Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ezért kell a sajtószabadság: az MTV Híradó újabb hamisítása, a Krisnásokról

2011.12.27. 10:37 | Brendel Mátyás | 13 komment

Címkék: mtv híradó hamisítás sajtószabadság médiatörvény egyházak

Láthatjuk, hogy mire volt jó a Médiatörvény, a hatalom-centralizáció: a selejt uralmát segíti elő. Láthatjuk, hogy miért van szükség alternatív sajtóra, alternatív médiára, miért jobb a szabadság, az elosztottság, a verseny, mint a centralizált tervgazdálkodás.

***

Közvetett úton jutott hozzám el a hír, és azonnal utána jártam, hogy mi valós belőle. Arról van szó, hogy az MTV Híradójában tévesen mutattak be egy ételosztó akciót, és nem a valódi szervezőket reklámozták. Az ügy azért nem kis dolog, mert mint ahogy a Híradóból kiderül, sajnos rekord mennyiségű rászoruló volt. Ami a konkrétumokat illeti:

A) Az MTV Híradója az Ökumenikus Segélyszervezet szerepét hangsúlyozza. A teljes híradóban a 4.-5. perc környékén található meg a rész.

B) Az RTL Klub Híradója viszont a Krisnásokat szerpelteti hasonló filmjében: Krisnások Ételt az Életért Közhasznú Alapítványa.

(A videók azért linkeltek, és nem beágyazottak, mert a blog.hu és az internetszolgáltatóm közreműködése miatt csak az itthoni internetről, csak a blog.hu-n nem tudok beágyazott videót elmenteni. Több hónapja reklamálok, hiába. Köszönöm, blog.hu!)

Mondhatnánk, hogy "hát istenem", elnézést, "hát hare Krisna", reklámozták az egyik alapítványt, a másikat meg éppen csak feliratozták. Lehetne legyinteni, hogy: ugyan már, csak arról van szó, hogy a centralizált, kézi vezérelt, mutyin alapuló, korrupt, puszipajtásos, "mi kutyánk kölke" mentalitású Magyarisztán, illetve különösen a Nemzeti Összemutyizás Balkánisztánja a negatív szelekciónak kedvez. Lehetne mondani, hogy ez csupán a selejt győzelme.

A dologban az a drámai, hogy a Híradó csak az 1353-as telefonszámát mondja be. Lehet ellenőrizni a honlapjukon, hogy ez az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonala, és nem a Krisnásoké. Illetve azt is, hogy ez nem szerepel a Krisnások honlapján.

Ebben az ügyben az Orbán kormány több nagy mocsoksága fonódik össze (és ez közel sem teljes lista):

1) Rekord mennyiségű a segélykérők száma. Vajon miért? Mert az egykulcsos adóval mindenki jobban jár? Mert jobban élünk, mint két éve? Mert az Orbán kormány olyan frankó gazdaságpolitikát és társadalom-politikát visz? Mert a Matolcsyzmus győzedelmeskedett?

2) A Krisna-tudatúak egyháza egyike azon kisegyházaknak, melyet a kirekesztő, "Kétsebességes Egyháztörvény" megfoszt az egyházi státustól. És ők többek között tüntettek is az ellen, hogy nem csupán megfosztották őket a titulustól, de abszurd jogi helyzetet is teremtett a pancser kormány.

3) Láthatjuk, hogy mire volt jó (rossz) a Médiatörvény, a hatalom-centralizáció: a selejt uralmát segíti elő. Láthatjuk, hogy miért van szükség alternatív sajtóra, alternatív médiára, miért jobb a szabadság, az elosztottság, a verseny, mint a centralizált tervgazdálkodás. Láthatjuk, hogy miért fontos kereskedelmi, esetleg ellenzéki újságokat olvasni, rádiót hallgatni, tévét nézni.

Zárásképpen megjegyzem, hogy ateista vagyok, és különösebben nem favorizálom a vallásokat és egyházakat.Fogalmam nincs, hogy melyik alapítvány mennyire tisztességes, arra költik-e a pénzt, amire gyűjtik. Szívesebben látok világi segélyszervezeteket, és bőven van is ilyen. Örülnék neki, ha az állam semmilyen egyházat nem támogatna. De demokrata vagyok, és liberális, tehát ha a Krisna-tudatúak Egyháza a híveinek pénzéből fenn tudja tartani magát, akkor hadd létezzenek! És ha ilyen jótékonykodást tudnak megszervezni, akkor ebben hasznosak a társadalomnak, hadd csinálják. És ha már ezt reklámozza egy Híradó, akkor a köszönet, és a reklám annak szóljon már, aki megérdemelte!

***

Még egy hír egy másik hamisításról: "2011. december 22-én (és 23-án reggel megismételve) az MTV1 Híradó tudatos hazugsággal vezette félre a közvéleményt és a mozgáskorlátozottakat az új gépkocsi szerzési támogatás első Suzuki Swift GLX átadásáról készített tudósításban. Az eset nem tekinthető felületes riporteri munkának vagy szerkesztői tévedésnek. Íme a történet lépésről lépésre."

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr743498412

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Már nem magyar a bajnok 2011.12.30. 08:28:05

A „Ki a legtökösebb vezető” versenyben alul maradtunk. Pedig milyen szépen alakultak a dolgok! A gazdasági szabadságharc folyamán felküzdöttük magunkat a dobogó legfelső fokára. Az egész világ előtt megszégyenülten lépett lejjebb egy fokkal...

