nélkül hogyan nézne ki a város mondjuk 20 év múlva."

szerintem integrálódott cigánysággal messze jobban nézne ki. no ez az, amit Pásztor nem hisz, nem akar, nem fog elősegíteni, ezért nem való polgármesternek.

fepe 2014.07.11. 15:43:33

@Brendel Mátyás: Szerintem meg mások szerint meg pont nem. Kb. 3000 példa van rá az országban. Persze lehet, mind véletlen...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.11. 15:44:44

@Iremain:

egyébként ha írok egy Gyurcsányt kritizáló cikket, akkor a fanatikus gyurcsányisták rögtön kikiáltanak örök ellenségnek, és idiótának.

ha írok egy olyan cikket, ami Gyurcsány egy másik fogását dicséri, mert jó, akkor a fanatikus gyurcsánygyűlölők kikiáltanak gyurcsányista seggnyalónak.

mindkét hülye fanatikus csőcselék hülye ahhoz, hogy elolvasson több cikket, és rájöjjön, hogy se seggnyaló, se zsigeri Gyurcsány-gyűlölő nem vagyok, hanem önállóan gondolkodó, értelmes ember, akinek a véleményét nem lehet megvenni

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.11. 15:48:59

@fepe: nincs az országban példa cigány integrációra, mivel a cigányokat az egész országban hátrányosan különböztetik meg.

van viszont a világban példa kisebbségi népcsoportok integrációjára, és ennek pozitív hatásaira. például az Egyesült Államokban évszázadokon át jutottak el a feketék a rabszolgaságtól odáig, hogy fekete elnöke legyen az országnak. és kiderült, ha a feketéket nem nyomják el, akkor pont ugyanolyan civilizált, értelmes tagjai tudnak lenni a társadalomnak, mint a fehérek. pedig az Egyesült Államokban tényleg van arról statisztika, hogy a feketék a drogkereskedelemben magas arányban vesznek részt, és a börtönökben magasabb az arányuk. és mégsem igaz, hogy a feketék ab ovo jobban hajlamosak lennének a bűnözésre.

fepe 2014.07.11. 15:54:44

@Brendel Mátyás: A feketék jó sprinterek speciel. És a fél világon fekete az elnök is. Hogy jön ez a cigány integrációhoz? Ha az USA-ban egy házba néger család költözik, akkor 10 éven belül az gettó lesz, mert mindenki elköltözik onnan. No nyilván van ré kivétel, mondjuk Hollywoodban, de azért ekkorát ne álmodjunk a magyar cigányság kapcsán...
Abban igazad lehet, hogy a teljes integráció még sehol sem sikerült. De 1000 éve dolgozunk rajta. Előbb-utóbb sikerülni fog. Ugye? Vagy talán hagyni kéne az egészet a francba? Nézz körül mi lett a környező országokkal, ahol integrálni próbálták egymással a különböző vallású, etnikumú, nyelvű népcsoportokat. Egyik sem lett happy end.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.11. 19:17:44

@fepe:

"A feketék jó sprinterek speciel. És a fél világon fekete az elnök is. Hogy jön ez a cigány integrációhoz? Ha az USA-ban egy házba néger család költözik, akkor 10 éven belül az gettó lesz, mert mindenki elköltözik onnan. No nyilván van ré kivétel, mondjuk Hollywoodban, de azért ekkorát ne álmodjunk a magyar cigányság kapcsán..."

néyd. jét lehetőség van

1) vagy olyan rasszista fasz vagy, aki a feketéket is alsóbbrendűnek tartja, akkor sajnállak. akkor te kénytelen leszel azt hinni, hogy minden kisebbségben lévő nép alsóbbrendű. kicsit nehéz lesz konzisztensnek lenned, mert vannak olyan népek, amelyek egy helyen többségben vannak, máshol kisebbségben, és akkor nem fogod eldönteni, hogy alsóbb vagy felsőbbrendűek

2) vagy találunk egy olyan népet, amelynél felfogod végre, hogy a többségi népcsoport általában elnyomja a kisebbséget, és rasszista, és emiatt a kisebbségi népcsoport általában hátrányba kerül, és ennek megvannak a következményei. a következmények oka meg nem az, hogy bármelyik nép is genetikusan rossz volna, mert egyik nép sem az, hanem az elnyomás.

a feketék sorsa az Egyesült Államokban egy olyan példa, ami ezt elég jól igazolja, bár még mindig nincs vége a rasszizmusnak, de már olyan dolgokat lehet felmutatni, mint fekete tudósok tömkelegét, vagy például egy fekete elnököt. hogy csak a legfeltűnőbbeket említsem.

azt gondoltam, hogy ez egy jó példa, és sok ezer kilométerről nézve talán még a te elfogult faszfej agyad is felfogja, és nem lesz elfogult. de hát lehet, hogy tévedtem.