Trackback: Orbán! Te tetted ezt! 2011.12.27. 10:56:18

Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!Te és a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigacherry 2011.12.27. 11:03:30

Fél kilométeres sor állt tegnap a Blahánál. Minden tiszteletem a Krisnásoké.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.12.27. 11:11:33

Az MTV reggeli híradói a sok világhír végén promózzák, bejelentik, hogy elkészült Vitézy "orbán rokon" László új filmje az Égi madár, melynek bemutatója mikor lesz.

Ezt nagy hírt, az MTv-nél maradt szánalmas, hebegő-habogó-dadogó fideszes bemondó alig tudta bemondani. Szerintem szégyellte a helyzetet.

Figyeld meg hányszor hangzik el 1 nap pl. a siker szó, rengetegszer.

Így próbálják jó kedvre deríteni és sikert sugallani a népnek.

Nem mindenki hülye azért, az új ellenállás és tisztulás megkezdődött.

Most menjél orvoshoz, mert januártól nem lesz aki gyógyítson.

Vigyázz a bankban lévő pénzedre, mert ha "álamcsőd" lesz, annak is annyi!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.12.27. 18:30:05

Két dogot nem értek:

- Miért kell a jelenlegi hírkínálat mellett híreket hamisítani? Az igazság úgyis kiderül, és akkor egyre kevesebben nézik meg a hamisított hírt közlő adót. Csökken a részesedése, stb.

- Miért kell ezen csodálkozni, és szembeszállni a folyamattal? Be lehet tiltani rádiókat, lehet cenzúrázni az internetet, be lehet szüntetni a demokráciát. Legalább is érdemes vele kísérletezni, hogy később soha többé ne jusson eszébe senkinek. Persze boldogabban telnének a napjaim, ha most se jutott volna senkinek eszébe, főleg nem annak az embernek, ki egykor azokért a dolgokért harcolt, amiket most üldöz.

Mike36 2011.12.28. 01:03:10

Tömjénzsóti ellenben nem kaját osztott karácsonykor.
Sőt a keresztény "nagy" egyházak sem osztanak semmit

Megdobbent 2011.12.28. 03:35:43

@Mike36: nyugi, minden nap mas "nagy" egyhaznal etkezik a komplett fidesz fiatalgarda, azert 5 milliard a mi penzenkbol ajandekba eleg szep gesztus ehhez.

felhasznalt 2011.12.28. 09:06:09

videotar.mtv.hu/Videok/2011/12/26/20/Etelosztas_a_raszoruloknak_orszagszerte.aspx
mivel a link nem működik, itt a videó, a mtv videótárból a karácsonyi ételosztásról, amikor a Krisna- tudatúak ételosztása alá az ökumenikusok elérhetőségét mondják be.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2011.12.28. 09:42:42

A linkelt dolog nagyon durva...

márta)) 2011.12.28. 11:03:36

Hát!Igen! A lényeg, hogy "rekord mennyigéű rászolruló" van hazánkban. Mindez arra mutat rá, hogy fokozódik a szegénység, a kilátástalanság.
Hála a Matolcsy -féle gazdaságpolitikának. Olyan társadalmi csoport is megindult mindennapi életvitelében - az elszegényedés felé, kik eddig, úgy, ahogy hónapról-hónapra , elvegetáltak".
Ez a lényeg!

brazileiro 2011.12.28. 22:31:03

Tartok tőle, itt most nem az MTV hamisít, hanem a piroslap.

Megnéztem. A hatalmas Blaha-sorról szóló részben azt mondja a kisfiú: "segítek a Krisnásoknak", majd nyilatkozik egy krisnás főnök, neve alá kiírva, hogy ő egy krisnás főnök. Hol itt a hamisítás? Hogy utána bemondták egy másik szervezet telefonszámát is (egy olyan tudósításban, amely nem a krisnásokról, hanem a karácsonyi ételosztásokról, KÖZTÜK a krisnásokéról szól)? Ez komoly?

A baj az, hogy az ilyen , hm... csúsztatásokkal? túlzásokkal? devalváljátok a tényleg súlyos hamisításokat is.

Lásd még ezt:

hirszerzo.hu/hirek/2011/12/28/20111228_krisna_m1_hirado#rss

Vagy már a krisnások is mocskos fideszesek és meghamisítják saját magukat?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.30. 22:27:52

@brazileiro: az a baj, hogy eredetileg egy olyan videóból dolgoztam, amelyet a krisnások később titkosítottak. szerintem abban a krisnásokat nem írták ki. tehát az a gyanúm, hogy az mtv azóta korrigált.
sajnos ma már nem tudom ezt igazolni.

namost, meghagyhattam volna a linket a letiltott videóra, de átírtam az új videóval a dolgot. lehet, hogy nem kellett volna.

a másik, hogy a facebook oldalukon a krisnások maguk mondták ezt hamisításnak. onnan indultam el.

az meg a mostani videóban sem egészen jogos, hogy a krisnásokat a kommentátor nem mondja be, és az ő telefonszámukat nem mondják be. azért ez semmiképpen nem egyenlő tájékoztatás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.30. 22:30:52

@brazileiro: a Krisnások youtube oldaláról eltűnt egy videó, amelyre támaszkodtam és a Facebook oldalról is a hozzá tartozó bejegyzés, amelyből kiindult az egész. szerintem lehet, hogy a Krisnások meghátráltak.

kurtipista 2012.01.10. 20:13:44

@márta)): Ha 2010-ben a baloldal nyer, akkor most nem lenne válság Magyarországon? Úgye ezt Te sem gondolod komolyan? Szerintem már rég államcsőd lenne! Vagy már rég eladtak volna mindent, és az utcára is csak engedéllyel mehetnénk mert az is külföldi tulajdonban lenne!

,
süti beállítások módosítása