" Abban igazad lehet, hogy a teljes integráció még sehol sem sikerült. De 1000 éve dolgozunk rajta. Előbb-utóbb sikerülni fog. Ugye? Vagy talán hagyni kéne az egészet a francba? Nézz körül mi lett a környező országokkal, ahol integrálni próbálták egymással a különböző vallású, etnikumú, nyelvű népcsoportokat. Egyik sem lett happy end."

ha már itt tartunk, mi a véleményed a nomád, pogány magyarok integrációjáról a keresztény Európában?!

Iremain 2014.07.11. 22:16:38

@Brendel Mátyás: nem, szeritnem te egyeertelmuen elfogult vagy Gyurcsannyal. A korabbi cikkeid alapjan is ez jott le. Ezert irtam, hogy a seggnyaloja vagy. De ezzel nincs baj, csak ismerd be, hogy elfogult vagy. Amugy meg allandoan szapulod az LMP-t, akik talan a kozepen vannak. Oket szerintem tul sok kritikaval illeted, annak ellenere, hogy SZERINTEM, nem egy rossz part a magyar politikai palettat tekintve.

Iremain 2014.07.11. 22:17:18

Presze az LMP meg eleg sulytalan.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.11. 23:09:30

@Iremain:

"szeritnem te egyeertelmuen elfogult vagy Gyurcsannyal. A korabbi cikkeid alapjan is ez jott le. Ezert irtam, hogy a seggnyaloja vagy."

1) itt van ez a cikk, amelyik kritikus
2) piroslapok.blog.hu/2011/09/26/gyurcsany_a_gyava
3) piroslapok.blog.hu/2012/01/25/vitam_van_gyurcsany_ferenccel
4) piroslapok.blog.hu/2012/10/11/gyurcsany_plagiuma_es_a_nagy_veletlen_egybeeses

mégis, hány kritikus cikk kell neked?! egy seggnyaló ír-e 4 igencsak kritikus cikket Gyurcsányról?!

téged úgy a valóságon kívül ugye semmi nem zavar a dogmatikus szendergésedben?!

"Amugy meg allandoan szapulod az LMP-t"

így van, az LMP-t nem szeretem, de ugye ez egy másik kérdés. az LMP-t teljesen őszintén totálisan rossz pártnak tartom. még befogott orral sem szavaznék rá.

DFK 2014.07.12. 21:15:10

Azért ma volt egy angyon demokratikus testi erőszak a baloldal megmozdulásán

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.13. 11:21:29

@DFK: hát sajnos a rasszista megalkuvásból ez lett

Andráska8 2014.07.14. 00:50:44

@Brendel Mátyás: Pont annyi köze van, hogy a helyi Együtt támogatja továbbra is!!!! a jelöltet, közben Szigetvári meg bement a Hírtv-be, hogy Gyurcsány fasiszta lett.
Nos, ettől ők még maradnak 3 %-on.
Gyurcsány sem lett fasiszta.

Andráska8 2014.07.14. 01:09:42

A DK ÉRTÉKRENDJE SEMMIT SEM VÁLTOZOTT - MEGTETTE MINDEZT BÁRMELYIK MÁSIK PÁRT? - CSAK A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ

1. Melyik volt az a párt, amely egy fideszes polgármester lakta városban ivóvizet osztott a helyi roma lakosságnak a nyár közepén, mert a polgármester elzárta a vizet, hogy a romák szomjazzanak?
- A DK osztott vizet.
2. Ki volt az a politikus, amely saját jövedelméből üdültetni vitte a roma családokat az elmúlt években?
- Gyurcsány Ferenc.
3. Ki volt az a politikus, aki foglalkozott a miskolci romák helyzetével, és meglátogatta az Avas lakótelep lakóit?
- Gyurcsány Ferenc
4. Melyik volt az a párt, amely karácsonyi ajándékot vitt több roma családnak?
- A DK.
5. Ki volt az a miniszterelnök, aki jövedelméből segítette a pécsi Gandhi Gimnáziumot?
- Gyurcsány Ferenc volt.
6. Melyik volt az a párt, amely Gyöngyösi Márton kijelentése ellen ellen tüntetett?
- A DK.
7. Ki volt az a politikus, aki az elmúlt években országjáró útján elment a cigány telepekre, és ennivalót vásárolt a helyi roma családoknak?
- A DK.
8. Ki volt az a miniszterelnök, aki a hátrányos helyzetű gyermekek számára ,,Mentor program"-ot hirdetett a közép- és felsőoktatásban?
- Gyurcsány Ferenc volt.
9. - Ki volt az a miniszterelnök, aki lovári nyelven köszöntötte a romákat miniszterelnöki programbeszédében?
- Gyurcsány Ferenc volt.
10. - Melyik miniszterelnök indított deszegregációs programot az oktatásban?
- Gyurcsány Ferenc volt.

MEGTETTE MINDEZT BÁRMELYIK MÁSIK PÁRT?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.14. 07:24:57

@Andráska8: a cikkhez és hozzám nincs köze, te fasz, te agy az a rögeszmés baromállat, aki idehozza terelésképpen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.14. 07:27:11

@Andráska8: ez nem menti azt, hogy most lepaktáltak egy rasszista polgármester jelölttel. és nagyon egyszerűen korrigálhatnának, de makacsul ragaszkodnak hozzá, tehát nem csak egy egyszeri tévedés, hanem kitartanak a rasszizmus mellett.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.14. 07:28:38

@Andráska8: ez kb olyan, mintha egy férj megcsalná a feleségét, és utána sorolná, hogy de milyen jó volt 3 évig. mindez mit sem számít, ha most a felesége helyett a Juliskához ragaszkodik, és ki is tart mellette. akkor az egy hűtlen rohadék. nemcsak megcsalta, hanem ki is tart a másik mellett.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.07.15. 04:28:32

Ah, egy politikus politikuskent viselkedik... Opportunistan, elvtelenul, a hatalom megragadasanak igenyevel lepaktal akarkikkel.
Aki ezen meglepodik, az nem tanult tortenelmet, de meg az utobbi 20 evben is legures terben elhetett. Elefantcsont tornyban vagy valami zardaban.
Orban es Gyurcsany kozelebb all egymashoz lelkileg, mentalitasban, mint azt sokan hiszik. Pont annyira jobb es baloldaliak ok, amennyire a pillanatnyi erdekuk kivanja.
Eleve kell egy kisse szociopatias szemelyiseg, hogy valaki politikus akarjon lenni. Masok elete felett donteni, mindent jobban tudni, sakkozni az emberekkel, manipulalni, ellensegkepet gyartani (kommunistazni, fasisztazni, 23 millio romanozni), behazasodni a regi partvezetesbe, megpuccsolni Megyot, stadiont epiteni a hatso kertbe.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.07.15. 07:34:16

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:

"Ah, egy politikus politikuskent viselkedik... Opportunistan, elvtelenul, a hatalom megragadasanak igenyevel lepaktal akarkikkel."

nem mindegyik, nem mindig.

"Aki ezen meglepodik"

a kérdés nem az, hogy ki lepődik meg, hanem az, hogy ki ellenzi, és, hogy ezt megmutassuk.

ha ugyanis Gyurcsány opportunista módon alkudott meg, de rájön, hogy ezzel többet veszít országosan, mint amennyit nyer Miskolcon, akkor vajon opportunista módon hogy kell döntenie?

lehet egy politikus akár opportunista is, ha a hívei elvszerűek, és ezt jelzik neki, és felfogja, hogy neki is érdemes elvszerűnek lenni, mert megéri.

Andráska8 2014.07.29. 00:51:36

" 1) A fogalmi átkeretezés első lépése az, hogy nem "cigánybűnözésről" vagy "romabűnözésről" beszélünk, hanem etnokulturális megalapozottságú életpályamodellekről, egyszerűbben: etnikai és kulturális közösségekre és csoportokra jellemző életpályamodellekről. Ezzel a "bűnözés" fogalomkörét kivonjuk a vitából, és nyilvánvalóvá tesszük, hogy van értelme és egyben mindennapos és tisztességes dolog annak a feltételezése, hogy az egyes csoportokra jellemző életpályamodellek eltérhetnek egymástól mind pozitív és konstruktív tevékenységekre, mind elítélendő és társadalmi megítélésükben negatív tevékenységekre nézve, és hogy ez nem pusztán gazdasági, hanem kulturális kérdés is. Nem lehet jó az egyes kulturális közösségek szociológiai leírása, ha tiltva van az, hogy e kulturális közösségek sajátos lenyomatát felismerjük a közösségekhez tartozók társadalmi tevékenységében. A "szegénység" sem megfellebbezhetetlen magyarázat, hiszen a szegénység állapota is számos, generációkon átívelő élethelyzetre, rossz és jó, szükségszerű és kevésbé szükségszerű döntésekre, felelősségre, az értékrendek sajátosságaira is visszavezethető, túl a közös társadalmi és történelmi meghatározottságokon.

Ez kikezdhetetlenül demokratikus és progresszív álláspont, nincs benne semmi determinisztikus vagy genetikai utalás (bár az "életpályamodellbe" erre kihegyezett füleknek belehallható egyfajta ironikus hangvétel, amennyiben a kifejezés elsősorban értelmiségi-polgári foglalkozásokhoz kötődik és a szóbanforgó közegről alkotott közkép felől nézve inkább groteszk kikacsintásnak hat... . Meg fognak olyanokat mondani, hogy "nincs egységes cigányság", de ez könnyen hárítható azzal, hogy a kulturális közösségek attól léteznek és maradnak fenn (és ennek a fennmaradásnak a támogatása kiváltképp demokratikus és progresszív érték), hogy tagjaik miképpen reflektálnak a csoporthoz sorolás tényére, és ez az ő szabadságuk: attól, hogy tényszerűen a kisebbségen belüli sajátos csoportokhoz tartoznak, a kisebbségi közösség tagjaiként határozhatják meg magukat, amint arra pl. a cigány önkormányzati rendszer is utal.

Magára a krízismenedzsment kommunikációs alapsémájára vonatkozó javaslat a következő:

"A baloldalon mi szakítani kívánunk azzal, hogy programunk és politikai identitásunk megalapozását morális bunkósbotként forgatott ítéletekre alapozzuk, mivel van konkrét, pontos és szakszerű kritikai álláspontunk a jobboldal politikai gyakorlatával és eljárásaival szemben. A kormányzat politikai ideológiája pedig annyira képlékeny és következetlen, hogy nyilvánvaló: csak a maffiaszerű működés álcájáról van szó, így tehát küzdelmünket az ideológiai síkról mindinkább a nemzet jelenét és jövőjét súlyosan érintő gyakorlat kritikájára összpontosítjuk.

Jól látják a jobboldalon, hogy ez mennyire jelentős fordulat, ezért összpontosítják támadásukat erre a folyamatra, ennek is egy önmagában nem meghatározó elemére, arra, amely Pásztor Albert jelölésével hozható összefüggésbe. Ők kezdeményeznek támadásokat az etnikai áthallásokkal és a következetlenséggel kapcsolatban, ők, akiknek tevékenységében mindkettő mindennapos és rendszerszerű... ez önmagában is sokatmondó tény, és igazolja ezeknek a támadásoknak az ideológiai és morális gyengeségét.

Magáról a kérdésről azt mondhatjuk el, hogy természetesen szó sincs rasszizmusról, az etnokulturális sajátosságok létének felismerése az adott közösségekre egy adott százalékban jellemző életpályamodellekben - és ezen belül a társadalmilag pozitívnak illetve negatívnak ítélt tevékenységekben - semmilyen értelmes módon nem tekinthető rasszizmusnak. Ellenkezőleg, épen az árt a rasszizmussal szembeni határozott és következetes fellépés ügyének, aki a rasszizmus fogalmát megengedhetetlenül kitágítja, és így próbálja kriminalizálni a tényleges helyzet felmérését segítő szándékkal vizsgálókat. Mi azt szeretnénk elérni, hogy lehetőleg minden baloldali párt és mozgalom az amúgy is elkerülhetetlen és - legalábbis nálunk - folyamatos önvizsgálatot terjessze ki ezekre a kérdésekre is.

Az életpályamodellek etnokulturális vonatkozásainak kérdésére - sok egyéb eddig meg nem válaszolt, fontosabb és kevésbé fontos ügy mellett - választ kell adni, hiszen ez a tisztességesebb megoldás, mint a tagadás vagy a válasz elmaradása. A tagadás és a válasz elmaradása azoknak fog kedvezni, akik könnyen érthető, bár hibás és gyakran romboló célzatú válaszokat adnak, hiszen e válaszokkal nem fog szembenállni hiteles és tisztességes magyarázat, és így esély sincs a mérlegelésre és a tisztességes megfontolásokon alapuló döntésre. A válaszok piacán egyedül fog maradni az, akinek nincsenek aggályai. Ne engedjük. " Benkő Balázs nyelvész a cigánybűnözés kifejezés kapcsán
süti beállítások módosítása